login |

House of Lies: vége az 1. évadnak

2012. 04. 02. 18:06 - Írta: winnie

19 hozzászólás | kategória: kritika,

Pár hete a kritikámban már megírtam, hogy miért tartom 2012 egyik legjobb új sorozatának a House of Lies-t: üressége és felületessége ellenére is rettentő szórakoztató, s nem csak azért, mert vicces, hanem mert komolyabb témákkal is foglalkozik. A finálét felvezető epizód jól összegubancolta a képet (a vége…, a vége…, jelentkezzen, aki nem mulatott vagy mosolygott gonosz módon!), a finálé pedig, igaz kissé egyszerűen, de mindent lezárt, s természetesen belengette a 2. szezont is. Ami fontos: jól sikerült. Még akkor is, ha nem a humor dominált, hanem a dráma. Az utolsó jelenet pedig…

Az eredetileg “heti tanácsadás”-részekkel induló House of Lies már egy ideje irányt váltott, elkezdett a fő szállal foglalkozni – úgy tűnik idén ez a menő: beetetnek, hogy aztán elkezdjenek a karakterekkel foglalkozni. Vagy nem foglalkozni, mert itt inkább a karakterek között bonyolult viszonyokról volt szó, s a főszereplőn kívül behatóan keveseket ismertünk csak meg. De annak ellenére, hogy keveseket ismertünk csak meg mélyebben, inkább csak skiccek voltak a figurák, akik magukat a párbeszédeikkel és gesztusaikkal tették számunkra hús-vérré, mégis egy csomó remek karakterre emlékezhetünk vissza: mit levágott már Greg Norbert a partin.

Az 1×12-ben csak az időben ugráltunk előre és hátra, nem voltak harásnykodások és nagy gimmick-ek, bár egy időfagyasztás és fiktív tömegmészárlás azért befigyelt, kár, hogy állóképen nem tudtam megörökíteni. Azt hiszem, hogy nálam a House of Lies is eljutott oda, hogy elmondhassam róla: ha hasonló marad, akkor nézős lesz. Ehhez csak elég volt azon túljutnom, hogy “Mi a francért érdekeljen engem pár kőgazdag, munkája során kamuzásért sok pénzt felmarkoló tanácsadó?“. Szerintem sokaknál itt dőlhet el a House of Lies tetszési index. Nálam eldőlt.

Az évad minimum 7, de talán 8-as érdemjegyet érdemel – persze az összképre, mert kiemelkedő epizód csak kettő volt, de az egyenletes, jó színvonal mindig plusz pontokkal jár.

19 hozzászólás Ne habozz!

MikkaMakka - 2012. 04. 02. 18:10

nézős,de megint olyan sorozat ami sosem lesz tömegkedvenc, a legtöbb embert megbotránkoztatná

KTamas - 2012. 04. 02. 18:15

nagyon magara talalt igy az evad vegere tenyleg a sorozat, es valahogy zarojeleneteket nagyon tudnak irni, most konkretan ujraneztem, zsenialis kristen bell es don cheadle a vegen.

LoGi - 2012. 04. 02. 18:40

még csak 4 részt láttam, és nem igazán érdekelt eddig (részenként 1-2 poén tetszik, de a történet hidegen hagy még), de kitartok. épp tegnap határoztam el, hogy utolérem magam vele.

Flanker - 2012. 04. 02. 18:57

A téma és a kritikák alapján darára leszedtem…:)

sanyi - 2012. 04. 02. 19:33

imádom. a két mellékszereplő (marty csapatából) – bár a nevükre nem emlékszem – hatalmas.

vaporizer user - 2012. 04. 02. 21:32

Végignéztem. Könnyed, izgalmas és tele van menő dolgokkal: pénz, átverés, d*gás meg ilyenek. Viccesnek konkrétan nem mondanám, inkább olyan titokban-mosolygós. Simán csak 8/10.

vaporizer user - 2012. 04. 02. 21:34

Ja, és Kristen Bell miatt megéri megnézni annak is, akiket az előbb felsoroltak nem izgatnak.

masterson - 2012. 04. 02. 21:35

Igazán nem tudom megmondani miért, de mindig szinte első dolgom volt, hogy megnézzem az új részt, miután az kijött.
Egyszerűen van benne valami megfoghatatlan, ami hétről-hétre arra késztetett, hogy ott legyek a következő résznél(talán Ms. Bell :D), pedig se igazán drámai, se igazán humoros nem volt sose a sorozat. Olyan erős 6-7/10.

Egyébként ma vettem észre a Viasat6-ra kapcsolva, hogy a Doug Guggelheimet játszó Josh Lawson az egyik műsorvezetője az ausztrál Wipeoutnak!

vaporizer user - 2012. 04. 02. 21:36

Az egész évadról beszéltem, mielőtt valaki félreértené.

rokkantkocsi - 2012. 04. 02. 22:09

utoljára a big love tudta ezt, hogy a szereplőkkel való legkisebb azonosulás nélkül is ennyire nézeti magát, szóval minden baja ellenére fasza sori volt. lezárás is oké, a sok rafináltság meg dráma után még egyszer nyomatékosította (+aranyos visszautalás az első részre..), mitől is működött valójában ezt az egész. 7/10simán

(a szemérmeskedő kristen bellnek viszont jár a fegyelmi!!)

Tamass - 2012. 04. 02. 22:18

Nekem nagy kedvencem lett, ugy az evad feletol ezzel kezdtem a hetfoi adagomat…

paranoid android - 2012. 04. 02. 22:41

Az évad utolsó pár része nagyon jóra sikerült. Rendezés terén volt pár baromi kreatív dolog, és az írás is sokkal egységesebb lett, nem érződött darabosnak, mint korábban. És kaptunk pár elég ütős drámai jelenetet is, a 1×10 és az évadzáró vége nem semmi volt. Dougon persze végig remekül szórakoztam, de nekem sokat jelentett a főszál, amiatt váltam biztos nézővé, míg az elején csak Kristen Bell és a bizakodásom ültetett le elé a sokadik gyengébb rész után is.

cyberfuker85 - 2012. 04. 03. 16:08

a végére már nagyon összekapta magát a sori. kicsit sajnálom ,hogy egyszerűen nem buknak be semmit és ettől kicsit kiszámítható lesz. de 8/10 az tuti

winnie - 2012. 04. 03. 16:11

de hisz már az elején koppantak a céggel, aki be akarta kebelezni őket, utána dettó buktak a gyógyszercéggel, még a néger srácot is bebukta marty, akit megszívatott az újonctoborzón.

Ben - 2012. 04. 03. 19:55

Az első két rész után nem mondanám jó sorozatnak. Sok az erőltetett hülyeség, a főszereplő sem igazán adja.
De ha ti azt mondjátok hogy az évad végére beindul, akkor adok még neki esélyt.

winnie - 2012. 04. 03. 20:00

azért ne feledd, hogy aki nézi, azok nagy részének már a legelején is tetszett, ld. szerintem zseniális volt a kezdés. a beindulás gondolom arra vonatkozik, hogy elindul egy átívelő száll és több a kavarás, és a főszereplő mindvégig ki lesz emelve, úgyhogy nem biztos, hogy be fog jönni a továbbiakban sem, de ki tudja, tényleg bármi előfordulhat.

Eltiron - 2012. 04. 06. 01:09

Zseniális, két nap alatt ledaráltam – igazi junkie így néz showtime-os sorit. 8.5/10 összességében.

exile - 2012. 04. 09. 12:19

Csak nekem volt sokszor olyan érzésem, mintha 1 órás részeket vágtak volna meg 30 percre?

Amúgy nekem annyi bajom van a sorozattal, hogy rohadtul nem derült ki, hogy ezt a korosodó, nem túl jóképű fekete tanácsadót, miért akarja a világ összes nője megcsinálni?

liliness - 2012. 04. 09. 15:19

@exile
Feltételezhetően nem vagy nő, ha ez utóbbit nem érted… :D
De egyébként megmagyarázhatatlan. :)

Ez a kiszólogatás vad volt az elején, féltem, hogy ebből is kivágják pár rész után, de szerintem rohadt jó volt végig, ezek a képmegállítások, meg ahogy odébb rakosgatta az embereket. Meg amikor bekarikázta őket alkoholos filccel! :D
És ez a lövöldözős a végén a fináléban TÖKÉLETES volt! :D

Tetszett, ahogy a nyomi Guggenheim is kiborult, és elkezdtek vitatkozni, mint két gyerek, aztán daddy rendet tett.

Azt is szeretem, hogy nem szopatják a nézőket 45 perces epizódokban a konzultálásos szakzsargonnal.

IMÁDOM, várom a következő évadot!!!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz