login |

Breakout Kings: kezdett a 2. évad

2012. 03. 10. 00:09 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: kritika,

(Eddigi írásaink: pilotkritika, 2 rész után, a T-Bag-epizód és az évadzáró.) Aki szereti az Alcatraz-t, ide jöjjön! Mivel az Alcatraz-ról anno azt mondtam, hogy olyan, mint a tavaly Chase, csak egy scifis csavarral, most a Breakout Kings-et úgy jellemzem, hogy olyan, mint az Alcatraz csak scifis csavar nélkül. Itt is a börtönből “eltűnt”, általában brutális gyilkos rabokat kap el egy rabokból plusz rendőrökből álló csapat. A linkeken olvashatjátok az első évadról a véleményeket, de akinek van ideje, annak hobbiból bepróbálásra ajánlom a 2×01-et, mert eddig nem az átívelés volt jellemző a sorozatra (most már az is lesz), ráadásul ez a rész inkább beránthatja az embert, mint valamelyik 1. évadközi. (Mindig is mondtam, hogy tisztességes sorozat ez, aki nincs túltelítve, annál simán nézős lehet. És ami fontos, a színvonala nem hullámzik, hoz egy fix átlatminôséget.)

Szóval, visszatért a Breakout Kings és ahogy kezdődik a sorozat, azt kell mondanom, hogy semmi sem változott. Börtönszökés és hajkurászás, bár ezúttal a sztorit személyes érintettséggel is megszórták, ráadásul karakterszinten is történik ez- az: Charlie-t előléptetnék, a rabok ennek nem örülnek, ráadásul mindegyiknek van egyéni terve is, amik később kifejtésre kerülnek – ja, és Jules sem szedi a gyógyszerét (mekkora volt már!)

Viszont annak ellenére, hogy tipikusan indult a sztori, s talán csak a gyilkos volt a megszokottnál szemétládább, most sokkal jobban összeállt a kép, ráadásul a rész közepén egy csavarral is megbolondították a szökevényüldözést, hogy azután nem várt irányokba menjen el a sztori és mindenképpen a 2. évad elé szögezze a rajongókat. Sajnos aki nem rajongott, mint én, csak koca módra megnézte az epizódok elején a szökéseket, azt ez a rész sem biztos, hogy meg fogja győzni, hacsak nem lesz bejövős az átívelő szál, amire kíváncsi vagyok, hogy hány epizódot és epizódonként mennyit szánnak a készítők.

A rész mindenképpen erős és nagyon hatásos volt, minimum 6/10, nagyot ütött a vége is, maradni mégsem fogok, mert a lényegi felépítés nem változott. Mondjuk nem is nagyon változhatna, hiszen az alapkoncepció adott, szerintem nekem egyszerűen csak az a problémám, hogy nem tipikus krimi a Breakout Kings, mert azokban a végén gyakran van csavar, itt viszont a végén elkapják/megölik a rosszfiút és kész, hiába akad olykor slusszpoén, ha a lényeg mindig ugyanaz. Aki viszont a tipikus krimiket nem szereti, azt nem fogja ilyen apróság zavarni.

ui: Azért Lloyd és persze Julianne karaktere, meg, na jó, Erica miatt is, lehet, hogy egy évadközi, általatok ajánlott részbe visszanézek.

17 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2012. 03. 10. 00:27

elég wtf volt a vége. úgy reklámozták az évadot, hogy “one king will fall”, de affene gondolta volna, hogy rögtön az első részben kinyírják az egyik főszereplőt.

ALDO - 2012. 03. 10. 02:00

A vége ütött. Sejtettem, hogy valami ilyesmi lesz ez a “one king” dolog, de azt én sem hittem volna, hogy rögtön az évadnyitóban és, hogy az a szereplő hal meg. Ha tippelni kellett volna, őt választottam volna utolsónak.
A kritika teljesen korrekt. Nem olyan rossz sorozat ez, de nem sok lényegi változásnak ad teret.

Kissur - 2012. 03. 10. 02:11

A halál engem is meglepett. Értelmetlennek érzem, hogy pont azt a bizonyos karaktert írták ki, mikor legalább másik két szereplőt inkább választottam volna.
Különben meg nekem ez a rész kifejezetten tetszett. Jules valahogy nekem nem illik az egész sorozatba. Olyan kakukktojás, mint a Prison Break 4.évadában volt anno Bellick.
A részre 7,5/10-et adok, de mégsem fogom heti szinten nézni én sem. Jó ez, jó ez, kell az ilyen néha egy kis kikapcsolódásnak, de amúgy semmi plusz.
Oh, mellesleg Erica nagyon dögös volt a kikérdezéskor, azért mindenképp pluszpont jár. ;)

dragon1986 - 2012. 03. 10. 04:48

két jó nő egy postban és ti is nagyon dicséritek, najó belenézek ebbe az évadba :D

dragon1986 - 2012. 03. 10. 07:20

tetszett eza rész, jön is lez az első évad. :)
jó volt látni a Roswell srácot, és “szinkronizálás” az elején, lol :D

Elliot_scrubs - 2012. 03. 10. 10:22

Nagyon vártam már, hogy visszatérjen a sorozat, Szeretem az ilyen üldözős jeleneteket, viszont sajnáltam, hogy a néger pasi meghalt.. :( Szerintem ő tartotta egyben a csapatot, ő volt a főnök. Nem tudom miért nyírták ki, ráadásul a gyilkost el sem kapták.

Quantumleap - 2012. 03. 10. 12:32

Arra kíváncsi leszek, hogy vajon pótolni fogják-e valakivel a létszámot kitöltendő, vagy pedig innentől öten nyomják tovább.
Végülis, ha az írók jól kezelik az átívelő szálat, megkaphatják a berendelést a harmadik évadra. Ami még megdobhatná kicsit a nézettséget, az egy újabb PB-vonatkozású epizód.

Krisztián - 2012. 03. 10. 13:24

Hatalmas évadnyitó volt!!! Nagyon bejött, nem számítottam ilyesmire ebben a sorozatban, de nagyon tetszett. Kíváncsian várom a folytatást. :)

Gondolom, az a srác, aki lejött papírért állandó szereplő lesz. Ericával lesz köztük valami. :D

Tomisz - 2012. 03. 10. 13:27

Jah ez tényleg meglepett… kíváncsi leszek merre viszik tovább a sorozatot az írok/porducerek.
Amolyan tölteléksorozatnak jó, mert nézhető kategória bőven. :)

Hihike - 2012. 03. 10. 15:45

Hát én az olyan embereket sose értettem, akik egy-egy részt néznek meg egy sorozatból, ha tetszik valami nézem végig, ha nem akkor nem fogom azt csinálni, hogy 5.-et nézem 10. et is, meg az utolsót, többit kihagyom… Nem értem ugy, hogy mi miért van, mert azért vannak olyan dolgok ebbe a sorozatba, mint mindenbe, hogy megemlítenek egy részbe valamit, és később térnek rá vissza! PB-ből egyébként Gretchen szökése lehetne, más nem nagyon, mert senki nincs már börtönbe, T-Bag meg csak nem lép le még egyszer…

winnie - 2012. 03. 10. 18:57

Hihike: azert nem erted, mert meg nem volt sorozatos blogod:) En speciel szeretem, ha vannak kibeszelok. Itt az is kozrejatszik, hogy vartam, hogty legyen olyan resz ami berant, illetve szeretem tudni, holl tart a sorozat.

Egyebkent vannak olyan sorozatok, amikbol bolven eleg havi 1 resz, mert annyira nem jo, hogy havi 4 legyen, de nem is rosszak. Lehet, hogy ez a nagyon hivoknek istenkaromlas, de a nezok zome egyenkent is hagy kki epizodokat:) nyilvan nem 4-ből 3-at, ez csak extrem pelda. plusz a legtobb sorozat, ami nem ativelos, nyugodtan nezheto par resz kihagyasaval, foleg, hogy az irok direkt figyelnek, hogy az ujaknak is mindent elmagyarazzanak. Ld. Az 1. Evadban shea machinacioja is azonnal tiszta volt.

Quantumleap - 2012. 03. 11. 01:00

Hihike: Igen, Gretchen lenne a legvalószínűbb. De tuti azt hoznák ki belőle, hogy azért szökött meg, hogy lássa a gyerekét. Azért megnéznék egy catfight-ot közte és Erica között. :)
Végülis más, (nem rab) PB-karaktereket is bele lehetne hozni, de az egy kissé erőltetett lenne. Az biztos, hogy PB vonatkozású epizódból évandonként egy elég lenne.

Yeto - 2012. 03. 22. 23:06

Nagyon jó az évad eddig, de az nagyon röhej hogy elég random hogy rajtuk van-e a mellény vagy nincs. És hogy pont olyankor nincs amikor kéne. Jó hogy sorozat de ennyire…

SG - 2012. 05. 01. 21:14

Utolsó részben Prison Break-es easter egg ;)

SG - 2012. 05. 01. 21:14

A finálé egyébként baromi ütős lett. Remélem lesz 3. évad.

winnie - 2012. 05. 01. 21:20

összefügött az utolsó 2 rész, vagy elég megnéznem a legutolsót?

SG - 2012. 05. 02. 10:22

összefüggött az utolsó előtti és az utolsó duplarész. szerintem érdemes megnézni mindkettőt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz