login |

Punk’d: kezdett a 9. évad

2012. 04. 20. 15:43 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Vagy úgy is mondhatnám, hogy elindult a Punk’d 2.0 első szezonja. Anno nézte valaki? 2003-tól 2007-ig 8 évadot ért meg Ashton Kutcher első nagy produceri sikerének számító kandikamerás, celeb átverős sorozata, melynek Kutcher a műsorvezetője is volt. 2006-ban, valamikor a Junkie hajnalán még írtam is kritikát a 7×01-ről, egy évre rá véget ért, majd öt év szünet után most újraindult (mint most a Beavis & Butt-Head, vagy anno a Celebrity Deathmatch). És muszáj volt megint néznem.

Muszáj volt, hiszen szerettem a műsort, bejött Kutcher idióta, kiabálós stílusa, gagyin félrecsapott baseball sapkája és főleg az, ahogy a kandikamera sok sztárnak megmutatta az “emberi oldalát”, talán a valódi énjét (Joss Stone, Avril Lavigne, Jennifer Love Hewitt) – másból meg kihozta az állatot (Ellen Pompeo, Zach Braff) – hirtelen nosztalgiázni támadt kedvem, mert látom, hogy egy csomó olyan sorozatszínészre is lecsaptak, akiket anno nem ismertem olyan jól – itt végig lehet nézni az epizódlistát, 200 névvel.

Ja, és ha már Punk’d, akkor ne feledjük, hogy pár mai sorozatos arc is egykor átverőként kezdte képernyős tevékenységét: Whitney Cummings – Whitney, Dax Shepard – Parenthood, B.J. Novak – The Office, Kaitlin Olson – It’s Always Sunny in Philadelphia, Jill Wagner – Wipeout, Teen Wolf, Stephen Rannazzisi – The League. Fura most látni őket névtelen közreműködőkként.

A régi Punk’d vége felé már voltak neccesebb átverések, de általában, főleg korábban sikerült olyanokat kitalálni, amelyekre még akkor sem gyanakodtak a celebek, amikor már tudták, hogy létezik egy ilyen tévéműsor. Ez volt az egyetlen gáz a sorozatban, hogy már mindenki számított rá, így az emberben óhatatlanul is felmerült a manipulálás. Szerencsére a reakciók egy részéből kiderül, hogy a legtöbbször nem volt szükség  ilyesmire.

Az új Punk’d-nál viszont tiszta a terep, senki sem számít az átvevésre. És az új műsor koncepciót is váltott. Nincs Ashton Kutcher (nem érne rá, most csak producer – társa, Jason Goldberg most is erősen szerepel), így minden részben más a más celeb a műsorvezető/átverő: az első részben Justin Bieber volt, utána jött Bam Margera, Hayden Panettiere és Tyler The Creator – később még Miley Cyrus is lesz.

A 9×01-ben Taylor Swift, Rob Dyrdek, Sean Kingston és Miley Cyrus kapja meg a magáét – illetve csak a 75%-uk, hiszen az egyikük leleplezi az átverést. A szerkezet ugyanaz, most is volt egy fő átverés, ez 10 percet kapott, a másik kettő 6-ot és 4-et – a Tyler Swift-esnek Bieber is szereplője, már csak a költségvetése miatt is ez volt a fő attrakció. Hiába volt jó nézni az egykori kedvencet, nem ájultam el a kezdéstől: az első átverésnél Swift nem “produkálta” különösebben magát, csak csendben összeomlott, fura volt látni, ahogy küldték rá az impulzusokat, de nem igazán reagált, a legjobb rész az volt, amikor leleplezték magukat az átverők, akkor már felszabadult.

A második átverés is érdekes állatorvosi ló volt, ahol az átvert ugyancsak szinte semmit sem csinált, nem vette nagyon a lapot, így a mundér becsületét a harmadik mentette meg, ahol az volt a csavar, hogy Miley Cyrus-nak azt mondták, hogy ő veri át Bieber-t, miközben őt verték át. Ez jópofa volt, bár itt is csak inkább szájtátás és WTF-olás volt, meg a végén káromkodás és egyéb explicit tartalom – maga az átverés kábé egy mozdulat volt, 4 percbe nem is fért volna bele több, de azért lehetett volna komplexebb.

Ez a 9×01 tipikusan olyan epizód volt, amit közben kellemes volt nézni, nem untam magam, a rácsodálkozások mindig aranyosak, bár vártam nagyobb dolgokat, de nem kaptam meg, viszont visszagondolva rengeteg negatívum volt benne, így legnagyobb jóindulattal is csak 4/10-et érdemel. Az elejéről igazán kivághatnák a szkriptelt tervezgetési/ötletelési fázist, mert csak az időt viszi el.

Huhh, most jut eszembe, hogy az első két évad, mert ennyi jelent meg, DVD-n is megvan, sőt az S1 magyarul is kijött Sztárulók címen. Egy Punk’d magyarul DVD-n, hahh! Nem csoda, hogy nem vették meg. Még most is kapható.

11 hozzászólás Ne habozz!

peet - 2012. 04. 20. 16:54

Azok a nevek… Egyedül Bam epizódját lennék hajlandó végignézni.

dragon1986 - 2012. 04. 20. 17:03

Hayden-es tetszett a legjobban az eddig 3 rész közül :D

Shawn - 2012. 04. 20. 17:13

Csak nekem tunt a hajótuz a Swiftes átverés alatt CGI-nek?

winnie - 2012. 04. 20. 17:35

azt nem tudom, de simán el tudom képzelni, hogy utólag rásegítenek az ottani dolgokra, ld. vágóképek a “hajótöröttekről”, amiket érdemes később felvenni.

inferno88 - 2012. 04. 20. 17:41

Ez a bíber gyerek az első képen úgy néz ki,mint egy tipikus import brazil.
Muhaha

pytta - 2012. 04. 20. 19:19

WOW! Van újra Celebrity Deathmatch? Nem is tudtam…

winnie - 2012. 04. 20. 19:48

á, csak félreérthető voltam. sajnos nincs, de anno az is 4-5 év szünet után indult újra, de 2 év múlva kaszálták.

pytta - 2012. 04. 20. 23:34

Jaa… Gyanús volt :) Kár.

zetsubou - 2012. 04. 21. 13:14

Most emiatt kedvet kaptam volna a régi részekre, de mindenhol ez fogad “This video is not available in your country.” Mi szükség van erre? :S

winnie - 2012. 04. 21. 13:23

pff, mintha számítana nekik…, bosszantó. a magyar oldalon nincsenek fent?

ha megnézed a GYIK-et, akkor ott találsz módszert arra (többet is), hogy elmaszkold az IP-det, hogy amerikainak lássa, így tudjuk megnézni a geobannos videókat.

Steps - 2012. 06. 14. 14:00

import brazil….szakadok.. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz