login |

Bent: vége az 1. évadnak

2012. 04. 05. 22:30 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: kritika,

És valószínűleg a sorozatnak is, de mivel az NBC két midseason komédiájából egyik sem hozott rózsás számokat, így a Best Friends Forever ellenében akár Bent is kaphatja a berendelést. Vagy mindkettőt elfelejtjük örökre. Pedig ebben van némi puskapor.

Azt kell mondanom, hogy a Bent egyre jobban kezdett működni a 4. rész környékén, szóval gyorsan vége is lett az évadnak. Nem mondom, hogy mindent üt, hiszen az alaphelyzet, miszerint “a konyha felújítására felfogadott munkás flörtöl a munkaadójával” téma idővel kimerült volna — mennyi ideig is tart felújítani egy konyhát? Még, ha amatőrökről is van szó, hiszen még mindig nincsenek készen. Az alaphelyzet bomladozott, ami összekényszeríti a szereplőket, viszont még egy évad simán volt benne, mielőtt ennek feloldásán kezdték volna el törni a fejüket az írók.

Ami miatt jó volt a Bent, az a sok mellékszereplő. Nyilván a főszereplők sem rosszak, és volt is közöttük kémia, viszont a legjobbakat röhögni például a nem tudom a nevét (dőlt betűs kacsintás a nézőknek) FNL-srácon lehetett. Vagy épp a fekete csávón, vagy épp aranyos volt a kislány… Úgy összességében kovácsolódott egybe a furcsa csapat.

Az egyedüli aki kilógott az az aktuális fiúja a főszereplőnőnek, de őt is láthatóan csak az extra konfliktusban levő poénokért rakták bele. És ezzel el is jutottam oda, hogy eléggé toldozott foldozott volt a forgatókönyv. Egybe dobálták a poénokat “ez jó lesz, ez jó lesz, ezt se hagyjuk ki”, aztán próbáltak valami történetet írni köré, ami néha nagyon nem működött, még úgy a sorozatvilág szintjén sem, nemhogy realistán, hihetően.

Mégis kiadok egy 7/10-et, lesz ami lesz. Lehetne bántani a Bent-et, de basszus, simán kedvelhető volt, nem is kicsit.

UPDATE: véget ért a sorozat. Nem lesz folytatása.

8 hozzászólás Ne habozz!

Zsuzs - 2012. 04. 05. 23:57

Nekem tetszett. Olyan kis aranyos. Lehet, hogy tipikusan “úgyis tudjuk mi lesz a vége” sorozat, de attól még ugyanúgy lekötött és jó volt :)
Sokkal többet lehet, hogy tényleg nem lehet belőle kicsavarni, de még egyszer-kétszer ennyit biztosan.
Én szorítok érte.

ldavid - 2012. 04. 06. 00:13

Még vagy két részt elnéztem volna, így a végére mégjobban megtetszett.
A karakterek szerintem is jók voltak – a fekete fószer nagy arc – viszont a fater többnyire tényleg felesleges volt.

ezen meg nagyon felnevettem :D http://goo.gl/NxPC0

winnie - 2012. 04. 06. 00:33

a 6 rész előnye volt, s valamennyire a jövőre is utalhatott, hogy a csapat tagjai nem voltak állandó szereplők – jesse plemons és jb smoove hosszabb távra eleve esélytelen lett volna, de így jól kijött a dolog.

Tonyiommi - 2012. 04. 06. 00:39

A fatert elvihetne valami a ket evad kozott – fingers crossed – akkor meg elvezhetobb lenne. En is elveztem nagyjabol az osszes reszt, talan egy volt vontatott. A 7/10es ertekeles nagyjabol stimmel.
6 reszt ledaralni nem nehez, aki teheti fusson vegig rajta.

Wynonna - 2012. 04. 06. 06:13

Most néztem meg az utolsó 2 részt, nálam ez simán nézős, tetszett, kár, hogy nem sok esélye van a túlélésre…

cyborgwings - 2012. 04. 06. 10:36

még nem néztem meg az utolsó két részt, de intenzív késztetést érzek, hogy jelezzem, szerintem is remek kis sorozat.

.tnm - 2012. 04. 06. 20:06

a feelgood tipikus definíciója ez a sorozat, se több, se kevesebb. simán el tudnám nézegetni még egy pár részig, engem Jeffrey Tambor karaktere se zavart, sőt kifejezetten jó volt, amikor a húggal, meg a kislánnyal szerepelt együtt. (a karrier vonala azonban valóban a negatívabb fele az éremnek)

paranoid android - 2012. 04. 06. 22:38

Gyorsan ledaráltam ma, aranyos volt, és valóban a második felére élvezhetőbb lett, köszönhetően a sleppnek, akiken sokat nevettem. Főleg az 5. rész végén a macska, a Jump around és Jesse Plemons feje zseniális volt. Lehet hogy nagyobb adagban nem működne jól, de bennem felmerült, hogy simán lehetett volna a szerelmi szálat mellőzni, ill. háttérbe szorítani, és a központba tenni a szerencsétlen és lusta munkáscsapatot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz