login |

Pilot-mustra: Touch – 1×01

2012. 01. 26. 15:26 - Írta: winnie

133 hozzászólás | kategória: 2011/12, kritika, pilot-mustra,

Touch. Tim Kring, akinek rengetegen szerették az előző pilotját (Heroes), Kiefer Sutherland, akinek rengetegen szerették az előző sorozatát (24) és egy meglehetősen bonyolult szerkezetű sorozat, amely íróinak nagyon oda kell tenniük magukat, ha hetente jó epizódokat akarnak produkálni. A Touch high concept sorozat, de az alapsztorijából azonnal látszik, hogy erősen epizodikus, de persze a fő kérdés, az “autista” fiúval kapcsolatos kérdőjelek az egész szériát át fogják hatni, így átívelő szálról is beszélhetünk.

TOUCH – 1×01 – 7/10


A Touch lényege, hogy adott apu és 11 éves fia, aki születése óta nem szólalt meg (valójában amúgy nem autista, csak így egyszerűbb volt reklámozni), s egyre nehezebben lehet bírni vele, így képbe kerül az állami gondozás lehetősége. Apu viszont eközben elkezdi sejteni, hogy fia nonverbális módon próbál vele kommunikálni. S idővel különböző számok formájában összeáll előtte a Teljes Kép. Ebben egy szociális munkás nő és egy zárkózott tudósforma segít neki, aki azt találja mondani, hogy a fiú látja a jövőt és annak történéseit próbálja apja tudomására hozni.

Amikor elolvastam tavaly az alapsztorit, azonnal sejtettem, hogy az én sorozatom lesz. Mindig is szerettem azokat a sorozatokat, amikben a főszereplőnek segítenie kellett valakin minden epizódban, vagy meg kellett akadályoznia valami rosszat (Holtsáv, Angyali érintés, Quantum Leap, A kiválasztott – Az amerikai látnok, stb.), itt Kiefer Sutherland-nek lesz a dolga, hogy értelmezze fia üzeneteit és után látszólag teljesen idegen életeket összekössön minden epizódban, hogy a stáblistára (túl)telítődjünk pozitív érzelmekkel.

A pilot története például Amerika mellett Irakban, Japánban és Írországban játszódik, a folytatás is hasonlóképp nemzetközi lesz, s ez a másik aspektus, amiért vártam a Touch-ot. Ugyanis olyasfajta kirakós elvre épül, mint a krimik. Adottak a puzzle darabkái és a végén összeáll a kép. A 42. percre mindig elégedett lehet a nézős, s éppen ezért nem is értem a nagyon profi módon összerakott nyomozós sorozatok ekézését, hiszen míg egy átívelő vagy szappanos elemekkel bíró sorozatot lehet nyújtani sokáig, lehet lassan infókat adagolni, addig a krimikben minden héten új eseteket, csavarokat, karaktereket, agyjátékot kell kitalálniuk az íróknak, ami sokkal nehezebb feladat – bár igaz, hogy ezek élvezete más nézői hozzáállást igényel: van, akinek a 40 perc szórakozás kell, más pedig a 40 perc szórakozás mellé hosszabb távra is tervez, kötődni akar az átívelés révén a sorozathoz.

Tehát elfogultan vártam a premiert, s abszolút bejött, akár újranézősnek is mondhatnám, természetesen kíváncsian várom a folytatást (nem a cliffhanger miatt, ami ha akarom, akkor volt, de az év legbénább pilotbefejezését produkálta a Touch… – nem a sztorival volt gond, hanem a módszerrel), viszont valahol csalódtam is, bár érdekes volt a szálak összehozása, olyan szempontból, hogy több, teljesen másféle “örömforrással” operált: nyilván emberélettel, érzelmekkel, de sikerrel és roppant banálisnak ható dolgokkal is, utóbbi valahol csalódás volt, bár lehet, hogy egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége.

Az a baj, hogy a Touch-ot nem tudom nem félteni, mert itt szerintem baromi nehéz lesz olyan epizódokat írni, amik nem egyértelműek, kellően bonyolultnak tűnnek, de egyszerűek, jó megoldással szolgálnak, s mindezt úgy, hogy a “trükkök” nem ismétlődnek. Félő, hogy pár jó ötlet ellövése után gondban lesznek az írók, hogy mindig új dolgokkal jöjjenek elő. Addig persze gondolom élvezni fogom Kiefer próbálkozásait a szálak összehozására (ő csak segít és nem feltétlenül észleli, hogy milyen jó dolgok történnek világszerte neki köszönhetően), hogy minden részben kiderüljön, hogy mi a fő kapocs.

Az biztos, hogy a Touch csak akkor működik, ha kellőképpen érzelmes lesz, a nyál/giccs elkerülhetetlen, s van aki ilyesmire immúnis, azt biztosan zavarni fogja, nekem viszont egyrészt pár fiktív karakter öröme és sikere is gyakran okoz elégedettséget, ezért is szeretem az efféle “problémamegoldó” sorozatokat. Az már csak hab a tortán, hogy az apa-fiú szál is kellően megkapó (elég abba belegondolni, hogy milyen lehet az apának), a véletlenek sorozata, az apró utalások és a nagyobb összefüggések pedig még akkor is jópofák, ha csak pillanatnyi hatásuk van.

Mert a Touch olyan sorozat lesz, amit jó lesz nézni (ha jól írják meg), akár könnyezni is, viszont a megtekintés után azonnal el is lehet felejteni, hogy legközelebb 167 óra múlva foglalkozzunk vele. Hiába tűnik mélynek és sokatmondónak, alapjába véve csak kioszt pár “pozitív pirulát” a nézőnek, kvázi megjutalmaz minket kockacukorral, de semmi több. Mázli, hogy szeretem a cukrot.

(A pilotot a FOX elősugárzás keretében adta le, az 1×02 március közepén fog érkezni.)

133 hozzászólás Ne habozz!

P009 - 2012. 01. 26. 16:20

Mikor először olvastam a sorozat tartalmát, azonnal A képlet című film jutott eszembe. Abban imádtam, mikor a számok koordinátákat, dátumokat adtak ki, mikor, hol, mi fog történni. Trailer alapján ez is hasonló, szóval remélem, hogy minden rész fog kisebb nagyobb csavarokat tartalmazni. Hatalmas potenciál van ebben a sorozatban, nagyon remélem, hogy az írók nem bénázzák el. És persze hogy erre Amerika is vevő…

Kissur - 2012. 01. 26. 17:02

Nekem telitalálat ez a sorozat, és nem csak Kiefer Sutherland miatt, meg a “Damn it!”-je miatt. :) Hasonló cipőben járok, csak engem nem a 3:18 időpont üldöz, hanem a 12:20.
Érdekesség, hogy a következő rész 3.19-én lesz, magyar idő szerint 3:00-kor, ami azt jelenti, hogy 3:19-kor is még menni fog. ;)

GeoCucc - 2012. 01. 26. 17:04

Első olvasatra nekem az motoszkál a fejemben, hogy egy apjával rejtett jelekben kommunikáló fiú történetéből valami egészen mást is ki lehetett volna hozni. Minden héten jót cselekvő apa helyett valami szérializált, összeesküvéses koncepcióra azonnal vevő lennék, így viszont biztosan nem kezdem el nézni, amíg nem olvasok huzamosabb ideig magasztaló véleményeket.

endel - 2012. 01. 26. 17:05

Regen lepodtem meg ennyire egy pilot szinvonalan, ez nekem nagyon adta, rengeteg kis reszlet, apro utalasok, kivalo szineszek (Titus Welliver!), osszessegeben 9/10

(az 1×02 vetitesi idejeert pedig pacsi! :)

uw - 2012. 01. 26. 17:07

Én nagyon imádtam, kb azt kaptam amire vártam, bár remélem lesz elég átívelés is. Kár, hogy márciusig várni kell a köv részre :)

winnie - 2012. 01. 26. 17:08

annyira emberfüggő ez a touch. most eszembe jutott a legalsó kép kísérőtörténése. nekem baromi jó volt látni a felfedezést és a csörgő telefont, hatott. más pedig biztosan csak vállat von, hogy mi abban az érdekes, hogy megcsörren a telefon, hiszen semmi hatással nem volt a sztorira. és mégis.

Endeavor - 2012. 01. 26. 17:23

Nem az én sorozatom lesz ez. A rengeteg “véletlen” miatt sok konfliktus feloldása nagyon olcsónak fog tűnni, ezt nem fogják tudni elkerülni. Mint a Heroes-nál a természetfeletti képességek miatt volt. De ne legyen igazam.

HaraKiri - 2012. 01. 26. 17:33

az a problema hogy a US kozonseg nem biztos hogy szereti a tul komplikalt darabos dolgokat

bar Kiefer miat biztos nezos a dolog…egy ideig…de aztan kel valami ami lekoti a nezoket

lesz benne ilyen vagy cumi az egesz?

ez it a kerdes
jovo kerdese

winnie - 2012. 01. 26. 17:38

“az a problema hogy a US kozonseg nem biztos hogy szereti a tul komplikalt darabos dolgokat”

ha létezik ilyen (nem hiszem, csak kifogásnak jól hangzik, ha valami nem siker), akkor az nem “US” probléma, hanem mindenhol igaz, de amerikában sokkal bonyolultabb sorozatokból lett nagy siker, akár a heroes-ból. a touch sok helyen építkezik, de alapjába véve nagyon egyszerűen követhető és nem is vesz igénybe a sorozat után időt, hogy leülepedjen, hanem huss…!

WestHammer - 2012. 01. 26. 18:17

Nekem tetszett: Kiefer Sutherland végre !!! Titus Welliver is kurvajó volt, csak sokat kell várni a folytatásra… :(

human - 2012. 01. 26. 20:01

bírom az US nézők bénák feltételezésből születő levezetéseket, ahol a BK és a Jóban Rosszban főműsoridős sorozat. Szóval igen, a túl bonyolult az egész világra áll, nem kell az US-re szűkíteni. Odakinn legalább néha próbálkoznak 8 után, hiába nem kedvelem mostanában annyira az országos sorozatokat.

End - 2012. 01. 26. 22:01

Nekem eddig ebben az évadban ez jött be leginkább:) Pedig egy ideje már tudni lehetett hogy jön,nem terveztem megnézni,de vizsgaidőszak vége miatt lett elég sok szabadidőm. Csak ajánlani tudom 9/10-es volt számomra és be kell valljam,hogy az angol csávó Tokióból induló hívásával megvettek engem.

havero - 2012. 01. 26. 22:35

zseniális sorzat, osztom End hozzászólást, ami ott történt, az vmi hihetetlen volt!
nálam 10/10

winnie - 2012. 01. 26. 22:37

egy zseniális résztől azért még nem lesz a sorozat zseniális:)

havero - 2012. 01. 26. 22:48

igazad van:)

wgffwgf - 2012. 01. 26. 23:15

köszi h megnézettétek velem ;) jól indul

promar95 - 2012. 01. 27. 02:23

én az American Idol után ott maradtam, jól tettem. nagyon érdekes volt, kicsit nehezen értettem a történéseket, és várom is a következő részt. de két hónap múlva??? addigra el is felejtem, hogy nézni akartam :/

Bullseye - 2012. 01. 27. 11:45

Nekem tetszett ez az érintéses dolog, sajnos főleg a telefonos része, ami inkább véletlen, vagy sors volt, és a kölyök csak kisebb részt játszott benne.

A fő rész sajnos az én materialista nézetemnek kicsit sok volt. Mert az oké, hogy 03. 18-án, meg 3:18-kor, meg a 318-as egység tagja, de hogy a telefonszám nem 555-318-318 volt ezek után, az kiborított… :)

korum - 2012. 01. 27. 11:51

“egy zseniális résztől azért még nem lesz a sorozat zseniális:)”
Mivel jelenleg az egész sorozat csak egy rész… :)

winnie - 2012. 01. 27. 11:51

hehe, de a busz és a tetkó is 318-as volt, ne feledd.

Bullseye - 2012. 01. 27. 14:00

az javít kicsit a dolgokon… bár jobb móka lett volna, ha 314 az alapszámuk.

doki - 2012. 01. 27. 17:09

Megható volt. Kicsit a hat lépés elve, de akkor is. Igazából csak az a kérdés fogalmazódik meg bennem, hogy High Concept, remek volt a színészi játék. Nem volt szokványos a főcím, jó volt a zene, a történet többször tudott megható lenni. Akkor miért 7 pont és nem 8 vagy több. Mi kell a több ponthoz, ha ez sem elég jó hozzá?

winnie - 2012. 01. 27. 17:15

hagyok helyet a még jobb részeknek:)

nem tudom. amikor néztem 8-9-ben gondolkoztam. és abban, hogy simán újranézném, és hiába a tokiói telefonhívás, meg a tűzoltó hívás, meg a többi nagyon ütős jelenet, valahogy úgy éreztem, hogy kellett volna még valami bele. akár a végére, mert nekem az is elég lett volna, hogy hívja a számot és vége, de az, hogy beleszólal és elkezd mondani valamit, az nagy csalódás volt, mert vártam valamit. szerintem ez a kulcs. túl nagy elvárások, amelyek hiába teljesültek maximálisan, hagytak némi hiányérzetet.

de nem a szám számít (mindenki másképp skálázik, én például 9-et is csak nagyon ritkán osztok), hanem a szavak és azok annyit mondanak, hogy szerintem nagyon jó volt. (lehet, hogy tudatalatt az is benne volt, hogy tudom, sokak gyomrát meg fogja feküdni és nem akartam, hogy csak pontszám alapján azt higgyék, hogy új csoda született. ezzel még várok pár részt.)

doki - 2012. 01. 27. 17:27

Értem! Kösz!

Irodai Patkany - 2012. 01. 28. 02:35

Nekem nagyon nem jött be, olyan 2/10. Rengeteg dolog nem tetszik, de leginkább az olyan jelenetek zavarnak, amelyek nem tűnnek valósnak. Oké, itt semmi nem valós, az egész a fantázia műve, értem én, de én azokra a jelenetekre gondolok, ahol a szereplők nem a tőlük elvárható módon viselkednek, a motivációjuk hamis és ferde, érthetetlen okokból cselekednek, és mindezt azért, hogy a végére kijöjjön egy nagy nyálas cukorszirup spricc party, bele a nézők arcába. Szóval a valóságban, ha kijön a szociális munkás, és látja, hogy van kaja hűtőben és a gyerek nem késsel játszik, meg különben is, ezek fehérek egy fehér környéken, már megy is a következő címre. És persze a szociális munkások mind dögös csajok, akik akkor sem cserélik le a dögös rucit egyenruhára, mikor a szarral dobálózó gyerekekkel játszanak. Ja, persze, hiszen a fogyatékos gyerekek ebben a világban nem kennek székletet a falra. Hagyjuk. És amikor anyu hívja őket, akkor nem szól bele a telefonba, mert anyu perverz, vagy mi a répa? Miért nem szólt bele? Vagy anyu egy robot? Mondjuk ez sok mindent megmagyarázna.
És bakker, egy tűzoltó, amiért nem tud megmenteni valakit, nem kezd el lottózni 10 éven át, hogy aztán a nyereményt elszórja, hogy “ő is biztos ezt akarta volna” (könyörgöm baz+ nem is ismerted, honnan tudod mit akart volna?) hanem hazamegy, leissza magát aztán megveri az asszonyt meg kölykét.
És mondjátok meg őszintén, nem lett volna egyszerűbb rögtön a youtube-ra tölteni azt a nyomorult videót, mint előtte körbeküldeni a fél világon egy lopott mobilon? Miért? Mondom én, ennek semmi értelme. Ennél már csak a bagdadi jelent volt szánalmasabb, persze, az ügyfélszolgálatos csaj küld postán egy retek drága sütőt, mert előtte egy perccel épp az éttermi-felszerelés ügynökkel beszélt, akinek valamiért szófosása támadt és muszáj volt megemlítenie, hogy mivel foglalkozik. Bár teljesen irreleváns volt, de ugye így jött ki a sztori. És akinek odavetítették a falra a lánya képeit, de miért is? Na erre már az írok sem próbálnak magyarázatot adni. Az csak úgy ott volt a végén, hogy még jobban meghatódj. Broáf.

Tiberius - 2012. 01. 28. 17:10

Irodai Patkany

mégis csak egy sorozatrol beszélünk ami egy tv csatornán megy,ami a média egy része,nézőkből “él”, innentől kezdve okafogyott a fejtegetésed,ajánlom figyelmedbe a tudományos dok.filmeket,azon csak nem huzod fel magad :)

hfeeri - 2012. 01. 28. 17:19

Nekem nagyon bejött.. Március 19-ig várni kell? FUCK :/

P009 - 2012. 01. 28. 19:51

Nagy elvárásaim nem voltak, azt akartam, hogy meglepjen a pilot. Megtörtént. Imádtam minden egyes jelenetet, nagyszerű színészi játék, érdekes történések érdekes helyeken. AHS és a Homeland után végre itt a 3. dráma, ami igazán megfogott már az első részével. Nálam simán 9.5/10. A végén a dráma pedig kellett, jó volt, megható volt és annyi, amennyi kell. Kár, hogy csak márciusban élvezhetjük tovább…

Irodai Patkány: Minden sorozatot szét lehetni szedni jelenetről jelenetre, hogy a valóságban ez nem történne így. Itt pláne, hisz a sorozat a véletlenekre épít. Engem nem érdekel, hogy a szociális munkás milyen ruhát visel, miközben a gyerekkel foglalkozik.

Irodai Patkany - 2012. 01. 29. 00:08

Tiberius: nem tudok mondani még egy ilyen sorozatot, ahol ez ennyire gáz lenne. Ha van 1-2 billegő jelenet de amúgy rendben van, akkor ezek felett átsiklom, de amikor az EGÉSZ sztori, minden szál ilyen, akkor nem tudok. Mellesleg érdemes visszaolvasni pl szerencsétlen Falling skies kibeszélőt, jóval kisebb “bakik” miatt fikázták szét, hogy hasonló helyzetben senki nem viselkedik így. Itt meg nem pár béna jelentről van szó, hanem az egészről. Fától az erdőt szitu, lehet én vagyok túl sznob, de inkább megnézem még 4x a Breaking Badet, mint ezt a szart.

Irodai Patkany - 2012. 01. 29. 00:13

De nyugodtan vitába lehet velem szállni és megmagyarázni, pölö miért vetatették oda a csóka lányának képét, vagy a többi faszságot, de látom annyira bejött a cukor íze, hogy elnyomja az agyatokat :D

winnie - 2012. 01. 29. 01:16

“De nyugodtan vitába lehet velem szállni és megmagyarázni, pölö miért vetatették oda a csóka lányának képét”

azt ne várd, hogy bárki is vitatkozzon azzal, hogy te mit gondolsz – ha olvasol pozitív véleményt, azt veheted annak, hogy vitába száll veled. de láthatod, hogy melyik oldal van többségben, mint ahogy a heti legjobb epizód topikban elég gyakran feltűnik a touch – mindennek az a titka, hogy ki mit keres, illetve talál meg egy sorozatban. nem tetszhet mindenkinek, sokaknak nem fog.

de az nem szubjektív, hogy miért volt ott a shibuya kereszteződés kivetítőjén a lány képe… – azért ennyire nem volt bonyolult, hisz, erről szólt a rész fele, hogy hogy került londonból amerikába, majd írországba, japánba, majd onnan kuwaitba és irakba a telefon, amiről a japán csajok feltöltettek a kivetítőre minden anyagot ando testvérével (a heroes kacsintás miatt ez megmaradt), még ugrálnak is, hogy sikerült a tervük. rém hatásos jelenet volt. (a részletkérdéseken való fennakadást szinte mindig a nemtetszés generálja (ld. falling skies, amit kár említeni, hiszen tippre aki oda írta azt, amit, az ide nem írt. másokat meg miért érdekeljen másik sorozat?), nem a fennakadás miatt jön a nemtetszés. én azt nem értettem, hogy ha kapott a srác magára egy bombát és lecsatolta, akkor ezzel meg is menekült, nem fogják másnap elkapni? nem különösebben érdekelt annyira, hogy rugózzak rajta, abban a világban hepiend lett a sztorija.)

karit - 2012. 01. 29. 01:45

Mert a lányok megkérték a LED-falas havert, az meg egy egérhúzással a telefonon lévő teljes média mappát feltöltötte. Nem tudom, mi ebben a bonyolult. Vagy Fibonacci neked nem elég magyarázat? ;)

Irodai Patkany - 2012. 01. 29. 01:48

@winnie: engem inkább az lep meg, hogy ezek csak engem zavarnak. Meg egy BK-ban még elmegy, hogy Zsuzsa kiskosztümben meg körömcipőben főzi a gulyást, meg úgy általában a karakterek teljes mértékben a bugyuta történetnek vannak alárendelve, de mivel nekem általában tetszenek az ilyen témájú sorozatok mint a Touch (pl Holtsáv nagy kedvenc volt) ezért fájó a csalódás.

Btw a kivetítős dolog csak egy példa a sok közül, de ha már így belementünk: oké, kivetítik a videót, valahogy elintézték.(Azt most hagyjuk, hogy az egész körbeutazza a videó a világot egy mobilon, hogy aztán feltöltsék a youtube-ra mennyire ésszerű és reális történet.) De miért minden anyagot? Már nem volt náluk a telefon, szóval valakinek le kellett menteni a cuccokat, áttölteni a kivetítőre. Kizárt, hogy ne tűnt volna fel, hogy itt még vannak képek is a videón kívül. Ráadásul a japán kislány is felvett magáról egy vidit még a hotelban, azt biztos nem akarta volna, hogy lejátsszák és nem is tették. Akkor a képeket miért? (Hülye kérdés, pontosan azért, hogy kijöjjön a sztori. Rendesen megírni tovább tartott volna, több pénz, á jó lesz ez így is hozzáállás csapódik le minden képsorból. Tudom durva a BK-hoz hasonlítani, de nekem ez már tényleg az a szint. Hanyag. Persze ez az én egyáni véleményem, még azért elolvasom majd ha lesz kritika pár rész után, hátha ér még egy lövést, de ez nem az és sorozatom lesz :)

Bocs a hosszú, unalmas és néhol trágár kommentekért.

winnie - 2012. 01. 29. 02:41

biztos nem csak téged zavar, de sokan eleve meg sem nézték, hiszen kábé sejteni lehet, hogy milyen a sorozat.

a lány mondta, hogy mindent toljon fel róla, amit talál – szerintem magát nem vette fel, csak simán a telefon perspektívájából láttuk a történéseket. így volt a legegyszerűbb mutatni, hogy ott a telefon. elhiheted, hogy aki megírta, az szinte minden pontját meg tudja védeni. attól, hogy aki kifogást talált, úgy érzi, hogy az író hibázott, lyukat hagyott, még simán lehet, hogy a kifogást találó hibázik és vélt lyuknak valamit, amire van magyarázat:) ezt általánosságban mondom, nem konkrétan a felsoroltakra, amik lehet, hogy igazak, passz. csak ezzel kapcsolatba jutott eszembe. (az, hogy a lányok mit csináltak, igazából nekem nem tűnik jó fogáskeresésnek, mert épp az adja az ízét, hogy sokan nem ezt csinálták volna – ők ezt csinálták. ugyanígy nem kérhető számon senki, hogy egy szociális munkás jó nő. ez éppen az volt. más meg nem. mint ahogy a tűzoltó történetét sem ismered, nem tudod, hogy mi történt vele, ezer meg ezer dolog okozhatott neki depressziót, kiválthatta azt, amit csinált. ez benne a szép, hogy ahány egyén, annyiféle nem feltétlenül racionális cselekedet. nem kell feltétlenül azt tenni, amit elvár a világ. a való életben is rengeteg irracionális vagy külső szemlélőként érthetetlen dolog történik, egy személy napi több ezer döntéséből biztosan jó pár ilyen. az más lenne, ha egy, a sorozatban megismert karakter tenne karakteridegen dolgot, de a vendégszereplők azok skiccek, nem sokat tudunk róluk, feltételeznünk kell, hogy olyanok, amilyennek ábrázolják őket. ez mégcsak nem is a suspension of disbelief kategória szerintem. más a sorozatban lehet az.)

Hor1 - 2012. 01. 29. 02:48

Irodai Patkány:
Köszi, marhajókat röhögtem a kommenteiden, néhány dolog nagyon telibe talált. :D

Amúgy nekem csontra bejött a pilot az idei szezon simán legjobbja szerintem. :)

KékSarok - 2012. 01. 29. 15:25

Engem is megvettek vele. Persze, hogy cukormáz az egész, de erről is van szó benne. Mellesleg, engem utána is elgondolkodtatott.
Mert ahogy Irodai Patkány is mondta, túl nagy véletlen, hogy mindenki úgy tett mindent, ahogy…
De belegondolok, hogy ha csak egy karakter máshogy cselekedett volna és más irányba indult volna a mobil, még ennél is nagyobb dolgok foroghattak volna ki belőle. Erről szólnak a véletlenek…
Olyan ez, mint mikor sétálok ki a kocsi felé, dúdolok egy dalt és mikor beülök a kocsiba, épp az szól a rádióban. Ilyenek a véletlenek…
Nem a magyarázatait kell keresni, mert a véletleneket úgysem lehet kimagyarázni…szimplán élvezni kell, hogy miként kötődnek a dolgok egymáshoz…

Irodai Patkány: Elképzelem, ahogy 3-4 évesen fekszel az ágyban, anyu olvassa a Három Kismalacot, te pedig okfejtésbe kezdesz, hogy mióta tudnak a malacok építeni… ;) :D

clark - 2012. 01. 29. 21:29

még tegnap megnéztem,de nem volt időm írni.

szóval nem volt rossz,de nekem hiányzik valami.nekem kicsit falsforwardra meg heroesra emlékeztető jegyek voltak a toch-ban.

nem unatkoztam ,de azért annyira nem is ragadta meg a hangulata,szeretem a hasonló dolgokat,de mint írtam hiányzik vmi,hiányérzetem volt.leginkább a kiválasztottra hasonlít,bár azt annyira nem kedveltem.

majd még 1-2 részt biztos megnézek és az alapján már nyitottabb lesz a kép és eltudom dönteni hogy nézem e.

középszer volt a pilot 5.5/10 nálam.

Anthony - 2012. 01. 29. 21:49

Abból biztosan fantasztikus sorozat lenne, ha a szociális munkás csaj ronda lenne, egyenruhában járna és a gyerek felkenné a szart a falra :DDDD
Én is szoktam fennakadni részleteken más sorozatoknál (itt is elég hihetetlennek hangzik mondjuk, hogy el akarják venni a gyereket), de egy film, sorozat pont azért kell olyan történéseket bemutasson, amik nem mindennaposak, mert másképp mi a francnak néznéd?
Jack Bauernek volt 8 rossz napja, de volt közben több ezer normális, mint mindenki másnak. Most nyilván nem az 1001-iket mutatják be, hanem a 8 szar napját.
Ja és még van egy csomó minden, amit nem bontottak ki, lehet a szociális munkás csajnak nem is él az anyja, vagy valami.

Na a lényeg, nekem bejött és várom már rendesen a márciust!

Kelta67 - 2012. 01. 30. 00:52

Szerintem nagyon jó kis sorozat lesz ez, nekem nagyon bejött
persze sok a véletlen…de az élet nagy kérdése pont ez:
Véletlenek sorozata az életünk, vagy pont így kell történnie?

Irodai patkány: minden érvedet könnyedén meg lehet cáfolni, csak értelmetlenül vagdalkoztál…a lényeg nem ment át..ez van..:)

De bizony az ilyen hivatalok munkásai belekötnek ilyenkor minden sz@rba..lehet neked superlakásod..
A lotto? vazzee szomszédom a rendszámát játszotta 30 éven át, más meg a gyerekének az érettségi jegyeit kombinálta évekig..ebbe kötsz bele?
Nem minden autista ken szét dolgokat, ez nem érv
és nem az ügyfélszolgálatos küldött sütöt nyilván, hanem a telefon tulajdonosa, hálábol gondolom hogy visszakapta a telcsiét…valszeg ez történt, kis fantázia kellett a filmhez szó se róla,meg kreativitás..:)
meg hogy japcsi mért tesznek ilyeneket?? akkor gözöd sincs japánrol…vazzeee ott női használt bugyi automaták vannak..férfiaknak!
és te meglepődsz a japánokon??? hehe :)

Ez nagy sorozat lehet ha tartják a szintet és a kreativitást…mert ha nem, sajna hamar saját paródiájává válhat

eddig nekem simán

10/10

Aquarius - 2012. 01. 30. 01:15

Ez nekem borzasztó gagyi volt, kasza. Ha a Homeland 10, akkor ez 1.

kicsit - 2012. 01. 30. 21:51

Fú, nem kellett volna megnéznem, most várhatok másfél hónapot… Engem megvett, és nem csak Kiefer miatt, bár sokat lendített rajta az ő szereplése is :-) Szeretem az ilyen típusú sztorikat (bár a Heroes az első évad végén kifulladt nálam és abbahagytam). Számolom a napokat.

lostfanka - 2012. 01. 31. 08:27

Tegnap lattam, engem megvett kilora, reg lattam ennyire jo pilotot. Remelem lesz benne valami foszal is, es akkor tokeletes lesz:)

winnie - 2012. 01. 31. 09:30

“Remelem lesz benne valami foszal is”

az ott van. miért látja a gyerek ezeket.

Dan Abnormal - 2012. 01. 31. 18:49

Brutál jó volt! Ennyi.
És az vajon véletlen, hogy pont 3. 18. után egy nappal jön a második rész?:)

dacecc - 2012. 02. 01. 20:18

Engem nagyon beszippantott a hangulata, utóbbi időben az egyik legjobb pilot amit láttam. Én sem vagyok az az érzékeny típus, de egyszerűen jó érzéssel töltött el az egész, ahogy a végén minden jóra fordult. már az openingnél éreztem, hogy jó lesz ez, előrevetítette az egész hangulatát. biztos, hogy maradok, csak nehéz lesz kivárni azt a másfél hónapot:)

NikoXXX - 2012. 02. 03. 00:34

Nekem is nagyon tetszett,volt egy resz ahol szabalyosan kirazott a hideg,pedig velem 1000 alkalombol 1X-er tortenik meg es nagyon hideg vagyok erzelmi szempontbol de ez a sorozat megolvasztotta a lelkem,az ilyen veletlen meg ehhez hasonlo filmek ill most mar sorozat nagyon bejon (Crash-Utkozesek asszem ez a cime egy nagyon jo ilyen tipusu filmnek)
Van akinek nem tetszik,szive joga de szerintem eddig 2012 legjobb pilotja es eselyes a legjobb sorozata cimre is,a vilagkoruli utja a telefonnak telleg necces volt mert kb ha ide Kelet Europaba ert volna a telefon egy olyan munkas mint Jack hazavitte volna sot Jack is hazavitte volna ha nem hagyta volna a borondon :D rengeteg helyen bele lehet kotni de ha jo a fantaziad (mint nekem) kb 2-3Xor annyit kepzelsz bele a sorozatba mint ami van,az en verziomba en is a haverok is a csalad is szerepelt valamilyen formaba es beugrott hogy nekem nincs ilyen szamom es talan van a 814 (aug.14) egyszer talalkoztam egy napra pontosan velem egyidos lannyal aug 14-en es meg valami volt 8.14-kor csak nem igazan emlekszek szivesen megkeresnem a csajt csak nincs meg a neve …. 10/10 a sorozat mindenki fogjon neki.
A sorozatban csak 1 dolog ami nem veletlen az hogy 3.19-en lesz a kovetkezo resz :D a gyerek szinesznek milyen jo nincs szovege es kapja a penzt :D

Gigi - 2012. 02. 04. 12:20

Nekem kifejezetten tetszett, nem is baj, hogy néhol giccses, meg nyálas lett itt is, engem nem igazán zavar, hogy őszinte legyek. Az meg, hogy nem valószerű… Hát, gondolom azért a képernyőn játszódik le, és nem a valóságban, mert nem igazán történhetne meg, kitalációnak pedig jó. Az egyetlen dolog, amibe bele lehetne kötni a Pilottal kapcsolatban, az a szociális munkás azon kijelentés, miszerint a “legtöbb autista gyereknek nagyon jó érzéke van a matematikához”. Én úgy tudom, hogy az autistáknak csak 17 százaléka savant, ez ugye nem a “legtöbb”, csak egy nagyon kis része. Na mindegy, ennyit még elnézek nekik, nyilvánvalóan a média úgy ábrázolja az autistákat, mintha mindegyikük idiot savant lenne…
Azt nem igazán értem, hogy ebből hogyan lesz sorozat, de ugye ez már nem is az én, hanem az írók dolga, szóval, ezt rájuk bízom. :) Remélem, nem fog ellaposodni a sztori pár résszel később.

vaporizer user - 2012. 02. 10. 01:39

Bevallom, amikor az az irak srác bombaruhában beszélt a csajjal, azt vártam hogy komolyan lesz valami robbanás. Ezzel együtt úgy szinte mindenben másra számítottam, hogy hogyan záródnak le a szálak. De mégis tetszett, pont azért mert meg tudott lepni a szálak vége. Egy kicsit több “nem nyálat” vártam, de végül is összességében jó volt. Az a rész pl. amikor a toronyban a kis mikrofon hajú megölelte az apját, nagyon szép volt (szerintem).

Kvára nem tudom elképzelni, hogy ezt a pilotot (nekem 8/10) felül tudják még múlni a következő részekben. De lepjenek meg!

“volt egy resz ahol szabalyosan kirazott a hideg”
Hű, ilyen most nekem is volt a vége felé párszor! :)

Malachi - 2012. 02. 12. 00:23

Ide is mert megérdemli –

nagyon megtalált ez a touch, végre valami fantázia, valami ami elkapott, ilyen bizsergést kétszer éreztem pilot után. az egyik az X-akták volt, a másik a Lost. hát így.

Savanah - 2012. 02. 12. 15:41

“Abból biztosan fantasztikus sorozat lenne, ha a szociális munkás csaj ronda lenne, egyenruhában járna és a gyerek felkenné a szart a falra :DDDD” – köszi fél ercig röhögtem :)

Én csak ma néztem meg a részt, hála a plakátnak, ami tegna került ki az oldalra. Naaaagyon jó volt. Engem is a heroesra emlékeztetett, de az nem baj, az is bejött, habár csak az 1. évadot láttam.
És van 1 jó oldala is, h csak ma néztem meg, nekem már csak kicsit több mint egy hónapot kell várni a folytatásra.

BTW winnie, azt tudjuk már hány részes lesz az első évad?

Jozeeto74 - 2012. 02. 12. 17:46

Mindenkinek csak ajánlhatom a pilotot , engem megvett kilóra, eleinte azt hittem ,a kezdés miatt ,hogy olyan lesz ,mint a Képlet című ,amúgy nem rossz film ,de szerencsére más irányba mennek el , érzelmes ,és érdekes az egész történet ,főleg az érzelmek ,amik megfogtak , mint gyakorló apuka ,átéreztem Kiefer karakterének próblémáját ,és a pasi ,aki a mobilját keresi ,na az ütött … Amikor meglátja a kislánya képeit Japánban a nagy kijelzőn ,bevallom ,elmorzsoltam néhány könnycseppet …. Várom a következő részt ,mert keményen belekell húzniuk az íróknak ,ha ezt a szintet tartani akarják!
Ja és Jack Bauer for president ! :-)

Irodai Patkany - 2012. 02. 13. 01:10

@Kelta67: Te komoly szövegértési nehézségekkel küzdesz, ezért félek a felét nem fogod megérteni annak, amit most írni fogok. Szóval nem az volt a lényeg milyen számokat játszott meg, hanem hogy elszórta a nyereményét. Ráadásul arra hivatkozva, hogy “biztos ő is ezt akarta volna”. Ezt honnan tudta? Nem is ismerte. És honnan tudta milyen jótékonysági alapoknak adja a pénzt? A túlvilágról üzent neki a csaj? Ezt akarod mondani, mert a szomszédod is a rendszámát játszotta. Ez a te érvelésed.
És mert japánban bugyiautómaták vannak, azért rajta kell hagyni a lejátszón a képeket is a videó mögött? De miért? Titkos, földalatti, bugyiautómata-fényképmutogató összeesküvés? Te ebben hiszel? Azért vetítik ki, mert bugyiautómaták vannak az utcán? Jé, ott egy bugyiautómata, vetítsük már ki ennek a tök random idegennek a képeit az utcára erről a lopott mobilról? Ez a te érvelésed?
És hogy a fogyatékos gyerekek szépen csendben játszanak egy steril környezetben? Láttál te már gyerek egyáltalán? Nyilván nem, fogyatékost pláne nem. Mert én igen, ezért mondom, hogy unreal. Persze mindent meglehet magyarázni, pont az ilyen volt, pont az olyan volt, ez egy pont ilyen akármi, az egy pont olyan akármi, véletlenek, érted. Csak azt sajnálom, hogy nem érzitek a különbséget egy jó kitalált történet és egy rossz között. Persze minden héten a Barátok Közt meg a Maricsuj a legnézettebb sorozat a tévében, szóval befogom a pofám, mert kezdem úgy érezni siketeknek próbálok énekórát tartani.

winnie - 2012. 02. 13. 02:43

“És hogy a fogyatékos gyerekek szépen csendben játszanak egy steril környezetben? Láttál te már gyerek egyáltalán? Nyilván nem, fogyatékost pláne nem. Mert én igen, ezért mondom, hogy unreal. Persze mindent meglehet magyarázni, pont az ilyen volt, pont az olyan volt, ez egy pont ilyen akármi, az egy pont olyan akármi, véletlenek, érted.”

de már megint ez a nem-érv érv:) annyi mindent fel lehetne hozni, de az, hogy vannak olyan gyerekek, akik nem olyanok, attól még lehet 1, 10, ezer, millió, akik olyanok. általánosítani, amikor egyébről szól nem érdemes. a sorozatok, az élet, minden terén amikor egy egyén tesz valamit, lehet, hogy egymilliárdnyian nem azt tették volna. az emberek zöme 2.40-kor, amikor dolgoznia kéne beírta volna azt, amit már egyszer korábban beírt egy nem is neki szóló reakcióra válaszul, mint most én? hell no. de ettől én még beírtam. (ha pár skicc karakter van (japán csajok), akkor azok cselekedeteit megkérdőjelezni azért, mert más nem így tett volna, értelmetlen. ha nem skicc karakter, hanem egy kifejtett teszi, az más. viszont itt még a gyerekre sem lehet ezt rá fogni, hiszen az egész egy puzzle, nem beszél, semmit sem tudunk róla, esetleg sejtünk. beteg. valamiért. nem tudni, mi baja. lehet, hogy ez is kiderül és minden más magyarázatot nyer, de egy gyerek tetteit még egészségesen sem lehet feltétlen random megideologizálni:) hozhatnék a mai napról példákat, amikor nem értettem, hogy mit miért tesz egy gyerek, amikor 10 perccel előtte meg utána teljesen másképp viselkedett.

Irodai Patkany - 2012. 02. 13. 03:15

@winnie: ezt értem, és ha a rengeteg szálból nem szinte az összes ilyen, irracionális, megmagyarázhatatlan, vagy nehezen magyarázható viselkedésre épülne, nem is lógnék ezen ennyit. Simán átsiklok 1-2 ilyenen, de a Touch pilotban iszonyúan sok ilyen számomra zavaró momentum volt. Nekem az élményhez hozzátartozik az azonosulás, a beleélés érzése, amit ezek elrontanak. Egyébként az emberi viselkedéssel ugyan csak érintőlegesen de kénytelen voltam foglalkozni, rengeteg majmokkal, majd emberek végzett kísérlet eredményeit kellett elolvasnom, és bár nagyon nem tartozik ide, és nem is saját igazam alátámasztásaként, de az emberi viselkedés nagyon kiszámítható tud lenni. Különben az összes kísérlet eredménytelen lett volna, ha az adott kísérletben mindenki mást csinál. Az emberek 80% ugyanazt csinálja, szinte másodpercre pontosan.

Gedeon74 - 2012. 02. 15. 18:09

Na, ez a sorozat szól a maradék 20%-ról.

vaporizer user - 2012. 02. 18. 02:00

“Na, ez a sorozat szól a maradék 20%-ról.”

Igen, ebben van a bája. Nem hiszem hogy különleges lett volna a pilot, ha pont azt csinálta volna benne mindenki amit amúgy elvárnánk.

middr3ks - 2012. 02. 18. 13:16

Hát… Azt kell mondjam, hogy az elmúlt két év legjobb, legizgalmasabb pilotja. Legutóbb a The event pilotja tetszett ennyire. Mostanában egyre sz*abb sorozatokat löknek elénk, félelmetes sz*kat!! Órakig kellett keresgetnem valami olyat amire rá tudok fagyni. Remélem a folytatassal nem vagjak csecsre a készítők…… nálam 9/10 . a pilot.

winnie - 2012. 02. 18. 13:27

“Mostanában egyre sz*abb sorozatokat löknek elénk, félelmetes sz*kat!! ”

ezt inkább úgy mondanám, hogy mostanában te nézel rossz sorozatokat és valamiért nem nézed meg a jókat. nem sz*r sorozatokat vagy pilotokat kell nézni, hanm jókat, ennyi a titok.

Gigi - 2012. 02. 26. 11:21

“Láttál te már gyerek egyáltalán? Nyilván nem, fogyatékost pláne nem.”
Azért, mert fogyatékos, még mindig nem biztos, hogy székletet ken a falra, vagy, hogy rohangál, és ordítozik. Úgy tudom, ezek a gyerekek általában csöndesebbek. Főleg, ha autistákról beszélünk.

MattC - 2012. 03. 05. 14:52

Nekem is nagyon bejött a pilot, remélem a folytatás is tudja tartani ezt a szintet.
Amúgy a sorozat a fantasztikumra épít, éppen ezért teljesen fölösleges azon pörögni, hogy a valóságban mit és hogyan cselekedtek volna az emberek…

Norberto - 2012. 03. 08. 09:29

Szeretem az ilyen számmisztikás sorozatokat és filmeket. Ha valaki más is szereti ajánlanám a “A 23-as szám”-ot. Abban Jim Carrey a főszereplő, de mekkorát alakít benne.

d.doki - 2012. 03. 20. 00:08

Amikor végignéztem a pilotot, akkorra töltődött le a The Good Wife 3×18. Csak mondom.

pod - 2012. 03. 23. 10:08

Háát, eddig azt hittem, JBtől még azt is nézném, ahogy 42percen keresztül ásítozik, de már a pilot is zavart egy kicsit, és az irritáció a 2.résszel csak erősödött.
Tényleg nagyon bizarrak a mellékszereplők, meg amiket művelnek.
Még egy hét van addig, de szerintem a 3.részt már nem fogom kérni.

Jake pedig mint főszereplő nem tudom, mennyire hiteles autista, de “rúgnám”.

Ettől függetlenül örülök, hogy ilyen sorozat is kapott esélyt, mert ha nekem nem is jött be, azért én is elismerem, hogy különleges.

dacecc - 2012. 03. 23. 22:21

A 2. rész valahogy nem adta annyira a hangulatot, mint a pilot. A koncepció, meg maga a sori még érdekes nekem, de nálam esett a tetszési faktor

hfeeri - 2012. 03. 24. 22:24

Megnéztem a másodikat is. A katarzisélmény elmaradt, nagyon nyálas is volt, és nagyon hatásvadász. Lesújt a kasza, mert ezt nem tudom még 22x megnézni.. Kár :)

winnie - 2012. 03. 24. 22:53

már csak 11-szer. az a baj, hogy nagyon történetfüggő az egész. már a heti történetre gondolok. lehet zseniális és gagyi is. más kérdés, hogy a nyál, az ott lesz, ptt kell lennie, hiszen a sorozat alapja egy apa tragikus sorsa és a fiához való közeledése, amit bárhogy is ábrázolnak, sokkan fognak hatásvadásznak megbélyegezni.

már most jelzem, hogy nemsokára jön egy új karakter a sorozatban, akit maria bello fog játszani és a 2. évadban állandó lesz – neki a lánya lesz hasonló. vajon mi lesz ezzel a céljuk?

havero - 2012. 03. 25. 13:16

vártam hogy a két idióta japán picsa hoz valami fordulatot a rész végére, sajnos elmaradt:(

karit - 2012. 03. 25. 19:44

Ők az átívelő szál. Minden részben sikoltoznak kicsit és levideózzák valamelyik éppen arra sétáló szereplőt.

“akit maria bello fog játszani és a 2. évadban állandó lesz”
Igen optimista kijelentés… de úgy legyen. Heti egy zsepit hajlandó vagyok áldozni a Touchra.

MattC - 2012. 03. 26. 10:44

A második alapján kicsit olyan érzésem volt, mint ha a Person of Interest misztikus változatát nézném, sokkal több érzelgősséggel. Ettől függetlenül nem volt rossz a 2. rész sem.

Benő - 2012. 03. 26. 23:40

“Heti egy zsepit hajlandó vagyok áldozni a Touchra.”:)))
Valahogy én is így vagyok:)
Ha nem lenne Jack, akkor viszont kasza volna…
POI-t jó, hogy felhoztátok, ott is ez volt, ha nem jó a sztori, langyos a rész.. 3 epizód után rá is untam.

24 filmet! MOST!:))

NikoXXX - 2012. 03. 27. 00:30

A szinvonal esett de ez meg mindig nekem nagyon bejon imadom az ilyen tipusu dramakat ezzel valahogy kozel hoznak a sorozathoz,mashol tolem olhetnek,eroszakolhatnak nyakrafore de itt siman emberi erzeseket keltenek.
Imadom a veletleneket,en sokszor megerzem amikor talalkozni fogok valakivel holott tudom hogy o most elvileg nincs a varosban es 5 perc ki jon velem szembe az utcan vagy kinek a nevet latom a telefonba.
Jok ezek a veletlenek,meg az univerzum emlitese ez a ket dologgal husegesen nezem a sorozatot addig amig lesz,ha 10 evadot akkor 10-et :D

Kissur - 2012. 03. 28. 15:05

Én már nem emlékszem az 1.részre, de ezek szerint nem hagyott bennem mély nyomot, ellentétben a 2.résszel. Külön öröm volt, hogy Mike és Jack újra együtt voltak. Vártam a boltban, hogy Kiefer azt mondja, miután megfordul az öreg, hogy: “Mike, te vagy az?” :D
Ez a rész tetszett, de így is csak 7/10-et adok rá. Valami plusz még kéne, mert nem vagyok oda a heti nyomozós dolgokért (kivéve az Odaát, de az más tészta).

Zsolteee - 2012. 03. 30. 13:27

A második rész annyira nem jött be. Nem volt az sem rossz, de azért többet vártam.

A harmadik rész viszont szerintem brutálisan jó volt. Nagyon tetszett az egész, nem egyszer a hideg is kirázott, ami nálam nagyon ritka…

10/9 simán.

wondorog - 2012. 03. 31. 00:44

Iszonyat jó volt a 3. rész, kezdenek beindulni a dolgok. Érdekel, vajon ki van a 6-os ajtó mögött, kíváncsi vagyok meddig húzzák.

winnie - 2012. 04. 01. 03:04

hát, nem tudom. lehet, hogy írok róla és továbbra is nézős, de valahogy…, nem tudom. az afrikai nő és a bántalmazásban hol jött sz összefüggés? csak az edény és kész? vagy hajnal 3 van és bealudtam volna?:)

Llew - 2012. 04. 01. 11:21

winnie írjál róla frisset, hátha ott több lesz a komment mert eddig a pilot alapján nem tudom eldönteni, hogy folytassam-e, a 2. részt elég sok helyen lehúzták

NikoXXX - 2012. 04. 01. 17:28

Nyugodtan folytassa mindenki drama kategoriaban 2012 legjobbja.

Gigi - 2012. 04. 01. 18:55

“az afrikai nő és a bántalmazásban hol jött sz összefüggés?”
Hogy közben az öccse online legyőzte táncversenyben azt a fószert. Több összefüggést nem kell keresni, megindító jelenet volt, hogy mind összefogtak.

winnie - 2012. 04. 01. 19:55

jó, ez nyilvánvaló, de arra számítottam, hogy jake azzal, hogy mozgósítja az apját, neki is segít. így viszont kissé elkülönült a sztoritól az afrikai-táncos szál, ezért gondolom, hogy valami nem jut eszembe. a lány a bulin, twitch, afrikai srác, nyilván összefüggtek ok-okozatként (a tesó az akkor csak volt mellette?), de az ő sorsuk másképp alakul, ha nincs jake? oké, a szám megvolt a nővérnél, de azt random elszórhatják bárhova:)

winnie - 2012. 04. 01. 19:59

“Nyugodtan folytassa mindenki drama kategoriaban 2012 legjobbja.”

ez hány idei drámából?:) 1-2-3 rész alapján ilyet továbbra is nehéz kijelenteni, főleg, hogy egyelőre a folytatás sokaknál nem ért fel az első résszel. az idei legjobb 5 drámaújoncban talán benne van. ha később továbbra is jó lesz, akkor feljöhet, de egy luck-ot nehéz lesz überelnie.

shawnka - 2012. 04. 02. 16:58

talán a kissrác kapott némi honoráriumot a táncverseny megnyeréséért, ami ugye Kiefernek köszönhető, hiszen ha nem kéri el a gépet, akkor az afrikai srác nem kerül be pont akkor a versenybe. aztán ahhoz, hogy a tesójával meg a bántalmazott csajjal továbbléphessenek a városba, el kellett üldözniük a gonosz faszit.

winnie - 2012. 04. 02. 17:31

átutalják a számlájára?:) az egyébként nem gond számomra, hiszen a dicsőség és az élmény is bőven pozitívum neki, erre a kapocsra utaltam én is, bár nem tudom, hogy ebben volt-e szerepe kiefernek, mármint a gép elkérése. ez hogy működött, volt róla szó? ha elvileg sorban álltak és az amerikai gyerektől nem kéri el a gépet, akkor is sorra kerül és nyer az afrikai srác, nem? csak pár perc a különbség. (emlékszem arra a párbeszédre, hogy a táncos kissrác azt mondja, hogy ő nem a csaj öccse. lehet, hogy itt nem emlékszem valamire, hogy mi volt a fontos abban, hogy nem ő volt ott?)

Nicholas - 2012. 04. 02. 20:41

Az elején felmerült bennem a kérdés: Mit keres már megint Jake az intézetben? Már kétszer elszökött, nem? Tudod ki vinné vissza… Aztán mikor bement hozzá az apja látogatóba, még a nőnek állt feljebb. Mit pofázik bele? Szarik a gyerekre, de azért odajön észt osztani. Már 3 perc után felment a pumpa :D

Nicholas - 2012. 04. 02. 20:43

– most nem volt az a nagy egymásra találás a rész végén, mint előző héten. Most nem is értek össze nagyon a szálak, külön álló, egymástól független történetek voltak, ami miatt már nem tetszett annyira a rész.
– Nem érdekelt a vállalat adócsalása, sem a piros szoknyás lány baja, sem az afrikai csaj hapija. A táncos show-t pedig egyszerűen nem értettem. Min múlik, hogy melyikük nyer? Hogy működik ez?
– A hangyás történet és az Inviseble Prince karaktere tetszett, de az epizód többi része eléggé untatott. A hatos ajtó és az öreg néger kicsit felizgattak, de már nem olyan várós a folytatás számomra, mint eddig volt :(

Nicholas - 2012. 04. 02. 20:47

Most olvastam vissza, és látom hogy neked se volt minden tiszta winnie. Akkor megnyugodtam. nem én vagyok az egyetlen :)

P009 - 2012. 04. 03. 12:00

Az első rész zseniális volt, de a másodikban csalódtam. Vártam a katarzist, amit a pilot végén éreztem., de nem érkezett meg. A harmadik már jobb volt.
Ami kifejezetten tetszett, hogy visszautalt az előző részekre. Ami ebben a részben úgymond ‘nem volt tiszta’, azt talán két-három rész múlva fog kitisztulni. Pl. a 2. részben a két ?japán? csaj jelenlétét nem értettem, mivel nem szerepeltek semmit sem, csak a reptéren videóztak. Most felbukkantak és, megjelent a “mobiltelefon” is. Na most a piros szoknyás csaj talán rögzített valamit, akár még az “Állatkirály” is, ami egy későbbi részben fog megjelenni? Kezdenek átívelő szálak megjelenni, ami eddig nagyon tetszik. Pl. Az intézetes csaj anyja körüli homály. Említette a csaj, hogy az anyja túlüvöltötte a metrót gyerekkorában, majd Jake is üvöltött a rész végén. Talán az anyja is olyan, mint Jake? Vannak itt kérdések, ami miatt érdemes folytatni. Szerintem ez egy hatalmas puzzle, ami a finálékor fog összeállni. Csak addig tartsanak ki a nézők.

MattC - 2012. 04. 03. 19:36

@Nicholas:
Ha nem hagyja ott Jake-et, akkor az állam elvenné tőle, emiatt inkább rábízta a gondozókra.
Jake nem mondanám hogy elszökött, mert nem az elmenekülés volt a célja, hanem “kommunikálta” a megoldandó problémákat.
A nevelőotthon vagy mi az, nem lehet csak úgy beállítani…nem egy atm amiből csak úgy kivehetsz pénzt…miután szépen kérte, h láthassa a fiát, a csajszi megengedte…
Arra is voltak jelenetek h foglalkozik a sráccal, de ki is jelentette, hogy már kezd hinni ezekben a fura történésekben…
Egyik részt sem figyeltem lélegzetvisszafolytva, volt mikor máshová figyletem, de ezek nekem tök egyértelműek voltak…

Nicholas - 2012. 04. 04. 20:14

Matt, már kétszer is annyira figyelt rá a csaj, hogy elment az épületből és a “képzett” csaj hívta az apját, hogy elvesztette a kölyköt (1. és 2. rész).

Még jó hogy hisz benne, miután megjósolta a lottószámokat és leírta a csaj telefonszámát (vagy az anyukájáét már nem emlékszem pontosan) :D

Amúgy ennek örülök, hogy mást nem idegesít annyira ez a dolog :)

LoGi - 2012. 04. 06. 15:37

Sutherland a legújabb rész után olyan, mintha még mindig Jack Bauert alakítaná. Még a beszédével is.

laport - 2012. 04. 06. 16:52

LoGi:
erre szerintem rá is játszanak valamennyire az írók, pl elég gyakran becsúszik egy “son of a bitch” vagy “damn it”. Már várom, mikor jön a “we’re running out of time” vagy “tell me where the bomb is” :)

shawnka - 2012. 04. 08. 01:20

kúsznak be szépen lassan az átívelő szálak. visszatért a pilotból kettő karakter is, ez tetszett. illetve ebben a részben a számnak is volt értelme, és teljesen jól összefonódtak a történetek a rész végére, várós a folytatás.

NikoXXX - 2012. 04. 08. 19:13

szerintem a 4ik a leggyengebb resz volt,nem voltak benne a japcsi csajszik,nekem ok a kedvenceim,de azert meg folytatom

Cathy07 - 2012. 04. 09. 18:14

Nekem nagyon tetszik a sorozat, jó volt a 4. rész is, csak valahogy összecsapottnak éreztem a szálak összefűzését. Nem volt az a nagy katarzis. De abszolút jó ettől még az egész, jó nézni. A főcím meg nagyon király :D

karit - 2012. 04. 10. 01:03

Az első rész végén még tényleg beleremegett a karzat is. Azóta az ingerküszöb magasabbá válhatott, már csak hümmögést vált ki zsepi helyett.

Viszont így, hogy kiderült, mire megy ki a játék (kár érte), még kevésbé lesz torokszorító a finálé, és csak reménykedek, hogy Jake csöndben marad majd és az első szava nem az a bizonyos – SPOILER?
hárombetűs lesz.

csomi - 2012. 04. 11. 13:17

Ezek a Jake által elmondott bevezetők, no meg a zene tiszta K-Pax című film, a mondanivaló is sokszor olyan tartalmú.
Nagyon hangulatos én biztos nem hagyom abba pár rész után, kitartok az évad végéig.
Nem nagyon tudunk elvonatkoztatni Jack Bauer-től, bár őszintén tetszik hogy Martin kissé esetlen, összezavarodott (nem csodálom) és külön jó pont, hogy tériszonyos, így már emberi.

dacecc - 2012. 04. 14. 00:16

az 5. rész volt az ami már nagyon nem tetszett. figyelnek rá, hogy legyenek összefüggések, de pl. egy lájk a facebookon az arab lánynál nekem valahogy kevés volt. az is zavar, hogy apuval kb akkor is megtörténtek volna ezek a dolgok, ha Jake nem mutatja azt a jelet. Nem kellett keresnie semmit, csak sodorta az ár, miután a kínai csóka ellopta a laptopját. Eddig ez volt a legrosszabb rész, hullámzik nagyon a sorozat.

ggabesz - 2012. 04. 14. 01:32

Ez az ötödik rész egy nagy katyvasz volt, dögunalom.

Gigi - 2012. 04. 14. 18:41

Kis elmaradásban vagyok: most néztem még csak meg a 4. részt. Szerintem jó kis sorozat :) De tényleg. Nem biztos, hogy extrém számú évadokig el fog élni, de ha összehoznak egy átívelő szálat, és sikerül “túlélniük” az első évet, szerintem még eléldegélhet egy jó darabig :)

NikoXXX - 2012. 04. 15. 14:57

Meglassuk hogy mi sul ki belole de ez a touch egyfajta szunet volt a Pritty Little Liars daraban most kezdtem el ezen a heten de mar a 10ik resznel tartok az elso evadban es nagyon jo.A touch pilotja nagyon tetszett,de nincs ativelo szal ami nekem kaszat jelent elobb utobb,meg nezem Kiefer miatt.

figo! - 2012. 04. 15. 16:20

nem tudom mért, de ez a sorozat valahogy nekem nagy bejövős

figo! - 2012. 04. 15. 16:20

nagyon

inferno666 - 2012. 04. 15. 20:23

Az 1.03-ban elkezdek valami főszálat, az 1.04 pedig a Pilot folytatása volt, szóval van némi kapcsolat a részek között, ami később talán szorosabb is lehet. Akár a Person of Interest-ben.

karit - 2012. 04. 16. 13:16

Nem tudom eldönteni, lelki segélyre szoruló célcsoport-e vagyok (jelenleg ez az egyetlen heti adagban érkező bódottá, amit előre várok: teccik is, katarz is); vagy az érdekel jobban, melyik lepukkant klinikáról kerül majd elő a fináléban az amnéziás ‘tudjukki’.

Szóval, jó ötlet a laza meg feszes fonalak ügyesen egybeszerkesztett katyvasza, bár pont emiatt kicsit zavarnak az olyan félbehagyott szálak, mint amikor az üres szobából egyszer csak kigurul a matchbox: én rögvest benéztem volna oda a kapucsínóarcú “főellenség” helyében, csak hogy haladjunk.

clark - 2012. 04. 16. 13:28

eddig 4 részt láttam,de ez a 4ik nagyon idegesítő volt.a kis srác nagyon idegesítő ,csak Bauer miatt néztem eddig,de szerintem kasza.

viky - 2012. 04. 16. 19:49

@dacecc: “pl. egy lájk a facebookon az arab lánynál nekem valahogy kevés volt.”
Nem értem, ezzel mire célzol. Az arab lány kiszemelt vőlegénye volt az arab pasi, aki összejött a metrós csajjal. Az apja magyarázkodott, mert azt hitte, már látták az interneten. A csaj ezután nézte a pasi képeit a facebookon.
Bocsi, ha félreértettelek.
Egyébként sajnálom, hogy ennyien kiábrándultak a sorozatból, nekem még mindig nagyon bejön.

Nicholas - 2012. 04. 16. 20:04

– Nagyon érdektelenek voltak a mostani mellékszálak.

– Nem értettem, hogy Martin miért akar narancsot venni egy boltba, mikor már így is késésben van a fia meghallgatásáról.

– Meg azt sem értettem miért fogott fegyvert a diáklány Bohm-ra.

A Pilothoz képest ez is gyenge rész volt, 5/10.

dacecc - 2012. 04. 16. 21:54

@viky köszi a kiigazítást, így már világosabb, valszeg nem figyeltem eléggé. De szerintem még így is túl kuszák a dolgok. Lehet, h. egyszerűbb lenne simán amerikai szálakkal jobban kidolgozott sztorikat csinálni.

winnie - 2012. 04. 17. 00:32

ez a rész nálam abszolút hozta a pilot szintjét, erre céloztam a korábbi kritikámban, hogy míg az 1×03-ban alig volt kapocs, itt remekül összeértek a dolgok, szinte mindenhol volt minimum 2 kapcsolat.

bpgal - 2012. 04. 17. 13:15

nekem nagyon tetszik a sorozat, és az alapötlete is. egy két dologgal nem tudok csak mit kezdeni,pl a pilotban a világot körbe utazó telefonnal, vagy a japán lánykákkal, akik itt-ott bukkannak fel. :)
amúgy szerintem is a legutóbbi rész volt az egyik legjobb eddig.

Cathy07 - 2012. 04. 17. 17:59

Nekem is nagyon tetszett ez a rész, meg az egész sorozat még mindig nagyon jó! :)

Nicholas:

-Ez tök szubjektív, nekem pl nem volt az.

-Akkor még nem volt késésben, semmi nem utalt erre. Amiatt késett el, mert fent maradt a buszon a laptop-tolvaj miatt.

-A csaj meg azért fogta rá a fegyvert, mert Martin meglátta a nála… Így kvázi nem volt más választása a csajnak.

Nicholas - 2012. 04. 17. 20:56

@Cathy:
köszi a válaszokat. az első csak a véleményem volt a részről :)
nem vettem észre, hogy meglátta nála, az valahogy kiesett köszi.
a késés meg csak azért volt furcsa, mert a busz két megállót ment, és már hívta a csaj, hogy miért késik. Két megálló megtétele nem olyan sok idő (pár perc)

Nicholas - 2012. 04. 17. 20:59

amúgy hibákat találni könnyű, tudom.
most nem azért írtam, hogy lehúzzam a sorozatot, mert még mindig tetszik ahogy összeérnek a szálak.
Kicsit ütősebb rész már jöhetne, mert az első rész óta nekem ez volt a leggyengébb (kinek mi). amúgy 1×05 nálam legyen 5/10

Cathy07 - 2012. 04. 22. 17:14

Jó volt a 6. rész is. De! Én nem vettem észre vagy Jake/Martin beavatkozása nélkül is így alakult volna a gyereket akaró pár és a jazz-es pasi sorsa, nem?

Kicsit örülök, hogy Danny Glover karaktere kikerül a sorozatból, nagyon ellenszenves volt. Bár én személyszerint a krimi-szálnak nem örülök…

Nicholas - 2012. 04. 23. 19:46

6. rész, 6-os ajtó. Végre. Bár nem lettünk sokkal okosabbak, és nem hiszem hogy ennyiben hagyják. A szál folytatásához pedig szükség lenne Arthurra…
Nem értettem a rész végét. Mit keresett ott annyi rendőr az autónál? Gyilkosság történt volna? Egy egyszerű ájulásnál mentőket hívnak. Vagy nem? :O
Ennyi lett volna az egyik legérdekesebb szereplőnek? Csaknem… Annyi lehetőség van benne, nem hiszem, hogy kiírják.

Ja igen, aki pedig tudja, hogy nem lesz benne Teller több részben, légyszi ne mondja meg, hadd izguljak a következő hétig.

A leszbikus és a fura pasi rész végi “egymásra találása” tetszett :)

Clea eddig se volt szimpatikus, de most még rátettek egy lapáttal. Még a magánéletben is bosszantó az a csaj.
A sínes kifakadása is oltári idegesítő volt. Meg ahogy a robbantani való házban intézkedtek Martinnal… Ez a rendőrség dolga lett volna. Meddig tartott volna felhívni a 911-et, és közölni velük, hogy látták oda bemenni az anyát? Nem, inkább megkockáztatták a gyerek életét, hátha kicsúsznak a 10 percből és felrobban a kissrác…

az 1×06 nálam 6/10 (nem a sok hatos miatt :D)

Nicholas - 2012. 04. 23. 19:54

@Cathy: igen, Martinék nem nyúltak hozzá ahhoz a szálhoz. Lehet azért, mert Jake most nem is adott meg számot az apjának. Most Arthur mondta meg a nyertes számokat :)

Ez most fordítva volt érvényes :) az elvérzett srác avatkozott bele Martin sztorijába

NikoXXX - 2012. 04. 24. 14:06

Kezd unalmassa valni a tortenet,nem igazan latom hogy mi lenne a cliffchanger (bocs ha rosszul irtam),vagy hogy hova jutnak ki az evad vegere,mi a fo szal…
Csak annyi volna az egesz sorozat mint a Person of Interest,kapunk egy szamot aztan futunk lohalalaban valahova?
Nem tudom mi lessz ebbol de szerintem a nezettsege csokken,a minosege is csokken,valahogy kicsi scifi kene kellene bele vagy erosebb drama vagy valami negativum,mert annyirol szol hogy mi vagyunk a hosok megmentunk valakit es hapy end,nincs semmi negativ szereplo az egeszben nem tudom mi lesz ebbol.A japan csajszik kimaradtak megint,ok a kedvenceim a sorozatban

MattC - 2012. 04. 29. 10:25

hű ezt a Natalie csajt de fejbevágnám…

NikoXXX - 2012. 04. 29. 23:26

a 07 utan is olyan semmilyen erzesem van,nem tudom mi lesz belole,ilyen number of the week stilusba mi fog kisulni,mert hogy a sok mellekszalat egy foszalba osszehozni lehetetlen,de ez a pokeres resz tetszett mert volt benne poker,japancsajok es tabletek meg okostelefonok … :D
nezem hogy mi sul ki ebbol de amikor Jack mondja: I am on my way (24 feeling jon elo).
Senki nem nezi a sorozatot hogy nem ir senki semmit?

viky - 2012. 04. 30. 20:25

Én nézem :) Eddig semmi panaszom nem volt rá, de ez a mostani rész valahogy nem tetszett… Itt most tényleg nem értek össze a szálak. Vagy valaki tudja, mi köze volt a Natalie-s résznek az összes többihez??

Cathy07 - 2012. 05. 01. 00:35

Én is nézem :) Bírom nagyon, meg érdekesek a mellékszálak, de tényleg nem ért össze most sem és nekem ez bosszantó…
Okés, annyi volt, hogy elsétált pont ott Martin az étterem előtt, de hát ez semmi. Ha nem sétál el ott Nataliék élete akkor is úgy alakul… Pedig az egésznek láncreakciónak kellene lennie…

KékSarok - 2012. 05. 03. 00:11

Nekem viszont feltűnt, hogy az alkotók hibáztak…és meg merem kockáztatni, hogy Jack B is a végén… :D

Mikor a 1188-as ajtón belép és felírja a táblára a képlet végét, azaz a 1188-at, a 6-ost kifelejti előtte, pedig Jake ugye azt írta a sor végére, sőt, a matektanárnál is fent volt a táblán
Bár azt nem értem, hogy Teller ugye Jake-től tudta meg a következő számot a 975 után…azaz a 6-ost, így jutott el ugye a “lövésem-sincs-ki-az-a-lány” ajtajához…majd meghalt…szóval hogy lehetett fent a táblán a matektanárnál pluszban a 6, meg a 1188 is? És Jack-papa miért felejtette ki a végén felírni a 6-ost a 975 és a 1188 közé??? :D :D :D

Nicholas - 2012. 05. 03. 21:19

@KékSarok: én is néztem hogy hol a hatos…

1×07:
– Natalie története aranyos volt, a birtoköröklési hercehurca viszont nem tetszett.

– Most tényleg nem értek túlzottan össze a szálak, mindegyik ment a maga útján a happy end felé.
– A másik negatívum, amit most írni tudok, az hogy Jake keveset szerepelt. Beállt kockulni a kölyök. Túlságosan lefoglalta az Abigail nagynénjétől kapott Tablet-je.
– „I came back here to protect him”. Vajon mit tudhat az öreglány?

– Meg kaptunk egy kis természetfelettiséget is: Clea látta a videófelvételen a tolókocsis lányt. Ezek szerint a halott doki nem csak fantáziálgatott. Kíváncsi vagyok meg fogja-e ezt említeni a következő részben a csaj.

Nálam 7/10 (de csak azért, mert haladtak az engem érdeklő főszállal)

Cathy07 - 2012. 05. 07. 11:53

A 8-as rész valami hihetetlen jó volt! :) Összeért minden szál és a sztorik is nagyon jók voltak!

rhynn - 2012. 05. 07. 20:48

Hát ez az eddigi legjobb rész volt, eszméletlenül tetszett.

Hajni - 2012. 05. 08. 09:38

Valaki megtudja nekem mondani milyen zene megy az elején? Nagyon bejön, de még eddig nem találtam semmit róla….

Nicholas - 2012. 05. 10. 13:43

1×08:
– Baromi gáz pillanat volt amikor Martin felvilágosodott az anya személyét illetõen. Ránéz Jake-re és akkor rájön, hogy igen, mostmár nyolcezer százalék, hogy ő az anya. Úgy érzem kicsit túl van játszva az apa karaktere. Legalábbis nekem nem jön be :(

– Clea ismét elvesztette a srácot. Nem tudom miért olyan képtelenség figyelni a gyerekre. Mondjuk most annyira nem haragszok rá, mert bekeményített, és talán kiderít valamit a hatos ajtóról. A rész végén nem volt túl bõbeszédû.

– A mûholdas csaj videója hogy érdekelte a gyerekeket. Vicces volt, hogy mindenki másfele nézett :D

– Nem értettem hogy tudta megtalálni Bohm Mr. Knox-ot, ezt el tudná mondani valaki?

– Tetszett, ahogy Jake játszogatott a piros fonállal. Nem nehéz lekötni a srácot.

– Negatívumként a már említett Martinos jeleneteket tudom felhozni, pozitívként pedig azt, hogy a sok-sok szálnak most mind volt hatása a másikra, és szépen összekapcsolódott minden. És ami még fontos: a nyolcadik részben minden szál érdekesre sikeredett.

7/10

figo! - 2012. 05. 11. 16:55

nice, berendelték a 2. évadot

NikoXXX - 2012. 05. 11. 23:08

ativelo szal nincs en 2. evad?
minek?adja az isten hogy jobb legyen de ativeles nelkul nekem nem jon be

figo! - 2012. 05. 12. 17:09

KékSarok
“Nekem viszont feltűnt, hogy az alkotók hibáztak…és meg merem kockáztatni, hogy Jack B is a végén… :D

Mikor a 1188-as ajtón belép és felírja a táblára a képlet végét, azaz a 1188-at, a 6-ost kifelejti előtte, pedig Jake ugye azt írta a sor végére, sőt, a matektanárnál is fent volt a táblán”

ezt a mostani részben Jake kijavította:D

NikoXXX ? milyen átívelő szál? még vége sincs az első évadnak…

wondorog - 2012. 06. 01. 23:51

Tetszett az évadzáró, ahogy az egész sorozat, gondolom lesz kritika.

Benő - 2012. 06. 03. 19:54

Az évadzáró eloszlatta a maradék kételyeimet a sorozatot illetően, nagyon jól összerakták. Várom a második évadot.
Szerintem innentől kicsit jobban be fog durvulni a sztori:P

***SPOILER ALERT***

Vicces volt ‘Jack Bauert’ remegő kézzel fegyvert tartani vkire:D

***SPOILER ALERT***

NikoXXX - 2012. 06. 04. 17:24

Varom a finale kritikat,maradok a masodik evadra.Kivncsi leszek hogy a hos-gyerekek-bol mit hoznak ki.A legjobb volna ha valami ufos-scifis iranyba vinnek el :D de az nem lessz.

minnike - 2012. 10. 09. 15:27

valaki le tudná nekem írni a legeslegelső részben lévő eszmefuttatást,a bokánál,szalaggal összekötött sorsokról? köszönöm!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz