login |

Pilot-mustra: Smash – 1×01

2012. 02. 11. 01:14 - Írta: winnie

46 hozzászólás | kategória: 2011/12, kritika, pilot-mustra,

(Előzmény: CyClotroniC kritikája. Van különbség az NBC által hivatalosan premier előtt kirakott és a tévében leadott pilot között?) Megjött az NBC reménysége. Hirtelen nem is tudom, hogy a Smash melyik aspektusával érdemes kezdeni. Nyilván azzal, hogy a sorozat NEM musical (és nem is Glee). Oké, a pilot nem az, s valószínűleg később sem lesz az, de láttunk már karón Glee-t varjút. Nem musical, viszont zenés, hiszen egy musical készítéséről (írás, casting, színpadra állítás) szól. És éppen ezért insider is, hiszen beláthatunk a színfalak mögé. És ezek mellett még sok mindenről szól a Smash, aminek a pilotja az évad egyik legjobbja volt (mondom ezt ezt rendszeres színházlátogatóként és musicalkedvelőként) – és szokás szerint felmerül bennem a kérdés, hogy milyen lesz ennek a 2-3-4-5…-sokadik szezonja?

SMASH – 1×01 – 8/10


Egy alapvetés: a Smash nagyon szerethető, kedves, jópofa, aranyos a pilot alapján, de, picit, nem is tudom, hogy mondjam, naiv-idealizált-klisés (erre kéne egyetlen szó), ezért rettentő mód lehet utálni, ha az embernek nem jön be, akár pár momentuma. Azt is ki tudom jelenteni, hogy nekem a karakterek többsége is abszolút bejött, de míg valaki elámul azon, hogy milyen kedvesen naivan álmodozó a főhős, hogy milyen jó egy (túl) tökéletes barátot látni a képernyőn, mást biztos kikerget a nagyvilágba Karen vagy Dev figurája. Sőt, még azt sem merném mondani, hogy minden színházkedvelőnek bejönne, ugyanis simán lehet, hogy míg engem abszolút elkap a pilot valamelyik aspektusa, addig mást heveny öklendezésre kényszerít, lehet, hogy épp azért, mert valamelyest ismerni véli ezt a világot.

Szívesen írnám azt, hogy engem már az insider aspektusa megvett a Smash-nek, de mindenki olvashatta, hogy anno májusban mennyire hozott lázba a koncepció. A pilot mégis nagyon hamar elkapott – a karakterek miatt. Az első percben megijedtem, hogy azonnal dal + színpad + jelmez a kezdés – aki fél perc után leállította az 1×01-et, az adjon még esélyt neki, mert a dalok előtt azért van alapozás. Megismerhetünk például egy musical írópárost, az egyiknek a családját, plusz két feltörekvő (egy kezdőcske és egy előrehaladottabb fázisban lévő) színésznőt, az egyiknek a pasiját, valamint pár szakmabelit (rendező, producer) – és ahogy fent írtam, ahogy megvolt az ismeretség, nálam valahogy mindenki a helyére került. Nem feltétlenül azért, mert húsbavágó karakterizációt láttunk, hanem mert valahogy annyira klappolt minden.

Ez jellemző a pilotra is egyébként. Nagyon jól át van gondolva, minden a helyén van (ahhoz, hogy beszippantsa az embert), s erre a sztori is rásegít, mert a véletlenül érkező ötlet, hogy “írjunk egy Marilyn Monre-musicalt!” és elkezdődjön annak színpadra állítása eleve érdekesen hangzik a bennfentes nézőpont miatt. Olyannyira rendben volt, hogy nekem már az is működött volna, ha a főszerepre hajtó Megan Hilty karakterének a sztoriját láttuk volna. Azonban minden szintet lépett akkor, amikor egy másik, MM szerepére hajtó színésznő (Katharine McPhee, aki civilben az American Idol S5 döntőjében Taylor Hicks-től (who? exactly.) kapott ki) képbe kerül.

Szóval az érdekes sztorit megbonyolították egy plusz elemmel, így onnantól kezdve, hogy megvan a beszippantás. És akkor még erre jöttek a dalok. A pilotban meghallgatások voltak, így pár ismert számot (musical és pop egyaránt) hallhatunk, valamint eredeti dalokat, amik a fiktív musicalhez készültek. Szerencsére ezek jók, még feljebb vitték az élvezeti fokot. Mondjuk már itt is elgondolkodtam a folytatáson, hiszen nem elég, hogy a “két színész harcol a főszerepért”-szál nem húzható sokáig (ergó majd lesz váltás – kérdés, hogy az új irány is érdekes lesz-e), de eredeti dalokat sem lehet a végtelenségig gyártani, s ha eléneklik a teljes Marilyn: The Musical-t a próbák alatt, akkor mit fognak előadni a továbbiakban a sorozatban. Ismétlik a dalokat, újra meg újra? Ők tudják a választ, engem meg furdal a kíváncsiság.

A lényeg, hogy hála a karakterek és a hangulatnak köszönhető beszippantásnak, nagyon bejött a Smash pilotja (egyedül a rendezői SMS-jelenetet nem tudtam hova tenni), jó volt nézni, jó érzés volt látni, ahogy a főszereplők és az őket alakító színészek is élvezik az éneklést, elhittem a készítőknek, hogy a musicalszínész szakmánál a világon nincs jobb. A kezdés, benne sok minden, valahogy természetesnek hatott, és ami pozitív, a fő rivalizálás (Team Ivy vs Team Karen) nem a “Jó” és a “Rossz” párharcának tűnik, habár sejthető, hogy kit akarnak jobban megkedveltetni a nézőkkel, s talán ezért is, sokan a “másik oldalra” fognak állni – főleg, hogy Karen idővel változni fog elég sokat. A hatalmas kérdés, hogy vajon a folytatásra sikerül-e ezt a szerethetőséget, természetességet megőrizni. Szerintem rettentő nehéz lesz. A sötét oldal csábítani fog.

Most megyek, és megint megnézem a záró 3 percet. Akkor ez mégiscsak musical?

46 hozzászólás Ne habozz!

[engé] - 2012. 02. 11. 01:28

Jé. A harmadik képen az alaposan megalázott heckler csaj a Louie-ból… :D

Thomas - 2012. 02. 11. 01:51

Én ehhez nagyon már hozzá se tudnék tenni semmit:) Mintha én írtam volna ezt a kritikát! Illetve nem, mert én nem tudtam volna ilyen jól megírni… akkor mintha Winnie megírta volna a gondolataimat:) Minden benne volt, amit én is éreztem a pilot megtekintése közben. Azt hiszem én is maradnék a 8/10 pontnál, hagyva helyet a fejlődésre a jövendőbeli jobb részeknek:)
Amúgy Taylor Hicks az egyetlen olyan Idol nyertes, aki nem szerepel az S11 főcímében:) Vajh miért?:)

ps, nem vagyok egy nagy sitcom rajongó, de én régen röhögtem annyit valamin, mint az I Hate My Teenage Daughter 1×02-n:)

Neoprimitiv - 2012. 02. 11. 08:20

Még nem volt energiám megnézni, de annak alapján amit írtál, olyan érzésem volt, mint ha a Once Upon a Time premierjének a feelingjét adná. Nehezen elképzelhető, hogyan lesz belőle több évad, minden faxni nélkül szerethető (vagy éppen klisének vehető) karakterek, megint egy téma, amitől a nézők egy része nagyon mást várt – ha a folytatása is hasonlóan alakul mint a mesevilágé, akkor az NBC végre talált magának egy sikerdarabot.

Mammut - 2012. 02. 11. 10:34

számomra nagyon unszimpik voltak a karakterek, pár percig bírtam, de így, hogy csak a próbáknál “musical”, annyira nem is bánom, én rendes musicalt akarok :)

elliot - 2012. 02. 11. 10:45

Debra Messing gyönyörű! Csak miatta szenvedtem végig azt az Álomgyári feleséges sorozatot is. Ezt is elkezdem, amíg a hatályos törvények engedik:):)

Lizzy - 2012. 02. 11. 13:15

Engem teljesen megvettek a pilottal és nagyon egyetértek ezzel a kritikával. :)
Lehet azért is, mert nagyon szeretem azt a musical-színház világot. Sokat járok ilyen színházakba.
Várom a folytatást. :)

mrdoubleb - 2012. 02. 11. 15:25

Teljesen egyetértek Winnie-vel, nekem is iszonyat kellemes meglepetést okozott a pilot.

Annyira hypeolták, meg az NBC is betolta az évad legtutibb helyére (a foci döntő után…), hogy már csak kíváncsiságból is megnéztem, pedig amúgy nem vagyok nagy musical rajongó.

Na de miért is csapott oda a Smash? Hát mert érdeklenek a karakterek! Uram Isten, nem is tudom mikor gondoltam ezt új sorozatról?! Az utóbbi idők “a hét hullája” dömpingáruja mellett ez hatalmas érdem. Szinte mindegyik fő karakter lehetne főszereplő, akkor is ugyan így érdekelne mi történik vele!

A másik fontos dolog, hogy, bár egyértelműen a két színésznő versengése áll majd középpontban, a “másik” karaktere sem egy kétdimenziós villain! Abszolút emberi, szerethető, sajnálható… nem is tudom melyiknek drukkoljak!

Remélem a folytatás is hasonló színvonalú lesz. (Ja, és “ahhoz képest”, hogy musical, egészen kellemes dalok voltak eddig).

srofa - 2012. 02. 11. 16:43

Hogy hívják az első képen látható nőt?

MargieM - 2012. 02. 11. 17:55

egyetértek! valaki mondja meg ki az cukipofa az egyes számú képen! miatta már megérné elkezdeni!

andi - 2012. 02. 11. 18:02

Katherine McPhee

MargieM - 2012. 02. 11. 20:55

Köszönöm! Azt hiszem kissé bele fogom ásni magam a sorozatba :)

LoGi - 2012. 02. 11. 21:41

Végre rászántam magam, és első 15 percben nem tetszett. Karen meghallgatásától viszont fasza volt, be is rántott, a rész végi 3 perc miatt pedig várom már a kövi részt.

Bones - 2012. 02. 11. 23:15

Nagyon jó volt a pilot. Régen láttam olyan sorozatot, amelyik tényleg megfogott már az elején.
Egyébként adott lenne egy olyan választás, amit érdekes lenne, ha az alkotók megjátszanának, nevezetesen, hogy a szőke csaj Marilyn, a barna pedig Norma Jane. Két különböző személyiség, de tulajdonképpen egy nő. Kíváncsi vagyok a folytatásra mindenképpen.

Bora - 2012. 02. 12. 11:56

Nekem is bejött.
Főleg a most még annyira ki nem fejtett karakterek, mint a rendező, producer és a zeneszerző páros háttere és kapcsolódási pontjai.

Off
Felesleges ilyen erősen támadni winnie (avagy a többiek) ízlését és hogy mit hogyan pontoz. Lehet valami attól még jó, hogy nekik vagy neked nem jön be. Én több sorozatot az itteni ajánlók miatt kezdtem el nézni illetve bepróbálni és ez tök jó. Southland és 2broke girls például megmaradt, de Shameless és Sons of Anarchy-t nem néztem tovább a pilotnál – mondjuk még lehet, hogy fogok, amikor majd megérek rá :) – hiába isteníti mindenki. De itt olvastam a Lost Girlről is, amit kezdetben szerettem, csak aztán,hát…
Szóval röviden amit akarok mondani: Elolvasod (ráadásul azt olvasod el, amit akarsz, nem kell mindent) – ha megragad a kritika, hogy hú, ezt érdemes lenne, akkor megnézed – aztán döntesz, hogy folytatod vagy sem.
Ezért nagyszerű ez.
On

Én örülök ennek a Smash kritikának, mert kiváló 45 perc volt így kávé mellé vasárnap.

goodjohnwin - 2012. 02. 12. 20:17

már nyáron mondtam, hogy ez a sorozat szuper lesz, nagyon elkapta a zeitgeist-et, és Messing meg Houston, és gyakorlatilag minden szereplő nagyon a helyén van (kivéve a barna Marilyn fiúja… az nagyon unreal…)
Azt a tényt, hogy szeretem a musicaleket ellensúlyozza, hogy utálom az MM-kultuszt, tehát úgy érzem, tárgyilagos tudok maradni :)

“nem is tudom, hogy mondjam, naiv-idealizált-klisés (erre kéne egyetlen szó)”
No ez az egyetlen bajom nekem is… anno kifogásoltam, hogy Spielberg producerí “jelenlétét” annyira kihangsúlyozzák a promócióban, pedig a TerraNova bukása(?) után nem hiszem, hogy ez annyira fontos lenne, főleg, hogy ez nem az ő műfaja. Viszont azzal a három szóval gyakorlatilag SS filmjeinek 90%-t lefedted, még az über-drámainak vélt Schindler listáját is, a most bemutatott War Horse-t pedig főleg. Az ER-hoz is köze volt, de szerencsére azzal csak a zsebét tömte jól ki, bár a játékvári nyál már ott is meg-megcsillant. Remélem, kellően távol tudja majd tartani magát ettől a sorozattól, talál magának valami hasznosabb elfoglaltságot, például dolgozgasson a Indy5-n, azon az ötleten már nem lehet sokat elrontani, annyira halott dolog eleve.

teddike - 2012. 02. 13. 19:25

Teljesen egyetértek a leírtakkal, a ponttal meg főleg (8/10). Az első sorokban feltett kérdésre, a januárban leadott majd februárba adásba küldött két rész között szerintem nem volt különbség.

(Továbbra is Katharine McPhee!)

Wynonna - 2012. 02. 13. 23:24

Amikor először kijött a pilot, vagy háromszor belekezdtem, de nem kötött le az első 10 perc, de szerencsére végül végignéztem, és egyre jobban berántott, a végén meg úgy voltam, hogy már nézném is a következő részt. Az utolsó számot pedig már milliószor meghallgattam azóta. Majdnem minden karakter szimpatikus, Jack Davenport karakterét egyenesen imádom (pedig eddig abszolút nem figyeltem fel a színészre, mindenben olyan semmilyen volt).
Én újranéztem tvben a pilotot, és nem vettem észre semmi változást a netes verzióhoz képest.
Ma este pedig végre új rész!:)

Dark Wolf - 2012. 02. 15. 17:41

Ez az “Alternate Cut”, ami szintén kikölcsönözhető Joe bácsi tékájából, vajon mi lehet?
Megnéztem, és néhány dialógus hosszabb/rövidebb, jelenetsorrend is eltér egy kicsit, egy jelenet pedig teljesen újra lett forgatva: amikor Ivy megkapja az elutasítást az elején az öltözőben. Az NBC által netre pakolt/tévében leadott pilotban ez a jelenet sokkal inkább együttérzést keltő lett, láthatóan erősítettek azon, hogy Ivy-nak is szerethető karakternek kell lennie.
Az alternate cut lehet a pilot legelső verziója, ami alapján berendelték tavaly?

winnie - 2012. 02. 15. 21:02

dark wolf:passz, kerestem, de semmi

Raoul - 2012. 02. 17. 13:14

Szerintem a második rész is jó volt és engem speciel meglepett, hogy ilyen hamar zárták a versengést. Viszont minden a helyén volt, a színészek még mindig briliánsak és a sztori folytatása most kimondottan érdekel. Amúgy megkedveltem Ivy-t, még ha éppenséggel ki is fekszi magának a sikerhez vezető utat. XD Jó hangja van és jó dalt kapott a végén.
Viszont remélem nem lesz a következő rész elején is ilyen cold open (vagy hogyan is nevezik), mert ez egy idő után elveszti a hatását azért… szerintem.

Thomas - 2012. 02. 18. 18:17

Hát ez tényleg meglepő volt, hogy máris döntöttek. Most vajon hogy kerül vissza Karen a képbe? Elégedetlenek lesznek a csajjal, vagy összeveszik a rendezővel, vagy balesetet szenved, vagy…?:) Ezen gondolkodok, mióta megnéztem:) Nem számítottam rá, hogy ez is egy rejtélyes sorozat lesz:)

elliot - 2012. 02. 23. 22:46

Az első két részben végig azt éreztem, hogy a szöszi csaj a gonosz, a barna meg a jó. A szöszi táncikál és izél a céljaiért, a barna komoly kapcsolatban él és dolgozik. Aztán hirtelen kiválasztják a szőkét. Hát ilyen a showbiz!

Egyébként mostanában mekkora divat lett odaát a bucifej?? Először a Született Feleségekben láttam a Susan lányán, hogy olyan, mint aki állandóan fogat mos és köpéshez készülődik.:) Aztán jött Ginnifer Goodwin, majd ez a szőke lány. Hát én nem értem:)

Amúgy Smash ismét: nem vágom, hogy miért van ennyi vezetőségi karakter, vagyis persze legyen, csak ne legyen mindnek sztorija. Nekem ez így már sok. Pl. a semmiből jobb a Debra volt szeretője, az is teljesen wtf volt, meg a fekete hajú nőnek is a volt férje. Olyan, mintha a 3. évadát kezdtem volna el egy random résztől:)

winnie - 2012. 02. 23. 22:52

naaa, azért ginnifer goodwin nem jön, hanem már elég régóta jelen van, mondhatni amióta színész:) az ed-ben volt 2004-ig, majd 2006 és 2011 között az hbo-n big love-ozott. most meg ez.

LoGi - 2012. 03. 13. 15:09

Most nézem a részt éppen, és Ivy elkezdte énekelni Jessie J Who You Are-ját. Na most nem tudom eldönteni, hogy az eredeti ennyire jó (az acoustic), vagy csak ez lapos, kár érte :D
Amúgy tetszik még mindig, most keddenként ez az első a listámon, akkor is ha mindenből új rész van.

Shannen - 2012. 03. 20. 20:51

Légyszi valaki nyugtasson meg, hogy nem most láttuk utoljára Will Chase-t! Értem én, hogy történetvezetésileg ez a lépés oké lenne, de … megszakad a szívem ha nem lesz benne a további részekben az évad végéig legalább. :(

winnie - 2012. 03. 20. 21:21

visszatérő szereplőnek jött, de azt nem tudom, hogy hány részt fed. ha letudta a sztoriját, akkor elvileg végzett.

Shannen - 2012. 03. 20. 21:30

igen azt láttam, hogy nem állandó volt (sajnos). imdb-n most azt láttam, hogy még 2 rész erejéig marad. Bár tudom, hogy az imdb nem a legmegbízhatóbb forrás, de azért remélem most igazuk van. Az a 2 rész is több,mint a semmi…

winnie - 2012. 03. 20. 21:38

ennyit tudok még segíteni. itt a következő két rész leírása (nyilván spoileres, de nem az a lényeg, hanem, hogy az elsőben említenek 4 guest start is, de őt nem. míg az előző 2 rész hasonló leírásánál ő fel volt tüntetve.)

“THE COUP”

03/26/2012 (10:00PM – 11:00PM) (Monday) : GRACE GUMMER AND RYAN TEDDER OF ONEREPUBLIC GUEST STAR – The team deals with the aftermath of the workshop. Ivy (Megan Hilty) remains in the dark about her fate, while Derek (Jack Davenport) recruits Karen (Katharine McPhee) to help him steal the musical from Tom and Julia (Christian Borle and Debra Messing). Eileen (Anjelica Huston) must face up to her ex-husband, Jerry (guest star Michael Cristofer), when their daughter Katie (guest star Grace Gummer) pays a surprise visit from India. Raza Jaffrey, Brian d’Arcy James and Jaime Cepero also star. Grace Gummer, Ryan Tedder of OneRepublic and Michael Cristofer guest star.

“HELL ON EARTH”

04/02/2012 (10:00PM – 11:00PM) (Monday) : “Hell on Earth” – The team begins their pursuit of a marquee star, as Eileen (Anjelica Huston) charges Tom and Julia (Christian Borle and Debra Messing) with finding a title for the newly reinvigorated musical. Karen (Katharine McPhee) and Ivy (Megan Hilty) find themselves in competition again — this time for an orange juice commercial. Relationship troubles abound, as Frank (Brian d’Arcy James) makes an unwelcome discovery. Jack Davenport, Raza Jaffrey and Jaime Cepero also star.

Wynonna - 2012. 03. 27. 17:04

Ez az új rész megint rettenetes volt. Egy jó jelenet volt benne, Derek és Tom veszekedése, de a többi az szó szerint szenvedés, nem tudom miért nézem még mindig. Nem tudom azt sem mikor idegesített utoljára ilyen szinten karakter mint Ellis. És szinte ő szerepel a legtöbbet. Tényleg nem tudom miért kínzom még magam…

Rannak - 2012. 04. 05. 17:27

Én furcsállom, hogy máris kijön a cd, elvileg még 6 rész vissza van, ott már nem is fognak énekelni? Vagy még egy lemezt kiadnak a maradékból? Végül is jól járnának vele.

Én nagyon szeretem a sorozatot, egyből levett a lábamról, főleg Ivy, engem is zavart, hogy Karent akarják inkább megkedveltetni a nézőkkel. Viszont most, hogy jön Uma, nehezen tudom elképzelni, hogy Ivynak és Karennek most mi lesz a szerepe, mert eléggé eltávolították őket Merilyntől… egyébként Derek azt mondta, hogy akár 5 évbe is telhet, mire a teljes Merilyn színpadra kerül, szóval meglehet az akár 5 évad is – csak legyen mellette izgalmas a történet, ja meg legyen benne sok-sok új dal! :)
(Egyébként ha már Uma, megint egy vékony színésznő… Merilyn nem volt annyira az, testalkatra sokkal inkább hasonlít Ivyhez… úgy örültem, hogy végre egy sorozat, amiben nem csak modell alkatú lányokkal találkozni, ezért Kate Winsletnek jobban örültem volna, mint Umának, ahogy a legutóbbi részben szóba is került… na mindegy, majd meglátjuk.)

winnie - 2012. 04. 05. 17:31

“egyébként Derek azt mondta, hogy akár 5 évbe is telhet, mire a teljes Merilyn színpadra kerül, szóval meglehet az akár 5 évad is ”

meg nem kell egy évadnak egy évet felölelnie. egy évad eleji interjúban elmondták, hogy mik a tervek, ha színpadra is kerül a darab, akkor sem menne rögtön a broadway-re, hanem vidéki turné és off broadway premier is lehet

Shannen - 2012. 04. 10. 20:49

Ha most megnézzük az eddigi epizódokat (már túl vagyunk az évad felén), akkor szerintem leszűrhető, hogy már maga az első évad se fog 1 évet felölelni. Mennyi idő telhetett el a kezdés óta? Pár hónap,nem? Szóval szerintem is valószínűsíthető, hogy a darab színpadra kerülése az még jóval odébb van. Csak azt nem tudom, hogy addig mivel fogják megtölteni a játékidőt, és hogy lesz annyi új dal (még ha csak minden 2.részbe rakna is egyet-egyet).

Uma-val kapcsolatban meg egyetértek az előttem szólóval, tényleg nem egy Marilyn-típus, de aztán ki tudja… Remélem marad egy pár részig kíváncsi leszek rá. :)

Rannak - 2012. 04. 11. 16:06

Kihúznak, átírnak dalokat, ez mégsem kell bele, énekeljenek a férfiak többet, mégse ilyen sokat, mert Merilyn a főszereplő… eddig 10 szám van meg, ha 3 perccel számolunk, akkor “csak” 30 perc eddig. Egy musical 2 és fél, 3 óra is lehet, vagy akár 4.
A következő részben pl, az előzetesekben elvileg Uma mond olyat, hogy “unalmasak a dalok”. Elmennek egy irányba, aztán lehet, hogy meggondolják magukat, főleg, ha eltűnik…
Én személy szerint nagyon örülök, hogy nem a Touch me-s vonalat folytatták.
Vagy szóba kerülhet, hogy mégsem csak Merilyn és Dimaggio kapcsolatát veszik alapul, hanem az egész életét – és így sokak örülhetnének, Karen lenne Norma Jeane, Ivy pedig Merilyn. Ez mindkét Teamnek jó megoldás lenne.:)

Kíváncsi vagyok, Ivy hogy kerül vissza a Broadway-es világba, mert most nagyon kikerült onnan.:/

winnie - 2012. 04. 11. 16:11

azért a 10 szám nagyjából 1 felvonást lefedhet már.

Rannak - 2012. 04. 11. 17:46

De ha olyan musicalt csinálnak, ahol a dalok között tényleg csak pár mondatot beszélnek, akkor lehet több is.:)És vannak 5 felvonásos darabok…:)

Rannak - 2012. 04. 18. 20:31

Uma Thruman szörnyű – természetesen csak a szerepe szerint, de félelmetes, különböző fórumokon mekkora az egyetértés, hogy menjen el. Nem sokszor van ilyen.:D De láthatóan nem Marilyn, nagyon magas, nagyon vékony, az utolsó jelenetben nem is táncolt, csak lépkedett – fura volt a 183 cmjével az alacsonyabb táncos fiúk körében.:) A dala a végén nem emlékeztetett az eddigiekre, amiket imádtam, biztos köze van ahhoz is, hogy ki énekli – persze még mindig jobb, mint a Karenes Touch me-s vonal.

Karen-Marilynt meg muszáj láttatniuk, pedig annyira nem az.:( Persze, szép, szexi, de nem Marilyn. Tetszett az Our day will come előadása, de ez nem Marilyn, nem tudná elvinni a hátán a darabot, nem Broadway-re való, persze biztos valahogy úgy oldják meg a végén, hogy a Karen rajongók, s az Ivy pártolók is jól járjanak. Szerintem.:)

És változatlanul utálom, ha Ivy nem énekel.

Rannak - 2012. 04. 24. 18:46

A tegnapi rész alapján…
1, Karen annyira naiv, hogy már-már szinte buta. De miért kell ennyit benne lennie???
2, Ivy még mindig a legjobb Marilyn.

Rannak - 2012. 04. 25. 19:15

Sajnálom, hogy kevesen nézik, olyan szívesen cserélnék eszmét, vitatkoznék a sorozatról, olvasnék magyar véleményeket, vajon mások szerint jó fele halad-e a sorozat, vagy még mindig nem érzik, hogy olyan a színvonal, amilyen az első volt…

Wynonna - 2012. 04. 25. 19:53

@Rannak Én még nézem, de közel sem akkora lelkesedéssel, mint az elején. Vannak azért jó pillanatai amelyek megmentették attól, hogy kaszáljam. Volt néhány nagyon mélypont rész, azóta azért megint jobb kicsit. Uma Thruman viszont rettenetes, jobban utálom a karakterét, mint Ellis-t:)

winnie - 2012. 04. 25. 20:35

rannak: a fináléról majd lesz írás, de ha valaki a nézők közül szívesen beszélne ki, küldjön vendégkritikát. elég valami rövid is, hogy legyen apropó kibeszélni

Rannak - 2012. 04. 25. 20:52

Nekem első számú kedvenc, teljesen beszippantott az Ivy-Karen Team-elés, pedig valahol gyerekes ez a pártokra szakadás, mindketten tök tehetségesek, és mégis… a Jóbarátok és a Gilmore lányok óta nem rajongtam ennyire.:D

Mi a baj vele, amiért majdnem kasza lett? Nyilván túl sok a dráma, kevesebb a dal, de azok a dalok nagyon ütnek. Lassan pörög az esemény, vagy közhelyesek a megoldások? Nem jók a karakterek? Vagy olyan jók a dalok, hogy fölösleges időnek érzi az ember, amíg nem dalolnak?

Amit nem értek, hogy miért szivárogtatnak ki ENNYI spoilert? Az éppen aktuális rész után iszonyat fontos részletek látnak napvilágot a következő részből, alig fél nappal, hogy ment a tv-ben. Már a következő heti dalokat is meg lehet hallgatni, youtube-on, de ezek után mi értelme? Persze nem hallgatom meg, igyekszem nem olvasni, de akkor is zavaró. Más sorozatoknál is így van?

Rannak - 2012. 04. 25. 20:53

Ó, oké, holnap megpróbálkozom vele.:)

winnie - 2012. 04. 25. 21:50

“Más sorozatoknál is így van?”

aki akar, az talál:) én próbálom kerülni. gondolom az a taktika, hogy aki nézné a sorozatot, az akkor is megnézi, ha belefut a spoilerbe, ezért arra hajtanak, aki nézte, de már nem nézi, háha olyat lát, hogy azt mondja, hogy “úú, ezt látnom kell”

Shannen - 2012. 04. 29. 17:48

Most néztem meg az eheti részt és hát… nem tudom. Én az elején nagyon szerettem a sorozatot. Az utóbbi néhány rész viszont eléggé semmilyen volt. Uma karaktere példeául nem is az, hogy nem szimpatikus,hanem egyszerűen hidegen hagy. Ami probléma,hisz minden karakternek,valami érzést kéne elő csalnia az emberből 8mondjuk lehet velem van a probléma).
Én mondjuk abszolút Ivy-párti vagyok,még a csúnyácska húzásaival is, mert Karen egyre jobban idegesít,nagyon nagyon naív.
Arról nem is beszélve,hogy egyre kevesebb szám van benne, ráadásul egyre többször erőltetetnek érzem a számok feltűnését vagy elhelyezését. Mint például most a bollywood-os rész,ami önmagában tök poén volt, csak hát valahogy nem illett oda,mert ez már képzelgés volt és akkor már Glee-nél tartunk,amivel szintén semmi bajom,csak az egy kicsit más műfaj szerintem.
De továbbra is kitartok,jövőre is nézni fogom,csak jó lenne ha kicsit visszatérnének az évad eleji 8-9/10 pontos részekhez.

panni - 2012. 04. 30. 08:36

Karen naivitása a karakter része: ahogy halad előre a sorozat és sorba fut bele a pofonokba, ez kopni fog… szerintem.
Ivy: értem én, hogy sztáranyuka… kisebbségi érzés… meg azt is, hogy ezeréve nyomul a kórusban és megérdemel már vmit… de Karen akkoris milliószor jobb :)
Az sem véletlen, hogy Uma ennyire alkalmatlan a szerepre – bár.. alkatilag is annyira anti-Marilyn :) nemis értem hogyan kerülhetett a képbe.. OK mozisztár.. de akkoris… :) Előbbutóbb lapát és lesznek itt még intrikák.
Drukk Karennek, hogy nőjön már fel a feladathoz és küldje Ivyt oda, ahova való: hátra, a kórusba :))

Shannen - 2012. 05. 03. 15:07

Na ez az új rész egészen tetszett, bár kicsit meglepődtem az elején,mintha átaludtam volna vagy 2-3 részt… Ugyanis nekem valahogy teljesen váratlan volt,hogy hipp-hopp már díszletben próbálnak meg jelmezzel a színpadon. De lehet, hogy csak azért éreztem így,mert az utóbbi részekben,nem magán a darabon és annak készülődésén volt a hangsúly,hanem mindenféle más butaságon.

És hát persze innentől kezdve a következő 2 rész biztos remek lesz,már csak azért is mert úgy tűnik visszahozzák Will Chase-t! :)) Mondjuk remélem Julia-val nem kezdenek el megint drámázni,elég ha ott van és énekel és kész. Szóval várom már a végjátékot,meg hát azt is, hogy akkor most Ivy ill. Karen hogyan fog végül Marilynként színpadra lépni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz