login |

The Walking Dead: vége a 2. évadnak

2012. 03. 19. 15:11 - Írta: human

251 hozzászólás | kategória: kritika,

Már megint azt csinálták, hogy nagyjából 3 résszel ezelőtt kellett volna ebben a helyzetben lenniük, ehelyett elhúzták a fináléig. Követik a képregényt amúgy, de azért némi változtatás becsúszott most, kicsit megvariálva a várható dolgokat. Összességében nekem tetszett az évad, de megértem azokat akik szerint rosszabb, mint az első, hiszen teljesen más a felépítése. Az elsőben vándoroltak, zombis roadmovie volt, a második évadban pedig nem ez történt.

Na innen már spoilerek jönnek, aki nem látta a finálét, az ne kattintson tovább. A képregénnyel kapcsolatos kommenteket ide kérjük, itt mellőzzetek minden megjegyzést a sorozat jövőbeli alakulásával kapcsolatban.

A fenti képen megcsodálható a farm védelmi rendszere, ami eddig kitartott. Emiatt is kicsit viccesek az ábrándjaik a biztonságról. Komolyra fordítva a szót, jó rész volt, viszont mégis vicces, hogy a drámai jelenetek túlhúzása miatt mennyit lövöldözött például Hershel 1 nyomi sörétes puskával. Persze mutatták az újratöltést, de csak amolyan tessék-lássék módon. A másik ami vicces volt, az Lori: “hol van Carl”, most először tűnt fel neki, miközben kölök pár rész alatt már baromi sokszor nem volt a helyén.

Amúgy meg elesett a farm, végre. Itt az a változtatás, hogy maradt a csapat, persze páran meghaltak, de a farmon lakók is jöttek velük vándorolni. Szerintem érdekes volt, ahogy bemutatták, hogy egy nagyobb zaj elindítja a hordát, ami csak nő és nő, végre volt a “megállíthatatlanok” érzésből. Főleg amikor Andrea elszakadt a többiektől, és csak futott az erdőben, aztán még többet futott, és ő már a tüdejét kiköpte, de még mindig nem menekült meg a zombiktól. Remek jelenet.

A másik ami rohadtul tetszett, és szerintem ideje volt, hogy Rick kijelentette: “nincs többé demokrácia”. Akinek nem tetszik, az nyugodtan mehet amerre lát, aki marad, az viszont tényleg ne picsogjon már mindenen. Teljesen jogos, hogy is mondjam, szükségállapot van, egy jobb vezető határozott döntése (minden faszakodása ellenére Rock jószívű, de mer erőteljeseket is lépni) többet ér, mint az össze-vissza húzás. Persze ez T-Dognak nem tetszett, olyan arcot vágott, mint aki berosált és/vagy undorodik.

Mivel zárult? Feltűnt a zombisétáltató kardos, és Rickéktől nem messze mutatták a nagy épületet, nyilván a következő 5 évad helyszínét. Mármint ha tartják a tempót a készítők, akkor őszül majd a hajunk, mire elhagyják a helyszínt a szereplők.

Viszont basszus, mert eléggé olyan cliffhanger, hogy érdekel a folytatás! 8/10 az évad simán, az írók rengeteg rosszabb húzása ellenére is. Egyszerűen működik, és végre tisztázták azt is, hogy mindenkiben ott a vírus. We are the walking dead, bár ezt pont nem mondták ki, de igaz.

251 hozzászólás Ne habozz!

Dante Eldred - 2012. 03. 19. 04:06

3. rész értékelés: És Lori megint hülye módjára játssza a fejét, kb 3 rész arról szólt hogy Shane-t próbálja kinyíratni Rickel és most…. JAAAh … Pfff.. vicc az írás
Anyway Jó részt volt kap 7/10-et

A 2. évad maga viszont 0/10 számomra csak guilty pleasure volt az egész. Szinte nézhetetlen volt. A 3. évad is szintén ez lesz, szimpla guilty pleasure.
Remélem a 3.évadra több pénzt kaptak, mert nem tudom 16 részt hogy fognak megoldani, de ha még unalmasabb lesz akkor bail. Főleg ha a Prison és a Governor Arc-ot fogják elszúrni, mert ha még azok is unalmas dolgok lesznek hát hurrá.

Egyre jobban érzem azt hogy az AMC helyett ez mehetett volna inkább az FXhez. Talán jobb írókat tudtak volna szerezni a showhoz, netán rendezőket mert ez számomra katasztrofális hulla vonszolás volt. Nem agyatlan lövöldözést vártam énse de nem értem miért kellett olyan nagyon megfelezni a show pénzét majd aztán megemelni 13 részere, mivel mindenki inkompetens.

Aragorn83 - 2012. 03. 19. 06:15

Na végre! Kár, hogy csak az évad utolsó másodperceiben juthattunk csak el a börtönhöz…
A farmon tökölésre nem értem, hogy miért kellett elszórni egy teljes évadot. Elég lett volna rá max a fele is.

Pistol Pete - 2012. 03. 19. 11:03

ó:

Rick a végén, this isn’t a democracy anymore. Ha ezt Dale megérte volna, ettől kapna infarktust! :)
T-dog túlélte!
Daryl ahogy motorozott a zombik közt elég hangulatosra sikerült.
Az a kapucnis csávó/csaj aki megmentette Rambo Andreát elég érdekesnek tűnt a kardjával meg a láncon vezetett kis házizombijaival. Lehet Randall bandájából van. Ami lehet igazából Merle bandája. Bárcsak… de már letettem róla, meg a pilot fater-fiúról is.

Rossz:

Azt se tudom hol kezdjem. A farm elleni attack elég zs kategóriásra sikeredett. Rick és Carl nem látták a telihold fényénél azt a mocsok sok zombit? Szépen andalogtak vissza beszélgetve aztán vágás és Rick tekintete jé mennyi zombi 50 méterre mögöttünk… Hershel kiáll az udvarra fedezék nélkül a shotgunnal egyedül, és még csak nem is töltenek neki, hanem ő kotorászik a zsebében ammoért. Lorin hangosan felröhögtem ahogy kereste Carlt a házban, áhh vicc de ezt már az előző résznél kitárgyaltuk. Ahogy Rick beengedte a pajtába a zombikat, az ilyen film+ szörnyes film hatását keltette, gyere gyere kapj el, ha engem akarsz… Jajj. Viszont ahogy égtek a zombik az klassz volt. A megmenekülésnél meg Jimmy hősi halált halt a lakókocsiban, legalább megtudtuk a nevét, sokat nem beszélt. Pedig T-doggal tuti nagydumás haverok lettek volna. Az volt még nagyon film+ jelenet ahogy kocsikáztak fel és le és mindenki osztogatta a tiszta fejlövéseket a mozgó, farolgató kocsikból. Lori múltkor még felbújtotta Ricket, most meg haragszik rá mert megölte Shane-t, mi van? Vagy valamit elnéztem?

Pedig ha tervezgettek volna egy kicsit, túl lehetett volna élni a farmon is, árkokat ásni, karókat kirakni, molotov koktélok, bedeszkázni a házat. Drótokat kifeszíteni összevissza hogy a zombik elbotoljanak, az emeletről lőni, nem az udvar közepéről, végső esetben a pince stb. Nem csak autóban gondolkozni, hanem a lovakban, azok még megvoltak nem? Egy lóból nem fogy ki az üzemanyag, csak legelnie kell. Na mindegy, hiszen annyira szervezettek, hogy 5 percre se tudnak vigyázni egy gyerekre.

A farmnak annyi, gondolom akkor a következő évadban az a börtön veszi át a farm szerepét, oda fészkelik be magukat. Biztos lesz egy jó társaság ott, kedves agyontetovált narancssárga ruhás lakókra gondolok hehe. Én kinézem ebből a bandából, hogy még egy kőfallal körülvett, őrtornyos, szögesdrótos börtönt is képesek elveszíteni ha jön még egy horda. Lassan felépítik az évadot, aztán a végén futhatnak a következő helyre.

Frissen írtam ezeket, lehet ha aludnék rá egyet nem látnám ennyire negatívan, de akkor is, finálénak harmatgyenge volt ez. Mégis várom az őszt, a sok facepalm ellenére azért működik a sorozat.

Gubóka - 2012. 03. 19. 12:06

ekem tetszett az eleje, izgalmas volt. az kifejezetten tetszett hogy csak úgy otthagyták andreát h áááááh ugy is halott.

sokan háborognak h agyatlan hentelés stb, de azért megbújik itt a dráma keményen. prioritás helyezés. rick is lelépett volna a high wayrol ha nem utolso pillanatban jonnek meg a többiek, van egy terhes felesége de lelépett volna mert ott a gyerek aki szemelött van és menteni kell. nem veszélyeztetheti egy emebr életét a bizonytalanért. nekem ezek az igazi drámák még ha kicsi jelenetek is. ezekből jön le, h fejlődik a sorozat, eltöltöttek fél évadot sophia keresésevel, )annak is meg volt végül az értelme), de a különbség, hogy először keresnek egy gyereket rengeteg ideig, veszélybe sodorva mások életét, aztan mikor heyzet an az évad végén pikk pakk a prioritások megváltoznak.

tetszik h szépen csendben darkosodnak a szereplők. rick bejelnti h shane kampó és min akadnak fent? h nem mondta el a titkot a betegsről, azon nem h megölt valakit, persze nem fogadtak kitörő örömmel de akkor is.

a végére egész jól belejödtek. nekem ez kifejezetten tetszett várom a következő évadot :)

Lajoska67 - 2012. 03. 19. 12:16

Trágya volt nagyon, mocskosul elrontották ezt is, mint az egész évadot. Az elején azt hittem, vagy előzmény, vagy lesz valami összeesküvés, hogy ki akarja valaki irtatni őket a zombikkal, azért csalja őket a farmra, de semmi ilyen nem volt: a zombik viccből elindultak ki Atlantából (gondolom az volt a nagyváros) mindannyian, minimum sok százan egy irányba csoportosan, és véletlenül a 300 ezer környékbeli farmból pont ebbe akadtak bele, ahol emberek vannak. És az egész sorozat legelején, mikor Rick a tankba menekül, akkor a helikopter miért nem csalta el a zombikat legalább részben?

Na ok, szóval a farm: a 17. percig tartó akció elment, mert legalább történt valami. Mondjuk a harcban eszméletlen volt, hogy nem volt semmiféle összehangoltság, nem is a farmot védték, csak úgy aprítottak, hogy már közben is mondták, hogy nincs elég lőszerük. Arra gondolt már valaki, hogy akkor mi a bánatért nem ültek az autókba és mentek el KAPÁSBÓL?! 2-en meghaltak közülük, sőt, 3-mal vannak kevesebben emiatt az aprócska probléma miatt. A lövöldözés lefolytatását ne is részletezzük, roppant gagyi volt.

A 17. perc utáni cselekmény meg lényegében azonos volt az egész évad jellegével: ostoba, értelmetlen szenvedés. Nagyjából 10 percnyi lényege volt, de 26-ig tartott. A Rick-féle monológ se ért semmit: eddig se voltak “demokrácia”, pont ebből voltak a viták 1-2 emberrel.

Az Andreát megmentő mesefigurán azon beröhögtem, annyira groteszk volt ebben a sorozatban. Még a Resident Evilben elment volna, de itt. Mindegy, ha lesz miatta valami cselekmény, ok, de amúgy rettentően vicces.

Végül annyit, hogy ha ezzel a csuklyás figurával fejezték volna be, százszor jobb lett volna a végkicsengés. Gondolom a következő évad ugyanolyan lesz mint a mostani, csak most betonépületben fognak rohangálni, és idegesíteni egymást. Élmény lesz. Ha ott még más lakók is lesznek, hát szerintem zombi szereplőkkel ne is számoljunk.

Ui.: A kocsi szélvédőjén a Sophiának írt feliratot miért mutatták fél percig?

Llew - 2012. 03. 19. 13:28

Hát ez kurva gyenge volt évadzárónak.
Eddig zombik csak addig nyomultak, ha folyamatosan lekötötték a figyelmüket, ha kicsit is elvesztették a zaj forrást, vagy a prédát szem elől, akkor rögtön leálltak és tébláboltak.
Erre most a gyorsan elrepülő helikopter (valami komolyabb erőforrású civilizáció még létezik ezek szerint) hatására neki állnak átvándorolni a vidéken sokszoros nagyobb tömegben, mint az évad elején az autópályás horda, miközben hetek-hónapok óta összesen nem tévedt 10 zombi a farm közelébe.

A kedvenc hülyéink meg napok óta erősítik a farmot, beállítják a kocsikat, készülnek a védelemre. Aztán mikor beüt a baj, akkor neki állnak egy feltételezés miatt cirkuszi mutatványba illő autós céllövöldét tartani a farm körül és csak akkor kezdnek pánik szerű menekülésbe, mikor már majdnem késő, és sikeresen kurva nagy veszélybe sodorták magukat, elhasználva kb. az összes lőszerüket.

Herschel ~200-at lő egy egy shotgunból úgy, hogy tőle 20 méterre sorakoznak a zombik, a háta mögött közben elkapják a felségét, de őt csak akkor támadják meg mikor pont neki áll újratölteni, de Rick pont megmenti, mikor előtte éppen az ellenkező irányba indult el a pajtától.

Lorinak napok után csak a legnagyobb zombitámadás közepette jut eszébe a gyerek után nézni. T-Dog helyében nem is lassítottam volna, had ugorjon csak ki menet közben a hülye picsa, aztán menjen a világba.

A teraszról az egész társaság kiszúrja a pajta körüli zombi hordát, de Rick annyira beszélget a fiával, hogy csak akkor veszi észre őket, mikor a seggükben hörögnek.

Carl 8-10 éves fejjel akkora kibaszott arc lett, már ő dirigál, meg feltételeket szab a faternak, aztán meg elbőgi magát anyunak, mikor a fater elmeséli, hogy a haver majdnem kinyírta. A írók igazán visszavehetnének a kissrácból, mert pár rész óta hirtelen hülyeségekkel előtérbehozva kibaszott idegesítő.

Lori részek óta uszítja kedves férjét Shane kinyírására, most meg ő van felháborodva a legjobban mikor önvédelemből megtette. WTF?
Az egész társaság utálta, és tartott Shanetől, erre most úgy néznek Rickre amiért kinyírta,m mint az utolsó rohadékra. Még Darryl is, aki már a nyomokból levágta mi a helyzet, és amúgy is Dale után legkevésbé bírta Shanet.

Andrea fasza volt, egyedül gyalog, minden esélytelenség ellenére megmenekült, még ha kis segítséggel is.
A kapucnis megmentő kapcsán csak annyi kérdés, hogy nem úgy volt, hogy agysérülést kell okozni a zombiknak? Mert ő csak simán levágta a fejét. Korábban mintha lett volna már ilyen jelenet, hogy a zombi fej magában is nyomult még.

Egyedül Rick utolsó monológja ért valamit. Ő tényleg nem akarta ezt a szar vezetőséget, ha önként kinevezték, akkor most ne utálják érte. Ha korábban elmondja a “nagy meglepetés” titkot, akkor már mindenki befordult és felkötötte volna magát.

Remélem a következő évadban valaki jól helyre rakja az egész díszes társaságot.

Steven Great - 2012. 03. 19. 15:23

Ütős kis rész volt, bejött. És végre Rick kimondta a végén a lényeget.

draconis01 - 2012. 03. 19. 15:39

Azt hiszem, sőt tudom, hogy megmaradok ennél a sorozatnál! Iszonyat jó, hogy néha öldöklős, néha meg nyávogós! Így jó, ahogy van!!! Én eddig nem olvastam a képregényt, sőt semmilyen képregényt se, de ezt elfogom, mert nem tudok várni és érdekel a folytatás! Tetszett, hogy Rick végre férfiként kiállt és az asztalra csapott!!!! Épp ideje volt már! Az mondjuk érdekes volt, hogy a kedves nejét simán ott hagyta volna, hogy mentse a fiát. Nem akart már rizikózni! Azonban elárulná végre nekem valaki, hogy honnan a tökömből jönnek a helikopterek? Vagy ne lőjük le a poént?
Ápropó! Én azt hittem, hogy az öreget is kicsinálják, de nem… Még nem tudom, hogy ennek örülök-e vagy nem, majd a harmadik évadban kiderül!!!

Bazsi - 2012. 03. 19. 15:43

At eleje eléggé gyengusz lett szerintem, de a vége nagyon tetszett, főleg Rick beszéde a this isn’t a democracy-val nagyon ütősre sikeredett.
A börtönös folytatás pedig engem is nagyon felcsigázott, várós a következő évad is!

sziki - 2012. 03. 19. 15:46

Nekem az évad eleje és a félidő zárás (7.rész) nagyon tetszett, az idei év darabjai (azaz a 8.résztől) meg egyre fentebb kerültek. A kocsmás jelenet, a Shane-Rick konfliktus, Dale halála is ide tartozik. Plusz ez a rész is ütött egy kellőt és ahogy olvasom a visszatérő arcot :D meg az új szereplők meg-megjelenését. Nekem várós már a harmadik évad. :D

Jersey - 2012. 03. 19. 15:48

Nagyon fasza rész volt! Tetszett, hogy az akciót azért viszonylag hamar lezavarták, és jutott idő másra is.

Nálam 9/10 volt az évad, mert még 3 nap alatt végig nézve is voltak unalmasabb (nem nyugodt, unalmasabb) részei. A nyújtást szerintem mindenki érezte. Hétről hétre nézve még erőteljesebb volt ez az érzés.

Az epizód elhalálozott szereplőit talán nem ismertük annyira, de a sorozat elborzasztó hatása még így is érvényesült. Kegyetlen, hogy élve eszik őket…embertelen világ, és az egész világon ez van. Nem is tudom, mi hajtja őket. Ok, túlélési ösztön na, de akkor is….

hfeeri - 2012. 03. 19. 15:52

És eddig a farmon élőknek nem jutott eszükben megemlíteni, hogy bocs skacok, van itt a közelben egy erőd, nem lehetne megnézni? :DD Azért arról tud az ember, ha börtön van a közelében, nem!?

A kocsiból lövöldözés egész egyszerűen nevetséges volt. Legjobb aimosok sem érnek el ennyi fraget a callofduty-ban, mint ez a banda.

Miért nem menekültek el egyből? Miért nem beszéltek meg semmit sem előre a nagy készülődésben?

A szereplők és a zombik mozgása pedig nem volt a helyén. Példa: Hershel lövöldözik, elfut mellette a csaj.. Következő snitt: Csaj fut, a ház mellet, zombik utána (ahol elméletileg Hershel állt, onnan. Köv snitt: Hershel, mögötte üresség, eg két zombi flangál, őt észre sem vették ! :D

Az pedig hogy egyszerre visszagurult mindenki az autópályára, ezen röhögtem konkrétan. A vége jó volt, Lorin meg ne háborogjon senki. Sima női fuck logic volt amit csinált a 2 palival az évad során.

Azért a kardos csaj badass volt!!

Llew - 2012. 03. 19. 15:54

Nem feltétlen kellet volna átraknotok, elég ha egy helyen osztanak majd miatta. :D

rhynn - 2012. 03. 19. 15:55

Megnéztem a részt, nagyon tetszett, bár sajnos munka miatt többször is meg kellett szakítani.

Az ázsiai csávó most akkor túlélte? Mert nem emlékszem a halálára (nem HD minőség hátránya, hogy nagyon sok volt a fekete képernyő, amin alig látszott valami), viszont egy interjúban mintha erre utaltak volna.

Llew - 2012. 03. 19. 15:57

Az autó pályás egyszerre érkezést már többen kritizálták, de ott Darryl mond valami olyasmit, hogy ő motorozott össze vissza, mire megtalálta a többieket. Szóval az a több hülyeség között még simán védhető.

Llew - 2012. 03. 19. 15:57

rhynn
nézd meg újra, ha ennyire nem jöttek át a dolgok

HEFE666 - 2012. 03. 19. 15:57

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!
Legjobb zombis sorozat. :)
Legdurvább Andreás rész a megmentőjével, Spin-off sorozatot nekik.
Legidegesitőbb 9 felnőtt 1 gyerek nem fér el egy motoron és egy autón.

Nema - 2012. 03. 19. 15:58

Na, ez jó rész volt. 9/10

Végre elhúztak a farmról, pár szereplő meghalt, igaz, ők eddig se sok vizet zavartak. Reménykedtem, hogy rinyamama is köztük lesz, de sajnos nem így történt.
Dale-től végső búcsút vettünk azzal, hogy a lakóautójából zombiétkező lett.
Tetszett, hogy nem húzódtak be a házba, hanem kitörtek. Mondjuk azt erős túlzásnak érzem, hogy a mozgó kocsi ablakából kilőve kb 90%+ pontossággal osztották a headshotokat. Nem volt túl realisztikus.

Carl, továbbra is ütnivaló, de nagyon. Amikor 3-adjára mondta, hogy it’s mom, már nagyon idegesítő volt.

Külön tetszett, hogy arra az autópályára mentek vissza, ahol az évad kezdődött. Bár így kissé mellékvágány szerű érzésem lett a 2. évaddal kapcsolatban.

Ja, a legfontosabb: T-Dog összetett mondatokban beszélt \o/
A helyében én simán továbbmentem volna a baltaarcú Lori nélkül. Azt kicsit erősnek éreztem, amikor csak simán ‘Dog’-nak szólították.
De legalább nem mondhatja, hogy kutyába sem veszik :D

Örülök, hogy Hershel túlélte. A pajtás jelenet óta egész értelmessé vált.

A végén nem nagyon értettem, hogy Lori miért taszította el magától Ricket, miután elmondta, hogy megölte Shane-t. Végülis 2-3 résszel ezelőtt pont ő célozgatott rá, hogy meg kell védje őket a kölökkel Shane-től. De a fejek, amiket levágott Rick monológja közben, hát remélem, nem ezt tanítják a színészképzőben.

P.S: “minden faszakodása ellenére Rock jószívű” Freudi elírás? Kb tényleg ő a csapat kősziklája.

punyapapa - 2012. 03. 19. 16:06

Szerintem hulladék volt az évadzáró. Tele sok logikai hibával amiket már a fölöttem lévő kommentekben összegyűjtöttek lorinak meg kellett volna halnia akkor talán még nézném. Lehet, hogy én vagyok a nehéz felfogású de mitől fordultak rick ellen. Valahogy nem érzem azt, hogy már jöhetne a következő évad nincs meg az a feeling ami meg volt a Homelandnél vagy a The Killingnél.

Nema - 2012. 03. 19. 16:24

Vicces, hogy korábbiak a kommentek, mint maga a cikk :)
Értem én, hogy valószínűleg máshonnan lettek áthozva, de akkor is.

seven - 2012. 03. 19. 16:28

lori nyavalygása tényleg nagyon gáz volt… de azonkivül hibátlan rész volt, és nekem nagyon tetszett a 2. évad. 9/10

á.m - 2012. 03. 19. 16:31

a felvezetést, a zombik összegyűlését lehetett volna jobban is megjeleníteni képekben, de hershel elmondta, hogy a mocsár visszahúzódásával lehet majd számítani támadásokra.

az éjszaki jelenetek mindenhol problémásak, a riverben is zavaró a dzsungelben az utcai szintű világítás…

lori csak azután kezdett hisztizni, amikor kiderült hogy carl lőtte le a zombi shane-t.

simán beáldoztam volna a lövöldözés felét, sokkal hihetőbb találati aránnyal és akár a pajtát is bevonhatták volna, akár úgyis, hogy oda zárkózik/szorul be a csoport egy időre.

az egész évados farm élet, a kisebb logikai hibák javítása és a lövöldözés kidolgozása/finomítása valószínűleg egyszerűen pénzügyi probléma. :(
nem nagyon kutakodtam, de valószínűleg túl is teljesítenek a költségvetéshez képest. pl az első és utolsó autópálya jelenetet érdemes lenne összehasonlítani.

á.m - 2012. 03. 19. 16:32

pontozni nem szeretnék, de a műfaj rajongójaként ez simán van az a szint, amit egész évben elnéznék…

sampras79 - 2012. 03. 19. 16:34

Hát egy résznek el ment de évadzárónak gyenge volt. 6/10

Egyetlen dolog zavar,hogy a helikoptert ki vezette és hogy hová ment.Ezt csak azért írom le mert azért kár volt bevágni azt a részt hogy elindulnak a zombik.Nem értettem.

Az is igaz hogy az öreg nem tud róla hogy pár mérföldre van egy börtön…. érdekes.
Lori számomra teljes csőd… nem értem.
Az évad nekem így csak 7/10.

dr oetker - 2012. 03. 19. 16:36

nem volt egyetlen pontatlan lövés sem a fináléban, minden leadott lövés zombifejet talált, ez új rekord

T-Dog kaphatna egy spin-offot, de ha nem, akkor egy Oscart legalább

HEFE666 - 2012. 03. 19. 16:37

Morales for president!! :)
Várom a helyes megfejtéseket.

Mondja már meg nekem valki hozzáértő a készítők, AMC miért nem akarják meglovagolni a nagy nézettséget.
A 16 részes 3. évad helyett pl. miért nem nyomnak le 2 db 10 részes évadot egy évben, vagy miért nem próbálkoznak spin-off sorozattal mondjuk nyárra. Még ha fele ekkora nézettsége lenne mint a walking dead-nek az is több az összes egyéb sorozatuknál. Ha meg az alkotók írók kapacitása ennyi akkor másik stábbal.

v0m1t - 2012. 03. 19. 16:44

Én azt mondom, hogy induljon petíció a mad men ellen, legyen cancel abból a pénznyelőből, és csináljanak ehhez hasonló jobb walking dead részeket abból a pénzből.

Jersey - 2012. 03. 19. 16:49

Michonne (badass kardos csaj) megjelenése nagyon ütős volt. Kíváncsi vagyok, milyen személyiség lesz. Egy jóféle, éles kard egyébként tök logikus, talán egyszer rájönnek erre a többiek is. Viszont azt a két zombit, hogy intézte el? Levágott kéz, láncok, és csendben jönnek vele. Minimális szinten idomíthatók, vagy mi?

winnie - 2012. 03. 19. 17:04

“A 16 részes 3. évad helyett pl. miért nem nyomnak le 2 db 10 részes évadot”

helyette két 8 részeset nyomnak le. az majdnem ugyanaz:) (de kábelen már a 16 rész is nagy vállalás.)

winnie - 2012. 03. 19. 17:10

emberek, annyira alapvetés lenne, de akkor leírnám a kérésünket a többiek érdekében: a képregényből ne spoilerezzünk, még spoiler jelzéssel se. linkeltem a posztban a képregényes topikot, fel lehet pörgetni azt is spekulációkkal, de a többség nem ismeri a képregényt, így ne lőjök el nekik, hogy esetleg mi várható a folytatásban.

Marv Fletch - 2012. 03. 19. 17:31

human

Kihagytad a legfontosabb mozzanatot, amiről múlt héten annyit vitatkoztunk. Hogy Rick tudta, hogy mindannyian fertőzöttek, míg a többiek nem. És most árulta el. Nagyon szép jelenet volt.

Mennyi vita ment, hogy Shane-t Rick kése fertőzte meg, vagy az előző részben a buszos jelenetnél fertőződött meg, csak titkolta. :-D

szendroib - 2012. 03. 19. 17:33

Bocsi, de erre muszáj reagálnom:D :

“ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!
Legjobb zombis sorozat. :)”

Én ha meggebedek sem tudok másik zombis sorozatot mondani, de így hirtelen a google sem. Így azért ez nem túlságosan nagy érdem:D. Van még a Dead Set pár részes minisorozat, de az véleményem szerint messze jobb a Walking Deadnél, viszont sorozatnak annyira nem nevezhető:).

Az évadhoz amúgy nem tudok érdemben hozzászólni, a 3. 4. rész után nem bírtam tovább, de majd talán nyáron ha már elfogy minden behozom, de csak mert képregényben bírtam a börtönös részt, és majd a 3. évad is kap egy esélyt.

koka - 2012. 03. 19. 17:34

Jó volt ez a 8. résztől folyamatosan kaptuk a jobbnál jobb részeket. A fináléban is volt pár fasza jelenet. Mondjuk a kocsiból kihajolós részeket nem értettem. Még direkt mutatták is, hogy a puska fél métert mozog föl-le erre meg simán minden lövés betalált. Ezek szerint Shane egyszeri gyorstalpalója fegyverkezelésből hatásos volt.

“Azt kicsit erősnek éreztem, amikor csak simán ‘Dog’-nak szólították.
De legalább nem mondhatja, hogy kutyába sem veszik :D”…lol
Ja ezt a Lori-t valaki tényleg picsán rúghatná ebben a részben is megnyerte a legirritálóbb karakter a TWD-ben címet.

Andreát meg miután már a rész 3/4 részében futott gondoltam, hogy nem fogják kinyírni. Poén lett volna ha ott marad a farmon és az emeleten folytatja a farmos szálat csak úgy a nosztalgia kedvéért.

Hörsöl meg olyan badass, hogy még a soci se rúg vissza neki. Bírom a csávót kb ő lőtte el a muníció 99%-át
Rick meg két hét idézetét is tolt:
“-Send me a postcard”
“-This isn’t a democracy anymore”

Szóval nálam jöhet a 3. évad

Marv Fletch - 2012. 03. 19. 17:44

Amúgy elárulná valaki, hogy mi a probléma Lorival? Egy Apokalipszis közepén teherbe esett nőt alakít, akinek van még egy kisfia is. Ráadásul két férfi hajt utána. Annyi stresszelnivalója van, mint senkinek a csapatban. Hiteles a folyamatos hisztije.

Marv Fletch - 2012. 03. 19. 17:45

És továbbra is hiányolom az összefoglalóból, hogy RICK ELÁRULTA A TÖBBIEKNEK, HOGY BENNÜK VAN A VÍRUS. :)

AlrightSir - 2012. 03. 19. 18:04

Nagyon jó rész volt, habár az évad nem nagyon nyerte el a tetszésemet (és nem a drámán való hangsúly, hanem a sok f@szkodás miatt), ez a finálé ütött. Lorit egyébként én már rég kidobtam volna, annyira idegesítő szereplő, hogy brrrrrr.

i'm_rick_james - 2012. 03. 19. 18:11

Nekem továbbra is az a bajom vele, hogy túl sok benne az egyértelműen teljesen valószerűtlen dolog.
A zombik az elején 10 másodpercig nyomják a kerítés deszkáit, amik aztán szép egyenes vonalban eltörnek, mintha be lettek volna fűrészelve. (Láthatóan nem korhadt az anyag.)

Aztán meg egy kib*szott seprűnyéllel van bereteszelve a pajtaajtó, azt meg 10 percig nem tudják eltörni, úgy kell beengedni őket.

Az a baj, hogy tele van ilyenekkel, és ezeken csak röhögni tudok.
Úgy a történet legyen mondjuk 8/10, de ha ahhoz még hozzávesszük ezeket a húzásokat, akkor maga a sorozat összképileg máris 5,5/10-nél van.

Llew - 2012. 03. 19. 18:20

Marv Fletch
“Amúgy elárulná valaki, hogy mi a probléma Lorival? Egy Apokalipszis közepén teherbe esett nőt alakít, akinek van még egy kisfia is. Ráadásul két férfi hajt utána. Annyi stresszelnivalója van, mint senkinek a csapatban.”
Például az, hogy három részen keresztül nem tűnt fel neki, hogy van egy fia, illetve, hogy az hol van,c sak a legnagyobb szar közepén kezdi el keresni?
Marhára nincs több stresszelni valója, mint a többieknek, csak csinál magának, mert buta mint a segg.
Rickék elmentek Herschel után a városba, mindenki nyugodtan vár, hogy haza jöjjenek, erre ő neki áll megmentőt játszva tök feleslegesen utánuk menni, úgy hogy nem szól senkinek, közbe meg saját magát sodorja veszélybe.
Előtte, vagy utána meg lebassza Andreát, hogy mit játssza a kommandóst, miért nem törődik a mosással, meg a főzéssel.

Soldierdsgn - 2012. 03. 19. 18:22

És nekem lett igazam!

Mégiscsak azt súgta a doki Ricknek, és azért nem mondta el, mert nem akart pánikot, meg semmi értelme nem lett volna elmondani…

punyapapa - 2012. 03. 19. 18:27

Llev
Azt még hozzátenném, hogy Lori biztatta Ricket arra, hogy “oldja meg” a Shane problémát, erre mikor Rick közli, hogy megölte úgy néz rá mint egy élőhalottra.

Pocok - 2012. 03. 19. 18:43

Kedvencem, ahogy a gyorsan mozgó járműből lövöldöztek. Meg amikor Rick 1 méter távolságot tartott a zombiktól, amikor kinyitotta a kaput.
Amint írtam már máshol is… baromi OLCSÓ és szar húzásnak tartom, amikor az évad végén bedobtam valaki durvát, és ez esetben ez tényleg nagyon durva volt, csak azért, hogy nézzék a következő évadot is.

Mischka1114 - 2012. 03. 19. 18:52

Ha Rick eddig is tudta, hogy mindenkiben benne van a vírus, akkor hogy hagyhatja hogy Lori megtartsa a gyereket? Nem lesz belőle zombi bébi? :O

Desperate HOUSEwife - 2012. 03. 19. 18:53

Most nem olvasok el semmit előre, így ki merem jelenteni, hogy nekem teljes mértékben bejött ez az évadzáró. Pont megfelelő volt a tempó, volt benne annyi izgalom és durvulás, amennyinek egy fináléban lennie kell, és végre elérték azt, hogy lehetett izgulni a karakterekért, mert tényleg az érződött végig, hogy itt aztán bárki elhullhat. Rick megkeményedése nagyon jót fog tenni a sorozatnak szerintem, ahogy Lori elhidegülése is (ha már egyszer életben maradt, Carllal együt…), és ami még nagyon pozitív, hogy Andreát meg lehetett szeretni, pont jókor, amikor tényleg félteni kellett, és izgulni érte. A túlélőösztöne és találékonysága végre megkedveltette velem a karatert, meg ahogy megmentette Carolt, erre a többiek otthagyták…de jó kis storyline vár most rá szerintem, a megnemtőjének a megjelenése eszméletlen cool volt, tökéletesen megelevenedett képregénykocka-hatás.

Kérdésemre is megjött a válasz, csak Rick tudta, hogy mindneki bezombul a halál után, többiek nem. Hát most már tudják.

Az tetszett még, hogy telejsen jó felvetés volt ez a 3. évadnak az új karakter és új helyszín pillanatnyi megmutatásával, Hershelék csatlakozásával a csapathoz, meg Rick kijelentésével, hogy eddig tartott a demokrácia. Jó lesz ez.

human - 2012. 03. 19. 18:56

Marv: “és végre tisztázták azt is, hogy mindenkiben ott a vírus. ” úgy tűnik te nem olvastad figyelmesen

Marv Fletch - 2012. 03. 19. 18:59

Llew, hogy ne lenne több stresszelnivalója egy terhes nőnek, akinek van egy férje, egy kisfia, meg egy ex szeretője, akihez még vonzódik, mint mondjuk egy T-Dognak. :-D

Lori amikor lehetőséget kap, kifejezi az aggodalmát, az általad leírtak is mind alátámasztják. Hogy 3 részen keresztül nem törődött a fiával, nem tudom mire alapozod, amikor képbe kerül a kapcsolatuk, mindig nagyon aggódik, az hogy bizonyos részekben erre nem fordítottak hangsúlyt, nem jelenti azt, hogy hirtelen nemtörődöm lett, hanem mittudomén más események kerültek fókuszba. Az egy nagyon alap dolog, hogy nyilván törődik a fiával, ebből kell kiindulni, nem pedig abból, hogy az adott részben a gyerek elkószált, a csaj meg nem volt a sarkában, és akkor ez egyenlő azzal, hogy rossz anya. :-D Az ég kék, a fű zöld, a gyerekek elkószálnak. Különben lehet örülni ennek, ha arról szólna a sorozat, hogy a gyereket kergeti az anyja, már az első évadot kaszálta volna a csatorna.

Az pedig hogy Ricket figyelmezteti részekkel ezelőtt, hogy Shane veszélyes, vigyázni kell vele, nem jelenti azt, hogy a megölésére adott utasítást. Shane-el pont előző részben békültek meg egymással. Ezek után ha Rick előadja, hogy megölte, akármilyen indokkal, az első reakció nem az, hogy tökéletesen tisztában van a helyzettel, és vállon veregeti. Teljesen természetes reakció, hogy kiakad.

Ilyen szempontból is nagyon fasza sorozat ez. Tudják hogy van idő arra, hogy a szereplők ne faék egyszerűek legyenek, hanem átvonuljanak rajtuk bizonyos dolgok, és akkor ezt megjelenítik. Eey zombis sorozatban basszus. :)

Soldierdsgn - 2012. 03. 19. 19:00

Az öreg valószínűleg azért nem mondta, hogy van egy börtön, mert vagy nem tudta vagy nem érdekelte, vagy mert farmbuzi volt és ő ott akart meghalni!

Remélem a sok imdb 9/10-es műszakértő abbahagyja a sorozat nézését, mert már elég idegesítő a nyavalygásuk…

Azért mindenbe belekötni elég merész… A kerítést, nagyjából 30 sor zombi együttes egy irányba haladó erőfeszítése törte el, míg a pajtát kevesebben lepték el.

Az tényleg durva, hogy sok headshot lett a kocsiból, de sok lövés találatát nem mutatták, így nem tudsz pontosat számolni.

Magamtól én sem keresném a gyereket, ha mondjuk este van és talán kitudja, de lehet, hogy felküldték már a szobájába?! Az már az ő hülyesége, hogy kiment!!!

A múltkori embereknek meg, akik megmagyarázták nekem, hogy biztos nem azt suttogta a fülébe, mert akkor Rick nem fordított volna hátat Shane-nek, meg blablabla, hát még is csak ilyen merész. Meg talán nem úgy kéne nézni a sorozatot, hogy te mint higgadt kisebb gondokkal terhelt fiatalember, max a hitelek és a dráguló benzin miatt aggódva ülsz a tv előtt és nézed az apokalipszist, amíg a szereplők “benne élnek” és nem biztos, hogy eszükbe jut, ami mondjuk neked a chips evése közben. Sokakat megnéznék ilyen helyzetben, ahogy a racionális gondolkodásukkal túlélik! :)

Nabu - 2012. 03. 19. 19:04

Mindenképpen szeretnék gratulálni T-Dognak, hogy túlélte ezt az évadot. Csak így tovább pajtás, fekete vagy és 11 részen keresztül nem szólaltál meg, mindenki ellened fogadott volna, de mégis sikerült!

Marv Fletch - 2012. 03. 19. 19:06

human

Bocsánat, nem vettem észre. A 8/10-es értékelés után a postod legvégére biggyesztetted oda egy félmondatba, hogy tisztázták, hogy bennük van a vírus.

Szerinted egy ilyen jelentőségű dolognak ott van a helye? Most komolyan.

Az első évad végi titkot fedi fel, ami az előző epizód nagy Shane-zombulás miértjét oldja fel. És ez nálad egy toldalék a kritikához. Jaj, kihagytam, na gyorsan a végére! :-D

Marv Fletch - 2012. 03. 19. 19:07

Nabu:

“Mindenképpen szeretnék gratulálni T-Dognak, hogy túlélte ezt az évadot. Csak így tovább pajtás, fekete vagy és 11 részen keresztül nem szólaltál meg, mindenki ellened fogadott volna, de mégis sikerült!”

:-DDDDD

Lajoska67 - 2012. 03. 19. 19:12

Amennyi zombi rájuk uszult Atlantából, szerintem akár a városba is visszamehetnének a következő évadban, a városban aligha maradt zombi. Továbbra se értem, hogy mi a fene tartja őket életben (mozgásban) egy betondzsungelben hónapokon át (feltételezve hogy real time a sorozat). Folyamatosan ide-oda kullognak, az mégiscsak energiát fogyaszt, és oké, néha betéved egy állat a városba (nem tom, hogyan, még az embertől is félnek, nemhogy a zombiktól, de ok), de azért ilyen mennyiségű járkálónak szerintem ez kevéske. És igenis továbbra is zavar ez a következetlenség, hogy semmit nem tudunk róluk. Alapvető lett volna már nagyon régen, hogy megfogjanak egy ilyen féregfajzatot, és megvizsgálják, hogy mire hogy reagál. Jó, ok, CDC-s látogatás, tudom, de mégis, nekem úgy tűnik hogy csak ész nélkül menekülnek előlük már két évada, és azon kívül, hogy fejbe verik meg lövik őket, semmi nem érdekelte őket. Még az állatorvos faszingertől se hallottuk, hogy vizsgálgatta volna őket, pedig egyrészt szakmába vágott volna neki, másrészt ott reggetett egy csomót a pajtában. Egyébként tényleg: ő etette a pajtában lévőket, a városiakat meg az iskolánál lévőket viszont senki, akkor ez hogy van? Sajna kénytelen vagyok arra gondolni, hogy tényleg direkt csinálták következetlenre a sorozatot.

laonda - 2012. 03. 19. 19:12

Szerintem óriási rész volt.Hibákat lehet benne találni , de ebben a Szomszédok című sorozat viszi a pálmát , mégis nézték.

Sok a logikátlanság valóban:
-Az ,hogy semmiféle terv nincs arra vonatkozóan ,hogy mi van akkor ha betámadják őket (márpedig erre nagy az esély legyünk őszinték),

-másik ,hogy miért nem menekültek el egyből , ahelyett ,hogy egy raklap lőszert ellőnek.Ez utóbbi még magyarázható talán azzal, hogy stresszhelyzetben voltak , de az hogy nincs terv az egy vicc.

-Harmadik dolog, ott b…ták az időt már egy jó ideje, de nem volt megerősítve a farm.Írták korábban ,hogy árkot kellett volna ásni, házat megerősíteni meg a kerítést is.De sehol semmi.Ez is egy érdekes dolog.

Volt még egy sor dolog, de nem ilyen szemmel nézem , a hangulata megfog és ezt nem tudják hibákkal elrontani.Szóval várjuk a 3.évadot.Csak a Walking Dead.

Rick - 2012. 03. 19. 19:14

Emberek itt többen irták hogy miért kezdtek el lövöldözni talán azért mert 3an még kint voltak és nem akartak csak úgy lelépni

Marv Fletch - 2012. 03. 19. 19:16

human

Egy halom fölösleges dolgot kiemeltél feketével, de a vírusos titkot a legeslegvégére csaptad hozzá, szinte mellékesen.

1 hete agyaltunk ezen, késpárbajig menő vitáink voltak az előző Walking Dead post alatt, de külföldi Walking Dead fórumokon is slágertéma volt, Te meg azt emeled ki feketével, “hogy neked tetszett a sorozat, másoknak nem annyira, de megérted”.

Nagyon nagyon mérges vagyok most, iszom is egy tejeskávét. :)

NikoXXX - 2012. 03. 19. 19:18

A reszt osszefoglalva tetszett de tele volt logikai hibakkal.
Kezdem:zombik egy iranybol jonnek aztan vegul megis mindenhol ott vannak,a vedelem es osszhang teljes hianya miert nem lehetett volna a nagy busszal vegig flangalni a farmon egyedul a busz annyi zombit taposott volna szet mint amennyit hershell lott le a Reload gombot sem hasznalva (20 tolteny/shotgun guines rekord).
Nem ertem hogy miert nem astak egy sancot a farm korul tenni bele benzint ha annyira sok van hogy a pajtaba is tartnak belole meggyujtani es minden zombi megdoglik.
Megy a zombi tamadas erre Rambo-Darhly ul a mocin nyugodtan es nem segit senkinek,teljes logikatlansag.A valosagban ha 6 honapot elnenek az emberek olyan korulmenyek kozott meg 4 osztalyal is olyan vackot epitenenek ki ami kibirja eleg soka.
Aztan meg van 3 auto es 1 motor abbol 1-bol kifogy az uzemanyag erre mit csinalnak letaboroznak,nekem senki ne adja be hogy 1 jeepbe amibe kb 6-7 ember kenyelmesen elfer foleg ha van ket gyerek (Carl es a nagyobb lanyka) + ott a platos kek furgon amibe siman hatra 10 ember elfer meg ott a motor amibe 2 ember fer el,kenyelmesen elmegy 20 ember 2 autoval es 1 motorral most ha valaki tul akarja elni nem fog fennakadni azon hogy most valakinek az olebe kell ulnie,amugy megy az autopalyan nem volt uzemanyag egy autoba se nem tudtak volna kiszivni belole szajjal,itt naluk szokas ha valaki benzin nelkul marad jon valaki es ad neki 1-2 litert a kutig.
Hershel meg nem tud a bortonrol ami Prison Break-es borton elso ranezesre,aztan jon egy pc-s jatekbol a csuklyas zombiolo fekete csaj.
Lehetne folytatni egy 20 oldalas elemzessel de minek,egyetlen zombis sorozat kell nezni,amugy nagyitoval keresve jo dolgok is vannak benne.

Lajoska67 - 2012. 03. 19. 19:18

Én sok esetben a Legenda vagyok c. filmhez viszonyítok, ami sok dologban nagyon mesés és következetlen volt, de ott Will Smith jóval életképesebbnek tűnt ennél a csoportnál, pedig egyedül volt: kutatta, hogy mi okozta a betegséget (ok, orvos volt, de Hershel is az elvileg), szigorú napirendje volt, begyűjtött magának mindenfélét a házába, és erődítette is a környezetét, éjjel nem mászkált, folyamatosan keresett más túlélőket. Nekem valahogy ez a fajta kényszerű szervezettség hiányzik a sorozatból: csomó ember össze-vissza kódorog, hülyéskedik és őrjöng egymásra egy öreg, korhadt kerítésű farmon, (terhes) nőkkel, gyerekekkel, stb. Mindezt úgy, hogy minden lehetőségük megvan még készleteket szerezni a környékről mint kiderült, és van közöttük két rendőr és egy orvos is!

Vance - 2012. 03. 19. 19:19

laonda
Onnan tudják, hogy olvasták a képregényt!De amúgy a csuklyáson eleve látszik, hogy nő!Nézd meg ahogyan megy előre meg milyen lábai vannak!A neve Michonne gondolom ezzel nem árulok el sokat, én is csak utána néztem megláttam youtuben mindenki így hívja!Tökre kedvem lenne a képregényt elolvasni de tudom, hogy nekem nem tetszene annyira mint a sorozat így várok egy évet!Remélem jó lesz a következő évad, elméletileg 16 részes lesz!!Mondjuk arra én se jöttem rá hogy börtön de azért látszott rajta, hogy valami erődítmény!Következő évadban olyan részek lehetnének mint a Holtak hajnalában mentek ki kaját meg gyógyszert beszerezni, sokat kilehetne hozni belőle!A helikoptert meg biztos valami nagy cég vagy valami nagy hatalom küldi kb. úgy mint a Resident Evilbe valami hasonlót tudok elképzelni!Jó lesz ez…

NikoXXX - 2012. 03. 19. 19:21

javitanam onmagam a kek platost ott hagytak de miert?
amugy abba hyundai jeepbe elfer 8 ember kenyelmesen,es kb 3-4 hatul nyitott csomagtartoval,akar a csomagtartot le is vehettek volna na mind1 e van

Marv Fletch - 2012. 03. 19. 19:22

Inkább komikus volt az az össze-vissza száguldozva lövöldözés. Gyenge pontja a résznek.

Abból kiindulva, hogy a zombik egyetlen lövésre irányt változtattak, elég lett volna annyi, ha Rick a levegőbe puffogtatva maga után csalja a hordát. A gyereket meg feldobja egy fára, vagy ilyesmi. Vagy ha már a farmon vannak, akkor is a házban mélykuss, és Daryl a motorján lövöldözve elcsalja őket. Ehelyett minden irányból lőtték őket, és ezek után csodálkoztak, hogy nem vonulnak el, hanem őket kergetve maradnak a farmon. :-D

Marv Fletch - 2012. 03. 19. 19:25

Mindez persze magyarázható azzal, hogy nem volt közöttük stratéga, csak néhány háziasszony. Az öregre nem lehet számítani ilyen esetekben, Daryl meg nem szokott pattogni.

Nabu - 2012. 03. 19. 19:25

Soundtracket kiemelném ebben a részben, Élőholtak éjszakája hangulatot teremtett az egész mészárlásnak, ami nekem nagyon bejött.

Bélaúr - 2012. 03. 19. 19:26

laonda:
Ha elmenekülnek egyből, akkor azon puffogott volna mindenki hogy bezzeg még harcot meg zombiirtást sem láttunk :) Nem öltek volna meg senkit a szereplők közül és jött volna egy szakajtó nekem ez kasza értékű hozzászólás :D
T-Dogot én sejtettem hogy nem fogják leabálni, kell egy fekusz szereplő minden sorozatba, különben lázadhatnának kint a mélyérzésű afrók hogy fujj de rasszista sorozat, biztos azért nyírták ki az utolsót is, pereljük be őket. Lehet meg is nyernék és akkor a következő évadra a költségvetésből csak arra futná hogy a tábortűznél mókust és oposszumot sütögetve nosztalgiáznak a farmról.

Bandido - 2012. 03. 19. 19:27

Khmm Andrea a hepehupás föld úton 50 el “száguldozó” autóból mozgó zombikra 10 pontos fejlövéseket adott le, na az azért nem volt semmi. Hiába na a mesterlövészeknek van még mit tanulniuk ezek után.
A végén teljesen elégedett voltam amikor végre T-Kutya megcsillogtatta a színészi tehetségét és elővett egy szigorú nézést.
Még külön kiemelném amikor is Andrea nyúl módjára futott az erdőben ahol ő és az utána sétáló/botorkáló zombik között állandó kb 15m es távolság volt.

Marv Fletch - 2012. 03. 19. 19:33

Nagy kavarodásban azon aggódtam, hogy kit ölnek le a végén. Tartottam attól, hogy egy értékesebb szereplőtől megint megszabadulnak a drámaiság kedvéért. Nem vettem számításba, hogy az előző két részben már megtették. A legszürkébb, sosem játszó tagokat azért becsületükre legyen mondva mind “kiírták” a sorozatból. :-DD Egyátalán az a srác ki volt, aki a lakókocsiban halt meg? Most láttam először. Néztem is, hogy ki a rák ez.

Pistol Pete - 2012. 03. 19. 19:39

@Lajoska67

Már vagy százszor leírtuk, nincs következetlenség, a zombik adottak egy zombis sorozatban. Ahogy a vámpírok egy vámpíros sorozatban. A fejükben lévő vírus vagy zombikór nevezd aminek akarod, az hajtja őket. Nem a kaja, nem a kalóriák, hanem az az izé a fejükben. Egy jóllakott zombi szerinted békén hagyna? :) Láttunk már olyat is, amelyiknek csak a felsőteste volt meg, mégis kúszott előre. A zombi az zombi, nem kell aludnia sem, nem hal éhen, nem szomjas, és szétrohadva is megy előre ha hall, érez, lát valamit. Hershel azért etette őket, mert a családja, szomszédai voltak azt hitte csak betegek és visszafordítható, nem volt hajlandó elfogadni a zombiságukat amíg a saját szemével nem látta a pajtás mészárláskor hogy hiába kapnak lövést a testükre még mindig mennek előre és támadnak.

AlrightSir - 2012. 03. 19. 19:42

bocs, de ezt nem hagyhattam ki :D http://9gag.com/gag/3442328

Gunsmoke - 2012. 03. 19. 19:43

Basszus ez egyre rosszabb.

Szerintem ez a sorozat eddig azért működött, mert (a műfaj keretein belül) hihető volt a sztori és a néző is bele tudta magát képzelni a karakterek helyzetébe. De ha az egészet telerakják olyan valószerűtlen húzásokkal, amiket a kommentelők is felsoroltak, egy vicc lesz az egész (a szó nem jó értelmében).

A japán anime-ket idéző “zombie assassin”, meg a túlélőktől egy köpésnyire feltűnő “full extrás” bázis (még ha a képregényben benne is vannak) egyszerűen nevetségesek voltak.

Marv Fletch - 2012. 03. 19. 19:44

Ja, kedvenc jelenetem ahogy Daryl a farm szélén várakozik a motorján a lángoló pajta fényében. Már mindenki elhúzta a csíkot, de ő nem sietett. Hátha jön még valaki.

Na többek között ezért is nagyon kedvelhető karakter. Shane elhúzott volna a vérbe. Rickből nézem ki egyedül, hogy ha módja van rá, csinál valami hasonlót.

XT69 - 2012. 03. 19. 19:50

tetszett a rész is és az évad is, csak így tovább :)

Kisvesza - 2012. 03. 19. 20:14

Nekem bejött az évad és a zárás is, bár egy-két dolgon töröm a fejem még most is így hirtelen: az éjszaka közepén, mikor max. a tücskök ciripelését hallja az ember, hogy nem hallja meg Rick a többszáz zombi együttes hörgését? Vagy Dale azt az egyet, bár ez utóbbit ki lehet magyarázni azzal, hogy az a sok tücsök elnyomta a zombi lépéseinek a hangját, plusz ehhez hozzájön az, hogy Dale magában dühöngött, így nem is figyelt semmire és az az egy pont nem hördült fel. És bár a tücskök hangosak egy ilyen mezőn, de többszáznyi zombi hörgését nem tudják elnyomni. Másik meg az volt, hogyhogy nem futottak az évadzárós zombik? Eddig olyan lelkesen szaladtak, vagy legalábbis kocogtak az emberek után, itt a többség azonban csak lassan, kimérten lépkedett az áldozat felé.
Ja, és Emmy-díjat IronE Singletonnak!

Kisvesza - 2012. 03. 19. 20:18

A kommenteket elnézve mások is egyetértettek az utolsó mondatommal, így kijelenthetem:
T-Dog. Jobb vele a világ!

Nicholas - 2012. 03. 19. 20:22

– 3. évadról tényleg nem kéne írni. Nem érdekel, hogy nő, és az se hogy börtön. rendben? kösz. Nem nagy spoiler, de ettől kevésbé várom a harmadik évadot. Már bíztam hogy Merle lesz a kapucnis. Így ez egy kicsit csalódás volt.

– “Látszik hogy nő” – LOL… Nem látszik. Valami tök random ember volt a csuklya alatt, nem az aki jövőre játszani fogja a szerepét.

– Lori nem tudom minek van kiakadva folyton, hülye mint a fia. A legnagyobb vicc: kifogyott a benzin. Öcsém.. Akkor talán nem kéne elindulni az autópályáról. Halkan jegyzem meg: a motor tankja amúgy egész jól bírja. Abból érdekes módon nem fogy ki.
– És miért hagyták ott a kék kocsit a főúton? Mert hülyék? Igen.

És eddig sem volt demokrácia…

hfeeri - 2012. 03. 19. 20:25

Simán ki lehetett venni hogy az nő. Számomra nem is volt kérdés, de a képregényesek nyugodtan mehetnek a saját topicjukba megvitatni a dolgaikat.

bug jr - 2012. 03. 19. 20:26

ez évadzárónak igencsak vérszegényre sikeredett, gyenge volt kb mint az évad 3/4-e.
andrea megmentése volt messze a legfaszább jelenet, na meg örültem maggie életben maradásának aztán ennyi.
maradok, persze h maradok, de vhol bizarr tán h leginkább azt várom h a két legidegesítőbb sorozatkaraktert evör-lorit és a tudálékos kis nyomi fiát-elkapják és kibelezzék.

Harpad - 2012. 03. 19. 20:46

Hát én eddig azt nem értettem ha tudják kevés a lőszer akkor mi a fenéért nem tudtak egy kocsira hegeszteni pár kaszát berácsozni meg minden aztán ha ilyen támadás van csak ki kell vasalni a zombikat olyan kocsira gondolom mint ami a Mad Max-ben volt. A kocsira szerelt pengék megteszik a hatásukat és már nem is lett volna baj :)

suttyom - 2012. 03. 19. 21:10

Ha valakinek még mindig nem tiszta, honnan tudjuk, hogy a csuklyás alak nő, íme:
http://img62.imageshack.us/img62/1204/michonne.jpg
A gyengébbek kedvéért piros nyíllal megjelöltem az árulkodó jeleket, hogy teljesen tiszta legyen a kép.
Persze lehetne egy valahogy ide keveredett brazil transzszexuális is, de erős a gyanúm, hogy nem az.

thewalkingdead - 2012. 03. 19. 21:13

Lori akkor akadt ki mikor megtudta,hogy a zombi Shanet a fia nyírta ki..
A csuklyás meg nő.Én már akkor láttam mikor elsőre néztem. A lábán is látszik meg ugye a képen is amit suttyom linkelt.:DD

qwertz - 2012. 03. 19. 21:17

8,5/10 az évad, finálé meg: 9/10

suttyom - 2012. 03. 19. 21:30

Harpad: túl sok filmet láttál. Sokkal valószínűbb, hogy a kaszák elakadnak valamiben, aztán jóccakát. Egy pengét (legyen az kard, vagy kasza) nagy sebességgel kell meglendíteni ahhoz is, hogy egy fűszálat vagy ágat átvágjon-és a csont sokkal keményebb ezeknél.
A közhiedelemmel ellentétben, egy gépjármű nem megy át mindenen, ha van benne elég lóerő. Lehet alatta hernyótalp is, ha nem tud fogást kapni, elforog. Tavaly a Bakonyban egy kb. 50 centis, sáros farönkön nem bírtunk átvergődni, hiába ült a volánnál Juhász Gabi off-road bajnok. Márpedig a mi Land Cruiserünkhöz képest a filmben szereplő Hyundai vagy Chevrolet csak lábbal hajtós Moszkvics. Na most, képzelj a rönk helyébe néhány hullát, vért és beleket…

ldavid - 2012. 03. 19. 21:30

kár hogy nem szólt valaki előre, hogy az első után csak ezt kell megnézni, nem kellett volna a sok bullshitet végigülni/áttekerni

az égbőlpottyant zombicsalogató helikopter pedig vicc volt

Lorka88 - 2012. 03. 19. 21:31

Áááá, százra vettem, hogy “ez az én farmom, vele együtt döglök”-Hershel nem éli túl :D és lám, ebben meglepett… szeeeegény Jimmy :D hogy a csudába, azt nem tudom, mert ugye mi a töknek nyitotta ki az ajtót??? gázt, papa, gázt! nem megnézem, milyen a gyep színe a tűz fényében… áhh :D

A másik: nagyon bírom a horrorokban, meg itt is: a zombik alig bírnak mozogni, húzzák a lábukat, bicegnek, nah, halottak: Andrea fut, szépen szedi a lábát, azok a dögök meg nem tágítanak… hm??? hát hogy a csudába nem tudják lefutni őket? vagy legalább nagyobb előnyt szerezni? :D

Lori meg kész. De komolyan, eddig is csak a főzésért meg a mosásért tartották. Nincs semmi reális az alakításában! Ha a férjemet pár hónapja elveszíteném, nem kufircolnék az erdő kellős közepében a volt kollegájával, ha meg visszatér a férjem, nem melodrámáznék. Damiennel együtt. It’s Mum, it’s muuuuum. Ez meg a tenyerem, oszt hallgatsz :D

Nekem kül. nem volt az első évadtól 100-as, hogy bennük vana vírus. Nekem kellett ez a szembemondás.
Agycsökkent Ricket mondjuk nem értem, minek fordított így hátat Shane-nek…
Daryl meg nah :))) szuuuper, de minő véletlen, hogy pont ő menti meg a rövidhajú névtelenségbe süllyedt szürke nőt, aki a védelmére annyit tudott, hogy futott meg sikoltozott… de az is hogy!! :D

A végén meg a metál-kardos-zomisétáltató… hát még most is röhögök, de komolyan. Megyek megnézem mégegyszer a részt, mert csak reggel láttam angolul, néha kicsit nehezen lehet Ricket érteni :))

Lui - 2012. 03. 19. 21:38

Hihetetlen jó volt!!

Mióta sophia meghalt, az évad számomra eléri, hanem üti a 1. évad minőségét!

9/10.

Nem hittem el hogy vége, mikor mozgott a kamera, mondom ne legyen vége, légyszi ne legyen vége itt. ERRE VÉGE :(

Mikorleszmár3.évad!!

Marv Fletch - 2012. 03. 19. 21:43

Egyébként csak én éreztem szürreálisnak a csuklyás belépőjét? Mintha egy fantasy világból csöppent volna elő. Állat volt persze, csak mintha nem illeszkedne a képi világba. Vagy mittudomén. Majd árnyalódik a kép, ha megtudjuk kicsoda.

RexpecT - 2012. 03. 19. 21:45

Végre elmentek a farmról, és már Shane sem szerepel a részben, én várom a harmadik évadot, de sajna még elég messze van :/….

ñonecka - 2012. 03. 19. 21:49

Attól még hogy levágta a kezeit még simán megtudnák zabálni :)

sziki - 2012. 03. 19. 21:52

A legtöbben úgy tesznek fel kérdéseket, mintha adott helyzetben ők tudnák, hogy mizujság.
Ennél jobban azt a farmot nem lehetett védeni. Az elején áttört kerítés és valahol messzebb van. Ennyi zombival nem is lehet mit tenni. Nem lehet mindenhová pl. gödröket ásni.
Rickék pl. a nem olyan távolban lévő börtönről pl. aligha tudtak.
Rick Shane-el kapcsolatban is minden esélyt próbált megadni. Sőt, Lori érzelmei is fel és lelifteztek.
Volt nem is olyan régen Carl karakterének egy kis elemzése, be is volt valahová linkelve, hogy ebben a világban nő fel és olyanná is válik. Szerintem elég szimbolikus volt, hogy Shane volt neki az első zombi, akit kinyírt. És miért is ne kóborolhatna el? Bár most már tényleg láncot kellene rá kötni, az tény.
Hershel is az a karakter, akit tényleg nem érdekelt volna, ha ott kell meghalni. Mert neki ez az elve. Aki látott Tarantino filmet, az nem is tesz fel ilyen kérdéseket. Nem mindenkinek a meneküljünk fejvesztve effekt jön be, főleg ilyen veszteségek és kilátástalanság után.
Remélem már októberben jönni fog az újabb évad. Felőlem azt is megfelezhetik. :D

joshua7 - 2012. 03. 19. 21:53

Így, visszanézve az évadra, vérgáz, hogy végig a farmon balfszoskodtak. Volt pár jó jelenet az évadban, az utolsó részben a csuklyás figura föltűnése tetszett, de nekem az 1. évad minden téren jobban bejött. A 2. évad nálam 5/10.

Slukk - 2012. 03. 19. 21:55

Végre 1. évad feelingem volt. nagyon gyorsan elment a 4 perc. )/10. Évad 7/10, mert túl érzelmes volt. De várós.

Llew írásain besz@artam, meg ezen:

“Nem a kaja, nem a kalóriák hajtják őket, hanem az az izé a fejükben. Egy jóllakott zombi szerinted békén hagyna? :) ”

:-DDDDD

Nem értem minek kellett 70 km per órával cikázni a farm körül és úgy headshotokat osztani.Hersel is csak lőtt és lőtt…

A csaj tényleg olyan hülye mint a fia, még neki állt feljebb, T-Dog pedig gyorsithatott volna mikor ki akart szállni. Prison breakben is utáltam. TDognak hivják? Fel sem tünt hogy szerepel. :)

Simán látszik hogy a csukjás az nő. Cickók is vannak, de mitől nem harapnak a zombijai? Jóllaktak? :DD

Silent47 - 2012. 03. 19. 21:55

Mikorra Várható a 3. évad?

VastHat - 2012. 03. 19. 21:55

Lehet bevarrta a szájukat :D

Slukk - 2012. 03. 19. 22:02

vagy kiverte a fogaikat :D Nem látni jól.

koka - 2012. 03. 19. 22:14

Komolyan a kommentekben több a logikátlanság mint magában a sorozatban:
“Ássanak gödröt a farm köré”….látszik sokan ástak már árkot. Nyáron volt szerencsém hozzá 20 centi széles és 80 centi mély árkot gázcsőnek 4-en ástunk majdnem két hétig minden nap (kb. 120 méter hosszú). És ez még nem állítana meg semmilyen zombit. Itt meg kb 5-6 ember lehet volna munkára fogni egy sokkal kiterjedtebb árokhoz. Az idejük nagy részében vagy Szophiát kereték vagy gyógyszerélt rohangáltak vagy egyéb elfoglaltságuk volt.

Egyébként a csuklyás egy Nazgul volt!

Aragorn83 - 2012. 03. 19. 22:24

Aragorn az én vagyok és nekem nincs mellem. :)

Mark Bolt - 2012. 03. 19. 22:31

Amúgy kerítés nyilván bőven elég védelemnek, arra nem számíthattak, hogy a rendező rájuk zavar 60 tonna hústömeget. Mondjuk én a ház körül felvontam volna még egy kerítést, hogy az erdőszélen valahogy bekódorolt zombi ne tudjon csak úgy meglepni.

Árokásáshoz igénybe vehettek volna munkagépeket. Szerintem jó ötlet, okulva a történtekből. Ideiglenes menedékhez tökéletes egy erős épület, de ha olyan kolóniát építünk, ami fenntartja önmagát állattenyésztéssel, termesztéssel, akkor meg kell oldani, hogy tömeges zombitámadásnak is ellenálljon. Szóval egy 10 méter széles, 6 méter mély gödröt képzelek a farm köré. Nagyobb munka, mint a 4-es metró, de markológépekkel néhány hónap alatt elvégezhető. :-D

Llew - 2012. 03. 19. 22:38

suttyom
“Egy pengét (legyen az kard, vagy kasza) nagy sebességgel kell meglendíteni ahhoz is, hogy egy fűszálat vagy ágat átvágjon-és a csont sokkal keményebb ezeknél.”

Akkor Glen egy igazi szuperhős, mert neki a gyógyszertárban egy polc lapjával sikerült lefejeznie egyet. :D
Egyébként használtál már kaszát? Csak mert egy életlen kasza, amivel füvet már marha nehéz vágni, az a nyakad még mindig simán elvágná.

Llew - 2012. 03. 19. 22:39

Mark Bolt
középkori módszer, kőfal és vizes árok

Kővári Erik - 2012. 03. 19. 22:41

Összefoglalva az évadot: a rohadt tücskök ciripeltek, legalább a börtönben biztos nem fognak megállás nélkül ciripelni!

winnie - 2012. 03. 19. 22:41

“Mikorra Várható a 3. évad?”

őszre

Marv Fletch - 2012. 03. 19. 22:45

Llew

Kőfal állat ötlet, csak ugye nagy kiterjedésű legelő köré építeni 3 háziasszonynak, 1 seriffnek, 1 dokinak, meg T-Dognak azért nem egyszerű. Hosszútávon valami ilyesmi kellene persze. Addig is kerítés, közben keríteni egy markológépet, T-Dog-ot beleültetve ásatni vele valami értelmesebb gödröt. Legyen legyen 4 méter széles, 3 méter mély. Az életbe nem ássa ki, de akkor is. :-D

botha84 - 2012. 03. 19. 22:48

Szerintem fasza volt az évadzáró, és összességében az egész évad tetszett végül.
Nem bosszant az sem, hogy egy hangyányit gyengébb volt az elsőnél, hirtelen nem tudok olyan sorozatot mondani (az általam követettek közül) amiben a második évad jobb lett volna a elsőnél, még a nálam 10/10-es Wire második évada is gyengébb volt.
Tetszik, hogy Rick kezd begőzölni, Lori meg… Ő meg egy szimpla háziasszony egy kisvárosból, olyan amilyen…
A kardos csaj belépése tényleg kicsit “tájidegen volt”, valamiért Heroes feelingem lett tőle. :)

A. - 2012. 03. 19. 22:49

Akinek furcsa volt az új szereplő belépője, mert oda nem illőnek találta, az gondoljon arra, hogy Daryl is elég képregényszerű karakternek tűnhet, egyértelműen kilóg a többiek közül, mégis jól illeszkedik már a történetbe.

laonda - 2012. 03. 19. 22:56

Jaja másodszor megnézve valóban gádzsi a csuklyás ribanc.A 2 zombijának a száján van valami, vagy mintha össze lenne varrva.Bár ha így is van, azt még nem magyarázza, hogy nem is akar harapni hanem mint két jól nevelt német juhász megy a csaj után.Várós a 3.évad de mivel 16 részes félő ,hogy felhigítják és kevésbé pörgős részek lesznek.Meglátjuk.

Marv Fletch - 2012. 03. 19. 22:57

A.

Daryl is antiszociális, de azért Daryl-szerű fazonokat láttunk már. Ugyan gyűjtötte a fertőző zombifület, de attól csak vietnami veterán érzetem volt tőle, egyébként pedig szimpla vidéki trappergyerek. Nem tudom vannak-e városi trapperek. :-D

HEFE666 - 2012. 03. 19. 22:58

A T-Dog fanklub nevében kikérjük magunknak a sok savazást ellene. Szinte ö cselekszik egyedül logikusan, gágláns, uriember, vicces, feleslegesen nem jártatja száját.
Farm támadásakor is ö mondja a frankót: Új tervre van szükségünk. Megmenti Lorit, aztán ö meg a partra se engedi le napozni, meg homokozni egy kicsit, pedig minden vágya hogy egyszer lássa az óceánt.
T-Dog for president!!

Az a két zombis láncos eset meg nem úgy van az ám. A két zombi tudatosan tépték le egymás kezét, mert rájöttek hogy akkor agyi kapacitásuk ugrászserüen megnő. A szamurájkardos az ő foglyuk, be van körve az egész arca és a láncok segitségével irányítják. Gyűjtik befele az embereket, spájzolják el őket télre.

HEFE666 - 2012. 03. 19. 23:16

Még annyit hogy helikopteresék biztos valami zombicsalogató ultrahangos kütyüt teszteltek.

Másik teljesen jó ötlet a farm köré árok ásás, elmennének bérelni mondjuk egy Caterpillar 385 kotrót sec-perc alatt körbeásnák vele a farmot.

moriarty - 2012. 03. 19. 23:25

Francba, csalódtam. Bíztam benne legalább ez a rész hosszabb lesz, mondjuk kitöltik az egy órát…

Jó volt ez, voltak benne nagy jelenetek.
Andreáért nagyon izgultam, a csuklyás belépője a láncos zombikkal poén volt.
Mondjuk én arra számítottam, hogy a másik csoport kapja el/menti meg.

Herschel:

“Nem állíthatom, hogy értem Isten tervét, de Jézus megjósolta a holtak feltámadását, én viszont azt hittem, valami másra gondolt.”

Ezen felröhögtem…

Ugye-ugye a kócfüttyös kerítés… a drótkerítés is bedőlt két zombitól.

Nem értem minek kellett az a zombihorda megmagyarázó jelenet az elejére.
Sophia anyja meg mit rinyál.

Soká lesz még 3. évad…

winnie - 2012. 03. 19. 23:27

THR: Congratulations on the finale ratings: 9 million total viewers.

Kirkman: They’re pretty insane! People obviously really enjoy the show. This is definitely a labor of love from everybody. It’s a passion project and it seems to show through in the work and that’s trickling down to the viewers and making it a popular thing.

NoSzi - 2012. 03. 19. 23:30

Bocsássatok meg, de annyira fura, hogy egy olyan világban keresünk logikát, ahol léteznek sétáló hullák:)
Tudom, idióta vagyok, csak nekem mindig spanom jut eszembe amikor ilyet kérdeztem: “hogy lehet az, hogy a wowban a gnom tud platét hordani, a blood elf nem?”
válasza: “úgy, hogy beszélő, zöld, kigyúrt orkok, nagy fogakkal léteznek és ahol halálod után visszasétálsz a testedhez.”

Jogos egyébként amiket írtok, tényleg… nekem inkább a zombikkal vannak megmagyarázhatatlan kérdéseim:

Halottak, minek esznek? Hogy egészségesek maradjanak? Van még hús saját magukon (bár néha marha kevés) miért nem eszik egymást? Akiknek már így szét rohadt a testük, hogy képesek mozogni? Sose látom Őket inni, de ha esznek, vagy isznak, mit csinálnak? működik az emésztőrendszerük amikor szétrohadt már a testük? Mindegyiknek épek és egészségesek a fogaik és nem rohadtak szét, hogyan?

Persze ezek a kérdéseim is csak szőrszálhasogatás, csak szeretek agyalni az ilyeneken.

Csigusz - 2012. 03. 19. 23:37

Maradt a hülyeség is a végére. Igazából a negatívumokat megállás nélkül tudnám sorolni, ezért inkább azokat hagyjuk is – lássuk mi volt pozitív/esetleg WTF a részben:
a kardos csóka zombikkal, és… ENNYI.
valaki írta fentebb, hogy ez kellett volna záró jelenetnek és maximálisan egyetértek, a börtön mutatása kb semmi nem volt.
Fájdalmas volt gyerekek, de kibírtuk :)
Nyáron mindenki pótoljon jó, és szórakoztató sorozatokkal – ősszel találkozunk a pain-train-en :)
Évadpont: 4,5/10

moriarty - 2012. 03. 19. 23:42

Egy dolog még:

Hol vannak a gyerek zombik?

beci4 - 2012. 03. 19. 23:52

Nos, végre megkaptam azt az izgalmat, amit már kb. 6 rész óta várok. Ilyennek kell lennie a Walking Dead-nek. Nem fogok most regényt írni, mert úgyis csak megismételném a többieket.
A lényeg, hogy várom a 3. évadot. Nagyon.

liberatore - 2012. 03. 20. 00:02

Hershel —> IDKFA (Unlimited ammo cheat)
Glenn+Maggie —> Unlimited fuel cheat (ugye amikor leáll Maggie sírni, le se állítják a kocsit) Na jó… Ez nem is gáz annyira.

Lorinál kétszínűbb napraforgó p*csát nem igen lát az ember még a zombik nélküli életben sem. Figyelmezteti Ricket, hogy Shane veszélyes lehet stb, aztán következő részben elmondja Shannek,hogy azért mégis milyen jó volt már, aztán most örihari, mert (akarata ellenére) kinyírta Rick. WTF??? Bite her zombies!!!

Ahogy valaki már említette Damienről (:DDDD nemtom ki találta ki, de tetszik a név) ne is beszéljünk. Jó mondjuk még fiú…

Az ilyen hibák ellenére az évad második fele egészen jó volt. Legalábbis izgalmas, nem úgy, mint az első fele. Maradjanak is a megkezdett úton. Viszont így is max 7/10 tőlem. Esetleg még 7,5…

HEFE666 - 2012. 03. 20. 00:06

“Hol vannak a gyerek zombik?”
A Zoovodába.

breakaway - 2012. 03. 20. 00:30

tudom, hogy hulyen hangzik, de nem lehet, hogy a csuklyas, az vmi felig zombi lehet, vagy nem tudom? Csak mert most hiaba kotne lancot barki egy zombi nyakaba, azzal vissza tartani nem lehet, ha fogod a lanc veget, attol meg siman szet akar tepni(es elvileg szet is tud), nem?

Aragorn83 - 2012. 03. 20. 00:31

félig zombi? :)

Ezt hogy kell érteni? :D

zoomby - 2012. 03. 20. 00:38

Gyerekzombi keresőknek: Sophia :D
Nagyon bírtam, gondoltam hogy a felesleges szereplők zombicsemegék lesznek (jimmy, patricia). Persze Lori megint bebizonyította, hogy egy idióta- komolyan nem értem mit eszik rajta a Rick. Egész évadban ezeket a jelenteket vártam, jó volt, hogy végre 10zombinál több is megjelent.
A helikopter tényleg furi az elején, meg hogy ezek a zombik hogy neki indulnak világot látni (persze nem mintha tudnák hogy merre mennek).
A 2.évad nem volt nekem se bejövős, de mindig néztem ez a rész viszont valamennyire kárpótolt! Azt hiszem a 3. évadtól is várhatunk siránkozást nagy lelki fájdalmakat, de remélem belepörgetnek már egy kicsit! Daryl a szívem csücske, nagy arc a csávó! Herschelt is egészen megkedveltem! Andreanak én is szurkoltam, remélem megtalálja a többieket! Az, hogy mind lényegében zombik hát igen… engem is lesújtana ha ellene küzdenék, és meg tudnám. Szerintem ez még fog szülni kellemetlen pillanatokat, Rick fantörpikus dumáival együtt (T-dog szerintem is keménynek hiszi magát).
A végén dobhattak volna nekünk nézőknek még pár morzsát amin elagyalhatunk nyáron.
Szerintem: A kardos figura nő, lásd vannak mellei.(és tuti néger, ha pedig így van akkor pápá t-dog pajti) Na ő egész szimpi, a zombik karját levágta gondolom a fogakat meg kiverte vagy valami ilyesmi. Az erőd/börtön alapból egy frankó ötlet ha valaki el akar bújni! Az első részben feltűnő néger csókát a fiával én is visszavárom, illetve Merle is visszakacsinthat még. Na meg persze mi is volt az a helikopter???
Összesen nálam:
02.13./ 9pont
2. évad/ 6,5pont (szigorú vagyok)
nyáron nekiveselkedem a képregénynek… :)

Varesz - 2012. 03. 20. 01:13

Teljesen egyetértek az írással. Voltak az évadban gyenge részek, de így az egész egyben, rendben volt teljesen. Nagyon messze lesz így az ősz. :( Főleg, hogy még csak most fog beindulni az egész.

khaos - 2012. 03. 20. 01:21

végre egy kardos egyén (ahogy láttam nő)
mióta folyton panaszkodnak a lőszer miatt ezen agyalok,kardok,dárdák,szúrófegyverek,hasznosabb csendesebb és nem fogy ki
persze biztos nem járkál minden farmer katanával az oldalán(nah majd a japán spinoffban) de ez a szereplő már most levett a lábamról,máris bestoff karakter,az meg h csak úgy sétálnak utána láncon a zombik..
jah aki kételkedett a jelenetben nézzen meg pár katana bemutatót mi mindent lehet vele szabdalni viszonylag könnyen

egyébként T-dog ezért hallgatott 10 részen át,a fináléra magolta a szöveget,ennyit a 2 évad alatt nem szerepelt mint most,és a végén rickre tekintve előjött a bulldog kép is

végre kiderült a mindenki fertőzött rész is,nemtom mit izgatja őket,ha meghalnak fertőzés nélkül is halottak,nincsenek gondolataik,most hogy jár vagy fekszik hullaállapotban nekem már holtmindegy lenne
random hershell family szépen hullott,kár h a fő csapatból egyik se (még andrea se,de neki megbocsátok h túlél,az okok már fentebb írva vannak)

a legvégén azon agyaltam hogy mekkora poén lenne ha elindulnának anélkül a másik irányba hogy felfedezik a börtönt (vagy,nemtommiaz,a falakból tornyokból arra következtetek, dokinéni:fox river?)

jah ami nem tetszett hogy itt mindenki cheater(már írták,IDKFA,+),nincs az az isten h 100%os hs arányt tudjanak összekaparni:
-futva
-ugrándozva
-1 és 50 méterről is akár
-kocsiból
-motorról
már csak vmi mátrixos bullett time-os előre ugrást hiányoltam hershelltől

egyértelműen nagy érdeklődéssel maradok a sorozat rajongója minden hibája ellenére
nincs az az isten hogy azelőtt abbahagyjam mielőtt lori golyót kap

Aragorn83 - 2012. 03. 20. 01:45

The Walking Dead játék. Ismeri valaki?

http://www.amctv.com/shows/the-walking-dead/dead-reckoning

Lacroix - 2012. 03. 20. 02:36

A csuklyás nőről elsőre Asaaj Ventress jutott az eszembe :)

MikkaMakka - 2012. 03. 20. 05:12

évad közepe nem jött be de utolsó két rész felhúzta
Lorit viszont annyira meggyűlöltem h már ez az egyetlen kívánságom h őt szétkapják a zombik

Pingvinúr - 2012. 03. 20. 05:38

Szerintem ez az évadzáró egész pofásra sikerült.

Bandido - 2012. 03. 20. 06:45

Szerintem T-Dog apja nem más mint Mr-T. A kedvenc állata a T-Rex a kedvenc zenésze meg T-Pain. És a zombik megjelenése előtt a T-Home nál dolgozott. A kedvenc autója meg a Ford T modell. T-Bag meg a legjobb haverja.

Joker - 2012. 03. 20. 07:19

khaos

“végre kiderült a mindenki fertőzött rész is,nemtom mit izgatja őket,ha meghalnak fertőzés nélkül is halottak,nincsenek gondolataik,most hogy jár vagy fekszik hullaállapotban nekem már holtmindegy lenne”
Hát ez az! Ez csupán annyiban lényeges, hogy minden elhulló társukat fejbe kell lőni, ha nem akarják viszontlátni zombiként később.

Azért a katana használata nem hiszem, hogy olyan egyszerű, mint egy lőfegyveré, ráadásul pl.közelharcban a hatékonysága is megkérdőjelezhető.

Hogy árokásáshoz miért nem szereznek munkagépet- Hát persze,majd zsebből előhúznak egyet. Amikor az üzemanyagot, gyógyszert,lőszert is úgy kell összevadászni.

Egy 70éves lódoktornak pedig tényleg sok esélye van az orvosi Nobel-díjra:D

cscs - 2012. 03. 20. 07:41

Hiába erődítik maguk körül a farmot kőfallal vagy vizesárokkal, ha valaki pl Hersel éjjel szívrohamban meghal átváltozik és reggelre végigharapdál mindenkit.

mtoma73 - 2012. 03. 20. 08:04

Szerintem is jó volt az évadzáró és az évad is a szokásos hülyeségek ellenére is.
Shane egyébként pont Lori békülése miatt döntött úgy, hogy kinyírja Ricket, mert Lori szavaitól újra reménykedni kezdett, hogy úgy lehetnek, mint régen. Egyértelmű, hogy Lori ugrasztotta a két fickót össze.
Egyébként meg, akik azon problémáznak, hogy miért nem ástak árkot a farm köré, meg hasonló problémák, azok gondolják végig, ha ezek mind meg lettek volna a sorozatban, akkor meg az lenne a bajuk, hogy miért nincs akció, meg semmi nem történik. Pont a hibázások meg ésszerűtlen cselekedetek miatt vannak események. Ha mindenki a házban ülne és nagy egyetértésben malmozna, érdektelen témákról beszélgetne, akkor konkrétan nem történne semmi, dög unalom lenne.
A zombikról meg ilyeneket írni, hogy ez meg ez már valószerűtlen és csak röhögni lehet rajta, na az ilyen mondatokon lehet szerintem inkább röhögni. :DDDDD

moriarty - 2012. 03. 20. 09:08

Igen, ott volt Sophia, meg az első évad első részében az a kiscsaj, de ennyi.
Sem Atlantában, semmi ebben a nagy csordában nem lehetett látni egy gyereket sem.
Legalább cgi-vel rakhattak volna bele, ha nem akartak gyerekeket akcióztatni.

Kivlov - 2012. 03. 20. 09:15

Na sikerült többé-kevésbé végigszenvednem az egészet.
Az első évad nagyon tetszett, a képregényt nem ismerem. Ennyit az előzményekről, a második évadon rohadtul látszik h lehúzták őket pénzzel. Semmi nem történik, rinyálnak olyan dolgokon 3 részen keresztül, amin 1 részen is tovább lehetett volna jutni. Nekem személy szerint a második fele az évadnak még laposabbnak tűnt, ezzel a Shane-s skizo vagyok szituációval együtt is. A vége ütött, pláne a csuklyás figura.

Tudom, hogy nem lenne benne poén meg történés de azért nem menjünk el az alapvető hibák mellet:
1. nem tudom , h csa engem idegesít e ez a “hátam mögött megjelenik valami” helyzet. Könyörgöm a zombik még csak nem is gyorsak, nem futnak meg ilyenek. Nézzenek már körbe rendesen.

2. A menekülés katasztrofális. Semmi tervük sincsen, csak ilyen ad-hoc ugrálnak össze-vissza. Amikor megerősítették a házat, akkor erről miért nem beszéltek?

3. nem alap h a kocsikba élelemet raksz meg vizet és mindig, mondom mindig telerakod benyával? Értem én h nincsen minidg elég készlet, na de azért pár gallon benzin volt tartályokban is.

4. aki azon lepődik meg h nem volt árok a farm krül, meg minden egyéb védelmi vonal, azzal közlöm, hogy másfél áévadot ezek az állatok sátorban töltöttek. Azért ez elég meleg.

5. a kis srácot remélem megrángatják párszor, hogy így fogja magát és duzzogva lelép.
6. Lori undorító, fejbeverném rendesen, egy igazi hülye p**sa. Egyszerűen nem értem mit akar még. megölette a férjével a volt szeretőjét és utána duzzog.

Nekem nagy hiányérzetem van és úgy gondolom lesz is. Megint egy zárt börtönös alagutas részre fognak menni, ahol megint csak azon megy a nyáladzás, hogy csoport, meg ki mentett meg kit meg stb. Nem tudom rendesen leírni, hogy tényleg mi kéne e helyett, mert én is szeretem a belegondolós részeket, amikor tényleg elképzeled te vajon mit tennél. Talán túl sok a duma.A drive-ba pont ez tetszett, hogy e nélkül el lehet mondani sok mindent.

Na mindegy, nyilván tördelem a kezem, hogy legyen folytatás meg idejében készüljön el, csak könyörgöm. Poszt-apok több legyen benne.
Bontom a vonalat

bëiz - 2012. 03. 20. 09:22

Nekem tetszett a finálé és az évad is.

Lehet, hogy van benne logikátlanság, de az itt kommentelők többségében is. Először azon sírtok, hogy végig beszélik a részt, aztán meg azon nevettek, hogy T-Dog nem beszél. :D Hát hogy van ez?

Plusz miért kerestek választ olyan kérdésekre, hogy “mi hajtja a zombikat?” Most ez komoly? :))) Kiemelném, mert sokan elfelejtik: ők ZOMBIK. Az hajtja őket, ami… Songoku miért tud repülni? Tök logikátlan XD

Na ennyit a kommentelőkről, most írnék a részről.
Jó volt a kaszabolás az elején, tetszettek az elhalálozások, ez a csuklyás fazon király és Rick végre kimondta a tutit.
Tele volt fasza egysorosokkal/kétsorosokkal, “This isn’t a democracy anymore.” és a többi, illetve kiemelném Hershell mondatát, ami számomra nagyon gyomorbamarkoló volt:

“I can’t profess to understand God’s plan, but Christ promised the resurrection of the dead. I just thought he had something a little different in mind.”

Az évad végig tetszett, Shane-t nagyon sajnáltam. Nagyon jó részeket szállítottak hétről-hétre: a pajtakinyitós, a kocsmapárbaj, Glenn és Maggie nagyon szimpatikusak, Rick egyre badassebb, Daryl meg mindig is király volt. Lori nyíg-nyűg, de elfogadom, végülis akad némi problémája a világgal. :)

egy szónak is egy a vége: várom a harmadikat.

Emke - 2012. 03. 20. 09:27

Rick Grimes most már hivatalosan is badass. Micsoda beszólások, “send me a postcard”; “this isn’t a democracy anymore”.. :) Hah, baromira élveztem, főleg mikor facepalm-Lori elrántotta a karját, és Rick visszanézett rá “neked mostantól kuss a neved” nézéssel. Lorit amúgy komolyan nem értem. Be kellene csurrantania attól, hogy a férje a sarkára állt és rendezte a dolgokat, amikor valaki konkrétan az életére tört… De ezeket a dolgokat mi, egyszerű nézők ugye nem érthetjük meg.

Remek rész volt! A kardos alak a két megcsonkított zombie rabszolgával komolyan festői, arra a szálra is baromi kíváncsi leszek. Na meg a végén feltűnő börtönre, már ha az… Remélem hamar túlteszik magukat azon, hogy csengettek a demokráciának, és nem lesz sok lelkizés. Történtek most velük kemény dolgok, amik után már nyafogás helyett az ésszerű túlélés lenne helytálló.

ffff, de krva messze van az ősz.

yosha - 2012. 03. 20. 10:51

balage

A 28 nappal későbben nem zombik voltak, csak agyatlanra vadult emberek, a filmben is mondják hogy kiszáradtak, megdöglöttek.

Pistol Pete - 2012. 03. 20. 10:58

Látom kapom az ívet, de én nem azt írtam hogy a farm köré ássanak árkot két méter mélyet ketten két óra alatt. Hanem inkább a ház köré mint egy utolsó védelmi vonal, hiszen beszéltek arról lehet a pincében kell elbújniuk, Shane csinálta a magaslest. És az árok is csak egy ötlet, bele kihegyezett karók, kifeszített drótok, molotov koktélok, bármi ami lelassíthatja a zombikat, a tűzért nem rajonganak. Odakészíteni a ház mellé a vasvillát, kaszát, lovakat ha megvoltak még. Akcióval együtt is lehetett volna kicsit tervszerűbb. Nyilván az akció közepén mindenki az első eszébe jutott megoldással rögtönöz, de pl. Rick is mielőtt beengedi a zombikat a pajtába, nem az értékes öngyújtót dobatja le Carllal, hanem egy darab rongyot gyújtanak meg. De nem csak a védelem, a menekülés sem volt megtervezve. Még találkozási pont sem volt megbeszélve, a kocsik szinte üresek voltak, se ruhák, élelem (alma, dió, répa, uborka, tojás akármi) ami lehet egy farmon. Ezek ilyen apróságok, mint mikor az első évadban lerohanták a tábort, akkor is többen írtuk zsínóron pár konzverdoboz kifeszítve körbe és jelzi ha mozog valami, nem arra ébredsz hogy már a sátorban eszi a karod a walker. Fára mászni se tudnak az eddigiek alapján.
Mielőtt valaki kiragadna egy mondatot azzal milyen unalmas lenne a sorozat ha a barkácsolást néznénk, ismétlem: nem azt mondom hogy ultimate védelmi rendszert építsenek, ne is legyen mindenki MacGyver és Bear Grylls de ne is ölbe tett kézzel, ötletek nélkül várják őket. Ezekkel ugyanúgy lement volna a drámai támadás, mert egy hordát nem lehet megállítani, de mégsem azt kellett volna látnunk “tervként” hogy Hershel hátraszól Loriéknak kapcsolják le a villanyt… Lori, Lori, Lori tényleg őt ki kéne találni, zombiapokalipszis közepén bekapja a legyet, idiótaságból lenulláz egy kocsit, sose tudja hol a kölke…
Meg olyan nagy távolságot nem tettek meg, még mindig Georgia államban furikáznak, nehogymár Hershel aki ott nőtt fel ne tudjon egy jó helyet, amikor tanakodnak említhette volna héé van itt a környéken egy erőd féle meg kellene próbálni…

Apróságoktól függetlenül nagyon várom az új évadot. Új helyszín, új szereplők, talán Merle is lesz, meg ugye jön a tél lehet majd hógolyózni a zombikkal.

sangria - 2012. 03. 20. 11:48

Pontosan mit jelent/mivel jár, hogy bennük van a vírus?
Ha meghalnak, ők is átalakulnak, ezt eddig is tudtuk, de amíg élnek, addig nyilván nem, szóval mitől sokkoló hír ez?

Nekem egyébként még az tetszett, mikor Hershel vmi olyasmit mondott, hogy végülis Krisztus megjósolta a holtak feltámadását, de ő azt hitte, kicsit másra gondolt..

bruti - 2012. 03. 20. 11:48

Na, az első rész, amin vére őszintén izgultam. Szerintem jó volt.

Cassie - 2012. 03. 20. 12:05

Minden sorozatban vannak logikátlanságok, szerintem általában felesleges szőrszálhasogatni, főleg egy olyan sorozat esetén, ami eleve fikció. Hacsak nem csinálnak valami ordas baromságot a készítők, viszont szerintem eddig nem volt olyan nagyon durva hiba :) Illetve a kisebb ellentmondásokon meg jól elvitatkoznak a nézők, ez tartja életben a beszélgetést a sorozatról, ha mindenki csak annyit mondana “ja igen jó rész volt” nem lenne miről beszélgetni. Kicsit kár, hogy csak a Sophia halála utána részekre kapták maguk össze az írók, így belegondoltam és nem is emlékszem arra nagyon, hogy mi volt a megtalálását megelőző részekben.
Az évadzáró szerintem tökéletes volt, pont jó arányban kaptunk benne drámát is, meg akciót is, a badass csuklyás csajszi előre látom, hogy nagy kedvencem lesz :)
Hershel meg lehet – sőt valószínűnek tartom – hogy tud a börtönről, csak direkt nem ajánlotta, mint búvóhelyet. Két okból: 1. a börtönbe általában nem a legkellemesebb embereket zárják be, az ottaniak simán átvészelhették ott, az egész apokalipszist és nem lenne kellemes csak úgy random odaérkezve egy ilyen társaságba keveredni. 2. Ha kitör egy ilyen járvány és a hatóságok megpróbálják elkülöníteni a zombikat, mi lenne erre tökéletesebb hely, mint egy börtön, úgyhogy hemzseghet a hely a walkerektől. Két elég nagy rizikófaktor :)

winnie - 2012. 03. 20. 12:12

“Minden sorozatban vannak logikátlanságok”

vagy éppen nincsenek, de az nem mentség, hogy “a gossip girlben is van, így ebben sem baj, ha van”. más kérdés, hogy nem az a logikátlanság, amit xy annak tart – attól, hogy xy nem ért valamit, még százféleképp megmagyarázható lehet:)

Lorka88 - 2012. 03. 20. 12:19

Ha jön Merle, T-Dog megy… ezt is vegyétek figyelembe :D

koka - 2012. 03. 20. 12:31

Na ez az mit fog kapni T-Dog Merlétől te jó ég!! Itt még a messze földön híres zsenialitása se tudná kihúzni a csávából. Vagy szemet szemér alapon levágja Merle T-Dog egyik kezét. Egyik se jó hír neki. Szóval T-DOG IS IN TROUBLE!!!

mtoma73 - 2012. 03. 20. 12:52

Cassie:
A börtön se biztos, hogy jó hely, mivel ott könnyen meghalnak a bentlakók, akik át is változnak zombivá, így nagyobb a valószínűsége, hogy ott elég sok zombi van.

A farm egyébként adhatott téves biztonságérzetet is. Egyébként a farmon lakók nem fogoly fickó csapatának támadása ellen készültek fel?

clark - 2012. 03. 20. 13:02

a finálé eléggé jó volt,bár Lorit kár hogy nem kapták el meg még egy pár embert.Tdög most kb annyit beszélt mint az egész évadban:D
Kicsit furi volt hogy csak lőtt mindenki újratötlés nélkül.

Ha nem lett volna az első 7 rész akkor az egész évad sokkal jobb lett volna.Rem a köviben nem követik el ezt a hibát,vagy elég lesz csak az évadnyitót megnézni és utánna a szünet utánni részeket.

mondjuk történhetett volna ez a 3.4 részben is és akkor már jobban haladtak volna.

maradok a kövi évadra az biztos.

human - 2012. 03. 20. 13:27

bebástyázni a farmházat? szerintem a legnagyobb baromság lenne, inkább mindig készen kell álljon elhajtós kocsi szerintem, más lehetőség nincs. Gondolj bele, jön 10000 zombi és körülveszi szép lassan a házat. Még ha nem is törnek be, te nem tudsz kaját szerezni és szépen meghalsz. 7 ember nem öl meg 10000 zombit

bn_volt - 2012. 03. 20. 13:36

fúúú de phasza volt
Az évad eleje jó volt, főleg, amikor a zautópályán jön a zombihorda és bujkáltak ezerrel.
Az évad közepére lecsücsent a sorozat áramlása, de ez is nézhető volt, úgy-ahogy, nehezen, kicsit szenvedve.
Az évad vége phaszányos volt, az utolsó 3 részre gondolok itt.
A Shane gyereket sajnálom, de amikor a hülyelibaLori leült beszélgetni vele, hogy “lehet tijed a gyerek”, na akkor már tudtam, hogy szegény Shane gyereknek annyi volt.
Rick családjából egyedül Rick nem megy az idegrendszeremre, nemtom a képregényben is ennyire rohadt idegesítő e Lori meg Carl, nem fogok sírni, ha zombik lesznek.
A végén Sophia annyát jól képenvágtam volna, mit pityog, mit lázít? Egész eddig tényleg csak kolonc volt, most meg ki tudja mié’ kinyílt a csipája..

ck22 - 2012. 03. 20. 13:46

Remélem,hogy mind a 16 rész nem a börtönben fog játszódni..

Bandy - 2012. 03. 20. 14:00

Szeintem meg pont jól adta ki magát a 2.évad,a sok megpróbáltatás után kicsit emberibb környezetbe kerültek, a műfajhoz képest “apróbb” problémás mindennapok. Majd a vége felé fokozatossan jöttek az izgalmak.
Összeségében a drámaibb hatás miatt pont jó így.

mtoma73 - 2012. 03. 20. 14:55

A börtönben pedig májküll szkófild majd segít nekik eligazodni. :DDDD

Vance - 2012. 03. 20. 15:22

Szerintem a csuklyás csajt (Michone) azért nem támadják a zombik meg azért tud járkálni mert pont van 2 zombi “testőre”!Bár az még nekem is talány, hogy miért nem támadják meg oké hogy nincs kezük meg lehet kiütötte az összes fogukat de akkor is, nem is elhízott zombik, hogy mert jól laktak nem akarnak támadni senkire!Hát kíváncsi leszek a csajszira remélem elég időt szánnak rá, hogy megismerjük4El tudom képzelni azt is, hogy az első rész első 10 percében még a kezdődés előtt az ő eddigi életét mutatják!nagyon jó kis karakter lesz igaz tényleg kicsit mese szerű de pont ettől olyan jó!A börtönön belűl nem sok zombis dolgot tudok elképzelni max ha kijárkálnak kajért meg ilyenekért!ott max konfliktusok lesznek!Valaki írta hogy Hershell de hülye hogy nem tudja hogy arra van egy börtön miért nem próbált oda menni egyből4ne haragudj egy nap alatt elég sokat lehet autókázni ha eljutnék én is éjszakára Szeged mellé én se tudnám hol van a Csillag hogy majd oda megyek!a másik meg hogy kiszámíthatatlan hogy ott most élők vagy holtak vannak!

bëiz - 2012. 03. 20. 16:51

Szerintem is hülyeség lett volna körbeásni a farmot. Minek? Volt dolguk elég. Na meg hogyan? A Nők ástak volna? 4-5 “életképes” fickó van/volt a csapatban, asszem ellettek volna az árok ásással :)
Vagy vittek volna oda munkagépeket? Cseppet sem lett volna zombicsalogató a markoló pöfögése, míg napok/hetek alatt normál mélységre kiássák az árkot :) És ha az árok köré gyűlik 10ezer walker? Akkor mi a hekk következik? Szépen éhenhalnak a farmon? dejó, hogy kiásták…

A másik az idegesítő kölyök elmászkálása. Mért ne mászkálhatna el? Tud szaladni, nem? Kiabálni is tud, ha baja esik. Nagyjából “biztonságos” volt a farm (egy darabig), bizonyos idő elteltével én sem rágtam volna a körmöm, hogy most vajon alszik a gyerek a szobában vagy éppen brunyálni ment valamelyik fa mögé? A gyerekek meg ilyenek. Mindegy milyen világban nő fel: egy egészséges kisfiú megtalálja a módját, hogy bizonyos keretek között lelépjen a szüleitől, “kalandozzon”, kővel dobálja a sárba ragadt zombit. Ilyenek ezek a kölykök.

Ráadásul mindenki olyan okos a filmet nézve, a karosszékből :) Hirtelen merülnek fel a problémák, hirtelen kell megoldani: össze-vissza száguldoznak a farmon és random walker-irtásba kezdenek feleslegesen?
Kérdem én: na és? Ott, akkor Te, mit tettél volna hirtelen? Csak felveszed a harcot, nem? … néhány perc erejéig. Aztán látod, hogy jönnek-jönnek és egyre többen vannak…ú basszus, tünés innen! Nos ugyanígy cselekedtek ők is, felvették a kesztyűt, néhány puff után rájöttek, hogy nincs remény, és mindenki elhúzott a saját bőrét mentve… a szélrózsa minden irányába (megjegyzem ez szép ötlet volt, érthető reakció).

Hershell meg mégis miért beszélt volna a börtönről? Megmondom őszintén, ha itt kitörne a zombiláz, nekem eszembe sem jutna börtönbe menni. Hirtelen nem is tudom mit csinálnék (át kell ezt gondolni :-)) de hogy a börtön nem jutna eszembe az fix. Ráadásul biztos nem egy köpésre volt a farmtól a böri (Hersell privát indokait meg ne feledjük: a farmon akart élni és meghalni!)

Lori idegesítő, de hát előfordul. Vannak idegesítő emberek a világon. :)

Lajoska67 - 2012. 03. 20. 16:56

Vance, de ha Szeged mellé autóznál hasonló esetben, akkor valószínűleg nagy kétségbeesésedben se fogsz leállni az ország út mentén táborozni úgy, hogy az erdő két oldalon tele lehet zombival. Hanem mivel – mint mondtad – ott van Szeged, lenne némi esély egy épületbe bejutni, akár a szélén. Úgyhogy nekem nem volt tiszta, hogy itt a térképek miért nem kerülnek szóba, és miért csak úgy félig vaktában mászkálnak 2012-ben.

sapkamacska - 2012. 03. 20. 17:24

szerintem zombiapokalipszis idején normális reakció, hogy mindenki bekattan, részről részre fokozatosan megőrülnek, elvesztik a kapcsolatot a realitással, idegbetegek, depressziósak lesznek, elvesztik céljaikat, bizalmukat, ez sok hülyeséget megmagyaráz…tök szívesebben néznék egy ilyen pszichós sorozatot, mint a The Road film.

az hogy nem történt semmi részeken át az annyiból reális, hogy el vannak szigetelődve az élő emberek egymástól, lassan, sőt egyre lassabban történnek a dolgok, kivárás van és túlélés

az utolsó részeken én konkrétan elaludtam, az égő pajta előtt mászkáló hordára ébredtem, az a kép gyönyörű volt, ahogyan összeomlott a fa váz, mint az utolsó reményük a farmban…

az is tetszett, hogy Herschel a Bibliában megjósolt holtakkal való találkozást mondta! Lehetne vinni ilyen mátrixos utalgatós szimbólumos irányba is…purgatórium, pokol, megváltás, stb

viszont Ricket gyűlölöm, idegesít benne minden, bárcsak meghalna! túlélőkalauznak alkalmatlan a sorozat, a szerződéseik tartják életben a szereplőket. öngyújtót tűzbe dobni, felgyújtani magad alól a pajtát, nem hagyni üzeneteket a túlélőknek (írva vagy rádión), nem tervezni a menekülőutakat, facepalm…

Xsz - 2012. 03. 20. 18:00

Hershel infinite ammo effect+ god mode :DDDD
Amúgy Ricknek egy Emmy szobrocska simán kijárna az utolsó részek miatti alakításáért.

HEFE666 - 2012. 03. 20. 18:01

Most már mindent értek!
“Pontosan mit jelent/mivel jár, hogy bennük van a vírus?”
Hát bennük van a vírus, hát emiat szép lassan elkezdett leépülni az elméjük, csökken az agykapacitásuk, hát ezért cselekszenek eképpen.

Rick féle monológon a végén jókat mosolyogtam
“Összetartom a csoportot,
élve tartom!
Mindig is ezt tettem,
nem számított, mi történt.”
Ez az élve ez nagyon ott volt

Na a börtönben vajon hogy fognak támadni a zombik, biztos majd bekopognak, hőseink meg kihajolnak megnézni hogy ki az és leharapják a fejüket.

Most hogy elkezdtem visszanézni az első évadot Rick már akkor is egy BadAss volt Bad nélkül.A tábornál bedig Andreának kellet volna elmenni pisilni.

Soma - 2012. 03. 20. 18:19

Végre valaki már használta az agyát és rájött, hogy közelharci fegyverrel (samurai karddal) többre megy, mint lőfegyverrel.Szerintem a két pórázos zombi meg azért volt, hogy elvegyüljön, hogy nem támadjanak rá vagy, hogy ne érezzék a szagát.
Andrea meg szerintem nem boldog, hogy szarba hagyták a társai.

Viktor - 2012. 03. 20. 19:30

bëiz: “Plusz miért kerestek választ olyan kérdésekre, hogy “mi hajtja a zombikat?” Most ez komoly? :))) Kiemelném, mert sokan elfelejtik: ők ZOMBIK. Az hajtja őket, ami… Songoku miért tud repülni? Tök logikátlan XD”

Csak annyi a probléma ezzel az érvvel, hogy Son Goku repülését simán megmagyarázták egy részben.
Persze ettől még hülyeség marad a kérdés, csak gondoltam jó ha tudod. :)

Vance - 2012. 03. 20. 19:36

Lajoska67

Egy láthattuk, hogy a kisebb városok is teli vannak zombikkal lásd a kocsmás rész!Kettő gyorsan indultak le ki a fene gondolt abban a káoszban térképre??Három 2012 oké GPS stb. de nincs nekik nagyon semmi elektromos késük!

Soma
Tökre igazat adok!Simán jobb a kard mint a pisztolyok!Jó persze jó ha van nálad fegyver mert azért csak távolabbról tudod őket megölni de tényleg csendesebb és ha bírod erővel akkor sztem 20 Walker egyszerre megy rád egy irányból azokat is letudod szabdalni ha nem ragad egyik fejébe bele a kard!Mondjuk a legjobb egy automata számszeríj lenne!

Marv Fletch - 2012. 03. 20. 19:42

“És ha az árok köré gyűlik 10ezer walker? Akkor mi a hekk következik? Szépen éhenhalnak a farmon?”

Ha akkora területen kerítik körbe magukat atombiztosan, hogy tudnak rajta termelni, tenyészteni, akkor kényelmesen kivárhatják, amíg a zombik elrothadnak. Az egy gyenge érv, hogy mi van ha jön 10 000 zombi, mivel nem jön ennyi, most is csak azért jött, hogy elzavarja őket a farmról. Ha meg jön, arra is van megoldás. Több kijárat kell a védelemből, fél óra alatt nem kerítik körbe őket 10 000-ren, a gyérebb oldalon szépen kiautóznak valami csapóhídon, és lövöldözve elcsalják a 10 k zombit.

Marv Fletch - 2012. 03. 20. 19:45

Kard mellett lándzsát használnék, hogy ne legyek nyakig véres és fertőzött. :P Akár közvetlen fejre-nyakra is lehet döfni, vagy ledönteni a szemétládát egy testre mért döféssel, és utána az arcába. Ha meg elkapja a nyelet, és nehézkes az ügy, akkor elő a katanát. :)

ljdwcb - 2012. 03. 20. 19:59

Bear Grylls kéne a csapatba :D

nem volt ez olyan rossz, nekem elrepült a 40 perc. A zombisétáltatóra kíváncsi leszek. Számomra egyetlen borzalmasan idegesítő dolog Lori…inkább no comment. Remélem a következő részben, ősszel felfalják a zombik. Ja de terhes, akkor mégsem :D akkor előbb szüljön egy okosabb gyereket mint a mostani Carl gyerek…és utána falják fel…

Dee - 2012. 03. 20. 20:10

Engem a helikopter izgat nagyon. Ki vezeti és hova ment? Ezek szerint vannak olyan túlélők, akik fejlettebb eszközökkel rendelkeznek? És miért csak a zombik hallják? Egy helikoptert azon a csendes farmon simán meg lehetett volna hallani.

No meg azt a rinyálást sem értem, hogy jaj, elvesztettük a farmot. Már miért vesztették volna el? A zombik tovább battyognak, nem fognak beköltözni és akkor vissza lehetne menni. Persze nem vágyom további farm, ahol élünk epizódokra, de ezt nem éreztem reálisnak.

Nagyon nagyon szomorú voltam, hogy Lori és a hülye kölke túlélte :(

Marv Fletch - 2012. 03. 20. 20:16

Ha még egyszer valaki Lorit fikázza, szólok Ricknek, hogy probléma van. :)

Lori momentán az egyetlen anya a társaságban, ráadásul terhes, ráadásul két pasi hajt rá. Vagyis már csak 1.
A legösszetettebb érzelmi hálóval rendelkezik, ezer aggódnivalója van. Komolyan mondom még egy Lori-rinya, és kisétálok az illetővel a farm melletti erdőbe beszélgetni egy jót. :))

Marv Fletch - 2012. 03. 20. 20:18

Helikopteres jelenetnél beugrott a Holtak hajnala helikopteres jelenete. Ott is a reményt testesítette meg. Bár itt csak bajt okozott.

Dee - 2012. 03. 20. 20:19

Én nem fikázom, mert nincs rá szó. Csak nagyon nagyon szurkoltam :)

koka - 2012. 03. 20. 20:57

Marv Fletch:

“Ha akkora területen kerítik körbe magukat atombiztosan, hogy tudnak rajta termelni, tenyészteni, akkor kényelmesen kivárhatják, amíg a zombik elrothadnak. Az egy gyenge érv, hogy mi van ha jön 10 000 zombi, mivel nem jön ennyi, most is csak azért jött, hogy elzavarja őket a farmról. Ha meg jön, arra is van megoldás. Több kijárat kell a védelemből, fél óra alatt nem kerítik körbe őket 10 000-ren, a gyérebb oldalon szépen kiautóznak valami csapóhídon, és lövöldözve elcsalják a 10 k zombit.”

O_O ….nem semmi lenne 5 emberrel egy erődöt felépíteni kb 1 hónap alatt úgy, hogy benne még termelni is lehessen. Ha ez így lett volna akkor a törökök sem törték volna át a végvárrendszert :). Aztán meg egy idő után úgy is feltöltődne zombival az árok és akkor a többi át tudna sétálni

Dee:

“Egy helikoptert azon a csendes farmon simán meg lehetett volna hallani.”

A helikopter Atlantába volt a farm gondolom jóval messzebb van. A zombik pedig hordában mozognak az egyik megy a másik után, egyre több csatlakozik a hordához és egy adott irányba haladnak. Ez történt a második évad első részében is. Itt meg valószínűleg elkerülték volna a farmot csak hát pont akkor dörrent el a lövés és emiatt arra indultak tovább.

Marv Fletch - 2012. 03. 20. 21:04

koka

Az elvet vitatom, miszerint zombik ellen nem szabad beerődölni magunkat. Nyilván 7 embernek elég kerítést csinálnia, de nagyobb létszámú csoport, ha tartósan be akar rendezkedni valahol, akkor csak ez a módja van.

m minnifield - 2012. 03. 20. 21:49

így a kommenteket végigolvasva az lett volna a legegyszerűbb, ha szerencsétlenek elmennek floridába, fellövik magukat a holdba, esetleg hill valley-ban megkeresik a dokit és elmennek 1955-be…

asd123 - 2012. 03. 20. 22:06

A kapucnis szereplőt látva az jutott eszembe, hogy ha ilyen jól idomíthatóak a zombik akkor akár munkaerőnek is belehet fogni őket :)

Lorka88 - 2012. 03. 20. 22:08

“A harmadik évaddal kapcsolatban korábban már kiderült, hogy abban szerepelni fog a képregényekből jól ismert Kormányzó (David Morissey fogja alakítani), s tegnap az is biztossá tűnik válni, hogy visszatér a sorozat a Michael Rooker által alakított Merle karaktere, akit a mostani szezonban is láthattunk. A színész mindezt a WonderConon árulta el a rajongóknak, s bár részletekbe nem bocsátkozott, annyit azért elmondott, hogy mindehhez tíz kilót fogynia kellett.” sg-n olvastam

ennyi, T-Dog véged XDXDXD de sztem Glenn is húzhatná a nyuszitalpat, Rick azért mert megbilincselte, Daryl meg azért, mert nem kutatott utána eléggé…

de 10 kilót kellett fogynia… lehet zombi lett??? na tessék, még egy rejtéjt bedobnak ide nekünk októberig…grrr…

Marv Fletch - 2012. 03. 20. 22:43

Lorka, hogy raknák már be Merlét zombinak. :-D

liberatore - 2012. 03. 20. 23:02

m minnifield: ennyi… haters gonna hate :D:D

Amúgy még azt hozzá szerettem volna tenni amit sokan mások is már megtettek, hogy kijár a riszpekt Ricknek az utolsó jeleneténél. Végre kitörhet és nem Shane árnyékában élhet, ahogy eddig tette.

A “Send me a postcard” meg a hét idézete lehetne. :D

Drainer - 2012. 03. 20. 23:15

Nekem nagyon tetszett a rész, egyedül kicsit a végtlen ammón csodálkoztam én is, de maradjunk annyiban hogy csak nem akarták az újratöltést gyakrabban mutogatni, hogy töményebb legyen az akció. A csapat széthúzása is érthető, megrémült mindenki a támadástól, túl nagy volt a biztonság érzetük, nem kicsit rázhatta meg őket a dolog. Rick viszont nagyon felnőtt a feladathoz hogy egyben tartsa őket.

Összességében az évad is jó volt, az egyetlen – illetve két problémám az a Damien gyerek és Lori, mindenki mással ki voltam békülve. A srácnak egy kis fegyelmezés kellene mert még véletlen sem fogad szót, állandóan elmászkál és a bajt keveri, nem mellesleg sajnos szellemileg az anyja képességeit örökölte. Tényleg kijárna már neki pár tasli, akkor talán még lenne is esély rá hogy legyen belőle valami.

Lori meg hát… szerintem nézők tízezrei könyörögnének a zombihordáknak hogy szánjanak meg minket és kóstolják meg végre. Valaki próbálta itt védeni hogy anya, terhes, meg jaj ketten hajtanak rá. Az első két indokot ő maga cáfolta meg nem egyszer kamikáze és logikátlan akcióival mikor magasról tett rá hogy esetleg bajba sodorja a születendő gyermekét illetve anya nélkül marad a fia. Pedig neki az anyai logika szerint épphogy ez kellene a fő szempontnak lenni. Még Rick is majdnem lemondott a család másik feléről hogy mentse a debil fiát, pedig ő aztán tényleg nem az a hagyjuk hátra a többieket típus. Persze változott a történtek folyamán, átgondolta a prioritást, a lány a pajtából főleg hatással lehetett rá, de még így is nehéz döntés volt.
Azt meg már meg sem kéne említeni hogy ilyen veszélyes világban, pláne mikor tudja hogy neveletlen egy gyereke van, nem intézem el azzal a dolgokat hogy persze menjen csak fel a szobájába és majd biztos ott marad, hanem szem előtt tartom. Különben is, Hersel szobájában laktak hárman. Szóval vagy iszonyatosan ostoba ha ennyit nem lát át, vagy nem érdekli az egész hanem bízik a kisfiában mert ennyi ítélőképessége sincs.

A két pasi hajt rá meg ugyanmár. Ebben a világban ahol a többség örül ha életben marad, arra már esélye sincs hogy társat, szerelmet talál, az legyen már a legnagyobb baja hogy ketten is epekednek érte. Amúgy is Shane halála az ő lelkén szárad mert az elejétől kezdve rosszul kezelte az egészet és annyi beleérző képessége sincs mint egy baltának, sejthette volna hogy a kis beszéde mit indít el a másikban. De nem ő csak a saját érzéseivel volt elfoglalva hogy azt elmondja és akkor jó lesz neki.

Összegezve ostoba, önző, felelőtlen. Dehát kell egy ilyen is a sorozatba, ha mindenki kedvelhető lenne az nem lenne jó. Na meg aztán lehet valaki pont vele tud azonosulni és másképp látja a dolgokat, mind mások vagyunk.

De azért szegény Rick, nem tudom hogy bírja ki. Persze már a zombik előtt sem volt idilli a házasságuk.

eClipse - 2012. 03. 20. 23:27

Nem olvastam el az összes kommentet, de gondolom ezek már elhangzottak más billentyűzetéből is.
Először is ekkora rakás szart már rég nem láttam. A 2. évad amúgy is necces volt, de ez az utolsó rész egyszerűen botrányos. Annyi baromság volt benne, mint más sorozatnál 3 évadban nem gyűlik össze. Nézzük csak sorjában:
1. Carl eltűnik. Megint. És persze, hogy csak az irdatlan nagy zombiinvázió közepette veszi észre Lori, hogy tulajdonképpen van neki egy gyereke is. Ilyen ne szüljön.
2. Úgy tűnik minden fegyver újratöltés nélkül képes lőni jóval többet, mint kellene. Shotgun esetében 20-25 még teljesen belefér, Daryl hatlövetűje is lőtt vagy nyolcat. Sebaj.
3.Forognak körben az autóval és MINDENKI, MINDEN fegyverrel AKÁRMILYEN távolságból osztja a headshotokat. Nevettem.
4. A kopasz nő egyre gázabb. Mi az, hogy Rick csak visszatartja Darylt? Kiderül, hogy ő a sith sötét nagyura és csak erre várt, hogy elcsepegtesse a romlottság keserű nedvét Darylben? Hagyjuk már.
5. Andrea – terminator mode on. Még ez volt így is a leghihetőbb rész, de azért akkor is vicces. A zombit sétáltató nindzsától szó szerint fel röhögtem hangosan (lehet, hogy ez a képregényben is így van, de ez akkor is egy bohózat).
6. A farmon nyilván az a legjobb megoldás a zombiáradat ellen, ha mindenki szétválik.
7. Mindenki tudta, hogy Shane nem bírja Rick pofáját, páran azt is tudták, hogy ki akarta már nyírni korábban. Erre amikor ő öli meg (egyébként simán elmenne önvédelemnek, még ha picit aljas is volt), akkor hirtelen ő lesz az ördög. És még Lori van felháborodva. Atyám.
8. Daryl is azt szűrte volna le a nyomokból, hogy Shane ki akarta nyírni Ricket. Mégsem szól egy büdös szót sem a dologról.

A végén Rick monológja jó volt. Kb egyetlen pozitívum.
Megy neki a 2/10.

Részemről kasza, köszöntem.

DICKtator - 2012. 03. 21. 01:38

Ez az évadzáró remekül sikerült, bár elöljáróban annyit fontos leszögezni, hogy ha egy sereg zombi elkap és már csak egyetlen töltényem marad, akkor azt a PB-s csajba ereszteném, hogy legalább az utolsó pillanataimban ne idegesítsen. Egyszerűen kedvem lenne lerugdosni a képernyőről, annyira irritál.

A többiek viszont rendben vannak, Rick nagyszerű volt ebben a részben, ahogy meghozta a kemény döntéseket vagy ahogy látszott rajta a vívódás Shane megölése miatt – igazából magát akarta meggyőzni, hogy nem tehetett mást. (Az álszent nője meg persze elfordul tőle, miközben eddig kb ő bíztatgatta arra, hogy zárja le a Shane ügyet…)
A demokráciás monológ is ott volt a szeren, ki lehetett venni a tekintetekből, hogy ki demokrata és ki republikánus a hallgatóságban :D

Külön plusz pont, hogy végre szájbarágták a fertőzés mibenlétét, talán már mindenkinek tiszta, és lehet normálisan társalogni ezentúl :) És persze az elején is nagyon helyén volt a horda kialakulásának felvázolása. Rég láttam már ennyire logikusan felépített részt a sorozatban, még a kötelező hülyeségek fel-felbukkanása ellenére is.
(A már a posztban említettek mellett még Jimmy Darwin-díjas halála ugrik be – nagy dolog lett volna becsukni az ajtót? Sebaj, legalább a tragacs hűtőjével való szórakozás lekerül végre a napirendről)

A cliffhangerek izgalmasak, bár ha a börtön lesz a harmadik évadban a farm, akkor visszavonom ezt a megállapítást. A zombisétáltató belépője pedig külön ígéretes, mert szükség lesz a vérfrissítésre, a jelenlegi csapat szüttyögésére ugyanis hamar rá lehet unni, főleg, ha megint össze lesznek zárva…

Az évadról a megítélésem nagyon vegyes, az első fele végtelenül unalmas és vontatott volt, míg a másodikban az események felpörgése mellett a karakterek és a dráma is elkezdtek működni – hibákkal tarkítva azért, de élvezhető minőségben végre. Úgyhogy én azt mondanám, hogy az első félévad 2/10, a második pedig 7/10.

Lorka88 - 2012. 03. 21. 09:38

van még egy nagyon kemény rész :D amikor a zombik elindulnak a helikopter után és az autópályához érnek — van egy zombi, aki valami húscafatot csámmog következetesen, mint vmi fogpiszkálót, alulról mutatják :))) hát nekem az a jelenet mindent vitt :D

a rövid hajú csaj meg azt hiszem Carol… de nem 100as, nálam kezd Lori szintjére ugrani, főleg, h piszkálja Darylt, akinek egyébként is gondja volt ezzel a ki a kapitány-kérdéssel, már a folyóparton félkómásan is ezen dereng…

Merle pedig jön, és jön :D ha zombiként, ám legyen, de sztem élve nagyobb felfordulást fog okozni :))))

Sheen - 2012. 03. 21. 12:55

Rick sunnyogása a Jennertől szerzett infóról hibás döntés volt, adott helyzetben nem örülnék ha olyan valaki vezetne aki elsunnyog ilyen horderejű dolgokat. Nem tudom hogy én Rick helyében a csapatnak elmondtam volna-e (valószínűleg igen), de az száz százalék hogy valakivel aki nem egy pszichésen összeroppanó típus mint például Daryl, megosztottam és megtanácskoztam volna. Glenn megjegyzése tetszett amikor felhívta rá Rick figyelmét, miszerint ő sem tartotta meg magának amit a pajtáról megtudott.

Szerintem ha Shane nem ilyen “kívülálló” szerepet kap, tegyük fel neki éli túl a felesége és fia akik célt és erőt adnak neki, valószínűleg jobb vezető lett volna mint Rick. Rick pedig fordított helyzetben hamarabb bedilizett volna.

Hor1 - 2012. 03. 21. 16:22
Marv Fletch - 2012. 03. 21. 18:02

Drainer

Nem életszerű, hogy egy anya napi 24 órában egy már öntudatra ébredt, értelmes, fegyverforgató tizenéves gyereke körül sündörögjön. 8 évesen egyszer 10 kilométert gyalogoltam az országút szélén a hóban az öreganyámig (megsértődtem anyura), és csak délután eszméltek, hogy eltűntem, pedig hétvége volt. :-D Jó, anyám Lori a négyzetgyökön, de akkor is.

Vagy a 3. évadban szeretnél egy olyat, hogy minden jelenetben Carl után bandukol az anyukája, hogy teljesítse a “jó anya” világképét a rajongóbázis egy részének? Onnantól nincsenek privát beszélgetések Rickkel, nincs szex, nincs dráma, 1 dolog van: Carl mászik a fűben, és utána kúszik az anyja. :)

Llew - 2012. 03. 21. 18:30

Marv Fletch
És ez veled is azután történt, hogy előtte pár héttel véletlenül lelőttek, egy olyan környéken, ahol emberevő zombik szaladgálnak?

Marv Fletch - 2012. 03. 21. 19:36

Llew

A farm elvileg biztonságos volt. Körül volt kerítve. Sátoroztak a ház körül. Ha feltételezi a gyerekéről, hogy nem mászkál el az erdőbe (mint ahogy megtette), akkor elég egy laza kontroll. Tudni hogy kb. épp mit csinál, időnként ránézni. Ebben benne van, hogy a gyerek időnként kikerül a látóteréből.

Csipi - 2012. 03. 21. 20:09

Nincs olyan szülő, aki ebben a helyzetben magára hagyná a gyerekét, és ennyire beleszarna, hogy hol van. Kár ezen vitázni.

winnie - 2012. 03. 21. 20:33

“Nincs olyan szülő, aki ebben a helyzetben magára hagyná a gyerekét”

általánosságban is necces lenne ilyet kijelenteni, de egy ilyen szituban pláne:) nem azt mondom, hogy a twd-re érvényes, de ha így általánosságban fogalmazol, akkor egy apokaliptikus szituáció eleve felmorzsolhatja az ember emberségét, s nem magától értetődő, hogy a szülőnek ki a fontos elsősorban.

Csipi - 2012. 03. 21. 20:47

Mondja ezt – ha jól tudom – egy háromgyerekes apa :). Carl hány éves is? 8-10. Kb., mint a fiam. Biztos lehetsz benne, hogy az egyik szemem mindig rajta lenne. ÉS nem gondolom, hogy én látom rosszul.

m minnifield - 2012. 03. 21. 21:21

Hor1:
kázmér és huba :DDD

Marv Fletch - 2012. 03. 21. 21:31

Csipi, kár berágnod Lorira, hogy rossz anya, a sorozatban szerepe szerint nagyon is felelős anya. Ez az alaphelyzet, szerepe szerint ahogy tőle és a rá osztott időből telik, ezt játssza. Azért már ne támadjuk, ami nincs benne a sorozatban, csak mert kitaláltátok, hogy unszimpi.

Időnként a rendező megsétáltatja a kis Carlt a zombiktól fertőzött erdős-fás területen. Hogy történjen vele valami. Lehet ezt a Lori nyakába varrni, de akkor én meg Rick nyakába varrom, mert ő meg még annyira se törődik vele. :P
De Shane a legszemetebb, mert szinte a mostohaapja lett, és mégsem törődik vele olyan szinten, hogy 20 órában legalább a seggében van. Dale-ről ne is beszéljünk. Jön a humánus nézeteivel, de hagyja a fenébe a Carlt a bokrok között cserkészni. Milyen felnőtt az ilyen? Az ázsiai szereplő például észre se vette a Carlt, mióta köztük van. Ha ő igen, akkor a nője nem. :-D

Bárkibe beleképzelek bármit, ha arról van szó. :P

Llew - 2012. 03. 21. 21:37

winnie
tekintsünk el a zombiveszélyes apok szituációtól
A gyereket pár hete lőtték le vadászat közben és kurva nagy mázli (orvos a közelben) meg egy másik ember halála (a körülmény most mindegy) nyomán élte csak túl.
Nem mondom, hogy kizárt, mert hülye szülővel tele a világ, de a nagy többség biztos nem kezelné ilyen lazán a hol a gyerek kérdést, hanem el sem eresztené maga mellől.

Csipi - 2012. 03. 21. 21:52

Kár vitázni, DE! Megdöglik mindenki a környezetedben, aki nem, az élőhalott és rád pályázik. Meghal a tanár néni, a szomszéd, a barátaid, ismerősök, rokonok, nagymami, az egész város. Menekültök. Minden nap látod, ahogy emberek halnak meg melletted, ahogy a zombik felzabálják a túlélőket. Apci fejbe lövi az egyetlen még élő gyereket, aki amúgy a legjobb barátod volt. Nincs többé játék, meg Cartoon Network, meg Nintendo Wii. De te 10 évesen nem roppansz össze, nem szarsz be minden neszre, hanem elkóborolsz, zombikat dobálsz, sőt, éjjel kimész a sötét erdőbe. Egyedül. Ja, életszerű. Minden normális gyerek, úgy be lenne fosva, hogy el nem engedné apci vagy anyci nadrágszárát. És apu meg anyu… Biztos nem az lenne a logikus, ha elmagyaráznák, hogy bazmeg kisfiam, ugyan szuperbiztonságos a farm (a másfél méteres kerítésével), de durvára jó lenne ha a látóterembe maradnál, mert a végén nem akarlak téged is fejbe lőni. Mert tudod, azért nincs átvizsgálva négyzetcentiről négyzetcentire a farm körüli susnyás, és a kerítést sem csekkoljuk óránként.

winnie - 2012. 03. 21. 21:58

csipi: nem magamból indultam ki, de hát tudjuk, milyen emberek vannak. ő az is tény, hogy ő nem ilyen embernek lett felvezetve, csak az általánosságban botlottam meg:)

Marv Fletch - 2012. 03. 21. 22:14

Llew, nem kezeli lazán. Ezt ti húzzátok rá. Össze-vissza őrjöng a csaj, amikor helyzet van. Amikor meglőtték a gyereket, üveges szemekkel virrasztott mellette napokig. Ilyen dolgokkal mutatnak rá, hogy felelős anyu. Jobban ezt a szálat nem nagyon kell hangsúlyozni szerintem, mert akkor családi teleregény, mint a Barátok köztben állandóan egymás hegyén-hátán 2 szobában a szereplők. Így is pont az ilyen nyammogást kritizálják a legtöbben.

Marv Fletch - 2012. 03. 21. 22:17

Meg van egy halom gesztusa a csajnak, például mikor először nem engedi a gyereket bort inni (1. évad), meg amikor akadékoskodik, hogy mégse menjen a gyerek Rickkel és Shannel erdészni, szóval pont ellenkezőleg éreztem, hogy az a tipikus konzervatív anyuci, aki túlaggódik mindent, és ezért idegesítő. Persze egy zombis világban ez a hozzáállás jóval érthetőbb, ezért elnézem neki.

Csipi - 2012. 03. 21. 22:25

winnie: az általánosságban tényleg igazad van, viszont én (jobb híján) magamból indultam ki, és nálam még inkább felerősödne, az hogy meg kell védenem minden áron a gyermekemet, mert ha valami történne vele, onnantól kezdve mi értelme lenne bárminek is….

Marv Fletch - 2012. 03. 21. 22:29

Csipi, szerintem sem zuhantak olyan szintre, amilyet elképzelni lehet egy ilyen helyzetben. Én is hiányolom. Ebben a témában iszonyatosan komor sorozatot is lehetne csinálni, aminek minden kockájában benne van a reménytelenség. Például a The Roadnak van egy olyan hangulata, amiben ezt eltalálták. Kipusztultak az állatok, a fák is halottak, a túlélők az utolsó konzervált tartalékokat élik fel, meg egymást eszik. Lehetne ilyet is csinálni, mittudomén mért nem csinálták. Talán mert annyira újdonság még az is amit most zombi témában tévére alkottak, hogy az első évadot 6 részben merték csak megcsinálni. El kell találniuk a határt, hogy mi az amire még elég nagy számban vevő a közönség. A tömény reménytelenségre és apátiára nem tudni mi lenne a válasz. Egy réteg biztosan falná.

hucckk - 2012. 03. 21. 22:31

most jöhetne az a rész hogy Rick milyen felelőtlen szülő hogy fegyvert ad egy 10éves gyereknek!

Marv Fletch - 2012. 03. 21. 22:36

Csipi, háborúk és egyéb tömegpusztulásos kataklizmák után úgy tudom erős szokott lenni a gyerekvállalási szándék. Ha már biztonságos környezetet teremtenek maguknak valami nagyobb kolóniában mondjuk, akkor el kell kezdeni a jövő népesítését. Családonként 4 gyerek a minimum. :) És ha meghal 1, nem mélyapátia, hanem igyekezni azon, hogy legyen helyette kettő. Persze gyász meg minden, de ott akkor nincs helye a köldöknézegetésnek.

Csipi - 2012. 03. 21. 22:40

Marv, tényleg nem kell a The Road féle full kilátástalanság, a képregényt is úgy szeretem ahogy van. Viszont egy kicsivel több felelősség nem ártana. Lori is megcsinálja a gyökérségeit, és csak utólag okos, ahogy azt fentebb már kitaglalták. De ami tényleg idegesítő, hogy mióta Carl fején az apja gyerekcsináló sapkája azóta átment T-1000-be. De végülis mindegy, ha valamelyest követik a képregényét, akkor előbb utóbb úgyis bekövetkezik az amit már sokan szeretnének látni :).

Csipi - 2012. 03. 21. 22:42

Oké, de ha nem muszáj, akkor ne haljon meg egy se, ne csak a populáció növelése álljon a családtervezés fő céljaként, azért kötődjünk is már hozzájuk érzelmileg :).

HEFE666 - 2012. 03. 21. 23:39

“Időnként a rendező megsétáltatja a kis Carlt a zombiktól fertőzött erdős-fás területen. Hogy történjen vele valami.”
Igen mert amúgy gondolkodni is kellene a rendezőnek, íróknak hogy hogyan jussanak el az adott szituációba, kiválaszják a legegyszerübb, leghülyébbet aztán üsse kavics.

Shane nem törődik Carlal meg megint hülyeség.
Első évad 3. rész mikor Rick visszamegy a félkezüért Shane meg békázik Carlal, Lori mondja Shane-nek:
“Távol tartod magad tőlem.
Távol tartod magad a fiamtól.
Rá sem nézel. Nem beszélsz hozzá.
Mostantól a családom nem a te dolgod.”
Nagyjából tartotta is magát hozzá.
Gyerekek szülei a hulláktól zsúfolt autópályát játszótérnek nézve kiengedték a két gyereket játszani.
Még is Shane volt az egyedüli (2. évad 12. rész) aki meggkérdezte Carl-tól hogy miért járkál egyedül.

A legboszantób mégis mintha nem is gondolkodnának a szereplők. Esküszöm én többet agyalok rajta lefekvés előtt hogy mit kellene csinálni.
Élelmiszer, elemek, akumlátorok, benzin stb. egy idő után megromlik. Valamikor majd maguknak kell megtermelni az ételt, amihez hely kell az állatoknak, növényeknek, friss ivóviz. Ehez meg kellene ismerni az elenséget. Tud e úszni?
Hogy bírja a hideget? Elpusztul-e ha nem jut élelemhez huzamosabb ideig? Hang vonza öket, ezzel is lehetne kezdeni valamit.
Ha nem tud úszni simán leruccanhatnának környéken levő könnyen védhető félszigetre,(Google maps-ba megnéztem, van ilyen). Vagy leruccannak délre Miami környéki kis privát szigetek valamelykére, ott nem jön a tél.

Saját lakhelyük közelében minimum tudni kellene hol vannak fegyverraktárak, élelmiszerraktárak,
Georgia államban 12 katonai bázis van, ebből 3 Atlantába, párba biztos be néztem volna egy kis fegyverért, taposóaknáért stb.

Aki meg azzal jön hogy akkor nem lenne izgalmas, mert erődöt építenének, meg gyűjtögetnének annak nincs igaza.Azért van a rendező meg az írók hogy megoldják, agyaljanak rajta hogy izgalmas érdekes, fordulatos KISZÁMÍTHATALAN legyen.
Mi nézők meg csak ámuljunk és bámuljunk, csk nézzünk mint a moziba.

Végszó: Ha már szétspoilereztétek a harmadik évadot, az a minimum hogy a börtönben mindenki külön zárt cellában alszik a Csoportos zombulás elkerülése végett.

Zumm - 2012. 03. 22. 00:00

sok logikai zavar van benne, de pár itt olvasott kifogással nem értek egyet:

1. gyerek zombik – igenis vannak, itt a hordában is látni többször egy 12-13 éves lányt, az már más kérdés, hogy kisfiút még nem láttunk :) de mivel rövidebbek a lábaik, azon nem csodálkozom, hogy nincsenek gyerekek az élvonalban minden zombis támadáskor (ha már itt tartunk, szerintem lehetne több jobban szétmarcangolt zombi, bár ez biztos büdzsé kérdése – szerintem sokan benne lennénk, hogy Lori fizetését inkárr erre költsék :))

2. erőd a közelben – kisütött a nap és beesteledett megint, mire odaértek, ennyi idő alatt az autópályás pihenővel együtt is megtehettek akár 1000 kilométert is (forgalom speciel nincs, se sebességkorlátozás), de ha csak 500 km-t haladtak, akkor se éppen “szomszédos” erődről van szó – és azt gondolták, hogy örökké a farmon maradnak

3. nem volt terv – letelepedtek a farmon, és bár nagy tervük nem volt, mégis mindenki tudta, hogy hol találkozzanak megint; azt hitték, biztonságban vannak, és ha nem feszül neki 50 zombi a kerítésnek, igazuk is lett volna; indulás előtt meg akarták várni a többieket

és két Lori-dolog:

4. egyesek állítása ellenére Lori már akkor elhúzódik Ricktől, amikor elkezdi elmesélni a Shane-sztorit, nem csak azután, hogy kiderült, hogy Carl puffantotta le zombi-Shane-t

5. Lori igenis balfasz (anyaként és emberként egyaránt), a zombikon és kósza golyókon túl még egy pszichotikus ex-szerető is ott van, akiről megtudja, hogy valószínűleg megölte Otist, és ennek örömére leül mellé bájos félmosollyal, hogy “olyan normális vagy, a CDC-ben megpróbáltál megerőszakolni, azóta is nyomatod nekem és a férjemnek, hogy engem akarsz a gyerekeimmel együtt, ezért most megragadnám az alkalmat, hogy megköszönjem, hogy megmentettél és elmesélem neked, hogy tényleg lehet, hogy a bébi tőled van, akkor most szent a béke?” – én már csak Shane miatt is jobban vigyáznék a gyerekemre (elképzelhetetlen lett volna, hogy beül egy kocsiba a kissráccal és közli, hogy jössz vagy maradsz?)

arra nem számítottam, hogy bennük van a vírus, de annyi zombivér és -agyvelő fröccsent már mindenkire, hogy nem akadtam fenn azon, hogy zombivá váltak…

Marv Fletch - 2012. 03. 22. 00:02

Hefe

Ez az, ilyen a hardcore zombirajongó. Én a környék erdeiben szoktam cserkészni túlélőkéssel és egy gázsprével. Hátha megtámad egy romazombi. Nagyon gyorsak tudnak lenni, és a harapásuk fertőző. :))

Ja meg zombivadkan ellen is hatékony, ha nincs a közelben fa, amire felkúszhatnék. Szóval fel vagyok készülve. Tervezek olyat, hogy igazi túlélőpakkal bebitangolni valami szellemvárosba, és ott tölteni 2 napot. Hátha elkap a helyi ghoul. Nézegettem youtube-on, vannak ilyen helyek az országban. Azért egy éjszakát eltölteni egy lepukkadt panelházban, mintha Pripjatyban lennénk.

Elkalandoztam.

Lényeg, hogy sokmindent csinálhatnának a sorozatban, és ezek egy részét valszeg azért nem teszik, mert nincs rá keret. Meg van abban valami, hogy a szimpla utazgatást se szívesen vállalják be, zsákmányszerzésre se, mert kockázat. Elakadhatnak, megtámadhatják őket banditák, követhetik őket. És Rick első ötlete, hogy menjenek a megerősített járványközpontba, teljesen vág az elképzeléseddel.

HEFE666 - 2012. 03. 22. 00:38

Azért a 6-9 milliós nézetségből mostmár legyen már keret valamire.
Akár egy olyan kis költségvetésü részt is megnéznék ahol Mr. nemdemokrácia úrral leülhetnének a tűz köré és elmondhatná hogy mik a hosszú távu tervei, hogy akar két gyereket felnevelni. Esetleg összedughatnák a fejüket, egységben az erő felkiáltással, hogy értelmes célokat találjanak.

Vagy mindegyik biztonságosnak hitt helyen addig mardnak amig a fél csapat elhullik.

De bírtam volna ha a végén mindenki bepattan az autóba és ot hagyják diktátor urat a francba.

Sheen - 2012. 03. 22. 00:52

Nekem valahogy nem az hiányzik a sorozatból hogy mindig okos döntéseket hozó és mindig logikusan reagáló embereket lássak (ez nincs is meg). Az viszont ütne ha a bénázásokkal tudnék azonosulni, hogy “hoppá, stresszhelyzetben és váratlan krízishelyzetben én is lehet hogy csinálnék hasonló hülyeséget”. Csakhogy a szereplőknek olyan bénázásaik vannak amikkel képtelen vagyok azonosulni stresszhelyzet ide vagy oda.

Nem lövöldözném el a lőszert gyakorlásból ha kevés van belőle (és tudom hogy a zaj vonzza a zombikat). Nem piknikeznék sátorban amikor tudom hogy odakint rengeteg járkáló mászkál és csak egy fakerítés választ el tőlük. Nem azon töprengenék hogy a megszületendő gyerek fiú lesz vagy lány – és ha utóbbi hívhatjuk-e Sophiának, aztán ezen elérzékenyülve odamegyek felszólítani a fatert, hogy nyugodtan lőjön fejbe valakit, akiről semmit sem tudok. Nem szedek virágot annak akit utána elküldök a fenébe. Nem töprengek azon hogy a foglyomat fejbe lőjem vagy felakasszam ha tudom hogy akasztás után zombi lesz belőle és ezzel bukom az én kicsi titkom. Ha meg akarom kímélni a csapatot egy ilyen infótól, akkor nem az évadzáróban sütöm el, amikor kussolhatnék róla továbbra is. :)

A sorozatot kedvelem de szerintem a második évad egy mellékvágány volt, kihagyható valami, az első évad után egyből jöhetett volna a harmadik. Már amennyiben az elsőt követi, és nem azért mert az egy road movie volt hanem azért, mert ott még nem a szappanoperán volt a hangsúly.

Jeol - 2012. 03. 22. 00:55

Lorit valaki szedje már szét!!!! Komolyan,miatta már 3X majdnem kaszáltam a sorozatot, nem hiszem el, hogy az írók nem csinálnak valamit,legalább formázzák valahogy a karakterét. Daryll is egyre jobban előtérbe fog kerülni a következő évadban szerencsére, T-Dog meg nehogy már 3. évadra lázadjon fel, mikor 2 évadon keresztül nem csinált semmit.

Jeol - 2012. 03. 22. 00:56

Az vicces volt, amikor Andrea több km futás után olyan headshootokat nyomott, amiket a codosok is megirigyelnének.

Walker - 2012. 03. 22. 02:25

Én azt nem értem, miért rágják magukat ezen, hogy megvannak fertőződve, ha egyszer megharapja őket egy zombi, úgyis konyec van, ha meg más úton halnak meg akkoris mind1 lesz már. A csuklyás valaki szgem se illik a sorozatba, meg ugyan mi haszna származik abból, hogy zombikat sétáltat láncon és hogy került egy csapásra oda a járkálóktól hemzsegő erdőbe ? Talán Milla Jovovich beugrott segíteni ? :-) Végezetül egy egyszerű dolog amit rég be kellett vna szerezniük és a konfliktusok 2/3-át megoldhatták vna vele : walkie talkie .. ugyehogyugye :-)

laonda - 2012. 03. 22. 11:35

A többieket nem értem.Az ok ,hogy Ricknek érdeke ,hogy együtt maradjanak, mert neki ott a felesége, a gyereke ,a születendő gyereke.Neki megvan az élete.De a többinek? Sehol semmi. Shane helyében anno már rég leléptem volna a szőke p..val anno. Hátha máshol jobb és nem kell vigyázzba állnom senkinek.De ugyanez elmondható Rickéken kívül szinte mindegyikre.Persze akkor nem lenne sorozat, csak egy gondolat volt ami felmerült bennem miközben nézem. Amúgy király a sorozat az összes hibájával együtt.

Marv Fletch - 2012. 03. 22. 15:33

Laonda, én meg téged nem értelek. Apokalipszis közben vagyunk, a lakosság nagy része kipusztult, ők maguk is a farmon kívül hónapok óta nem találkoztak más emberekkel (kivéve banditákat). Némi személyes ellentét után komolyan úgy képzeled, hogy sértődötten távozniuk kellene? Első az önérzet, mi? :-D

Marv Fletch - 2012. 03. 22. 15:37

Hefe, éppen nem úgy áll a helyzet, hogy Ricknek a hosszútávú tervei aktuálisak lennének, tekintve hogy jelenleg az országút szélén, üres tankkal dekkolnak, és fogalmuk sincs mi történik a következő napon. Nyugis környezetben lehetne erről elmélkedni. Mint ahogy a farmon meg is tette, az volt a terve, hogy ott vetik meg a lábukat. A képregényt nem olvasó nézők meg ott adták fel a reményt. :-D

Marv Fletch - 2012. 03. 22. 15:38

Sheen, egyetértek. Kellene a sorozatban egy szakértő, aki a lelkes rendezőt terelgeti, hogy mi az ami életszerű.

fnetti95 - 2012. 03. 22. 21:16

Szerintem ez elég király rész volt…főleg a szamuráj kardos csaj a zombirabszolgákkal..tiszta durva főleg h a zombik nem mentek a közelébe szal valahogy talán beidomította őket..nemtom…bár az a rész mikor Rick elmondta Lorinak h ő ölte meg oszt Lori kiakadt az nem tetszett bár én az egész Grimes családot ki nem állhatom..szerintem a legkirályabb szereplő Daryl..erre ő meg nincs benne a képregénybe..háát milyen ez már kéremszépen…naa mind1…a sorozat király…ez az én egyszerű véleményem..:D

chulo - 2012. 03. 22. 21:36

úgy látom ide jönnek a kommentek…
össze kéne majd fésülni ha nagyon ráér valaki :D
addig is itt a kibeszélős kommentem :)
Ez mondjuk már inkább a kákán is csomót kereső mentalitás. Ha kifogyott volna a benzin a másik kocsiból is akkor meg az lett volna a gond, hogy milyen életszerűtlen hogy egyszerre fogy ki a benzin. Ezek a logikai bukfencek olyan apróságok amilyeneket BÁRMELYIK filmben vagy sorozatban lehet találni.

Az évad második fele igenis jó és izgalmas volt. Mennyi nyöszörgés és káromkodás volt mikor egy kútba esett zombit akartak kiszedni és erre ment el egy komplett rész. Na ahhoz képest ezek a részek simán jók voltak. Az évad második fele hozta az első évad szintjét dráma és akció szempontjából is szerintem.
Vissza lehet nézni hogy mennyire ekéztem az első felét, de minőségi javulás volt, és csak néhány apróságba lehet belekötni (Dale felnyitása puszta kézzel például, vagy a 200 kiosztott headshot)
Az, hogy vajon tudott-e a börtönről Hershell az is érdekes. Este volt a támadás, és másnap délután/este értek oda a börtönhöz. Alsó hangon is vezethettek 2-3 órát. Ez ha nagyon minimálisan számolok is lehetett akár 100 kilométer is… A kommentelők mennyire ismerik a 100 km-es lakókörnyezetüket? Mellesleg egy börtön, ami baromi zárt, tehát kijutni nem lehet, az tökéletes arra hogy pár száz-ezer zombi egymás hegyén-hátán ücsörögjön. Mesés ötlet lett volna azt javasolni, hogy a földművelésre alkalmas, tágas, megszokott farmot adják fel és bújjanak el egy börtönbe.
A farm védelmi rendszerével szerintem semmi gond nem volt. Az átlagos 1-2 zombit simán megállitotta, egy ekkora hordát meg SEMMIVEL se lehetett volna feltartani. Árkot ásni pár emberrel? Még ha visznek gépeket is (amik eszik ám az üzemanyagot és baromi hangosak is) akkor is hónapokig, évekig tartana egy normális kört ásni. Plusz ha egy ilyen horda jön akkor kb 10 perc alatt megtelik annyira az árok hogy át tudjanak a fejük fölött mászni az utánuk jövők.

A képregényt nem olvastam (illetve elkezdtem, de kb az első évad első pár részéig jutottam vele), de gondolom valami érdekes lesz ez az új csaj, pláne az idomitott zombikkal.
Azt én meg tudom érteni, hogy kiakadtak azon hogy Rick nem mondta el, hogy bennük van a virus. Érdekes szitu lenne ha valamelyik álmában meghal és este sétálgatni kezd. Ha tudják azt, hogy nem csak kivülről jöhet a támadás, hanem esetleg belülről is, akkor fel tudnak/tudtak volna esetleg készülni arra is.
Tuti eszembe jut majd még 1-2 dolog…

Sheen - 2012. 03. 22. 23:26

A kardos csajjal semmi gond, hihetőbb hogy valaki egy vastag kapucnis köpennyel védi / takarja magát mint az, hogy rövidgatyában és trikóban birkózik a zombikkal. A csaj egyébként nem csak a karját vágta le a zombiknak hanem az állkapcsát is, anélkül pedig nehéz harapni (ezt elég nehéz kivenni ez igaz, mert sötétben mutatják). A szaguk miatt valószínüleg észrevétlenebben mozoghat (Rick is eljátszotta ezt a “szagosítást” az első évadban csak azt elmosta az eső). Az a kard pedig csendes és hatékony fegyver, amennyiben tudnak bánni vele.

gab - 2012. 03. 23. 10:21

Nem lattam, hogy irta e mar valaki, de szerintem akit egy kicsit is erdekel a tema (zombik, postapoc) az olvassa el Max Brooks: World War Z c.konyvet. Mivel a kepregenyt nem lattam (mar elmultam 10eves :-) ) nem tudom osszehasonlitani, de sztem egeszen illik ebbe a vilagba is. Es ami szep benne, hogy van eleje es lezarasa is.

Vissza a sorozathoz. Idot nehez kovetni, de par honapja lehettek a farmon, ennyi ido alatt eldonthettek, hogy hogyan tovabb, maradnak e vagy tovabb mennek. Biztosan unalmas lett volna 1-2reszen keresztul bamulni ahogy epitenek valami vedelmet, de hogy semmit se csinaltak honapokon keresztul csak kempingeztek a kertben, ez meg hihetelen…

Tamadas – menekules: eszetlenek es felkeszuletlenek voltak. Legegyszerubb lett volna, ha bemennek a hazba, emeletre vagy padlasra, letrat/lepcsot felszedik, kinyitnak ajtot ablakot hadd menjenek a zombik keresztul a hazon. Egy autoba bepattan valaki es nagy hangzavarral esetleg 1-2 elvagott nyaku tyuk eldobasaval maguk utan vonzak a zombikat el a haztol messzire. Hordakat lattak mar, miert gondoltak, hogy a farmot majd elkerulik?

Borton/eroditmeny – siman lehet valami titkos katonai letesitmeny is, de ha csak egy sima borton, arrol az ott lakoknak tudniuk kellett. USA nem annyira surun lakott mint EU, 500km nekik a szomszedsagban van…

fnetti95 - 2012. 03. 23. 14:30

Csak egy egyszerű kérdés…az addig oké h a csaj nemcsak a kezüket hanem az állkapcsukat is levágta a rabszolgazombiknak így nemtudnak enni..de attól az ösztön még bennük van nem?..pl az első évad valahanyadik részébe volt egy olyan zombi akinek nemvolt állkapcsa mégis rátámadt a többiekre…szal talán egy bizonyos szintig akk. is idomítva vannak…a másik amit nemértek h lehet h a szag ellen vannak a zombik de nincsenek olyan távolságon belül h ne tudják megkülönböztetni az ember meg a zombi szagot, mármint a többi zombi…aki tudja ezen problémák válaszát mondja el mert én erre naon kíváncsi vagyok…bár volt egy elméletünk h mivel ez egy vírus a csaj talán immunis rá,a zombik meg lehet h ezt érzik ezért nem másznak rá…bár ez a második fele kicsit furin hangzik de jobb nemjutott eszünkbe..:D

Sheen - 2012. 03. 23. 15:42

Egy zombi nem lélegzik, nem izzad, tehát egy élő ember rengeteg olyan cuccost kibocsát a levegőbe amit egy halott nem. Lehet hogy erre mennek rá és ugyancsak emiatt nem támadják meg egymást. A csajszi köpenye ki tudja mivel van “lekezelve” ami elnyomja a szagát, de az is lehet hogy egy vastag köpeny alatta bőrruhával önmagában is jelentősen “beárnyékolja”. Nem hiszem hogy a zombik idomíthatóak lennének, hiszen akkor nem kellettek volna az óvintézkedések (állkapcsok és végtagok eltávolítása). Persze biztosat nem tudok, csak tipp.

Csip - 2012. 03. 23. 20:22

Hülyébbnél hülyébb elméletek gyártása helyett inkább szedjétek le a képregényt, akár angolul, akár magyarul.

Marv Fletch - 2012. 03. 23. 23:01

Csip, inkább elméleteket gyártunk, minthogy lespoilerezzük a következő évadot. Dumálunk róla, ezért jó a sorozat.

Csipi - 2012. 03. 23. 23:32

Nekem mind1, egyrészt jókat mosolygok a gondolatmeneteken, másrészt, ha már ennyit agyaltok, akár el is olvashatnátok, garantálom, hogy attól a sori még ugyanolyan élvezetet nyújt majd, sőt még jobb is a képregények ismerete mellett nézni a TWD-t.

koka - 2012. 03. 24. 02:09

Csak úgy mellékesen:
Egyébként pár élő szereplőn kívül elvesztettük még az RV-is. Ha jól emlékszem már az első epizódban is szerepelt. Ott égett a Barn-nál. Illetve az összes 1. évados kocsi ott maradt a farmnál. A három farmos kocsiból a kék Fordot otthagyták a Sophia feliratnál a highway-en. A piros Chevi és a Hyundai maradt meg illetve Daryl SS motorja.
Azt én is megfontolnám ha nagy kocsikázásra készülnék, akkor legyen egy kocsi ami bombabiztos, tele van üzemanyaggal,konzervvel, fegyverrel stb.

Ui:
T-Dog minden szavát aranyba kéne önteni

Cobaltum - 2012. 03. 24. 10:25

Nem tudom, feltűnt-e bárki másnak, vagy csak engem idegesít, hogy ebben az univerzumban nem rúgnak vissza a fegyverek! Amúgy imádom a sorozatot!! :)

Sheen - 2012. 03. 24. 11:32

Csip én olvasom a képregényt, de a sorozat több helyen is eltért már tőle valamint annak külön kibeszélője van. :)
A zombik pedig hogy miért nem támadják meg egymást – igazából “mittudomén”. Egyetlen zombifilmben sem támadják meg egymást (amúgy a valaki által említett World War Z egyszeri elolvasást megér).

Hülyébbnél hülyébb elméleteket nem gyártunk csak beszélgetünk, senki nem írt olyat hogy a kardos csaj zombijai azért nem harapnak mert depressziósok, és olyat sem írt senki hogy azért nem esznek egymásból, mert félnek a romlott hús okozta gyomorrontástól. :)

Bandido - 2012. 03. 24. 12:07
Mörike - 2012. 03. 24. 17:48

Átolvasgattam a hozzászólásokat, nagyjából :) Némelyiken jót nevettem. Nagy rajongója vagyok a sorozatnak és alig várom a 3. évadot. Sok mindent felsoroltatok itt. De egy valamit nem említett senki. Én a sérülésekkel kapcsolatban tennék megjegyzést. Szegény Randallnak (ha jól írom) a fickó akit megmentenek a kocsmai lövöldözés után, jól szétmegy a lába. Mivel lecibálják a kerítésről. A doki megműti és ezek után kutya baja. Vagy Carl. Élet halál közt lebeg. De aztán hipp-hopp hirtelen felgyógyul. Ez azért olyan furcsa. Mivel tudjuk, hogy nem nagy idővallumban játszódik a történet. Mind ezek ellenére tök jó a film és nagyon nagy hatással van rám. De hát melyik az a film amelyikben nincs hiba ? :D
Jah és nem nagyon említi senki Darylt. Pedig nagyon nagy fazon szerintem. Biztos vagyok benne hogy fontos szerepe lesz még :)

Mörike - 2012. 03. 24. 18:15

Jah és köszi Llew :)

Llew – 2012. 03. 19. 18:20

Például az, hogy három részen keresztül nem tűnt fel neki, hogy van egy fia, illetve, hogy az hol van,c sak a legnagyobb szar közepén kezdi el keresni?
Marhára nincs több stresszelni valója, mint a többieknek, csak csinál magának, mert buta mint a segg.
Rickék elmentek Herschel után a városba, mindenki nyugodtan vár, hogy haza jöjjenek, erre ő neki áll megmentőt játszva tök feleslegesen utánuk menni, úgy hogy nem szól senkinek, közbe meg saját magát sodorja veszélybe.
Előtte, vagy utána meg lebassza Andreát, hogy mit játssza a kommandóst, miért nem törődik a mosással, meg a főzéssel.

Hát szval ezzel a csajjal nekem is ez a bajom …. pffff nem jó karakter. nem tudom mit akarnak vele az írók. De egyáltalán nem szimpi :/ Jah és amikor a kisfia a műtétre vár azt fonotlgatja, talán jobb is lenne, ha meghalna….

Llew - 2012. 03. 24. 18:30

Hershel csodadoktor, ennyi. A mesébe illő gyógyulásokat már a kibeszélőben meg az aktuális részeknél kidumáltuk.

Stockes - 2012. 03. 24. 19:01

Mörike – 2012. 03. 24. 18:15 – “Jah és amikor a kisfia a műtétre vár azt fonotlgatja, talán jobb is lenne, ha meghalna…”

Tényleg, az milyen volt már! Már ott eregettem a wtf-kokat. Lehet azért csinálták ilyen visszataszítóra Lori karakterét, hogy feszültség legyen, mert a vesztét kívánja mindenki, ugyanakkor, ha mégis baja esne, Rickket sajnálná miatta a nézők nagy része.

HEFE666 - 2012. 03. 24. 21:11

“sőt még jobb is a képregények ismerete mellett nézni a TWD-t.”
Ezt saját tapasztalatból cáfolnám, most félévadzáró után gyorsan végiglapoztam 15 füzetet, utána már nem ugyanaz az élmény hogy lehet sejteni hogy mi következik. Én szeretek leülni film, sorozatrészek elé a mindenféle előismeret nélkül. Nem nézek előzetest, stáblistát, nem nézem az előző részben történt összevágást, sorozatrész címeket is kihagyom ha tehetem. Bár ezt is embere válogatja, van olyan ismerősöm aki könyvet úgy olvas hogy először elolvassa a végét.

Bár szerintem ha egy az egybe lemásolták volna a képregényt, jobban jártunk volna.

Szerintem vannak “Grimmék” akik mindent túlélnek úgyis, a többiek meg szép sorjában beáldozhatók majd a félévadzárók, évadzárók, főbb eseményeknél.

winnie - 2012. 03. 24. 21:34

“, hogy attól a sori még ugyanolyan élvezetet nyújt majd, sőt még jobb is a képregények ismerete mellett nézni a TWD-t.”

cáfolom. másat. lehet, hogy mindkettő 100%-os, vagy a képregény ismerete nagyobb arányú élvezetet nyújt, de ugyanolyat nem. az egyik nézőnek a kiszámíthatatlanság mindenképp hatalmas előnye (még akkor is, ha nem minden ugyanaz a két platformon), viszont az alapokat ismerőnek határtalan élmény lehet látni az, hogy elevenedik meg a szeme láttára, amit olvasott.

én speciel sajnálom, hogy sosem tudom meg, hogy milyen érzés lehetett a gyűrűk urát úgy nézni, hogy nulláról indul az ember, de az biztos, hogy nagyon jó volt nézni úgy, hogy jól ismertem. viszont egy da vinci kódnál nem tudtam elképzelni, hogy mi jöhet be annak, aki ismeri a könyvet. mert ami érdekes volt benne, az abból fakadt, hogy nem ismerem a sztorit.

Sheen - 2012. 03. 25. 01:04

winnie, a gyűrűk urán elaludtam, a da vinci kódot a felénél kinyomtam (könyvben viszont élvezetes volt), a walking dead viszont most kövezzetek meg, de nem ér fel sem egy Tolkien művel (amit sosem szidnék sőt elismerek, csupán nekem volt túl kevés vagy lassú, ízlések és pofonok ugyebár).

A Walking Dead képregény és filmsorozat voltaképpen semmi másból nem áll mint néhány ember lelki és fizikai kínlódásából. Már az alapmű, a képregény is ordít a logikai hibáktól, ahogy a sorozat is. Olvasom a képregényt, nézem a sorozatot, de szerintem édesmindegy hogy a képregény ismerete nélkül vagy annak ismeretében nézi valaki a sorozatot.

Tök más. Nem sok közös dolgot fedeztem fel a kettőben eddig. A sorozatban például Rick egy töketlen, létfontosságú dolgokat elsunnyogó, lelkileg agonizáló alak akinek megváltás lett volna ha Shane tarkónlövi. T-Dögről nem is beszélve akinek köze nincs a képregényhez, ahogy Daryl-nek sem (akit viszont bírok).

Ilyen alapon arról is lehetne beszélni hogy milyen élmény látni a “2001 űrodüsszeia”-at a “mézga aladár különös kalandjai” című rajzfilm ismeretében.

Marv Fletch - 2012. 03. 25. 16:52

“a gyűrűk urán elaludtam”

Érdekes, én is a könyvek után néztem, és ittam minden pillanatát, mert azt éreztem sosem csináltak még ilyen klassz adaptációt. Számomra az volt a nagy jelenet, amikor megláttam Aragornt a Pajkos Póniban, ahogy csuklya alól pipázik. Pontosan ez a kép volt meg a könyv után, és amikor ezt eltalálta Peter Jackson, ledöbbentem, hogy bazmeg ez mekkora…és belegondoltam hogy ez még csak az első film.
A második rész pedig olyan monumentálisra sikerült az ostrommal, hogy teljesen kikészültem. És jött a 3. rész, aminél valami még nagyobb durranást vártam, és az elmaradt. Talán mert az ostrom maga kevésbé részletes, mint a Kürtváré. A pók nagyon tetszett.

Ja, és új felfedezésem, nem tudtam honnan ismerős a Spartacusból Glaber pofája. Hát basszus ő volt a Haldír a GYU-ban.

Marv Fletch - 2012. 03. 25. 16:56

“A sorozatban például Rick egy töketlen, létfontosságú dolgokat elsunnyogó, lelkileg agonizáló alak akinek megváltás lett volna ha Shane tarkónlövi.”

Nanana. Szerintem a legkeményebb faszi a csapatban. Villámgyors (kocsmai lövöldözés), ravasz (Shane lelövése). Csak nem ezt az énjét tolja előtérbe. Az csak akkor mutatkozik meg, ha nincs más választása.

Mörike - 2012. 03. 25. 21:39

Hát én nem találtam meg ahol kibeszéltétek a gengszter gyerek sérülését meg úgy általában a sérüléseket. Mert nagyon új vagyok itt és nem is tudtam még egyből hogy minden résznek van kibeszélője :) bocsi egy kissé leragadtam ennél a témánál… jó éjt

Wolverine - 2012. 03. 26. 00:09

fnetti95 – miből gondolod, hogy vírus okozta a zombulást? :)

karit - 2012. 03. 26. 00:21

“ravasz (Shane lelövése)”
?

“Egy zombi nem lélegzik, nem izzad, tehát egy élő ember rengeteg olyan cuccost kibocsát a levegőbe amit egy halott nem. Lehet hogy erre mennek rá és ugyancsak emiatt nem támadják meg egymást.”
Aki próbált már belégzés nélkül bármit megszagolni, tudja, hogy úgy nem az igazi. Szerintem nagyvonalúan el kell fogadni a zombis játékszabályokat, felesleges racionális magyarázatokat keresni. Valahol úgyis kilóg a lóláb.

Sheen - 2012. 03. 26. 00:49

“Aki próbált már belégzés nélkül bármit megszagolni, tudja, hogy úgy nem az igazi.”
Ott a pont, karit.

Marv! Attól hogy Rick kezd badass lenni, még mindig túl sokat melodrámázik és töketlenkedik. Egy egész epizód elment azzal hogy a srácot kivégezzük, ne végezzük, szavazzunk, szavaztunk, na akkor most felakasszam vagy lelőjem, áhh nem mindegy nem vagyok képes megtenni. Zargatta az idegeit a többieknek aztán nem volt képes cselekedni. Ezek nem illenek a karakteréhez, ezt elszúrták a filmben. Nekem Rick karaktere ezek miatt olyan mintha összegyúrták volna Bobby Ewing és Jack Bauer karakterét. A Gyűrűk Urával semmi bajom, a második rész monumentális harcjelenetén viszont tényleg elaludtam, túl hosszúra sikerült és monoton lett emiatt.

Sheen - 2012. 03. 26. 01:00

“Szerintem a legkeményebb faszi a csapatban.”
Szerintem meg Daryl. Ő tényleg nem tolja magát előtérbe de amikor kellett, vette már ki Rick kezéből a pisztolyt.

ClyDiE - 2012. 03. 26. 06:42

Én összességében elégedett voltam az a második évad történéseivel….A képregényt nem olvastam”kinőttem már belőle” de szeretem a zombis filmeket és a túlélő horror játékokat, mindenevő vagyok ezen a téren…Persze minőségi filmekre gondolok itt nem holmi Zombie striptise féle hulladékokra….Zombi vezetős csuklyás csajtól viszont röhögőgörcsöt kaptam…Legalább annyira nem illett bele a filmbe a , közegbe mint a Resident evilbe a 2 méteres óriás Silent hill-es szögekkel kiverve meg egy tonnás bárdal a kezében…Szerintem nem illik bele egy posztapokaliptikus világba ahol egy vírus letarol mindent, zombik mindenhol és az emberek magukra, ill egymásra vannak utalva…A csaj még elment volna , de a zombik láncon az egy vicc…. Shanet elhúzták ténylegesen vagy 5 résszel ezelött kinyirtam volna a fenébe…Kiváncsi leszek milyen irányban viszik el a sorozatot mint az új karaktereket értve, mint az új helyszíneket tekintve….Rick feleségét és fiát egy kövér headshootal kiikszelném a sorozatból tényleg sok miattuk az agonizáció a filmben amiket bőszen át is tekergettem…Ebben annyiból kicsit sántít Rick karaktere hogy egy főnöknek aki összetartja a csapatot bizony keményebbnek céltudatosabbnak kellene lennie szerintem…Régen ideje volt már a nincs demokrácia innentől kezdve mondatnak … Minden esetre zombis filmet sorozatot ennyire izgalmasnak még nem találtam mint ezt a filmet ,kíváncsian várom a folytatást…ill a játékot :D

fnetti95 - 2012. 03. 27. 11:43

Wolverine-nemigazán értem a problémád…hiszen köztudott h a vírus okozza ez a dolgot…így tuti h van valaki aki immunis rá…:D
“Szerintem meg Daryl. Ő tényleg nem tolja magát előtérbe de amikor kellett, vette már ki Rick kezéből a pisztolyt.”/Sheen/..ezzel teljesen egyetértek..és hálistennek aki a forgatókönyvet írta volt annyi esze h írjon bele egy olyan karaktert mind Daryl…és mivel én előbb láttam a sorozatot mint a képregényt “olvastam” ,így a sorozat nekem sokkal jobban tetszik…:D

moriarty - 2012. 03. 27. 11:46

Milyen zombis/fertőzöttes filmek vannak még ezeken kívül:

Legenda vagyok
28 nappal később
28 héttel később

Mörike - 2012. 03. 27. 11:47

Végre írtok Darylről. Én is várom már, hogy mikor kap nagyobb szerepet

winnie - 2012. 03. 27. 11:52
rayce - 2012. 04. 02. 00:41

háth..ez a Hershel-es lövöldözős jelent azért nem volt semmi..kicsit doom beütése volt passzintva mellé vmi iddqd meg idkfa párost :D
am még jó h csak mindig 2-3 zombi feküdt a földön, mikor már fél órája lőtte őket:D

Egoraptor - 2012. 04. 02. 18:29

3. évad-ból én csak Buffy-ra vagyok kíváncsi a zombik rémére.
Más nem érdekel. :]
Különben a csapatnak is eszébe juthatott volna hogy
az éles hosszú és csendes fegyverek a legjobbak ahelyett
hogy mindig töltényért sírtak. No meg hadi árkot ásni a
farm köré – alján sok pici hegyes cölöp-el. Persze úgy
túl könnyű lenne. :[

UI.: Ha a vírus bennük van a zombiharapás miért gyorsítja
fel a folyamatot?

m minnifield - 2012. 04. 02. 23:16

felejtsétek már ezt a rohadt árkot. egy gyerek keresésére eltököltek vagy 8 részt, egy egész farmot körbekerítő árok ásására elmenne vagy 20 évad…nem is beszélve arról, hogy ilyet csak az talál ki aki még nem volt katona. aki volt, tudja, mekkora szopás egy kis szirszar lövészárok pár méteres szakasza is. ember, ez meg egy farm…

moriarty - 2012. 04. 03. 22:41

A harapás a hullaméreg miatt lehet plusz gondolom.

ThomasGreg - 2012. 04. 05. 20:29

Az évad második részét én most daráltam le.
Kövezzetek meg, de nekem tetszett. Se a tempóval, se semmi mással nem volt/ nincs bajom. Maradok a 3. évadra is.

Azzal azért egyetértek, h a 2. etap, de főleg az uccsó pár rész jobb volt.

fnetti95 - 2012. 04. 08. 11:05

Bár nemtom h ez témához tartozik-e, de mondjátok már meg nekem h mért nem használ senki hangtompítót???…nemhiszem el h az 1. évadban az őrsön egy db se volt…és komolyan senkinek nem jutott eszébe???

moriarty - 2012. 04. 09. 19:36

Egyik epizód kibeszélőjében már volt róla szó, akkor valaki mondta, hogy a hangtompító nem rejti el a lövés teljes dörejét, csak a lőporgázok hangját.
Magát a lövedékét nem.

Zombiebie - 2012. 04. 12. 10:28

“Ha a vírus bennük van a zombiharapás miért gyorsítja
fel a folyamatot?”

Felgyorsítja, amennyiben elvéreznek miatta, vagy a harapástól kialakult szepszis/láz miatt halnak meg. A vírus a halál beállta után aktivizálódik. Az is átváltozik, aki simán csak hordozó és elüti egy kamion.

Aki vírusmentes, azt értelemszerűen a zombi harapás fertőzi meg, továbbá a zombigyilkoláskor a pillecukorként beszakadó koponyából, leszakadó testrészekből, vágásokból előtörő vér és testnedvek cseppfertőzéssel újabb túlélőket fertőznek meg.

Itt megállnék egy percre, hogy megjegyezzem, mi a faust gondoltak a túlélők azzal/akkor, hogy “meg ne karcolódj zombiehent közben”, ha bezúzzák a zombik fejét pisztoly-markolattal, és telefröcsögtetik az arcuk az onnan kitörő vérrel…

Annál meg ez a vírus sokkal fertőzőbb, minthogy kontakt/cseppfertőzéssel fertőzzön. Ez a vírus rövid idejű globális térhódítása miatt elképzelhetetlen, tehát levegőben is kell, hogy terjedjen. Hozzáteszem logikailag. Hogy a képregényben hogy volt, ahhoz ennek semmi köze nincs.

Zombiebie - 2012. 04. 12. 10:42

Ja a lényeget lehagytam. :) Az évad 2. fele végre jó irányba terelte a sorozatot. Érzelmek tág palettája a műmájerkedéstől a depresszióig, félelem, menekülés, végre ilyet is láthattunk. Láthattuk azt is, hogy ha kell, ember embert öl, hogy saját túlélését biztosítsa egy ilyen apokalipszisben. A helyzet az épelméjű embereket megőrjíti, a barátokat egymás ellen fordítja.

Tegyük hozzá, ha tényleg bekövetkezne valami krach a világunkban, ahol a túlélés lenne a cél, ennél azért sokkal borzasztóbb dolgokra lennének képesek az emberek…

martuf - 2012. 04. 27. 22:18

Csak átfutottam a blogon, és lehet hogy volt ilyen már amit írok. Marhára logikátlan, hogy a 6-8 töltényes sörétes a sikk, és sehol nem vettek fel az első évadban egy katonai aut gépkarabélyt. A helyzetüket tekintve ez életszerűtlen, mert minden más keresgélnek, de a földön lévő fegyverért le nem hajolnának. A CDC előtt is mennyit mutattak. Amikor Glenn visszamegy Rick táskájáért, akkor is a sörétes kell, na jó, meg az az állítólag tucat glock. Meg Daryl nyílpuskája, amin a vessző folyton a red dot alá, és nem az idegre van téve, igaz ebből nincsen hatástalanított, de legalább a közeli képeken lehetne élethű. A fel-le autózó fejlövészet meg sikoltozó szar.

Tomi - 2012. 05. 15. 16:14

Isten a sorozat. De nem az a lényege Hogy menjenek és abálják a zombikat. -Gondolom a sok kockának erre állna fel-. Hanem hogy lefessen egy posztakopaliptikus képet, ahol mindenki a reményt keresi,és húzzák a másikat h nem szabad feladni. a Farmon is rengeteg esemény történt, minden rész végén volt 1 csattanó,pl hogy az öreget az a zombi nyírta akit carl lelőhetett vna. És ha jobban utánnaolvasnának 1páran, az írók nem a horror,hanem a dráma részre gyúrnak inkább rá.

martuf - 2012. 05. 16. 19:17

Igen Tomi, igazad van. A dráma rész lényeges, annak a bemutatása, amit a nézők nem tapasztalhatnak meg, de a sorozatot nézve a legjobban átélhető legyen – jogos. A 2 legdrámaibb rész szerintem, amikor Sophia kijön a pajtából, illetve amikor Hershel az utolsó részben azt mondja Ricknek, hogy Jézus megjósolta a holtak feltámadását, de ő nem hitte, hogy ilyenre gondolt.
De a posztapokaliptikus helyzet egyik, és valószínűleg leglényegesebb része a túlélés, ami itt már nem csak a zombik támadásában jelenik meg, hanem pld. Randall bandája, készletek fogyása formájában is. Túlélés, vagyis: élelelmszerzés – vadászat, védekezés, és a fegyver birtoklása minden korban, helyzetben biztonságérzetet adott, vagy azt fokozta. Persze ezt azért nem várhatja el senki kizárólagos mániával, hogy erről szóljon a sorozat, fontos ahogyan írtad, a remény, a korrektség, tisztesség bizonyos fokú megőrzése (Dale) stb.

Kazuma - 2012. 06. 09. 15:55

Hali. Néhányan itt azt nem értették, hogy a helikopter után miért mennek a zombik… Nos nem értem mire fel ez a kérdés: A zombik a zajra mennek ezt a néger hapsi is megmondta az első évadban. Vonzza őket a zaj. Példa erre az autó aminek nekimentek szintén abban a részben. Bekapcsolt a riasztója ugye. Nos a lövés is nagy zajt csap. És mi következik ebből? Úgyvaaaaaaan, a helikopter is hangos. A fene a dolgotokat. Zombicsalogató chip ._. Hagyjuk. Tetszett az évad bár kicsit talán sok volt a tökölés. Mindegy megérte. Nos a katana-s szereplő nekem nagyon szimpatikus viszont sajnálom, hogy csaj, és néger, és még csúnya is.. Na mindegy. Mondjuk ha meghal akkor visszavonom. Mindenesetre a stílusa idáig tetszik. Passzol az enyémhez. Glenn meg éljen soká. “Hé te… hülye barom!” >.< Most nincs ekkora szája :D

Kazuma - 2012. 06. 09. 16:00

Ja, és a válasz arra, hogy miért nem mentek el: Lori. Aszondjahogy: A fiam nélkül nem megyek el! Most képzeljétek el mit kaptak volna a többiek Rick-től ha otthagyják Lori-t, hogy keresse meg egyedül Carl-t. Meg egyébként sem ilyen szemetek még Daryl sem. Továbbá szerettek volna azért a farmon maradni, azt hitték eleinte, hogy elbírnak a hordával, hogy meg tudják védeni a farmot. Aztán később rájöttek, hogy mégsem, és elhúzták a csíkot.

Isteee - 2012. 06. 21. 00:24

Nekem nagyon bejött mind a 2 évad, még a logikátlanságokat is simán elnézem ennek a sorozatnak. Sok érzelmet váltott ki belőlem, jók a karakterek.
Viszont a második évad közepe felé kezdett olyan érzésem lenni, mintha éppen a Jerichot nézném, csak itt atom helyett zombik vannak.
A finálé ütős volt, azért az utolsó pár perc az hűűűű WTF :)
A képregényeket nem ismerem, viszont mindenképpen nézős a sorozat :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz