login |

Raising Hope: vége a 2. évadnak

2012. 04. 18. 15:32 - Írta: human

16 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

Itthon kijöhetne a DVD egy “a Junkie ajánlásával”-kitűzővel, hiszen winnie és jómagam is imádjuk, ami nem annyira sok sitcommal történik meg. És ez még csak nem is elvont, mint egy Better Off Ted, ami egy másik kedvencünk. Visszatérve a Raising Hope-ra, azt kell mondanom, hogy Greg Gracia tudja, mi a dörgés.

Továbbra is a baromira szerethető karakterek adják a Raising Hope sava-borsát. Persze van rengeteg popkult utalás is, de inkább a saját kis univerzumában működik a sorozat. Ott, ahol Greg Garcia simán összeköti a My Name is Earl-lel (a fináléban jó pár áthallás volt), és végig olyan, hogy nem felejtenek el senkit. Ezen kívül még az önreflexió is felüti a fejét, amikor “mintha minden héten tanulnánk valamit” kaliberű mondatok hangzanak el.

Nyilván rengeteg kőkemény poén is van, tapló is, a’la My Name is Earl, mielőtt mindenkit elriasztok a sorozattól. Viszont az is biztos, hogy a finálé ismét csak nem az újoncoknak készült. Ha valaki bele akarna kukkantani a Chance család kalandjaiba, az ne itt kezdje, hiszen az egészben az eddig történteket vették át, veteránok mosolyoghattak össze a szereplők múltján.

Igazából nem tetszett az utolsó két rész annyira. Sajnos ez a “tévéműsor vizsgálja a kisváros múltját”-szál annyira nem erős. Az Earlben a Cops jobban ütött. Mint ahogy a behozott bonyodalom is kicsit erőltetett volt. Viszont most spoiler: nem hatalmas cliffhanggerrel fejezték be az évadot. Komolyan, ez szinte rendbe tette a rosszallásom. Szinte láttam, ahogy egy mocsok író pont annál a résznél fejezné be, hogy őszig bosszankodjunk, de nem, itt betettek még 2 percet, amiért hatalmas köszönet nekik.

Azért kerek az évad így, hogy a fináléban nem szúrtak ki velünk. Ugyanúgy ahogy a tavalyi befejezés, ez is lezárta a főbb szálakat. Idén ugye még egy hatalmasat léptek, amiért szintén kitüntetés járna, és feljebb emeli az szezon pontozását, amit úgy 8/10 köré hoznék. A Raising Hope szerintem az egyike azon kevés komédiáknak, ami sok embernek tetszhetne a nem sitcomrajongók közül.

Ősszel 3. évad.

16 hozzászólás Ne habozz!

Don_Jay - 2012. 04. 18. 15:44

Ez az inside probe dolog nekem sem jött be (bár és az Earlben sem serettem a tvs részeket az első Cops-os után), de csak én voltam úgy, hogy már az elején előre láttam, hogy valahogyan meg fog halni Lucy? Ettől függetlenül jó rész és jó évad volt csont nélkül 8/10.

SPOILER

Ja és azon hatalmasat nevettem, amikor Lucy előkapta a kést és elkezdte üldözni Sabrinát :D

Tommy - 2012. 04. 18. 16:08

A 2. évaddal lemaradtam nagyon, megnéztem anno az 1. részt, és elég sok sorozat fel volt gyűlve, ezért ezt elraktam későbbre darára.

pytta - 2012. 04. 18. 16:11

Én az első évad végén kaszáltam, mert (ahogy itt is, ebben a rövid kritikában szám szerint háromszor jelenik meg az “Earl” név) olyan ez a sorozat valóban, mint az Earl, csak mégsem az. Márpedig nekem az volt az etalon sitcom, és azok után a Raising Hope-ot csak úgy néztem, hogy közben végig az járt e fejemben, hogy “hmm, de jó is lenne újranézni az Earl-t!”, nem az, hogy “hmm, de vicces ez a rész is”. Ez elég frusztráló…
Szóval a karakterek tényleg greggarciásan szerethetőek, de számomra ez a sorozat sose lép ki az Earl árnyékából, és sajnos nem az a szint, hogy nézem-mert-az-Earlt-is-annyira-szerettem.

Zirowe - 2012. 04. 18. 16:11

Élveztem a maga is bugyutaságával az utolsó részt, és külön jó pont volt látni majdnem a teljes Earl gárdát (utolsó előtti képen, amikor a vak srácot mutatják a buszban, ott meg kellett állítanom a képet, annyit röhögtem:D ), Crabmant hiányoltam viszont.

A Raising Hope egy nagyon szerethető és aranyos sorozat, illetve mindemellett vicces is.

Viszont nekem Earl is nagyon hiányzik. :(

Amúgy nem teljesen egy univerzum a két sorozat, mert mintha az egyik részben éppen Earlt nézték a tvben. :D

Anon - 2012. 04. 18. 17:22

Nem tudom, nekem a tévés rész is nagyon bejött. Egyedül ebben a részben zavart, ahogy (talán SPOILER)visszahozták Lucy-t, az nekem elég gyenge magyarázat lett (SPOILER vége) de a többi mind nagyon tetszett. Maw Maw beszólásai mindig nagyot ütnek, meg a vak orgonista is nagyon jó volt :D Ja meg Virginia beszéde, az nagyot ütött :D

Zsu - 2012. 04. 18. 18:21

óhh ennyi dicsérő szó.
megnéztem pár hónapja az első 2 részt, és a bugyutasága nem fogott meg. de ezután a poszt után bepróbálom újra. egy plusz sitcom mindig belefér a repertoárba :)

ar - 2012. 04. 18. 18:25

Imadom a sorozatot, de, sajnos az utolso resz nem tetszett. Nem eleg, hogy a szamomra sem tul kedvenc Inside Probe-os narralassal vittek vegig, de annyira tele volt mindenfele utalasokkal, hogy mar olcsonak hatott. Sajnalom. De varom a 3.-at :).

Tommy - 2012. 04. 18. 19:00

Pytta amit írtál azzal teljesen egyetértek.

Bár én nem kaszáltam a sorozatot, mert tetszik, de az Earl közelébe nálam sem ér. Tényleg mindig eszébe jut az embernek mikor nézi az adott részt, hogy de jó lenne ha az Earl még mindig menne. Ráadásul a sok Earl utalásokkal még fájdítsák is az ember szívét, bár nyilván a rajongók örülnek az utalásoknak, köztük én is.

Tényleg nem fog tudni kilépni soha a My name is Earl árnyékából ez a sorozat.

paranoid android - 2012. 04. 18. 19:20

Az évad eleje és ez a dupla finálé kicsit gyengébb lett, de közte rengeteg zseniális rész volt. Nagyon szerethető minden karakter; az egész baromi aranyos, amellett hogy vicces. Tökéletesen kitölti a My name is Earl hagyta űrt.

Dohi - 2012. 04. 18. 21:09

monk!

Ezüstróka - 2012. 04. 18. 23:03

Jó kis évad volt ez szerintem :) És még némi magyar jelenlét féle is volt :)

naughtyL - 2012. 04. 18. 23:15

a legcukibb TV-s baba:) kislány.

rengeteg hangosan nevetős rész volt az évadban. Imádtam az egészet!

Jöhet a folytatás.

cicn - 2012. 04. 21. 07:16

Ez szerintem meg jobb, mint az Earl, amiből
számomra csak az első évad volt nézhető.
Utána mintha megfáradt volna, nem szakadt a papír,
mindig volt egy újabb jajj de fontos ez a listán.
Szóval unalmas lett.Mondom nekem.
Itt nem éreztem egy résznél sem, hogy már megint ugyanaz.
Mindig friss és mindig ledöbbenek, hogy mekkora hülyeségek
jutnak az írók eszébe. Kivétel volt a záró dupla, mert az
Earl-ös volt tényleg és az számomra már nehezen emészthető.

clark - 2012. 04. 22. 12:30

nagyon jó volt az évad,barátnőm egyik kedven c sitcomja,együtt nézzük a részeket mindig!nekem az utsó két rész és hogy a sorozatgyilkos feleslg mégse halt meg ,majd a végén kis is nyírták egyből ,teljesen felesleges szál volt,nem sok értelme volt,itt kicsit lusták voltak az írók szerintem.a többi résszel nincs bajom,én is nagyon megkedveltem a sorozatot,minden karakter szerethető és s mellékszereplők is emelik a színvonalat,jó hogy látni ismerős arcokat a my name is earlből.várom a kövi évadot:D!a pontozással is egyetértek!

elliot - 2012. 06. 16. 19:06

Sokat láttam, hogy írtok róla, most a héten kezdtem el, 2 szabadnapom alatt egy évadot ledarálva. Hát ez a sorozat csodálatos, most kezdem a 2. évadját.

Ennyire szerelmes utoljára a Halottnak a csókba voltam. Pedig a promóképek alapján azt hittem, hogy olyan mint a Rules of Engagement, ami nekem már nagyon amerikai suttyószitkom.

És tetszik, hogy a főszereplő srác végre nem csontsovány és nem 30 éves játszik 20 évest!

freestyle - 2012. 09. 14. 14:31

Sziasztok

Én most darálom ezt az évadot, tegnap kezdtem, eddig 7 rész után azt mondhatom, h nagyon jó!Nem is volt eddig gyenge rész, látom volt aki gyengébb kezdő részekről beszélt, sztem rendben voltak.
Emlékszem gondolkodtam is h szerezzem e be ezt a második évadot,mert bár bejött az első is, nem volt vele probléma, mégsem volt túl sok kedvem kezdeni a másodikat vmi miatt, de jól döntöttem.
Sztem is jobb mint az earl, bár ezt csak egyvalaki írta, vele értek egyet.
De maradjunk abban ,h jó mindkét sorozat.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz