login |

Californication: vége az 5. évadnak

2012. 04. 03. 19:27 - Írta: human

62 hozzászólás | kategória: kritika,

Rég voltam dühös egy sorozat évadfináléja miatt, de basszus, a Californication kihúzta most a gyufát. Az írókat falhoz állítani, lefotózni őket, és soha többet nem adni nekik munkát. Ennyire olcsó, legegyszerűbb fércmunkát rég láthattunk kábeles sorozatban, de basszus, eddig még a Californicationben sem, pedig voltak már azért hullámvölgyek.

Pedig egész korrekt évad volt az ötödik. Újrakezdés, pár értelmes szál, bár Moody pont lébecolt csak összevissza, céltalanul, ami kicsit rányomta a bélyegét pár részre, erre a fináléban lenulláztak mindent. Még ha ütni akartak volna, hogy hátha beszélnek a sorozatról majd, végre lesz híre, de nem – inkább olcsón letudták. Valaki szólhatott volna nekik, hogy a Castle íróitól ne vegyenek leckét.

Bár spoileresen is akarok pár sort, és már említettem, hogy egész jó évad, de még mindenképp kell 1-2 szó arról, hogy idén se semmi lányt szereztek meg a meztelenkedéshez. Vagyis lányokat, de egy fő csaj volt. Hiába na, nincs Californication-évad jó pőreség nélkül.

A másik, hogy idén talán még jobban olyannak mutatták a sóbizniszt, amilyennek távolról képzeljük. Nem az, hogy színésznők szerepért akármit, hanem idén kedvenc írónk egy filmben segédkezett, és tényleg mindenki ismer mindenkit. Olyan közösség szerű, rengeteg visszatérő szereplő és ilyesmi, beköszöntöttek az eddigi évadok. Na innen spoilerek.

Most komolyan, újra össze kell hozni Karennel és még életveszélybe is keverni? Az előbbi szál viszonylag konkrétan alakulgatott, láttuk, hogy komolyodik Moody (persze mi lesz a következő évadban akkor…), erre amikor elérhetné a boldogságot, akkor az ex megmérgezi. Az egész rész sugallta végig, hogy nagy dráma lesz itt, de sajnos nem keserédes lett, ami illene a sorozat kicsit furcsa világába, hanem egy..- á, már írtam milyen. Nagy csalódás, 5/10.

62 hozzászólás Ne habozz!

bazs1 - 2012. 04. 03. 19:40

ahogy a kibeszélőben is mondtam: mint egy epizód a crazy little thing called love-ból egy olyan befejezéssel amire csak ennyit tudtam mondani anyátok .!.

Dr. Atom - 2012. 04. 03. 19:44

Tényleg nem volt nagy szám, bár én az egész évadot kicsit gyengének találtam.
Az 5. szezon előtt mindig azt mondtam, hogy a Californication a pilot első percétől kezdve 10 pontos, maximum néha jött be egy-egy 8-9 pontos rész.

És a 4. évad fináléja valami annyira hatásosra sikeredett, hogy alig bírtam kivárni az 5. elejét. Ami nem is indult rosszul, de az évad közepére kissé csapongó, felületes lett, egy helyben topogott.

Mindegy, ez letudva, van még benne spiritusz, lássuk a hatodikat!

.tnm - 2012. 04. 03. 19:53

éreztem a rész közben, hogy a happy end-nél abba kéne hagyni és a hátralévő 5-6 percet elrakni következő évadig aperitifnek

LoGi - 2012. 04. 03. 19:58

az utolsó jelenet se volt valami nagy ötlet, de szerintem a Samurai mérgében le akarja lőni Hanket és Charlie a lövés elé ugrik, így a golyó horzsolja a karját még nagyobb “wtf this shit” volt :D
ennek ellenére mindig jó látni ha Karen és Hank épp boldogan együtt van, még ha nem is fog így maradni.

Dattila78 - 2012. 04. 03. 19:59

Csalódás..óriási. Elkezdtem nézni és megnéztem hogy kihagytam e egy vagy két részt előtte. De nem, sajnos nem. Olyan volt az évadzáró mintha random berakosgatták volna az évad szereplőit aztán csak lesz valami belőle alapon. A feka csaj az utolsó előtti részig hol volt, merre járt? Ráadásul mintha valami megmagyarázhatatlan jellemtorzuláson esett volna át. Komolyan mondom sok sorozatot láttam ami rosszul volt megírva de ez vitte a prímet. A 4. évad nekem talán a legjobb évad volt, de ez az 5. hát ez nagyon felemásra sikeredett.

LoGi - 2012. 04. 03. 20:01

engem nem igazán idegesített fel a vége, talán azért nem, mert egyáltalán nem lepett meg Carrie baromsága. ennek ellenére egyáltalán nem tetszik a karakter, csak a színésznő :D

Dattila78 - 2012. 04. 03. 20:02

Meg van. Az évad felénél az volt az érzés hogy végleges változások történnek a szereplőkkel, de aztán vissza a 3. évad startvonalára.

Wagner - 2012. 04. 03. 20:02

Nekem tetszett ebben a formában a befejezés, csak éppen nem évadzárónak kellett volna lennie, hanem sorozatzárónak. Mindjárt nagyobb súlya lenne annak amit sejtetni próbáltak (és amiből úgysem lesz semmi annak tudatában hogy folytatják).
Egyébként meg pont hogy nem illene egy happy end ide.

DorianGray - 2012. 04. 03. 20:11

Nem volt ez olyan rossz. Moody nem csinalhatja allandoan a szarsagait, nekem eppen attol szeretheto a karakter, hogy fejlodokepes, meg ha ez a kepesseg lassan manifesztalodik is. Szerintem jo iranyba tart a sorozat es nem ez, hanem a sok runkle-fele gusztustalansag volt a sorozat melypontja (meg ha helyenkent lehetett is rohogni). A Californication nem vicces sorozat, ahogy a house sem meg akkor sem ha a legtobben ezt nem fogjak fel.

anaqer - 2012. 04. 03. 20:22

eleve alig súrolt puha felületen egy ekkora kaliberű (gondolom megjátszották a point-five-oht) lövedék nem fog érdemileg gellert kapni, hanem simán ment volna tovább hank testébe bele.

mivel nem így történt, adódik, hogy szamuráj barátunk gyakorlatilag point blankről elhibázott egy álló célpontot… azért ez egy ódzsínek baromi ciki lehet.

Laccnow - 2012. 04. 03. 20:23

Izé, amikor vége lett, én inkább csak ültem és meredt a monitorra, aztán arra kellett rájönnöm, hogy ez az évad nagyon gyorsan elment, éshát, a picsába, megint várni kell 1 évet az új évadra. Nekem rendben volt.

Zirowe - 2012. 04. 03. 20:28

Engem is baromira felidegesített az utolsó pár perc.

Nem akartam elhinni, hogy így lett vége az évadnak, direkt megnéztem imdb-n, hogy tényleg ez-e az utolsó rész.

Miután már megvan a következő évad berendelése, annyira nincs para, hogy “jaj, vajon szegényke túléli-e a mérgezést”..

Bár, szerintem, ha a 6. évadot terveznék utolsónak, akkor lehetne egy fasza évadot csinálni, hogy Hank a túlvilág kapujában áll, és sorra veszik élete legnagyobb baklövéseit, és erre menne el az egész évad.
Az poén lenne.

De biztos nem lépik meg, a sorozat meg egyre unalmasabb és repetitív lett, Beccat meg már rég pofán csaptam volna, mint felelős szülő. :D

Kocsolas - 2012. 04. 03. 21:01

nagyon rossz finálé volt ez, egyet kell érteni, viszont az évad szerintem a legjobb volt eddig :) várom a jövő évit, vajon meghal Moody és új főszereplő lesz a következőben?:O haha, nem valami nagy az aggódás erről a részről

crashland - 2012. 04. 03. 21:06

TELJES, TELJES MÉRTÉKBEN EGYETÉRTEK!

Ennyire rossz utolsó pár percet, te atyaúristen. Ez már szánalom kategória. Íroknak shotgun!

Egyébként az egész évad tetszett 9/10, finálé 0/10.

Nina one point five - 2012. 04. 03. 21:21

Már rossz nézni, milyen lúzernek írták Moody-t; egy ótvaros ribanctól piát elfogadni, priceless.

dionysos - 2012. 04. 03. 21:51

Hát, ez az évad nekem nem igazán tetszett, de kinek mi…
Viszont igen, az évadzáró nagyon rossz volt. Olyan érzésem volt, mintha szóltak volna az íróknak, hogy “Ok, már csak 1 rész van, ebben zárjatok le mindent, ami az évadban történt”. Szóval elég összecsapott volt.

A másik: Lehet, hogy csak én gondolom így és csak nekem fontos, de szerintem ennek a sorozatnak- a saját határain belül- valósághűnek kell lennie. Ha nem az, akkor egy idő után önmaga paródiája lesz. És itt mi történt? Samurai kilógatta Hank-et az erkélyről. Aztán folytatódott minden, kb. mintha semmi sem történt volna. Hank laza csávó, de nem bolond. Azt vártam, hogy ezután nagy ívben elkerüli Samurai-t. De nem, és ez teljesen hiteltelen. Az évadzáróban mi történik? Samurai megpróbálja megölni, aztán meg lepacsiznak… No comment.
Azt még meg kell említeni, hogy ez egy gyilkossági kísérlet volt, amit kb. 100 ember látott a forgatáson. Valaki tuti, hogy hívta a rendőrséget, Kaliforniában ezért életfogytiglan jár.

Ráadásul nem éreztem Samurai és Hank között azt a kapcsolatot, mint mondjuk Lew Ashby-nél. Tyler is idegesítő volt, már arcra is.

linsz - 2012. 04. 03. 22:07

én azt hittem, hogy az ügynökváltás után moody esetleg kezd is magával valami értelmeset, mert a karrierje (meg az élete úgy általában) ebben az évadban merre is tartott? de a prostis balhé és az azt követő baromkodás kb belőtte, hogy nem lesz itt semmi. utolsó rész meg kb ordas cápaugrás, semmi értelme nem volt az egésznek.

pedig az évad kifejezetten jó volt, leszámítva az utolsó 1-2-3 részt, amik normális befejezés helyett lehúzták az egészet a sz*rba.

rorr - 2012. 04. 03. 22:27

Úgyis kihányja….. A rész elején láthattuk ,hogy nem jó a gyomra….

paranoid android - 2012. 04. 03. 22:31

Az évad hihetetlen rapszodikus volt, reméltem, hogy a finálé a jobbik oldalra billenti a mérleget, de nem így lett. Nem is a zárójelenettel van bajom, hanem az egész résszel. Karakterek korábbi motivációi eltüntetve vagy varázsütésre megváltoztatva; légből kapott, véletlenszerű lezárása az eseményeknek; nevetségesen over-the-top jelenet. Minden volt itt, ami rossz. Egyetértek, fércmunka. Nem dühített fel, inkább csak szomorúan csóváltam a fejem, hogy “mi ez?”. Az egyetlen jó dolog a részben az álomjelenet volt Lew Ashby-vel.

naughtyL - 2012. 04. 03. 23:23

Tyler karaktere végig fájdalmasan rossz, idegesítő, és felesleges volt.

Szégyen volt a vége.. tényleg szükséges volt ledönteni azt a korty piát, amit egy őrült nő erőltet..:(

Jeol - 2012. 04. 04. 00:37

12 részen át semmi Karennel, az alkesz meg évadzáróban véééletlenül ott hagyja, stb stb, szar volt. Egy Californication évadnak nem úgy kell véget érnie, hogy minden happy. Na jó ez most pont nem olyan, de Karennel már szinte helyre jöttek a dolgok…. Jobban szerettem a reménytelen, önpusztító Hanket… Becca meg hozzá mehetne Tylerhez, és takarodhatnának el a sorozatból.

botha84 - 2012. 04. 04. 01:01

Még egy 6-ik évad nyitóepizódot megnézek, és ha nem 8/10 akkor kasza. Unalmas ez a rendbe jönnek Karennel a dolgok aztán beüt valami szar. Pláne úgy, hogy egy ilyen hajánál-tökénél fogva előrángatott megoldással.
Már az évad felétől lóbálom a kaszát, fájdalom, de úgy érzem meg is fogom suhintani.

hallak65 - 2012. 04. 04. 01:48

Mint már annyian fentebb leírták: gyenge évad volt. Még jól indult, sok potenciával. A néger lány karaktere tetszett, én azt hittem viszik tovább ilyen mindfuck stílusban. Hogy jobban belemennek az egész rapper kult-ba.
Erre az évad kb felétől kapjuk a Tyler szálat és a leépülést, hogy párhuzamosítani akarják a Hank-Karen Tyler-Beca párost. Ami végig erőltetett volt, mert mikor azt hitte volna az ember, hogy Tylernek vége, akkor csak visszanyomták a srácot valahogy. Én azért szerettem eddig ezt a sorozatot, mert Hank, az íróról szólt, nem Hank, egy felnőtt lány apjáról.
A mellék szállak nem igazán tettek hozzá sokat. Charlie nőcskéjénél még azt hittem valami komoly lesz. A Hankkel való összeveszése meg műbalhé szagú volt. De remélem összehozzák Marcy-val megint, jó volt ahogy szapulták egymást :)
Az évad záróról meg annyit, hogy annyira erőltették a mindent jól lezáró végről, hogy az ember már várta, hogy milyen baj éri kedvenc írónkat…

cyberfuker85 - 2012. 04. 04. 06:29

ma hazajött a lakótársam és ennyit mondtam neki: “nem tudom, hogy az utolsó rész volt-e a californicationből, de ez a mai rész hatalmasat ütött” az 5/10 elulértékelt szerintem. az évad jó volt. az új szereplők is jól adták. továbbra is kedvenc. nem olvastam a kommenteket de remélem mindenkinek tetszett humant kivéve

.tnm - 2012. 04. 04. 08:27

@Joel?
“Egy Californication évadnak nem úgy kell véget érnie, hogy minden happy.”

Rögtön az első évad vége?

—-

Egyébként csak én nem a “Hank túléli-e” kérdést láttam a finálé cliffhangerében, hanem, hogy majd emiatt megint elszáll a lehetősége Karen-nel összejönni? Karent emlékeztetni fogja, hogy ha Hank meg is változik, a múltja mindig kísérteni fogja.

julcsi - 2012. 04. 04. 08:47

áh, az egész évad lapos szar volt, nekem legalábbis. pont olyan, mint a finálé. imádom Hank-et, meg minden, de 1-2 jobb részen és jó poénon kívül (tényleg annak kell lennie a legnagyobb “viccnek”, hogy midnenki megdug mindenkit..?na mindegy), nem ütött nagyot ez az évad. lapos-lapos.

julcsi - 2012. 04. 04. 08:58

ja és még annyit, hogy lehet, hogy darálva kellett volna néznem mondjuk nyáron, mert gyanítom, hogy akkor valahogy nagyobbat ütött volna.

Arthuro_Adam - 2012. 04. 04. 09:09

Ez a lezárás nagyon gyenge volt. Gondolom a hatodik évadban egy ideig tagad mindent, majd kiderül, jön a balhé, a végén pedig rájönnek, hogy Hank csak áldozat.

Kár, hogy Kali nem meztelenkedett :)

dave - 2012. 04. 04. 09:22

Gyenge utolsó percek voltak. Ez olyan mint amikor Horációval vagy Mac Taylorral történik valami évad végén vajon túléli -e. Na persze majd pont nem :D
Az évad amúgy 8/10

i'm_rick_james - 2012. 04. 04. 10:36

Tudom, hogy erre kábé semmi esély, de bakker, RZA jöjjön vissza még később!

winnie - 2012. 04. 04. 10:37

“nem olvastam a kommenteket de remélem mindenkinek tetszett humant kivéve”

a finálé?:) ezt nem gondolhatod komolyan.

hankmoodyrulez - 2012. 04. 04. 10:58

“Egyébként csak én nem a “Hank túléli-e” kérdést láttam a finálé cliffhangerében, hanem, hogy majd emiatt megint elszáll a lehetősége Karen-nel összejönni? Karent emlékeztetni fogja, hogy ha Hank meg is változik, a múltja mindig kísérteni fogja.”

Én hardcore Cali-fan vagyok már az első évad óta, de nálam pont ez verné ki a boztosítékot. Valahol ez a “se veled, se nélküled” vonzalom Karen és Moody között egyszerre Achilles-sarka és mozgatórugója is a sorozatnak, de hat évadon át már sok lenne. Most már el kéne dönteni, hogy akkor together forever vagy fel is út, le is út. Azt, hogy Hank megpróbálja Karennel és nem megy, már a második évadban előtték. Marad tehát, hogy Hank megkomolyodik, “fejlődik” és Karennel marad… vagy Karen megint “rádöbben”, hogy nem tudja kezelni a sok szarságot és akkor pedig kiírni őt is, Beccát is és full reboot, Charlie esetleg maradhat.

Viszont most először bennem is felmerült egy kasza lehetősége, ha Karen emiatt megint újraértékeli a Moody-mítoszt és a kapcsolatukat, az már szimpatizánsként is túl sok lenne… Szóval most még lehetnének tökösek az írok, és belőhetnének egy új irányt, vagy a “felnőtt”, megállapodott Hankkel (ehhez kéne, úgy érzem, több spiritusz, mert könnyű úgy viccesnek lenni, hogy Moody’s on a bender és kefél össze-vissza, mintha érettebb, felnőttebb és nem szexszel kapcsolatos konfliktusokban kéne gondolkodniuk a történetvezetőknek) vagy vegyék le a pórázt végleg (mert az is érdekes kicsit, hogy Hank bolondul Karenért, hűség és holtodiglan-holtomiglan, de abban a pillanatban, ahogy “vége”, már nyakig benne is van egy új punciban) és eresszék szabadon az önpusztító Hanket Karen és Becca nélkül.

Döci - 2012. 04. 04. 11:02

Abszolút egyetértek a nagytöbbséggel. Az évad nem teljesített magán felül, de pont annyira volt jó, hogy a következőt is ugyanúgy végig fogom ülni. A utolsó 5 percet meg sehogy nem tudják lenyomni a torkomon! Ki az az idióta, aki az élete szerelméhez “siet”, mert minden rendeződni látszik, erre egy degenerált expina kedvéért lenyom még egy rövidet bátorítónak?! Ha valami mindig is emlékeztetni fog erre az utolsó 5 percre az, az, hogy az írók itt vágták el Hank Moodyt számomra, mint fejlődő képes és hiteles karaktert. Soha nem fogom már elhinni, hogy tényleg összeakar jönni még Karennel!!!

julcsi - 2012. 04. 04. 11:45

viszont Ashby megjelenése a fináléban baromi jó volt.

Tyler - 2012. 04. 04. 12:16

Volt az évadzáróban egy pearl jam szám, valaki megmondaná a címét? Nem ugrik be, és nincs kedvem végigfutni az egész discography-n. Hálás köszönet!

bruti - 2012. 04. 04. 12:47

Én szerettem az évadot, de már írhatnának egy olyat is, amiben megint együtt a család és úgy jönnek a szarságok. Az pl. egész jó szál, hogy Moody erőlködik, mint apa, de a saját régi hülyeségeit kapja az arcába.

ar - 2012. 04. 04. 12:49

“Egyébként csak én nem a “Hank túléli-e” kérdést láttam a finálé cliffhangerében, hanem, hogy majd emiatt megint elszáll a lehetősége Karen-nel összejönni? Karent emlékeztetni fogja, hogy ha Hank meg is változik, a múltja mindig kísérteni fogja.”

Abszolut veled vagyok ebben a kerdesben…

“tényleg annak kell lennie a legnagyobb “viccnek”, hogy midnenki megdug mindenkit..?”

Hat, vegulis az a sori cime hogy cali_Fornication_ … szoval akar meg ez is elmegy …

Viszont, szamomra teljesen az az erzes jott le, hogy a utolso szezon lezarasa utan nem akartak semmi komolyba, egetrengetobe belefogni es elment a teljes stab “nyaralni” erre az evadra. Irtak valami laza utozonget, a szineszek elmarhultak egymassal jo penzen, a sorozatot meg ezzel egyutt is fenntartja a mar meglevo rajongotabor … nem is igazabol vartam sokkal tobbet, mint amit kaptunk.

Neoprimitiv - 2012. 04. 04. 13:26

Haha, human úgy látom a Castle nálad is kezdi nagyon elásni magát. :(

owlman - 2012. 04. 04. 15:44

Ilyen gyenge évad és borzalmas évadzáró után nem hiszem, hogy bánnám, ha a Californicationért eljönne a kaszás.

Laura - 2012. 04. 04. 19:29

Nekem bejött, az egész évad, bár kicsit más volt mint az eddigiek, de ettől szép. Tényleg Hank számomra egyik legszerethetőbb tulajdonsága a fejlődőképessége…hogy formálódik a karaktere. Nekem a happy end is tetszett a végén, mert valamilyen szinten váratlan volt (bár nem teljesen) a történet ilyesforma alakulása…az utolsó pár perc meg annyiban nem tetszett, hogy kiszámítható volt…az alapelképzelés nem lett volna rossz, mert majd minden évadot úgy zártak hogy Hank a legnagyobb szart keverte maga körül, és most végre máshogy fest a kép…Runkle pedig egyszerűen hatalmas arc….örült nagyokat sikítok a hülyeségein és jó hogy ott a Marcie-s szálat is nyitva hagyták…izgalmas lesz a következő évad alig várom…:)

drani - 2012. 04. 04. 20:51

szerintem az írók a saját csapdájukba estek:
Hank nem javulhat meg és élhet boldogan Karennel mert akkor vége a sorozatnak. Viszont ha marad olyan amilyen volt, unalmassá válik a sztori, ugyanazok az események más köntösben: kibékülnek, jön egy gebasz, összevesznek megdug vkit, hiszti, újra össze stb…
Így aztán abba az irányba mentek el az írók, hogy egyre vulgárisabb események történjenek, Marcy egyre csúnyábban beszél, Charlienak egyre súlyosabb pofonok jutnak.
Szerintem ezt a 6. évadban nem csinálhatják tovább így.
megnénék egy olyan évadot is, ahol kicsit alászáll Hank Moody a drogba vagy italba, a családját nem is látjuk, és az alvilágba belemerül

vargatom - 2012. 04. 04. 23:31

Az egész évad gyenge volt, nincs egy emlékezetes epizód, nincs egy jó új karakter, a meglévőket meg gyakorlatilag mind csak leépíteni tudják

cyberfuker85 - 2012. 04. 05. 00:54

nem kell egyetérteni velem én csak az ellentábort képviselem.
nem tudom hátba szúrni hanket, most vessetek rám követ

kasmat - 2012. 04. 05. 16:10

Ha nincs az utolsó 5 perc, akkor sorozatzárónak tökéletes lett volna.
Így viszont kicsit tényleg az az érzés jött le, hogy kínjukban már csak így bírják húzni a sztorit.

Andrisss - 2012. 04. 05. 19:12

Rza valóban olyan gazdag amúgy mint itt a soriban?

Swarley - 2012. 04. 05. 21:00

Tudom, hogy nem kéne belekötni az ilyenbe, de most akkor Runkle olyan közelről elkapta a karjával a golyót és bennmaradt vagy súrolás során el is térítette?:DDDD Mindegy Sam nem egy jó lövő xD

Andrisss - 2012. 04. 06. 11:08

Messze volt a célpont hagyjad:D:D

hfeeri - 2012. 04. 06. 17:01

A végén a Jeff Beck nóta király volt. Ennyi pozitívumot találtam a részben!

rio - 2012. 04. 06. 18:10

Ebben az évadban kiherélték a szereplőket, de még a logikát is. Ahogyan és amiért Hanket kirúgták. Mivan? Samurai lelő egy embert, és elsétál? WTF? Runkle-on lehetett röhögni, sokat, és ennyi. Esküszöm, Alfred, a házi inas volt a legviccesebb karakter az egész évadban, a kb. három perc játékidejével “Nigga, u don’t be fuckin’ the same kind crazy pussy as he be fuckin’g SIR.”

hankmoodyrulez - 2012. 04. 06. 18:49

Andriss: RZA még talán annál is gazdagabb, MC, producer, film- és sorozatszereplő. Neki már nem sok gondja lesz az életben.

Ami magát a sorozatot illeti: a Cali inkább dráma, mint vígjáték, és ezért is lóg ki egy kicsit Runkle már-már karikatúraszerűen eltúlzott karaktere (a figurát és a vele történő eseményeket egyaránt értem ezalatt). Esetében sosincs igazi dráma, olyan, mint a Tom és Jerry rajzfilmek szereplői: ha ráesik egy szekrény, felfújja magát a hüvelykujján át és megy tovább, nem áll meg, nem tekint vissza, nem értékel át, másnap már mindig minden oké. Plusz nálam ezek az üvöltözések és kiborulások néha kiverik a biztosítékot.

A Hank és Karen love story is az kezd túl sok lenni, hogy ugyanazokat a köröket futják újra és újra, ezért is tartok nagyon most ettől a “Karen megint meggondolja magát” lehetőségtől. Mellesleg Bates példája alapján tipikusan a problémás fazonok vonzzák, tehát ha nem Moody-t választja, akkor is őt keresi majd a következőben is, akkor meg nem mindegy?…

Szóval vagy tartson ki mellette és tépje le a lotyó száját (ha túléli egyáltalán a méregkeverő) vagy Beccával együtt hagyja el, és akkor jöhet a drogmámor és a mélypont keresése vagy… Hank is kezdhet VALÓBAN új életet, Charlie-val vissza New-Yorkba, vagy akárhol. Csak ne legyen több reboot, please!

koka - 2012. 04. 06. 22:36

Hát ez tényleg felidegesített a végén. Pedig milyen jól indult az elején a Ashby-s kezdés.

vargatom - 2012. 04. 07. 20:03

New Yorkba nem fognak menni mert
1. Californication a címe
2. sokat foglalkozik azzal hogy LA milyen hatással van az emberekre, és fordítva
3. LA-ban is forgatják, ott az egész stáb és a meglévő díszletek és minden

dionysos - 2012. 04. 08. 02:30

Én amúgy pár hónappal ezelőtt írtam, hogy az 5. évad környékén szoktak elcsesződni a sorozatok(pl. Nip/Tuck, Weeds). Sajnos itt is ez történt, de nagyon remélem, hogy ez nem végleges, elvégre már egyszer visszamászott a Californication, bár akkor nem esett ennyire mélyre. Egy kicsit nekem olyan volt az egész évad, mint az Entourage 8. évada. Kapkodós, a szálak elvarratlanok maradnak, a szereplők karakteridegenek stb…

Ingorion - 2012. 04. 09. 15:27

Nekem tetszett az évad (igazán bajom csak a 3. évaddal volt; a 3×08-on és a pazar finálén kívül nem sok maradt meg belőle), a finálét minden logikátlansága ellenére élveztem, Hank jellemfejlődése is (mert idén beszélhettünk ilyenről) tetszett.
VISZONT!
Azt hiszem a sorozat megérett a lezárásra. Legyen még egy évad és kész.

Maxim - 2012. 04. 16. 23:32

A kedvenc, Lew Ashby-s évadomat meg se közelítette, de ezzel számoltam. Azzal viszont nem, hogy ennyire gyenge lesz. Eleve sz@rul volt felépítve a struktúra: tizenakárhány részen át ment a maszatolás meg a tötymörgés, hogy aztán a fináléban minden egy csapásra a helyére kerüljön. Mintha 20 részesre lett volna tervezve az évad, de a 11. után elfogyott a zseton, és gyorsan el kellett varrni a szálakat. Ezt éreztem.

Pedig jól indult a HipHop-os háttérrel, volt lazaság meg minden, de idővel a családi vonal nagyon lehúzta. OK, nem azt mondom, hogy minden rész alapja a sex, drog & rock ‘n roll feeling legyen /valójában igen:)/, de legalább lett volna az epizódokban egy kis élet, lendület, fülledtség. A járőrözős részen kívül mély nyomot egyik ep. se hagyott bennem. RZA-ból amúgy is bántóan keveset mutattak, holott ő baromira jól hozta lényegében saját magát. Ellenben a Moody-lány és a paprikajancsi drámáját tolták rendesen, amivel – és még sok minden mással – sikerült egy super cool sorozatot tucattá süllyeszteni.

Ezek után már csak remélem, hogy az írók összekapják magukat a 6. évadra, mert ez így számomra felejthető. Persze, sokaknak biztosan tetszik, hogy “komolyodik” a hangulatvilág, de nekem egyáltalán nem, én nem ezért szerettem meg a Californication-t.

Sheen - 2012. 04. 18. 00:17

Én elég kritikus vagyok a sorozatokkal és a mozifilmekkel szemben, de a californication ötödik évadja semmi kivetnivalót nem hagyott maga után. Elvárásom sem volt a sorozattal szemben, Hank Moody tötymörgéséről szól (idézet / Maxim: tizenakárhány részen át ment a maszatolás meg a tötymörgés) – Maxim, az összes évad maszatolásról és tötymörgésről szól, és mégis fogyaszthatóan. Aki ezt a sorozatot nézi, annak a Hank maszatolása és tötymörgése kell.

Nem is szóltam volna hozzá ehhez az epizódhoz ha nem azt látnám hogy orrba szájba fikázzák. Human kritikáival 99%-ban egyetértek de ez az az egy százalék ahol nagyon nem, itt valahol (szerintem!) bakot lőtt a kommentelők többségével együtt. Oda vissza csapott az ötödik évad vége, ilyen erős lezárást én még nem sok sorozatban láttam ami ennyire megütött volna, más kérdés hogy kiben milyen érzéseket ébreszt fel az epizód vége. Jeff Beck szólójára ( ami egy nagyon erős történéshez lett oltári jól párositva) lesni a tévé előtt hogy fúbazz, az fogalmam sincs másokból hogy válthat ki olyat hogy “kihúzták nálam a gyufát a történetírók” stb. Vicet félretéve, lovagolt volna el Hank Moody egy csllámpóni hátán Karennel? És akkor csöpögünk?

winnie - 2012. 04. 18. 00:28

“Én elég kritikus vagyok a sorozatokkal”
“Elvárásom sem volt a sorozattal szemben”

ez így furcsa együtt.

a zárással szerintem éppen az a probléma, hogy nagyon fantáziátlan, de épp ez a lényeg, hogy van, akinek bejön, másnak meg nem.

Sheen - 2012. 04. 19. 23:34

“a zárással szerintem éppen az a probléma, hogy nagyon fantáziátlan”
Nem tudom winnie, ennek a sorozatnak szerintem nem az a lényege hogy fantáziadús legyen, hiszen öt évad ment le azzal hogy Hank kerülgeti Karent, de minek. Valóban fantáziátlan, sőt, mégis van feelingje és én az utóbbi miatt nézem. A sztorival szemben pedig éppen ezért nem tudok elvárásokat támasztani, hiszen nem az dominál. Más kérdés hogy van amit az érdekesen felvezetett történet miatt nézek és utána / közben csalódást okoz.

Basil - 2012. 04. 21. 08:40

Az utolsó résszel ugyanaz volt a probléma, mint az előtte lévőkkel, vagyis az, hogy átment paródiába néhol, mert olyan hihetetlen – hiteltelen? – történések voltak benne, amiket csak paródiaként lehet értékelni. Gondolok itt olyan dolgokra, hogy a járőrt elviszik a kórházba, utána nyugodtan furikáznak a járőrautóval, senki nem érdeklődik, hol a rendőr, hol a kocsi, az utolsó rész meg, a rapper ámokfutása, a stáb meg csak néz mint a moziban, szóval sok olyan történés, ami teljesen lehetetlen a való életben. Ez a sori eddig nem tartalmazott ilyen dolgokat, ezért ez fura volt.
Amúgy meg, akkor is a sorozat nagyon-nagyon ott van, Hank szövegei, lazasága, Charlie Runkle szextúltengése “megvan a századik!”, a lélegzetállító csajok (bébiszitter – “Igen, teljesen meztelenül fogok zuhanyozni”), Karen szép szemei, az egész hangulata, a díszletek, a kocsik, a zenék! meg … elég ennyi is – miatt!
Olyan rövid egy évad, és olyan messze van a következő. Részemről várom Hank Moodyt, akár LA-ben akár a Nagy Almában, akár a Holdon is…

Nan - 2012. 04. 21. 23:08

Ez a rész úgy volt szar ahogy volt.
Az évad tetszett, Sam nem, egy nagyon gyenge Ashby utánérzés volt. Marcy bőven szerepelhetett volna többet, rajta mindig jókat röhögtem. Becca természetesen húzzon el valahova melegebb éghajlatra.

Panni - 2012. 06. 04. 17:53

Valaki írta hogy már sok a 6 évadon átvitt se veled se nélküled kapcsolat.Erre csak annyit tudok mondani, hogy az én szüleim 18 (nem 6 ) évig játszották kb. ugyanezt. a másik meg hogy mindenki fikázza a finálét, meg az évadot. Jóévad volt ( bár nálam a 2. a best ), és szerintem a lezárással se volt semmi gond. Bár azt én ios csodáltam, hogy Hank elfogadta az italt a Carryitől, ( nem valami hihető ), de ezzel tudták tivábbb vinni a sorozatot. Hisz ha Moody és Karen között minden okés lenne, Cali és Apokalipsz között is, ráadásul Marcy és Stue válnak, úgy ahogy Richardék, akkor nem maradt volna szál. Egyedül az, hogy most akkor mennyi ideig tart amíg Charliék összejönnek. Így viszont nyitott szál marad Hank és Karen, Becca és Tayler, Marcy és Charli, meg még valamilyen szinten részt vesz Charli ideiglenes nője, valamennyire még Stue is, és Carry is.
Összefoglalva:
évad : 8/10 ( volt már jobb is )
finálé: 9/10

InsolentD - 2012. 07. 08. 09:32

Most néztem meg, és muszáj leírnom, hogy életem legrosszabb évadzárója. Ever. Minden sorozatot egybevéve. Ennyi logikátlan baromságot, teljes évadnyi high concept sorozatkezdemények nem tudnak összehozni. Csak azért nem kaszálom, mert a következő évadban visszatér a rock’n’roll.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz