login |

Skins: kezdett a 6. évad – írta bmb

2012. 01. 25. 14:38 - Írta: winnie

101 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Az élet egy videóklip. Ez persze így kissé egyszerűsítő állítás, hisz az élet csak fiatalon videóklip. De ennyi, valójában ennyiben összefoglalható minden, amit a Skins eddig mutatott nekünk. Mind you guys, ezzel nincs is semmi baj; az állítás igaz picit semmitmondó, picit ferdít, picit akár még igaz is lehet, de a Skins-készítők rendre fantasztikusan fényképezett, ügyesen kiválasztott zenével megtámogatott, gigantikus hosszúságú videóklipeket hoztak össze, amelyeket jó érzés volt megnézni. (Tavaly egyébként ezt írtam róluk.)

A 6×01 alapján a Skins új szezonja sem múlja majd semmivel alul az előző évadokat – pontosan ugyanolyan lesz. Megint számíthatunk kétségbeesett partizásra, kétségbeesett sírdogálásra és kétségbeesett ölelkezésre – közben pedig pazar-gyönyörű lesz az élmény. A történetről azonban úgy érzem, már nincs értelme beszélni; nem azért, mert feltétlenül az előző évadok sztorijának szó szerinti ismétlése lenne volna – kicsit például más, hiszen most Marokkóból indulunk, és már az első részben előkerül a baleset-kártya –, hanem mert tudjuk, végül úgyis ugyanaz a refrén szólal majd meg: fiatalnak lenni egyszerre fantasztikus és nyomorult, gondtalan és nyomasztó, és így tovább.

A tovább mögött folytatom, spoilerekkel.

Az első rész alapján még nem látszik egyértelműen, ezúttal milyen történet révén jutunk ide — valójában történet sem látszik nagyon, csak néhány elszórt sztorikezdemény. Franky és Matty összejöttek, de Franky beszorítva érzi magát a kapcsolatba. Ez nekünk nézőknek megnehezíti, hogy Franky-vel szimpatizáljunk (Franky-t ráadásul elcsábítja az első helyi drogbáró, drága genderbenderünket ennél okosabbnak hittük).

Mini már nem olyan önző ribanc mint volt az előző évadban — valójában ő mindenki legjobb barátja, kedves Alóval, Franky-vel, de még ex-boyfriend Nickkel is. Minivel éppen ezért most könnyebb szimpatizálnunk, még büszkék is vagyunk rá. Ha már Nick; amióta Minivel szakítottak (szakítottak egyáltalán, vagy egyszerűen csak nincsenek már együtt?) vele szintén együtt érzünk. Richard kedves, Alo vicces, Liv menő, Ridert még mindig utáljuk. Matty romantikus, Doug pedig kimondta, hogy oggy oggy oggy.

Szóval, mint mondtam már, lehetne talán jobb a történet, s talán lesz is jobb. Hogy jelentékennyé is váljon és kilépjen a Skins menetrendszerinti főüzenetének árnyéka alól, azonban sokkal jobban oda kéne tennie magát az íróknak, legalább annyira, hogy az már szinte a lehetetlennel határos jelen körülmények között. Úgy tűnik, kezd visszaütni a második évad végén meghozott, generációváltásról szóló döntés — vagy ha az nem, a modell, amelyhez vezetett, mindenképpen.

Egy éve a fejlődést hiányoltam a sorozatból, és azon lelkendeztem, hogy végre változtatni próbálnak a szereplőkön. Azonban valódi változást még az sem hozott, hogy ebben a generációban a karakterek tényleg újak; amit eddig csak háttérnek hittünk, a világba vetett tizenéveskor, ugyanaz maradt. Egy tartalmilag is érdekes Skins-évadnak vagy ezen kéne túllépni, vagy erről kéne újat mondania.

A fényképezés továbbra is elszállt francia művészfilmeket idéz, a zene még mindig búgó-alternatív, a rendezés helyenként pedig… izgalmas! Milyen lélegzetelállító volt, ahogy a baleset után áttűntünk az iskolába, miközben Matty elfutott a sivatagban. És, ha már Matty: órási dicséret jár annak, aki összeválogatta ezt a rémes kopott farmert, nevetséges narancssárga csövesdzsekit és gusztustalanul keveset takaró citromszínű atlétát, mert az eredmény, wait for it, működik – egyszer én is szeretnék összehozni egy ilyet…, de úgysincs esélyem. Matty dzsekije miatt 6/10 kap a 6×01.

101 hozzászólás Ne habozz!

mkfad - 2012. 01. 25. 14:46

Részemről 7/10 volt a kezdés. Hangulatos volt és ennyi. De az nagyon.

Gergő - 2012. 01. 25. 15:16

tökéletes kritika,nekem is hasonlóan ambivalens érzéseim vannak a sorozattal kapcsolatban,amiken viszont ha túllépek simán élvezhető Skins-et kapok

stílusa az van az egésznek-mára már jóval több mint karaktere-és az működik is

ooo - 2012. 01. 25. 15:24

A Skinssel nagyon elfogult vagyok, annyira beránt engem az epizódok alatt, hogy sajnos befolyásolja ítélőképességem. :) De a 10/6 azért nagyon kevés.

Eddig nekem mind a három generáció tetszett, minőségileg nem romlott a sorozat, csak mások a szereplők. Vagy sírsz, hogy “már megint vége, a következő évad biztos szar lesz”, vagy elfogadod, hogy új karaktereket ismersz meg és tovább élvezed a Skins hangulatát. Utóbbival jobban jársz, ezt a nyitórész is alátámasztja. Megvolt benne minden: partizás, dráma, poénkodás, tökéletes zenék kiválasztása és persze mindezt nagyszerűen összevágva.

Egyébként megmondom őszintén, erre a Riderre abszolút nem emlékszem, azt hittem, hogy csak most van a csoporttal.

pumuklee - 2012. 01. 25. 15:43

Nekem nagyon tetszett ez a rész
Lényegesen jobb volt mint az egész 5-dik évad

anaqer - 2012. 01. 25. 16:20

ehh, evadkezdes vagy sem, ennyi “ugorgyunk!” es “miert is nezem en ezt…?” utan itt szerintem kasza. (bar, esetleg fel ev mulva egy ilyen masnapos-doglodos daranak meg el tudom kepzelni.)

S0m30n3 - 2012. 01. 25. 18:01

Én sem emlékeztem Riderre, azt hittem, hogy csak most behozták erre a részre és kész.

Amúgy 7/10 nekem az évadkezdés, nagyon hamar elment ez a 47 perc, bírtam volna még tovább nézni, annyira jó hangulata volt.

hallak65 - 2012. 01. 25. 18:19

remélem a 3 részes mini előzmény rész mindenkinek megvolt

tutikus1234 - 2012. 01. 25. 18:26

nem volt meg…viszont nem hiszem, hogy megnézném, pár szóban eltudod mondani mi volt benne ?

S0m30n3 - 2012. 01. 25. 19:27

Sikeresen találtam egy szerintem nagyon spoileres trailert. Feléig néztem, de akinek kell, itt van: http://www.youtube.com/watch?v=GGuQwN-Cdd0

S0m30n3 - 2012. 01. 25. 20:06

tutikus1234: 10 percesek a részek. sztorik a következők:
1: Alo megpróbálja elveszíteni a szüzességét.
2: Rider és Nick drogot szereznek.
3: Rich és Grace zombikat ölnek.

Nessa - 2012. 01. 25. 21:05

Rider az előző évadban Nick csapattársa volt, és a végére mintha eléggé megutálták volna egymást, úgyhogy nem is nagyon értem, hogy került most ide, nekem ugyan nem hiányzott…

Amúgy nekem tetszett a kezdés, azt hozza, amit várok tőle, ennyi.

Cápi - 2012. 01. 25. 21:26

Rideréké elvileg a nyaraló, amit béreltek Moroccoban, a karakter maga irritáló, viszont a kezdés ígéretes. Remélem Gracie hamar “felépül”, szerethető karakter nagyon.
Néha a ruhák, amit a színészekre aggattak (igen, Mattyre gondolok leginkább), finoman szóval egy lepusztult alkoholista képét idézte fel. Midnegyik szereplő szinte 180 fokos fordulatot vett, ahogy winnie írta, ebből még lehet valamit kihozni, viszont tény, hogy sokkal többet magából a sorozatból már nem lehet, mint a féktelen partyzás, szerelem, kalandok és balhék. Erről szól végülis ez a kor, nem? Vagyis én nem tudok már sokkal több mondanivalót beleképzelni.
Élvezem a zenéket (istenkirály, nagyon alter, nagyot odaüt), a képi világot, kikapcsol és magába szippant. És én pont ennyit várok csak tőle.

winnie - 2012. 01. 25. 21:42

“viszont nem hiszem, hogy megnézném, pár szóban eltudod mondani mi volt benne ?”

reggel kirakjuk.

Katey - 2012. 01. 25. 22:02

Basszus megnéztem ezt a promot amit S0m30n3 linkelt és most kész vagyok teljesen mindenből csak egy villanás, próbálom összerakni, de nem vágom, mit, hogy merre, de durva lesz…

bmb - 2012. 01. 25. 23:43

@ooo: igen, félek valóban félreérthető volt, amikor azt mondtam, hogy a generációváltásokról szóló döntés miatt szorult be a skins.

itt van kicsit részletesebben: nem az a gond, hogy a később behozott generációk a korábbiaknál rosszabbak lennének, hanem az, hogy a váltogatással gyakorlatilag kétévente mindig visszaugrunk az első évad első részéhez, majd bejárjuk ugyanazt a pályát. nekem tetszik ez a generáció is; a baj csak az, hogy a problémáik ugyanabból az életbe vetett tizenéveskorból származnak, amiről már az előző évadokban is szó volt, és amit már az első két évad alatt is teljesen kimerítően kitárgyalt a skins.

bigbonees - 2012. 01. 26. 00:01

8/10 mert még jobb is. A story szerintem most is elég erős, annak ellenére is követi a szokásos skins sablonokat.

Cápi - 2012. 01. 26. 02:29

@bmb: ezt aláírom, tényleg mindig ugyanoda tér vissza, de valahol szerintem ez is a lényege. Mert azt meg nem venné be a gyomrom, hogy Sid és Cassie fősulira megy, összeházasodik, gyerekük lesz stb :D
Valahol sablonos. Valahol pont ezt imádom benne.

paranoid android - 2012. 01. 26. 07:40

Hát igen, az ilyen esetekben, ahol nincsen különösebb műfaji kerettörténet, amiben a karakterek mozoghatnak, csupán “az élet”, két lehetséges út van: vagy szappanoperába megy át idővel, ahogy a régi karaktereket újabb és újabb konfliktusokba erőltetik, vagy ahogy itt látjuk, leváltják a karaktereket és a történet szintjén redundánssá válik a dolog. Én amondó vagyok, hogy mivel a Skins egy karakterközpontú sorozat, mindig fog tudni újat nyújtani.
Ez az évadkezdés viszont kissé csalódás volt nekem. Egyetértek a videóklip hasonlattal. Inkább volt ez a rész egymásra szórt impressziók, hangulatok sokasága, mint egy gördülékenyen elmesélt történet. Bár az “everyone” részek általában a gyengébbek közé szoktak tartozni, szóval reméljük a többi jobban sikerül. Az fényképezés persze még mindig gyönyörű, és Dakota Blue Richards is eléggé khm kellemes látvány volt, főleg, hogy emlékszem még az 5. évad előtti promóképek láttán egyesek szörnyülködésére vele kapcsolatban.

Fanny - 2012. 01. 26. 10:24

Szerintem lényegesebben erősebb kezdést kaptunk, mint az 5×01-ben. A rész hozta a szokásos Skins hangulatot. Nálam egy 7/10-es volt az epizód. Egyébként ez a Raider gyerek nekem is ismeretlen volt, na meg nem is hiányzott :D Egyébként a három előzetes klipet én se láttam, de most mindjárt be is pótolom őket asszem.

zsofi - 2012. 01. 27. 17:16

Nekem is bejött a kezdés, engem igazából Gracie kicsit irritál, de Alexander Arnold (Rich) annyira jó, hogy feldobja a közös jeleneteket :)

Katey - 2012. 01. 31. 00:07

Megnézte valaki a 2. részt????

Igazából fogom a fejem mert ha csak ránézek a következő részek címeire ki lhet következtetni a dolgot, de nekem valamiért nem tűnt fel. Talán mert nem akartam, hogy így legyen és reménykedtem h nem is lesz…

danzig - 2012. 01. 31. 00:38

Nalam epp folyamatban…csak az egy oraval csusztatott ismetlest csiptem el…..szerencsere 5 perc alatt rendberaktak a dolgokat..nem akartam egy noi Tonyt a masodik fordulora :)
Mi lesz belole hogy fogod a fejed ? 80 nap alatt a fold korul ? :D

danzig - 2012. 01. 31. 00:56

vagy Pamela almodta az egeszet… vmi rohadtul nem stimmel ezzel a resszel :o asszem 10 perc ez anyazni fogok :)

danzig - 2012. 01. 31. 01:35

sajnos tudtam…az elejen kicsit megvezettek, de ilyen mikor valaki latta a “Kozonseges bunozok”-et vagy az “Egy csodálatos elme”-t..meg egy rakat csavaros filmet es megerzi hogy itt gebasz van….
de ha a kozonseg ebbol pl a fiatalsaga okan kimaradt, akkor most (is) sok all koppant a padlon…lehet agyalni mi es hogy is tortent… nem szamit… barmi tortenhetett mi azt lattuk amit Rich latni akart..
jahm es bassszameg…

Arthuro_Adam - 2012. 01. 31. 13:15

Nagyon sajnálom, hogy így csinálták, pláne ennyire az évad elején. Kíváncsi vagyok, hogyan tovább, ráadásul pont őt :(

Katey - 2012. 01. 31. 13:58

Igeeeeen. A kedvenc szereplőm volt. Én most kivagyok nagyon.
Ettől függetlenül jól volt megcsinálv a része,hogy végig elhitették, hogy mégse aztán mégis.
De akkor sem tetszik ez…ezért jött be az az új csákesz az Alex.

De vajon Matti lesz még az évadban egyáltalán? vagy örökre elfutott?

ooo - 2012. 01. 31. 18:29

Ez nagyon kemény volt!!!

Cápi - 2012. 01. 31. 19:11

Az állam a padlóig zuhant, baromira nem ezt vártam. Direkt nem néztem meg semmi előzetest, címeket se. És DIRRRR! Fogom csak a fejem. Matty remélem sokáig nem bukkan fel, a legirritálóbb karakter számomra az első perctől. Alexre azért kíváncsi vagyok… De uhh basszus…

S0m30n3 - 2012. 01. 31. 20:40

Nagyon brutál rész volt, ezt rohadt jól megcsinálták. Mikor visszatért Grace, csomó ideig nem hittem el, hogy ott van, aztán végül mégis, mondom ennyi ideig ha szerepel, már tuti nem csak képzelik. Engem jól átvertek, csak néztem, hogy úristen.

Katey - 2012. 02. 01. 00:05

Én azért is hittem el, hogy tényleg ott van, mert nem ugy csinálták meg, pl csomószor direkt bevágták a tükröt, hogy anéző jól lássa, hogy a tükörben is ott van a grace nem csak képzeli, és vagy 3szor vagy 4szer bevágják legalább, és mondom ha nem lenne ott tuti ugy csinálnák meg, hogy ott nem látszik, és a végén amikor beszélt telefonon még mindig nem esett le! hogy hova f*szba ment most megint?!?!
És akkor esett le kb amikor a blood ott ült a lépcsőn…

Hor1 - 2012. 02. 01. 01:24

Marha nagy rész volt, de a gebasz már ott nyílvánvaló volt számomra, amikor az elején felhívta Richet, Grace karakterétől teljesen idegen volt ott, biztos voltam benne, hogy Rich csak képzeli. De ezek után nem tudom mennyire lehet elmenni az ő megkattanása mellett..

Noz - 2012. 02. 01. 04:22

Én sajna kikövetkeztettem… De most legalább azzal is foglalkozhatnak kicsit többet, hogy mi lesz ilyenkor a többiekkel. Ilyen még nem volt azt hiszem.

Gattaca - 2012. 02. 01. 11:04

az első két rész szerintem nagyon gyenge, az írók nem tudnak semmi új ötlettel előrukkolni. variációk egy témára…

lynx - 2012. 02. 02. 23:03

Nekem nagyon bejött a 2. rész.

Telesen tévúton jártam, és így tényleg meglepett a vége.
Egész jól megcsinálták, sok sablont kihagytak, így eredeti volt.

A fényképezés és a zenék még mindig 10 pontosak, a többi már gyengébb, de még mindig heti követést érdemel nálam

Misziak - 2012. 02. 02. 23:05

Gattaca – 2012. 02. 01. 11:04

az első két rész szerintem nagyon gyenge, az írók nem tudnak semmi új ötlettel előrukkolni. variációk egy témára…

Ez komoly?!?

Akkora resz volt hogy fogtam a fejem. Komolyan mondom, hogy kozel 2- 3000 megnezett epizod utan igazi junkie- kent a Skins es a Boss viszi a palmat!

Blood a vegen zsenialis volt, megkonnyeztem! Rich es Alo karakterfelepitese annyira hiteles volt hogy elhittem hogy Rich valoban letezik es nem csak egy szinesz. Az irok meg rengeteget fejlodtek, nem akarok belemenni hogy “nekem ez a generacio tetszett, nekem meg az a generacio tetszett…” – egesz egyszeruen magaval ragad az egesz sorozat!

S0m30n3 - 2012. 02. 03. 01:07

Gattaca: még jó, hogy variációk egy témára, ha egyszer a tinédzser életről szól a sorozat, és már a harmadik generáció második évadánál tartunk.

len90 - 2012. 02. 03. 19:54

“Az irok meg rengeteget fejlodtek, nem akarok belemenni hogy “nekem ez a generacio tetszett”

Javítsatok ki ha tévednék, de nem épp arról cikkeztek végig hogy direkt új írókat toboroztak, hogy ezen a vonalon is legyen egy kis vérfrissítés?
Egyébként szerintem is jó volt az első két rész, és az, hogy a tragédia most az évad elején történt meg és nem az évad végén pont megadja azt a lehetőséget, hogy valami olyannal foglalkozzanak, amivel eddig nem volt lehetőségük: azzal, hogy az elhunyt barátai hogyan élik meg a tragédiát, ki az aki magába tekint és megkomolyodik és ki az aki inkább felpörög, mondván, hogy az élet rövid, használjuk ki. Számomra már most is írtó érdekes volt nézni a többiek reakíciót már csak magára a balesetre is: Alo például könnyen túl tette megát rajta, látszólag Minnie is, de szerintem ez tényleg csak a látszat és szerintem aző karaktere sokat fog fejlődni, érni ebben az évadban. Liv, aki ugye a kocsiban volt, rajta is érződik hogy mekkora sokk alatt van, Frankie pedig a bűntudattól szenved, Nick pedig inkább Matty miatt érintett, ő pedig igazi testvér módjára viselkedett, látszik, hogy próbálja majd tisztára mosni Mattyt és nagyon szeretné ha hazatérne.
Szerintem eddig nagyon ígéretes az évad, remélem nem rondtják el, mert én múlt éven is így voltam: a Franki és Rich nyitó epizódok annyira üdék, új szerűek, de változatlanul jók voltak az előző két generáció epizódjaihoz képest, utána viszont nagyon belaposult az egész, pedig ha azon a színvonalon folytatódott volna, ahogy kezdődött, akkor bátran kijelenthetném, hogy ez a kedvenc generációm, de sajnos így még vacilálok, talán majd most…

Katey - 2012. 02. 08. 08:58

Sajnos sem grace sem Matty nem lesz már egyik részben sem. IMDB-n néztem. Pedig ott Matty-t még a mostani részbe is belerakták, pedig csak a hangja hallatszott. Szal nem értem azt az évados bazi spoileres összevágást, mert ott volnt egy csonmó Grace-es jelenet amik az első 2 részben nem votl benne, pl. a hintás. nem vágom most mi van…

És ha Matty nem lesz,márpedig sztem nem lesz akkor nagyon mérges leszek, hogy az írók így irták ki, ilyen befejezetlenül és, hogy rákenik szerencsétlenre, az ény, hogy ő vezetett, de Franky volt a balfasz és miatta történt az egész. ha a kis ribi nem megy el egy vadidegen rosszhírű sráccal, úgy, hogy közbenpasija van nem lett volna ez.

ahogy szerettem frankyt az első évadban, most annyira nem tetszik, hogy ennyire kifordult, lehe, hogy túl uncsi volt úgy, de nekem bejött, hogy olyan kis nebáncsvirág.

S0m30n3 - 2012. 02. 08. 12:26

Katey: alapszabály, hogy imdb-ben nem szabad megbízni.

A rész nekem nagyon tetszett, igaz Alex egyelőre nem túlzottan szimpatikus, és Rich-et legalább megemlíthették volna.

Franky nagyon okolja Matty-t, Grace halála miatt, de ha már okolni kell valakit, akkor pont, hogy magát kéne szerintem, elvégre ő volt annyira sokeszű, hogy a csávóval elment, Matty csak meg akarta menteni…

Katey - 2012. 02. 08. 23:12

S0m10n3: Meg is említették. Info órán, hogy most halt meg a csaja és hogy mjad jön ha jobban lesz.

Mire alapozod, hogy az Imdb megbízhatatlan? Nekem még nem tűnt fel.

crabman - 2012. 02. 09. 00:33

mert az imdb-t bárki szerkesztheti akinek pro tagsága van. akár te is, ha lenne.

len90 - 2012. 02. 10. 08:36

Franky pont azért “okolja” Matty-t mert tudja, hogy ő is legalább annyira ludas volt, és így próbálja elhitetni magával, hogy nem az ő hibája,v azt hittem azért ez mindenkinek leesik.

Ne vegyétek sértésnek, de kezdem érteni miért esik a nézettség és szídják annyian a Skins-t, holott a színvonal szerintem továbbra is ott van a szeren: sokan nem nézik, hanem csak látják. Abszolút nem értik, hogy mi játszódik le a karakterekben, holott a Skins-nek pont ez a lényege. Nem egy kaland sorozat, ahol a történések kellenek, hogy lenyűgözzenek, minden rész egy karakter érzelmi világával foglalkozik, ha valaki ezt képtelen felfogni, akkor tényleg nincs értelme néznie a sorozatot…

lynx - 2012. 02. 11. 08:17

Nekem iszonyatosan bejött a 6×03

Nagyon érdekes szemszögből mutatták be a gyászt, egy új karakter szemével, akinek semmi köze a történtekhez, de közben neki is van/lesz saját tapasztalata a gyászról.

Iszonyatosan depis és egyben feelgood volt. Igazi skins-esen kellemesen érfelvágós stílus

goodfeeling - 2012. 02. 11. 11:56

Nekem eddig mind a 3 rész tetszett :)(főleg a 2. rész )
len90 teljesen igazad van
Én az 1-6 évadig mindegyik részét láttam ,és bár a színvonal tényleg csökkent egy picit az 5.-dik évadban én ugyanúgy néztem tovább és tetszett ,mert az ember beleélheti magát a szereplők helyzetébe …

S0m30n3 - 2012. 02. 11. 18:54

len90:
Leesett, de ez számomra eléggé érdekes viselkedés, többet várnék Franky-től, mint ilyen saját magának való hazudozást. Mellesleg sok drámát nézek, skins-t is az eleje óta, hidd el, hogy én tudom, hogy nem a sztori, hanem a karakterek a legfontosabbak… de azért örülök, hogy a kommentemből sikerült ezt végig levezetni.
A csökkenő nézettségről pedig szerintem az tehet, hogy a nézők képtelenek elfogadni a generációváltásokat. Két év alatt végre megszokják a szereplőket, aztán hirtelen teljesen új egyéniségekkel kell megismerkedniük újra. Mások meg ráfogják, hogy ugyanaz a sztori, csak más színészekkel elmesélve…

Coimbra - 2012. 02. 15. 12:33

Lesz folytatás vagy sem, de nálam ez az utolsó évad, amit nézek.Ezzel a generációval már az 5. évadban is bajaim voltak, de úgy voltam vele, hogy még befejezem, mit alkotnak ezúttal.Főleg ez a Franky-s rész tette be nálam a záró táblát, hihetetlen, hogy lehet valaki ennyire szeszélyes, hogy 5 percenként váltogatja, hogy mit is akar.A háromszori hazamegyek-eljövök rész pedig oltári nagy hülyeség volt.Még két rész, ugye?Aztán részemről vége a Skins-nek.

len90 - 2012. 02. 15. 16:59

Érdekes kérdés ez a folytatás, mivel a nézettség kb. botrányos, csak összehasonlítás képp a korábbi évadok hasonló részeivel:

S01E04 – 709e
S02E04 – 742e
S03E04 – 915e
S04E04 – 996e
S05E04 – 661e
S06E04 – 349e

Azért habár néha idegesítő fordulatokat visznek a történetben és tényleg van 1-2 unszimpatikusabb karakter (khmmm…LIV!!!), valamint a csapat között nincs akkora kohéziós erő (barátság!!!), mint korábban, azért szerintem ennyire nem rossz a sorozat…

S0m30n3 - 2012. 02. 15. 23:38

Coimbra: azt hiszem, hogy az idei évad 10 részes. :D

len90: ezek nagyon durva számok, nem gondoltam volna, hogy így zuhan a nézettség. Eddig kb. 90%-ig biztosra vettem, hogy lesz újabb generáció, de most elbizonytalanodtam.

A mostani rész amúgy nekem tetszett, Franky-nek meg kellett tapasztalnia, hogy milyen a “sötét oldal”, hogy visszatérhessen a normálisabb életébe. Bár azt hittem, hogy előbb megjön az esze.

Az összes bajom csak annyi így hirtelen, hogy már kicsit gáz lesz ez a szerelmi háromszög… Szívesen megnéznék már egy olyan évadot/generációt, ahol nincs ilyesmi. Bár ha nem erőltetik a mostanit, akkor nem lesz nagy bajom vele.

paranoid android - 2012. 02. 16. 01:45

Felemás eddig számomra ez az évad, vannak benne kivételesen jó pillanatok, de megint, a 4. évadhoz hasonló gyenge elemekkel belerondítva. Franky része nagyon jó példa erre. A bűntudat és gyász hajtotta önpusztítással vegyes tombolás hálás téma és szépen, érdekesen oldották meg, de közben ott van az olyan, mint pl. ez a Luke srác. A főhősök felépített karaktereivel való kontraszt nélkül is egy karikatúrának érződött. Egy 16, 17 éves badass drogkereskedő, gengszter? Ugyan már. A szerelmi háromszög valóban unalmas tud lenni, de a rész legjobb pillanatai szerintem a Franky-Nick jelenetek voltak.

Nessa - 2012. 02. 16. 23:56

Érdekesnek érdekes volt a rész, de Franky karaktere nekem eddig nagy csalódás. A zenéknek viszont egyből utánakerestem, volt egy két elborult darab, amivel most elleszek egy darabig, szóval már csak ezért is nézném.

Coimbra - 2012. 02. 17. 16:21

S0m30n3: ez szentségtörés az angol sorozatokra nézve, mert általában megállnak egy évadban 6 résznél :D

yeeeyha - 2012. 02. 18. 18:56

Anno még a coolon néztem az első két évadot, alig vártam minden héten az új részt és az osztályban mindenki cikizett mekkora lúzer vagyok ezért (is). Aztán megnéztem a 3. évad első egy-másfél részét és félre is tettem egészen múlt vasárnapig.
Az első csapatból cassie és főleg sid a kedvenc, de nincs is olyan akit úgymond utálnék (kivéve az elmebeteg kiscsajt, aki bele volt esve Maxxiebe). A második csapattal nehezebb volt, ott még nem tudtam szabadulni az elején attól, hopgy a fenébe, miért őket kell néznem Sidék helyett? Aztán nagyon megszerettem Emilyt, Naomit és JJ-t, viszont a többieket annyira nem, effyt pl utálom.
Szóval míg az első két évad egyöntetűen tetszett, addig a második kettő sokkal jobban megosztott, ami valamilyen szinten még jó is.
De hogy aktuálisat is írjak: a 3. csapatnál már jobban el tudtam vonatkoztatni az előző évadoktól. Olvasgattam az eddigi hozzászólásokat, sokszor írták, hogy látszik egy sablon, meg klisé, hogy van valamiféle leépülés stb. Ez engem nem zavar, sőt: a karakterek abszolút visznek mindent. A második csapatból szinte rögtön szurkoltam emilynek és naominek, és jj-t is megimádtam, főleg a 4. évados részében (milyen aranyos volt már azzal a lánnyal!). Viszont a mostani csapatban megkaptuk pl. az első metálosunkat, (eddig sima rockert se láttunk asszem), az ő részében a zenéket még harmadik megnézésre is zajnak éreztem, mégis tetszett. Egyébként ez a csapat oszt meg talán a leginkább: Liv például kifejezetten irritál az első pillanattól kezdve, a többiek hullámoznak és szerintem itt a legvalószínűbb, legreálisabb a szülők bemutatása is (hogy Blood apa, na azon kiakadtam).
Alot bírom, bukom a vörös hajúakra (én még Harry herceget se rugdosnám ki az ágyamból), szóval ez már akkor el lett döntve, mikor legelőször láttam a furgonban, ahogy bámul frankie után. Minit is csak Alo miatt kedvelem, Richet imádom, miután levágták a haját még bele is szerettem kicsit, Gracet is miatta szerettem, és a srác miatt sajnálom nagyon, hogy meghalt. Nick onnantól kezdve szimpi, hogy szakított Minivel és nekiállt piálni, bár most hogy tetszik neki franky, hát nem tom… az effy-cook-freddie háromszög is nagyon elcseszett volt, ez meg talán méginkább egy sz*r. frankyt szerettem az 5. évadban, most viszont utálom, én totál őt hibáztatom a balesetért. Matty néha zavarba ejtően furán tudott nézni, az imádata franky iránt tetszett, a lives ügyet viszont nem is értettem (de mondom utálom a csajt). Sajnálom, hogy nem láttunk többet a franky-matty kapcsolatból, meg hogy a lánynak az volt a baja, hogy csak beszélgetés-d*gás ment. Miért, mit akart csinálni? Szőnyeget szőni? A legutóbbi rész vele szintén nem tette nálam újra szerethetőve, az a vadbarom luke annyira randa, meg a szeme sem állt jól, bottal sem piszkáltam volna meg. Mikor franky elment hozzá könnyes szemekkel a pszichiáter után, komolyan azt vártam, hogy behúzzon neki egyet.
Kíváncsian várom a többi részt, remélem Matty visszatér, az új gyerek meg nem kap nagy szerepet, mert nem igazán… hát nem utálom, de nem is szeretem nézni. legjobban alonak és mininek szurkolok.
Egyébként én meg vagyok békülve ezzel a két évados renddel, bár talán mindenből három évad talán jobb lenne. Meg szívesen vennék utalásokat. Persze, helyek visszaköszönnek (suli, kocsma, klinika), de pl azt hogy mi lett cookkal, akár egy újság szalagcímeként is be lehetett volna hozni, amit mondjuk az egyik szülő olvas… két másodperc, de legalább kikövetkeztethettük volna, mi lett. Én például az előző két évadban is vártam tony megjelenését, a húga csak felvágta az ereit, a szüleik elváltak. Már az volt a fura, hogy egyáltalán nem jelent meg. Most marokkóban is vártam egy ismerős arc feltűnését, akár a tengerparti bulin, csak egy rövid pillanatra… Olyan sok finom megoldás lenne, kár hogy nem akarnak semmi ilyen kikacsintást.

S0m30n3 - 2012. 02. 18. 19:46

Coimbra: skins-nél ha megnézed, minden generáció 18 részt kap összesen. :D első generáció: 8+10, második: 10+8, most meg a harmadik: 8+10. :D

yeeeyha: én meg még mindig a skins filmet várom, bár érzem, hogy nem lesz belőle semmi sajnos… :S Egyetértek veled, el lehetne rejteni utalásokat simán és kár, hogy nem teszik… Harmadik évad első részében pl. volt egy-egy utalás, de azon kívül már semmi…

yeeeyha - 2012. 02. 18. 19:59

S0m30n3: Sid szekrényén olyan jót mosolyogtam, jól esett nagyon – és itt tényleg működő kikacsintásokat lehetne tenni, ami szerintem a túlnyomó többségnek tetszene.
A Skins filmről én is olvastam mostanában, de még 2010-es cikket… azóta úgy nézem pang az egész. De végülis a német Török kezdőknek-ből is összehozták a filmet, pedig abban már nem is reménykedtem.

kri - 2012. 02. 20. 19:40

Kaya Scodelario mondta nem olyan régen egy interjúban,ha jól emlékszem, a Wuthering Heights-szal kapcsolatban kérdezték, hogy mindenki nagyon lelkes volt a film miatt, akarták csinálni, de hogy jelenleg semmit nem tud róla ő sem, valahogy elsikkadt az egész…

yeeeyha - 2012. 02. 21. 20:57

6×05: ez volt az első premier Skins részem, fura is volt rá várni, és nagyon jó volt.
Rich viszaérkezésén jót mosolyogtam; a többi részen annyira nem – ez sem volt egy vidám rész (meghitt talán akkor, mikor alo ott aludt mininél, és mielőtt mini rosszul lett volna).

SASI - 2012. 02. 21. 22:09

Ez a mostani rész (6×05) elég jól össze lett rakva, nálam az évad eddigi legjobbja.

Coimbra - 2012. 02. 22. 19:03

S0m30n3: igen, pont ma néztem, leesett, nem is tudom mit néztem eddig, csak azt hittem 6 évad = 6 főszereplő, de úgy látszik rég láttam a régi évadokat, 2-3 éve… :D

Ebben az új évadban mindenki megjavul?!Az előzőben Franky költözött haza és lett jó kislány, most Mini…

ooo - 2012. 02. 22. 20:53

Huhh kis érzelembomba volt ez a Minis rész. Szerintem órákig fogok még ezen agyalni, annyi minden történt.

BSBsubs - 2012. 02. 23. 12:07

Nagyon ütős rész volt. Bulisabb részre számítottam, de így volt tökéletes.

Christian - 2012. 02. 24. 21:39

hali!hulye kerdes vagy otlet ezt az ojebktivet sima filmes slr-hez akarni hasznalni?vagy ez kifejezetten 4/-3-os digitalishoz van?vagy van esetleg olyan 0.x-es obi ami ilyenre jo? koszi!

Katey - 2012. 02. 26. 00:39

Nem értem azért miért akadhat ki valaki, hogy ugyanaz a sztori csak más szereplőkkel? Sok Mindenkivel történhetnek ugyanazok a szarságok.

sok fiatal esik teherbe, veteti el vagy lesz leányanya, sok embernek hal meg a barátja fiatalon, sok embert szerethetnek ketten vagy többen egyszerre.
A különbség, hogy minden ember máshogy éli meg ezeket és máshogy reagál rájuk.
Az élet ilyen.
Ezt el kell fogadni.

Coimbra - 2012. 02. 27. 15:39

Katey: lehet, hogy én írtam ilyesmit, és ha tényleg én voltam (mert nagyrészt így gondolom), akkor azért írtam, mert ez abból a szempontból zavar, hogy az ugyanazok a bajok és problémák nálam inkább a szerzők, írók ötlettelenségére utalnak, minthogy az ugyanazt a problémát több emberen keresztül mutatjuk meg.Pl. a bulis részekről: szórakozás szempontjából az összes évadot tekintve két rész maradt emlékezetes: első természetesen az 1/1 az ellopott, majd vízbe gurult autóval, másik pedig Cook őrjöngése saját részében a harmadik évadban, mikor végig Motörhead szól, és a végén megijed egy kismotor berobbanásától, mert azt hiszi, lőnek rá.És ennyiben ki is fogy nálam ez eredetiség… na, meg még két jelenet: mikor Cook a saját apját belöki a vízbe (miközben csak ugyanúgy viselkedik, mint ő), meg az 5. évadban a jelmezkölcsönzős jelenet a kreolbőrű lánnyal, meg nem tudom ki volt még ott.

Coimbra - 2012. 02. 29. 01:03

A 6. részt a záró dal miatt volt érdemes megnézni: Buzzcocks – Ever fallen in love.Bár a felénél is szól valami feldolgozásban Franky szobájában, mikor benyomja lemezről.

yeeeyha - 2012. 03. 02. 21:18

Hát ez a rész olyan semmilyenke volt… Nick alapjában véve semleges nekem, míg el nem kezdett zülleni, addig kifejezetten irritált a rögbisen. Nem tetszik a dolog frankyvel, és nem csak azért, mert így már az összes életben maradt csajszival lefeküdt. Egyszerűen Mattyt százszor jobban kedvelem Nicknél, Franky pedig szimpatikus karakter, de az ebben az évadban felvett csajsziságát először szoknom kellett (egyébként, hogy hova rejtették a melleit az előző évadban, fogalmam sincs; vagy csak most k*rva jó a push up-ja), de most már kezd tetszeni, mert szép ruhákat adnak rá. Nem egymáshoz valók Nickkel, nem tudok elképzelni nekik… semmit.
Viszont most ért egy kellemes meglepetés, mert azt hittem a következő grace része lesz, akit utálok, de nem, mert aloé (Juhé!!), akit imádok. Lesz miről szólnia a résznek, az már biztos.

paranoid android - 2012. 03. 03. 02:54

Számomra is a legérdektelenebb karakter volt az elején Nick, de miután az előző évad legjobb része volt az övé, most kifejezetten vártam ezt az epizódot. Annyira nem nyűgözött le, mint a tavalyi, de az évad átlagszínvonalánál jobb volt. Sőt voltak benne kivételesen jó pillanatok. Egyedül a rész vége nem tetszett, ill. az a vonal, hogy kölcsönösek a Franky iránti érzései. Magát a szituációt, amibe került Nick, hihetetlen érdekesnek találtam, a konfrontáció a barátaival remek volt, az egész helyzetet kerekké tette volna számomra a viszonzatlan szerelem. De persze így nem lett volna az évadban (feltételezem) később fontos szerepet kapó végső jelenet.

@yeeeyha
Gondolom Liv-et akartál írni, mert elég valószínű, hogy Grace-nek nem lesz része.
Dakota Blue Richards melleiről és nőies alkatáról pedig a pubertás tehet inkább.

yeeeyha - 2012. 03. 03. 11:29

@paranoid android:
Ó, tényleg… Liv. Kösz :)
Bár ha grace életben maradt volna, és Liv halt volna meg, boldogabb lennék.

paranoid android - 2012. 03. 03. 16:11

@yeeeyha
Sajnos egyet kell értenem. A három generációt együttvéve is Liv az egyetlen karakter, akit nemhogy nem kedveltem meg, hanem kifejezetten antipatikusnak találok.

kri - 2012. 03. 04. 18:01

Nekem pont Grace (volt) az, akitől falramásztam:) Miért utálja mindenki Liv-et?

Coimbra - 2012. 03. 04. 20:10

kri: egyetértek, Grace-t nem csíptem (lehet, hogy csak Blood miatt?de még mielőtt kiderült volna, hogy az apja, már akkor se volt szimpatikus), Liv viszont nagyon tetszik.

paranoid android - 2012. 03. 05. 01:54

Az én Liv iránti ellenszenvem a karakter ürességéből adódik. Az előző évados részéből nem kerültünk (legalábbis én semmiképpen) közelebb hozzá, nem ismertük meg igazán a hátterét, cselekedetei mozgatórugóját, ill. pont azt láttuk, hogy önzősége és promiszkuitása teljesen indokolatlan. Nem valamit kompenzál vele, hanem szimplán egy picsa. Míg pl. Mini kezdetben antipatikus viselkedése később feltérképezhető okokra lett visszavezetve. Ez Liv-nél nem történt meg.

lynx - 2012. 03. 06. 13:24

most néztem meg az 5. részt. Nick-et nem csípem annyira, így nem számítottam semmi extrára. Ehhez képest kellemesen csalódtam.

Kellemesen borzongatóan depresszív volt a rész. Igazi skins érzés.

Coimbra - 2012. 03. 06. 14:37

Ultrafaszarántosan foshúgyszar volt ez a 7. rész.Van ennél lejjebb?Traktorral csajozni menni?A csaj meg “I love tractors!”?Kész, vége, lelőttek.Még pár rész, aztán soha többet Skins, csak legyen már vége az évadnak.

ooo - 2012. 03. 06. 21:53

Szerintem a 7. rész is simán megállta a helyét, bár tényleg nem volt a legjobb a főszál. Egyébként még mielőtt nem derült ki, hogy 13 éves, végig bennem volt, hogy milyen aranyosan alakul a kapcsolatuk, aztán hopp…
Mondjuk nem tudom, jogilag mennyire állja meg a helyét az, ami történt. Beismeri, hogy kefélt a lánnyal, de mivel az anyja ejti a vádakat, felmentik Alo-t? Mert nem az történt, hogy a kiscsaj beismerte, hogy hazudott, hanem az anyja játszott közre. Az a tény, hogy meghúzott egy gyereket, továbbra is fennáll.

Ez a terhes szál már annyira nem kellett volna ebbe az évadba. Az a baj, hogy túl sok probléma került előtérbe, megint túlzásba viszik a drámát, csak úgy, mint a 4. évad végén.

yeeeyha - 2012. 03. 07. 13:15

Nekem tetszett ez a rész, de azért sokat nyomott a latban, hogy Aloról szólt. Én teljesen kiakadtam, hogy a csaj csak 13 éves, mert akkor egyálatán hogy jutott el abba a csodaországos buliba? (Ami egyébként nagyon cool volt.) Előttem valaki kiakadt a traktoron, szerintem aranyos volt, Alohóz illő cikis szitu. Emlékeztek az előző évadból például a hóemberes mellényére? XD
Ami bosszant, hogy Mini még mindig hallgat, meg fájdalmasan néz, pedig nem mondhatja, hogy Alo nem vallott szerelmet neki és lesajnálja. Nem azt vártam, hogy mindjárt rohan hozzá és a karjába veti magát, de nagyon remélem, hogy Alonak nem mástól kell megtudnia.
A következő Liv része lesz, majd csak túlvergődök rajta valahogy, mert a promókban csak az csigázott fel, hogy Mini kinyögi neki, hogy terhes. De a rész szerintem arról fog szólni, hogy bele van esve a meleg srácba, aztán majd látja valakivel, ezért jól leissza magát és drogosan fog eltölteni jó sok percet a műsoridőből… Nem hoz lázba.
És én azért nem szeretem Livet, mert bár nem idilli az ő élete sem, de akkor is csak egy önző kis dög. És amit végképp nem értettem, hogy miért nem árulta el senkinek, mit mondott neki az az arab srác a parton a drogokról, mert akkor Matty mindjárt kicsit jobb helyzetbe kerülne.

S0m30n3 - 2012. 03. 07. 21:35

Annak, aki nem követi a sorozatjunkie-t facebookon vagy twitteren:
“Az E4 berendelte a Skins 7., utolsó szezonját – azaz egyben el is kaszálta. 3 film lesz 6 rész re bontva, visszatérő régi szereplőkkel.”
Annak örülök, hogy visszatérnek a régi szereplők, de a sorozatért nagyon kár.

lynx - 2012. 03. 07. 23:20

7. rész tetszett. Megvolt a humora és bája a résznek, de valahogy kicsit már idegesítő volt Mini vívódása, ez lerontotta a dolgot.

A skinsben soha nem reálisak a következmények, mint ahogy itt sem volt. De ez már az első évad első részétől így van. Kocsit lopnak, majd a vízbe hajtanak, és semmi következmény.

Egy utolsó 7. évadnak örülök, és ez így méltó lezárása lehet a sorozatnak. Az első 2 rész az első gárdára, a második 2 rész a második gárdára irányuljon, a 3. meg a harmadikra.
Így kiengesztelhetnek

Hor1 - 2012. 03. 08. 02:16

Jó lett volna, ha nem ilyen buta sztorira van felhúzva a rész. (csaj bemondja a kamut, Alot börtönbe vágják, barátai kitagadják, és a suliban felfüggesztik. Komolyan?)
Amúgy volt benne bár hatalmas duma, de a Minni-s szenvedést már nem sokáig bírom.
“Yeah they’re not really into electropop. Or prison.”
“I’m not a child. I can get the adult menu at Pizza Hut.” :D

yeeeyha - 2012. 03. 08. 17:24

Ja, azt meg elfelejtettem, hogy a 6×07-ben jöttek be talán legjobban a zenék. Tom Rosenthaltól több dal is volt, örülök, hogy megismerhettem :)

S0m30n3 - 2012. 03. 08. 22:21

Nekem nem annyira tetszett a hetedik rész… Már rögtön elkezdtem filózni, hogy mennyire fiatal a csajszi, bár mondjuk 15-nek néztem. Ez az egész dolog, hogy mindenki kitagadja hirtelen Alo-t, teljesen gáz. Ha tényleg a barátai lennének, legalább hagynák, hogy megmagyarázza. Az is gáz volt, hogy nem is mesélte el a sztorit Alo, csak annyit mond, hogy hazugság a dolog…

Más még ami feltűnt, hogy mennyire gazdagok a szereplők… ide-oda akarnak utazgatni mindig, nem tudom honnan van pénzük repülőjegyre. Felszökni úgysem tudnának a gépre, stb.

yeeeyha - 2012. 03. 09. 18:52

S0m30n3: Nem tudom, szerintem a teherautóval is el tudna menni Alo és Rich Hollandiába, ha akarna.
Mondjuk Alo a legcsóróbb, de a többiek azért el lehetnek tényleg eresztve.

len90 - 2012. 03. 11. 02:10

Szerintem meg pont, hogy Alo resze az egyik legjobb volt az evadban (Rich-e es Alex-e, meg talan az elso elozi meg a szememben) pedig a Liv es Nick reszek utan a legkevesbe vart volt…

Nessa - 2012. 03. 12. 18:05

Még csak most jutottam el a részig. Elég fura volt, nem igazán tetszett. Már mindent leírtatok nagyjából, szóval nem részletezném. de hé, ha valaki traktorral jönne értem, én örülnék neki, szerintem poén. :D

yeeeyha - 2012. 03. 13. 21:45

Hát liv része rossz volt. Nagyrészt.
Volt itt minden, dráma, sírás, hányás, tombolás, fuck!-ok meg shut up!-ok és mindenből túl sok.
Liv még mindig borzasztóan irritált, egyszerűen nem találok rá más jelzőt, mint hogy egy hülye önző dög. Mit kéne szeretnem rajta? Még az is idegesít, hogy milyen cuccokat aggatnak rá, és hogy milyen furán néz ki bennük!
Nem akarom elsorolni a fos jeleneteket, mert akkor majd’ az egész részt felsorolhatnám, talán a Minis jelenetek voltak a legszörnyűbbek.
Pozitívumként felsorolhatom, hogy Doug benne volt, én mindig is szerettem, meg a legutolsó temetős jelenet is nagyon jó volt.
Az hogy Matty visszajött, vegyes érzésekkel fogadtam, mert egyszerűen nem akarok Nickkel és Frankyvel foglalkozni.
Majd meglátjuk.

S0m30n3 - 2012. 03. 13. 23:46

Liv része nekem tetszett, a Mini-s jelenet volt a legjobb.

Matty-t sohasem szerettem, gondoltam, hogy az évad vége fele vissza fog térni, de reménykedtem, hogy minél később. :D

A rész elején a dubstep szám szörnyű volt, pedig sok dubstepet hallgatok, de ez már kikészített. :D

Doug is jó volt, ez a kilépős szöveg eszembe juttatta, hogy ő az, aki már az eleje óta velünk van, és pont az utolsó évadban megy el. Mintha már akkor tudták volna a készítők, hogy kasza lesz. Bár lehet szimpla véletlen is.

Coimbra - 2012. 03. 14. 00:41

Aha, szimplán f*s volt ez is, egyedül Liv teste kárpótolt mindenért, bár az a dudor ahogy nyomtalanul eltűnt, hát nem tudom… érdekes.

Ja, és abban mi a logika, hogy Matty megtalálja Livet Alex házában, akit nem ismer és sosem találkoztak? :D

len90 - 2012. 03. 14. 02:33

Hat nem tudom, lehet, hogy en mar megint mast neztem, mint mindenki mas, de nekem irtora tetszett ez a resz is, sot annak ellenere, hogy Liv talan az altalam legutaltabb Skins karakter ever (Anwar, Jill & JJ mellett), talan az egesz sorozat legjobbika volt. Sok minden tortent, a Mini/Liv siros jelenetnel en is sirtam, amikor Doug utalast tett Cassiere, akkor mosolyogtam, es a vegen azt ereztem, hogy nagyon kar, hogy nem lesz tobb generacio. A kovetkezo resz is igeretesnek tunik, es ha nem okoz csalodast, akkor akarmennyire egyedul leszek ezzel, de kijelenthetem, hogy a 6. A kedvenc Skins evadom…

lynx - 2012. 03. 14. 22:57

“Doug is jó volt, ez a kilépős szöveg eszembe juttatta, hogy ő az, aki már az eleje óta velünk van, és pont az utolsó évadban megy el. Mintha már akkor tudták volna a készítők, hogy kasza lesz. Bár lehet szimpla véletlen is”

Még lesz egy utolsó évad, 6 rész (3 történet) és vegyesen a régi csapattból válogatva, tehát Doug itt még simán visszatérhet.

S0m30n3 - 2012. 03. 14. 23:05

lynx: az oké, de azt én már nem rendes évadként tartom számon, de igaz, hogy kicsit rosszul fogalmaztam. :D

Coimbra: teljesen igazad van, én sem értem, hogy lehetséges, hogy megtalálta, elvégre senkivel sem tartotta mostanában a kapcsolatot, de végülis mindegy már.

Nem néztem meg, hogy milyen részek lesznek még, de remélem, hogy Matty-nek nem lesz külön része, valahogy nem bírom a színészt. :D

Az évadzáróra kíváncsi vagyok már most, gondolom itt is kapunk valami cliffhanger-t, de remélem, hogy nem hoznak be valami gyilkost hirtelen a semmiből. :D Vagy itt már iskolát robbantanak majd… :D

ooo - 2012. 03. 15. 16:53

Gondolom azért tűnt el a daganat, mert csak beképzelte. :D
Valahogy úgy lehetne megfogalmazni, hogy nem tudta “elengedni” Gracet és addig ott volt a dudor. Nem tudott szembenézni a múlttal, emésztette magát, lelkileg kikészült.
Matty nagyon unszimpatikus, jelentéktelen karakter. Érdekes, hogy Liv és Matty az a két karakter, akit a legkevésbé bírok, az 5. évadban mégis ők hozták a legjobb részt.

paranoid android - 2012. 03. 15. 19:25

Engem sem nyűgözött le ez a rész. Jó is lehetett volna, ha tényleg nem minden jelenetben az extrémitás kiváltotta sokkolás lett volna a cél. A jelenet, mikor Liv véresre verte Minit, aki aztán a “terhes vagyok” rikácsolással védekezett, a sorozat mélypontja volt. Arról nem is beszélve, hogy egy évad alatt másodszor sikerült kijátszaniuk a készítőknek a marha kreatív “az egészet csak hallucinálta” kártyát. Pedig tényleg voltak benne jó dolgok, láttuk a problémákat Liv szemszögéből, végre valaki beszólt Franky-nek… de gyenge lett a megvalósítás most. Doug volt a legjobb dolog ebben a részben.

Hor1 - 2012. 03. 19. 01:58

Rosszvolt. Amikor aszittem Liv számára jóváírhatok pár pontot (Frankinek beszólogatás) aztán pillanatokkal később rombolta le. Legalább ki lett mondva, hogy Rich, neked a loony binben lenne a helyed (tegyük hozzá Livnek is).. Amúgy nem Livnek mondta a tengerparton a csávó, hogy a sztorit a kábszeresekről? Akkor mit szarozik Mattyvel? (akit egyébként nem csípek kifejezetten :D) Mattyt se érdekli más, csak a riherongy Franki, aki nettó két emberrel cöcögtetett utána/mellette.. Áh tényleg nem lehet már senkit csípni. Na jó de, Liv huga jóarc. -_-

yeeeyha - 2012. 03. 20. 21:47

6×09, minek is nevezzelek? Volt egy kis skins érzés, Alo végülis utoljára tudta meg a terhességet, és az utolsó rész, mikor Rich elviszi Minit hozzá, hát az tényleg nagyon jó volt… kivéve az utolsó másodperceket. Rossz volt viszont az egész Franky-dráma, kedvenc szereplőből most nagyon lecsúszott az utáltak közé. Kifejezetten irritált, hogy ott van Mini körül, arról nem is beszélve, hogy kitörölte alo üzenetét, meg voltaképpen azt sem értem, miért nem tud végre dűlőre jutni. Oké, sz*r a helyzet, gondolom bűntudata van (mert volna mitől), de kifejezetten gáz volt, hogy Nick és MAtty ott verekszik, a többiek próbálják őket szétválasztani, ő meg csak ott ül, és világfájdalommal néz… Az a jelenet annyira k*rvajó volt, mikor Alo megérkezik, aggódik Miniért, aztán észreveszi Mattyt, Franky pedig el kezd magyarázkodni, mire Alo: ” Rohadtul nem érdekel, Franky, oké?” Frankyn meg látszik, hogy teljesen meglepődött, hogy nem az ő baja van a középpontban. Úgy kellett neki, na végre. Az előző részben is örültem, hogy Liv végre kicsit kiosztotta.
Amit nem értettem a rész közben, hogy ő már úgy ment el miniért, hogy mindenképp elmegy? Láttam hogy van nála két táska, de egyik sem túl nagy, de ezek szerint abban volt minden fontos cucca, mert sikeresen átöltözött másba, Mini meg csak abban ment el vele, ami rajta volt? Ez azért elég furán lett megoldva szerintem.

Egy rész maradt végül, majd meglátjuk, a promóból úgy tűnt, Franky mindenképp marad a nagy drámában, meglátjuk mit tartogatnak az írók. És szerintem mindannyian tudnánk nevet a babának, de ide már muszáj a . . .

ooo - 2012. 03. 23. 18:13

Nekem eddig a 6. évad a kedvencem, mindegyik résznél csak nézek magam elé és próbálom feldolgozni a történteket. Az a jelenet, amikor Rich iszik egy kortyot, leül Gracie sírja elé és mondja neki, hogy nagynéni leszel… huhh.

Frankyből tényleg kicsit sok már, de szerintem őt akarták a 3. generáció Effyjének beállítani, ami hellyel-közzel sikerült is.
Egyébként a sok zene eddig is jellemző volt a Skinsre, de most alig van már olyan perc, ahol nem megy alatta zene. Nem gond amúgy. :)

ooo - 2012. 03. 27. 11:49

Kemény volt a zárás, összességében elégedett vagyok. Bye.:)

S0m30n3 - 2012. 03. 27. 15:25

Én is csak annyit tudok írni, hogy összességében tetszett ez a generáció is, a zárásnál először gondoltam, hogy valami durvább sztori kéne, de rájöttem, hogy teljesen jó ez így is, sőt.

lynx - 2012. 03. 28. 23:30

Hát mit mondjak? Vége…
Az első 3 rész borzasztóan tetszett, aztán középszer következett, de az utolsó részek nyavajgása már sok volt nekem.
A skinsben nem volt szokás, hogy eddig húznak szálakat. Pl Franky pasi választását… de Mini is rég megszülhetett volna már.

Az utolsó részből Grace-t tudom értékelni, meg az utolsó pár percet. Kb ennyi.
Bakker de jó is volt az előző évad utolsó része.

Nessa - 2012. 03. 31. 12:40

“Bye.”
Rich volt az egyetlen karakter, akit végig szerettem, ezért is tetszett, hogy ő zárta le.
A vége részben kárpótolt a korábbi hajtépésért.
Kicsit hiányozni fog a sorozat. Kíváncsi vagyok, mi lesz a 7. évadban, de nem tudom, mit várjak tőle, és azért az már nem ugyanaz.

yeeeyha - 2012. 04. 18. 21:15

Alig vártam, hogy megnézzem az utolsó részt, és végre sikerült.
És tetszett, megérte várni rá. Nekem meg volt a skins-érzés, a mindig szuper zenék itt is taroltak. Ez az a sorozat, amit kifejezetten jó hangosan nézni.
Ez a rész ugye mindenkiről szól, és egyedül Franky szálát nem bírtam megint: túl sokat is foglalkoztunk vele, túl nagy drámákkal stb,stb… Azt a részt nem is értettem, mikor elmegy ahhoz a nőhüz, hogy az anyukája után érdeklődjön, és ott a nő nappalijában van minden aktája, és Franky kábé 10 másodperc alatt megtalálja amit keres…? Röhejes, de végül megbocsájtottam mindent, mert a legutolsó frankys jelenet, nagyon szép volt, azzal a sok rajzzal két arctalan kislányról. Az nagyon jó volt.
A többiekkel nagyon jól el voltam, még Livvel is, Rich nagyon állat volt, ahol csak feltűnt, Alo és Mini aranyosak együtt, Mattyt és Nicket is bírtam, bár előbb is abba hagyhatták volna Franky üldözését.
És Rich “Bye”-ja baromi nagy volt, azta.

Meglátjuk a 7. évadot, most aztán mindenki visszakapja kicsit a maga generációját. Én várom, nem hinném hogy csalódnék.

Lidi - 2012. 04. 28. 10:34

Doug mit mondott Livnek, amivel Cassie-re utalt?

Olimpia - 2012. 11. 18. 05:04

A Skins általában mindig hagy elvarratlan szálakat, bár ezt a Gracie-s halálos témát átgondolva csak az jár a fejemben hogy most Rich meg levett gatyával feküdt a beteg kómás ágyán?…. mert Blood-ból kiindulva szerintem abból egy jókora börtönt csinált volna…Ez az egy amiért nem értem.. bár ilyesfajta halucinációnál már kb elmegyógyba kellett volna küldeni Richet… Ezt az egyet nem értettem amúgy minden tiszta számomra! :) Éshát alap hogy őket is imádtam :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz