login |

Bob’s Burgers: kezdett a 2. évad – írta Flanker

2012. 03. 30. 14:42 - Írta: vendegblogger

10 hozzászólás | kategória: kritika,

Uhh, scheduled sex. Wanna borrow my Sade tape?

Avagy Bob burgereitől ments meg minket. Már a tavalyi évadzárón is jeleztem, hogy ez a sorozat púpként nőtt a hátamra, és sajnos ott is maradt. De a küldetéstudat, és a mindent a kedves olvasókért attitűd felülírja a szenvedéseim: megnézem mindenki helyett, hogy aztán senkinek se kelljen. És nem, nem túlzok, sőt. Az évadnyitó rész lézerpontossággal ott folytatta, ahol előzőleg abbahagyta: közhelyszótárból átemelt kincskeresős alaptörténet, és a húsz perc alatt egy kezem pazarlóan sok volt a halványan vicces jelenetek számlálásához.

Pozitívumként azt emelném ki, hogy legalább elhagyták az első évad elejének depresszív, már-már öngyilkosságba kergető hangulatát: most csak simán unalmas volt a Bob’s Burgers. Szerencsére a szereplők hangjai is kicsit csiszolódtak, Bob orgánumának elviselésében sokat segített, hogy a zseniális, mindenkinek erősen ajánlott Archer címszereplőjét is ő szólaltatja meg. Ezek után azt gondolhatná az egyszeri olvasó, hogy a második rész jobb lett, de nem. A rajzasztalnyi sablonnal felvázolt bankrablásos sztori szerény véleményem szerint a széria mélypontja volt.

Come back safe Bobby, don1t leave me with these frickin’ kids.

Nem is szeretnék több karaktert pazarolni erre a förmedvényre: a második évad kezdését 3,5/10-re értékelem, és a következő két hónapban még gondolni se szeretnék rá. Nagyon, nagyon, nagyon nem.

10 hozzászólás Ne habozz!

rokkantkocsi - 2012. 03. 30. 15:23

nem mintha olyan sokat jelentene, de a legjobb animáció a foxon jelenleg. első évad erősebb volt talán, de a bankrablós résztől kezdve nincs baj a kettessel sem.

jó, hát nincs káromkodás meg beszélő állat meg popkult utalások orrba-szájba, gondolom ezért is lehet csak negatív véleményt találni róla magyarul, nyilván ugyanezek a hangok szerint szar az eredeti szinkron is, és jobb a szokásosan félreértelmezett magyar (linda=forgács gábor gz10/10).

“elhagyták az első évad elejének depresszív, már-már öngyilkosságba kergető hangulatát” – ezt nem is értem… (fél másodperces horror-szintik DDDD, zombis álomjelenet??)

Lengabor - 2012. 03. 30. 15:33

Ha megnéztem volna eredetiben, valószínűleg én is lehúznám, egyszerűen botrányosak a hangok. Viszont a történetekből, poénokból ez nem von le semmit. Kicsit kibic vagyok, mert nem láttam az első 3 részt az új évadból, de amint hozza a Comedy Central, azonnal megnézem. Az első évad tele volt olyan kínos humorral, amit itt sokan az Office-nál kedvelnek. Az tisztiszolgálatos csávó, Linda szülei, a tehenes történet (LOL), Tina capoeira órája, a vacsoraszínház, amikor Bob taxisofőr lett és felszedte a prostikat, az ellenségeskedés Jimmy Pestoval mind-mind olyan történetszál volt, amit nagyon élveztem – SZINKRONNAL. Szerintem is a legjobb animációk között van, na persze csak az American Dad után, de pl. a Simpsonst nagyon-nagyon lekörözi.

mortalus - 2012. 03. 30. 15:41

Szerintem is az egyik legjbob animációs sorozat jelenleg. A family guy/clevelend show/american dad triót könnyedén veri. Az angol hangokkal sincs semmi gond szerintem, könnyen meg lehet szokni és szeretni.
A kritika írójának: Megértem, hogy nem tetszik a sorozat, de
szerintem fölösleges azért elvállalni a kritika-írását, hogy fikázás legyen belőle.

Lengabor - 2012. 03. 30. 15:50

Közben elolvastam, mit írtam a tavalyi évadzáróhoz… hát megkövetem magam, de erről tényleg a borzasztó eredeti hangok tehetnek, így nem csoda, ha hamar lelőttem. Most már örülök, hogy behozták Magyarországra is, mert így sikerült kihozni belőle azt, amit az alkotók talán valójában akartak. Azért még az Archerre igényt tartok most is :D

winnie - 2012. 03. 30. 15:52

mortalus: a kritika nem csak dícséret lehet, viszont így végre van terep, hogy írjatok a sorozatról, s esetleg leírjátok, hogy jó.

én passzolom, nem néztem tovább, bár éreztem potenciált, viszont a hangokon itt biztos, hogy sokan fennakadnak, s ez érthető is, hiszen nem szokványos, hogy a 3 női szereplőből 2-nek is férfi legyen a hangja:) cserébe a harmadik kristen schaal.

ha van valakinek szinkronmintája, szívesen kirakjuk, én sem tudom, hogy milyen, hogy ott mennyire működik a koncepció.

minase - 2012. 03. 30. 15:58

furcsállom a pozitív hangokat itt a kommentekben. úgy emlékeszem nem sok mindenkinek jött be. első pár rész nehezemre esett és kasza. színvonal emelkedés történt vagy szerintetek már az eleje is jó volt?

Lengabor - 2012. 03. 30. 16:00

winnie: konkrét mintám nincs hozzá, de indavideón minden rész elérhető magyarul. Pl. http://indavideo.hu/video/Bob_Burgerfalodaja_106

linsz - 2012. 03. 30. 16:44

szerintem Bob magyar hangja jobban illik a karakterhez, mint az eredeti. jobban hozza a fml érzést, mint Archer

perfect0 - 2012. 03. 30. 17:39

Ha animáció, akkor ott a helyem, hirtelen nem is tudnék mondani olyan – amerikai, nem gyerekeknek szóló – animált sorozatot, amit ne néznék rendszeresen, azaz szerény véleményem szerint van némi rálátásom a jelenleg futó animációs sorozatkínálatra. Szerintem alapvetően nem rossz sorozat, az idei premiersorozatok közül a műfajban az Unsupervised, az Allen Gregory és a Napoleon Dynamite sem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket, ezek mind gyengébbek a Bob’s Burgersnél, ugyanakkor a szintén viszonylag újabb Ugly Americans erősebb nála. Nyilván az Archerrel vagy a Futuramaval össze sem hasonlítható, de olykor-olykor felveszi a versenyt egy-egy laposabb Family Guy, American Dad vagy South Park résszel. Nálam tehát a középmezőnyben van a helye, valahol a The Cleveland Show és a The Simpsons között.

clark - 2012. 03. 31. 12:16

én anno csak a pilotot néztem ,borzalmas volt.én szeretem az animációs filmeket ,sokat is nézek,family guy,simpsons,american,dad,celveland show,ugly americans, futurama,de ez meg se közelíti azok színvonalát.Még a crash canyon is jobban lekötött,pedig az se nagy durranás.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz