login |

Társas játék: vége az 1. évadnak

2012. 01. 10. 22:27 - Írta: human

21 hozzászólás | kategória: kritika,

És csalódás a vége. Nem tökölök, nincs mit szépíteni. Tudom, hogy remake, de olyan magyaros volt az utolsó rész, mindenestől, akkor is, ha az eredetiben is pont így zajlott. Paff, zárjuk le, majd csak lesz valahogy. A lassan felépült szálakból szinte mindet egy részben, mert az a jó, méghozzá egy váratlan eseménnyel. Nem csoda, hogy a szereplők nem tűntek szomorúnak, annyira váratlan volt és idegen, ami történt. Elvileg persze felvezették, gyakorlatilag azonban annyira mégsem.

Mindezek ellenére azt mondom, hogy végre láthattunk egy többnyire jó, aztán elfogadható magyar sorozatot. És a színészek sem a tipikus színházas manírokat hozták, ami egy jó kezdet. Innen már csak több munkát kell adni nekik. Na jó, némelyik nem, de ezt a castingosok is tudják. És az sem volt hátrány, hogy néha normális párbeszédeket is kaptak, olyasmit ami a mindennapokban elhangozhat.

Igazából annyira nem sokat tudnék hozzátenni az 1 hónapos írásomhoz. Bár az gondolom feltűnt, hogy pont a finálé nem tetszett annyira, hiába a keretes szerkezet meg a többi, de a pozitívumokból is maradt pár, még az utolsó részben is. Felsorolni őket? Áh.

A folytatás? Arról van szó, hogy ha berendeli az HBO, akkor 2013-ban érkezik. És miért ne rendelné be? Meg olvasni olyat is, hogy teljesen új szereplőkkel. Ebben már nem vagyok biztos, de az tény, hogy az első évad kerek egész. Ki lehet szállni, nem kell körmöt rágni halom cliffhanger miatt. Le van zárva.

Érdemes megnézni a Társas játékot, még egy közepes, néha jó sorozatot is fel tud dobni az, hogy Budapesten játszódik. Mármint magyar nézőként. Nyilván mindenki hatalmas régi polgári lakásban lakik, senki sem paneles, de ez már csak részletkérdés, amikor a Batyi mellett sétálva dumálnak, meg hasonlók.

21 hozzászólás Ne habozz!

Dregnarr1 - 2012. 01. 10. 22:32

Annyi bizonyos, apám előítélettel telve minden sorozat kerül, de ezt végignézte, egyenesen várta az újabb részeket.

Skate - 2012. 01. 10. 22:39

El is felejtettem folytatni. 6. rész volt amit utoljára láttam, majd akkor pótolom ezt is. :/

gal9marcell - 2012. 01. 10. 22:40

Igaz, talán kicsit hirtelen lett lezárva az összes szál, mégis én meg voltam elégedve az évadzáróval. Tény: lehetett volna jobb is, stb… Talán már a 12. részben kezdhették volna lezárni a szálakat. De mégsem tették meg…
Ennek ellenére nem mondanám a Társas Játékról, hogy összeségében rossz volt, mert komolyan mondom, az egyik kedvenc sorozatommá vált! A dialógusok nagyszerűek, a színészek kitűnően játszanak, egyszerűen le a kalappal! A kedvenc részem a 10. volt, úgy érzem még most is, ott történt meg a sztori tetőpontja… Libabőrös is voltam pár résznél. :)

jky - 2012. 01. 10. 22:40

Teljesen korrekt volt, sőt, magyar sorozatokhoz/filmekhez képest nagyon is kiemelkedő. Jók voltak a karakterek, voltak benne csavarok, jó dumák, szóval rendben volt ez.

A finálé tényleg kapkodós volt, gyorsan elvarrták a szálakat, de annyi baj legyen, legalább le lett zárva rendesen.

Ki kell elemnem Thuróczy Szabolcsot (Iván), aki eszméletlen nagy figura, és hatalmas dumái voltak. Ha egyszer lesz egy magyar Maffiózók sorozat, akkor ő legyen a magyar Tony Soprano! ;D Már csak miatta is megérte megnézni az epizódokat.

Szóval részemről grat az HBO-nak.

kiskiraly - 2012. 01. 11. 00:09

Hát igen, ennyire sokat számít egy epizód (pilot vagy az évadzáró). Az utolsó epizód utolsó 10 perce olyan “ugorjunk pár napot, hogy lezárjuk az összes szálat” volt.

Lehetett volna cliffhanger-es is, nem zavart volna.
A sorozat 6/10, amúgy az utolsó 10 perc nélkül 7/10. Amcsi mércével. Továbbra is állítom az elmúlt két évtized legjobb magyar sorozata.

Nem tipikus HBO-s, könnyed csajos sorozat. Ilyen pozitív kritikák mellett “kénytelen” lesz berendelni. Legalább még egy évadot.

Ezt az új szereposztást hol olvastátok? Az egy dolog hogy az eredeti 1 évados volt, de pld. nekem a karakterek nagy része bejött.

winnie - 2012. 01. 11. 00:22

“Ezt az új szereposztást hol olvastátok?”

sehol. felmerült, adja magát, ennyi. de még el sem kezdtek agyalni a koncepción.

aykos - 2012. 01. 11. 01:13

Sajnos a záró epizód tényleg sutára sikeredett, de összességében nagyon szerethető sorozattal leptek meg minket.
Amúgy a facebook-on ezt írta az HBO:
Kedves Társas játék-kedvelők!

Nagyon szépen köszönjük Nektek a dicsérő szavakat! Örömmel tölt el bennünket, hogy ennyi pozitív visszajelzés érkezik hozzánk a sorozattal kapcsolatban.

A nézői és szakmai visszajelzések is arra ösztönöznek minket, hogy megvizsgáljuk a Társas játék folytatatásának lehetőségeit, annak ellenére, hogy az eredeti, izraeli sorozat csak egy évadból állt. Jelenleg ez a folyamat zajlik. Csak abban az esetben szeretnénk folytatni a történetet, ha egy hasonlóan izgalmas, igényes, szerethető és magas minőséget képviselő évadot készíthetünk kedves előfizetőink számára.

Az viszont már biztos, hogy az idei évben sem maradnak előfizetőink saját, magyar gyártású HBO-sorozat nélkül, hiszen 2012 őszén érkezik a Terápia című sorozatunk!

Reméljük a legjobbakat és várjuk a Terápiát!:)

waces - 2012. 01. 11. 07:06

Teljesen jo sorozat volt. meg a kulfoldiekhez merve is 7/10. ezek utan a macsais terapia nagyon-nagyon varos. Jo szineszek,jo operatori munka es jo rendezes

Azt viszont nem ertem,hogy miert baj ha egy remake ugyan ugy fejezodik be,mint az eredeti?

NatoLocator - 2012. 01. 11. 08:17

Nekem is nagyon tetszett, messze a legélvezhetőbb magyar sorozat volt az utóbbi 20 évből.
Igényesen kivitelezett, szerethető szereplőkkel, színészekkel.
Külön kiemelném Rudolf Péter és Elek Ferenc rövidke megjelenését, amik nekem nagyon tetszettek.
És sztem senkinek nem azzal van gondja, h a befejezés ugyanaz mint az izraeliben, hanem az összecsapottsága fájó!
A kiváló 12 résztől eléggé elüt a fércmű-szerű záró rész.

NatoLocator - 2012. 01. 11. 08:19

A Terápia nagyon várós valóban. Én nem bánom, ha nem folytatódik a TJ, csak jöjjön újabb hasonló színvonalú magyar sorozat.

winnie - 2012. 01. 11. 08:22

“Azt viszont nem ertem,hogy miert baj ha egy remake ugyan ugy fejezodik be,mint az eredeti?”

ez ugyanúgy fejeződött be? de nem hiszem, hogy baj lenne, inkább az a baj, ha nem jól fejeződik be:)

delfingo - 2012. 01. 11. 10:10

Nekem a zárással sem volt semmi bajom.10/8 pontot simán megérdemel…

Vattacukor - 2012. 01. 11. 11:24

Nekem nagyon bejött a sorozat, nem is gondoltam volna, hogy magyar sorozat ennyire le tud majd kötni. Pokorny Lia volt a kedvencem, és szerintem a sminkesek nagyon jól megcsinálták az orrát :-) Ami viszont tuti senkit nem zavart rajtam kívül, az az volt, hogy az egész sorozatban folyamatosan szólt valami csengő vagy telefon. Mivel mindig akkor néztem, amikor a gyerek aludt, állandóan arra kellett figyelnem, hogy ne legyen hangos, mert állandóan megy az a Kurv@ csengés. De ha meg nagyon halk, akkor nem hallom a párbeszédeket :-) A Glee is ilyen egyébként, ott az iskolai csengő visít be minden jelenet végén :-)

jky - 2012. 01. 11. 11:31

@Vattacukor

Fej/fülhallgató? :)

A telefonok felét (vagy többet) amúgy szerintem Iván tette ki :D

PuffCinq - 2012. 01. 11. 12:08

Nekem főleg Timi “eltávolítása” fájt. De a sorozat így is magasan 7/10, nagyon élveztem.:)

idiotapocs - 2012. 01. 11. 13:46

A sok méltató kritika miatt belenéztem, az első részt végig, majd valahol a közepén is volt egy kukkantás. Lehet rossz részeket választottam ki, de a fényképezésen kívül nekem pár jobb Jóban Rosszban részt idézett az egész, (és ez nem dícséret)ármánykodás, hazudozás, kurválkodás. Biztos jó, de nem az én műfajom, ez biztos.

Thomas - 2012. 01. 11. 13:58

Vattacukor: engem is nagyon zavart, a csengőnek, és a telefonoknak is iszonyú hangos, és bántó hangja volt:) nálam nem alszik senki, de engem folyamatosan kizökkentett ez a kellemes hangulatból, mikor beberregett valami:)

NatoLocator - 2012. 01. 11. 14:58

idiotapocs – fura a reflexiód, mert fényévekkel jobb a napi ker.tévés sorozatoknál, szappanoknál…

HerrTopi - 2012. 01. 13. 09:31

Nekem nagyon bejött ez a sorozat! Tény ami tény, hogy Budapest nagy szerepet játszott benne de egyébként is felnőtt eléggé ahhoz, hogy komolyan lehessen venni sok magyar filmmel ellentétben. A színészi játék nekem teljesen jó volt és külön kiemelném Dorka és Léna párbeszédeit a sorozat első felében az edzőteremben, meg általában ahol róluk kettőjükről szólt a jelenet. Sajnos kevés ilyen volt és bár egyébként mindkettejüket szerettem külön-külön is de a kettejük pattogó párbeszédei nálam kiverték a biztosítékot. Persze jó értelemben.

Ha értékelni kéne a sorozatot akkor nem tudok egyetérteni a fent kommentelt értékelésekkel… Itt nincs nemzetközi színvonal meg Magyar színvonal meg ilyenek. Ami van az az élvezhetőség, a hatása az emberre és szavatosság összehasonlítva más alkotásokkal szerte a világon. Mivel objektív pontozás nincs és bár egy amcsi hamburgeren nevelkedett jenki valószínűleg 4-5/10-et adna rá, én magyarként 9/10-et szavaznék meg.

Nekem tetszett, így tovább magyar film/sorozat gyártás!

Basil - 2012. 01. 14. 17:58

Jó volt!
Új arcokat ismerhettünk meg, szerethető és utálható figurákat, (néha túl) gyönyörűen fényképezett helyszíneket és egy jó sztorit követhettünk 13 részen keresztül. A címzenét senki nem említette, nekem tetszett.
Valóban a vége kissé össze volt csapva, de ez legyen a legnagyobb baj.
Üdítő volt látni, hogy magyar sorozat is van még a világon. Hajrá HBO, csak így tovább!

mazli - 2012. 02. 18. 01:04

en minden egyes reszet imadtam,rendesen fuggove valtam :) szal nagyon remelem hogy folytatodni fog minel hamarabb!!!Ivan a legjobb arc benne!:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz