login |

Pilot: NYC-22

2012. 04. 17. 22:09 - Írta: human

12 hozzászólás | kategória: 2011/12, kritika, pilot-mustra,

Komolyan valaki abban látott fantáziát a CBS-nél, hogy sima újonc járőrökről csináljon még egy sorozatot? Most az NYC-22 minőségét (ami nem rossz) figyelmen kívül hagyva, csak üzletileg: van olyan járőrös sorozat ami országos adón akárcsak kicsit is siker mostanában? Még a Southland-be is kellettek nyomozók és kábelre “bukás”, pedig az erősen kezdett. És az NYC még csak nem is arra, hanem a Rookie Blue-ra hasonlít.

Kezdjük ott, hogy az akadémián frissen végzettek első napját látjuk a pilotban. A terepbe kell belerázódniuk, ami nyilván fennakadásokkal megy csak. Konkrétan 6 ember és a felettesük egyelőre a főszereplő. A tejfelesszájúak hibát hibára halmoznak, na de nem lehet mindent jól csinálni élesben rögtön.

A probléma inkább az, hogy a sima járőröknek unalmas és ismétlődő ügyeik vannak. Rutin, akkor is, ha rengeteg dologba belehalhatnak. Ők nem nyomoznak, csak biztosítják a helyszínt míg odaérnek az okosok, vagy épp keresnek valakit, de nyilván járőrözve, vagy családi vitákat rendeznek el, ilyesmik. A pilotban is. Lehet ezt tényleg érdekesen bemutatni? Még a Harmadik műszaknak is kellett plusz két szál, hogy kitöltsék a 22 részes évadot.

De nem akarok csak negatív lenni. Bár az ügyek nekem unalmasak voltak, így valószínűleg nem is fogom nézni a sorozatot, de magukat a karaktereket egész normálisan építették fel, hiába volt 6 és fél főszereplő egyszerre. Megtudtuk a múltjukat, hogy miért akarnak bizonyítani, miért a törvény oldalán állnak, és a többi. Lenne bennük puskapor, de a körítés, ó, a körítés…

Igazából a színészekről is főleg ezt lehet csak mondani. Mindenki kellően hozza az elvárhatót, Adam Goldberg egy állat, kivéve, hogy itt nem, és a többi, bár neki van talán a legjobb jelenete – bár az is ismerős valahonnan. Azon nem is akadok ki, hogy mennyi szép ember dolgozhat az egyenruhások között ezek szerint, hiszen az felesleges lenne.

Igazából a rendezés egész korrekt, a színészek jók, de még az 5/10-en is elgondolkoztam, hogy megérdemli-e. Elvesztegetettnek érzem a beleölt perceket, így a második résznél nem leszek ott, akármilyen korrekt.

12 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2012. 04. 17. 22:16

Még nem volt időm belenézni. Megjegyzem, hogy a TW-ban a járőrös zsarus részek voltak a kedvenceim… Bosco meg a többiek. Bár a Rookie Bluet szarnak találtam…

Dohi - 2012. 04. 17. 22:41

szerintem ujonc rendorosbol eleg lesz a rookie blue, de par het mulva belenezek, hatha ez is marad. mas rendoroset ugyse nezek perpill.

Wynonna - 2012. 04. 17. 23:30

Én szeretem a rendőrös sorozatokat, imádtam a TW-t és a Southland-et, de ennek már a promója sem győzött meg. Megnéztem azért, de nem tetszett, kicsit sem érdekel a folytatás. Adam Goldbergnek meg nem áll jól az ilyen karakter szerintem.

Lighter33 - 2012. 04. 17. 23:57

TW top sorozat nálam, bepróbálom ezt is, de ezek alapján nem számítok vmi nagy durranásra…

Balika88 - 2012. 04. 18. 00:25

Hát a Harmadik Műszak nekem is bejött az összes évadjával együtt…ezt lehet bevállalom, majd még alszok rá egyet! :-)

jersey - 2012. 04. 18. 01:00

jééé játszik benne Fick aka Stark Sands a Generation kill-ből? akkor csak belenézek a pilotba :)

symor - 2012. 04. 18. 07:02

Az IMDb-je most 4.9, tegnapelőtt 3.6 környékén járt.
Ez elég érdekes folyamat, mert általában fordítva szokott a sorozatoknál előfordulni leamortizálódnak és nem felértékelődnek. Persze ez még nem jelent semmit.

Az előzetesek nagyon nem fogtak meg, egyedül Sobieski miatt tartottam annyira érdekesnek, hogy belenézzek. A sok fanyalgás viszont kicsit elkeserített a neten :/

Három rész után bepróbálom én is, a pilotot inkább mellőzőm ez alapján egyenlőre.

NatoLocator - 2012. 04. 18. 08:06

Bájos ez a Sobieski lány, de miatta azért nem biztos, hogy bepróbálom a sorit…

Kovasz - 2012. 04. 18. 08:16

LOL, az első kép olyan, mintha vmi játékból lenne:D

passatgt - 2012. 04. 18. 14:45

Első képen nagyon látszik, hogy zöldvásznas, valahogy úgy vagyok fele, hogy rendőrös sorozat ne legyen az:)

winnie - 2012. 04. 18. 15:06

vagy csak annak tűnik. nem láttam, de arról volt szó, hogy helyszíneken forgattak.

Big Boss - 2019. 11. 19. 16:55

Szevasztok, nem egy mai sorozatról van szó, de ez csak egy évszám, időkitöltés céljából nézem, amíg az új walking dead részek kijönnek. Az előzetes alapján egy vígjátékra számítottam, úgy látszik tévedtem, komolyan veszi magát, az újonc zsernyákok kedvelhetőek, azonban érthető amiért 2. évad már nem készült. Az első 5db rész az valami borzalmasan gyenge volt, sőt eléggé nevetségesre sikerült, erősen lebegett a kukázás lehetősége, de adtam neki még egy utolsó esélyt és a 6. résztől végre hozta azt a színvonalat amit eddig is kellett volna. 6 rész van még hátra a 13-ból, ha a további részek tudják tartani ezt a színvonalat, akkor megérte átszenvedni az első pár unalmas, béna produkciót, de ha esetleg az ellenkezője történne, akkor nem tudom senkinek ajánlani, időpocsékolás az egész. Az erő legyen veled!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz