login |

Pilot: The Legend of Korra

2012. 03. 27. 14:55 - Írta: Bruzsy

84 hozzászólás | kategória: animáció, kritika, pilot-mustra,

Bevallom, szkeptikusan álltam hozzá annak idején, amikor kiderült, hogy folytatás spinoff készül az elmúlt 5 év legzseniálisabb amerikai animációs sorozatához, a The Last Airbenderhöz, aztán ahogy telt az idő, egyre inkább előrébb csúszott a várakozási listámon a sorozat. És most, hogy az április 14-i premier előtt a Nickelodeon feltette a netre az első két részt, azt kell mondjam, egyáltalán nem csalódtam.

A történetről egyébként nem lehet sokat mondani (egyelőre): 70 évvel járunk az eredeti sorozat befejezése után, Aang egy hosszú, termékeny élet után halt meg, az Avatar pedig egy tinédzser vízidomárban született újjá, aki három elem megtanulása után most a levegővel küszködik, mestere pedig nem más, mint Aang fia. Együtt költöznek be a fővárosba, ahol Korra hamarosan barátokra lel, de a helyzet korántsem békés, hiszen egy titkos, idomárellenes szekta is megkezdte a ténykedését, akiknek tervei vannak az ifjú Avatarral.

Ez utóbbi egyértelműen a sorozat főszála, de idő az nem sok jutott rá az első két rész alatt, mindössze bedobták nekünk, hogy létezik. A bevezető dupla rész sokkal inkább az építkezésre ment rá, hiszen nem csak az újoncokat kell bevonni az univerzumba, hanem a régi rajongókkal is meg kell szoktatni a temérdek változást, amin a széria keresztülment az anyasorozat óta. A tovább mögött folytatom, spoilerek nélkül.

Mert a Legend of Korra ugyan megtartott mindent, ami miatt az eredetit imádni lehetett, épp elég módosítást is eszközölt, hogy ne egy ügyes koppintásnak érezze az ember, hanem egy külön entitásnak. Ezekhez a változásokhoz nyilván mindenki máshogy fog hozzáállni, van, aki 10 perc után azt mondja, hogy neki ez nem kell, de én kifejezetten élveztem őket.

A legfontosabb dolog, amit ki kell emelni, az a hangulat átalakulása. Míg az eredeti szériát áthatotta egyfajta gyermeki báj, legalábbis a legelején (ahogy egyre nagyobbak lettek a tétek, úgy került az is háttérbe), itt ez szinte már teljesen kiveszett, egy sokkal komolyabb, felnőttesebb világnak adva át a helyét. Ez természetesen főleg annak tudható be, hogy egy 10 éves fiúcska helyett egy 17 éves lányt tettek meg főszereplőnek, aki cseppet sem gyerekes, helyette tíz hasonkorú fiatal lázadó szelleme szorult belé. A készítők teljesen más tónust adtak ezzel a hasonló történetszálaknak is, nem is beszélve arról, hogy a hímnemű nézők is jobban fogják élvezni az akciódús jeleneteket (aki nem hiszi, járjon utána!).

De nem csak a főszereplő neme és kora az, ami ekkora változást fejt ki, hanem a körülmények is. Az elmúlt 70 év jóformán békében telt, beindult az “ipari forradalom” az Avatar világában, elterjedtek a gépek, a fémmegmunkálás, a városiasodás egyértelműen a XIX. és XX. század fordulóját vetítette elém (a maffiás szálról meg ugye Keresztapa II. jelenete jutott egyből az eszembe, szintén 1910-es évek) és ez gyökeresen eltér az anyasorozat kora-újkori hangulatától. Hogy ez jó vagy rossz, mindenki döntse el, én kíváncsian néztem, mert tényleg egy új dimenzióját bontja ki egy már megismert univerzumnak.

A rajzolásra továbbra sem lehet panasz, egyszerűen gyönyörű minden egyes képkockája, ezt egyszerűen ezt hiba lenne év közben nem HD-ban követni. Lehet, hogy az az oka, hogy túl régen láttam az eredeti szériát, de mintha nekem kicsit előtérbe kerültek volna a szögletes formák, ezzel is kihangsúlyozva a modernizációt. Persze lehet, hogy csak képzelődök, de nagyon bejött a dolog, és épp ez a másság az, ami miatt ha nem is szebbnek, de mindenképpen egyenrangúnak érzem Aang történetével.

A kidolgozottságot is ki kell emelni, bár a kultúrában annyira nem merültünk el, de kaptunk így is épp eleget. A négy elem már nincs annyira élesen elkülönítve egymástól, a városi társadalomnak is megvan szinte minden fontos jellemzője, és mellé még kaptunk egy remekül kidolgozott sportot is, ami a harci jelenetek iránt fogékonyakat is kielégítheti. Igazából azt sajnálom egyedül, hogy kiemelkedő mellékszereplőket még nem kaptunk, a két új srác nagyon halovány, Tenzin családja pedig a gyerekességet próbálja elsősorban erőltetni, de nem túl nagy sikerrel.

Összefoglalva, azt kell mondjam, nem csalódtam a készítőkben, egy remekül összerakott pilotot (és második részt) tettek le az asztalra, amit nem csak nézni gyönyörű, de továbbra is két perc alatt el tud merülni az ember a világában. Ajánlom mindenkinek, azoknak is, akik nem ismerik az eredeti szériát, hiszen minden apróságba beavatnak, és utána egy saját történet veszi kezdetét. Ha pontozni kéne, a két rész mindenképp kiérdemel egy 7.5/10-es osztályzatot, az egyetlen negatívum a már említett kevés mellékszereplőn kívül az 1×01 szétszórtsága volt, hisz 20 perc alatt mindenbe bele akartak vágni. Én maradok, az egyszer biztos.

84 hozzászólás Ne habozz!

korum - 2012. 03. 27. 15:07

Jó lett, na.
Féltem eléggé a változásoktól, de nagyon jó lett a végeredmény. Picit talán lehetne steampunkosabb ha már ebbe az indusztriális irányba indultak.

hallak65 - 2012. 03. 27. 17:01

Én imádtam, főleg a jazz-es beütésű zenét, ami megadta az egésznek a steampunk hangulatot

DeadMan - 2012. 03. 27. 17:22

A kezdés bejött, majd meglátjuk, mit hoznak ki a főszálból.
A tesók egyelőre tényleg eléggé gyengék, de legalább “benderfocizni” jól tudnak:)

A CG-laikus rovatomban én is írtam az első részről, 1-2 WIP képet mellékelve. Semmi exkluzív dolog, csak pár sornyi spoilermentes személyes vélemény:

http://csigafasz.blog.hu/2012/03/20/cg_laikus_the_legend_of_korra

Sok egyéb hozzáfűznivalóm nincs az első részhez, a második részhez meg annyit jegyeznék még meg, hogy ez a pro bending sport ez tetszett, kifejezetten jó ötletnek tartottam. Viszont a főszál ugye nem igazán haladt, de hát erre még lesz ideje a sorozatnak.
Első és második rész nekem: 6,5-7/10.

lynx - 2012. 03. 27. 17:34

Imádtam az Aang szériát, pedig huszonx fejjel nem gondoltam volna, hogy leköt, de annyi jót hallottam volna.
Nyugodtan építkezzen az évad első felében, ne sieseen, de ha sikerül olyan katartikus élményt nyújtani, mint elődje tette, akkor hajrá.

DeadMan - 2012. 03. 27. 17:39

lynx: Hiába a gyerekes humor, én is azt vettem észre, hogy felnőtt fejjel is le tud kötni a dolog. Persze azért nem árt szem előtt tartani, hogy “csak” egy meséről van szó.
Szerintem a film legnagyobb problémája is pont az, hogy túl komolyan vették magukat.

Cápi - 2012. 03. 27. 17:56

Amióta megtudtam, hogy lesz folytatás, angyon vártam és azt kell mondjam, nem csalódtam! :) Várom a következő részeket, nálam tuti nézős. Tetszik ez az új, modern irány is, végülsi logikus, hogy a világ fejlődik. Szintán a 20. század elejei hangulatot jutatta eszemebe a maffiás rész, az autók meg úgy minden.
Gondolom a fő szál az idomárellenes szekta ténykedése lesz -valakin sértett önérzet szagot érzek- meg a levegőidomítás megtanulása… Bár azt nagyon Aannál se húzták el anno :D Meglátjuk ^^ Én maradok ;) Remélem sok-sok évad lesz belőle.

lynx - 2012. 03. 27. 19:20

Nem kell sok-sok évad, elég 3 évad, csak az jól fel legyen építve.

Levegő -> Víz -> Föld -> Tűz

Azt lehet tudni, hogy hány rész lesz az első évadban?

Llew - 2012. 03. 27. 19:43

Feladom, a saját oldalukról hogy lehet megnézni? Mert ami a youtubeon van az nézhetetlenül szaggat.

kubikus - 2012. 03. 27. 19:57

E L K É P E S Z T Ő E N J Ó ! ! !

Remélem, a jövőben kettesével adják le, mert nehéz lesz várni a folytatásokat! Magyar adóra kerüléséről lehet már valamit tudni (jövőre?, később? stb.)?

Az oldalukon én sem tudtam összehozni a megtekintést, a tumblr oldal linkje visszadobott ugyanoda ahol a link van, szóval valami nem stimmel. De szerencsére találni 720 változatokat már a neten. :)

kubikus - 2012. 03. 27. 20:12

ELKÉPESZTŐEN JÓ LETT!

Az elején a kis pocakos Korra mekkora már! :D
Tenzin meg a gyerkőcei is királyak szerintem, később közülük lesz valamelyik a társa, nem? Bámulatosak voltak a harci jelenetek, a tanulás meg az egész, a zene pedig belevarázsolja a nézőt a történetbe! Csodálatos élmény!

JohnLocke - 2012. 03. 27. 21:05

Tényleg jó lett, de azért van néhány negatív elem ami nekem nem tettszett.
1. Aangékból semmit nem mutatnak! Legalább az első részben lehetett volna valami rövid ismertető hogy mi történt velük, a háború befejezése után. Ez nagyon hiányzott.
2. Túlságosan pörgős, ne értsetek félre szeretem ha egy mese, gyors mozgalmas, de ez még csak most kezdődött! Az elején egy kicsit még visszafogottabbak lehetnének.
3. Kevés az emlékezetes szereplő. Lehet hogy csak az előbb említett gyorsaság miatt, de eddig hiányoznak a jó karakterek. Tenzin gyerekei jó fejek, csak szinte alig szerepelnek valamit.(Aang legendájában egyből ott volt Aang Katara Sokka Zuko Iroh bácsi, csodálatos figurák, sajnos az újabbak sehol sincsenek hozzájuk képest)
4. Hiányzik a gyermeki báj, túlságosan komoly eddig az egész. Nem értem Korra miért ilyen idős, szerintem fiatalabban kellett volna őt bemutatni.
Szóval jónak jó, de azért meg sem közelíti Aang legendáját.

Llew - 2012. 03. 27. 21:05

Csak végig szenvedtem, de ennyit rég szentségeltem a szar videó miatt. Na majd a premierkor HD-ben jobb lesz.
Az eredetit, csak darabokban néztem, főleg az elején, meg talán a legvégét, de tetszett.
A vacak videó ellenére is átjött, hogy a látvány tényleg gyönyörű. A kitalált sport is kelsz, bár a mozgásokról még nem tudok nyiatakozni, mert kb a felét nem láttam.
Az univerzumot annyira azért ismerem, hogy azt mondjam jól összekötötték a régivel, tettszett az alapozás. A mellék karakterek tényleg gyengék még, lesz hova fejlődni.
A főszereplő, a régi-új világ, a hangulat viszont nagyon rendben van. Ez simán nézős lesz. A főszálból nem tudom mit hoznak ki, de az egész széria lapból kicsit komolyabb indításával eltudok képzelni egész sötét sztrit is. Már amennyire ez egy Nickelodeon rajzflm szinten lehetséges.

A nyitó rész a lezárással meg az egész titkos idomár ellenességgel a tavaly be nem rendelt 17th Precinct pilotját juttatta eszembe.

Llew - 2012. 03. 27. 21:11

A karakter designban egyébként nagyon visszaköszönnek a régi szereplők. Az idősebb sportoló gyerek elég Zukos, az idősebbik légidomár kislány arca és mimikája pedig tiszta Aang.

Scoo - 2012. 03. 28. 07:53

Azt jó lenne ha megkérdezné valaki a Nickelodeont, hogy mikorra tervezik (ha tervezik), hogy leadják itthon is.

kelemen - 2012. 03. 28. 11:19
Ano - 2012. 03. 28. 20:01

láttam a katarafansite-ra írt linked,úgy találtam ide..húszezren leírták a véleményük,így azt én most mellőzöm,csak annyit,hogy elolvastam az értékelésed,és én már alig várom,hogy lássam a következő részt :D

horathius - 2012. 03. 29. 16:20

nekem nagyon tetszett, megtartották a legjobb tulajdonságait az előző szériának. remélem kihasználják majd rendesen hogy komolyabbra vették a témát, de eddig nagyon jó volt. aranyos, vicces, van hangulata. sikerült jókat nevetnem, ez a 40 perc is elszállt szinte. kár hogy várni kell a folytatásra. (btw, ha az előző katasztrófa után valakiben felmerülne hogy ezt is moziba küldjék, akkor ne legyen élőszereplős. ez így jó)

Llew - 2012. 04. 14. 20:25

Végre megnéztem a Hd-ben is és tényleg gyönyörű. A hangulat csillagos ötös, az egész világ megjelenése marha jó és ezzel a zenével nagyon el van találva.

A előzetes bemutató arra mindenképpen jó volt, hogy annak hatására egyben ledaráltam az alap sorozatot. Így most különösen kíváncsi leszek a főszálas Egyenlők mozgalmának sztorijára. Az előzmény ismeretében most elég furán hatnak, hisz ott az eleinte Sokka harcos mivoltán való poénkodáson túl nem nagyon érződött, hogy a nemidomárok másodrendű polgárok volnának. Sőt, a széria tele volt nemidomár harcosokkal (Suki, Mai, Ty Lee, Sokka kardvívó mestere), akik elég jól megállták a helyüket az idomárokkal szemben, elég gyakran elkenve a szájukat.

Remélem a Fehér Lótusznak is lesz szerepe a biztonsági őrködésen túl. Bár egyelőre elég fura, hogy a titkos szervezetből, egy nyíltan ismert akármi lettek.

Felmerült bennem a kérdés, hogy Talzinnak miként lehet repülő bölénye, mikor Appa volt az utolsó. Illetve Naga kapcsán kicsit csalódott vagyok. Olyan snassz állat kísérőnek. Azok után, hogy az előző avataroknak a saját elemük idomítására képes állít kísérője volt, illetve a földidomítás eredetét is ismerjük, talán jobb lett volna valami félig vízi lény.

BoKK - 2012. 04. 15. 15:34

Mikor jön új rész? :(

winnie - 2012. 04. 15. 16:03

mivel a premier tegnap volt, így gondolom, hogy jövő szombaton. ha tegnap csak egy rész ment le, akkor két hét múlva

Llew - 2012. 04. 15. 16:05

Elvileg a korábban netre kirakott első két részt adták tegnap a premier kapcsán, és jövő héten jön a harmadik.

Cofancs - 2012. 04. 18. 23:58

HÁT én imádtam nem egyszer néztem meg ,nem tudtam betelni vele ,nagyon lekötott az új sztori és persze azért is izgultam mit hoznak.majd ki belöle. De azért van néhány észrevételem ,ami idegesített egy kicsit. Az első az ,hogy tényleg nagyon gyorsan váltakoznak a jelenetek.én vártam volna ,hogy az előző szériában le nem zárt részeket titkokat kitárgyalják( pl: ugye Zuko anyja amit meg is említenek,akkor még az ,hogy mi lett a föld királyával és a gyarmatokkal és hogyan sikerült felépíteni egy ekkora fejlettségű várost 71 év alatt és persze a repülő bölény kérdés. Persze egy kis utána olvasással megtudtam e kérdések egy kis részét a nickelodeon.com on ,ilyen pl h Aang talált utazásai során egy kisebb bölény csordát és onnan van az új bölény. Innen azt is megtudtam, hogy Momo vérvonala sem halt ki (bár ezt nem értettem tisztán ) de van helyette gyűrűsfarkú lemúr ami hasonlít Momora és repül is. Ezt a témat lezárva még az volt nekem nagyon szomorú jelenet amikor Katara arról beszél Korrának,hogy rajta kívül már az összes barátja eltávozott… Ja és azt is megtudtam a kutakodásból,hogy Moku és bátya utca gyerekek és ugye együtt nevelkedtek azért testvérek ,mert nekem nagyon fura volt ,hogy az egyik tűz idomár a másik.meg föld. És Moku alakjáról ,arcáról, viselkedéséről arra következtettem ,hogy Zuko lezsármazottja lehet és valahogy utcára került gyerekkorában.
Nagyon sok.mindent meg akarok tudni a régi sorozatról és az újról.egyaránt ,úgyhogy nagyon de nagyon várom a folytatást:-D

lynx - 2012. 04. 19. 14:47

A The Legend of Korra szombaton 4,5M nézővel debütált a Nickelodeon-on. 3 éve nem volt ilyen erős premier a csatornán.

Llew - 2012. 04. 22. 11:50

Ez valami baromi jó lett. Simán ütötte a nyitó dupla részt. Az elején a previously rész némafilmes megoldása eszméletlenül hangulatos volt. Ahogy utána is az utcagyerekekkel, meg az egész maffiás vonallal.
A rész meg rövid hülyéskedés után elindult azon a sötét vonalon, amit reméltem a pilot után. Amon nagyon kemény, de a chi blokkolós harcosai sem voltak semmik. Elég hamar helyrerakták Korráékat. Kicsit fura is volt, mert Korra a pilotbeli banda elintézésekor, meg most a gépház bunyóban is úgy tűnt, mintha indomítás nélkül is képes lenne a harcra.
Kívánics leszek, hogy ezzel a komorabb történetszállal együtt a készítők be merték e vállalni, hogy legyenek áldozatai is a harcnak. Hisz az eredetiben max egy nevesített szereplő sugalmazott halálára van példa. Szóval itt jó lenne, ha a benderek egyszer egyszer elintéznének egy-egy chi blockert.
Remélem Talzin és/vagy a Fehér Lótusz is beszáll a buliba.

Llew - 2012. 04. 27. 20:28

Ez most nem volt annyira jó, mint a múltkori, de legalább megtudtuk, hogy Amon egy cylon .:D
A zene viszont megint zseniálisan jó.
Nézi még rajtam kívül valaki? :)

genzo - 2012. 04. 29. 23:54

Én nézem! Ultrakirály a sori! És lám a chiblockereknek is el lehet kenni a száját!

Amúgy ez a poszt a kibeszélő akar lenni? Csak mert elég kevesen beszélik ki. Szerintem azért ezt többen is nézik.

winnie - 2012. 04. 30. 10:13

az akar lenni:) lehet, hogy kéne még egy kritika, beindítani anépet.

Trix - 2012. 05. 02. 08:58

Látom a fő észre vételeimet már előzőleg ki tárgyalták viszont igazat adok a snassz állatban. Angnak repülő állat előtte sárkánya volt az avatárnak… Viszont a 2 testvérből a kisebb az egyértelműen Sokkára akarna hajazni a bénázásával (3. rész után ez jött le nekem…)Viszont előző széria teljes fikció volt így már olyan mintha mi lettünk volna régen (ipari forradalom stb)Viszont érdekes hogy Katara gyermeke légidomár lett és az egész családja. Vajon a többi gyerekről is megtudunk majd többet?Chi blokkoló oktatásra szívesen mennék xD

Zizzy - 2012. 05. 07. 00:10

Én még nem kezdtem bele, de nagyon kiváncsi vagyok rá. Olvastam egy két dolgot róla, talán némi spoilert, de mindegy. Hogy úgy mondjam kicsit tartok tőle. Mert ha mondhatom így, olyan kiábrándító tudni, hogy az eredeti szereplők már meghaltak. Tökre szerettem őket és ezt így fáj hallani. Katara-t meg viszont látni egy vén trottyként. Oké hogy az idő halad és nem egy helyben áll. De pl megnéztem volna az eredeti folytatását, hogy velük mi lesz. Meg olyan furán néz ki Korra. Legalábbis az előző éved női szereplőihez képest. Mondjuk Karaea-hoz képest. Korra testfelépítésre simán lehetne fiú is. Csak épp a melleit kéne akkor levágni. Meg láttam egy családfás képet. Mit is mondjak…..szegény Katara és Aang gyerekei nagyon csúnyák. XD Némelyik mint egy csöves.

Am előreláthatólag lesz magyar szinkronnal? Vagy már most lehet vhol magyar felirattal nézni?

Nolantaicho - 2012. 05. 10. 10:27

Nagyon vártam, hogy folytatódjon az avatar^^ A technikai része megint fantasztikus, gyönyörűen van megcsinálva. A sztori sem rossz, önhibáján kívül tetszik kevésbé, mint az előző, egyszerűen nekem jobban bejött az a kor, amiben Aang élt, az pedig hogy [még] semmit sem tudunk az előzőekről, kicsit lelomboz, mert szerintem a legnagyobb arc az Sokka volt [Maybe it’s friendly! XD] és szeretném látni, hogy mi lett vele. Persze nem kizárt, hogy meg fogom tudni, legalább azt láthattuk, hogy Aang hogyan nézett ki felnőttként :D Korra is elég jó karakter, az pl bejött, hogy nem csináltak belőle olyan air-bender szerű viszonylag összeszedett és nyugodt avatart. Látszik, hogy nem olyan fiatalok körül mozog a történet, elmaradtak a gyerekes jelenetek, ami se nem jó, se nem rossz, csak más. Azért azokon a kifejezéseken fel tudok visítani, amit produkálni tudnak. [ Ep.5. Tenzin feje, amikor a bálon vannak és az egyik kölyök….hatalmas.]

Llew - 2012. 05. 13. 10:24

Komolyan egyre jobb ahogy a történet halad előre. Mondjuk Talzin mutathatna végre valamit a megfontolt dumákon kívül. Az egyetlen valamire való levegőidomár a környéken, de mikor a levegőben folyik az akció, akkor persze nincs sehol.

Vance - 2012. 05. 13. 15:14

Nekem nagyon bejön a sorozat!!Remélem még fogtok róla írni elemzést!!Jó kis csavaros története van, remélem egyszer lesz egy igazi felnőtteknek szóló élő szereplős sorozat is, a film nekem annyira nem jött be!
Llew tenzinnek hívják Aang fiát és tényleg mutathatna valami levegő idmomítást mert pl a 6. részben tényleg repkedhetett volna, de gondolom nem volt nála a repülő bigyója XD Bár már előre látom amíg korra nem tanul meg levegőt idmomítani nem lesz sok léghajlítás!!

Llew - 2012. 05. 13. 15:32

Hopsz, tényleg. Szóval Tenzin. Keverem a T betűs animációs szereplőket. :D

genzo - 2012. 05. 16. 00:05

Gyááá! Mekkora volt ez az 1×6! Megnéztem kétszer is egymás után! Bár azt én sem értem, hogy Tenzin miért nem ment a hajó után. Mintha rémlene, hogy Aang bot nélkül is tudott repülni (nem csak avatar állapotban).

Ja! A sori annyira jó hogy megérdemelne egy évad közbeni írást! Csak hogy mint winnie is írta:”beindítani a népet”

Nolantaicho - 2012. 05. 20. 12:04

Kíváncsi vagyok, hogy mikor lesznek a sima ilyen látomásfélékből effektíve elmesélt sztorik. Legalább láttuk, hogy hogyan nézett ki Sokka, Toph meg Aang felnőve, de remélem kapnak egy olyan epizódot, amilyet az Aang előtti avatar, amiben megtudtuk, hogy hogyan lett az ami. Btw a harcjelenet a végén brutál volt, a rendőrfőnöknő kezd nagyon szimpatikus lenni ezzel a badass hozzáállással:)

Llew - 2012. 05. 20. 13:03

Végre Tenzin is akciózott, de megint csak jól elkenték őket. Durva, hogy eddig gyakorlatilag az összes részben lazán leverték a nagy idomárokat. Persze a felkészülés, meg a meglepetés előnye mindig az ellenségnél volt. Tetszik ez a sötét sztori. Ez a 19-20. század fordulós hangulat meg továbbra is zseniális.

Llew - 2012. 05. 20. 13:13

Heh, most olvasom, és tényleg a “mechák” tervrajza már a pilot végi Amon és a botos ember beszélgetésben láthtó a falon.

genzo - 2012. 05. 20. 14:38

Egyre jobbak és izgalmasabbak a részek, bár az tényleg fárasztó, hogy mindig elkenik a bendereket. Kéne már valami sikerélmény is.

Nolantaicho - 2012. 05. 20. 18:25

Azért lássuk be, ez már nem az a világ, ahol minden bender csatázik, meg harcol valamiért. Olyan kicsit, mintha sportlövőket küldenének a frontvonalra. A bending inkább sportnak számít, legalábbis nekem úgy tűnik, hogy elvesztette a funkcióját, legalábbis az eredeti sorozathoz képest.

Llew - 2012. 05. 20. 19:14

Sántít a hasonlatod. Akármennyire is sportolók a probenderek nem üres kapura rugdosnak, hanem mégiscsak egy másik bender ellen “harcolnak”. A te példáddal élve olyan, mint a sportlövő a pályán kívül nem tudna pontosan lőni, mikor önvédelemről van szó és az élete múlik rajta.
Egy probender ilyen szempontból szerintem olyan, mint nálunk egy bokszoló, karatés, judos, vagy bármely más küzdősportoló. Őket is szabályok kötik a pályán, de azért egy utcai támadásban nem hiszem, hogy csak állnának mint egy homokzsák.
Mako és Bolin csak azért mutatott kcisit többet, mert ők főszereplők.
A többiek meg harcedzett rendőrök, illetve bender mesterek, Korra ráadásul három elemé is.
Persze, most a mechák ellen erősen hátrányban voltak, de ez már csak a sokadik verésük volt.

Amit hiányolok az a tűzidomárok villám szóró technikája. Főleg, hogy Mako a 3. részben gyári melósként valami gépen alkalmazta is többed magával. Szóval nem lehet titkos. Ez alapján, illetve, hogy Korra a tűz elem mestere, neki is ismernie kéne. Az most inkább hatásos lehetett volna fémkaszniban ülő piloták ellen, mint a sima tűz technika.

Nolantaicho - 2012. 05. 21. 12:20

Valóban villanthatnának valamit, de nem igazán tudok rá más magyarázatot adni, hogy miért verik le őket ilyen egyszerűen. A katonára tennék a boxolóval szemben. A villámos dolog nekem is eszembe jutott, amikor Korráékat sokkolták a vízben, hogy miért nem használták ellenük. Biztos mindenre lesz magyarázat, csak érnénk már oda :)

Llew - 2012. 05. 21. 13:20

Na de itt nincsenek katonák. A metalbender zsaruk egyébként minimum egálban volnának Amon chi blockereivel, hisz a páncéljuk védi őket. A rutin meg mindkét oldalon ott van. Előző részben Lin ellen is csak az elektrobotos fickó vitézkedett. Illetve, ha már számítanak rájuk, akkor nem annyira hatékonyak. Az 3. részes verés után múltkor Korra már elég jól lerendezte őket. Sőt, a botos fazont is.
Az kicsit furcsa is volt, hogy őt legutóbb csúnyán lerúgta a tetőről, Amon meg elment a léghajóval, így a fazont elkaphatták volna, de most meg mégis megint szabadlábon akciózott.

genzo - 2012. 06. 03. 12:36

Ez mennyire beteg volt! Mekkora csavar volt a végén, hogy bloodbender a fószer! Pedig már azt hittem, hogy Korra ki fogja nyírni. És a vízió?! Tutira valami főgonosz volt régen a csávó! Ááá! Nem tudom hogy bírom ki most egy hétig. Nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy hétről hétre ennek a sorozatnak várom legjobban az új részeit.

Llew - 2012. 06. 03. 12:46

Marha jó rész volt megint. Komolyan le a kalappal, gyerekmese létére nagyon durván komor hangulata van összességében, hiába a gyerekes poénok itt-ott. Ezekre a pár másodperces flashbackekre meg nagyon kell figyelni most már.

Llew - 2012. 06. 03. 12:49

A flashbackben nem ő volt (42 éve történt), hanem Yakone, bár az alapján, hogy mennyire hasonlítanak, tuti van valami kapcsolat köztük, a bloodbendingről nem is beszélve. Mondjuk Yakone nagyon keményen tolta, megkötözve is az egész termet irányította, Aanggal együtt.

Nolantaicho - 2012. 06. 04. 14:57

Uhh ez tényleg durvára sikerült. Remélem Korra fejlődik spirituálisan, el tudnám nézni ezeket a flashbackeket :D A bloodbender húzás zseniális volt.

Llew - 2012. 06. 09. 23:20

Azta rohadt. Amon nem gyenge, hogy még a bloodbender sem ellenfél neki. De mi ez a hülyeség, hogy máris évadzáró lesz? 10 rész ne már. Aangéknál 20 volt egy évad.

winnie - 2012. 06. 09. 23:33

nem csak kettészedik az évadot? a nickelodeon inkább a 26 részesekben utazik.

Llew - 2012. 06. 10. 00:19

Nem tudom, de sehogy sem jó, hogy így is, úgy is sokat kell várni a folytatásra. Az évadzárót mondjuk 1 órásra ígérik (reklámmal vagy anélkül?).

winnie - 2012. 06. 10. 11:22

az, hogy szezonfinálé, nem jelent semmit, csak egy elnevezés, amivel ráadásul fel tudják hívni a figyelmet, hogy kiemelt a rész. a nick gyakran szedi szét a sorozatok évadjait. szóval ettől még lehet idén sok rész.

genzo - 2012. 06. 10. 11:27

Az előzetesben szezon fináléról beszélnek ami egy órás lesz és két hét múlva kerül adásba. Kicsit szomorú vagyok emiatt, mivel én is húsz fölötti epizódszámot vártam. Gondolom a Nick-nél nem bíztak a sikerben, ezért készült csak egy csonka évad. A nézettségről nem tudok semmit, csak azt, hogy nagyon jól nyitott. Remélem jól muzsikál és akkor bízhatunk egy “teljes” második évadban. A vicc az egészben, hogy nekem például jobban bejön mint az anyasorozat anno.

Az aktuális epizódról: Beteg! Mi van ezzel az Amon gyerekkel?! Mi ez?! Olyan dolgokat tesz, amikre Aang is csak avatar állapotban volt képes. Nagyon kíváncsi vagyok a kilétét illetően. Persze most két hétig karmolászhatom magyam! Na mindegy!

Zane - 2012. 06. 10. 11:28

Lehet tudni, milyen a nézettsége? Remélem kapnak plusz berendelést. A rövid formátum egyetlen előnye, hogy kevesebb a céltalan rész, viszont a karakterek szempontjából jobb lenne a kicsit lassabb tempó. Főleg Asami szerepét nem értem egyelőre.

Összességében szerintem zseniális a sorozat, remekül hozza a régi dolgokat újokkal pezsdítve, a kor váltás is jól lett kezelve és a legtöbb karater fantasztikus.

Amivel továbbra is teljesen megvesznek az természetesen a totális girlpower – Lin és Korra veszettül kemények. Tényleg öröm nézni, hogy noha Korrát elrabolták, nem egy damsel in distress hanem megoldja egyedül.

Tenzin a kedvencem, azt hiszem sikerült tökéletesen megalkotni Katara és Aang gyerekét, de azért a többiekre is kiváncsi lennék! Na meg Lin apját is nagyon titokban tartják…

Jó lenne kicsit biztosabbat tudni a sorozat jövőjéről, remélem, hogy kapnak lehetőséget részletes folytatásra!

winnie - 2012. 06. 10. 11:43

nézettség múlt hétről – szerintem egyéértelmű a válasz:)

Saturday:

SpongeBob (Nickelodeon)
-10 AM: 2.454 million viewers, 0.46 A18-49
-10:30 AM: 2.835 million viewers, 0.54 A18-49
-11:30 AM: 2.217 million viewers, 0.41 A18-49

Legend of Korra (Nickelodeon)
-11 AM: 2.976 million viewers, 0.62 A18-49

Power Rangers (Nickelodeon)
-12 PM: 1.412 million viewers, 0.23 A18-49

ThunderCats (Cartoon Network)
-9:30 AM: 1.428 million viewers, 0.43 A18-49

Green Lantern (Cartoon Network)
-10 AM: 1.298 million viewers, 0.41 A18-49

Young Justice: Invasion (Cartoon Network)
-10:30 AM: 1.944 million viewers, 0.64 A18-49

Zane - 2012. 06. 12. 18:03

Köszi, ez bíztató :)

lynx - 2012. 06. 12. 22:47

A The Legend of Korra szombaton 4,5M nézővel debütált a Nickelodeon-on. 3 éve nem volt ilyen erős premier a csatornán.

Eredetileg 26 epizódot terveztek az első évadra (12+14)
12 részes lesz az első évad első fele, amit egy 50 perces dupla-epizód zár majd június végén.

Az epizódlista:
101 Apr-14-2012 – Welcome to Republic City
102 Apr-14-2012 – A Leaf in the Wind
103 Apr-21-2012 – The Revelation
104 Apr-28-2012 – The Voice in the Night
105 May-5-2012 – The Spirit of Competition
106 May-12-2012 – And the Winner Is…
107 May-19-2012 – The Aftermath
108 Jun-2-2012 – When Extremes Meet
109 Jun-9-2012 – Out of the Past
110 Jun-16-2012 – Turning the Tides
111 Jun-23-2012 – Skeletons in the Closet
112 Jun-23-2012 – Endgame

Sijen - 2012. 06. 21. 15:01

köszi lynx a listát, én is meg voltam kavarodva picit, hogy mikor lesz az egy órás rész.
Holnapután. :))

Szerintem a sorozat nagyon jól el van találva, a 10. részben volt is badass fighting, pláne a kölkök. :DD

General Iroh a végén szép utalás, vannak ötleteim. :)

Viszont Lin… :_(

korum - 2012. 06. 22. 08:16

“Stay away from my dad’s ex-girlfriend!” :)

Kiváncsi leszek mivel zárják majd az évadot. Már csak egy nap…

Leoben - 2012. 06. 22. 22:08

Korra igazán lehetne már Avatar állapotban, akkor szétzúzhatná a támadó sereg felét.

Llew - 2012. 06. 24. 12:51

Ez valami fergetegesen jó volt!
Mondjuk nem értem miért nyomták le egyben, miért nem húzták rendesen három hétig.
Azt hittem az avatar állapot menti meg Korrát, de így, hogy a hadnagy látta, utána meg öntudatlanul lebuktatta magát és – feltehetőleg – Tarrrlok végzett vele, így sokkal jobb volt.
Egyetlen szépséghiba, hogy ezzel a gigantikus happy enddel, nagyon lezárt és végleges lett ez a 12 rész.

Llew - 2012. 06. 24. 12:59

mármint Amonról van szó a 3. mondatban

elegmar - 2012. 06. 24. 13:12

Tényleg olyan lett a vége, hogyha nem rendelnének új részeket akkor ez igy jó lett volna sorozatlezárásnak is. Azt mondjuk nem értettem a végen, hogy most Lin-nek earthbendet adott? Persze ez már csak részletkérdés. Az évad egészében meg olyan jó volt hogy 10 esével nézném naponta legszivesebben. Az apróbb hibák nem sokat vontak összeségében 9/10 az évadra.

Leoben - 2012. 06. 24. 13:51

Lin földidomár, csak ha sokat gyakorolják akkor tudnak fémet is.

Llew - 2012. 06. 24. 13:57

Igen, sajnos annyira lezárt, hogy innen elég nehéz lesz folytatni. Illetve nem, csak szinte nulláról kell új történetszálat kezdeni, mert itt szinte mindent lezártak.
Lin az earthbendinget kapta vissza, azzal együtt nyilván a metalbendinget is, csak fém nem volt a környéken. Új képességet még az avatar sem adhat.

terriermon - 2012. 06. 24. 14:49

Nem tudom ti, hogy vagytok vele, en 2x is megneztem egymas utan, mert nem tudtam betelni vele. Szerintem nagyszeru 2 reszt adtak ki..Sokkal jobban tetszett mint az Aang legendaja eddig. Eleg szomorkas is volt, kicsit megkonnyeztem :/ ..Nagyon varom a folytatast!!!

spell - 2012. 06. 24. 15:52

A záró rész igazán remek volt. A végén mikor felzendültek az ATLA dallamai, egész hátborzongató volt.

@Llew: Mármint nem tudunk róla, hogy adhat új képességet :) De persze szerintem is csak egyszerűen visszaállította.

Én azért bízom a készítőkben, hogy csak kitalálnak valamit…

genzo - 2012. 06. 24. 16:25

Összességében fergeteges volt az évad, egyetlen hibája, hogy túl rövid volt. Simán elfért volna még tíz rész, hogy egy kicsit jobban kibontsák a karaktereket, bár lehet hogy akkor nem lett volna ennyire izgalmas. A zárás sajnos túlságosan is zárás lett. Félek a csatornának még így akár eszébe is juthat az a borzalmas ötlet, hogy nem folytatják. Ebbe bele se merek gondolni. Mindenesetre nekem ez az idei év legnagyobb meglepetése volt, nem gondoltam volna hogy még az eredeti sorozatot is verni fogja. Egyetlen másodpercet sem unatkoztam!

Sijen - 2012. 06. 24. 23:58

Szerintem is nagyszerű lezárás volt, tetszett a visszaemlékezés.

Amon a véridomítással blokkolta szerintem csak magát az idomítást, de nem vette el. Az Avatár tud elvenni és visszaadni. Lin is visszakapta, vagy az Amon általi gátat oldotta föl benne Korra. Meg fogja tanulni a fémidomítást újra, ha azt nem nyerte vissza.

Am sztem folytatják, valahol olvastam egy ilyet, hogy a 2. könyv az Spirit lesz. Korra még nem lépett (leszámítva a legvégét) kapcsolatba a szellemvilággal. Csak víziói voltak.
Nameg ott van a Korra-Mako szál… (szegény Asami :( )

Llew - 2012. 06. 25. 07:14

Azért az bebaszna, ha a következő évad fő szála a Korra-Mako-Asami kapcsolat lenne. >(

spell - 2012. 06. 25. 10:56

Csak nem lesz szappanopera ebből…

owlman - 2012. 06. 25. 14:37

Én az elején azt gondoltam, mekkora LENNE ha Amon idomár lenne és utána sokáig azt hittem, hogy Tarlock=Amon.
Aztán kiderült, hogy van egy gonosz ikertestvére :)

genzo: egyetértek, kicsit hipsz hopsz volt az egész.
Nem csak a karakterek fejlődésére nem volt elég idő, maga a sorozat is túl sokat fog meg a történelemből/kultúrából (modern nagyváros, Triádok, Pearl Harbour, mechak, szélsőséges politikai mozgalom stb.)

Egyébként új főellenség lesz a következő évadban.

Vexi - 2012. 06. 25. 19:03

A fenébe ugrott az elméletem, hogy Amon egy robot, ami fából készült.

Cápi - 2012. 06. 25. 21:50

Várom a 2. évadot nagyon, remélem jön egy fokkal értelmesebb főgonosz, bár a lezárás baromi jóra sikerült, de ahogy korábban írták, ott van majd 50 évnyi történelem, amit ki lehet bontogatni, én pl. arra is nagyon kíváncsi lennék. Meg hogy Korra is akciózzon valami súlyosabbat Avatárként. De összességében nagy elvárásokkal indultam neki az Aang széria után, nos azt kell mondjam, nem csalódtam.

Sijen - 2012. 06. 26. 18:52

Llew és Spell:

Nem lesz belőle romantikus telenovella, az biztos, az eddigiek tapasztalatából bátran kijelenhetem. :)

A további részekhez csak annyit fűznék hozzá: “Where–is–my–mother??” ;))

schimtzi - 2012. 06. 26. 23:06

A sorozat kiváló volt, nekem a finálé egy kicsit csalódás a túl szirupos befejezés miatt. Az pozitív volt, hogy a hadnagy is mekkorát koppant. Az ő csalódása jelképezte az egész történetnek a tragédiáját, miszerint egy gonosz zsarnok (már megint, mint mindig) egy alapvetően jó cél (az egyenlőség) mögé álcázta a saját hatalmi törekvését. Mire persze az emberek rájönnek, addigra úgyis késő.

Nolantaicho - 2012. 06. 29. 11:02

Most olvastam el a The promise első két, már megjelent részét, egy évvel Ozin legyőzése után játszódik. Egy képregényről van szó, nekem tetszett, ha gondoljátok adjatok neki egy esélyt.

Összefoglalva, nekem nagyon tetszett ez a rövidke évad, bár nem vagyok híve az időugrásoknak, az eredeti team Avatart is el tudtam volna még jó pár részig nézni, de hál istennek megint nagyon kedvelhető szereplőket hoztak be, Korra kellően tökös, amikor szétrúgja Amont airbendinggel, azt kb tízszer néztem vissza. Az egyedüli dolog, ami miatt kicsit húzom a szám, az a befejezés. Elég rapidra sikerült, jaj nincs erőm, két perc múlva már megjelenik Aang is pikk pakk meg van oldva minden. De ezt leszámítva tényleg nincs okom panaszra, alig várom a folytatást :)

Nolantaicho - 2012. 06. 29. 11:03

Ozin…Ozai-t értettem természetesen.

Zane - 2012. 07. 11. 23:47

Berendelték a második évadot is!!!!!!!! http://insidetv.ew.com/2012/07/11/legend-of-korra-second-season/

Nekem is nagyon tetszett az évadközépzáró. Kicsit zsúfoltra sikerült a 12 rész, de minden másodperce élvezetes és magávalragadó volt. :)

Nolantaicho - 2012. 07. 15. 03:14

Azt tudjuk, hogy miért csak 2013-ban adják le a maradék részeket az első évadból?

Llew - 2012. 07. 15. 10:27

Gondolom addigra lesz megrajzolva. Első körben ennyit kértek, ennyit csináltak meg.

dualla - 2012. 08. 11. 23:16

Ha minden igaz, augusztus 26-tól adja a Nickelodeon magyarul :)

angemix - 2012. 08. 25. 19:26

Tetszett a sorozat, bár nekem koránt sem annyira, mint az aang széria. Nem tudom, én szívesebben néztem volna a folytatást, mint azt, hogy teljesen új szereplők mit csinálnak. Mondjuk ez sem volt rossz, de annyi minden szúrta a szemem.
Pl: Korra testfelépítése. Igen, mondták, hogy nem a szellem az ő erőssége, de nem lehetett volna nőiesebbre csinálni? Ráadásul már maximum 5 évesen tök jól bánik 3 elemmel? Ne vicceljünk már, Aang 12 évesen tanult meg mindent, oké, hogy jégbe volt fagyva meg minden, de akkor is… Valahogy nem érzem reálisnak ezt Aang után.
Emellett nekem baromira nem tetszett, hogy Toph annyit kínlódott a fémidomítással, most meg úton útfélen akad egy. Ugyanez a helyzet a villámmal és a véridomítással. Bár három volt eddig belőlük, mégis soknak tűnt, ha azt nézzük, hogy az első szériában ezekre csak az igazán erős és tapasztalt idomárok voltak képesek. A Fehér lótusz rendet sem értem, régen egy titkos szervezet volt, erre most meg egy ilyen globális izé vált belőle, akiknek egy pofonnal el lehet kenni a száját. A csíblokkolokat is sokallottam, régen csak Ty Lee használta, most meg mintha futószalagon gyártanák őket. XD Asami-t egyáltalán nem értem, minek kellett bele a sorozatba?( talán azért, hogy az eredeti Avatar csapathoz hasonló legyen a felállás, akkor viszont még jönnie kell egy vízidomárnak a későbbiekbe)Bolin meg kb. ilyen Sokka Aang mix volt, de ő legalább adta a poénokat.Mako nekem teljesen jelentéktelen volt hozzá képest. Hiányoltam, az Avatar állapotot és a lelkek világával való kommunikálást, de hát az majd jön később.
Viszont nagyon tetszettek Aang és Katara utódai. Méltóak az ősökhöz XD Kicsit fura volt, hogy Lin mennyire komoly Toph-hoz képest, de végeredményben szerintem zseniális, hogy teljesen más, mint amilyen az anyja volt. És akinek pedig nagyon örültem: Iroh! Nem tudom, én nagyon örültem neki. A világot is eltalálták, mert hát minden világ fejlődik értelemszerűen az a 70 év itt is meglátszik. Nekem jobban tetszett az eredeti világ felépítése, valahogy olyan hangulatos volt, olyan nem mindennapi, de ez sem rossz. Amon nem volt rossz, de nekem Ozai-hoz képest… hát elbújhat Amon a fenébe XD De minden felsorolt dolog ellenére tetszett a sorozat. Lehetett volna szerintem jobb is, de ettől függetlenül méltó volt az első szériához.

Varga Richárd - 2013. 02. 07. 19:12

Ki az az Amon?

Llew - 2013. 02. 07. 22:00

Az egyik főszereplő?

b - 2013. 07. 23. 11:39

hát ez kurvára várós, az egyik legjobb anim sorozat volt az avatar (annak ellernére, h nem japán)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz