login |

Pilot: NYC-22

2012. 04. 17. 22:09 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: 2011/12, kritika, pilot-mustra,

Komolyan valaki abban látott fantáziát a CBS-nél, hogy sima újonc járőrökről csináljon még egy sorozatot? Most az NYC-22 minőségét (ami nem rossz) figyelmen kívül hagyva, csak üzletileg: van olyan járőrös sorozat ami országos adón akárcsak kicsit is siker mostanában? Még a Southland-be is kellettek nyomozók és kábelre “bukás”, pedig az erősen kezdett. És az NYC még csak nem is arra, hanem a Rookie Blue-ra hasonlít.

Kezdjük ott, hogy az akadémián frissen végzettek első napját látjuk a pilotban. A terepbe kell belerázódniuk, ami nyilván fennakadásokkal megy csak. Konkrétan 6 ember és a felettesük egyelőre a főszereplő. A tejfelesszájúak hibát hibára halmoznak, na de nem lehet mindent jól csinálni élesben rögtön.

A probléma inkább az, hogy a sima járőröknek unalmas és ismétlődő ügyeik vannak. Rutin, akkor is, ha rengeteg dologba belehalhatnak. Ők nem nyomoznak, csak biztosítják a helyszínt míg odaérnek az okosok, vagy épp keresnek valakit, de nyilván járőrözve, vagy családi vitákat rendeznek el, ilyesmik. A pilotban is. Lehet ezt tényleg érdekesen bemutatni? Még a Harmadik műszaknak is kellett plusz két szál, hogy kitöltsék a 22 részes évadot.

De nem akarok csak negatív lenni. Bár az ügyek nekem unalmasak voltak, így valószínűleg nem is fogom nézni a sorozatot, de magukat a karaktereket egész normálisan építették fel, hiába volt 6 és fél főszereplő egyszerre. Megtudtuk a múltjukat, hogy miért akarnak bizonyítani, miért a törvény oldalán állnak, és a többi. Lenne bennük puskapor, de a körítés, ó, a körítés…

Igazából a színészekről is főleg ezt lehet csak mondani. Mindenki kellően hozza az elvárhatót, Adam Goldberg egy állat, kivéve, hogy itt nem, és a többi, bár neki van talán a legjobb jelenete – bár az is ismerős valahonnan. Azon nem is akadok ki, hogy mennyi szép ember dolgozhat az egyenruhások között ezek szerint, hiszen az felesleges lenne.

Igazából a rendezés egész korrekt, a színészek jók, de még az 5/10-en is elgondolkoztam, hogy megérdemli-e. Elvesztegetettnek érzem a beleölt perceket, így a második résznél nem leszek ott, akármilyen korrekt.

11 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2012. 04. 17. 22:16

Még nem volt időm belenézni. Megjegyzem, hogy a TW-ban a járőrös zsarus részek voltak a kedvenceim… Bosco meg a többiek. Bár a Rookie Bluet szarnak találtam…

Dohi - 2012. 04. 17. 22:41

szerintem ujonc rendorosbol eleg lesz a rookie blue, de par het mulva belenezek, hatha ez is marad. mas rendoroset ugyse nezek perpill.

Wynonna - 2012. 04. 17. 23:30

Én szeretem a rendőrös sorozatokat, imádtam a TW-t és a Southland-et, de ennek már a promója sem győzött meg. Megnéztem azért, de nem tetszett, kicsit sem érdekel a folytatás. Adam Goldbergnek meg nem áll jól az ilyen karakter szerintem.

Lighter33 - 2012. 04. 17. 23:57

TW top sorozat nálam, bepróbálom ezt is, de ezek alapján nem számítok vmi nagy durranásra…

Balika88 - 2012. 04. 18. 00:25

Hát a Harmadik Műszak nekem is bejött az összes évadjával együtt…ezt lehet bevállalom, majd még alszok rá egyet! :-)

jersey - 2012. 04. 18. 01:00

jééé játszik benne Fick aka Stark Sands a Generation kill-ből? akkor csak belenézek a pilotba :)

symor - 2012. 04. 18. 07:02

Az IMDb-je most 4.9, tegnapelőtt 3.6 környékén járt.
Ez elég érdekes folyamat, mert általában fordítva szokott a sorozatoknál előfordulni leamortizálódnak és nem felértékelődnek. Persze ez még nem jelent semmit.

Az előzetesek nagyon nem fogtak meg, egyedül Sobieski miatt tartottam annyira érdekesnek, hogy belenézzek. A sok fanyalgás viszont kicsit elkeserített a neten :/

Három rész után bepróbálom én is, a pilotot inkább mellőzőm ez alapján egyenlőre.

NatoLocator - 2012. 04. 18. 08:06

Bájos ez a Sobieski lány, de miatta azért nem biztos, hogy bepróbálom a sorit…

Kovasz - 2012. 04. 18. 08:16

LOL, az első kép olyan, mintha vmi játékból lenne:D

passatgt - 2012. 04. 18. 14:45

Első képen nagyon látszik, hogy zöldvásznas, valahogy úgy vagyok fele, hogy rendőrös sorozat ne legyen az:)

winnie - 2012. 04. 18. 15:06

vagy csak annak tűnik. nem láttam, de arról volt szó, hogy helyszíneken forgattak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz