login |

The Avengers: Earth’s Mightiest Heroes: kezdett a 2. évad

2012. 04. 14. 22:51 - Írta: dzsiaj

25 hozzászólás | kategória: kritika,

Visszatért a The Avengers: Earth’s Mightiest Heroes, ráadásul rögtön 2 epizódot láthattunk a sorozatból (1. évados kritikánk itt). Bizony, akik eddig Marvel-hős hiányban szenvedtek volna (hiszen a DC részéről fut a Young Justice, és a Green Lantern: TAS is), most kiadós kárpótlásban részesültek, hiszen egy napon premierelt a The Ultimate Spider-Man első évadja, és persze kedvenc “Bosszúállóink” is visszatértek. (Továbbra is a hideg ráz ki a bosszúállózástól, nem értem, miért kellett a teljesen jó Bosszú Angyalai névvel ezt tenni, de láttunk mi már karón Farkast.)

De mire is számíthatunk a második évadban? Nos, a Marvel-univerzumban jártasak 2 rész alapján elég szépen be tudják lőni, hogy az új szezon nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy egybegyúrja az elmúlt évek két nagyszabású képregényes eseményét, a már magyarul is megjelent Polgárháborút (Civil War), és a Titkos inváziót (Secret Invasion).

Márpedig a képregényeket jól ismerők tudják, hogy ez bizony nem kis falat, mindkét történés nagy hatással volt gyakorlatilag a teljes Marvel portfólióra, éppen ezért nem ártana nagy odaadással hozzányúlniuk a készítőknek. A kevésbé jártasak is tájékozódhatnak, ha kíváncsiak, de csak spoileresen a tovább mögött.

Az első évad giga-cliffhangere volt, hogy Amerika Kapitányt lelövöldözi egy skrull (egy földönkívüli lény), és felveszi a Kapitány alakját. Hoppá. Szerencsére nem oldották fel azonnal ezt a történést, hanem szépen finoman továbbgörgették.
Az első részben special guest star is érkezett a Fantasztikus Négyes személyében: a csapat az ő segítségükkel menti ki a Doctor Doom fogságába esett Darázst és a Láthatatlan Nőt. Az epizód végén pedig kiderül, hogy nem csak szimpla emberrablásról van szó: Doom már érzi egy közelgő skrull-invázió fenyegetését, ezért teljes test-szkent végzett a két nőn, és bizony kiderül, hogy Sue Storm valójában egy skrull. Ezt azonban még csak Doom tudja, és kérdés, hogy mikor akarja a jófiúk tudomására hozni.

A második részben az A.I.M. nevű szervezet támadja meg a Stark-tornyot, ám céljaikat nem érik el; az epizód leginkább azt a célt szolgálta, hogy tudatosítsa bennünk, hogy közeledik a Polgárháború, mivel Maria Hill igazgató egyre jobban erőlteti, hogy az Egyesült Államok összes szuperhőse regisztráltassa magát, és csatlakozzon a  S.H.I.E.L.D-hez. A képregényben ez a szál legalábbis a Polgárháborúhoz vezetett, és nehezen hiszem, hogy itt másképp lenne, tekintve, hogy már az első évad is a képregényes történéseket dolgozta fel.

Az tehát tuti, hogy az események most is elég sok szálon fognak folyni, és ha nem vagyunk észnél, kapkodhatjuk majd a fejünket. Az például teljesen kiment a fejemből, hogy a Kapitánynak most nincs pajzsa, mert Loki megsemmisítette, és biztos vagyok benne, hogy elég sok ilyen “apróság” elő fog még fordulni. A minőségre panaszom nincs, akinek tetszett az előző évad, az ezt is szeretni fogja. Reménykedjünk.

25 hozzászólás Ne habozz!

lynx - 2012. 04. 15. 00:14

Az első évad nagyon jó volt, szinte minden része jól felépített, és jól kivitelezett, izgalmakban és akcióban gazdag sorozat volt.

Azt lehet tudni, hogy mikor lesz szinkronosan, illetve berendeltek-e már 3. évadot?

Tudtommmal az első két évad egyben készült

Csigusz - 2012. 04. 15. 00:15

Baromira érdekelne, de amíg sajnos ilyen 8 éves gyerekek szintjére van rajzolva addig képtelen vagyok elkezdeni nézni :/

Mandarin - 2012. 04. 15. 01:43

Am most komolyan 1 nagy rakat kaki az egész!
Egyébként a filmet NAGYON várom már!

Pr13m - 2012. 04. 15. 07:30

Nekem nagyon tetszett az első évad, és amint kijött az egész 2., már pörgetem is.

Villám - 2012. 04. 15. 08:42

Tetszett az első két rész az új évadból bár azt hiszem majd inkább ezt is egyben fogom fogyasztani mert nem hiszem hogy ha komolyabban neki kezdenek majd a dolgoknak heti 1 résszel megelégszem. :P

“Továbbra is a hideg ráz ki a bosszúállózástól, nem értem, miért kellett a teljesen jó Bosszú Angyalai névvel ezt tenni, de láttunk mi már karón Farkast.”

Nem tudom mi a probléma a szó szerinti fordítással de ez a bosszú angyalai tűnik nekem inkább szokásos “kreatív magyar fordításnak” nekem legalább is jobban tetszik a bosszúállók elnevezés.

Ati - 2012. 04. 15. 09:17

Az a baj a Bosszúállók névvel, hogy a csapat neve 23 éve (!!) a Bosszú Angyalai. Pont. És nem igazán volt szimpi lépés a Vasember-filmnél Speider Dávidtól, h ezt megváltoztatta. Nem mellesleg az angyalok is A-val kezdődik, így a logót sem kellett volna megerőszakolni.

Ati - 2012. 04. 15. 09:18

Speier Dávid, bocs. Amúgy bírom a szövegeit, de itt nem kellett volna újrakeresztelőt tartani.

winnie - 2012. 04. 15. 09:21

a szó szerinti fordítás az esetek zömében nem túl jó – itt nem tudom, hogy milyen, de az biztos, hogy ha van eredeti/első fordítás, akkor az mindig jobban esik az ember lelkének:)

ati: általában a maradandó neveket nem a fordító találja ki, hanem a forgalmazó, bár lehet, hogy igazodni akartak a szinkronizálhatósághoz. ez is olyan elvi kérdés a forgalmazónak, mint, hogy a csodálatos pókemberben a pókember kis pé-vel írandó.

Boback - 2012. 04. 15. 10:09

Nem is hallottam, tudtam, hogy van Avangers sorozat és még ráadásul mindenki pozitív véleménnyel van róla hát ezt el kell kezdeni nézni. :)

Mandarin - 2012. 04. 15. 10:16

Na akkor nagyon “jó” ha a Secret Invasion-t és a Civil Wars-t egy évadban akarják besűríteni hát… még Isteni szerencse, hogy nem nézem a sorozatot mert biztos gutaütést kapnák :D

Mandarin - 2012. 04. 15. 10:17

Bakker ugy látom, hogy ezzel a névvel már valaki komentel :/ 1000 bocs keresek 1 másikat :D

Llew - 2012. 04. 15. 10:32

Érdekes, hogy a Bosszúállózást pont a filmeknél hozták be, mikor az ember azt gondolná, hogy a Bosszú Angyalai elnevezést röviden Angyalokként használva sokkal jobban kijön a szinkronnál az Avengers helyett.

Ati - 2012. 04. 15. 10:38

winne: Rozsomáknál hallomásból tudni vélem, h szondáztatták a nevet. A Bosszúállók legelőször emlékeim szerint a Vasember-film 1. részének legvégén hangzott el a vége főcím után. Nem valószínű, h a forgalmazó adta a nevet. Vagy ha igen, akkor igencsak előrelátó volt, és otthonos a képregényes témában.
Mindenesetre mindig kétkedéssel fogadom a névváltoztatásokat, főleg ha ilyen sok ideje bevett elnevezésről van szó. Szótagszámra se lehet fogni, mert a képregényben is van, hogy Angyalok, ill. Bosszúangyalok néven szólítják egymást. De mind1 is, hisz már ez van. A rajzfilm címét viszont a mai napig nem értem. A főcímben Di Evendzsőrzt mondanak, a történetben meg Bosszúállókat. :-S Ettől függetlenül a rajzfilm 1. évada kiváló, várom a másodikat!

Ati - 2012. 04. 15. 10:42

Eh, úgy értem: winnie. Bocs. A kis p-s Pókembert meg nem értem. :-S Ez a (kód-)neve! Nem jelző. Max. a csodálatost írhatják kis cs-vel, amit úgy is kell.

winnie - 2012. 04. 15. 11:05

mandarin: 26 rész nem elég a témára?:)

khaos - 2012. 04. 15. 14:25

hát én inkább vagyok a bosszúállók mint a bosszú angyalai mellett,most itt vasember meg thor meg hulk jelenlétében megszólalna a mondat h gyerünk angyalok simán várnám hogy beálljanak pozícióba olyan charlie angyalai stílusban (facepalm)

Kolbászból Kerít és... - 2012. 04. 15. 21:53

honnan lettek egyébként ők angyalok, mármint mi közük a keresztény hitvilág szárnyas félisteneihez?

winnie - 2012. 04. 15. 22:00

így fordították. a képregényben beszédesebb az A-betű. de ők nem a mi világunkban élnek, hogy bármilyen összefüggésbe kelljen hozni a nevüket valaim evilági vallással. (mondjuk nem tudom, hogy a marvel univerzumban milyen vallásformák vannak jelen.)

Shalafi - 2012. 04. 16. 00:24

ennek a kritikának hála probáltam be ma délután jelentem mindjárt végzek az első évaddal :D

Llew - 2012. 04. 16. 21:48

Mostanában rákattantam a animációsokra, így én is gyorsan ledaráltam az első évadot. Elég mozgalmas, néha kimondottan tömény. Ez a folyamatos világmegmentés kicsit soknak tűnik, főleg, hogy eddig jobbára csak egyszemélyes hősöket néztem, és ott kisebb volt tét. Mindenesetre határozottan szórakoztató, és mivel nem vagyok gyakorlott képregényolvasó, így nem zavar, hogy a történetek újra feldolgozások. Ennek viszont az a hátránya is megvan, hogy – mivel nem nagyon mutatják be a mellék szereplőket (főleg a gonoszakat) – nem mindig tudom ki kicsoda.
Hawkeye beszólásai, meg Hulk együgyű poénjai és smash szövegei a legjobbak.

Sasquatch - 2012. 04. 28. 12:13

Seggbe rúgnám azt aki kitalálta a főcímbe ezt a pofázást. Az első évados főcím sokkal királyabb volt.

Llew - 2012. 06. 02. 12:42

Mi a franc történt, hogy négy részt egyben kinyomtak? A Skrullokat a hosszú felvezetés után elég hamar lenyomták.

djangyu - 2012. 06. 19. 21:28

ausztráliában nyomták ki, ott nem bírtak magukkal a tévések :D

Csaba - 2012. 09. 01. 21:58

hol adják?

winnie - 2012. 09. 01. 22:06

a disney xd-n.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz