login |

Pretty Little Liars: vége a 2. évadnak

2012. 03. 28. 14:52 - Írta: winnie

34 hozzászólás | kategória: kritika,

Múlt héten megvolt a Pretty Little Liars második szezonjának fináléja és ahogyan azt ígérték az írók, választ kaptunk arra a kérdésre, hogy kicsoda “A’, aki a premier óta terrorizálja a főszereplőket ‘Tudom, mit tettél tavaly nyáron’-módra. Ideje volt a válasznak, hiszen hiába van nagyon sok fontos szereplője a PLL-nek, azért olyan sokan nem jöhettek szóba, hogy komoly meglepetést okozzon a megoldás és kitartson a rejtély még pár évig.

Szóval már a finálé előtt is az volt a kérdés a “Ki?” mellett, hogy “Hogyan tovább?”. Az egyik 3. évados szál adta magát, de emellé az írók nagy égzengést és földindulást ígértek, hogy aztán… Szóval tudjuk, hogy a Pretty Little Liars készítői profik abban, hogy szúrják el a finálékat. Általában jó cliffhanger-t párosítanak viszonylag gyenge epizódokkal. Most azonban egy korrekt epizódot kaptunk (6/10), viszont valami rémisztően ötlettelen cliffhanger-t, mely engem például mindenfélére sarkall, csak arra nem, hogy sápítozzak június 5-ig, hogy mi történt és mi fog történni.

Kár érte, na. Mivel minden más spoileres lenne, ezért a tovább mögött folytatom, rögtön azzal, hogy kicsoda “A”. (A könyvvel kapcsolatos mindenféle kérdés és spoilert a könyves topikba írjatok, ha lehet.)

A = Mona. Vagy Mona + X. És ki tudja, talán + Y is.

Írtam az előző részes kritikámban (vagy kommentben?), hogy az utolsó 3-4 epizódban nagyon Mona-ra terelték a gyanút, illetve a gyanúmat, hiszen csupa olyan történést és infót kaptunk, ami az ő részvételét erősítette meg. Persze ilyenkor jön a kétség a nézőben, hogy vajon nem az-e a célja az íróknak, hogy az embert más irányba vigyék el. Ezúttal nem az volt. Persze, ahogy számítottunk rá, Mona nem egyedül dolgozott (a masszázs-jelenet zárhatta volna őt ki korábban), de az biztos, hogy az elmúlt epizódokban végig ő volt hangsúlyosan “A”, és nem is parancsra tette, amit tett, hiszen egyes történések gyors reagálást igényeltek a részéről.

Jobb is, hogy túl vagyunk ezen a válaszon, mert egyrészt a társa ugyanúgy kérdés marad és lehet nyammogni rajta, másrészt pedig talán így a válaszokat követelők is megnyugszanak és eszükbe jut, hogy sokszor nem a megérkezés a fontos, hanem az utazás. Ezt az ordas közhelyet folyton felhozom, de a PLL-re nagyon igaz, hiszen az évadközi epizódok, a feszültség ugyanolyan jók voltak, mint ezelőtt – az, hogy páran esetleg csalódtak “A” személye miatt a készítőkben, pedig nem annullálja a korábbi élményeket.

Igen, sokan csalódtak az írókban (nem én), mert az írók arra céloztak korábban, hogy “A” személyét illetően el fognak térni a könyvtől. És a könyvben bizony ugyancsak Mona = “A”. Nyilván nem mondhatták, hogy nem fognak eltérni, s ettől még a társa akárki lehet, de azt hiszem, érthető a csalódás. (És többek között ezért is jó, ha szétválasztjuk a könyvek alapján született spekulációt, hiszen sokan nem örültek volna, ha a sorozat indulása után belefutnak abba az infóba, hogy a könyvben kicsoda “A”.)

A finálé tipikus horrorklisékkel ért el a felfedezésig, szeretem a horrorokat, a klisék meg azért klisék, mert hatásosak, szóval ezzel a részével nem is volt gondom – még az álarcos bál is jöhet, hiába tűnik erőltetettnek. Viszont Mona után nem nagyon sikerült körömrágást elérnie a készítőknek. Az egyik történés a táncparketten történő sugdolózás volt a Fekete Hattyú, Lucas és Jenna között – most tényleg olyan izgalmas, hogy ki a Fekete Hattyú? Vagy egy új szereplő, vagy Melissa vagy Paige. Más szóba jöhet?

Paige visszaemelése a történetben egyébként is beszédes, a másik történéshez is lehetne köze, ha akarjuk – Maya megöléséről van szó. De igazából jelenleg ez a szál sem túl izgalmas. Talán, ha kiderült volna, hogy valóban Maya halt meg, akkor más lenne a helyzet, de így a 3×01-ben bárkire rámondhatják, hogy meghalt. (Mondjuk a fél éves ugrás előre az időben Maya-t valószínűsíti.) A lényeg, hogy ez a cliffhanger is csak pukkant egy aprócskát. Lett egy újabb hulla Allison és Ian után, vagyis emelkedik a tét, de még véletlenül sem arról van szó, hogy ugyanaz a gyilkos, így lehet, hogy csak úgy tűnik, mintha valaki túllépett volna az ijesztgetésen. (Jenna és a látás nyilván ugyancsak tényező, de ez kiszámítható volt.)

Magáról az évadról annyit, hogy összességében jó volt, abszolút élvezetes, köszönhetően annak, hogy nekem teljesen jól alakították a rejtély vs. magánélet szálakat, inkább előbbi kapott több időt. A sok szereplő miatt minden mellékalak látványosan csak egy, maximum két sztorit kapott a szezon második felében, hogy utána (vagy előtte) ne szerepeljen, ld. “Lucas “A” segédje, pedig nem”, vagy “Mona + Noel”, “Jason, a tesó+, egy kis időre Kate is visszatért, megismertük Holden-t, a szülőket sem hanyagolták el. És ezekkel sem volt gond. Általában nem sül el jól a törekvés arra, hogy mindenkit kellőképpen lefedjenek, de itt sikerült úgy, hogy ne veszítsem el az érdeklődésem, minden karakternek volt funkciója.

Némelyik melléksztori persze nem volt túl erős, de a lényeg a fő Négyes. Aria csodák csodájára kilépett az árnyékból, nem tudom, hogy Holden-nek köszönhetően vagy Ezra távolsága miatt. Kettejük meglepően stabil (ezért pacsi jár) lávsztorija tovább tart, fejlődik és még olyan csókjeleneteket is kibírt, amikor megállt körülöttük az élet. A helyére szegény Hanna lépett, aki elkezdett flashdrive-okat leturmixolni és mobilokat vízbe dobálni, motelekben zuhanyozni, s egyéb hülyeségeket csinálni, nem kéne szegényt ennyire szétejteni. A prím továbbra is Spencer-é, neki volt bőven teendője, s remélhetőleg Emily nem vész el a randizások világában.

ui: Nem szeretem, ha a történeti csavarokat hordozó karaktereket alakító színészek nevét kiírják az elején… Tudom, nem kell ismerni vagy elolvasni a neveket (mondjuk az általam nem nézett “Előző részekből”-felvezetésben általában ellövik a fő szálakat), de a blog miatt mindenki nevét ismerem és érdekes olvasgatni, hogy épp ki lesz az aktuális részben. Van, hogy egy meglepetés szereplőt csak a végén írnak ki a meglepetés faktor miatt. Általában nem zavar a dolog, itt viszont egyrészt lehetett tudni, hogy, akiknek a nevét nem írták ki, azok nem szerepelhetnek (ők nem “A”), másrészt pedig egy régen látott színész és egy másik ritkán szereplő neve is kiírásra kerül, s amikor még a 35. percig sem tűntek fel, akkor elkezdte adni magát, hogy majd az utolsó jelenetekben lesz jelenésük.

34 hozzászólás Ne habozz!

Evangeline03 - 2012. 03. 28. 15:24

Nagyon tetszett az évadzáró, azzal sincs bajom, hogy Mona lett “A”, illetve “A” segítőtársa. Nagyon várom már, hogy kiderüljön, kik vannak benne a bandában, hisz Mona is teamről beszélt. Gyakorlatilag szerintem mindenki benne van: Melissa, Jenna stb. Csak azt nem értem, hogy miért buzerálják ezt a 4 szerencsétlent. Oké, hogy Jennát megvakította Alison, de az a másik 4 csak szintén Ali szenvedőalanyai voltak. Alisont kinyírták, meghalt. A többiek (Melissa, Jenna, Mona stb) is ahelyett, hogy örülnének, miért kell a másik négyet buzerálni.. :) Tudom, csak egy sorozat..

Nagyon bírom Ariat és Ezra-t együtt, jól mutatnak. De Hanna és Caleb is. :) Annyi eyecandy, végre a csajoknak is! :):)

mrsitn - 2012. 03. 28. 15:38

Az én értékelésem is 6/10 az évadra.
Én egészében szerettem őket végig, a sok lányos butaság ellenére is.
A Hattyúra a tippem a pszichológusnő lenne egyébként.

Shana - 2012. 03. 28. 15:56

A hattyúra nekem is a pszichológus nő ugrott be rögtön, aztán mikor fel is bukkant hirtelen, akkor nyugtáztam is magamban, hogy igazam volt. Fura volt az a hirtelen felbukkanás…
Én nem vártam cliffhangert, nem is hiányzik. Nézni fogom a kövi évadot, akárki halt meg a végén, mert szeretem a szereplőket, és szeretek velük izgulni. :)
Nagyon jó évad volt.

Risi92 - 2012. 03. 28. 15:58

én imádom hogy egyre több ismerősöm nézi a PLL-t, és miután lement a finálé egy kis kibeszélőt tartottunk facebookon, persze spoilermentesen.
az évad nagyon izgalmas volt, minden részben volt valami fordulat és a színészek játéka is egyre jobb, a megítélésem szerint. nálam továbbra is Spencer viszi a prímet, az ő karaktere a legjobb, az ő storyline-ja a legizgalmasabb… nálam is pozitivan mozdult el Aria, aki az első évad és a második elsőfelében messze a legunalmasabb karakter volt (továbbra is az amúgy…), de Holden megjelenése, illetve Ezra távolsága jót tett neki. Hanna nekem a sorozat kezdete óta semleges (néha jobb, néha rosszabb megnyilvánulásokkal), de az a karakter akit nagyon megszerettem tavalyhoz képest Emily, aki Spencer után a legbelevalóbb lány lett négyük közül.
én imádtam a finálét, már többször is megnéztem azóta, és teljesen elégedett vagyok az A-Mona dologgal, arra vagyok kíváncsi, hogy most merre fognak elindulni a karakterrel, mert tudjuk állandóvá vált.
írnék még, de vár a holnapi zh-ra készülés, szóval: az évad tökéletesen rendben volt, a rejtély továbbra is pörög, a lányok belevalók, 8/10, várom a júniust

winnie - 2012. 03. 28. 15:59

cliffhangert én sem várok, csak tudom, hogy mindig van – az ilyen sorozatoknál meg pláne, de itt sajnáltam, hogy ezt gondolták nagy durranásnak.

TaDummy - 2012. 03. 28. 16:17

Hát én a kamucliffet nem éltem meg csalódásként, mert elég egyértelmű volt, hogy most Monát fogják bedobni. A részt viszont talán, az elején volt egy jelenet ami után bizakodtam, hogy jól fogják megoldani, de a vége nagyon nem állt össze. Főleg “Maya” halálával, ami egy rohadt nagy luft volt, szerintem sokaknak volt a kit érdekel? érzés ezzel kapcsolatban.

Amúgy azt hiszem én már tudom ki “A”, mert miután pár dolgot észrevettem én hülye leírtam valahol a tippet, erre meg reagáltak, kijelentő mondatban, megismételve. Mindenesetre azzal biztatom magam, hogy egyrészt nem ez a lényeg másrészt lehet, hogy az is egy tipp volt. (Mondjuk ez kissé valószínűtlen, mert ezután nyilvánvalóbbak lettek a jelek)
Bár hogyha eltér majd a könyvtől akkor még elmélkedhetek. Ha meg nem akkor is legalább vállon veregethetem magam, hogy ügyes voltam.;D

Egyébként mintha Aria-ra is akarnák terelni a gyanút, a piros kabáttal, meg előtte az “Én vagyok A-s” hazugsággal a szülőknek.
Azt meg nem értem hogy tudtak úgy megnyugodni Mona elfogása után ha egyszer egy A-teambe való csatlakozásról is szó volt. Erről egyébként eszembe jut, hogy sokan a team betűiből próbálják kitalálni a segítőket. Úgy lehet Toby, Ezra, “A”, Mona. Jó tipp.;)

Mostanában én nem is a túl nagy rejtélyért nézem, hanem mert hirtelen vicces lett. Például Spencer amikor az okosságával jön, az nagyon aranyos, figyelembe véve miket csináltak A keresés közben. Ja és a nyalókás jelenet a kisgyerekkel az isteni volt.

Az évad összességében felemás, az eleje a szokásos jó szinten volt, aztán a közepén én lemaradtam a nézéssel, úgyhogy részemről ott jöttek a rosszabb epizódok, viszont a végén voltak már-már 8/10-esek is, de az utolsók közt volt egy ami 5/10. Az évad 6,5/10, mert jó kedvem van.

winnie - 2012. 03. 28. 16:21

“Főleg “Maya” halálával, ami egy rohadt nagy luft volt, szerintem sokaknak volt a kit érdekel? érzés ezzel kapcsolatban.”

erre gondoltam én is, mert elvileg ez lett volna a nagy dobás, erre kicsit pukkant, whatever, lapozzunk. remélem másnál jobban ütött.

a kritikából kifelejtettem, hogy tetszett a részek szerkezete, hogy a 2×20-ban talán mindenkinek összejött minden, mindenki hepi volt, kivirult, a 2×21-ben meg minden összeomlott, beütött a krach. az ilyen hullámvasút remek a sorozatban,

les grossman - 2012. 03. 28. 16:30

Nekem továbbra is Hannah a kedvencem. Néha ugyan tényleg csak sodródik az árral, míg a többiek nyomoznak, de valahogy mindig őt szopatták a legjobban a két év alatt. Most már tudom, hogy miért. Jóval törékenyebb érzelmileg a többieknél, és ezt elég sokszor kihasználják. (főleg “A”)

Spencer elég látványosan átvette a vezérnőstény szerepet Allison halála után, főleg az utóbbi időszakban – így legalább van egy kvázi frontember a bandában, ami már hiányzott picit.

Aria miatt kezdtem el nézni a sorozatot, de azóta se tudom hova rakni őt, és úgy érzem az írók sem. Van a kapcsolata Ezrával és az otthoni bajok, és ennyi. Tök érdektelen.

Emily szintén erős karakter, bár még mindig nem érzem erősnek a jelenlétét illetve a vele történt fordulatokat.

Mindenesetre nem gondoltam volna, hogy Mona = “A”, és hiába így tudja a 4 csaj, szerintem is ő csak egy csoport a tagja. Az indítéka helytálló, ha hozzávesszük, hogy retardált – bár valószínüleg csak bábú volt. Ami kissé zavart, hogy találhattak volna egy karakteresebb színésznőt a helyére, mert így nem éreztem túl erősnek a vele való csavart a végén, plusz ha megjelent bármelyik epizódban, akkor is csak egy idegesítő, fárasztó mellék csaj volt.

A fő kérdés továbbra is az, hogy ki ölhette meg Allisont, és MIÉRT? Mit tudott meg Allison annak idején, amiért halált érdemelt volna? Ian miért akarta megölni Spencert az első évad végén? (hisz nem ő ölte meg Ali-t) Mit akarhat az A-team? És mi köze ennek a 4 csajhoz?
A végén mondja Mona, hogy Hannah “ellopása”miatt volt dühös, és azért tett mindent, de az utolsó pillanatban még is megjelenik egy újabb ismeretlen, akinek azt löki, hogy megtette, amire kérte.
És a legfontosabb! Ti hagytatok már ott egy vitát azzal a kifogással, hogy holnap dogát írtok/leckét kell írni stb?:D

kennedy - 2012. 03. 28. 16:53

Maya halála, hát az nem vágott földhöz, a második évadban, lapos, és unalmas volt a karaktere, nem fog hiányozni.Viszont ezt a Maya halála Paige-nek köze van hozzá elméletet nem értem. Egy hete töröm rajta a buksim, hogy mi előnye származna abból Paige-nek, ha Maya meghal? Azt odáig értem, hogy szereti Emily-t, és magának akarja, de könyörgöm, amikor Maya le akart lépni, én Paige helyében segítettem volna neki csomagolni, adtam volna pénzt, kikísérem a buszhoz, és fülig érő szájjal integetek, hogy a soha viszont nem látásra. Egy zabos, elhagyott barátnőt sokkal könnyebb megvigasztalni/meghódítani, mint egy gyászolót. Na mindegy, azért remélem, hogy a 3. évadban több Paige lesz, mert számomra Ő egy érdekes karakter. Emily barátnői közül benne látom a legnagyobb potenciált.

Nekem nem volt semmi problémám, hogy Mona “A”, illetve a végéről kihagytam volna a rejtélyes látogatóját. Hadd izguljanak a nézők is a 4 lánnyal együtt, hogy vajon mit/kiket takar a Mona által említett “A-Team”. Itt ugye adva lett volna a lehetőség, hogy vannak segítői, illetve a másik változat szerint Mona beszélhetett akár saját magáról is, mint többszörös személyiségről. Ez utóbbi lett volna szerintem az érdekesebb, hadd nyomozzanak a lányok, aztán évad végére megérett volna mindegyiknek egy beutaló Mona mellé a diliházba. Így viszont marad minden az eredetiben, és tovább agyalunk ki lehetett a rejtélyes piros kabátos idegen. A dokinő felettébb gyanús, nagyon hirtelen bukkant fel, de rajta kívül akárki lehet. Ezra, Jenna, Toby, Melissa….stb, de még annak a lehetőségét sem zárom ki, hogy valamelyik lány az a négy főhős közül.

Azt szeretem ebben a sorozatban, hogy mire választ kapok egy kérdésemre, azzal egy időben 25 másik merül fel bennem.:)

Összességében szerintem rendben volt ez az évad, és a fináléval is meg vagyok elégedve, sokkal jobb volt mint az eddigi félévad, évad finálék. Várom a folytatást. Az évad pedig megérdemel egy 8/10-et.

De ha nagyon szőrősszívű akarok lenni, akkor fél pont levonás, mert a készítők képesek voltak ennyi ideig Jenna gyönyörű szemeit a mögé az ormótlan napszemüveg mögé rejteni. :D

jjujj - 2012. 03. 28. 16:56

Mona csak egy kis “csicskás”, ő volt a szeme, füle “A”-nek, így meg lehet magyarázni sok mindent, hogy hogyan tudott mindenről, de akkor se derült ki h kicsoda “A”, pedig megígérték… annyival jobb a történet hogy most hogy tudjuk h “A”-nek biztos volt egy segítője(lehet több is lesz?) így emészthetőbb\hihetőbb az ” ‘A’ mindent lát” story

nekünk nézőknek marad a mítoszon való agyalás hogy ki “A”, de majd a csajok is rájönnek hogy Mona csak egy segéd volt, és akkor kezdődik előröl minden
nekem még mindig az az érzésem mint a népmesében: kaptunk is ajándékot meg nem is… úgy látom hogy minél több bőrt akarnak lehúzni erről a PLL-ről és addig húzni ameddig csak lehet

jjujj - 2012. 03. 28. 16:59

@Evangeline03

sztem “A”-team-ben nincs benne Jenna,Melissa,Jason stb, sztem ők Ali gyilkosságát akarják eltusolni

Viszont az már bennem is felmerült h “A” miért szívatja őket. Tudja minden titkukat és ezzel akar visszaélni? de miért?

viky - 2012. 03. 28. 18:18

Nekem összességében nagyon bejött az évad, sajnos pont a finálé nem annyira. Az utolsó néhány részből szinte teljesen biztosra vettem, hogy Mona lesz A, de nagyon szerettem volna meglepődni, hogy mégsem.
Maya halálával kapcsolatban pedig egyetértek a többiekkel. Nem volt egy nagy durranás. Mivel egyáltalán nem kedveltem a karaktert, így külön örülök neki, hogy eltették láb alól.
Nekem az volt furcsa, bár lehet megmagyarázták, csak én siklottam el felette, hogy honnan tudta Toby, hogy Spencer hazudik neki és honnan kerítette elő a pszichológusnőt.
Azért a legjobb jelenet az egész évadban számomra az volt, amikor Jenna lecsapta a legyet a tükrön :)

Geryx22 - 2012. 03. 28. 18:31

Sztem is jó volt az évadzáró, kaptunk is meg nem is, ettől PLL a PLL. :)

danonino - 2012. 03. 28. 19:20

Jenna és a légy a tükrön +1 :DDDD

heroesfan - 2012. 03. 28. 19:48

Akár Ashley is lehet a hattyú, nézzétek meg ezt a képet. A szája és az orra hasonló, sőt a hattyú elég magas is volt. http://kepfeltoltes.hu/view/120328/528783_382327768458845_100000448768310_1265649_2144227998_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

winnie - 2012. 03. 28. 19:55

akár, bár ilyenkor bevett szokás, hogy dublőr bújik a jelmezbe, mert nem akarják, hogy tudják a többiek. mint ahogy mona sem bújt A csuklyájába elég sokáig, csak a legvégén

heroesfan - 2012. 03. 28. 20:01

Persze, csak egy lehetőség, mindenesetre érdekes csavar lenne.

len90 - 2012. 03. 28. 20:18

Ez az Ashley-s dolog elég érdekes lenne, nem értem mi örömét lelné abban, hogy a saját lányát baszogatja. Bár így értelmet nyerne, hogy honnan tudott A a lopott pénzről, meg ugye Monának és Ashley-nek is volt egy sejtelmes összenézése a fináléban…

Egyébként nekem állvonal, magasság alapján Melissásnak tűnt a hattyú…

Evangeline03 - 2012. 03. 28. 20:41

A saját lányát szívatná? Az azért elég beteg lenne.. :):):)

Biztos, hogy nem Aria A. Hisz csak azért mondta Hannah anyjának, hogy ő A, hogy megvédje Hannah-t és leálljon az anyja a nyomozással. De ha ő lenne A, akkor nem akarta volna lebuktatni magát, meg akkor nem küldött volna magának infót Ezra volt nőjéről, meg nem küldött volna levelet a saját anyjának, hogy a fater félrekefél. Én nem tudom elképzelni, hogy a 4 lány közül lenne valaki A.

Baromira érdekel A motivációja és persze a miért ölték meg Allisont dolog is… Nagyon várom a 3. évadot.

Evangeline03 - 2012. 03. 28. 20:49

Melissa nem lehet a hattyú szerintem, neki elég nagy pocakja van. Ha pedig álpocak lenne és csak tettetné a terhességet, az valakinek már nagyon rég feltűnt volna..

TaDummy - 2012. 03. 28. 21:23

Evangeline03: Azt mondtam rá akarják terelni a gyanút én sem gondolnám így, ha nem tudnám hogy/mivelhogy tudom ki A.;D

“csak azért mondta Hannah anyjának, hogy ő A, hogy megvédje Hannah-t és leálljon az anyja a nyomozással”

Igen azért mondta és a lányok indoka hogy miért ő tegye, az volt hogy ő tud a legjobban hazudni a barátainak, amihez képest iszonyatosan csinálta Ashleynek.
Egyébként meg zseniális lenne magával is kicseszni és így elterelni a gyanút (amire egy nagyon gyenge próbálkozást láttunk Monánál is). A fater félrekefél dolgot egyébként is el akarta valamennyire mondani, lelkiismeret stb. Az Ezra exbarátnős infókat küldhették segédek és ha ő lenne A akkor ez a kapcsolat nem lenne túlzottan fontos neki, viszont tökéletes ürügy, hogy keresztbe tegyen magának, nem sok veszítenivalóval. Ha a 4 lány közül lenne valaki akkor ő, mert vele van a legkevesebb kicseszés.

breakaway - 2012. 03. 29. 00:40

Jo ez a masodik kep Ariarol, olyan mintha nagy, kapa foga lenne:D

julcsi - 2012. 04. 02. 20:24

ez az évad hozta a szokásos szintet szerintem, nem csalódtam. az az igazság, hogy hamarabb olvastam el ezt a cikket, mint ahogy megnéztem volna a finálét, mert nem volt időm múlt héten, de hétvégén lepörgettem és végig azon gondolkoztam, vajon rájöttem volna-e, hogy Mona lesz A., és szerintem nem.. nem olvastam a könyvet, és nem vagyok túl jó az ilyenek megfejtésében:) szóval nekem meglepetés volt, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül.

még csak annyit ehhez az évadhoz, hogy: ezek a ruhák, seriously…? néha olyan szerkókat adnak rá szegény lányokra, mint pl Ariára az a neonzöld magas talpú cipőt, vagy Hannára az utolsó vagy utolsó előtti részben az a fehér rövidnadrág valami ormótlan cipővel… néha azért nagyokat néztem…

Attila - 2012. 04. 04. 07:47

Magyarul az RTL-en mikor lesz a pretty little liars?

winnie - 2012. 04. 04. 10:36

még nem tudni

Attila - 2012. 04. 04. 21:25

:((((( oksa

Attila - 2012. 04. 04. 21:26

Azt nem tudom, hogy minek foglalta le az RTL ha nincs hej leadni!

NikoXXX - 2012. 04. 16. 22:31

en most daralom le az elso evadot az iment lattam a 16-ik reszt,hangsulyozom 2 nap alatt jutottam el eddig,es nem birtam hogy ne tudjam meg ki ‘A’ igy feljottem ide hogy megnezzem.De nem csalodtam most mar az elso evadtol figyelem hogy hol lep fel Mona,akit Allison utan utalok a legjobban a sorozatban,komolyan egy szep kedves 16 eves kislannyal jatszattatak el a hazisarkanyt (Allison).
Jo is hogy Allison halott mert annyira undorito a viselkedese a kulseje viszont az ellentetje,de bator dontes volt hogy messze a legfiatalabbal jatszatjak el a fonokot aki a szalakat mozgatta a bandaba :D
Garantalom mindenkinek hogy Vasarnapig en is fogom latni a Masodik evad finalejat,egy ilyen tipusu sorozatot egyszeruen nem lehet reszrol reszre nezni,mert elfelejtesz mindent (most van a The Killing ami jobb mint ez de sajna azt a pilot megjelenes ota nezem es igy reszenkent akut hianyerzetem van)

yeeeyha - 2012. 05. 01. 18:12

Előrebocsájtom, hogy csütörtök délelőtt néztem meg a pilotot, és most kedd délután van, most fejeztem be az utolsó részt. Szóval az agyam nagyon ezen járt az utóbbi napokban, egyszerűen fizikailag nem voltam már képes a gép előtt ülni, meg ugye betett a négynapos ünnep, itt a család.
A pilot nem rántott be annyira, tetszett meg minden, csak aztán azon kaptam magam, hogy lassan hajnali egy, és kattintok a következő “csak ezt az egyet még alvás előtt” részre. Tiszta ideg voltam ha csinálnom kellett valamit, vagy átadni a gépet, fűnyírás közben is “A”-n járt az agyam :D
Magát a sorozatot simán 8,5/10-re értékelem, nem volt olyan rész, ami ne tetszett volna, a részeken belül voltak talán gyengébb jelenetek.
A lányok közül Spencer a nagybetűs kedvenc, imádom őt is, meg Tobyt is (nem is bírtam ki, hogy megtudjam mi lesz a sráccal, megnéztem youtube-on, kivel fog összejönni – sejtettem hogy valakivel összefog, és reménykedtem Spencerben, szóval pacsi nekem :) ) faltam minden jelenetet, amiben benne voltak; Hannát is bírom, Emily és Aria meg hát so-so. Emilyvel nincs különös bajom, leszbikus, hát istenem, csak épp nem tetszettek a vele való megoldások, például Maya is kábé annyit jelentett nekem mint egy farönk a háttérben, és Paige-el is így vagyok. Arián meg akarom szeretni, mert helyes ez az Ezra, de a kapcsolatuk így darálva nézve kissé fárasztó volt. Itt még dúl a láv, aztán most vége, majd kibékülés, meg gondok stb. Hányszor smároltak úgy, hogy “nem tudok meglenni nélküled”? Legalább háromszor – ez túl sok. Ráadásul Ariára néha olyan cuccokat aggattak hogy rossz volt ránézni, az a neonsárga böhöm magassarkúja például bántotta a szemet is…
A mellékszereplők rendben voltak, akit kellett, szerettem, akit kellett, nem szerettem. A sztori fantasztikus, én tényleg szétizgultam néha az agyam, és várom a 3. évadot, a sok kis dolog miatt. Mayát “A” nyírta ki, vagy az ő közbenjárásával – minél kevesebb szó esik róla, annál jobb.
“A”- Mona kiléte meglepett, annak ellenére, hogy sejtettem. Nincs bennem csalódás, de nagyon furdal a kíváncsiság, ki, mi az az A-team. Hogy ki/kik vannak még. Én bírnám, ha Ezra lenne, hiszen a dolgok igazi kezdeténél találkozott Ariával, és A sok mindene kapcsolódott hozzá. Például hogy a fenébe nem vette észre, hogy eltűnt a diploma oklvele az íróasztaláról? Na mindegy, ez csak egy elmélet, és a színész néha kissé bárgyún ari arcára nehezen vetül a gyanú.
És az eyecandy-faktor! Nem sok sorozat van, ahol meg kell említeni, de itt meg kell. Ronda fiú nem is volt a sorozatban (ha nem számítjuk az apákat), ez nekem, mint lánynak plusz pont :)

NikoXXX - 2012. 05. 21. 22:56

Hát jocskán megkéstem a beigért darával.
Ime a véleményem:
Én az évadzáró végére betettem volna egy “A” sms-t mondjuk mindenkinek mást hogy legyen változatosság:Emily-nek : “Sorry”,Spencenek :”Are you allright?”,Hannának :”Ismered-e a barátaidat?”,Ariának meg mondjuk egy képet az Ezrás csókról.
A történet nagyon jó nekem semmi gondom nem volt a fináléval csak az hogy már az évad elején tudtam hogy Mona az,de nem volt sok bizonyiték rá,én Mellisára gondoltam végig,sokkal gyanúsabb volt amikor mondta: Hogy már régota terorizálja Spence-t és hogy biztos nem dobja fel őket.
Amugy Mellissa nagyon könnyen esett át azon hogy az uj baratjat Garret-et lecsuktak,meg vigyorgott is melle,biztos hogy Jenna es Mellisa benne van,benne van a fenykepesz gyerek Carl vagy hogy hivjak,a magas csajra Mellissa ugrott be,kinezetileg o volt az,de sokkal inkabb Hanna feltesoja aki utalja ot,es telleg egy suliba jarnak de meg sose talalkozott szinte vele,hogy???
Szerintem Jason is saros valamibe:Ki volt a hazaban,a fotok … es most ahogy mondom a fotokat Ali keszitette Ariarol (jol emlekszek?) vajon miert? Ali kovette Ariat? es azert kovette-e mert Aria=A ??? erdekes szal jutott epp most eszembe Aria=A,Allison rola fenykepezgetett,ot leste … kivancsi leszek ebbol mennyi igaz vagy tok vagvagany-e.

Szerintem Ezra,Tobby es a dokino artatlan,a szulok is azok azon kivul barki lehetett es a lanyok kozul csak Ariat tippelem hogy A segitoje de nem az igazi A.

Es egy ujabb elvetemult otlet,mi van ha Allison el,megrendezte a halalat valahogy,es a piros kabatban szivatja oket,es hogy miert… Allisonnak nem kell miert,pont azert amiert Hallowenkor is megszivatta oket,hoppa akkor nem is szivatas volt hanem A,ez az otlet kuka,de szerintem Allison meg sokmindent csinalt 1 nap alatt,lehet hogy egy egesz hetvegenyi dolgot csinalt 1 nap alatt a csaj,repulovel,busszal,taxival jott,Ian-el talalkozott…. aktiv nap lehetett.

Szerintem A=no van 1 ferfi segitoje a fenykepesz csavo Carl talan,Jenna A tarsa,Carl es Mona segedek,Mellissa meg talan a 3ik tars es akkor van egy rangletra szeruseg amirol a legkisebb halat Monat dobtak oda a kutyaknak (nekunk) eddig daraltam nem tudom mi lesz ha heti egy PLL nezhetek elvonasi tuneteim lesznek.

Ennyi mara mert lefagy az oldal meg vegul annyi irok.

yeeeyha - 2012. 06. 12. 16:46

NikoXXX: érdekes gondolatok, bár annyit hozzáfűznék, hogy Hanna féltesója, aki ugye mostohatestvér, akkor lett átíratva hannah iskolájába, mert az apjáék visszaköltöztek a közelbe… szóval addig nem járt oda, amíg meg nem ismerkedtek.

Mircalla - 2013. 03. 08. 13:54

Nekem nagyon tetszik a sorozat, most fejeztem be a 2. évadot- Az évadzáróban meglepett és nem tetszett, hogy az egészet a Hitchcock Psychojának kockára azonos jeleneteire vezették vissza(zuhanyjelenet, kitömött állatokkal beszélő recepciós, lyukon át leskelődés a szobában, Mona az elfogása után pokrócba csavarva magában beszél…). Túl elcsépelt lett így és ebből kifolyólag könnyen kiszámítható is…

winnie - 2013. 03. 08. 13:58

ezt nem értem. tisztelegtek egy klasszikus előtt, kikacsintottak a psycho-ra, de miért lenne ettől elcsépelt vagy kiszámítható? mármint lehet, hogy az, de nem egy ilyen hommage miatt. a történet adott volt. nyilván célzások nélkül is megcsinálhatták volna az évadzárót, de így vicces volt. a lényeg attól nem változik, hogy mona kapott egy norman bates-es snittet, vagy hanna janet leigh lehetett:)

Mircalla - 2013. 03. 08. 19:39

Altalaban szeretem a filmekben az intertextusokat, plane ha van egy Hitchcock parafrazis valamiben, de itt engem valamiert zavart, indokolatlanul jott be szamomra. De ha masnak tetszett, akkor az a lenyeg:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz