login |

Breaking In – 2×02: Reménysugár?

2012. 03. 14. 14:45 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: kritika,

I like your Kermie.

Sokan nem voltak elragadtatva a Breaking In 2. évados nyitórészétől, a hét csalódása rovatban is nem egyszer szóba került. Én amondó voltam, hogy nem volt rossz, sok minden visszaköszönt a negatívumok mellett, s ha ez volt a 2. évad feltétele (ugye a Breaking In az a sorozat, amit kétszer is “elkaszáltak” már és még mindig él), akkor legyen. Nyilván a folytatásra minimális az esély, de ez a 13 rész még kötelező. Főleg úgy, hogy a délelőtt azzal indult, hogy a kibeszélőbe egymás után 3 pozitív vélemény érkezett.


A 2×02-ben nagyjából kikristályosodott a kép a 2. évadot illetően. A két új állandó szereplőt jobban megismerhettük, sőt, melléjük és a premierben is sokkal erősebben megnyomott Creepy Carol mellé belépett még két új arc – voltak jobb pillanataik, bár Creepy Carol-ból a kevesebb több, most nem is volt annyit, mint a 2×01-ben. Melanie szerencsére jelen volt és a 2×03-ban is lesz, de ki tudja, hogy Odette Annable House-béli elfoglaltságai ezt a korlátozott jelenlétet meddig engedték – mindenesetre látni, hogy kevesebbet szerepel, de egyelőre a történetben is kapunk rá magyarázatot.

A rész teljesen jó volt, elfogultan a nosztalgia faktor miatt 7/10, hozta azt, amit szeretek a Breaking In-ben, Oz machinációitól kezdve a popkult utalásokon át Cash geekségéig, de való igaz, hogy a melóra kevesebb idő jutott, de ez mindig is a sorozat kettőssége volt: meg kell találni a megfelelő arányokat a munkahelyi élet és a betörések között. Szerencsére az átverés faktort a szívatásoknak köszönhetően a munkahelyi életben pótolják, sőt, az új szituációban Oz-ék még a főnököt is ki kell, hogy cselezzék.

Igen, a főnök, Megan Mullally karakterén sok áll vagy bukik, nyilván sokaknak ő húzta le eddig a szezont. A mostani részben azonban abszolút elfogadtam. A tikkjei olykor neccesek, de főleg az segít, hogy az eredeti csapat ugyanúgy utálja őt, eleve olyannak rajzolták meg a karaktert, aki nem azért vicces, mint a többiek, hanem azért, mert ciki, mert gáz poénokat mond – eddig nem ez a fajta humor vitte el a Breaking In-t, de a “műfajjal” sosem volt bajom, most pedig nem egy megoldása működött, főleg a túljátszott bad cop bénázása.

Molly-t meg meglátjuk, hogy a 2×02 vége kiemeli-e a karikatúra státuszából.

12 hozzászólás Ne habozz!

Kissur - 2012. 03. 14. 14:55

Számomra Cash viszi a sorozatot, na meg egy kicsit Oz is. Molly egyelőre számomra az egyetlen az újak közül, akit kedvelek. Melanie-n féltékenység látszódott a végén, és végre indulhat egy újabb szerelmi háromszög… már ameddig még láthatjuk a sorozatban.
Én is úgy érzem, hogy nem lesz több évad, de nagyon fogom sajnálni, mert ha végleg visszatér az 1.évados stílus, akkor vérezni fog a szívem.
Az a ruhaleszabás zseniális volt. :D

Tonyiommi - 2012. 03. 14. 16:15

10/10 Konnyesre rohogtem magam ezen az epizodon. Ghostbusters utalasok + Kermie/Joda. Utos kis poenok voltak vegig.

Lui - 2012. 03. 14. 16:59

A 2×01 számomra akkora csalódás volt, amire talán még nem volt példa.
kétszer is megnéztem, mit indítottam el. Ha ez volt az ára akkor kár volt.. inkább emlékeztünk volna rá egy 7 részes bármikor újranézős, fetrengős poénokkal teletűzdelt sorozatként, mint egy az alapjaihoz a legkevésbé sem hasonlító, kvázi új sorozatként, amibe most beemeltek egy elviselhetetlen és béna karaktert. Az első évadban Creepy-Carol még elment, köszönhetően a fél perces szerepléseinek.. De most még ez a főnök is meg ő is.. Ez így sok.
Egy jó -mit jó, ******jó évad után ekkorát még egy soriban sem csalódtam a következő évadánál. Még a Nip tuck esetében sem… :(

Kíváncsi leszek erre a részre..

Dr. Atom - 2012. 03. 14. 20:16

A Szellemirtók poénok nagyon ültek, nálam is 10/10 volt, de 9 minimum. Remélem, OA nem száll ki teljesen, annak nagyon nem örülnék.

Zirowe - 2012. 03. 14. 20:35

Jaja, végre tudtam röhögni nagyokat a részen, bár szerintem az első évadtól még messze van, de alakul.

Ha továbbra is javul, akkor egy rossz szavam sem lesz. :)

ldavid - 2012. 03. 14. 22:45

na, ez a rész már tényleg jó volt, Molly-t szerintem kedvelni fogom :)

Kocsolas - 2012. 03. 15. 00:48

valahogy más, mint az első szezon, de valahogy mégis fekszik egy közepes első rész után:)

Bullseye - 2012. 03. 15. 10:10

Hiányozni fog ez a sorozat, de egyszerűen fizikailag nem bírom a kínos-vicces műfajt, (Office-ról is mindig hallom milyen jó, de nem bírok végigülni egy részt sem belőle). Ez pedig az új főnök miatt már részben az lett, és tartok tőle tovább erősödik ez a vonal. Pedig olyan jó kis popkult-geek sorozat volt…

paranoid android - 2012. 03. 15. 19:49

Egyértelműen jobb lett, mint az évadnyitó, bár igaz, hogy a hangulata még nem a régi, és lehet, hogy ezzel a humor-váltással nem is lesz az. Amit bánok, viszont ha folytatódik a minőségemelkedés, nem lesz gond. Molly nagyon aranyos volt, szóval ikszre kihozták az új állandó szereplőket.

horathius - 2012. 03. 21. 09:56

2×03 szerintem megint jobb volt mint az előző rész. végén a terminátor 2 utaláson meg is haltam (persze az iron man is nagyon ütött) Annable most egy darabig nem lesz?

winnie - 2012. 03. 21. 09:58

“Annable most egy darabig nem lesz?”

még nem láttam, de ha kvázi kiírták, akkor valószínűsíthető. bár a 4-5. rész vendégszereplői között látom, de a 6. résznél már nem.

Bálint - 2012. 03. 21. 15:12

Most a 2×3-ban egyszer még nevettem is a főnöknőn. Bár 95%-ban még most is borzasztó idegesítő. Az angol csaj karakteréből pedig furcsállom, hogy nem hoznak ki többet. Melanie távozásával csak az Oz-Cash-Camron trió maradt, akiben 10-20 másodperces jeleneteknél több rejlik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz