login |

Survivor: kezdett a 24. évad

2012. 02. 17. 14:55 - Írta: winnie

69 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

We’re gonna cut his throat faster than Taylor Swift will write a song about her next boyfriend.

Survivor – One World – megint Szamoán, a legutóbbi 6 évadból 4 itt forgott. Elkezdődött az első, közös parton élős Survivor-évad. És milyen kezdést kaptunk! Most soroljam, hogy miért volt jó a nyitány? Pedig… minden adva volt, hogy ne jöjjön be nekem, és mégis! Inkább azzal kezdek, hogy ismét egy férfiak kontra nők szezont kapunk, ami sült már el jól és rosszul is (eddig a 6., a 9., a 12. évad volt ilyen), most azonban különleges helyzetet teremthet, mert olyasmi történt az első percekben, hogy az örökharagot eredményezhet – ekkor még nem tudták a versenyzők, hogy együtt lesznek.

Ezzel a felosztással 1-2 szereplő elég fura, még nem tudni, hogy jó vagy rossz helyzetbe került, de egyébként mindenkinek ezer meg ezer plusz taktikai lehetőséget a közös tábor – lehet akár a merge utáni időszakra gondolva is taktikázni. Persze a jelen fontosabb, így ki tudja, talán már szemtanúi is lettünk a győztes szövetség kialakulásának: az előző két évadban nagyon sokat számított a kezdeti összeállás. A 24×01-ben pár ember már egymásra talált, a női ötöst még értem, de a férfi négyes egy kilenc fős bagázsban nem tűnik átgondolt ötletnek.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Kourtney-nak ennyi volt a játék. Sérülés, ujjtörés, távozás, a Survivor-ösök megint pacsizhatnak a játék tervezőjével, hogy sikerült valakinek sérülést okoznia. (A betört arc/orr is elég kemény.)

Jajj, de jó kis flashbackem van a 9. évadra, ahol ugyanez volt a fiúk leosztása, 4 alfahím és 5 egyéb – és utóbbiak szépen kiszórták az előbbieket, pedig azok végképp semmit sem vétettek, igaz nem is tehettek mindez ellen semmit. Kíváncsi vagyok, hogy itt miképp sülnek el a dolgok, de egyelőre azt vettem észre, hogy meglepő módon nincs főnök egyik csapatban sem. Persze tudjuk, hogy nem jó vezetőnek lenni, és a latina csaj nagyon megmondó, de ő sem az a leader.

A sérülés miatt jóval több idő volt a játékosok megismerésére, de szerintem nagyon messze voltunk attól, hogy mindenkiről megtudjunk valamit. Mindkét oldalról kiemelődött 2-3 ember, de ennyi. Ennél azért többre számítottam (hmm, még foglalkozásokra sem emlékszem, pedig, ha más nem, az jó volt anno azonosításra), de persze kíváncsian várom a folytatást, s egyelőre biztatónak bélyegzem meg a gárdát.

Ja, egy idol megtalálva, s hát igen, annak ellenére, hogy Colton megszívta a csapatfelosztást, hihetetlenül erős pozícióba került a védettséggel, plusz azzal, hogy kvázi kettős ügynökként tevékenykedhet úgy, hogy egyik törzs sem lehet biztos abban, hogy ki mellett áll. (Jé, egy újabb stratégiai lehetőség a közös táborban. Erre normál évadban nem lett volna lehetősége.)

A férfiak döntése a győzelem bevállalásáról meg… Nem tudom. Mindkét döntésnek lett volna értelme. Így biztos a siker. Csak azért, hogy a lányok szemében jófej legyen a banda, nem éri meg bevállalni egy tribal-t (elég egy férfi, aki nem tud átmenni a gerendán – emlékeztek a 9×01-re?). Így viszont a Mike-féle lopással és a tyúkokkal generált feszültség a két törzs között maximalizálódott, mese nincs.

ui: A nőknek nagyon össze kell szedniük magukat a tribal alapján.

ui2: Ismerünk most már pár játékost, de az biztos, hogy senkit nem találtam, akinek szurkolhatnék. Sőt, egyelőre csak Colton volt az, akit el lehetett helyezni a szeret-nemszeret skálára. Én még nem tudom, hová teszem, de az már látszik, hogy ő az egyik legszámítóbb, de másféleképpen, mint anno Todd. Viszont miközben sokakat irritálni fog (a feleségem is kaparja a falat tőle), szerintem abszolút szórakoztató volt, mint a reality-s affektálós, nagyokat gesztikulálós meleg karakterek többsége.

69 hozzászólás Ne habozz!

Hor1 - 2012. 02. 17. 15:35

A törpit csípem. :D Női oldalról meg a farm-girlt aki elkapta a tyúkokat.
Fiúk nagyon gázok a be nem vállalt játékkal, ott azért felvontam a szemöldököm.
Tribal hatalmas volt, volt emlékezetes fejek. :D
Amúgy ez tök rossz, hogy oda kell adnia az idolt valakinek a másik tribeból..

ooo - 2012. 02. 17. 15:39

Kösz, hogy kihagytad a 12. évados spoilert, mert még nem láttam. :D

Bár nekem nincs sok viszonyítási alapom előző évadokkal, de ez tényleg nagyon jó kezdés volt.
Nálam a szereplőkkel kapcsolatban pont az ellenkező történik: szinte már most be tudom azonosítani név alapján az embereket, mert sikerült azért elég eltérő karaktereket összehozni. Ez a homokos engem nagyon irritál, az első adandó alkalommal ki fogják szórni.
Tegye szívére a kezét az, aki nem a biztos utat választotta volna a játéknál. Abszolút nem gyávaságról van szó, ilyen a játék, nem jópofizni mentek ki a szigetre, hanem egy rohadt nagy összegért.

Igyekszem mindent felfogni a játékból, de azért csak lenne kérdésem: ez az Immunity Idol (amit talált a csaj) meddig érvényes? És elég csak a Tribal Council előtt közvetlenül felmutatni?

koac - 2012. 02. 17. 15:45

Végre, Survivor Redemption Island nélkül! Már ettől a ténytől jó eséllyel jobb lesz ez az évad, mint az előző kettő volt. Ráadásul a One World dolog így elsőre valóban jó ötletnek tűnik, még úgyis, hogy az első részben ennek viszonylag kevés jelentősége volt. A későbbiekben biztos jóval nagyobb kavarások-összefonódások lesznek a két törzs között.

Ami a challenge-et illeti, erősen megkérdőlejezhető a férfiak döntése, pláne úgy, hogy előnyük is volt, mikor le kellett állítani a versenyt.

Korábbi évados spoiler!

Mondjuk mikor megláttam, mi a challenge, rögtön az jutott eszembe, hogy a hatodik, meg a kilencedik szezonban is hasonlóval kezdtek a nők vs. férfiak, és utóbbiak csúnyán be is szopták, mert mindkét alkalommal akadt olyan férfi, aki képtelen volt megtartani az egyensúlyát, amikor át kellett kelni valami pallón. Simán lehet, hogy ez az ittenieknek eszébe sem jutott, de ha én ott vagyok, nekem tuti megfordult volna a fejemben, hogy mi van, ha az uccsó emberünk lepereg majd egyszer-kétszer, míg a lányok behúzzák a challenge-et. Ettől függetlenül persz azt mondtam volna, hogy játsszuk le a dolgot.

Spoiler vége!

Az egyedüli rossz dolog Kourtney kihullása volt. Érdekes karakternek tűnt (már amennyit kaptunk belőle), kvázi outsiderként betölthette volna azt a szerepet, amit Colton a másik oldalon.

koac - 2012. 02. 17. 15:48

@ooo

Az immunity idolt a Tribal Councilon kell felmutatni, miután leadták a szavazatokat. Ha akkor bemutatod, a rád adott szavazatak nem számítanak. Ha magadnál tartod, de te kapod a legtöbb voksot, akkor bye-bye. Ja, és a legjobb 5 között lehet utoljára használni. Az utolsó kiszavazós tc-n már nem.

wondorog - 2012. 02. 17. 15:58

Jó kezdés, Colton engem is idegesít a nyávogásával, rosszabb, mint egy csaj. Aki így elsőre a szimpatikus, a csajok közül a country-girl, a férfiak közül meg a lopkodós bankár és a törpe, de még pár részt azért várok, hátha változik. Az is elgondolkodtató, hogy egy ilyen one worldnél, mit hozna egy merge előtti tribe-switch.

winnie - 2012. 02. 17. 16:01

colton ftw!:) persze egyelőre nem tudom, hogy ftw-e, de nekem bejött – más kérdés, hogy ahogy látom a készítőknek is, remélem nem akarnak megint one man show-t csinálni.

Ákos - 2012. 02. 17. 16:02

Jó ez a lányok-fiúk felosztás, sokat hozzátesz. Főleg így, hogy egymás mellett kell lakniuk. Kourtney-t én is sajnálom, valóban érdekes karakternek tűnt, ráadásul ő volt az első, akit megjegyeztem (kár volt).
Viszont remélem Coltont hamar kiszavazzák, iszonyat idegesítő a viselkedése.

Én - 2012. 02. 17. 16:05

A challenge feladás kábé a legnagyobb baromság lett volna, max Brendon Hantz tette volna meg, egyértelmű h ilyenkor mi van, nem jótékonyság ez :)

szuc - 2012. 02. 17. 16:31

Colton nagyon irritáló, az a kéztartás amikor leugrott a hálóra.. brrrrr :S ettől függetlenül teljesen jó kezdés volt, a karakterek jónak tűnnek (bár nincs favoritom, de érzem a potenciált :D), a one world is bejövős, és úgytűnik a játékosok is érzik a benne rejlő lehetőségeket, szóval lesznek itt még komoly drámák.
Amúgy eddig mindig darálva néztem, furcsa lesz várni egy hetet :/

mortalus - 2012. 02. 17. 16:31

A buzigyereket remélem gyorsan kivágják a játékból, minden részt amiben beszélt áttekertem annyira szörnyű volt…

Jó évadkezdés btw

mortalus - 2012. 02. 17. 16:32

Colton remélem gyorsan kivágják, minden rész áttekertem amiben ő beszélt annyira szörnyű volt látni és hallani…

Jó évadkezdés btw.

dragon1986 - 2012. 02. 17. 16:43

jaja Chelsea nekem is szimpatikus mint az előző évadból az a focista csaj, mellesleg (pun intended) mindketten eyecandy-k;)

én ne láttam azokat az évadokat csak az előzőt, akkor gyávának tartottam a srácokat, de így belegondolva a csajoknak jobb az egyensúly érzékük :)

homokozsó engem nem zavar, megszoktam más műsorokban :D

a lopás jó kis lépés volt :D

mondjuk fúra hogy meglepődtek, hogy most együtt a banda amikor “one world” az alcím elég spoileres :D

szuc - 2012. 02. 17. 16:47

Troyzan ugrott még be mint szimpi karakter, kemény volt az a “this is my island” szöveg amit akkor nyomott le amikor a másik arc azt mondta hogy ő tarzan :D

kiwagyok - 2012. 02. 17. 16:50

A flashback amit emlitettél az nem a 12., hanem a 9. évadban volt. Sőt a gerendás bénázás is ott (meg a szintén fiú-lány felosztású 6×01-ben).:-) (sorry)

De amugy a kezdésről annyit, hogy nagyon tetszett. Jó ez a felosztás, de remélem nem minden évad lesz ezentul ilyen. 23 évad után mindig kellenek az újítások, hisz valahogy fen kell tartani az izgalmakat, amit egyre nehezebben lehet. Amit sajnálok, hogy megint nem volt főcím, pedig az első részben csak ki kellett volna irni hogy ki-kicsoda. Ami viszont gáz szerintem az Jeff utolagos alámondása a játék elött. hpgy ‘magasan vagyunk, vigyázzatok’. Ezt tuti hogy az utószinkronnál került be, már ekkor sejthető volt hogy lesz valami gáz. Kár visszamenőleg módósítani az elhangzottakat. És bár jó ez a szamoai helyszín, azért mehetnének más máshova is. Így nem tudja Jeff elmondani az elején, hogy ‘egy veszélyes, eldugott helyen vagyunk…’:-)

Hajrá, Lányok!

winnie - 2012. 02. 17. 16:52

persze, hogy ott, javítva. kösz.a hatra nem emlékeztem, de 9 az nagyon emlékezetes volt. mert.

El Diablo - 2012. 02. 17. 18:04

Én is szoktam figyelni a foglalkozásokat, kicsit könnyebb megjegyezni a játékosokat. Megint van két érdekes, Leif, a törpe: phlebotomist, vérvevő???
A másik meg Monica, a MILF: ex-NFL player’s wife, az is egy szakma, hogy egy volt focistának a felesége???
Colton meg iszonyúan irritáló ezzel a sztereotip attitűddel, a csajom, aki sokkal toleránsabb mint én, is azt mondta rá, hogy rossz műmeleg.
Amúgy meg csodálkoztam, hogy senkinek sem jutott eszébe, hogy ténylegesen EGY tábort alakítsanak ki és együtt éljenek rendesen mind, ez sztem sokkal kézenfevőbb lenne, attól még challenge idején küzdhetnek egymás ellen.
A motorkerékpár szerelő lányt nagyon sajnáltam, érdekes figurának tűnt.
Ha mégegyszer kezdhetném, Jeff Probst szeretnék lenni! :)

lol - 2012. 02. 17. 19:34

“A férfiak döntése a győzelem bevállalásáról meg… Nem tudom. Mindkét döntésnek lett volna értelme.”

Igen, ez jo eszerv. Tenyleg rengeteg ertelme lett volna feladni egy gyozelmet. Mint mindig.

CyClotroniC - 2012. 02. 17. 20:04

Nagyon vegyes érzéseim vannak az évaddal kapcsolatban, és direkt nem is olvastam az írást és a kommenteket se, szóval lehet, hogy majd dupla lesz belőle, de nem akartam befolyásolni semerre az élményt.

Először is kezdjük azzal, hogy még ennyi irritáló embert nem láttam egy évadon belül. Lehet, hogy volt, de ennyire élesen ez sosem jött ki a pilotban, szóval ez félig gond, másfelől viszont, lehet hogy jó casting, majd kiderül. Szintén meglepő, hogy nem alakítottak ki közös életteret, simán azt vártam volna ettől az újítástól, hogy minden eddiginél nagyobb taktikai csatát hoz, mert lett volna lehetőség a gyári férfi/nő klikkektől eltérni, kisebb csapatokat kialakítani, amik pont az eredeti koncepciót és összedolgozást húzták volna szét, és folyamatosan változhatott volna a dinamika. Pl, ha 3-3 fiú/lány játékos összeáll egy 6-os klikké, de az egyiknek stabilabb a pozíciója a csapatán belül, a másik háromnak meg kevésbé, akkor a stabilabbak akár direkt szarul versenyeznek vagy valami. Ez most csak egy ötlet, szóval ebből a szempontból csalódás, DE…

…DE itt jön az, hogy olyan gyönyörűen elmérgesedhet a social game, ami az emberek 70-80%-nál eddig simán egy hatalmas 0, hogy ettől még akár élvezetes is lehet a szezon. Alicia és Matt a két vezérgyökér eddig a két oldalon, hihetetlenül beképzeltek és arrogánsak, és nagyrészt az ő viselkedésük vetül ki erre a férfi/nő ellentétre szerintem. Nélkülük talán lazulna valami. Mondjuk a komplett 4 fős keményfiú szekció is baromi idegesítő, pedig az elején a bankár gyerekről majdnem elhittem, hogy szimpatikus lesz a lopkodással.

Akik eddig szimpatikusak talán, az JONAS, az ázsiai sushi chef és a túloldalon SABRINA, a fekete csaj (aki végre nem egy irritáló sztereotípia, és eddig maximálisan benne látni a legtöbb értelmet). Potenciálisan jó arcok lehetnek még KAT (aki kapott pirospontot a tribal reakcióiért, és TROYZAN-nak is lesznek jó pillanatai szerintem). COLTON meg egyszerűen guilty pleasure, remélem még sokáig ott lesz, mert vannak olyan pontjai, amitől röhögve fogom a fejem. Aki már az első nap azon pánikol, hogy ki fog esni, mikor megnyerték a challenget (azt is hogy, te jó ég…) az mit tervez mégis hosszúágon?

Mindenesetre nagyon meglepett, hogy mennyire két törzsként élnek az egy táborban (gondolom a szezon utólag kaphatta a taglineját is, amiből kiindulva, lesz még itt bőven szemétkedés). Nagyon mást vártam, és kicsit csalódás a kavarás hiánya és hogy kevés a szerethető ember, ugyanakkor pont a rengeteg irritáló dolog miatt még jó is lehet a szezon, sokszor ellenszurkolni szórakoztatóbb, mint drukkolni valakiért. :P

u.i.: Régóta tervezem már, hogy meg kéne nézni minden szezon első részét, hogy milyen pillanatai voltak a később nyertesnek, mennyit mutatták, mit nyilatkozott, stb… Csak úgy érdekességképpen. ;)

CyClotroniC - 2012. 02. 17. 20:11

Ááááá ennyien utáljátok a jó Coltont? Szinte minden évadban van egy meleg srác (leszbikus csaj persze sosem szériatartozék, mi? – pedig itt milyen jókat mondhatott volna a társairól :D). Na szóval Colton pont azért szórakoztató, mert hihetetlenül nyegle a gyerek. Ilyenkor visszagondolok olyanokra, mint pl Chet, akiről akkor elhittem, hogy idehozták a világ legelesettebb srácát, aztán tessék, van konkurencia :D

Mayan - 2012. 02. 17. 22:08

Foglakozásokból nekem eddig a tolvaj bankárt és a tyúkokért perlekedő ügyvédet sikerült megjegyezni. :)

“Amúgy meg csodálkoztam, hogy senkinek sem jutott eszébe, hogy ténylegesen EGY tábort alakítsanak ki és együtt éljenek rendesen mind”

A lopás után elég rossz lett a viszony, és erre rátett a csirkés eset. Ha jobban indulnak, lehet nagyobb együttműködés lett volna.

“Pl, ha 3-3 fiú/lány játékos összeáll egy 6-os klikké”
akkor a maradék 6 azonnal kiszavazza őket?

Azt hittem, hogy Jeff a tribe-ok bejelentése után egyből megmondja nekik, hogy együtt laknak majd. De sokkal jobb volt így, hogy még külön térképet is kaptak. A következő szezon forgatását elkezdték már az epizód előtt, vagy őket már nem tudják így meglepni? Feltéve, hogy az is ilyen rendszerű lesz.

CyClotroniC - 2012. 02. 17. 22:23

Mayan: Nyilván nem első játéknapra gondoltam, és nem is feltétlenül nyílt alliancere, lehet ezt pult alatt is sunyiban megoldani. Az ilyen szövetségek igazán csak az egyértelmű létszámfölénytől lesznek csak igazán kirakatba helyezve.

Amúgy nekem tetszik ez a rendszer, még egy szezont megérne egy ilyesmi… hátha barátságosabb légkörrel indulna, és teljesen más íve lenne.

A 25. szezontól én valami allstar, VIP évadot várnék… Csak olyanokkal, akik már voltak a döntőben, bár akkor igen soknak rá kéne érni. Mindenesetre én attól sokat várnék…

winnie - 2012. 02. 17. 22:47

“Igen, ez jo eszerv. Tenyleg rengeteg ertelme lett volna feladni egy gyozelmet. Mint mindig.”

értelme mindennek _lehet_ – hogy mekkora, mikronnyi, vagy hatalmas, nem lehet tudni előre, de egy sokak által érzelmek alapján játszott játékról van szó

nem erről volt szó, de a győzelem feladásának pláne lehet volna értelme, hiszen egy olyan játékról van szó, ahol egy tekintet is el tud dönteni sorsokat, tud szerezni a végén szavazatot, nemhogy ekkora volumenű dolgok. de itt nem győzelem feladásáról volt szó, hanem mindössze kockáztatásról, hogy a 20% jön-e be és veszítenek, vagy a 80% és nyernek. én speciel a győzelmet választottam volna, de látszott, hogy nem feltétlenül mindenki. (speciel én is azt hittem, hogy játszanak tovább.) de annyi a változó, hogy nem lehet tudni, hogy mennyiben változott volna a játék képe, vagy bármelyik két ember viszonya, ha folytatódik a játék és úgy nyernek a férfiak. de az biztos, hogy változott volna.

CyClotroniC - 2012. 02. 17. 23:09

Pont a pókeres Jim mondta el az előző szezonban, hogy ledöbbent, hogy van aki nem a győzelemre, hanem a döntőbe kerülésre játszik. Aki a győzelemre játszik, ki is eshet a harmadánál vagy féltávon is, mert már ott hoz olyan döntéseket, amik vagy játékot nyernek, vagy gyakorlatilag a végét jelentik annak. Szóval néha megéri meggondolatlan döntést hozni, de jelenesetben ez egy csapat döntés volt, egyetlen férfi játékos se profitált volt belőle se így, se úgy, mert közösen döntöttek. Inkább amolyan statement jellegű volt az egész, hogy GAME: ON, menjetek tribalre csajok. Igazából ha végigtolják, akkor a keménykedésnek véget vethettek volna, de úgy látom, hogy megfelel nekik külön is. Végitolni pedig néha azért is megéri, mert van esély egy megalázó győzelemre is, illetve hátha adódik olyan szituáció, ami tovább mérgesíti a hangulatot a lányok között, egymásra mutogatás, másik hibáztatása, stb… feszültségkeltésre jó lett volna.

Nekem sokkal inkább az a bajom, hogyha nem a keménykedő, ellenségeskedő hangadók mennek hamar (Alicia, Matt), akkor megint nagyon éles lesz a hatás a két törzs között, pedig általában azok a jó évadok, amikor ez nem rajzolódik ki élesen, és ehhez a random csapatkeverés a legjobb eszköz. Remélem meglépik…

zsolt66 - 2012. 02. 18. 00:25

Bocs nem a témához kapcsolódik, de nem tudtok egy jó felirat fordító programot? Nem tudok valami jól angolul, de a survivor 22 évadát láttam, de sehogy se tudok szerezni magyar feliratot vagy átkonvertálni hozzá:S

ausztrál - 2012. 02. 18. 02:03

akik nem értik, hogy miért választották a biztos győzelmet a srácok, azok nem látták a vanuatu évadot, mi? hülyék lettek volna nem így dönteni.

lol - 2012. 02. 18. 02:04

“speciel én is azt hittem, hogy játszanak tovább.) de annyi a változó, hogy nem lehet tudni, hogy mennyiben változott volna a játék képe, vagy bármelyik két ember viszonya, ha folytatódik a játék és úgy nyernek a férfiak. de az biztos, hogy változott volna”

Az egyetlen ok ami miatt Jeff bedobta azt a kamu szoveget hogy “gondoljatok meg milyen dontest hoztok mert kihatassal lehet mindenre blabla” az a dramaturgia volt. Ugy kellett tunjon hogy egy valoban komoly eldontendo kerdesrol van szo, es valoban ervek allnak egyik es masik oldalon is. Csak te beszoptad mert egy casual fantard vagy, de senki mas nem vette komolyan (szerencsere a tribe se , meg ha eleg recruit arcok is, azert ennyi eszuk nekik is volt)

A person-to-person gesztusok is ritkan kerulnek honoralasra ebben a jatekban, egy tribe-to-tribe gesztus pedig FIZIKAILAG KEPTELENSEG hogy honoralasra keruljon (nem fog egy torzs KOLLEKTIVAN emlkezni egy gesztusra, es KOLLEKTIVAN meghalalni azt egy masik torzsnek) ergo SEMMIFELE elonnyel nem jarhatott volna a gyozelem feladasa. Ergo a kerdes nem kerdes volt, 0.0 masodperces gondolkodast igenyelt eldonteni hogy azt valasszak-e ami elonnyel jar vagy azt ami nem jar es nem is jarhat elonnyel semmilyen korulmenyek kozt sem. (arrol nem is beszelve ha elfogadjak az ujra jatszast es gyoznek, akkor a nok meg ott azonnal es helyben elfelejtik hogy ez egyatalan gesztus volt, hiszen a veszteseg es a TC sullya egy “picit” tobbet nyom a latba)

karnak - 2012. 02. 18. 05:22

Hat szinte csak belemagyarazni lehet erveket amellett h vegignyomjak. Ez biztos valami sportszsrusegen szocializalodas termeke lehet egyeseknel, realis haszonnal nem jarhat es meg igy is volf benne riziko.

Gyakorlatilag azon tul h esetleg szimpatikus lepes lett volna nezokent, vagy oromet nyujtott volna egy modon, megkaptuk a realis es jo valasztast, es annak az oromet h megtudjuk h nem teljesen idiotakbol all a csapat donto resze.

CyClotroniC - 2012. 02. 18. 07:56

lol: Na most egyrészt Jeff ezt azért ajánlotta fel, mert 98% már, hogy úgyis a fiúk nyernek, viszont amikor döntéslehetőségeket adnak a játékosok, csapatok kezébe, az mindig jól sül el, teszem azt most pár lány szemében ők lettek a “rosszfiúk”. Egyébként persze, elég ha egy ember nem megy végig a gerendán, és máris bukják az egészet, de azért ne állítsuk, hogy a másik forgatókönyvnek nincs haszna, pl fölényes, demoralizáló győzelem, vagy, mint már írtam, akár az a +3-4 perc simán elültethet még több belső ellentétet a csajtáborban, ami jó. Nem azért, mert feltétlenül rá lesznek szorulva a merge utáni átszavazásokra, hanem azért, mert minden ilyen belső ellentét taktikai előnyökhöz vezet. És itt azért nem 19-re kellett volna lapot húzni szerintem.

Erősködni én se erősködtem volna a végigtolás mellett, mert akkor a saját csapatom szemében ez lehet gyengeségnek vagy a harci szellem hiányának a jele, de ha mondjuk 3-4 ember előáll vele, akkor nem mondom azt, hogy ne gondoljuk át. Nem azért, mert a játék első pár napjában ennek hatalmas taktikai haszna lenne, hanem mert tényleg hasznos lehet egy erődemonstráció, ha úgy mennek haza a csajok, hogy maguk tűzet se tudnak gyújtani, az egyik emberük 3 másodperc challenge után csuklót tör, és még 3-4 emberrel ki is kapnak. Gyönyörű frusztrációt lehet ilyesmivel megalapozni, míg a férficsapatot egy tényleges győzelem jobban összehozná. Másfelől viszont egyedül az ilyen balance feladatoknál látom a csajokban az esélyt, mert fizikálisan a fiúknál nincs gyenge pont, az 1 emberes előny meg a Colton problémát is vígan megoldja, puzzlenél meg szerintem lesznek ott hozzáértő emberek… In SushiChef We Trust! ;)

Alan - 2012. 02. 18. 19:13

Én a srácok helyében tettem volna egy ellenjavaslatot a tribal-nál. Coltont ültessék ki és folytassa mindenki a második bázisról, magyarán mondva onnan induljon úgymond elejéről a játék. Coltont azért ültettem volna ki, mivel a lányok így előnyben lettek volna a -1 fő miatt.

winnie - 2012. 02. 18. 21:52

“akik nem értik, hogy miért választották a biztos győzelmet a srácok, azok nem látták a vanuatu évadot, mi?”

ezt írtam én is, hogy a férfiaknál nem lehet biztosra menni a gerendával. ráadásul ott érdekes következményei lettek a vereségnek:)

szuc - 2012. 02. 19. 16:04

Azon lepődtem meg még nagyon, hogy a nők között komolyan senki nem tudott tüzet gyújtani? 23 évad után azért alapnak érezném, hogy aki survivorba megy még előtte megtanul legalább 3féleképpen tüzet gyújtani, nem lehet olyan nehéz, és megspórolhattak volna pár kínos kört a fiúknál.

CyClotroniC - 2012. 02. 19. 16:39

Amúgy nem tüzet kellett volna kérni, hanem egy nagy vödör vízzel szétcseszni az övékét is… Na AZ szezonnyitó lett volna :D

kardigán - 2012. 02. 19. 21:50

SPOILER

az, hogy sérülés után van-e még elimination, azt helyzettől függően döntik el?
a 16ban ha jól emlékszem, amikor james elment, még volt szavazás

CyClotroniC - 2012. 02. 19. 22:52

Ez teljesen random döntés szerintem. Ez a véletlenszerű és szabad külső kontroll és belenyúlás kell is, hogy tudják terelgetni, lassítani, gyorsítani a játékot. Most semmiképpen se lett volna értelme rögtön hazaküldeni 2 embert. Ja és az sem mindegy, hogy amit írtál ellenpéldaként, az már a verseny egyéni szakaszában történt.

ausztrál - 2012. 02. 20. 10:00

http://www.youtube.com/watch?v=uyqrluCXa-Q

ezt érdemes megnézni. mikor elpróbálják a versenyt civil emberekkel. szóval hogy átmegy mindenki a gerendán, ott még közel sem lett volna vége, csak gondolom a részben, mikor bemutatják mi lesz a feladat, azért vágták be egyből a gerenda után a zászlófelhúzást, hogy időt spóroljanak, ha már tudták, hogy úgysem megy végig. ott még egy puzzle is lett volna a végén, és ahol leállították, ott még kb fele hátra volt, így azért lett volna bőven kockázat akkor is, ha a gerendán mindenki átmegy.

“ráadásul ott érdekes következményei lettek a vereségnek:)”

na ja. az az évad szerintem sosem lesz _nálam_ újranézős, de valamiért mégis emlékezetes marad. gondolom pont emiatt.

winnie - 2012. 02. 20. 10:16

köszi a videót. (máris más a leányzó fekvése. az elején csodálkoztam is rajta, hogy az egész csak annyiból áll, hogy le kell ugrani és átmenni két dolgon (gerenda, kötélhíd). az, hogy a végén lett volna elvileg puzzle (bár lehet, hogy kivették a próba után, hátha vannak légifelvételek), máris nem 80%-os eséllyel kecsegtetnek, hanem alig több mint 50%-kal, hiszen egy ember előnyt, vagy kettőt is hamar le lehet dolgozni egy bonyolult rejtvénnyel.

Nilito - 2012. 02. 21. 17:42

Ugye az epizód címében mindenki vette a “One Camp” rész kétértelműségét? Zseniál.

Mayan - 2012. 02. 24. 22:19

“23 évad után azért alapnak érezném, hogy aki survivorba megy még előtte megtanul legalább 3féleképpen tüzet gyújtani, nem lehet olyan nehéz”

Ha jól emlékszem, eddig összesen négyszer tudtak tüzet gyújtani kova nélkül. Kétszer Yau-man szemüvegével (Fiji és Fans), egyszer Rob a fapörgetős módszerrel (Villains) és most a fiúk. Én is mindig csodálkoztam, hogy ennyire nem megy nekik, bár én is csak az elméletet ismerem, soha nem próbáltam mennyire nehéz. :)

winnie - 2012. 02. 24. 22:22

gondolom itt is szenvedtek ezerrel, de ha más nem, akkor eszközzel illik megtanulni, de ugye emlékszünk a hírhedt párbajra:) (de ahogy az amazing race kritikájánál írtam, ott is 20. évad van, de még mindig sikerül olyan játékost szerezni, aki fél a magasságban és aki nem tud manuális sebváltóval vezetni.)

Mayan - 2012. 02. 24. 23:17

Akkor csak berakom. :)

SPOILER ha még valaki nem látta a Cook Islands-et (S13).
http://www.youtube.com/watch?v=HLxvCsh9HR4&noredirect=1
Azok a fejek. :)

TAR: szerintem a castingnál direkt utaznak az ilyenekre. De ha kiválasztanak a Survivorra, csak eltöltök pár napot a készüléssel.

winnie - 2012. 03. 08. 09:24

wtf

wondorog - 2012. 03. 08. 12:12

Ú Parvati dupla idola óta nem néztem ekkorát, simán 10/10-es rész volt, bár a tribalon már biztos voltam, a dupla blindside-ban, de akkor is. wáó

Csifu - 2012. 03. 08. 12:21

E04 SPOILER

Bazz, 8 ember közül senkinek nem jutott eszébe, hogy mekkora baromságot csinálnak?

winnie - 2012. 03. 08. 12:25

gondolom, nem mertek szembemenni – kár, hogy nem volt a döntésre több idő.

CyClotroniC - 2012. 03. 08. 12:53

wondorog: Ugyanez… Egy csapat író nem tud ekkora WTF-orgiát legyártani, mint amit ebben a részben letoltak… Csak kapkodtam a fejemet, hogy mi a f* van… Na majd részletes az írásnál… A Sherlock évadzáró óta nem láttam ilyen sorozatepizódot… A férfi casting mocskosul jó lett na…

winnie - 2012. 03. 08. 12:56

a kritika majd este jön, amikor többen látták, mert a posztba csak annyit fogok írni, hogy wtf, a töübbi a tovább mögé:)

de nálam messze volt a 10/10-től.

a castinggal is vitatkoznék, inkább 8 mastermind, mind 8 hülye:)

Csifu - 2012. 03. 08. 13:04

Mocskosul jó lett? Erős túlzás ez szerintem. Azzal kezdték, hogy 4-en akartak nyerő szövetséget alkotni egy 9-es csapatban. A maradék 5 meg képes csak azért tribalra menni, mert egyikük nem bír ki még mondjuk 3 napot valaki közelében. Szerintem idióta mindegyik.

CyClotroniC - 2012. 03. 08. 13:18

winnie: Azt nem tagadhatod, hogy szórakoztató a férfiak csapata, szemben a csajokéval… Colton hatalmas karakter, minden részben teljesen más… Lassan olyan lesz, mint egy Bond villain, classic love-to-hate karakterré kezdi magát kinőzi. Tarzan a jelentkezések utáni szpícseivel, meg ahogy csalót kiált, Lief, aki ládában alszik, és az összes többi gyáva idióta, aki immunityt ad fel… A buta csapat is lehet szórakoztató… Most nem azért, de ha lenne itt egyetlen visszatérő villain észjátékos is a csapatban, kb Colton ment volt haza… Tribalt akarsz? Legyen tribal…

Ja és a csúcs (bár ezt lehet, hogy csak kivágták)… MIÉRT NEM TRADELTÉK AZ IMMUNITYT? Ha már ennyire on-board volt mindenki, legalább a csónakot, a fishing geart és a mászik vásznat is elkértem volna… Utóbbit csak azért, hogy legyen miről alkudni. ;)

És persze butáknak buták, de szórakoztatóbb Coltont követni, mint Coachot vagy korábban Robot, ezt lássuk be…

winnie - 2012. 03. 08. 13:25

persze, értem, mire gondolsz, nincs gond a szórakoztatás faktorral, csak a mastermind bagázst preferálnám velük szemben, ha választhatnék – de egyébként sem vagyok annyira meggyőzve, mert magukban a fele szürke, legalábbis mostanság nem mutatnak sokat belőlük. colton, tarzan, troyzan hoz valamit (még akkor is, ha tarzan képen kéne vágni + colton lovetohate, de azért sajnálom, hogy nem olyan villain, akinek szurkolni lehet), de a többiek, a két alfa, jason/jonas és leif szürke. a láda ász volt, a bűnbánó leif is, de láttuk (illetve nem láttuk), hogy mit csinált az első 3 részben leif, szóval én még messze vagyok a castingossal való lepacsizásig:) lehet, hogy 1-2 rész és ott leszek, de most még nem.

de attól, hogy most nagyon hülyék voltak, még nem látom, hogy magukban a köv részekben dicsérhetném őket, mert megint nagyon hülyék vagy okosak. remélem, tévedek.

Mayan - 2012. 03. 08. 21:21

W
T
F

El Diablo - 2012. 03. 22. 12:22

Na végre, megtörtént amire vártam, kiesett!

Most kezdődik a Survivor!

winnie - 2012. 03. 22. 12:31

innentől lesz unalmas?:)

DanielFreeman - 2012. 03. 22. 12:38

az a baj, eddig túl jó:)

wondorog - 2012. 03. 22. 13:08

Egyelőre ez a 6-6 felállás még hozhat érdekességet, remélem lesznek flippek, mert nem akarom, hogy final 6-ig egyértelmű lemorzsolás legyen.

CyClotroniC - 2012. 03. 22. 13:36

Én még nem tudom eldönteni, hogy jó lesz-e vagy sem, de az tény, hogy igen ritkán van ennyire random merge, és ez jót tett… Christinától fog minden függeni… Nincs sok esélye a döntőre, de ha a csajokhoz áll, akkor fixen 6., míg a fiúknál azért lehet darabolni azt az egységet igen sok felé. Másfelől meg ott vannak a szalámi tribeos srácok, akik lehet, hogy már ott érzik magukat inkább előnyben. A lényeg, hogy Alicia biztosan nem nyerhet, és innen én már jó vagyok, a többit meg majd a heti írásnál.

wondorog - 2012. 04. 12. 11:38

Nem lennék Leaf helyében, hogy mindig övé a random vote. Jay meg egy idióta, megérdemelte. Hajrá Troyzan.

Aragorn83 - 2012. 04. 19. 10:43

Megint meglett volna az esély, hogy megbontsák a mesterhármast és mégsem éltek vele. Szomorú…

Csifu - 2012. 04. 19. 13:02

Én csak azt nem értem, hogy Tarzan miért szavaz a nőkkel? Mert azt még meg lehet magyarázni, hogy Christina szerint nem ő van legalul a nőknél (bár felesleges), de Tarzan már a szavazatokat is kapja.

winnie - 2012. 04. 19. 13:13

vagy nincs elég infónk. vagy ennyire hülye. pedig ha kimre rak, akkor poén lett volna a vége:)

CyClotroniC - 2012. 04. 19. 14:30

A két csajt meg lehet érteni… Ők 6-ban érzik magukat, és ott pont az lesz a fegyverük, hogy a Kim-Chelsea párostól 4-en is félni fognak, míg az 5-nél feltehetőleg tudnák azt, hogy Troyzan inkább Tarzannal és Leiffel képzeli el a döntőt, nem velük. Szóval az 5-ön belül kevesebb terük lenne, mint ami a 6-on belül lesz.

Az sokkal érthetetlenebb, hogy a fiúknak miért tartott ennyi ideig kimatekozni az egészet… Tarzannak még mondjuk most se sikerült.

Én - 2012. 04. 19. 16:34

Végre kiesett az évad legostobább játékosa, az évad T-Dog-ja, esküszöm ennyire fantommá ritkán válik valaki, mai részben sem szerepelt semmit, ilyen egy semilyen karaktert…

CyClotroniC - 2012. 05. 03. 13:39

“Blindsides are always fun and exciting…” – SURE THEY ARE! ;D

Aragorn83 - 2012. 05. 03. 16:52

:)))

wondorog - 2012. 05. 03. 20:04

“Blindsides are always fun and exciting…” – SURE THEY ARE! ;D

Ezen én is úgy elmosolyodtam :D

menyet - 2012. 05. 04. 00:19

ott mar az utolso papir kihuzasa elott annyira tudta az aldozat a testbeszedekbol a vegeredmenyt. az az utolso par tekintet meg lesutott szem oktatni valo lehetne valahol ahol ilyenekkel foglalkoznak :)

Risi92 - 2012. 05. 04. 13:23

egyetértek, hatalmas volt a legutolsó tribal council

CyClotroniC - 2012. 05. 10. 14:31

Kat annyira nevetséges volt már megint… Ilyen sértet lúzer kiesőt még nem láttam, még Ozzyban is több méltóság volt…

winnie - 2012. 05. 14. 10:21

ha megvan valakinek a 25. évad előzetese, szirénázzon, mert kitenném:)

Dregnarr1 - 2017. 02. 26. 20:23

Undorító ez a Colton gyerek.

A srácok jól tették a dolgot, semmi értelme a szimpátiának meg jóérzéseknek, mert ha egyetlen nő is kerül a döntőbe, minden női zsűritag rá szavazna, mindentő függetlenül… tudjuk, hogy megy ez.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz