login |

Up All Night: vége az 1. évadnak

2012. 04. 14. 15:44 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

Lement az Up All Night fináléja és a sorozat kábé ugyanott van, ahol az elején volt. Legalábbis ugyanazok a bajok vele. Oké, Jennifer Hall karaktere (Missy) állandó szereplő lett, hogy a fináléban kapjon egy negyed jelenetet és behozták a képbe Jason Lee-t is, aki évad közben 6 részre ért rá, de a fináléra megint sikerült beszervezni. Sajnos, mint Ava pasija. És azzal, hogy visszatért, kitalálható, hogy a finálé is nagyon erősen Ava-ra épült, azaz a készítők még nem jöttek rá, hogy Maya Rudolph karaktere hihetetlenül elviselhetetlen.

Nyilván ez szubjektív, hiszen a pilotkritikánál is volt, aki szerint Ava a legjobb az egészben, más szerint pedig döbbenetes, hogy mennyire nem vicces. A készítők az előbbiek táborába tartoztak, hiszen már a májusi pilotot is újraforgatták, hogy sokkal hangsúlyosabb legyen a karaktere. És a továbbiakban sem szűnt meg hangsúlyos lenni, épp ezért az Up All Night ahelyett, hogy két szimpatikus színész által alakított elsőgyerekes házaspárról szólt volna, valami fura hibrid lett, ahol a mellékszereplő a munkahelyi szálat uralta, s a magánéleti sztorikba is belepofátlankodott.

Mint például a fináléban, amikor teljesen random módon áthívja magához Chris-t, hogy utána egy one woman show keretein belül produkálja magát hosszú percekig, minden poén nélkül, de legalább idővel meztelenül (ki volt kockázva, nyugi!). Aki szereti a karaktert, az biztosan imádta ezt az idétlenkedést, de el tudjátok képzelni, hogy nálam mennyire lehúzta a finálét. Nagyjából 2-3/10 környékére.


És az alacsony pontszám még akkor is tartja magát, ha hozzáteszem, hogy a kezdő jelenet aranyos volt, a zárójelenet, illetve hát a nagy finálé a 15. perc környékén pedig eszméletlen jól sikerült – szem nem maradt szárazon, totál beleborzongtam. Nyilván giccses ezerrel, de én oda vagyok az ilyen érzelmi robbanásokért, és el sem tudom képzelni, hogy annak mi volt a véleménye, aki egész évadon át invesztált ezekbe a karakterekbe. Sok/10? Ezzel, illetve a másnappal jól be is lehetett volna fejezni az évadot, erre mivel ért véget…? Mert muszáj volt Ava-val lehúzni a hangulatot.

Az utolsó rész egyébként inkább azt sugallta, hogy az Up All Night nem is annyira színtiszta komédia, hanem inkább romantikus sorozat pár aranyos és pár kínosan humoros jelenettel. És még így is simán működne. Ha 80-90%-ban az egymással jól ellevő Will Arnett és Christina Applegate-ről szólna, esetleg a babájukról, ha már ez volt a koncepció (a többi részben is látványosan hanyagolták a picit?). És, ha nagyon kell, akkor egy Ava-szerű karakter olykor vendégszerepben feltűnve sokkal többet segítene.

8 hozzászólás Ne habozz!

Zirowe - 2012. 04. 14. 16:21

Finálét még nem láttam, de szerintem sokkal jobb sorozat lett menet közben, mint a Whitney, ami pedig nekem erőltetett.

Ava meg nagyon jó!!:D

P009 - 2012. 04. 14. 16:21

Pilot után kaszáltam és látom, hogy jól tettem. Pedig CH.A. miatt nagyon vártam, de sajnos kevés volt ahhoz, hogy maradjak.

Dregnarr1 - 2012. 04. 14. 16:38

Szerintem sokat fejlődött a sorozat, a vége felé egyre jobban kezdték eltalálni a karakterek meg a színészek stílusának legmegfelelőbb poénokat és helyzeteket (az mondjuk más kérdés, hogy például New Girl-ben erre elég volt 4-5 rész).

Nekem egyébként Ava is szimpatikus, bár inkább az őt körülvevő atmoszféra az, amin röhögni szoktam.

Én szeretem a sorozatot, nem kiemelkedő, de nézni érdemes.

Gyike - 2012. 04. 14. 16:50

Szerintem is sokat fejlodott az egesz,en mondjuk el tudtam volna viselni egy kicsit tobb Missyt,de majd gondolom ha lesz season 2.

en is pro-Ava vagyok,nem igazan tudnam elkepzelni a sorozatot nelkule,persze,voltak momentumok,amikor nagyon ramentek a ‘one woman show’ feelingre,de van egy olyan erzesem,hogy csak meg akartak lovagolni Maya Rudolph Bridesmaids-hypejat..

elliot - 2012. 04. 14. 18:16

Én be kell vallanom, zokogtam a dalénekléskor, mint valami hülye. Engem megvettek. De csak a főszereplők miatt, és mert Jason Lee-t látni kell, ha van rá alkalom!

Bár itt ő nem színész. És ez egy finálé. Azt hittem, lesz benne valami rejtély, vagy ilyesmi. Pl. Ava egyik nagy botránya még régről, vagy bármi. Vagy hogy Applegate lehet, hogy megint terhes vagy bármi.

Olyan volt, mint egy sorozatzáró. Nem olyan, mint egy évadzáró.

Pro-Ava itt is egyébként, imádom a nőt, a karaktert, mindent amit képvisel, hogy nem sovány, hogy barna hajú, hogy ordenáré, de mégse annyira. És hogy emellett érzékeny, és néha még ő is fél és szomorú és magányos.

:)

Gabe - 2012. 04. 14. 18:21

Pro Ava szintén. :D
Nekem az ő karaktere messze a legszórakoztatóbb, de én legtöbbször az over-the-top karaktereke megyek rá amikor szitkomot nézek.
Remélem visszatérnek jövőre, mert nekem nagyon bejött. Olyan kis aranyos, el-elröhögős közepesnél kicsit jobb részek rendszeresen.
Várom vissza.

niknixxx - 2012. 04. 15. 01:23

Hát én egyetértek Winnie-vel. Ava borzasztó. Nem is humorosak, inkább kínosak a jelenetei.

goodjohnwin - 2012. 04. 16. 09:22

amikor nyáron láttam a pilotját, sokkal többet vártam tőle, ráadásul én is kisgyerekes házaspár kalandjaiban gondolkoztam (végre nem egy tucatszinglis szitkom)

Erre a pilotot újraforgatták, a későbbi részek főleg a nekem nem annyira bejövős “kínos humorról” szóltak. Maya-t el tudtam viselni, tetszett a Jason Lee-s plot (főleg J.L. miatt, akit nagyon hiányolok képernyőről, nagyvászonról), de azért a kevesebb néha több lett volna. Érdekes, hogy minden jól sikerült mellékszál Ava karakteréhez kötődik (a katona ürge, a vetélytárs műsorvezető), jó volt újra látni Megan Mullally-t, ráadásul a normális hangjával :)

Szerintem sem jutottak el sehova, ráadásul már csak makacsságból néztem végig, s2 már kaszát kap nálam, az tuti.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz