login |

Képregény formájában folytatódik a Smallville

2012. 02. 12. 20:56 - Írta: winnie

22 hozzászólás | kategória: hírek, könyv,

Igen, jön a 11. évad, hivatalosan is. Képregényként. Nyilván ez csak az olvasók töredékét fogja érdekelni, de akkor is. Nagyjából a Buffy 8. évad vagy a Jericho 3. évad mintájára. Akik a sorozatot, a színészeket szerették inkább, azokat nyilván nem érinti a hír, de akit maga a történet, a megalkotott mitológia és univerzum érdekelt, annak kötelező. Ugyanis például a Buffy 8. évad nem csak egy random képregényes klón volt, hanem azt maga Joss Whedon írta elég sokáig, kvázi azt láthattuk, hogy merre alakult volna a sztori, hová mozdultak volna el a karakterek. Ugyanez volt a helyzet a Jericho-val, kaptunk némi lépést a lezárás irányába, ha a sorozat fináléja nem lett volna elég.

Szóval a DC kiadó bejelentette, hogy elkészül a Smallville 11. szezonja, mégpedig digitális képregény formájában. A készítő a sorozat egyik stábírója, Bryan Q. Miller lesz, április 13-án érkezik az első szám, s ezt fogja követni a többi heti rendszerességgel, de a fejezetek összefűzve nyomtatva is megjelennek május 16-án. A sztoriról csak annyit tudni, hogy fél évvel a 10. évados finálé után fog játszódni, lesznek új szövetségesek és ellenségek, no meg régi jóbarátok, akik olykor akkor tűnnek fel, mikor legkevésbé számítanánk rájuk. Aki tuti visszatér: Oliver, Chloe, Lois, Lex és Lane tábornok. Clark pedig természetesen Superman néven fog futni.

A legjobb hír? Több, mint a semmi? Ha ló nincs, akkor a szamár is jó? Nem tudom. Kinek vannak tapasztalatai a képregényes műfajjal. Mármint ezzel,  kvázi folytatásossal. Tudom, hogy több sorozat kapott maga mellé képregényt (Fringe, True Blood), de ez mégis más.

22 hozzászólás Ne habozz!

Máté - 2012. 02. 12. 21:07

Hát én anno még a Heroes képregényeibe olvasgattam bele. Azok érdekes kis episodok voltak de semmi több. Volt köztük jobb rosszabb. Ott az nem tett sokat hozz a történethez igaz nem olvastam sokáig de azért érdekes volt egy kicsit jobban belemászni abba a világba. De ezt tuti olvasni fogom ha story szerint fog menni.

bocika - 2012. 02. 12. 21:11

Nem tudom, szerettem a Smallville-t, szeretem a kérpegényeket, de szvsz a sorozat remek lezárást kapott, feleslegesnek tartom ezt tovább fűzni.

darkimmortal - 2012. 02. 12. 21:17

Én szeretem a Superman képregényeket alapban, úgyhogy már emiatt is érdekel. Az más kérdés, hogy remélem méltó lesz a sorozathoz. A Buffy 8. évad nekem éppenséggel nem tetszett, viszont az Angel 6. évada nagyon bejött.

Oren - 2012. 02. 12. 21:47

Gary Frank, Cat Staggs és Pere Perez munkáit elnézve várós…

Kissur - 2012. 02. 12. 21:58

Remélem lesz magyarul is. Ha nem, akkor angolul fogom beszerezni/olvasni. :)

FineyMcFine - 2012. 02. 12. 21:59

a képregény formátummal az a gond, hogy jól el tudja cseszni az, aki nem ért hozzá. forgatókönyvet tök másképp kell írni mint regényt, és ez igaz a képregényre is. joss whedonnál működött, hisz ő amúgyis vágta már régóta ezt a médiumot is. nála sztem éppen nem igaz, hogy a 8. évadban azt láthattuk, hogy merre alakult volna a sztori, hiszen a képregényben épphogy szabadjára engedheti az ember a fantáziáját, és olyan dolgokat húzhat meg, amit tévés büdzséből a büdös életben nem tudott volna leforgatni. (jó példa az angel 6. évad alapfelállása – hell in l.a. – azt max ilyen végig greenscreen filmként lehet megcsinálni, mint a sincityt)
szóval sztem akkor jó az átállás, ha nem sorozatepizódokat írnak, amit leforgatás helyett lerajzolnak, hanem képregényt írnak, amiben a karakterek meg az univerzum ugyanaz.

Conquistador - 2012. 02. 12. 22:14

húú,de jó hír. most darálom újra a sorozatot,és tervezem a díszdoboz beszerzését. nekem kötelező darab lesz, szigorúan nyomtatott formában!

tadimo - 2012. 02. 13. 00:43

A sorozatot megéri megnézni úgy, pl elejétől végéig, hogy régebben tv2-n néha néztem egy randon részt? van olyan izgalmas az egész? általában bejönnek azok, amiket a staff ajánl :)

Annatar - 2012. 02. 13. 01:06

Buffy-t és Angelt olvastam. Utóbbi kezdettől jobb volt, de csak amíg Whedonnak volt köze hozzá, addig működött, utána már ellaposodott a sztori. Ráadásul az IDW-től visszavetták a jogokat, így az Angel & Co sztori befejeződött (pedig pl. Franco Urru rajzai jobban bejöttek, mint bárkié a Dark Horse gárdából, és Brian Lynch remekül megfogta a karakterek stílusát). A Buffy eleve egy kicsit más stílus volt, kevésbé tetszett, mostanában meg már kevésbé is veszem rá magam…

Képregénynél jobban kijönnek a stílusbeli különbségek mind a rajzok, mind az írás tekintetében, így sokkal hullámzóbb a minőség, mint egy tévésorozat esetén. Másrészt a formátum miatt kevésbé követhető, és hamarabb megunható. 3-4 füzet tesz ki egy epizódnyi sztorit, és havonta jelennek meg a füzetek. Így nagyon elhúzódik az egész.

winnie - 2012. 02. 13. 01:39

attól függ, mi az érdeklődési köröd, de nem hiszem. ha tetszett, amit láttál, vagy tudod, mire számíts, akkor persze minden bizonnyal, de aki még nem látta a smallville-t, annak nem hiszem, hogy érdemes.

DeadMan - 2012. 02. 13. 03:44

Nem is tudom…

Én ezekkel a sorozat utáni folytatásokkal úgy vagyok, hogy novella formájában még érdekelne is, de a képregény sosem volt az én műfajom, és ha a Jerichonál nem tudott érdekelni a dolog, akkor szerintem itt sem fog. Főleg, ha a mostanában szokásos rajzolási minőség fogja jellemezni.
De szerintem én egyébként is max elolvasom valahol, hogy mik történtek benne, de nem hiszem, hogy konkrétan erre fordítani fogok az időmből… ami ugye – mint minden junkie-nak – eléggé szűkös:)

CsMisi - 2012. 02. 13. 07:51

Imadom a kepregenyeket, megyek is a Londoni kepregeny talalkozora ket heten belul (London Super Comics Convention) de nem szeretem az ilyen folytatasokat. Egyedul Star Trek-bol olvasom a jelnlegi kepregenyt, rendelem meg, valamint kozbe kozbe egy egy Star Wars-t vasarolok meg, de a DC-nel van nagyon sok jo minosegu Superman es Superboy kerpegeny, nem igazan erdekel egy Smallville folytatas, eleg volt a sorozat. Esetleg digitalisan …

Chocho - 2012. 02. 13. 08:03

Ha jól emlékszem, volt hír róla, hogy a Battlestar Galactica is kap ilyen folytatást. Szerintem értelmetlen erőltetni őket, mert a két műfaj nehezen hasonlítható össze.

korum - 2012. 02. 13. 10:10

A Firefly képregények pl. nagyon jók voltak.

Bandita - 2012. 02. 13. 10:26

Nem vagyok képregény geek, de ebbe azért belenéznék. Hiányzik a Smallville…

Mammut - 2012. 02. 13. 10:29

szeretem a képregényeket, de az tény, hogy a rajzok sokat hozzáadhatnak, viszont el is vehetnek az élvezeti értékükből, nem egy sorozatot hagytam ott emiatt belelapozás után már, hiába lehetett volna világmegváltó sztorijuk is akár

ez a fenti smallville stílus sem jön be nekem, szóval valszeg hasonló sorsa lesz, ha ilyen lesz a rajz

winnie - 2012. 02. 13. 11:26

“ez a fenti smallville stílus sem jön be nekem, szóval valszeg hasonló sorsa lesz, ha ilyen lesz a rajz”

ez szerintem csak a cover, egy festett, bár nyilván van, hogy festett a stíl is.

clark - 2012. 02. 13. 12:35

nem igazán vok képbe ilyen téren,de érdekel,mivel szerettem a SM-t és kíváncsi vok mi lett volna!

Mammut - 2012. 02. 13. 13:13

“festett, bár nyilván van, hogy festett a stíl is”

nem a festettel van bajom, hanem a kidolgozatlanságával

Nikki - 2012. 02. 13. 14:38

Nekem tetszik, sose volt gondom a képregényekkel :) S érdekel a folytatás :) Ha hozzá tudok férni valamilyen formában mindenképpen csekkolom; de csak ha már összegyűlt egy nagyobb adag :)

Valezius - 2012. 02. 13. 15:41

@tadimo – 2012. 02. 13. 00:43

Nehéz megmondani nyilván. Van jópár elem, főleg az elején, ami a korábbi filmekben nem szerepelt. Például Lana Lang.
Illetve a legkidolgozottabb Lex Luthor is ebben a sorozatban szerepel. Ha ezek érdekelnek, akkor érdemes lehet elkezdeni.

De azt nem árt elfelejteni, hogy a történet elején Clark kb 14 éves, ezért eléggé tini sorozat jellegű ekkor még.

tadimo - 2012. 02. 13. 23:36

Köszönöm :) Szerintem meglesz a dara 1x :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz