login |

CSI: Miami: vége a 10. évadnak

2012. 04. 26. 19:35 - Írta: winnie

25 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

És a sorozatnak is? Majd kiderül, a mostani évad is csak 19 részes volt, hogy legyen helye az NYC-22-nak, de a nézettsége közelébe sem ért a Miami helyszínelők számainak. Abból nem csináltam titkot sosem, hogy a CSI-sorozatok közül mindig is a Miami volt a kedvencem, Horatio-t nem lehet nem szeretni (de), mint ahogy a kék tenger, valamint a folyton a képernyőn villózó színek mindig feldobtak. Viszont szerintem elérkezett az Idő. Lehet, hogy én hagyom abba hamarabb a CSI: Miami-t, lehet, hogy a CBS, de valamelyikünk lépni fog. A készítők mindenesetre a fináléra előkészítették a terepet.

És nem azért, mert a finálé, ami elvileg dupla rész volt (10×18-10×19), annyira rosszul sikerült volna. Maga az ügy valamennyire érdekes volt, annak ellenére, hogy a 10×18 tizedik percében meglett a tettes, viszont a kibontása nagyon unalmas. Mármint, hogy közben a bénázást, ismétlődést, lassú haladást nem volt jó nézni, de az összeálló kép, az alapbűncselekmény nem volt azért rossz. (Csak azért volt kár, hogy a 10×18 végén mi, a nézők megtudtunk valamit és a 10×19-ben egy jó ideig még ezen rugóztak a srácok, ami a tudásunk ismeretében nem volt izgalmas.) Ez akkor így 5/10, nem?

A záró két részben nagyjából meg is kaptam azt, hogy miért nem vagyok oda mostanában annyira a CSI: Miami-ért. Nyilván az alábbiak nem igazak minden részre, de egyre gyakrabban fordulnak elő. Az például teljességgel elfogadhatatlan volt, hogy a 10×18 első 20 percében talán egy jelenetet kapott Horatio, de azt is csak tessék-lássék, hogy ott legyen. Ráadásul most valamiért hatványozottabban zavart az, hogy minden jelenetben ott volt két helyszínelő, de mintha csak sorsolták volna őket: vannak, tudomisén, hatan, és mindig random kiválasztják, hogy most Natalia meg Delko menjen kikérdezni, utána Wolfe és Walter, majd Delko és Walter.

Nem nagy felfedezés a CSI-okban, de mostanság egyre többször veszem észre, hogy az adott, üggyel kapcsolatos párbeszédet bárki lefolytathatná. Oké, kivéve Horatio-t, ő felismerhető szöveg alapján, meg szokás szerint megkapja a nagykutyákat. Most is előhúztak egyet, mintha egyébként mindig is ott lett volna a sorozatban. De persze vannak olyanok is, akik ott vannak – most például sem azért nem voltam oda, hogy két évvel ezelőttről előkapnak valakit, sem azért, hogy pár résszel ezelőtt jött két új karakter, hogy idővel az legyen velük, ami lett.

Ez van, frissíteni már csak kívülről tud a CSI: Miami, odalett a régi íz. Tudom, idővel a magánéleti szálak még az ilyen sorozatokat is lerohanják, már itt is régen megtörtént (kár, hogy a karakterek nem olyan érdekesek, hogy érdekeljenek a minisztorijaik), de az, hogy a helyszínelés közben is erről dumáljon Delko meg Calleigh, az már sok volt.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy a forgatókönyvben hogy néz az ki, amikor 2 perces montázs van (laboroznak, keresnek). Mindig írni kell bele, vagy ha rövid a rész, akkor random helyekre benyomnak egyet, hadd menjen az idő. (Szeretem az ilyen részeket, nem az a gond, most az osztott képernyővel becsapósan játszadoztak.)

UPDATE: A sorozatot elkaszálták. Vége.

25 hozzászólás Ne habozz!

Pilot - 2012. 04. 26. 20:05

Nagyon sajnálnám a sorozatot, ugyanis nekem is ez a kedvencem. Már rég nem olyan, mint fénykorában, de a titka az lenne, hogy kitaláljanak valami újat. Nem olyan nehéz az. Az egyik dolog, amitől unalmas lett (a többi széria is), hogy elhagyták az egy részen belüli két ügyet. Biztos vagyok benne, ha megint olyan részeket írnának, akkor nem kellene montázsokkal kitölteni a műsoridőt. Már ezzel is nagyot húzhatnának sztem. De egyébként a részekkel nincs gond, vannak egy évadon belül azért igen jó részek. Hatalmas űrt hagynának, ha most fejeznék be, nekem nem volt méltó befejező duplarész az utolsó kettő. Olyan érzésem volt, hogy oké, de hol van a hiányzó 5 rész? És nem azért, mert 19 rész volt, hanem csak megoldották az ügyet és elmentek aludni. (Reménykedem…)

jky - 2012. 04. 26. 20:23

Nem tudom, hogy bírtátok eddig.. Asszem valahol a 4. vagy 5. évadnál kaszáltam, de lehet, hogy előbb, már nem is emlékszem (mai napig nem értem, hogy bírtam addig). Dögunalmas, Horatio szemcsi le, kamerába néz, szemcsi fel, mondja a kemény 1 soros dumát, minden narancssárga…

Minden epizód egy sablonra épül, csak a körítés más. Normális sorozatot nem is lehet építeni 40 perces epizódokra… Tudom, kocanézők, amcsik, nézettség jó volt stb..

Mindenesetre az utolsó cseppeket is kipréselik a frencsájzból :)

jky - 2012. 04. 26. 20:28

Mielőtt belekötnétek, helyesbítek: normális nyomozós sorozatot nem lehet 40 percesbe…

Elég megnézni egy szerializáltat (pl. Drót), ég és föld, ott van idő mindenre, nem csak sablon scriptekre.

AJ - 2012. 04. 26. 20:32

jky Nem értek veled egyet. Pont ebbe, amit winnie is írt, a színek, a város felett repkedő képe, az egész hangulata nagyon jó, és engem is magával ragad (az alap CSI: ridegségével szemben).

Horatio pedig jelenség lett, a Miami helyszínelőkről mindenkinek kis túlzással az ő egymondatos szemüveges részei jutnak eszébe. Nem mellesleg jó színész David Caruso, csak itt ahogy írta winnie is a cikkben, ahogy nő az évad szám, annál kevesebb szerepet, kap. Emlészem az első évadokra, mikor bőszen volt terepen dolgozni. És akkor még a zakóját se hordta mindig, mint most. De hát szinte ő az egyetlen, aki mind a 10 évadot lehúzta eddig.

Én szeretem, kár lenne érte.

Sherlock20 - 2012. 04. 26. 20:33

Nekem arra mindig is jó volt a sorozat, ha épp nincs mit, vagy valami “lazábbhoz” van kedvem, megnéztem 1-2 részt. Pihentető… Most fogok a 8. évad végéhez érni, szóval itt még nem tartok… Bepróbáltam a másik két CSI-t is, és valamiért csak ezt folytattam. Jobban megragadott…

Roxi - 2012. 04. 26. 20:48

Mindig megnézem,tetszik is,de ha valamelyik CSI-t mindenképpen kaszálni kell,akkor ezért fájna legkevésbé a szívem!Bírom Horit,de igazából nem tudom komolyan venni, mióta legyilkolta fél Riot!

fran - 2012. 04. 26. 20:58

Nekem tetszett az évad, de Captain Awesome maradhatott volna. Olyan furcsán lett vége. De hátha lesz következő évad.

nick - 2012. 04. 26. 21:09

Az első évadokhoz képest egy kicsit gyengébb volt ez,de szerintem nézhető volt,és remélem,hogy folytatják.Bár számomra a nagy kedvenc az eredeti CSI, és csak ezután a Miami és New York. Az eredetinek berendelték a 13.évadját, azt lehet tudni,hogy ennek a kettőnek mi lesz a sorsa?

nagyonnagyon - 2012. 04. 26. 21:30

Már írtam több témához, mindenféle szövegkörnyezetben hogy megérett az idő arra hogy a csi-k lassan átadják a helyüket.
Kitaposták mint annak idején Ripley a kemény csajt ahol nincs mese, de ezzel gyakorlatilag meg is szabták a saját “szavatosságukat”, hogy addig lesznek jók amíg nem kell valami plusz.
Szerintem így is 1-2 évaddal tovább húzták(zák) mint amit én jósoltam volna. Kicsit úgy vagyok vele mint a Chuck-al, nem jó hogy vége de a színészek kiszabadulva, új energiákkal belebújhatnak olyan szereplők bőrébe ahol szívesebben látjuk majd őket. Drukkolok a színészeknek, a nagykönyvben meg úgyis van már egy fejezet, nekik..

winnie - 2012. 04. 26. 21:50

“Az eredetinek berendelték a 13.évadját, azt lehet tudni,hogy ennek a kettőnek mi lesz a sorsa?”

majd májusban eldől.

ThomassLord - 2012. 04. 26. 22:47

A montázsoknál számomra az volt a mélypont (azt hiszem ebben az évadban volt), amikor úgy hozta a nyomozás, hogy végig kellett telefonálni egy baromi hosszú listát egyesével valamiért. Azt hittem, hogy jó, akkor ez most megy a háttérbe, addig nyomozgatnak, majd jönnek az eredménnyel. De nem! Képesek voltak a laboros montázsos jelenetek mintájára két-három percen át valami oltári cool(nak szánt) aláfestő zene mellett azt mutogatni, hogy 1-2 CSI-os telefonál!!! Na itt letettem a hajamat, nem hiszem el, hogy ennyire nem sügérek legyenek az írók, hogy nem tudtak oda 2 értékes percet írni… pfff.

ElPadre - 2012. 04. 27. 03:21

a csi:ny pár évadja már meghalt (csak még mozog… minek), a miami meg olyan, hogy vagy szereted, vagy nem (én nem, de megértem, hogy van, akinek bejön), de tény, hogy a két CSI spinoff kifáradt. viszont az eredeti, mióta bejött ted danson meg az új szőke csaj, azóta újra érdekes, nézhető, szerethető. ott sikerült a vérfrissítés.

castro - 2012. 04. 27. 11:52

Az egyik kedvenc karakterem Frank, de neki szinte soha nincs saját szála. A másik két CSI-ban a zsarukarakter több lehetőséget kap, Frank tényleg csak díszlet általában. Pedig Horatio-vval jó a párosuk.

Tumm - 2012. 04. 27. 15:11

Szerintem nem volt rossz az évad, voltak benne emlékezetes részek(pl.:10×02: amikor Ryan-t szívatták a “repülő” kalap miatt) de valami azért félresiklott az egész sorozattal.Nem tudom, lehet, hogy az írókat kellene frissíteni, vagy a régieket visszakövetelni, mert egyre laposabbak a történtek, és ami a legfontosabb, hogy Horatio szinte már csak mellékszereplőként tűnik fel egy-egy részben.Azért remélem, hogy kap még egy (csonka)évadot a CSI:M, mivel azért sorozatzárónak ez elég gyenge volt. Megérdemli egy 10 éve futó sorozat, hogy megfelelő lezárást kapjon.Tudom, hogy ez nagyon ritka, de hátha…

winnie - 2012. 04. 27. 15:14

nekem ez az összeborulós zárás eléggé olyannak tűnt, mintha a készítők azt akarnák, hogy a karakterek így maradjanak meg emlékeinkben.

Tomi - 2012. 05. 13. 20:27

most hogy kasza, egy kérdésem van attól aki látta a finálét.

Ugye nem volt cliffhanger? :)

sajnálom, mert nekem is a Miami volt a kedvencem. Szegény David Caruso ha feltűnik majd új sorozatban elég nehéz lesz levetkőznie a Horatio skatulyát :)

MargieM - 2012. 05. 13. 23:16

Engemis érdekel: Cliffhanger?

winnie - 2012. 05. 14. 00:47

idézem magam: “szerintem elérkezett az Idő. Lehet, hogy én hagyom abba hamarabb a CSI: Miami-t, lehet, hogy a CBS, de valamelyikünk lépni fog. A készítők mindenesetre a fináléra előkészítették a terepet.”

nincs semmi cliff. történnek dolgok, megy az élet, vagy egy “momentum” a végén, amire rá lehet mondani, hogy befejezésnek is elmegy, ennyi. menni fog náluk tovább az élet.

BKnight - 2012. 06. 02. 00:33

Nekem a CSI Miami volt a kedvencem, vhol a második-harmadik évadtól.
Aztán a CSI NY felhozta magát.
Azért bánt hogy így és ilyen gyorsan lett vége.

Meglátjuk mi lesz a másik kettővel.
A könnyed szórakozást mindig hozták. Azt lássuk be!

Cancer - 2012. 06. 22. 08:21

A múltkori évad végén úgy voltam vele, vagy bele nézek a 10. évadba vagy nem. Hát végig néztem. De minek? Vibráló színek, igen plusz pont. És kb nálam ez az egyetlen pozitívum.
Már el sem tudom képzelni mit szerettem Horation. Átment egy valamiféle igazságosztóba – ha ő hagy meghalni egy pedofilt az ok, ha más öli meg az nem. A többi szereplő pedig értelmetlenül lohol utána, mint a kis kutyák. A viselkedésük pedig bicska nyitogató. Én sem felelnék egy kérdésükre sem. Persze-persze gyanúsítottak, de attól még ne bánjanak már minden egyes mellékszereplővel úgy, mintha bűnös lenne.
Ami pedig már régóta zavar. Feltűnt mindig milyen tökéletesek? Tökéletes smink, flancos ruhák, amik mindig tökéletesen állnak. Úgy néznek ki, mint a barbiek.
Reggel kezdődik egy ügy estére befejezik? Legalább az illúzió legyen már meg, h 1-2-3 napig nyomoznak.

Bocsi a kirohanásért, ez egy ideje ért bennem. :$

őry patricia - 2012. 09. 01. 18:23

sziasztok nagyon szerettem a CSI MIAMIT főleg Ryan Wolfet ő volt a kedvencem de egyaránt szeretem mindeggyiket és örökre is szeretni fogom :( és sajnálom hogy vége van :((((((((( de örökre aszivemben lesz a CSI MIAMI FOREVER <3

eszti - 2012. 10. 28. 18:05

nagyon szuper a Miami helyszinelők 10.évadja, főleg az utolsó rész, nekem még tetszik az 1,2,5,6,7,8,évad is. a kedvencem belőle Eric, Calleigh, Natalia, Ryan.

Stockes - 2013. 05. 31. 22:46

Nekem az eredeti CSI a kedvencem, mindig is az volt a legerősebb. Aztán a Miamit csíptem a legjobban, bár ez volt a legsablonosabb, legkispolgáribb a 3 közül, de volt egyfajta stílusa. Egy időben a CSI:NY-ért is odavoltam, de a végére az is fárad, nem csoda, hogy azt is kaszálták.

Ennek ellenére az embernek fáj a szíve, mert akármennyire is sablonba fulladtak, korszakalkotó, kult sorozatok lettek. Az eredeti még bírja, de szerintem már az sem sokáig, sanszos, hogy a 14. évad után kasza lesz.

winnie - 2013. 05. 31. 23:05

nem lesz kasza a 14. évad után. a nézettsége teljesen jó és a sszereplők is aláírtak a 14-15. évadra. még benne van pár év simán.

Krisztina - 2013. 11. 23. 21:40

Nem olvastam végig az összes hozzászólást, de annyit megragadtam, hogy nagyon is igaz az, hogy (sajnos), kezd egyre szétesettebb lenni az egész…. Ettől függetlenül a kedvenc sorozatom, mivel nagyon jól bemutatják és érzékeltetik a helyszínelés szakmának előnyeit és hátrányait is. Horationak valóban egyre kevesebb szerep jutott az utolsó epizódokban…amit őszintén sajnálok, hiszen ő egy nagyon különleges karaktert alakít. Nagyon sajnáltam mikor megtudtam, hogy nem forgattak több részt…Nagyon visszavárom….

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz