login |

Whitney: vége az 1. évadnak

2012. 04. 01. 16:20 - Írta: CyClotroniC

14 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

– This little diamond right here is just like you, and it’s hard and pretty and full of flaws.
– Did you just get this so that guys wouldn’t hit on me?
– No, your personality does that already.

Az eléggé gyengén induló Whitney-nek kellett úgy a szezon negyede, hogy magára találjon, de azóta többnyire egy szolid, korrekt szintet szállítanak hétről hétre, és jóformán az egyetlen többkamerás szitkom jelenleg, ami nem okoz csalódást, még ha nem is kápráztat el, vagy csak nagyon ritkán.

A standupos egysorosok már nem a levegőben lógnak, de nem is tűntek el szerencsére, egyszerűen beleépítették  jobban a dialógusokba, és kvázi az egyes karakterek jellemvonásaihoz igazították őket, így jóval természetesebben hatnak és nagyobbat is ütnek. Szintén jó hír, hogy a mellékszereplők is a helyükre kerültek, és kaptak némi jellemet is, noha csak a kétdimenziós fajtából, de azt még mindig érezni, hogy túl sokan vannak négyen.

Átívelő történet továbbra sincs a láthatáron, maximum egy minisztorit lehetne felemlegetni, viszont a Whitney nem is erről szól, hanem a párkapcsolati gyáva nyúl játékokról, a nemek harcáról, amit hihetetlenül szórakoztatóan hoz, néha elvont túlzásokkal, máskor megmosolyogtatóan kedves és természetes jelenetekkel, frissen tálalva, nem nyálban áztatva.

Nincsenek benne nagy alakítások, nem újszerű a történet, mégis egy kellemes 20 percet szállít hetente, ráadásul mióta beálltak egy stabil, alulról súrolós 7/10 körüli szintre, azóta számomra szórakoztatóbbak a közkedvelt Így jártam az Agymenőkkel párosnál is kommersz-kategóriában. Talán a Committed-re emlékeztet a legjobban, ha valakinek ez még mond valamit, ha nem, akkor főleg azoknak ajánlott, akik egy frappáns, de nem csöpögős párkapcsolati sitcomra vágynak az aláröhögős fajtából.

Az NBC-nél egyébként a Whitney túlélése talán a legmegjósolhatatlanabb, hiszen a Community/30 Rock páros szintje körül teljesít, ellenben egyáltalán nem olyan patináns a neve, mint vetélytársainak.

14 hozzászólás Ne habozz!

Dohi - 2012. 04. 01. 16:36

szerintem is nezheto, az idei felhozatalbol nagyjabol egyedul (a suburgatory nagyon gyenge, evad vegen kihajitom, de mar reg hagyni kellett volna, a new girlt pedig majd evad vegen nezem). a mellekszereploknek viszont nem sok ertelme van.

sam - 2012. 04. 01. 16:41

remélem nem kap kaszát, nagyon megszerettem a sorozatot :’)

winnie - 2012. 04. 01. 16:44

nézném, ha csak a két főszereplő lenne. ők nagyon aranyosak együtt.

Zirowe - 2012. 04. 01. 16:55

Baromi erőltetett volt.

A főszereplő csajnak meg olyan “fura” feje van. :S

rozi - 2012. 04. 01. 17:02

Nekem nagy meglepetés volt, nem gondoltam volna, hogy minden héten várom majd az új részeket.
Remélem lesz 2. évad.

ldavid - 2012. 04. 01. 17:03

jó volt ez, nekem is tetszett, tényleg jó lenne mégy évad

egy sitcom még belefér - 2012. 04. 01. 18:25

New Girl és ez a két legjobb szitkom újonc(természetesen a nagyon jó Whitney részek ellenére a New Girl jobb)

Nekem abszolút Rules of engagement érzésem van mindeig a nézése között hiszen a Neal Lily páros cgyakorlatilag ugyonaz mint Adamék és a Bingam-ék ugyonazt hozzák mint Whitney és Alex aki egyébként eléggé Adam-es
Neal az indiai túlbuzgó csávó (Timmy ugye)
és Mark-Roxanne páros a Russel karaktert hozzák (a fénykorából)

Gabe - 2012. 04. 01. 20:58

Egyik legnagyobb kedveccé nőtte ki magát az újoncok közül.
Az Are you there, Chelsea-t és a Whitney-t mindig eggyütt nézem. Két hatalmas kedvenc. Nagyon nem örülnék egyik kaszájának sem. Viszont az egyik biztos kaszát kap, szóval akkor inkább maradjon a Whitney!
A két főszereplő nagyon nagy, és az ahogy kihozzák egymást a szerepből néha, az nagyon szórakoztató. Az elröhögött SNL jelenetekre emlékeztet a két főszereplő néhány jelenete.
Szerintem zsneiális, és már a mellékszereplőktől sem mászok a falra.

SyRew - 2012. 04. 01. 21:42

Jó nagyon, minden héten örömmel néztem :)
New Girl kicsit kifáradt ,számomra most Schmidt meg Cece viszi a hátán.

Casey Novak - 2012. 04. 01. 21:52

Eleinte nem szerettem, aztán hozzám nőtt. C-nak egyedi stílusa és humora van, ami kis adagokban bejön, csak nem szabad egymás után néznem a 2 Broke Girls-zel.
Az utóbbi részekben nagyon tetszik, hogy próbálják kihozni minden szereplőnek az “emberi” oldalát. Pl Whitney egyre “normálisabb”, Neilnek is jobban áll a váltás, nagyon nem illett össze a csajával, de Mark viszi a pálmát, amióta nem az összes nőt üldözi, csak egyet.
-You guys, I think about her a lot! Like I’ll see a cute baby, and I’d be like: „Awww, Roxanne would hate that!”
Sírva röhögtem.

goodjohnwin - 2012. 04. 02. 09:07

az elejétől kezdve kedveltem a Whitney mellékszereplőit, de az évad végére legalább okot is adtak rá a készítők :)

amúgy nem egy nagy durranás a sorozat, a nagy értéke az a sajátos humora és a főszereplők természetessége.

Nekem a New Girl a nagy csalódás, így az évad vége felé Jess kifejezetten idegesít, én is csak Cece és Scmidt miatt nézem (utóbbi valami fantasztikus karakter)

Anthony - 2012. 04. 02. 09:11

A New Girl-el párba szoktam megnézni, nekem bejön. Kell egy-egy sitcom délután minden hétre :)

Thomas - 2012. 04. 02. 10:52

Nekem az Are You There, Chelsea? sokkal jobban bejött, mint a Whitney! Mindkettőből csak az első néhány részt láttam, de míg a Whitney dögunalmas párkapcsolati szenvedés volt nekem, a Chelsea egy abszolút végigröhögős 20 perc, kedvelhető karakterekkel:) Kár hogy még kevesebb esélye van a folytatásra:(

CyClotroniC - 2012. 04. 02. 11:37

A Whitney-nek a leggyengébb része az eleje, de ők sose szenvedtek egymással, hanem mindig “versenyeztek”. Pont ez teszi könnyeddé az egészet szerintem, hogy úgy van párkapcsolatuk, hogy majdnem haverokként kezelik egymást és nem udvariaskodják/csöpögik túl az egészet.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz