login |

Nurse Jackie: kezdett a 4. évad

2012. 04. 19. 14:44 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika,

A Nurse Jackie eddigi szezonjait mindig sikerrel zárták le gyomrossal a készítők, de ez már a pilotra is igaz volt, annak az utolsó perce is ütött. Direkt gyomrost mondok és nem cliffhanger-t, jó érzékkel teremtenek új alapfelállást, megváltozott viszonyokat, amelyekre újabb 12 részen át lehet építkezni, vagy esetleg amelyeket le lehet rombolni. A 4. évad is elég komoly reboottal kezdődik, az első percek láttán meg is örültem, de persze rögtön vissza is tekerték az időt, ami jogos volt, hiszen Jackie lépésének a motivációja hiányzott még. De nem sokáig.

Visszatért a Nurse Jackie, mely jelenleg az egyik legszabadszájúbb sorozat, s persze nem ez a lényeg benne, de szokatlan hallani a magyar verzióban az állandó zmegeléseket, amik ezúttal sem hiányoztak. De hogy is hiányozhattak volna, hiszen a kórházi meló stresszes, Jackie-nek meg egyébként is fáj a háta, a a kapcsolati hálója pedig, ha lehet még kuszábbá vált. A 3. évad nagy elhatározása után Jackie úgy tűnik, hogy nem fog meghátrálni – egyelőre, s ennek köszönhetően tovább csúszott a gyógyszerekkel kirakott lejtőn, s van egy olyan érzésem, hogy elért a 3. évadban szegény Bill által emlegetett gödör legaljára.

A 4×01 színvonalát és hangulatát tekintve tipikus Jackie-rész volt, élvezhető és ezúttal kivételesen a dráma sem volt üres, így egy 7/10-et megérdemel. Persze gödör alja ide vagy oda, a fénypontokat ismét a poénok és a mellékkarakterek 1-2 jelenetes szereplései jelentették. Merritt Wever (Zoey) szokás szerint zseniális volt, O’Hara előkapott a zsebéből egy WTF-ot, Gloria ábrázata kicsit megnyúlt, amikor Bobby Cannavale személyében képbe került egy új orvos – Cruz hengerelt, az ember csak remélni tudja, hogy sok Jackie – Cruz-jelenetben lesz részünk az évadban. És azt is, hogy nem fognak összejönni. Arra ott van a tekintélyre boci szemekkel rácsodálkozó Fitch, akinek két anyja van és szinte nem is volt most jelen.

S ha Jackie elhatározása, O’Hara híre és a kórház helyzetének változása nem lett volna elég, Eddie mindenre rátett egy lapáttal és húzott egy olyat, ami után már semmi sem lesz a régi. Nem mintha most lenne erre bármi esély is. A nagy kérdés, hogy hogyan tovább a 4×01 után? Akkor most szétszakadunk két szálra vagy időt ugrunk? Persze mindezt költői módban pedzegetem, hiszen akinek a héten több ideje volt, már látta a 4×02-t, sőt az idő előtt kikerült 4×03-at is.

8 hozzászólás Ne habozz!

én - 2012. 04. 19. 14:58

A 3. évad idehaza mikor jön, ezt tudja valaki? Köszi!

winnie - 2012. 04. 19. 15:28

egyelőre senki. mjusban még nem, de bármikor lecsaphat.

naughtyL - 2012. 04. 19. 17:14

hiányzott már Jackie. jó, hogy újra köztünk van:)

Időm az nem volt, de a kíváncsiságom az egekben, szóval az első 3 rész után nagyon elégedett vagyok. az eddigi karakterek hozták a szokásosat, és Cruz nagyon jó húzásnak tűnik eddig.
Én a Cruz ft Jackie jelenetek mellé kérnék sok, Gloria ft Zoey jelenetet is:D

O’Hara meg még sok kínos jelenetet hozhat, ha kiderül, hogy ki..:D Nagyon szorítok!!

amúgy a rehabos arcok is nagyon kemények.

Jackie lánya egy kicsit idegesít, de csak mert, olyan kis pszichopata feje van a kislánynak.

Ja meg Jackie haja.. Tudom növeszti, de nem! olyan vagesz volt a rövid hajjal.

Jöhet a folytatás!

naughtyL - 2012. 05. 03. 19:33

bírom a sorozat furi hangulatát!

nem számítottam rá, így jól esett, ez a Cruz fia dolog..

annyira jó, hogy mindig emlékeztetnek minket, hogy amilyen kurva jó Nővér Jackie, annyira szar anya/feleség..

zoey annyira édes:D

danonino - 2012. 05. 21. 20:57

4×6 ismét jó rész volt! :)

Zoey-t annyira bírom. Ahogy az előzőben táncolt, most meg a gyűrűs dolog. Annyira valós karakter.

Jackie kicsit idegesít, amióta józan.

Hiányzott Charlie a részből, őt is nagyon eltalálták, az meg, hogy ő Cruz fia, ütött, amikor kiderült. Remélem, még többet megtudunk majd az életükről.

O’Hara is kicsit szürke, amióta terhes.

Grace lelki nyomorát előkotorhatnák, az pl. tetszett az előző évadban.

Ja, és le a kék egyenruhákkal!

Összességében: Jackie nővér az egyik legjobb dramedy, és a legjobb ’20 perces sorozat!

Raoul - 2012. 06. 01. 20:04

Imádom ezt a sorozatot. A karakterek még mindig piszkosul emberiek és még mindig szeretem mindegyiket. Főleg Zoey-t és Gloria-t. :D Mondjuk még be kell hoznom a lemaradásom, mert a harmadik vagy negyedik résznél járok még csak. :)

naughtyL - 2012. 06. 04. 22:06

http://www.youtube.com/playlist?list=CLVintad_vP-E&feature=plcp

Tök jók a The Break Room videók!!
Csak Zoey, Gloria, Sam és Thor:)

Bogyó - 2012. 06. 05. 09:46

4×08 ismét awsome!!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz