login |

Treasure Island – Kincses sziget

2012. 01. 11. 14:43 - Írta: CyClotroniC

2 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

R.L.Stevenson Kincses szigetének adaptációjával (promó) nyitotta a 2012-es évet a Sky1, amit Eddie Izzard, Donald Sutherland és Elijah Wood nevével próbáltak meg eladni, és bár előbbi Long John Silverként a hátán viszi a produkciót, addig az utóbbi kettő jelenléte maximum egy cameóként és egy epizódszerepként értékelhető.

Ha valaki nem találkozott volna gyerekként minden idők egyik legtöbbet feldolgozott regényével, azoknak bőven elég annyit tudni a sztoriról, hogy főszereplőnk, a fiatal és szegény Jim Hawkins ölébe hullik egy térkép a rettegett Flint kapitány becsülettel összekalózkodott vagyonához, majd támogatókat keresve neki indul a kalandnak, hogy véget vessen sanyarú sorsának, és már kezdetét is veszi a The Amazing Race hajsza a kincs után.

A kétszer másfél órás minisorozatot leginkább a korrekt jelző írja körül, mert alapvetően rendben van a látvány, érződik az intenzitás a kalandon, és úgy ahogy még sikerült árnyalniuk a karaktereket is, amennyire ezt a játékidő engedi a számukra. Eddie Izzardon kívül azonban nagyon nehéz lenne bárkit is kiemelni, noha senki nem hoz bántóan szürke alakítást, ráadásul Silver kalózai jól megkülönböztethető karakterek, és nem csak statisztaként lézengenek a felső dekken.

Az új Kincses sziget néha próbál kilépni a sallangmentességből egy-két kreatívkodó vágással vagy poénnal, amik olykor lelógnak a képernyőről, máskor viszont remek hangulatot teremtenek, például a zenével és a kalózdalokkal, és külön pozitívum, hogy a papagájnál színesebb dolgokat hanyagolták, ezzel egy fakóbb, karcosabb látványvilágot kölcsönözve a tengeri kalandhoz.

Akinek hiánya van kalózokból és kalandfilmekből, az nyugodtan essen neki ennek a 3 órának, mert bár a világot nem váltja meg, de egy 7/10-es, egyszer nézős, vállalható szórakozásként maradéktalanul helytáll a Treasure Island egy hiányműfajban, így talán nem sokan fogják keresni az X-et a jobb felső sarokban.

2 hozzászólás Ne habozz!

TorrenteXY - 2012. 01. 11. 21:54

Én imádom a Kincses szigetes filmeket, láttam már pár feldolgozást.

Amint lesz rá időm, megnézem, nekem így elsőre a képi világa nagyon bejön!

yeeeyha - 2012. 08. 27. 14:17

Tegnap unalmamban ne tudtam mit csináljak, aztán láttam, hogy vmikor lekedvenceztem a Kincses sziget linkjét, így neki álltam.
Nekem nagyon tetszett, a regényt még nem olvastam, pedig évek óta a polcomon pihen, és most sort is fogok rá keríteni. Amúgy is szeretem a kalózos dolgokat, Jack Sparrow rendesen belém plántálta ezt az érzést.
A hangulat rögtön magával ragadott, egész végig kimondottan szép képekkel dolgoztak, a színészek se hagynak kívánnivalót maguk után. A hajó nekem túl tiszta, meg a jelmezek túl díszletesek voltak néha, de ez simán belefér, megadta a tévéfilm hangulatot, amit én kifejezetten bírok.
A Jimet alakító színész velem egykorú, ami kellemes meglepetésként ért, és bár nem volt vele nagy gond, a két nagy kék szeme nagyot dobott az alakításán. Remélem lesz még szerencsém vmiben látni, hogy lecsekkoljam a fejlődését (van ennek hiányát).
10/8,5-öt én kiosztok, mivel nekem minden új volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz