login |

Ringer: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is?

2012. 04. 18. 20:44 - Írta: winnie

34 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

Véget ért a Ringer első szezonja, mely már a pilottal eltemettünk páran (winnie kritika, human kritika), bár a kibeszélőben feltűntek a folytatásról pozitív vélemények, de nem csábítottak vissza, hiszen úgy voltam velük, hogy akinek nem tetszett a sorozat, az lemorzsolódott, s idővel csak olyan maradt, akinek tetszik, így nem csoda, hogy jókat olvasni róla. Majd megmondjátok, hogy mi a helyzet. Én a fináléra visszanéztem, hogy legyen kibeszélő – és hatalmasat csalódtam, pedig a készítők fogadkoztak, hogy válaszokat hoznak (hoztak, csak a kérdések nem voltak érdekesek) és, hogy giga cliffhanger-rel zárnak (no komment, volt cliffhanger?).

Hiába volt tehát első blikkre érdekes a történet (amikor még a CBS-re készült) a Ringer-be azért nem szálltam vissza az első pár rész után, mert egyrészt unalmas és szappanoperás volt, másrészt pedig nem néztem ki túl sok lehetőséget az ikerlányok történetéből. Aláírom, hogy a sorozatban még az állandó szereplőket sem kímélték, de kábé lehetett sejteni, hogy kiket lehet feláldozni, mint ahogy azt is, hogy mi lehet a sorsa a pár részre behozott vendégszereplőknek – ők elmentek áldozati báránynak, hogy a fontos karaktereknek ne essen bajuk.

A finálét nézve folyamatosan az járt a fejemben, hogy ha már az utolsó részt látjuk az évadban (s talán a sorozatban is), akkor miért nem teszik oda magukat az írók. Oké, voltak lelki vívódások (dráma!), nagy vallomások (dráma!), széteső kapcsolatok (dráma!), kisebb-nagyobb felfedezések, újabb flashback-ekből kiderülő igazságok, de a tempótól, a sok szócsépléstől hamar elment a kedvem. Nem azt mondom, hogy kivont fegyverrel kell rohangálni minden jelenetben és halomra ölni mindenkit, de egy kis feszültség nem ártott volna – lehetett tudni, hogy hova tartanak a szálak, hogy mi fog történni, és így nem izgalmas nézni valamit. (Más kérdés, hogy nem oda tartottak, de ettől a folyamat még unalmas volt.)

Persze, az utolsó percekben jött némi butácska eksön is a rémisztően rossz rosszfiúval (a terepet mondvacsinált indokkal megtisztították, hogy csak azok legyenek ott, akiknek kell – ugyancsak mondvacsinált okkal…), de ugyanazt éreztem, mint az Alcatraz-nál is, hogy nem volt a legvégén jutalom azoknak, akik szeretik a sorozatot vagy kitartottak. Az még számomra is nagy csalódás volt, hogy elmaradt “az” (erre gondolok), a végén pedig hiába voltak nagy megdöbbenések a karakterek részéről, hiába nézett SMG tágra nyílt szemekkel, nekünk nem ütött az, amit hallottunk, mert nézőként már mindent tudtunk. (Ez szinte minden felfedezésre igaz volt…)

A Ringer-ben tényleg voltak válaszok, csak az a baj, hogy a fene nagy kérdések hiányoztak. Tény, hogy kiderült, hogy mire fel volt a nagy ikercsere, hogy ki és miért akarta megölni Siobhan-t, lett közös nagy ellenség és a Bridget-féle szál is nagyrészt lezárást kapott, de ezeknél érdekesebbnek tűntek az emberi kapcsolatok, a karakterek egymáshoz való viszonyai. És az rég rossz, ha a szappan elemek a jobbak. Viszont, akit a fenti válaszok érdekelnek, annak ajánlom az évadot, bár kommentben rá is kérdezhet, pár szóba kerül felelni.

A finálé jobbára tehát inkább melodrámát hozott (ha balhé van, azt mindenki előtt kell?, minden problémára csak szélsőséges megoldás van?, nem lehet semmire aludni egyet?), az pedig elmaradt, amire többen számítottak. A cliffhanger pedig nem lett volna kötelező, de ha már így belebegtették, akkor lehetett volna valami nagy dolog, de az nem elég, hogy kicsit átrendezik az alapfelállást az esetleges folytatásra.

Sosem tudjuk meg, hogy a CBS-en milyen lett volna a Ringer. Ez így nekem továbbra is 3/10 környéki volt, de hátha lesznek kommentben olyanok, akik véleményére jobban érdemes adni, mert olvasva külföldi rajongói kommenteket, bőven vannak olyanok is, akiknek abszolút bejött a zárás.

UPDATE: véget ért a sorozat. Nem lesz folytatása.

34 hozzászólás Ne habozz!

Mammut - 2012. 04. 18. 20:57

“És a sorozatnak is?”

erről tudni már valamit? mert nekem bejött a sorozat, jó lenne, ha folytatnák

winnie - 2012. 04. 18. 21:09

nem tudni, de a cw legkevésbé nézett sorozata (össznézőben és demoban is a nikitával), így nézettség alapján kb. 5% esélye van.

Dr. McSteamy - 2012. 04. 18. 21:26

Én is számítottam arra, hogy B & S majd találkoznak végre. Ebből a szempontból elég nagy csalódás volt a finálé.

Igen, pontosan ez volt a baj: “a végén pedig hiába voltak nagy megdöbbenések a karakterek részéről, hiába nézett SMG tágra nyílt szemekkel, nekünk nem ütött az, amit hallottunk, mert nézőként már mindent tudtunk.”

A magam részéről én az évadot 7.5/10re értékelem. Összegészében nagyon bejött, a legtöbb rész izgalmas volt, és lekötött. Az utolsó két rész viszont eléggé csalódás volt.

Heidi - 2012. 04. 18. 21:26

Én úgy ültem le nézni, hogy nem tudtam, hogy ez a finálé, azt hittem még lesz 1-2 rész. Utána mikor kiderült számomra, akkor csak pislogtam, hogy komolyan ez volt a befejező??? annak elég gyengus volt.
Összességében nagyon szeretem a sorozatot, és örülnék ha lenne 2. évad.

sam - 2012. 04. 18. 21:52

Csatlakozom. Maga az évad jó volt, mindig bent volt az első 5 gyorsan meg kell néznem sorozatban, de a vége felé eléggé elrontották.
Juliettől a falra másztam.
Az Oliviát játszó színésznőt a Dexter óta rühellem, neki esélye se volt nálam.
Andrew és Henry meg Machado jók voltak, SMG viszont néha gyengébb.
Akit nagyon elcsesztek az Siobhan..olyan idegesítő volt az egész szála..
Még 1 évadot azért elnéznék még..kár, reménykedtem benne, hogy nem ez a sors vár rá.

madárles - 2012. 04. 18. 21:59

én is remélem hogy lesz második évad. :)
egyébként a kritikával egyetértek, nem szólt nagyot ez a finálé, pedig a facebook oldalukon fűt fát ígértek tényleg :P

barti - 2012. 04. 18. 22:12

de csúnya lett ez a Buffy
a sorozat tényleg gyengus lett

Sida - 2012. 04. 18. 22:38

Közepesen gyenge ez a sorozat, az utolsó 4 részt még nem daráltam le és őszinte leszek egy dolog miatt nem kaszáltam, az pedig h baromi jó zenékre leltem benne.
Nem fogok éjjelente a párnámba zokogni, mint a Firefly-nál, ha ennyi volt.

kiskiraly - 2012. 04. 18. 23:36

A jobb részek az évadban tényleg csak a drámázások miatt voltak.

A Buffy-t szeretem, de SMG drámai jelenetekben nem nagyon tudott itt megvillanni legalábbis (csak eltűnődni szokott néha, szomorúan nézni vagy sírni).

r - 2012. 04. 19. 00:29

Én konkrétan 1 perce fejeztem be az utolsó részt, azzal a kérdéssel, hogy: Ez mi??
Nekem tetszett a sorozat a sok negatív kritika és gyenge nézettség ellenére, de én az írók helyében lezártam volna. Tudom, hogy ez nem így megy…,de az, hogy ilyen lezáratlanul hagyni és bízni abban, hogy lesz folytatás??

Ami nagyon nem tetszett az évad második felében,hogy B. hogyan nem jött rá sosem, hogy S. életben van, mikor sokszor megjelent az ő helyén. Ezt szerintem nagyon rosszul oldották meg.

Összességében nekem tetszett a sorozat, de szerintem elég lett volna egy évad, rendes befejezéssel, elvarrt szálakkal.Azért ha lesz 2. évad nézni fogom mindenképpen. :)

És a zenék tényleg jók voltak!

Dr. Atom - 2012. 04. 19. 08:29

Az évad felénél otthagytam, mert szerintem kifejezetten bugyuta volt. SMG játéka meg nagyon gyenge, sőt, irritáló.

A reakciókat elnézve nem bánom, hogy nem maradtam.

daniel_007 - 2012. 04. 19. 11:40

http://justaboyinmotion.tumblr.com/post/21374397539/ringer-veget-ert-az-elso-evad-es-valoszinuleg-a

itt egy kicsit elfogultabb kritika az évadról – na persze nem vészesen, csak egy olyan ember szemszögéből, aki szerette a sorozatot. ha ez reklámnak minősül, vagy csak szimplán nem illik ilyet, akkor bocsi : ((

csermely - 2012. 04. 19. 12:00

Valaki mondja már meg lécci, hogy miért kellett kicserélődnie a két tökegyformán előadott ikerpárnak.
A hatodik résznél abbahagytam az egészet, nem bírtam tovább.
Köszi

kiskiraly - 2012. 04. 19. 12:48

csermely:
SPOILER
A gazdag iker le akart lépni, mivel rájött hogy a férje cége piramisjáték alapján működik és a férjjel történt szembesítés után azt hitte, hogy a férfi megöli. A szegény iker pedig a gazdag iker “állítólagos eltűnése” után felvette a tesó azonosságát, hogy eltűnjön egy gengszter elől.
SPOILER VÉGE

csermely - 2012. 04. 19. 15:23

kiskiraly: köszi

Vera - 2012. 04. 19. 21:54

Nekem bejött, idei kedvencem volt. Az évadzáró is tetszett, csak attól félek, hogy nem lesz folytatás, s akkor az egész függőben marad.
Lehet hogy a kérdések gyengusnak tűntek, ha csak úgy bekapcsolódik az ember, de folyamatosan nézve, s az előzményeket is ismerve rendesen megkomponált évadzáró volt. Drukkolok, hogy legyen még belőle.

Cinzina - 2012. 04. 21. 09:42

Én is a pozitív véleménnyel rendelkezők táborába tartozom, bár hozzáteszem, nekem az érzelmi szálak mindig is ezerszer jobban bejöttek. Nekem azért tudott pozitívan ütni, mert mást vártam Andrew és Bridget szembeállításakor, és most már dafke csakazértis maradnék a 2. évadra, hogy számomra kiderüljön, ebből a kusza helyzetből kerülhet-e ki győztesen a szerelem. SMG számomra semleges, anno Kris Polaha miatt kezdtem bele, de Ioan és a karaktere a végén átvette a “hatalmat” (nőből vagyok, bocs! :D), számomra nagyon szimpatikus lett mind a kettő. Várom a folytatást, de ha nem lesz, azért akkor sem omlok össze.

nfsu17 - 2012. 04. 21. 22:08

Én is szorgalmasan kitartottam és végülis nem bántam meg.
A kérdések tényleg nem olyan Lost-osak, hogy tűkön ülve várod a következő részt és ha egy részt kihagysz (Lost), akkor azt sem tudod hol tart az évad. Itt ilyen nincs. Voltak bugyuta kérdések, bugyuta megoldással, fölösleges kavarások, fölösleges megoldásokkal. SMG is végig egy arccal nyomta le az évadot, de ez volt a szerepe. Játszotta ő sokszor a vidám “feleséget” is, de voltak kérdései, mindig nyomozott, én valahogy átéreztem a helyzetét és én sem vigyorgó, önfeledt pofával éltem volna Andrew mellett. Én férfi vagyok, de értitek. :-)
A vége az olyan, hogy nem volt vége és valóban fura, hogy évad közben nem jött rá Br., hogy Sh. életben van.

Aki nem nézte végig, annak persze, hogy nem mond sokat az utolsó rész. Részről részre történtek az események, még ha lassan is, ez az utolsó sem olyan rész volt, hogy na most odatesszük magunkat, mi írók és megmutatjuk. Ez egy szokásos sima rész volt, a jobbik fajtából, csak tudjuk, hogy ebben az évadban nem lesz több rész. Persze én várnám a következőt, mert bár ezt a kategóriát nem szoktam nézni sorozatban, inkább vagy fantasy (TVD), vagy sitecom (TBBT, TAAHM), de ezt vártam és néztem/néztük a családdal. Még ha sutácska is volt sokszor.

Viszont ami egész évben a fejemben motoszkált, hogy mi a büdös fenét dolgozott ál-Shiobhan? Úgy értem, mi volt a foglalkozása? Az utolsó részben is Andrew kérdezte, hogy nehéz napod volt? Br. meg magyarázkodott, hogy uh, igen, ja. De soha nem ment be dolgozni sehova. Az első részekben is azon filóztam, hogy fogja a munkahelyén Br. helyettesíteni Sh-t, mert teljesen más világból jött. Az írok ügyesen megcsinálták, mert NEM kellett ezzel törődniük.

Ha lesz köv. évad, akkor biztosan nézni fogom (még az elején biztos).

madárles - 2012. 04. 22. 03:24

Siobhan nem dolgozik sehol, eltartott nő, nem értem honnan vetted hogy dolgozik. :)

nfsu17 - 2012. 04. 22. 09:33

Ahogy haladtak a részek, úgy persze rá lehetett jönni, hogy nem dolgozik sehol.
Amúgy sehonnan nem vettem, hogy dolgozik, írtam is, hogy ezzel az íróknak nem kellett foglalkozniuk, így volt egyszerűbb.
Csak az ELEJÉN azt HITTEM, hogy majd Br.-nek át kell vennie a munkahelyén a szerepet. Mivel nem fantasyben játszódik a sorozat, feltételeztem minden előismeret nélkül, hogy Sh. dolgozik valamit.

Leigh - 2012. 04. 22. 12:29

Nagyon imádtam ezt a sorozatot, engem teljesen lekötött minden rész, izgultam egész évben. A fináléra azt vártam, hogy Siobhan és Bridget találkoznak. Ez nem történt meg, és ezt nagyon sajnáltam. Tudom, hogy nem sok esély van a 2. évadra, de azért én reménykedek.

Béci - 2012. 04. 24. 21:00

sztem pedig egy kitűnő sorozat, sokan szidják de nagyon érdekes. Bizok benne hogy lesz második évad, mert sok olyan embert ismerek aki nézi a sorozatot.

Thomas - 2012. 04. 27. 23:14

Nekem is tetszett:) Szerintem voltak bőven kérdések, meg nagy csavarok, meglepetések, csak ezek nem mind az utolsó részben értek össze, pont a mennyiségük miatt, hanem az utolsó 3-4-ben derültek ki, zárultak le folyamatosan. Aztán más kérdés, hogy a fő-fő szál, hogy kiderüljön, ki kicsoda, hogy megbocsát-e Andrew, mégsem zárult le sajnos, így egy kicsit furcsa volt, még egy rész nekem hiányzott a végéről:) Jobb lett volna tényleg inkább valami mást bedobni cliffhangerként. Ha folytatás nem is lesz, a legzseniálisabb szereplőnek, Agent Machadonak azonnal kérnék egy nyomozós spin-off-ot!:)

Vera - 2012. 04. 28. 08:54

Sok sorit nézek, mint itt valszeg sokan, de a Ringer engem nagyon lekötött. Pont amiatt, ami szerintem a veszte is lehetett, hogy nagyon építkezős sorozat volt. Egy-egy rész nem szült megoldásokat, inkább csak új kérdéseket vetett fel, így az epizodikus sorozatok kedvelőinek nem okozhatott nagy örömet, illetve aki menet közben kapcsolódott be, annak sem lehetett egyértelmű a helyzet. Tudom, hogy fura egy kicsit szappanra ilyet mondani, de kissé bonyolultabbra sikeredett a folyamatos csavarokkal. Valszeg a felvezetés se segített rajta sokat.
Azért szurkolok nagyon, hogy folytatódjon, mert pláne darálva nagyon lebilincselő, nem lehet abbahagyni, amíg el nem fogy. SMG pedig szerintem megmutatta, hogy tud játszani.

stüni - 2012. 04. 29. 17:53

Vajon így, hogy gyereket vár SMG lesz második évad?Mondjuk nem biztos, hogy ezen múlik,de…?

tzs - 2012. 05. 03. 01:08

Már itt is szinte végig terhes volt (nagyon trükkösen takarták a hasát, soha egy feszülős felső nem volt rajta, állandóan keresztben volt a keze a hasa előtt plusz kabátok, és persze bútorok és képkivágások, néha nagyon emlékeztetett a Barátok köztös megoldásra), szóval szerintem pikk-pakk lebabázik, és mehet a 2. kör :)

stüni - 2012. 05. 09. 19:11

akkor jó :)))

Bristow - 2012. 05. 09. 21:30

Hát, őszintén a Ringer volt az egyetlen olyan sorozat, amit pont a december-januári szünetben kezdtem el nézni, és annyira megfogott,hogy onnantól kezdve minden szerda reggel már néztem az új részt. :)
SMG szerintem fantasztikus,és a többi szereplő is kíváló volt, a hangulatról,a zenékről már nem is beszélve,és bár újranézve a pilot-ot és a finálét, hát meglátszik hogy nem a CW-ra tervezték,és őszintén a pilot a kedvenc részem, de ígyis számomra #1. sorozat lett.
És, bár bármennyire is szeretném hogy legyen 2.évad, erre nagyon kevés az esély, és ahogy olvastam már a Secret Circle-el együtt el van temetve..
Nagyon sajnálom,bár még mindíg bizakodom,hátha, de hatalmas csodának kell történnie ahhoz, hogy 2.évadot kapjunk..

mercenary - 2012. 05. 10. 14:13

számomra az év guilty-je volt, hiszen már az eladta, hogy smg + paula es paulina egyben. :D nem vártam tőle sokat, de szappannak kiváló volt, sőt, néha úgy éreztem, hogy csak egy kicsi hiányzik ahhoz, hogy a zsáner élmezőnyének számító szülifelit is bealázza.

hclgirl - 2012. 07. 20. 10:12

Én a nyáron találtam rá és darában nézve nekem nagyon bejött. Sajnálom hogy kaszálták,főleg ilyen évadzáró után. Engem érdekelt volna a folytatás. De hát ez van..

szilviaroti - 2012. 12. 03. 21:56

Sziasztok!
Nekem nagyon bejött, igaz 3 nap alatt ledaráltam az évadot, de csak azokkal a sorikkal csinálom ezt ami megérdemli a koplalást. Nagyon tetszett fordulatos, izgulós és én nem tudtam abbahagyni a részeket, a végét tényleg megoldhatták volna kicsitt drámaibban, hogy a két tesó találkozna és kitálalna, de csak remélhetjük, hogy lesz 2. évad.

varelli - 2013. 04. 21. 18:35

Végignéztem, de kábé az évad felétől csak azért, hogy tudjam mi sül ki ebből… Egy alapvető kérdés: B. honnan a jó fenéből ismerte az utolsó részletig S. életét???? Akárhol volt, akárkivel találkozott, mindig tökéletesen képben volt, hogy ki kicsoda… Oké, hogy egyformák, de eszerint a tudatuk is közös…

kakukk - 2014. 01. 04. 23:05

varelli!
Ha végig nézted volna, akkor nem írnál ilyen butaságokat!
Teljesen logikus volt végig minden a történetben.

winnie - 2014. 01. 05. 08:38

“de csak remélhetjük, hogy lesz 2. évad.”

?? nem remélhetjük. nem lesz. ott van a posztban világosan.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz