login |

Pilot: Missing

2012. 03. 16. 21:19 - Írta: human

49 hozzászólás | kategória: 2011/12, kritika, pilot-mustra,

Ennek a sorozatnak az ötlete vajon hogy merült fel: “Láttátok ezt a Takent Liam Neesonnal? Eléggé badass akciófilm volt, de szerintem elnyújtható 10 részen át, álljunk neki.”? Nyilván lesz valami extra szál is, hiszen egy eltűnt utáni kutatás magában nem elég.

A történet amúgy annyi, hogy a főhős férje meghal egy robbantásban valamikor a 2000-es évek elején Európában, 10 évvel később pedig a fiuk egy ösztöndíj miatt Rómába utazik tanulni. Természetesen történik vele valami, konkrétan eltűnik, az anyuka pedig utána ered, hogy megmentse. A csavar…, hát a trailerek ellőtték, de aki nulla ismerettel ül le annak a 20. percben ellőtt fordulat következik: a nő visszavonult CIA ügynök. Ez természetesen azt jelenti, hogy oda fog csapni ahova kell. Épp a fia üres lakását vizsgálja át, amikor egy csávó feltűnik hangtompítós pisztollyal, gyorsan le is nyomja, aztán indulhat a nyomozás.

Természetesen nem nyomozós sorozatról van szó, hanem az akció lenne a besorolás. Vagyis hát nem is csak lenne, van benne bunyó, üldözés, CIA meg már sötét arcok. Mindezt rengeteg Európai helyszínen felvéve. Igazából ez a sorozat egyik előnye: bér néha kilóg a green screen, azért jó pár jelenetet tényleg terepen vettek fel, szemben például egy Aliasszal. Hiába na, a nemzetközi koprodukció.

Viszont az akciófilm jelleg azt is jelenti, hogy az agyunkat durván ki kell kapcsolni. Már a karakterépítő momentumok alatt is, de szerencsére gyorsan belelendül a sorozat a történésekbe. Maguk a verekedések tévés szinten simán elmennek, nyilván nem egy Taken vagy Bourne (a helyszínek miatt ez a név is sokszor előkerül), de naivság lenne azt várni, hogy egy motoros üldözést olyan szinten vágnak tempósra egy sorozatban mint az említettekben. Azért itt is rángatják a kamerát ezerrel, hátha.

Azt kell mondanom, hogy a főszereplő Ashley Juddal nincs komoly baj. Néha elhiszed neki, hogy odaüt, bár inkább a pisztoly illik a kezébe szerintem. A többiek? Egyelőre maximum a CIA kisfőnöke említhető még, akit Cliff Curtis kelt életre remekül.

Nem azt mondom, hogy kiemelkedő, de az akciósorozatok visszafogott száma miatt szerintem én ott leszek a zárórésznél is, ami a 10., és tuti adásba kerül, hiszen nem csak az ABC kezében volt az elkészítésnél a döntés. Plusz a készítő ígérete szerint ha lesz is második évad, az teljesen más problémára fog épülni. Tehát lesz lezárás. Az egyedüli ami nagyon gáz volt benne, amikor Judd anyásan megment valakit a cigizéstől, és igaza is van, ráfarag a cigiző! 7/10 max, agykikapcsoló, pergős sorozat, rész végi cliffhangerekkel, hogy a jövő héten ott csápolj esetleg. Én legalábbis ott leszek.

49 hozzászólás Ne habozz!

Matt9HUN - 2012. 03. 16. 21:38

Nem olyan rossz, de Sean Bean remélem visszatér.

winnie - 2012. 03. 16. 21:39

állandó szereplő, muszáj lesz visszatérnie:)

des - 2012. 03. 16. 21:40

Én is ott leszek. :) annyira csak nem lehet ezt elrontani. főleg 10 rész alatt.

symor - 2012. 03. 16. 21:43

A sorozat szerintem egész pofás.
Az érdekes vele kapcsolatban az, hogy kicsit archaikusnak éreztem, de tényleg. Ez talán a vén Európa miatt van, amit autentikusan tényleg nem sűrűn használnak amerikai sorozatokban. Általában egy vágókép a jelenet elején aztán vetített háttér, stúdió, vagy valami abszurd szobabelső képe következik és higgyük el amit látunk :(

Judd-ot szeretem, mint színésznőt, mivel korábbi szerepei miatt tudom, hogy képes nagyon rápörögni az erős női karakterekre. Ez áll jól neki és ezt használja ki a sorozat is és tényleg (vagy inkább hála Istennek!) nem teszik nevetségessé a kézitusa jeleneteit. Azért egy Gina Carano színvonalra ne számítsatok, persze.

Az egész sorozat tehát ígéretes, régimódi, amolyan ’70-es évekbeli érzést hoz elő belőlem, amikor még azt leshettük az ilyen filmek alatt mi következik a karakter kihívásainak sorában és hogy oldja meg erőből, vagy ésszel.
Erre játszott rá egyébként a joggal emlegetett Taken is anno :)

Ha ezt a tempót és hangulatot tartják nem is fogunk csalódni.
(Második évadban én sem nagyon bízom, de cáfoljanak meg nyugodtan a nézettséggel én nem bánnám!)

U.i.: A magyar változat legnagyobb hibája egyértelműen a főszereplőnő szinkronja, pláne, hogy mindenki más elfogadható lenne. Orosz Helga Judd magyar hangjaként néha olyan magasságokba viszi fel a karakter hangját, amit a színésznő kiénekelve sem tudna megtenni. Egyérteműen a karakter határozottságának rovására megy ez a sipítozás egyes jelenetekben. Már máshol is leírtam: Judd legjobb magyar hangja Kéri Kitty (állítom Angelina Jolie-hoz képest is jobban érzi Judd kifejezésmódját). Képtelen vagyok megérteni az AXN miért nem volt olyan gondos ez esetben, mint a Justified-nál, amelynél Viczián Ottóra olyan bölcsen rátaláltak.

Llew - 2012. 03. 16. 21:44

Nem volt rossz. Judd jó volt a szerepben és az akciókban is hihető. A sztori érdekes, kaptunk egy rakás kérdést.
Nekem az zavaros, hogy egy eltűnt és bérgyilkossá vált olasz ügynök holttestétől miként jutnak el hozzá, miért kezdte rögtön keresni a CIA? Kiszúrták, hogy nincs a virágboltban?
A pilot sikeresen elérte, hogy érdekeljen a folytatás. Viszont az olyan béna megoldásokon, mint hogy a szoba bunyó miatt fél perc alatt a helyszínen termő féltucat rendőr, meg a római emberrablás párizsi, céges rendszámú autóval, na ezeken erősen húztam a számat. Ehhez képest már csak apró szépséghiba, hogy ha az első bérgyilkos vitt hangtompítót, akkor a két motoros, utcai támadónak miért nem jutott? Az meg egyértelmű volt, hogy az elhúzódó vonatos bunyó végén hátulról érkezik valaki. A cliffhanger nem tetszett.

Lengabor - 2012. 03. 16. 21:51

A magyar változatot mindig előbb látjuk, mint az amerikait, vagy ez csak egyszeri eset volt?

winnie - 2012. 03. 16. 21:52

mindig így fog menni ahogy nézem.

Dr. Atom - 2012. 03. 16. 21:53

A sok nyáladzás nem tetszett (jaj, de szeretlek kisfiam, anyuci megvéd, még a kedvenc focicsapatodat is ismerem), de hát az kötelező…

Apropó… AC Milan rajongói kocsma Rómában? WTF? Vagy ilyen tényleg van? És ha van, akkor hogy nem gyújtják föl legalább heti rendszerességgel? :-)

Kövezzetek meg, de Judd-tól se voltam elájulva. Meglátjuk a folytatást.

Cliff Curtis viszont nagyon rendben volt.

Részemről ennyi nem lesz elég a maradáshoz, megnézzük a következő részt.

Llew - 2012. 03. 16. 21:58

“Apropó… AC Milan rajongói kocsma Rómában? WTF? Vagy ilyen tényleg van? És ha van, akkor hogy nem gyújtják föl legalább heti rendszerességgel? :-)”
Zárva is volt, lehet felújítottak. :D

Mammut - 2012. 03. 16. 23:20

egyik percben vontatott volt, a másikban meg csak úgy pattogtak a helyszínek között
nálam erősen közepes lett, a következő részt még megnézem, hátha javul, de nem biztos, hogy kibírom 10 részen át

kubikus - 2012. 03. 17. 00:09

Egész fordulatos, akciókban bővelkedő rész volt. Ha hasonló lesz a többi is, akkor tetszeni fog. Sajnos Orosz Helga tényleg nem a legjobb választás, még ha megszokható is – de a hangmagassága igencsak irritáló.

dragon1986 - 2012. 03. 17. 07:24

nekem tetszett nagyon, bár ez a cliffhanger elég elcsépelt, mindenki tudja hogy kamu. :D

bovari - 2012. 03. 17. 08:47

hát ez nagyon gagyi volt. a green screen, a verekedések, a szövegek, a cigaretta, de leginkább judd.

Zoltán - 2012. 03. 17. 09:47

ÓÓ ez off lesz. De ezen a két kirakott képen egyszerűen elkezdek nevetni akárhányszor meglátom. Mióta kivan rakva a mappában nem frissült egy rss se annyit h eltűnjön a képernyőröl :D

sityu8411 - 2012. 03. 17. 11:18

Nem volt anyira rossz de nem dobtam el az agyam tőle azért. “deres ura” meg a fő gonsz lesz ki át áll a másik oldalra és megrendezi a halálát és valószínű hogy a kicsi magzatja megláta legalábis szerintem

Deckard - 2012. 03. 17. 16:40

Sajnos kiszámítható, kliséktől hemzsegő, rosszul felvezetett, számomra a régi Hallmark channel sorozatok képi hangulatát idéző megoldások. Ashley Judd fellvart arca csak súlyosbítja a műviség érzetét. Egy hitelesnek tűnő pillanatot sem találtam a pilotban.

Lalolib - 2012. 03. 17. 19:03

Először is gratula az AXN csatornának! De jó lenne ha a “nagyok” is követnék a példát és nem évek múlva, rossz időpontban, eleve bukásra ítélnek remek sorozatokat.
A Missing nem csúcs, de nézhető és a frissessége miatt még kedvelhető is. Az Európai helyszínek meg maga a tökéj, végre igazi városokat lehet látni.

Ashley-t meg lehet nem szeretni (Dwckard), de ahogy látom többen vagyunk, akik kedvelik. Bár rajta is meglátszik a kor (44 éves), ki is kerekedett egy kicsit, de ettől még kedvelem. Mindig is a kedvenceim közé tartozott.

winnie - 2012. 03. 17. 20:09

lalolib: hidd el, nem lenne jó, ha követnék. sokan hiszik ezt, de csak azért, mert nem gondolnak bele abba, hogy itthon nem tehetik meg, hogy elkezdenek amerikával egyszerre egy sorozatot, esetleg sikeres lesz, de a harmadik rész után leveszik a műsorról, a nézők amúgyis az állandóságot szeretik, ha mindig ugyanaz van ugyanakkor, így ha el is kezdenek adni 1-2 új sorozatot, a többi 10-et nem adhatják, így mindig van egy csomó, ami később indul.

és persze, ami a legfontosabb: itthon egymás után, minden héten adják a részeket. kint folyton szünetekkel, amit itthon nem vállalhatnak be. nálunk 10 hét alatt 10 rész megy le. kint 16 hét alatt megy le sokszor 10 rész. ez gazdaságtalan és idegesítő, az axn is jó pár hét szünetet kellett tartania a felejthetetlen 8. és 9. része között, mert beérték amerikát. szerencsére a midseason sorozatokkal, mint a missing, ez a probléma nincs jelen.

Deckard - 2012. 03. 18. 08:50

lalolib: köszi a kedves szójátékot a nevemmel. majd alkalmasint viszonzom a helysírásodat érintő észrevételemmel. semmi problémám Judd-al, a Heat-ben pl. kifejezetten szerettem. a probléma a sorozattal van. nyilván mindenkinek mást jelent az a színvonal, amelyet még nézhetőnek tart. nem is tartom nézhetetlennek, de mindenképp az a kategória amire már sajnálom az időt. természetesen akinek ez bejön, annak jó szórakozást kívánok.

bundi123 - 2012. 03. 18. 16:35

A főszereplő csaj jól kijönne Michaellel a Lostból

sfefe - 2012. 03. 18. 22:02

Nekem nem jon be…
Soha nem szerettem az olyan filmeket amikor egy no lever mindenkit mint egy szuperhos stb….. egyszeruen hihetetlen, valotlan…
De ez csak az En velemenyem, pedig mar kezdtem orulni mikor meglattam Sean Bean-t….

winnie - 2012. 03. 18. 23:14

de hát ez éppen arról szólt, hogy nem vert le mindenkit:) legalábbis jót bunyózott egy nővel, utána pedig lecsapták őt. utána meg lelőtték. és, akit le is vert, azt is nagy nehezen, messze-messze a szuperhőstől.

megértem, hogy nem jön be, nem is ezért írom, de én azért nem akadok fenn az ilyenen, mert nyilván vannak nők, akik simán elintéznek egy random rosszfiút, egy átlagembert meg pláne. (mondjuk itt szó sem volt simáról, kegyetlenül meg kellett küzdenie azért, hogy az elsőt lezúzza.) és, ha vannak ilyen nők, akkor máris nincs gond, hiszen a sorozat egy ilyenről szól. veszik a legbadassebb csajt és köré kreálnak egy sztorit. nyilván az már színésztől függ, hogy mennyire hiteles, de ashley juddal nekem nem volt problémám ebben a szerepben. zoe saldana a colmbianaban vagy piper perabo a covert affairsben már neccesebb. viszont jennifer garner az aliasban nem.

és érdemes megnézni, ha már most megy a mozikban gina caranót a haywire-ben:)

AlfStokes - 2012. 03. 19. 06:57

Hat szerintem is eleg kozepszeru volt. Foleg az nem tetszett, hogy akarhova ment a foszereplo, tipp-hopp ott termett egy bergyilkos, mint valami kozepes Ludlum regenyben. Az is gaz, hogy egy ilyen sorozat keszitoinek/iroinak tok termeszetes, hogy egy parizsi(!) CIA kozpont siman benez egy romai(!) terfigyelo kamera felveteleibe.

Spoiler(?)

Tuti az a fo konfliktus, hogy a gonosz emberek a sracon keresztul akarnak eljutni Sean Bean-hez, aki valami szuper titkos fedesben vegzi a munkajat, miutan jol megrendezte a halalat.

Elar - 2012. 03. 19. 07:21

Én folyamatosan feszült voltam mikor néztem.
Idegesített az amit más is írt, hogy egy nő lever egy titkosügynököt…
Olyan ütések után én már a földön lennék :)

Sean Bean tuti visszatér – gondolom a fényképek az övék voltak.

Alapvetően nem tetszett. LEhet nem szimpi A.J., de azért még végignézek még egy részt

akh - 2012. 03. 19. 11:12

Eddard Stark-ot legalább úgy intézték el hogy tuti nem jön vissza…
Itt meg elég egyértelmű hogy kamu volt a férj halála.
Judd miatt talán még nézem egy darabig, de a magyar hangja tényleg idegesít néha, ha tudnék angolul kipróbálnám eredetiben, de felirattal túl fárasztó lenne.
Eddig 7/10, ha ezt a szintet tartja akkor maradok csak ne sipítozzon annyit.

Neoprimitiv - 2012. 03. 22. 18:44

A premierről lemaradtam, de majd pótolom, Judd miatt három részt akkor is kap, ha végigalszom/végigdühöngöm. Utána meglátjuk. Ha a magyar szinkron ennyire vacak, akkor viszont lehet, hogy marad az angol.

Llew - 2012. 03. 23. 12:32

Nagyon csúszik a gagyiba sajnos. Ez a francia titkosszolgálathoz falmászással betörünk, egy húsz éve rejtőzködő faszi információi alapján, aki tudja, hogy most hol ül a főnök és a gépével 2 perc alatt lebuktatja a világ hírszerzése előtt, ez harmat gyenge sztori. Persze meglépett, szóval Hard drive vehet koporsót a családnak.
A végén a kierőszakolt cliffhanger is szar volt. A nőnek simán csak ki kellett volna lyuggatni a gépet a biztonsági őrtől elvett stukkerrel és kész. Ehelyett tolják ezt a futok, majd térdre esve sírók erőltettet érzelgősséget. Bőven elég lett volna, ha a motorral a felszálló géphez ér oda.
4/10, de még egy rész esélyt kap.
Plusz a flashback kapcsán tűnt fel, hogy Juddot rohadtul öregíti ez a nagymama frizura, és az arca sincs miatt rendben.

Lui - 2012. 03. 23. 23:54

Egyet kell értenem az előttem szólóval.

Izé.. Jack Bauer bizony felugrott volna a repülő kerekére, vagy felkapaszkodott volna a szárnyára… :)

D - 2012. 03. 24. 00:02

Jól belelkesültem a fenti, relatíve jó kritikától, el kezdtem nézni, majd még a felénél sem jártam a pilotnak, amikor azt vettem észre magamon, hogy azt kezdem nézegetni, mennyi van még hátra a részből… Nem túl jó előjel. Részemről nem sok jövőt jósolok neki.

Connie - 2012. 03. 24. 17:32

Uhh, na én most hagytam abba, egy időre legalábbis biztosan. Ebből a részből csak úgy csöpögött a nyál, meg a szentimentalizmus, ha ilyet akarok látni, akkor szappant nézek, nem akciósorozatot.
(Az viszont fura, hogy amikor az elrabolt srácról mutatták a videót, akkor az újság címlapján a főcím Toulouse volt, meg előtte valami francia szöveg.)

winnie - 2012. 03. 24. 19:52

“akkor szappant nézek, nem akciósorozatot.”

vagy pedig nem egy érzelmekre építő akciósorozatot:) ennek egy olyan ember a főszereplője, aknek kábé az élete omlott össze, az egyetlen gyereke tűnt el

Lengabor - 2012. 03. 25. 19:56

Annyira nem szeretem, amikor a cliffhangert fél perc alatt feloldják és semmissé teszik. Jó, egyértelmű volt, hogy kell főszereplő és nem fullad a Szajnába, de na… Sok a csöpögés, amit megértek, de az érzelmek ilyen szintű előrehozatala egy akciósorozatban nekem sem kenyerem. Jack Bauernél ezt elég jól és befogadható mennyiségben oldották meg. Sok az előre kiszámítható dolog, pl. annyira egyértelmű volt, hogy a túszcserénél a fickó nem a fiát hozza el, hanem likvidálni akarja mindkettőjüket. Vagy a vége, hiába izgul a néző, akkor is elrabolják újra a fiút. Becca sem volt a helyzet magaslatán, már ami a dolgok mérlegelését illeti; előbb meghátrált, majd látta a fiáról a videót, majd megtudta, hogy Hard Drivenak családja van, akkor megint meghátrált. Mindebbe a nemzetközi diplomáciai kapcsolat is belejátszik, nehezíti az ügyet. Legalább Miller ügynök rendesnek tűnik, remélem nem kell benne csalódnom. Kíváncsi leszek arra is, hogy Antoine-nal mi lesz.
A szinkron logikátlanságát a feliratozásnál egyáltalán nem értem. Van, amikor a francia szöveget lefordítják, magyarul mondják, máskor úgy hagyják, ahogy van. Pusztaszeri Kornélért viszont nagy piros pont, remekül hozta a gonosz karaktert is.

Llew - 2012. 03. 28. 18:07

Köszöntem szépen részemről ennyi volt. Unalmas, kiszámítható, középszerű, buta. Az európai helyszínek sajnos önmagukban nem elegendőek.
Minimális sztori van az is olyan amilyen. Az aktuális epizódban gyakorlatilag ki is mondják, hogy a nő csak azért van életben mert ő a sorozat főszereplője, nem azért mert annyira kurva ügyes, meg mert a történet logikája azt diktálná. És még ez sem elég tíz rész kitöltésére, muszáj volt behozni egy kis szappanoperát a hirtelen felbukkanó megcsalt barátnővel. Annyira átlátszó volt, hogy kiverte a meghívókat Giancarlo kezéből.

Nicholas - 2012. 04. 02. 20:33

kiderült ki áll a fiú elrablása mögött: az aki anno megölte/megölette az apát. Ez csak akkor értelmes magyarázat, ha az apa még mindig él.

Azon se lepődnék már meg, ha az apa akarta volna megölni magát (megrendezni a halálát), és most ő állna az egész mögött. Ha meg nem ő áll, akkor majd találkozik Beccával és együtt kiszabadítják.

Csak azt nem értem miért kellett ennyi évet várni a fiú elrablásával. Ez az egy dolog érdekel.

Nicholas - 2012. 04. 02. 20:35

A kastély elég nagy WTF volt, Michael pedig nagyon penge az európai építészet terén, így rájött, hogy Oroszországban van.
Kapott egy jó csajt is: “Azért jöttél be hozzám, mert megparancsolták!” – ezt mi alapján következtette ki?. Következő jelenet: Oksana az őrnek: “Elkezdett bízni bennem”. És ezt miből gondolja? Nem elhajtotta a fiú? Most vagy a magyar fordítás volt sz*r, vagy a rendezők (efelől mondjuk semmi kétségem nincs) vagy nekem nem akar leesni a dolog…
Valaki légyszi fordítson nekem magyarról érthetőre :)

Nicholas - 2012. 04. 02. 20:39

– A hajó biztonsági őre nem vette észre, hogy valaki odaparkol melléjük a vízen, és hogy az idegen hajóból valaki felmászik? Jól kiképzett őr volt…

– A vízi akció is hihetetlen szar volt, de legalább megtudtuk, hogy Becca ki tudja számolni hova fog érkezni a golyó, és így el tud előle hajolni. Lol.

– Egyedül Michael és Oksana miatt fogom tovább nézni ezt a sorozatot. Asley Judd magyar hangja sajnos irritál, és (lehet hogy a ultragagyi jelenetei miatt) a színésznőt sem sikerült megkedvelnem még 3 rész után sem (na meg a többi karaktert sem: Giancarlo, a francia CIA-s).

Nicholas - 2012. 04. 09. 20:29

human: most jött meg az extra szálad, Sean Bean :)

a mostani részben szinte semmi sem történt, még idióta lövöldözések sem voltak, csak futkostak ide-oda :)

És kiderült Michaelről, hogy még se olyan okos, mint amilyennek látszik. Ott lengeti a kezében az ellopott kulcsokat miközben sétál a folyosón. Aztán csodálkozik, hogy elveszik tőle…

Lengabor - 2012. 04. 09. 23:36

Annyira klisés, hogy elképesztő, többet nevetek az akciókon, mint izgulok. Egyszerre megnéztem a harmadik és negyedik részeket, és bár még mindig érdekel, de olyan egyértelmű volt a rész végi “csavar”, mint hogy éppen írok. A Mary-s szál meg totál csőd volt. Egyedül ami még kérdéses, az a csaj szerepe Michael mellett, szerintem áruló, mert mondta a fickónak, hogy a gyerek kezd benne bízni, ehhez képest meg “összeverték”. Már ha tényleg az történt, nem valami paradicsomszószt raktak oda… A sorozat egy szerencséje, hogy lezárt és érdekel a vége, különben kasza lenne.

tarsolya - 2012. 04. 10. 19:53

Nagyon gáz lett, pedig a pilot után még volt remény, szerintem. Borzasztó ostoba és durván geil. Ez az “anya vagyok sírok” aztán “kém vagyok zúzok” csapongás ide-oda megöli teljesen ezt a sorozatot.

Ha már ez a koncepció, akkor Neeson a Taken-ben kb. az a szint, ahogy szerintem egy szülő (aki anno ügynök, stb) volt viselkedne, legyen nő vagy férfi ..

aa - 2012. 04. 13. 19:17

30 percig bírtam ezt a nyáltengert. És nem az elrablás miatt nyálas, már előtte is az volt a szuperanya.
Csajoknak talán bejöhet a sorozat, másoknak felejtős.

winnie - 2012. 04. 13. 20:10

csajok szerintem szívesebben néznek férfiakat akcióban. én biztos, hogy inkább lányokat nézek, ahogy akcióznak.

Nicholas - 2012. 04. 15. 10:21

Ezt a részt szerintem április 1-én akarták leadni, csak elcsúsztak a menetrenddel.
Hat kemény csávó megtámadja a csajt, és jön egy motoros, és mind a hatan elfutnak, ahelyett hogy lelőnék, vagy szétvernék őt…

Nicholas - 2012. 04. 15. 10:47

Nem tudom hova tud még süllyedni ez a sorozat…

1) A fekete barátnő szerelmi élete van olyan, akit izgat? Szerintem nincs. Jó kezdés.

2) „Ha elsősorban Pault keresik, akkor mikor foglalkoznak a fiammal?” – ennél a pontnál kellett volna egy shift+deletet nyomni.

3) A Becca után küldött kémcsaj annál nagyobb géppel nem is tudta volna követni őt. De a francia selejt is nagyon profin nyomta.
„Több megfigyelő kell, mozgósítson” – második pont, ahol azonnali törlést kellett volna nyomni.

4) A bank kirablása is teljesen vicc volt, az őrök pedig hogy betartották a két és fél percet. Paródia az egész.

5)A kastély is csak azért volt, hogy mégjobban lejárassa magát ez a sorozatot. Hatalmas nagy manipulálás az egy napi inzulin (amit bárki bármikor találhat a kastélyban) meg a jó csaj. Ha ez tényleg ennyire maradásra bírja a foglyokat, akkor minek fegyveresek a kertbe.

6) „A te dolgod az hogy tartsd itt” – mondta az orosz idióta Oksana-nak. Miért, hova menne szerintük? Az alagútba? Akkor miért nem őrzik azt a kijáratot is?
Meg az őrök különben is mit izgulnak, ha nem látják egy percig a gyereket? Nem értem az egész sorozatot…

De legalább izgulhatunk, hogy hű vajon fel-e fog robbanni a ház…

Nicholas - 2012. 04. 21. 12:01

1×06: ez a rész még izgalmasra is sikeredett, bár ismét az agyamra mentek. Talán azért volt egy kicsit jobb, mint az előző, mert Becca végre a fia közelébe került, de az meg megszökött a “szigorúan felügyelt” kastélyból.
Ez a rész legyen mondjuk 5/10

Ami nem tetszett:

1) Megint láthattuk Pault akcióban. Szívesen megnéztem volna hogyan borult fel a rendőrautó. Na meg az is jogos kérdés hogy mit csináltak eközben a járókelők… Szánalmas egy jelenet volt. Nem igaz, hogy nem bírták volna valahogy máshogy megcsinálni…

2) A CIA szarakodása már komolyan megöli az idegeimet („velünk van!”, „nincs velünk!”, „küldjük haza!”, „ne küldjük haza!”)

3) A visszatekintések csak időpazarlásnak voltak jók, a rész végi cliff pedig szintén semmit nem ér. Úgyis tudjuk, hogy Azimoff-ék a következő állomáson várnak rájuk…

dragon1986 - 2012. 04. 26. 16:34

Nicholas nincs itt ezért most rajtam a sor :D

Ez a CIA, elég szűk látókörű banda ebben a sorozatban.

1) Nincs a srác a vonaton, ergo Becca tuti hazudik, eszükbe sem jutott , hogy a) leugrott a vonatról b) átkutassák a vonatot, akkor megtalálták volna a dulakodásra utaló jeleket

amúgy épp azután állt meg egyszer a vonat amikor lerúgták az orosz palit, valószínűleg azért állt meg a vonat mert a vezető látott valamit, megemlíthette volna a CIA-nak. Vagy ha csak véletlenül áll meg, akkor az szintén baromság :D

SPOILER

2) Fő CIA-s csaj kinyírása: rögtön azt hiszik, hogy Becca volt, hogy a francba lett volna kése? Biztos kiment a konyhába érte miután fő CIA-s bige elment a többiekhez, hogy a srác nem volt a vonaton vagy mi. Meg ah már nála volt a kikérdezésnél akkor elég amatőrök, hogy nem motozták meg.

Elég gáz, hogy nincs bekamerázva az épület akkor látták volna, hogy a csaj bent járt, aki a CIA-s pasival kefélt.

A hirtelen kinyílt ajtóról nem is beszélek :D

Nicholas - 2012. 05. 01. 19:44

@dragon1986: egyetértek, ez a titkos CIA hely nagyon gáz volt. A késre nem is gondoltam :D Jó meglátás! Komolyan nem gondolnak bele, hogy a jó fenébe szerzett akkora tőrt? :D
Mondjuk azért Becca is becsukhatta volna maga után az ajtót, bár a végkifejlet miatt nem lényeg. A következő részben tehát folytatódik tovább a hajsza a Zéró gyanúsított (Flash Forward feeling) és Becca után.

– A vonaton a Hülyegyereket hirtelen érte a támadás, nem is számított rá. Egyszer benézett a csávó, elment, biztos nem is jön vissza. Szerintem Michael megint a pólóját akarta levenni, mikor a semmiből ráugrott az orosz.
– A gyerek logikáját sem értem: nem lövünk emberre, aki meg akar minket ölni, mert az milyen dolog már… De azért később meg agyon ütötte a fadarabbal (hihetetlen hogy szorult helyzetben, mindig pont egy karnyújtásnyira van a megmentő eszköz). Michael tehát rájött, hogy az ő élete fontosabb, ezért bőgni kezdett. Gratulálok.
– Oksana pedig Michael karjaiban zárta a részt. Meg is érdemli. Akinek nincs annyi esze, hogy városban szálljon le a vonatról… Nem tudom őket sajnálni. Földrajzból nagyon penge a gyerek, de más téren nem ártana fejlődnie.

Hogy valami jót is írjak: a visszaemlékezés most a helyén volt. Tetszett a fordulat és Maxim behozatala.

5/10

rio - 2012. 05. 03. 20:30

Nohát, ez érdekes volt. Bár a twist enyhén kiszámítható, de még így is eladja a részt (és a további részeket) a Winstone-reunite, Maximmal és Giancarloval jó kis kommandót fognak tolni :)

dragon1986 - 2012. 05. 06. 20:13

1×08

Szóval azzal magyarázták a kést, hogy a fém detektor nem érzékelte, nem azzal hogy nem olvasták a CIA-sok a how to be a good agent for dummies :D Sajnos igazam volt, hogy nem motozták meg, hogy van e nála valami :D

Mondjuk legalább kicsit ragaszkodnak a valósághoz. Violet kapott az oldalába egy kajakot jó volt látni, hogy nem pattant fel mint ha semmi sem történt volna. :D

A két szerencsétlen fegyveres persze, hogy bennhagyta a kulcsot a kocsiban. :D

A nővér, hogy megsértődött, hogy Micheal azt hitte hogy Romániában van :D

“It’s alright, I’m texting Jesus” :D

Vajon egy töltényhüvelynek több idő kell mint 30 másodperc , hogy lehűljön annyira, hogy puszta kézzel hozzá lehessen érni? :D

SPOILER……..

Ez a szőke gyerek Maksim, ki fogja irtani a családfáját? eddig nem derült ki hogy miért.

Martin már akkor gyanús volt amikor jelentkezett Micheal felkereséséhez, de akkor lettem biztos benne, hogy ő suspect zero amikor “You still haven’t figure it out? – kérdezte Maksim apja.

dragon1986 - 2012. 05. 12. 19:00

1×09

Sok belekötnivaló most nem volt a részben :D Kivételesen élvezet volt nézni. CIA is hamar rájött, hogy ki a hunyó és nem húzták el részekig. Bár közre játszik, hogy már csak egy (?) rész van hátra :D

Violet tőrbecsalása elég olcsó trükk volt :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz