login |

Pilot: Unsupervised

2012. 01. 29. 20:04 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Kicsit csalok, mert már lement az Unsupervised pilotja és láttam a második részt is, de nagyjából olyan volt, mint az első, szóval nincs nagy koncepcióváltás. Várjunk csak, miről is van szó? Hát az FX új animációs sorozatáról, ami az Archer mögött indult el másfél hete. És jó lett, csak teljesen máshogy.

– Yeah, like how women love balls.
– Um, women don’t love balls.
– They all about that dong, son. They want the corn, not the onions.

Két jóbarát tiniről szól, akik iskolába járnak, és eléggé magukra vannak utalva a hétköznapokban. Innen a cím. Az egyik srác magára mos és hasonlók. Természetesen kőcsóróság mellett. Ami mégis feldobja az egészet, a mindezt átható pozitivitás. Kicsit olyasmi, mintha 50 éves hippik lennének a főszereplő srácok, csak összeesküvés-elméletek nélkül (hiába na, beugrott Truth, San Andreas).

Pont azért jó nézni az Unsupervised-ot, mert nem keseregnek sokat semmin, inkább mindennek örülnek, elfogadják a történéseket. Olyan klisés helyzetek vannak fél percben megoldva, amin más sorozatok 10-20 percen át kérődznének. Például a pilotban a különc haverjukat lepattintják, mert nem illik a frissen kitalált cool imidzsükbe, de gyorsan kibékülnek vele, miután belátják, hogy inkább magukat kell adniuk az életben. Igen, kicsit tanmesés hangulatnak hangzik, de kellemesen van előadva.

– Look, if we were smart, we would just form our own club, where we don’t have to drink or smoke or have sex before we’re ready. It would just be teens going to movies or doing clean prank calls… Or writing plays where we could play the parts. And we would support each other. That would be the biggest thing.
– Uh… I’d kind of rather just get girls.

A kidolgozást sem lehet lehúzni. Nyilván nem ez a 2D animáció csúcsa, elég minimalistán készül, de a célnak megfelel. A szinkronhangok viszont baromi jók, miattuk jön át a már említett lelkesedés rendesen: Justin Long, David Hornsby, Kristen Bell, Romany Malco. Ez utóbbi a Weeds-ben Conrad.

Azt hiszem 7/10. A többit meglátjuk az évad végére, mert egyelőre biztos maradok.

7 hozzászólás Ne habozz!

Sammer - 2012. 01. 29. 20:59

Második részt kicsit laposabbnak éreztem (6/10). Első viszont nagyon bejött, az simán 8/10. Átlagban nálam is 7/10, és maradok még jó pár részig. Ha hozzák a színvonalat, akkor sokáig, mivel a megvalósítás tetszett. Szinkronok, animáció, stb. kellően összeillenek, és szerethetőek.

Maala - 2012. 01. 29. 22:25

Bepróbálósan hangzik.

Lengabor - 2012. 01. 29. 22:33

Egész másfajta animációkhoz vagyok szokva, de tetszett a maga módján. Le sem tagadhatná, hogy FX-minőség. Nekem is jobban tetszett az első rész, bár a másodikban is voltak hatalmas beszólások. A hangok is valóban kiválóak, végre nem lőttek mellé, és eredetiben is élvezhető, nem úgy, mint egy Bob’s Burgers. A Romany Malco által megszólaltatott Dariust viszont nagyon tölteléknek érzem, egyáltalán nem sikerült megkedvelnem. A fő pozitívum szerintem is az, amit human is kiemelt, hogy nem tökölnek, gyorsan peregnek az események. Szintén maradok tovább, aztán meglátjuk, a FOX-os animáció-domináció után és az Archer mellett üdítő változatosság.

cyberfuker85 - 2012. 01. 30. 08:26

hát nemtom’ szerintem fail 5/10

Bálint - 2012. 01. 30. 10:43

az összeesküvéses hippiről nekem is azonnal The Truth ugrott be

iOne - 2012. 02. 04. 10:11

A ‘Sterling Archer experience’ után, értelemszerűen, nem padlózott le. Pár rész erejéig még maradok, mert egyedi cucc.

Heistmonkey - 2012. 02. 04. 23:52

Az biztos, hogy nem sok olyan sorozat van, ahol így bemutatnák a kenguruk életét rögtön a pilotban.
Megvettek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz