login |

Megmentheti-e a hazai tehetségkutatást a The Voice?

2012. 04. 21. 17:00 - Írta: CyClotroniC

86 hozzászólás | kategória: elmélkedés, reality, , ,

Felröppent a hír, miszerint a TV2 jó eséllyel megveheti a The Voice holland tehetségkutató reality-formátumot, ami ebben az esetben a Megasztár széria végét jelentené, így onnantól nem a saját fejüket követve mennének szembe az RTL Klubbal, hanem a siker receptjét tartalmazó vaskos könyv szerint.

A kérdés persze az, hogy tényleg tud-e főzni mindenki, aki olvasni is? Mi van, ha nem kapható jó alapanyag, nincsen hozzá jól felszerelt konyhánk és néha a szakács is lemetéli a saját kezét? Ez persze nem feltétlenül kell, hogy igaz legyen a sokat szapult TV2-re, hiszen anno kutatták ők ügyesen is a tehetséget a Megasztár első éveiben, és még licenc se kellett nekik hozzá, azóta viszont elég sok minden megváltozott, és Top6 Benjik menetelnek bőszen a Grammy-díj felé.

A tovább mögött kicsit eljátszunk a gondolattal, hogy változna-e valami, ha innentől a The Voice-ot nézhetnénk a TV2-n, és nem a Megasztárt, vernének-e vele RTL-t vagy tudnának-e letenni esetleg egy nézhetőbb műsort az asztalra. Eleve mitől lesz sikeres egy ilyen műsor? Elég ha csak a zsűri vagy csak a versenyzők jók? Tényleg ennyivel jobban csinálják ezt külföldön vagy csak pénz kérdése lenne az egész? Szóval lássuk, hogy mit is tud ez a The Voice néhány amerikai és brit videóval szemléltetve!

Az első és legfontosabb dolog a The Voice kapcsán, hogy ha nem is jelentősen, de azért sok tekintetben más a szerkezete, mint a korábbi énekes-tehetségkutatóknak, hiszen egy új és friss formátumról beszélünk, és ha csak egy újabb American Idolt (Pop Idolt) vagy The X-Factort kínálnának, akkor nem terjedt volna el futótűzként a világban, jó eséllyel bebetonozva magát az NBC-re és a BBC-re is. Kezdésnek hallgassuk meg az amerikai mentorgárdát, hogy mit gondolnak a műsorról úgy, hogy már egy szezont lehúztak benne.

A legfontosabb különbség talán az alapszemléletben rejlik, és nem a székforgatásban. A The Voice ugyanis nem mutat kordonok között kígyózó tömegeket, hanem félprofi vagy elfeledett tehetségeket kutat fel és hívja meg őket a válogatóra. A nép egyszerű, kappanhangú és önértékelési hibás gyermekeitől tehát megkímélik vagy éppen megfosztják a nézőket. Egyesek számára ettől feszesebbé és igényesebbé válik az egész, már a legelső adástól, akik viszont cirkuszjeggyel és vattacukorral ültek le eddig válogatókat nézni, azok könnyen csalódhatnak ezen az újításon.

A The Voice tehát nem is annyira tehetségkutató, sokkal inkább “énekesbörze”, melynek a legelső szakasza gyakorlatilag egy aukcióhoz hasonlít. Bejön az énekes, előadja másfél-két percben a produkcióját, amit a 4 zsűritag háttal a színpadnak kezd el hallgatni. Ha valaki úgy dönt, hogy csupán egy egyedibb hangszín, az erő, a kreativitás, a potenciál vagy akármi alapján eléggé érdekesnek tartja ahhoz a versenyzőt, hogy akár be is válassza a csapatába és dolgozzon vele onnantól, az bármikor megnyomhatja a gombját, a széke megfordul, az énekes pedig továbbjutott.

Lindsey Pavao példája remekül mutatja, hogy nem csak a díva hangoknak van esélye, hanem az egyediség is teret kap, hiszen ha valaki hallotta már eredetiben a Say Aah-t, akkor biztos tudja majd értékelni, amit a lány összehozott, mindezt ráadásul egy kellemes, kicsit sem tucathangszínnel:

Elég tehát egyetlenegy embert meggyőzni a sikerhez, és ez elég sokszor meg is történik, hiszen általában minden 4-5. embernél fordul csak elő, hogy senki se fordul meg értük, de ők se tartoznak a fejfogósan ciki kategóriába, csupán nem hoztak olyat, amivel valamit megmozgatnának valamelyik zsűritagban. Amennyiben többen jelentkeznek be az énekesért, azaz a produkciója során többen is megnyomják a gombjaikat, onnantól az énekes választhat magának mentort, és kezdetét veszi valami nagyon érdekes és szórakoztató dolog.

A versenyző szemszögéből ez mindenképpen egy taktikai játék, hiszen szeretne egy olyan mentorhoz kerülni, aki a legtovább vinné el a műsorban, ugyanis a konkurens programokkal szemben, talán itt van a legnagyobb hatalma a zsűrinek, ráadásul mindenkinek csak a saját mentoráltja felett.

Az énekes tehát nagyon sokféle képen választhat, van aki arra esküszik, hogy a legelőször megfordulóhoz menjen, valaki esetleg úgy gondolkozik, hogy kinek lehet a leggyengébb csapata, ahol a legkevesebb ellenállásba ütközik. Számíthat az is, hogy melyik mentor munkásságát kedveli, kinek a stílusa szimpatikus a számára, vagy akár mehet pont olyanhoz is, aki teljesen más jellem, hátha valami pluszt tud belőle kihozni. Persze a mentorok is harcolnak rendesen, ami legalább annyira érdekes, mint maga a produkció.

Miután minden mentor összeszedte a saját 8-10-12 fős csapatát (országonként és évadonként változik), következik a párbaj kör, ahol párokba állítja az előadóit, kioszt nekik egy számot, majd a végén egy valakit hazaküld. A döntés ilyenkor csakis azé a mentoré, akié az énekes, nincs szavazás és nem számít a többi zsűritag véleménye sem.

A párok többnyire hasonló karakterek, így country előadó country előadóval mérkőzik meg, díva a dívával, különc a különccel, ami egyrészt logikus, mert nem akarja egy mentor se, hogy két hasonló célközönségű énekes gyengítse egymást, mert egy ponton úgyis le kéne győzniük a másikat, másfelől viszont izgalmas a nézőnek is, mert egy rock-kedvelő könnyen szembesülhet azzal, hogy a két legrockosabb versenyzőt már itt összeeresztik. Az idei amerikai szezonban is volt például egy nagyon kemény összecsapás, és igen, a vesztes a 24-be se jutott be.

Miután kialakult a mentoronkénti 4-5-6 fős végleges csapat, jönnek a döntők, ahol hetenként 1-2 versenyző esik ki, de csapatonként, tehát elég nagy ütemben fogynak az aspiránsok, míg végül a fináléra csak egyetlen énekese marad minden mentornak. Itt igazán nehéz lenne rendszert találni, mert a US-verzióban párosával szórják az énekeseket, de többet is vittek tovább, ráadásul volt már olyan, hogy a nézők szavazása előtt kellett hazaküldeniük valakit a mentoroknak, míg a briteknél csak heti egyet küldenek majd haza. Ez gondolom függ a mezőnytől, a nézettségtől, a programtervtől és a pénztől is.

Ha megvenné ezt a műsort a TV2, akkor legelőször is egy bitang jó zsűri kéne neki. Amerikában Christina Aguilera, Cee Lo Green, Adam Levine (Maroon 5), Blake Shelton ül a vörös székekben, míg a briteknél Jessie J, Tom Jones, will.i.am (The Black Eyed Peas) és Danny O’Donoghue (The Script), de az ausztráloknál is ott van például Seal, Joel Madden, Keith Urban vagy Delta Goodrem, szóval többnyire jelenleg is nagyon meghatározó előadók és/vagy producerek.

Az első, ami szembetűnik – akár a többi külföldi panellel szemben is – hogy kifejezetten könnyed, fiatalos, sokszínű, és hozzáértő a válogatás. Régen a brit X is jóval korosabb zsűrivel indult, és idővel fiatalítottak csak, a fenti 8 mentorból azonban egyedül csak az örökifjú Tom Jones lóg ki a sorból, viszont ő Sir Tom Jones, szóval gondolom, hogy neki ez meg is van engedve.

Szerintem itt különösen igaz, hogy a zsűri a formátum és a siker kulcsa is, mivel érezhetően jóval nagyobb rajtuk a fókusz, mint a többi műsor esetében. A válogató során már versenyeznek egymással, rengeteg videó bevágást kapunk az énekórákról, tanácsokról, tehát sugározniuk kell némi szakmaiságot is, amit aztán az élő adásokban le is lehet mérni, hiszen rengetegszer lépnek fel a csapataikkal, vagy akár egymással is.

A kérdés, hogy itthon van-e 4 olyan ember, aki megfelel a három főkritériumnak. Képes könnyeden és viccelődve (nem ripacsként!) élvezni a műsort, hiteles mentorként, mert akár énekesként, akár zene- vagy dalszövegszerzőként letett már valamit az asztalra, és ami a legfontosabb, hogy el is vállalja azt, hogy beül a székbe… ééés ezzel ott is vagyunk az első bukkanónál.

Külföldön ugyanis egy Christina Aguilerának vagy egy Tom Jonesnak egyáltalán nem derogál beülni egy tehetségkutatóba zsűrizni a Grammy-díjaikkal, itthon meg joggal vonakodhatnak attól páran, hogy “eladják a lelküket” a kereskedelmi tévének, pedig nem feltétlenül kéne ezt így felfogni, persze nem hibáztatok senkit azért, hogy az eddigi tapasztalatok alapján így gondolja, mert lehet, hogy így is van. Biztos szórakoztató lehet mentorkodni egy ilyen műsorban, amit most mi is kipróbálhatunk egy kicsit, mert évadonként 1-2 alkalommal a nézőknek se mutatják az énekes arcát, persze a mentorok még ennél is kevesebbet látnak. Ti forognátok?

Aztán ott vannak a versenyzők. Végignézve az elmúlt évek Megasztárjait és X-Faktorjait nem vagyok benne biztos, hogy össze tudnak szedni 40-50 olyan életképes indulót, akiket bemernének tenni a válogatóba, hiszen tényleg csak 20-25%-ot utasítanak vissza, akik között olyanok is vannak, mint a 17 éves Harriet Whitehead, aki szerintem itthon simán X2-t vagy Mega6-ot is nyerhetett volna, ott pedig a 40-be se vitték be.

Persze lehet élcelődni a mostani Mega panelen és a döntősökön is, elvégre tízmillió zsűritag hazája vagyunk, de a kérdés, hogy mi tudtunk volna-e jobbakat válogatni? Egyáltalán van kiből? Az önmagában már nagyon beszédes, hogy a most futó Megában a többször elbukott Gigit tartják már a legnagyobb sztárnak, és Szirota Dzsenifer is úgy gondolta, hogy ha már nem látták meg benne az x-faktort Gesztiék, attól még csillag születhet belőle.

Külföldön egyébként a YouTube-ról vadásznak elég sok előadót, de néhányat színházakból vagy kisebb élőzenés bárokból, klubokból szednek össze, akik egyfajta kibontakozó félben lévő vagy már akár kiforrott művészi énképpel kerülnek be az adásba, így őket nem felfedezni kell, hanem tökéletesíteni. A 18 éves, északír Jessica Hammond például már indult korábban is kisebb versenyeken, de YouTube-on is visszakövethetőek a próbálkozásai.

Pedig a The Voice-nak vannak olyan sajátosságai, amik szimpatikusan szokatlanok, ellenben nem olyan brutálisan egyedi dolgok, amikre magától ne jöhetett volna rá a TV2 akár már korábban. Vegyük például a kisfilmeket. A The Voice, annak ellenére, hogy már a címében is az énekhangot helyezi előtérbe, azért bemutatja mindenkinek a hátterét a válogatón, ami ugyan bulváros, de többnyire azért történik, hogy a néző lássa, hogy XY ilyen hanggal kukás kocsit vezet.

Ellenben amint vége van a válogatónak, onnantól már jönnek a párbajkörök és élő adások, ahol szinte minden videó a próbateremből kerül ki, beszélnek arról, hogy miben erős, miben fejlődhetne a versenyző, szóval kicsivel szakmaibb képet próbálnak sugározni a Corvin sétány lakóinak szerelmei háromszögeinél, ráadásul mindezt vendégmentorokkal teszik, idén például Alanis Morissette, Lionel Richie, Babyface, Ne-Yo, Robin Thicke, Jewel, Kelly Clarkson, Miranda Lambert segítette az amerikai négyes munkáját.

Ezzel persze nem csak a hazai adásoktól ütnek el stílusban, hiszen a külföldi X-ekben is nagy szerepe van a bulvárnak, ők azonban ebből mégsem kérnek. Ráadásul a legtöbb versenyzőnek már van többé-kevésbé saját stílusa is, így például Pip is könnyen kiválik a mezőnyből:

Egyszóval ami akár változhatna is az mindenképpen egy profibb szerkesztés, talán jobb hangosítás, kevesebb bulvár, kevesebb bolond és a lebonyolításból adódóan egy jóval sűrűbb mezőny. A The Voice-nál ugyanis nem az élő adásokon van a hangsúly, legalábbis százalékos arányban kevesebb idő jut rájuk. Mondjuk 4-5 héten keresztül 40-50 embert hallunk énekelni a válogatókon, akiket aztán 2-4 hét alatt a felére faragnak. Ez azt jelenti, hogy az a ~40 énekes, akikre legalább egy mentor megfordult, minimum kétszer énekelhetnek, és máris ott vannak az élő show-ban, ott viszont már 4-5 előadással a végső döntőbe is jutnak.

Tehát jóval több hangot ismerhetünk meg, de a legjobbakból nem kapunk annyit, mint korábban. Míg a Megasztár úgy 10 hét alatt farag le 12 versenyzőt 1-re, addig a most futó amerikai The Voice második szezonja 6 hét alatt jut el 24-ről a győztesig. Itthon pedig, ahol annyira nem sűrű és vastag a mezőny, mint a tengerentúlon, egyáltalán nem biztos, hogy ez nyerő taktika lehet.

A TV2 nagy csapdája viszont az, hogy az RTL csúnyán kiszorította a Megasztárt az X-szel, ami már így is péntekre költözött, és már a Csillag Születik ellen se mer próbálkozni – pedig papíron ott a Got Talent-formátum. Tény azonban, hogy már az X-es mezőnyökön is baromira érezni, hogy rég nincs annyi jelentkezni is hajlandó tehetség, akikkel igazán élvezetes és feszes adásokat lehetne csinálni, a nép mégis kajálja az egészet még mindig, ráadásul nem hiszem, hogy az RTL két év után kidobná a jól muzsikáló celebgyárát az ablakon.

Szóval a TV2 választhat, hogy vagy lefekszik, és nem foglalkozik tehetségkutatókkal, vagy marad a Megasztárnál, ami idén különösen kínos, és már a 4. szezonban is az volt, bár tavaly azért hozta a nézhető és korrekt szintet valamennyire, vagy megveszi a The Voice-ot, mert úgy érzi, hogy valahonnan elő tud kaparni 4 megfelelő zsűritagot és nem kevés olyan énekest, akiknek a hangjukra nem lesz ciki gombot nyomni. Az alábbi számot tehát nyugodtan énekelhetné a The Voice is a TV2-nek: Are You Gonna Go My Way?

86 hozzászólás Ne habozz!

N5 - 2012. 04. 21. 17:09

Nekem tetszik a The Voice, nézem is… De szerintem a tv2 még ezt is elcseszné valahogy…

Bruzsy - 2012. 04. 21. 17:27

a bulváros résznek nem csak műsorszerkesztésben lehet aspektusa, hanem már az indulók megtalálásánál is. és sajnos ha a TV2 még úgy is dönt, hogy kihajítja a bulvárt a kisfilmekből és a szakmaiságra helyezi a hangsúlyt, attól még ott van a többi médium, akik alig várják, hogy bármit megírjanak arról, akit a tévében látni, mert ez érdekli a nézőt. és ez sokaknak komoly visszatartó erő lehet a műsorba jelentkezésnél.

kameraman - 2012. 04. 21. 17:28

A TV2 tök mindegy, hogy mihez nyúl elcseszi. Genetikailag képtelenek bármit is összerakni. Ezt is Tilla vezetné meg menne a felesleges pózolás.

A tV2nek már a színvilága is a legtöbb barátomat taszítja, egyszerűen az alapjaiban kellene átalakítani a TV2 arculatát, hogy az emberek közelebbinek érezzék magukhoz.

TV2+Voice=bukás, hiába van how to meg miegymás.

Thomas - 2012. 04. 21. 17:31

“a most futó Megában a többször elbukott Gigit tartják már a legnagyobb sztárnak, és Szirota Dzsenifer is úgy gondolta, hogy ha már nem látták meg benne az x-faktort Gesztiék, attól még csillag születhet belőle.”

Két fiatal és tehetséges lányról van szó, mindketten rengeteget fejlődtek az előző próbálkozásuk után, nem értem, hogy mi rossz van ebben. Én inkább egy klassz dologként könyvelem el, ha a zsűri meglátja valakiben, hogy most még nincsen kész, de van akkor tehetség, hogy pár év múlva simán bekerülhet az élő szakaszba (mint az Idolban tavaly Haley Reinhart vagy idén Hollie Cavanagh).

Lengabor - 2012. 04. 21. 17:32

Tetszik ez az összefoglaló, de még hitelesebb lett volna, ha jobban koncentrál a hazai viszonyokra, esetleg tanácsokat ad, hogy kiket kellene a hazai zsűribe berakni, milyen stílusú énekeseket, előadókat kellene összegereblyézni innen-onnan, milyen lenne az ideális, magyar embernek is befogadható adásmenet, stúdió, hozzávetőleges költségek, műsorvezetők stb. Mert ezek mind-mind olyan sarkalatos pontok, amin elcsúszhat az egész. Akárki is kerül a zsűribe, úgy is lesz olyan, akit azonnal lefikáznak, elégedetlenkednek vele. Ha a műsorvezető páros is marad, az megint a múltat idézi, nem a modern trendiséget, ha kicsi stúdió kicsi közönséggel lesz, az meg a minimalista hatást erősíti. Ehhez jön az, ha megtartják a Megában megszokott ostoba szerkesztést, össze-vissza benyomott reklámokat. A fő gond, hogy szerintem ha találnak is kevésbé ismert, de tehetséges énekeseket, akkor már csak a korábbi rossz tapasztalatok miatt sem vállalnák el, mert a TV2 mint márkanév a csőd és bukás szinonimájává vált. Ehhez pedig nem csak az RTL kellett, elegek voltak maguk is. Illetve az sem elhanyagolható, hogy ha van saját stílusuk, de a kereskedelmi adó inkább rákényszerítene valami mást, hogy az ő igényeiknek is megfeleljen, az szintén kiábrándító. Ahhoz meg kétség sem fér, hogy elbulvárosítanák, szerelmeskednék az egészet, hisz az Aktívnak meg egyéb bulvárszaroknak is élni kell valamiből. Az utolsó értékelhető TV2-s produkció A nagy duett volt, de az is a szórakoztatóan vicces faktora miatt, mert az összes gyerekbetegséget hordozta.

tulipán - 2012. 04. 21. 17:32

tök jó írás, köszi!

ThomassLord - 2012. 04. 21. 17:33

Ha ez tényleg eljut Magyarországra, tuti elbaltázzák. Egyrészt, mert TV2, miért ne baltáznák el :) Másrészt itthon soha nem fognak tudni olyan zsűrit összeszedni, amely olyan szórakoztató lenne mint akár az amerikai, akár a brit. Egyetlen ember se jut eszembe, nem hogy négy. Szinte látom magam előtt az erőltetettséget, a modorosságot, a párbeszédeket és fordulatokat, amelyekről süt, hogy előre meg vannak írva… és még az X-Faktort is megpróbálnák majmolni, ha már az RTL-nek bejött… áh, inkább hagyják a francba, még mindig jobb egy szép reményként, mint egy megvalósult, de bődületesen rémes végeredményként.

P009 - 2012. 04. 21. 17:41

Én nem tudok főzni, de érdekel a gasztronómia. Kezembe vehetem Gordon Ramsay vagy Jamie Oliver profi receptkönyveit, a végeredmény nem lesz jó. Vagy egy 5. osztályos tanuló kezébe adni egy makroökonómia könyvet… Szerintem ezzel mindent elmondtam.

A Megasztár összes szériájában (vegyük a 4/5/6) mindig újítottak valamin, a produktum pedig visszafelé sült el. A 6. is úgy lett beharangozva, hogy megújult megasztár. Ok, legyenek rossz énekesek, rossz zsűri. De nem csak ezek rosszak a megasztárban. Olyan alapvető hibákkal van tele a műsor, ami kijavításához kevés egy licence műsor.

Persze próbálkozni lehet, de én nem merném ősszel szombatra tenni. Az X-et nem fogja verni, de pénteken hozhatna 40 % SHR-t.

Kovasz - 2012. 04. 21. 17:41

Nekem egyből az ugrott be a címről, h itt eleve már olyanok lépnek fel, akik megütnek egy bizonyos szintet… na most pár hete belenéztem a megasztárba, és az akkori 12(?) döntős(??) közül 2-3 olyan volt, aki egyáltalán megütötte volna ezt a szintet… szal nemtom, h honnan a fenéből szednének a műsorhoz elegendő alapanyagot (egyébként nekem maga a formátum nagyon bejön, a blind rehearsalstól kezdve a battle-ig)

CyClotroniC - 2012. 04. 21. 17:43

Lengabor: Zsűritagokba direkt nem akartam belemenni, mert lövésem sincs. Igazából én még a vállalhatóbb mega-győzteseket kipróbálnám esetleg… Eddig mindhármat, amit láttam 3 férfi és 1 nő alkotott, és mondanám, hogy Rúzsa Magdi, viszont ő nem az az extrovertált vidámkodó jellem. Mester Tamás amúgy egynek szerintem elmenne, ha alákerülne egy jó műsor, és nem lenne benne a szerződésében, hogy dicsérje azt is, ami egyértelműen nem jó, akkor korrekt lenne. Korábban írta valaki valaki Ákost, ő szerintem túl merev lenne ide, szóval nem tudom…

Ettől függetlenül persze lehet itt ötletelni a kommentek között, hogy kinél milyen zsűrinégyes lenne a nyerő, azért van a post, hogy használjuk, de nem is olyan nagy baj, hogy nem adok neveket mások szájába (billentyűzetébe) ;)

Ellenben ami kimaradt (tudtam, hogy valamit el fogok felejteni), hogy érdemes lenne már egyszer kipróbálni a duplanapozást… US és a UK is csinálja, és az X-nél meg a Megánál is ez volt. Azaz pl szombaton este lemenne feszesen a műsor, aztán lehet szavazni, majd másnap 1 órás result show, utolsó esély dalokkal meg közös produkciókkal tarkítva. US-nél most az van, hogy este, a műsor végétől nyitják a szavazást, asszem másnap reggel 10-ig, és addig SMS-ből is kaphatnak voksot (egy számról max 10-et fogadnak el), az iTunes letöltés is szavazatot ér, valamint lehet INGYEN neten is szavazni, így akár pl egy magyar néző is voksolhat a kedvencére.

Ha akarnak nézettséget, akkor az új formátumot tényleg csak ÚJ-ként lehet eladni, és igen ez több pénzbe kerül, elsőre szokatlan lehet a Megához szokott nézőknek, de kockázat nélkül nem lesz itt varázsütésszerű megugrás az fix. Lehet, hogy kockázattal se persze, csak az nem box-verseny, ha csak mindig megpróbálnak kimozogni az RTL pofonjai elől, mert egy idő után elfogy a ring.

AJ - 2012. 04. 21. 17:44

Az angol The Voice-t nekem személy szerint élvezet nézni, többek között a zsűri miatt is, nekem szimpatikusabbak, mint az NBS-s verzióban.

A hazai Voice-ba (amit nem kellene szerintem Hangra magyarosítani) minimum olyan zsűri kellene, mint az idei CSISZ-ben levők, gondolok itt a “kémiára”, ami köztük van. Azzal is egyetértek, hogy ripacs, beképzelt és önfejű zsűritaggal, tagokkal nem lenne érdemes ezt a formátumot bepróbálni. Példát zsűritagokra nem nagyon tudnék mondani, talán a már előző gondolatfejtegetésekkor említett Szekeres Adriennt mondanám egynek, és Lovasi Andrást.

A TV2 szerintem egy kész díszlettel, menetrenddel, logóval… rendelkező műsort nem tudna elrontani. Én bizalmat szavazok nekik, mivel megnézém ezt a formátumot itthon is.

Csak ne kapkodás legyen belőle, a következő gondolatmenet miatt “Gyors összedobjuk, és berakjuk az X-faktor ellen ősszel”. Bár mondjuk kérdéses számomra, hogy be mernék-e próbálni szombaton.

A javaslatom egy hossző és megfontolt zsűricasting, pénzt nem sajnáló gondolkodás (díszlet, hangosítás…), új voiceover keresése, és új műsorvezető(k), új/másik reklám cég.

CyClotroniC - 2012. 04. 21. 17:48

A női posztra amúgy nekem elsőre Kozma Orsi ugrana be, de még én se tudom, hogy mennyire lenne jó. Fiatalos, jazzben és popban is kipróbálta magát, meg a hangja is megvan, esetleg…

Egyébként az tovább nehezíti az egészet, hogy 4 nevet úgy kéne találni, hogy még jól is adják ki az összképet. Kell egy CeeLo/Jones féle sztoikusabb alkat (de Pressert nem hoznám vissza, mert megint Megasztár utódműsor lenne könnyen), egy csöndes vagány, mint Blake/Danny, és egy kölyökkutyásan lelkes, de komolyan vehető figura, mint Adam/Will.

Sulo - 2012. 04. 21. 17:52

Nagyon meg kéne erőltessem magam, hogy ki lenne az a 4 aki helyet foglalhatna azokban a székekben. Ki lenne hitelesebb? A jogdíjakból tengődő vén rókák vagy az éppen aktuális trendeknek megfelelő szezon sztár? És való igaz, hogy rengeteg olyan ember van akit a szakmában elismernek (nem is kell messzire menni, ex-mega: Farkas Zsófi (Sophie Cairo), Ambrus Rita, a Bolyki testvér, ex-X: Vásáry André de ugye Tabáni is már megázott korábban vagy egész friss a operettes a csiszből) de mit láttunk most is? A 12-ből legalább a felének volt/van valamilyen zenés múltja és mégis vállalhatatlan amit művelnek. Tehát hiába van youtube meg karaoke bár tényleg nincs értelme közöttük vadászni. Sőt odáig megyek, hogy lehetne annyi kompromisszum a két csatorna közt, hogy 2 éves váltásban adja mindegyik a maga műsorát de persze eltolásban, páros év X, páratlan év The Voice. A Csisz meg minden ami nem ének.

TaDummy - 2012. 04. 21. 17:54

Ha a témáról is akarok írni, ami nem volt célom, de legyen, akkor azt kell mondanom el tudom képzelni. Kivéve a zsűrit, arra ötletem sincs. Viszont sokan írják, hogy nincsenek félprofik Magyarország, hát ezzel nem értek egyet. Bandák vannak. Úgyhogy én csak azokból válogatnék, egy kis formátumváltoztatás nem árt, olyanra mint a többi így se, úgy se sikerül. Az hogy rock legyen nem szükséges, de általában én olyanból tudok kreatívat megnevezni, mindenesetre az jó kis változás lenne és még talán sikeres is lehetne. Egyébként a nagyvárosiak biztos nem tudnak ilyeneket;), de minden kisebbnek (városnak), legalábbis az én közelemben, van életképes bandája.

“Egyszóval ami akár változhatna is az mindenképpen egy profibb szerkesztés, talán jobb hangosítás, kevesebb bulvár, kevesebb bolond és a lebonyolításból adódóan egy jóval sűrűbb mezőny.”

A hangosítás szerintem nem jár a formátummal és azért élő adásoknál Voice sincs a toppon ilyen téren. A bulvárt nem fogják kivenni, ez nem a magyar mentalitás, olyasmi mint amerikaiban Erinnél csak simán megmutatták a barátnőjét és kiírták azt hogy ki ő, nem lesz. Egyrészt nemsokára talán még büntetik is ;D, másrészt a műsorvezető (akit szintén nem fognak egy viszonylag ismeretlent választani) rá fog kérdezni ilyesmire és ez idegesítő.

Egyébként ezzel az utolsó videóval eszembe juttattad, hogy a Megasztár egy valamit jó csinál. A kis megasztáros tinisrác fülsüketítő próbálkozása után, minden ilyen covert félek elindítani.;D
A többi videóból pedig kitűnik, hogy hmm finoman szólva is eltér a véleményünk. Csak példaként:

“Pip is könnyen kiválik a mezőnyből”
Mikor épp nem próbál rockot. Akkor épp teljesen középmezőny.

Sulo - 2012. 04. 21. 17:59

Amúgy ha már tv2 átfutott az agyamon az első 3 megából lehetne zsűribe válogatni. Én egy Póka Angélát vagy egy Magdit és még egy Caramelt is vállalhatónak találok. A fent említett Szekeres Adrienn is egy lehetséges opció és igen az Jazz+Az, ott azért volt (még) tehetség. Ha meg egy “nagy öreg” akkor Zorán környékén (korban, zenei múltban) keresgélnék. Vagy ha a tv2 vicces kedvében van akkor a nagy piás csapat (Som, Kóbor stb)?

CyClotroniC - 2012. 04. 21. 18:01

TaDummy: Azt winnie szerkesztette bele, én még nem láttam az ausztrálból csak 1-et, így nem is nagyon akartam arra hivatkozni egyetlen óra után, de majd lesz írás róla, úgy tervezem, hogy a következő 3 válogatós adag végére (jövőhét) utolérem őket, és akkor lesz róla valami.

Szerintem meglepődnénk, hogy egy ilyen licenc csomagban mi minden van benne. Pl a kamerabeállítások és szögek szinte tök ugyanazok a műsorok között is, szóval lesz ott valami a potméterek helyes állásáról az élő műsor résznél amolyan tanácsként, ha úgy tetszik, mert arra azért nincs fix recept.

“Pip is könnyen kiválik a mezőnyből” – Stílusra… Külsőleg nem kevered össze, mint a 6-7 tök egyforma félvér lányt, sőt meg merem kockáztatni, hogy a hangja is karakteresen felismerhető ;D

Amúgy nyilván a számomra érdekesebb/különlegesebb figurákat emeltem ki, de ahány néző, annyi ízlés :)

Lengabor - 2012. 04. 21. 18:03

Sulo: A kompromisszumhoz az kell, hogy a (minimum) két fél egymást egyenrangú partnerként kezelje. de hogy az RTL nem kezeli annak a TV2-t (jogosan), abban biztos vagyok. Hisz még a Nagy Feró Roaston is azon röhögtek, hogy konkurencia, ugyan már… Komonyi Zsuzsi, Somló Tamás, Auth Csilla, Caramel, akik mondjuk eszembe jutottak.

Sulo - 2012. 04. 21. 18:07

Persze ez jogos, leginkább a piac beszűkülése miatt gondoltam erre a váltogatás dologra. Mert azért lehet nézték 2,5 millióan az X-et azért n már a 2. évadban is éreztem minőségi visszaesést. De tény, az rtl nem nekem készíti a celebgyárait. :D

Bruzsy - 2012. 04. 21. 18:14

“érdemes lenne már egyszer kipróbálni a duplanapozást”

már megtörtént, a jégtáncnál. nem működött.

Sassy - 2012. 04. 21. 18:19

Zsűritagnak el tudnám képzelni: Caramel, Ákos, Presser, Zorán, Rúzsa Magdi, Dobrády Ákos, Szekeres Adrienn, Zséda, Rakonczai Viktor. Mindet munkásságuk miatt, az hogy elvállalnák-e már más kérdés.

linsz - 2012. 04. 21. 18:21

nehezen tudom elképzelni, hogy a magyar tehetségkutatókra jellemző “énekelni majd megtanítunk” és “tök jó hogy megőrülsz a színpadon” szemlélettel hogy fog összeférni a the voice formátuma.

elvileg pont a hangon lenne a hangsúly, de itthon hagyomány, hogy pofára válogatnak énekeseket, az énekhang (és lassan az énektudás is) huszadrangú dolog, és haknisztárokat gyártanak.

plusz amit Kovasz mondott, hogy ha a megára nem tudnak összeszedni énekelni tudó embereket, akkor mi akadályozza meg, hogy a benjik után forogjanak a zsűritagok?

Buzz - 2012. 04. 21. 18:21

Szerintem most szükség lenne egy 3-5évnyi szünetre tehetségkutatók nélkül mert ahogy én veszem észre tehetség sincs már egy műsorra való és az embereket sem hozza már lázba.
Szerintem a magyar tehetségkutatók szégyene volt, h. egy Király L Norbi odáig eljuthatott ahova eljutott. Más országban az első pár adásban mint vicces jelentkező bevágták volna és a lelkére kötik h. ne ragadjon mikrofont mégegyszer a kezébe.

Bruzsy - 2012. 04. 21. 18:26

Buzz: azt te csak hiszed. Pont CCC írt erről egy posztot junkie-ra anno.

Más, ha már neveket mondunk: Sziámit el tudnám képzelni egy Shelton-szerepben. Mert itt bizony szerepek is vannak, nem csak tehetséges, nevesebb zenészek.

Bruzsy - 2012. 04. 21. 18:29

itt is van az írás. érdemes elolvasni a sok idealistának.

http://www.sorozatjunkie.hu/2010/12/18/a-wagner-jedward-effektus/

Holdenper - 2012. 04. 21. 18:46

Már ott gondok lennének, hogy hogyan találnak 4 olyan embert, aki tényleg nagyon jó énekes, de azért elég “bulváros” is ahhoz, hogy a nagyközönség is ismerje őket.
És az sem árt, hogy ha ez a négy ember eléggé különböző műfajokban mozog.

A másik meg az, hogy 300millió emberből kicsit egyszerűbb 70-80 tehetséges énekest összeszedni mint itthon.
A The Voice azért ilyen marha jó, mert mindenki, akit beválogatnak már a Blind audition-ra, már nagyon tehetséges. Mindenkinek jó a hangja, képzett hangja van, és azok kerülnek be, akik emellett egyediek is. És ahhoz, hogy a tehetségestől eljussanak a profizmusig, abban hihetetlenül tehetséges, és profi énekesek, előadók segítenek nekik.

Én örülnék, ha elhoznák Magyarországra a The Voice-t, de vannak aggályaim, hogy meg tudnák-e legalább feleolyan jóra csinálni, mint a The Voice US-t például.

jim455 - 2012. 04. 21. 18:53

Hát rohadt sok pénzt rá kéne költeni,de szerintem
pénteken simán összejöhetne a 40 százalék,és ha bejönne
akkor a 2.évad meg mehetne szombaton.

Zsűriposzton lehetne mondjuk Caramel,Majka,Kasza Tibi,Rakonczai
A férfi műsorvezeteő lehetne Zola a régi viváról.

Tempy - 2012. 04. 21. 18:56

Én a német The Voice-t néztem, amíg volt rá lehetőségem, és az nagyon bejött nekem. Ott a zsűri: Nena, Xavier Naidoo, Rea Garvey és a The BossHoss :)
Viszont itthon csak a Megasztár első évadát láttam, mert egyszerűen nem bírom azt a műsort :( ezért én örülnék a cserének, HA össze tudnak szedni egy jó zsűrit.

Buzz - 2012. 04. 21. 18:57

Uhh, köszi Bruzsy úgy tűnik tényleg naív voltam. Ez a cikk a maradék kedvem is elvette a tehetségkutatóktól…

TaDummy - 2012. 04. 21. 18:59

“érdekesebb/különlegesebb figurák”
Szóval neked Jessica Hammond, Bo Bruce és Sarah Golden ez a kategória?!
Viszont Vince Kidd csak egy érdekesebb hangszín… Kibaszott sok kreativitást rakott bele, de mindegy.
Nekem ez a kategória US-ből: RaeLynn, Lindsey valamennyire, de Nirvanat neki soha többet, Erin Martin (ez az amivel teljes egyedül vagyok úgy tűnik), Mathai, Charlotte Sometimes és egyben egyetértünk: Juliet Simms (de ahányszor meglátom a barátját kicsit veszít a stílusából;D)
Uk-ból: Tyler James, Kate Read, Vince egyértelműen és az aki a Kiss From A Rose-t énekelte utolsó válogatón.

Hacsak az ausztrált nem máshonnan vették akkor a kamerabeállításokból elég sok nincs benne a csomagban. Az meg van persze, hogy gyere szembe a kamerával, de ez is csak nagyjából. Nem meglepő. A hangosítást, hacsak nem adnak mindegyikhez egy ovóbácsit akkor nem tudják meghatározni, vannak helyzetek amiknél nem kezdheted el lapozgatni a szerződést hogy most mit is kell csinálni, nagyon változó, helyzettől, hangtól függő dolgok ezek. Szóval amit meg is határozhatnak azt is felesleges. Vagy a végén rosszabb esetben végig egy meghatározott helyen hagyják, azt kész… Jobb ha nincs benne.

Ja és biztos valami szuper képesség, de én meg tudom a félvér lányokat különböztetni.;)

fetomy - 2012. 04. 21. 19:18

Ejj ausztrál zsűriből pont Joel Maddent kihagyni, pedig pont még talán a mai fiataloknak ő a legnevesebb :P

Namost egy tv2-es Voice-nak örülnék is meg nem is. Örülnék, mert megérdmeli ez a formátum, hogy itthon is elterjedjen, plusz akkor nem csak 3-at nézhetnék minden évben hanem 4-et :D Viszont tv2……

Viszont megasztár helyett megérné megpróbálni. UK-ban pl. így 4 adás után elérték nézettségben ami az utolsó X szezonátlaga volt. Ausztráliában 2.3 milliós nézettséget hoz átlagban az első három rész, a leggyengébb 2.1m volt, míg az utolsó X-ük döntőjét, ami a legnézettebb volt, 2 millió alatt nézték… Megérné megpróbálni a tv2-nek szerintem.

Van-e ennyi tehetség? Igen. Tudom, hogy a sok mega és x és cssz meg minden sokak szerint kimerítette a készleteket, de nem. Csomó noname banda van, meg sokan akik tudnak énekelni, elférnének de nem akarnak/mernek jelentkezni. Csak ha látnák, hogy külföldön mennyivel minőségibb ez, mint a többi fajta kutató, lehet meggyőzhetők lennének.

Kik lennének a zsűrik? Én nem vagyok biztos benne, hogy követni kellene mindneképpen itt is a sablont. De akár igen akár nem, akik szerintem jók lehetnének: Caramel, aki minőség is, intelligens is, laza is akár. Ákos beleférne, mert ha Tom Jones belefér, akkor ő is. Nem lenne ő merev szerintem. Kasza Tibi sem lenne elvetendő, mert ő sem dilettáns éppen plusz eléggé humoros is. Mester Tamás szintén lehetne, egy más közegben, nem lefogva szerintem kifejezetten jó tag lehetne. Nők közül láttam írtátok Rúzsa Magdit, hát egyetértek. Vagy WOLF KATIT LÉÉÉCCCIIII!!!! Nem. Nők közül lehetne valami kevésbé ismert valakit akár, aki zenész körökben elismert, vagy ilyesmi csak éppen jól jönne neki némi popularitás.

Lényeg a lényeg, szerintem lehetne találni tehetséget is, és zsűritagot is, mert ha nem úgy működik, hogy “srácok, itt ez a Gigi, mától százszor jobb mint whintey Houston mindegyőtök szerint”, akkor még akár jó is lehet. Külföldi tehetségkutatókon, a voiceban főleg érzem azt, hogy ott tényleg saját döntéseik vannak, miközben itthon pontosan tudom, hogy előre el van döntve mit ki nyer, szépen meg van koreografálva minden, és ehhez jön a zsűrik művéleménye is. A The Voice, okosan csinálva, levetkőzve az erőltetett dolgokat igenis sikeres tudna lenni, és igenis komoly segítséget nyújthatna a tv2-nek.

fetomy - 2012. 04. 21. 19:21

TaDummy: Erin Martin a kevés top kedvencem egyike volt :) Már a pretty little liars dala után reméltem, hogy egyszer befut, imádtam hallgatni :)

Az ausztrálban nekem nagyon tetszik, hogy hosszabban végigkövetik az énekesek színpadra sétálását :D

matt - 2012. 04. 21. 20:19

nagyon jol hangzik es tok kivancsi lennek a musorra, de nagyjabol 70%ban a surin all vagy bukik minden, szoval nagyon necces. ha egy keresztes ildiko tipusu embert probalnak meg beultetni a szekbe, es az o ripacs hulyesegeit kell hallgatni mikor az enekes eppen zsuritagot valaszt maganak… hat az nem lenne tul kozonsegbarat.
a fo gond szerintem az, hogy akinek szakmai tudasa, tehetsege, multja miatt ott lenne a helye, az nem fog beulni mert derogalonak erzi, innentol meg bukta az egesz.

TorrenteXY - 2012. 04. 21. 20:22

Attól függetlenül, hogy pont nem nézek tehetségkutatókat – és a magyar Voice-ot is kihagyom valószínűleg – a CIKK NAGYON JÓ! Még ilyet CyClotroniC!

Connie - 2012. 04. 21. 20:30

Nem vagyok egy nagy tehetségkutató rajongó, a szerintem egyszerűen ciki zsűrik, meg a sok bulvár miatt. Viszont az amerikai Voice-ra lehet, hogy rászokok, mert a fenti videók alapján rohadt jó!:D Eddig nem is gondoltam, hogy valaha olyan tehetségkutatót fogok látni, ahol nem az én arcom ég a zsűri viselkedése miatt, hanem élvezem a hozzászólásaikat. Köszi a posztot, egy egész új világ nyílt meg előttem.:)

TaDummy - 2012. 04. 21. 21:01

fetomy: Köszi szépen, most vehetem a hipster szemüveget le.;D Egyébként én teljesen meglepődtem, hogy mennyien utálják és nem igazán értem miért. Volt szerencsém pár érveléshez is, de komolyan mert szerintük suttog? Attól lehet nem kedvelni a hangját, de attól függetlenül el kell ismerni, hogy érdekes. Aztán az egyediségre elkezdtek sorolni embereket akikre hasonlít és ők kedvelik őket. Ebből jött le nekik hogy ő nem jó. Seriously WTF?

Az ausztrálban az egész sokkal izgalmasabb a hosszú úttól, de nem csak ezért, ott van ahogy kiszállnak a liftből (ami nagyon jól néz ki, nem emlékszem hogy más-e mint a többi) volt mikor nem játszottak alá semmit és ez szerintem jobb választás mint mikor beszélnek. A kameraállás itt egyenes míg a többinél kissé dőlt, aztán mikor bejönnek és a háttérzenekarban halljuk a 1, 2, 3, 4-t az kibaszott jó ötlet. Sokat hozzátesznek az ilyen apróságok.

fetomy - 2012. 04. 21. 21:17

Nekem személyiségben volt nagyon unszimpatikus, sokaknak talán ezért. Suttogás meg… persze, mert mindenkinek az Adele majmolós kiabálás kell ugye. Baromság, tök egyedi volt, lehet nem szeretni, de az már tényleg durva, hogy mennyire sokan nem szerették.

Egyetértek a második bekezdéssel -is-. A liftes nincsen másikban szerintem -bár már keverem is lehet :D-, viszont tényleg ez nagyon sokat hozzá tudnak tenni, pedig tényleg nem nagy dolgok. :)

koppo - 2012. 04. 21. 21:50

tv2-es zsűriknek tükör lenne a kezében, és onnan lesnék hogy ki énekel és hogy néz ki

vagy a fülükre mondanák, hogy ki mehet tovább

exile - 2012. 04. 21. 22:44

Ez egy jó kis olvasnivaló volt, nem gondoltam volna, hogy ezzel a műfajjal fel tudod hívni a figyelmemet, de ez jól hangzik. Pont az zavaró az x-ben pl, hogy túlságosan sokszor halljuk a döntős előadókat, már akit szeret az ember sokszor az is hidegen hagyja pár hét után

CyClotroniC - 2012. 04. 21. 23:29

TaDummy: Azt sose mondtam eddig se sehol, hogy az én ízlésem jobb vagy tévedhetetlenebb, mint másé, de nehezemre esne olyan videót bevágni szemléltetésnek, ami ott és akkor nem fogott meg legalább csak egy kicsit is, ráadásul ez a videóválogatás messze nem a kedvenceimet tükrözi, mert akkor lennének még itt mások, míg sokan nem biztos, de van amikor egy közepes videó vagy az utána lévő vitatkozás szemléltet pont valami olyasmit, amit el szeretnék mondani. Amúgy sosem zavart, ha más másnak szurkol, éppen ezért kár szerintem számon kérni a videóválogatást fordítva. :P

Amit az ausztrálról írtál azok viszont érdekes pluszok, de az X-nél is volt már náluk egy ilyen fajta kreatív többlet, amit szerkesztésben tettek hozzá a licenchez. Azt kicsit sem akartam érzékeltetni, hogy egypetéjű ikrekről van szó, de szerintem jobban uniformizált, mint az X-ek.

A liftre amúgy valamiért emlékszem, valakinél talán volt, vagy a US-ben vagy a UK-ben, de nagyon kósza snitt volt, az a baj, hogy már az országot se tudnám megmondani :-/

fetomy: Az ausztrál névlista nem az én saram, így is 3-mal több név került be onnan, mint én írtam, de pár nap és pótolom, és lesz ahhoz is kibeszélő (fentebb már írtam kommentben).

Erin és Mathai nekem a hangszínük miatt nem jött be. Ezen nem tudok mit magyarázni, ez ilyen vagy nem tetszik, vagy tetszik témakör. Lindsey ugyanezért kedvenc, más ugyanezért utálja. Pedig alapvetően szeretem a puha, törékenyebb hangú, halkabb énekeseket. Szerintem finoman és intimebben sokkal nehezebb bármit élvezhetően előadni, mint kiabálva, ahogy egy kamaradrámában is jobban meg kell dolgoznia a nézők figyelméért és érdeklődésért, mint egy látványorgia filmnek.

TaDummy - 2012. 04. 22. 00:29

Nem terveztem kötekedni, vagy igen, nem tudom ez nekem természetesen jön.;D A hitetlenkedésem érzékeltettem. Nem igazán várom el hogy cseréld le vagy ilyesmi, kritizálni sem túlzottan akarom, csak így szoktam kifejezni a véleményem. Sőt általános vélemény szerint (értsd 2 ember) sokkal khmm erőteljesebben élőben.

Igazán azt hiszem csak az egyedibb hangszínes vélemény zavart, mert az eléggé leegyszerűsíti azt amit a dallal csinált, annak volt háttere és nemcsak megtanulta a dalt aztán hajrá úgyis jó a hangszínem…

Uniformizált mindkettő addig amíg nincs ölet, ausztráloknál van általában, ezért bírom annyira. Azon kívül amiket írtam még több apró dolog.
A lift kérdésről annyit tudok, hogy most ahogy UK-be beletekertem én nem láttam, de egyébként nekem is rémlik szóval valószínűleg US-ben volt.

Erin és Mathai elhiszem hogy valakinek nem tetszik én a túlzásokról beszéltem ami például a youtube videónál zajlott (tudom magamra vessek, hogy olvasom).

Egyébként fetomy: Nekem a személyiségével se volt gondom, voltak unszimpatikus vonásai, de vannak olyan emberek akiket ilyesmi miatt kedvelek, mármint látszik rajtuk, hogy ezeket kiváltja valami vagy épp hogy úgymond vannak rétegeik. Na mindegy… Ezek voltak a személyre szabott hobbipszichológus marhaságaim.;D

NikoXXX - 2012. 04. 22. 01:28

Tv2-nek egy gyorstalpalo:
2 musorvezetot eltuntetni onnan
4 ex megas illetve tapasztalt enekest zsuribe:Olah Ibolya,Toth Gabi vagy Vera,Caramell,Ruzsa Magdi (csak megahoz kotheto alakokat mondtam)
Egy jo es vallalhato studio
1 hozzaerto szerkeszto aki nem rak idiota reklamokat menet kozben meg …
Csinalni online ingyen szavazast 10vot/1 ip alapon,es 10sms/telefon alapon
Osszetett elovalogato:tartani egy megasztart kamerak nelkul (meghalgatni barkit aki beteved a studioba de nem a mentorok dontenek rola hanem mondjuk 4 atlag hatterdolgozo akar) ott 1%-at eljuttatni a forgo zsurik ele,es amelett csinalni egy ilyen ismersz valaki tehetseget jelentkezz es mi megkeressuk ot egy 3 perces audio/video fajl meghalgatasa utan.
ezzel igy kb egy 50%-ot is elerhetnek.

Itt Erdelyben elek,es nezem a roman verziokat mindenbol,a The Voice kedden ment ugyanugy menekulo okbol de se pentek,se szombat nem volt szabad mert X ment pentek enek,szombat eredmeny felallasba es a Voice kb 5 millio nezot szedett ossze ami 50-60%-ot jelentett (18-49) a maximum 83% volt amit agyonhirdettek onreklamkent :D
Itt eleg jol megcsinaltak a zsuri is jo volt volt egy komoly zene,opera,szinesz csavo egy hires topp enekes mint Akos csak fiatalabb,egy noi enekes aki tancolashoz is ertett keveset es 1 dalszovegiro,zeneiro,producer es a legnagyobb roman zenei ceg vezetoje valamilyen music a ceg neve.
Jo musor volt a parbaj dontesek nem tetszettek egyaltalan nem,laikuskent masokat juttatam volna tovabb.
De mind1 ha akar a roman peldat veszik alapul egy jo musoruk lesz.

Bullseye - 2012. 04. 22. 01:54

hihetetlen jó ez a formátum első ránézésre. remek műsort lehetne belőle csinálni, csak legyen valaki olyan a tetején, akik kiköveteli az eredeti szintet, és nem engedi, hogy hozzáadják a hazai ízeket!

ma is, amit a lányok összetréfálkoztak műsorszámok között a csillagban…

promar95 - 2012. 04. 22. 09:02

én a Megasztár zsűriből a Mester Tamást nagyon kedvelem, őt elnézném a Voice-ban is, meg a Kasza Tibi is jó lenne.

nők közül talán a Rúzsa Magdit gondolom, de akkor meg nagyon Megasztár emlék lenne..
de szerintem mindenképpen 4 énekesnek kellene lenni, akik eléggé népszerűek itthon

műsorvezetőnek csak a Tillát tudnám elképzelni, más nem is nagyon van a TV2-nél, de azért a Megától eltérhetnének, ha úgy alakul.

én sem tudom, hogy lenne e annyi tehetség, szerintem nem lenne jó még ősszel elindítani, talán jövőre, addig rengeteget reklámozni, hátha addigra összejön egy jó kis csapat

sanyi88 - 2012. 04. 22. 10:45

Pár nappal ezelőtt ahol már elkezdtünk beszélni a műsorról leírtam én kikek gondolnék a zsűribe…most ide kis kiírom

Szekeres Adrienn
Lovasi András
Rakonczai Viktor
Berkes Gábor

( Mester Tamást, Kasza Tibi, Oláh Ibolya – miattunk én biztosan nem nézném)

A műsorvezetőnek a következőkből választanék: Harsányi Leventét, Kovács Áron, Szente Vajk (m1), Váczi Gergő, Bazsó Gábor & Winkler Róbert)

A TV2 nek egy jó műsora a “Dalnokok ligája” volt. Nézettségre nem emlékszem…mondjuk érdekelne :)
Ott azt jól megcsinálták. Akár én ezt (is) visszahoznám

Cseho - 2012. 04. 22. 13:13

“Rakonczai Viktor”

Én ezt a kontárt biztosan kihagynám a zsűriből.
Caramellre viszont +1
Ha az az infantilis Tilla lenne a műsorvezető azonnal passzolnám.

winnie - 2012. 04. 22. 14:40

“Ha az az infantilis Tilla lenne a műsorvezető azonnal passzolnám.”

csak meg kell mondani neki a stílust, hogy milyenben vezesse. ha kell, akkor infantilis. ha kell, akkor komoly. már eprsze, ha az infantilizmussal van a gond. ha vele, akkor nem szóltam.

AJ - 2012. 04. 22. 16:01

Megnéztem majdnem az összes versenyzőt az angol Voice-ban, csak viszonyításképpen, hogy itthon miket szednek össze és ott miből dolgoznak és hát…

Brutális hangok és személyiségek indultak. Nem mellesleg a zsűri választás elsőrangú.

Kételkedem, hogy itthon bárki is össze tudna-e szedni egy ilyen műsort.

AlrightSir - 2012. 04. 22. 17:34

Nekem nem is az a kérdés, hogy lenne-e megfelelő zsűri illetve elég tehetséges versenyző. Ilyen színvonalú XF-ok és Megasztárok után azok az emberek nem fognak indulni, akik tényleg ZENÉLNEK és nem celebénekesek akarnak lenni. Mert az utóbbi lesz az összes döntősből, hallgathatatlan dalokkal és semmilyen stílussal. Nem egy ismerősöm van, aki pont emiatt nem indul itthon, mert nincs miért. A magyar piac nem való arra, hogy érdekes, egyéni énekeseket keressen, hanem könnyen eladható, tucatemberek kellenek, akik playback-re tátognak a különféle haknikon.

Így jó is lenne, meg nem is a The Voice. Egyrészt nagyon sok pénz és energia kellene tehetséges és jó embereket összeszedni, másrészt viszont talán végre elindulna Magyarországon is valami, ami felrázza a zeneipart ebből az olcsó, lusta és igénytelen állapotából. Mert nem hiszem el, hogy nincs még egy Rúzsa Magdi, Tóth Gabi vagy Caramel. Ha már itt tartunk, a zsűriben jó lenne két nő végre. Egyiknek tökéletes Tóth Gabi. Érdekli az embereket, jó a hangja és van annyira lelkes és bátor, hogy könnyedén végigvigye a műsort. Másik nő, hát…Király Linda? Megosztó személyiség, nagy rálátás a zeneiparra és hozna egy kis nyugatot a műsorba. Férfiak között bajba vagyok: talán Tóth Szabi (Sugarloaf)/Csipa/Cozombolis?

winnie - 2012. 04. 22. 17:47

“Ilyen színvonalú XF-ok és Megasztárok után azok az emberek nem fognak indulni, akik tényleg ZENÉLNEK és nem celebénekesek akarnak lenni. Mert az utóbbi lesz az összes döntősből, hallgathatatlan dalokkal és semmilyen stílussal.”

egyrészt annak nem látom sok értelmét, hogy valaki ne akarjon magával jót tenni, jobb munkákat szerezni annak révén, hogy ismertebb lesz, másrészt, aki zenél/ és/vagy ír is az éneklés mellé, az általában tudja a saját útját járni. aki énekel csak, az persze, hogy megcsináltatik, kap valamit a szájába.

viszont, hogy jön oda rúzsa és caramell közé tóth gabi? hiszen ő a fentieknek a tipikus példája. rúzsa és caramell azon 3 előadó közé tartozik, akik a megasztár révén tudtak és mindmáig tudnak magas szinten lemezt eladni, ők befutottak, 1. helyen nyit az albumuk az eladási listákon – tóth gabi viszont nem produkál lemezeladást, két hatalmasat bukott albuma van, a nevéből él, nem is annyira a hakniból, mint inkább a bulvárjelenlétből, a reality-kben való szereplésből. és nagyon jól csinálja, mert sokan azt hiszik, hogy tényleg sikeres, holott akárcsak az ugyancsak többre hivatott tesója, ő is érdektelen a közönség számára. (persze ma már rég nem a lemezeladás a mérce és más fronton erős TG, de akkor is.)

AlrightSir - 2012. 04. 22. 18:04

“viszont, hogy jön oda rúzsa és caramell közé tóth gabi?”

Jól mondod, Tóth Gabi sok tekintetben nem passzol RM és Caramel mellé, sőt, teljesen más, mint azok. De mégis többet nyújt, mint bármelyik mostani, vagy tavalyi tehetségkutatós. Iszonyat jó hangja van, tele van energiával és lelkes. Az az igazság, hogy nem követem a hazai bulváreseményeket, az eladási listákat se nézem. Csak tudom, hogy vannak énekesek, akiket szívesen nézek meg bárhol, mert tudom, hogy komolyan gondolják azt, amit csinálnak. TG múltkor volt Szegeden az Árkádban, nem volt nagy dolog, de az a csaj úgy nyomta, mintha az élete múlna rajta. És ez nekem tökéletesen elég.

winnie - 2012. 04. 22. 18:10

“Iszonyat jó hangja van, tele van energiával és lelkes.”

ez tény, ez az, ami nagyon hiányzik például a mostani MSZ-ból és valamit el is mond a piacról, hogy “nem vette őt fel”

Zolika - 2012. 04. 22. 21:17

Gondolom sokba kerülne a formátum.
Én a tv2 helyében emiatt sem venném meg. És persze nincs énekesből sem elég, sem alkalmas zyűritagból.
Szerintem már az emberek is unják a tehetségkuatókat.
ANYAGILAG NEM érné meg nekik.

Egy Megasztár ALL SZTÁR-t indítanék. A befitott megások közül lenne 3-4 akit tuti meg lehetne fizetni. (Tóth Gabi, Caramell, Hien, Király Viktor, előző széria döntősei) akik meg nem futottak be, örülnének a lehetőségnek.

Így lenne jó hangú énekes, adott lenne a formátum, és a zsűri szerepe sem lenne annyira nehézkes kérdés mint a Voice esetén.

Zs - 2012. 04. 22. 21:27

http://tv2.hu/aktiv/video/zseda-akos-lovasi-andras-gaspar-laci-mega-talalkozas-a-nagyokkal
A videó alapján ki tudja, lehet h a TV2 őket nyomja majd be a Voiceba…

winnie - 2012. 04. 22. 21:29

“Szerintem már az emberek is unják a tehetségkuatókat.”

a nézettség alapján nem úgy tűnik.

promar95 - 2012. 04. 22. 23:15

egyébként ha ez lenne az utolsó megasztár évad, akkor csinálhatnának egy plusz 1 részt, ahol az eddigi győztesek versenyeznke, hogy ki a legjobb

winnie - 2012. 04. 22. 23:58

ilyet nem hiszem, hogy bárki is elvállalna. a győztes nem akar vesztes lenni. meg aztán…, bármikor lehet szavaztatni kedvenc győztesről, ahhoz még műsor sem kell:)

CyClotroniC - 2012. 04. 23. 01:13

Zs: Junkiet olvasnak, vagy mi? Ugyanezeket a neveket vettétek elő sokan, mikor először szóba jött a téma :O

AJ - 2012. 04. 23. 10:15

Na, ha ez lenne a zsűrifelállás akkor ki is pipálhatják az első pontot, mivel szerintem a TV2-nél az utóbbi idők egyik legjobb zsűrije lenne. Hangjuk, megjelenésük van. Szerethetőek. Már csak az a kérdés, együtt képesek lesznek-e barátiak lenni, olyanok, mint a angol Voice-ban, amibe én személy szerint beleszerelmesedtem.

winnie - 2012. 04. 23. 10:24

az biztos, hogy a legtöbbet lovasi megszerzése jelentené a tv2-nek. ha megnyernének egy ilyen hitelesnek számító arcot, akkor hozzá már lehetne igazítani a többieket. ez a négyes több mint elfogadható lenne, ráadásul elég eklektikus

quileutegirl - 2012. 04. 23. 11:05

zsűritagnak nem hiperszuper underground jazzénekes kell, hanem EGYÉNISÉG. a legnagyobb probléma nálunk, hogy nincsenek egyéniségek. mindenki szépen lefaragott, unalmas, közhelyes barom. ezen kéne először változtatni, szélsőségesebb karaktereket keresni!

Zolika - 2012. 04. 24. 07:38

Szerintem meg pont arról árulkodik a nézettség, hogy unják az emberek. Jóval kisebbek a számok mint korábban.
És itt néhány hónappal vagy évvel ezelőttre kell gondolni, amivel összevethetőek az adatok.

winnie - 2012. 04. 24. 08:13

cssz: 1,9M, xfaktor: 2,2M, msz: 1,2M – mindegyik nyeri az idősávját, ráadásul ez 3-4 órát jelent, nem 1 órát – nagyon le kéne csökkennie ezeknek a számoknak, hogy unásról lehessen beszélni. az, hogy 2,5M-ról valami 2,2M lesz, nem “unják az emberek”, mert 10% ment el. ilyen alapon a maradó 90%-ra rá lehet mondani, hogy imádják az emberek.

CyClotroniC - 2012. 04. 24. 08:29

Az a baj, hogy a tehetségkutató furcsa szerzet. A legtöbb nézőnek elég egyetlenegy énekes (kapaszkodó), hogy nézze a műsort, és ha kiesik, akkor is ott a hőbörgő effektus, meg a bezzegezés a továbbiakban.

Meg hát miről beszélünk? A Való Világot is nézték csomóan, pedig ott még taktika sincs, pedig elvileg kéne. Lehet, hogy valaki a Megát is csak bulvár-realityként fogja fel. Ezért is érdekes, hogy a The Voice elvileg egyszer mesél sanyarú sorsról a legelején, utána már szakmázik. Max a live shownál jöhet az, hogy XY-nak énekli a dalt a versenyző, mert dráma…

AJ - 2012. 04. 24. 11:00

Ahhoz hogy érjen valami a TV2-nek a Voice kb ilyen hangokra és párbajra (http://www.youtube.com/watch?v=Ql3rkqAKM_s) lenne szükség. Na meg persze ilyen hangosításra, ahol az alap (amit élő zenekar nyom hátul) nem nyomja el az éneket.

Ha nem fogják sajnálni a pénzt akkor jól is kisülhet a dolog.

CyClotroniC - 2012. 04. 24. 12:43

Fúúú… én ezt a párbajt pont nem szerettem, olyan stílustalanul műanyag és fura volt nekem. No meg azért az sem mindegy, hogy a párbajkör is felvételről megy. Sajnos az első élő adásnál a US-nél is remegett néhol a hangmérnök keze, de újabban már teljesen rendben van.

Zolika - 2012. 04. 24. 17:52

Te is tudod, hogy nem 10% ment el.

Te félig telinek, én félig üresnek látom ugyanazt a poharat.

Egyszerűen nincs mit adniuk a tévéknek.
A magyar piac túl kicsi ahhoz hogy filmeket, sorozatokat gyártsanak. Amerikából meg nem jöhet annyi, hogy ennyi tévé állandóan újakat adjon. A hírműsorok korábbi sávokban mennek, akárcsak a vetélkedők vagy a szappanok. Az énekes showkal szemben agyonjátszott filmek és sorozatok mennek a többin. Ennek ellenére még a CSISZ időpontjában is az emberek több mint 60%-a azokat nézi! :) A Mega pedig a tv2 főműsoridős csatornaátlagánál alig hoz többet!

Persze, lehet itt olyanokat írni, hogy nyerik a sávjukat, meg hű micsoda nézettség, de szerintem a tévéknél ennél többre vágynának ennyi pénzért.

Egyszerűen nincs mit adniuk, így adnak egy tehetségkutatót, ugyanazokkal a tehetségekkel, mint néhány éve. Legalábbis ezekről olvasok.

winnie - 2012. 04. 24. 19:03

megnéztem az adatokat, 2,5M-ből 2,2M az x, a csisz 1,9M akkor is, most is, a megasztár nagyobbat csökkent. nagyjából ugyanannyi. nem látom sehogy a poharat, de ezek tények. nem lehet az alapján kijelenteni általánosságban valamit, hogy mondjuk te hogy érzel. az embereket érdeklik és, ami érdekes, a szavazatszámok folyamatosan nőnek ismét, tehát egyre jobban bele akarnak folyni.

“A magyar piac túl kicsi ahhoz hogy filmeket, sorozatokat gyártsanak.”

a két magyar napi sorozat nézettebb, mint minden amerikai. a környező országok között 3-ban is hazai heti sorozatok a legnézettebbek. és az országok nem nagyobbak.

“Egyszerűen nincs mit adniuk, így adnak egy tehetségkutatót, ugyanazokkal a tehetségekkel, mint néhány éve. ”

nem kell mést adniuk, mert az emberek még nézik ezeket. és “ezek” mindig meg fognak újulni. annyi mindent tudnának adni, de minek erőlködni, ha ennyi is elég. az rtl nem erőlködik. ha akarták volna bármikor visszahozzák a szombat esti lázat mondjuk. nem kell, elvannak két-három nagy műsorral. a tv2 próbálkozik, ld tavaly a nagy duett, de ennyit ért, hogy most nincs. ha ezek elbuknak, akkor van ezer formátum, ami siker lhet.

Zolika - 2012. 04. 24. 22:38

Oké elismerem – számomra döbbenetes módon – hogy az RTL-en nem csökken olyan mértékben ezek nézettsége, mint amennyire szeretném.

Viszont néhány éve, mikor hiányoltam a BK nézettségét a sorozatok közül, azt írtátok hogy azzal nem foglalkoztok, mert az nem sorozat, hanem szappan.
Néhány hete olvasom, hogy már telenovella, most meg már sorozat. (Mikor azt írtam korábbi sávban futnak a hírek, szappanok, vetélkedők, akkor én oda vettem a BK-t és a JR-t, mint sikeres műsorok.)

Ha magyar sorozat akkor talán az RTL csinált utoljára valami casinósat, vagy az m1-en futnak ilyenek. Én ilyen sorozatokra gondoltam.
Filmek kapcsán pedig jól tudjuk, hogy magyar darabot ünnepkor szoktak adni. (szerencsére)

Ami meg az utolsó bekezdésedet illeti.
Minden cinizmus, irónia, kötekedés nélkül kérdezem, hogy melyek ezek a formátumok, műsorok?!
Akármilyen sorozatot dícsértek, és írjátok hogy siker amerikában, kiköt nálunk is!
Ugyanez igaz a vetélkedőkre és a valóságsókra is! (Akár dícséretnek is veheted.)
De ez már múlt idő.
Vagy két éve mást sem olvasok, mint Voice, Voice, Voice, Voice, Voice
Más nem rémlik ami nagy formátum, és még nincs itt, és e blogon olvastam volna róla.
Ez meg ugye zenés “tehetségkutató”.

Ha a német RTL-t nézem meg (meg a p7s1 adóit is) akkor sem látom hogy ott hű de más műsorok lennének.
A farmos reality állítólag ide is fog jönni.

Magamnak egy kicsit ellentmondva lehet írni, hogy a Széf, a Fal vagy az MTV leesős műsora sem amerikából jött, tehát világszerte lehet találni, de ezek inkább próbálkozások. (E szerint inkább az RTL kockáztat, és a tv2 választotta az inkább amerikában bevált vetélkedőket.)

Én tényleg nem látom az ötletet, csak a siker duplázását. (Tények, JR)
Erre az RTL válaszolhat szintén 1 órás Híradóval, és már lehet jelentkezni az új sorozatukba szereplőnek.

Akkor miről is beszélünk?

winnie - 2012. 04. 24. 22:42

értem, de a bk szappan, de az a sorozatok egy formája – egyszerűsítettem. a telenovella az más, az a lezárt történetű szappan, 70-150-200 részes.

feriland - 2012. 04. 25. 21:47

én tóth gabit is el tudnám viselni zsűriként

feriland - 2012. 04. 25. 21:49

de amíg ilyen ”benji”-k bekerülnek egy TEHETSÉGkutató műsorba, és ami még rosszabb, hétről hétre tovább is jutnak, addig ne is próbálkozzanak semmivel.. :D

Endre - 2012. 04. 30. 21:20

Szerintem akkor lehetne ez sikeres, ha nem prbálnánk túl kreatívkodni, hanem minden pontosan úgy csinálnánk ahogy már a befutott elődök is tettek. a studiónak a képibeállításoknak meg kéne egyezniük a már befutott külföldi műsorokéval.

Szerintem remek lenne ha az alábbiak lennének a mentorok:
Zsédenyi Adrienn (Zséda,Ákos,Ll juniro, Tóth Gabi,

Elég különbőző egyéniségek, persze az már más kérdés, hogy pl Ákos valószínűleg nem vállalna szerepet egy tehetség kutatóban.

lostgab - 2012. 05. 12. 15:49

Szuper ez az áttekintés. Idén kezdtem el nézni a Voice-ot és azonnal berántott. Főleg az első pár rész, ahol szurkolsz, hogy megfordulnak – nem fordulnak, meg hogy kit választ a versenyző :).
Magyarországon nem tudom, hogy mennyire működne a dolog, úgy, ahogy az USA-ban, vagy UK-ben. Nálunk talán abból lenne a baj, hogy sok igazi tehetség (IGAZI, nem Benji!), nem is akar már jelentkezni. Sajnos nekem is van egy ismerősöm, ő csapattal az X-Faktorban próbálkozott, el is jutottak a judges houses részig, de ott egyszerűen közölték velük, hogy hiába jók, a másik csapatot KELL továbbjuttatni, bizonyos okok miatt… Tudom, hogy nem egyedi eset, de ilyen körülmények között, nekem biztos, hogy nem nagyon lenne kedvem jelentkezni.
Na meg, tényleg nagyon ráfekszenek arra, hogy mi alapján választanak dalt, min kellene javítani stb. Ha jól tudom, talán egy rész volt a US-ben, mikor a mentor beszélgetett a mentorálttal, arról, hogy milyen érzés része lenni a műsornak… Ez lehet, hogy hiányozna a magyar nézőnek, mivel hozzá lettünk szoktatva a bulváros sztorikhoz (az egyik legjobb példa talán, ahogy a múlt heti CSiSZ-ben a Prügyi Duo meglátogatta az utcai munkásokat)
A Voice tényleg egy jó esély lenne arra, hogy valódi tehetségeket fedezzenek fel (pl. sosem felejtem el, mikor a CsiSZ-be jelentkezett egy tolókocsis férfi, szerintem a hangjára megfordultak volna…).
Szerintem a legnagyobb hangsúly azért mégiscsak a zsűrin lenne – és itt lehetne nagyot bukni. Én el tudnám képzelni Zsédát talán, vagy akár Szekeres Adrienn-t is, viszont – mint ahogy Ákos – lehet, hogy ódzkodnának ők is az ilyen szerepléstől.

novi - 2012. 05. 24. 20:29

angol wiki szerint a tv2-nél landolt a formátum, beérjük a görögöket :)

winnie - 2012. 05. 24. 20:40

a wikibe valaki beírta, aki olvasta a hazai híreket, például ezt:)

novi - 2012. 05. 25. 12:34

hehe. akkor tényleg igaz, hogy ha beírom a google-be, hogy google összeomlik az internet :)

alaba - 2012. 05. 26. 00:42

hmm… izgalmasnak találom egyelőre. azokkal vitatkoznék akik a megasztár ellen vannak. jó oké aláírom, lenne még mit változtatni (mester tomi hajával kezdve…), meg lehet jönni itt nézettséggel, meg műsorvezetőkkel is, de ha azt nézem h melyik műsor (x,cssz. vs msz.) szereplői, versenyzői vitték többre, én egyértelműen azt mondanám h a megasztár…

CyClotroniC - 2012. 05. 26. 01:02

De a Megasztárnál a 4-5-6-os szériáról beszélünk, azt tegyük hozzá, mert az első három idején, még nem volt konkurens énekes vetélytárs ugye, ma meg már az a baj, hogy nincs kit felfedezni.

Sztavrogin - 2012. 05. 26. 10:33

Egyébként nem tudom, hogy vagytok vele, de mondjuk Varga Liviust szívesen látnám egy ilyen műsor zsűrijében. Szereti magát produkálni (és többnyire még viccesen is teszi), tévés gyakorlata is bőven van, a Quimby marha felkapott és ezért nem is kellett teljesen feláldozniuk a minőséget. Mindenesetre ő lubickolna ebben a szerepben, ha meg tudnák győzni, hogy nem olyan megagagyi lesz ez is, mint a Megasztár.

zero - 2012. 05. 26. 11:46

A TV2 a hazai dilletantizmus csúcsa, ők mindent képesek elkúrni, lerombolni, még a legnagyobb világsikereket is: Big brother, Pop idol stb.

Ezt is elkúrják, nálunk nincs 4 ilyen zsűritag, és nincs 4, nemhogy 40 jó énekes. Aki egy kicsit is tud énekelni, és még nem “fedezték fel” az egy lúzet.

winnie - 2012. 05. 26. 11:49

“Ezt is elkúrják, nálunk nincs 4 ilyen zsűritag, és nincs 4, nemhogy 40 jó énekes. Aki egy kicsit is tud énekelni, és még nem “fedezték fel” az egy lúzet.”

neveket te is olvashatsz, lehetne négyet találni, bár nem könnyen. viszont jó énekes 100 is van simán. rengeteg nagyon tehetséges, az éneklésből élő, ergó felfedezett, de igencsak underground körökben mozgó ember van, akikről egy szűk réteg meg a szakma tud – és most lehetne esélyük a széles rétegek előtt is bizonyítani. ha vállaják. (a megasztárban is ott volt kökény attila, akit nagyon sokan ismertek, az ország jó része viszont nem is hallott róla előtte.)

Fanni - 2012. 05. 26. 14:15

Biztos lehetne találni 4 zsűritagot, a kérdés el fogadnák e a felkérést!!
Énekest már nem biztos…alig van 2-3 jó egy-egy tehetség kutatóba..ugyan már hol találnának……..

Dream - 2012. 05. 27. 10:52

Szerintem nagyon jó lenne ha Mester Tamás lenne az egyik zsűri..annyira szubjektív, szerintem ez nagyon jó dolog,:) én örülnék neki nagyon.. de most itt akkor csak már eleve énekesek indulhatnak, akkor ez tényleg nem is tehetségkutató, hanem ilyen Nagy Adrikat fogunk feltolni?

CyClotroniC - 2012. 05. 27. 11:20

Indulhat mindenki, és azért tehetségkutató, csak nem olyan értelemben, hogy mindenki beözönlik az utcáról, hanem meghívnak/előválogatnak mondjuk 100 jelentkezőt, akiből 40-et elvisznek a zsűritagok (és ~60 kerül adásba pl). Egyszerűen a tehetségtelenjét kiszűrik.

A HANG-ra forgásban pedig az a jó, hogy mindenki másra megy tényleg, nem mindenki a tökéletességet keresi, ugyanúgy lehet egyediséggel is érvényesülni vagy kreativitással.

Én azt várom nagyon ettől a műsortól, hogy visszahozzon valami az első 3 Megaszéria felfogásából, és ne a VIVA TV ugródeszkájaként működjön, hanem kreatív, alkotó, művészképpen rendelkező embereket keressünk. Ennek pedig az a kulcsa, hogy NORMÁLIS legyen a zsűri, olyanokkal, akik nem keveset tettek le az asztalra, és akik előtt egy félprofi szívesen megmérettetné magát.

homelesscracker - 2012. 06. 08. 13:52

Eléggé izgatott vagyok a The Voice kapcsán. Bízom benne, hogy a fent sokat ecsetelt zsűri gárdát tényleg összerántják.

Az énekes felhozatalt tekintve pedig megértem mindenkinek az aggodalmát, de biztosak lehettek benne, hogy legalább egy The Voice szériára van ebben az országban megfelelő alapanyag. A TV2-nek nehéz dolga lesz az utolsó, harmatos Megák után megfűznie az ígéretes hangokat, hogy szálljanak be a buliba, mert sok tehetségnek mára valóban derogál ezeken a felületeken megjelenni, hiszen tudjuk mind, hogy a képernyőre kerülés után az, hogy “teljesítmény” és “minőségi zene” mennyire a háttérbe kerül. Nagyon bízom benne, hogy ha nem is egy ultimate változás, de legalább egy minőségibb útra való lépést tud hozni ez a műsor. Idealista lennék? :)

bagogyi - 2012. 07. 09. 22:59

Caramel, Zséda, Lovasi, Rúzsa Magdi?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz