login |

Body of Proof: vége a 2. évadnak

2012. 04. 28. 15:55 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

Vajon elég lesz az év végi hajrá Dana Delany krimisorozatának az életben maradáshoz? Önmagában nem életképes a Body of Proof, kaszaérett, de a Dancing with The Stars felvezetésével tud közepesen gyenge nézettséget produkálni, így bármi lehet még. Majd májusban kiderül. A Body of Proof annak idején egy korrekt pilottal kezdett, de elég volt pár értékelhetetlen epizód és hamar lemondtam a sorozatról. Ettől függetlenül nemcsak fináléra néztem vissza, hanem az azelőtti vírusos/járványos dupla részre, a 2×18-19-re is. És nem kicsit megdöbbentem.

Nem a minőségén és a sokkoló történésen, hanem azon, hogy a 2×18 szinte ugyanúgy kezdődött, mint a CSI: Miami – 10×18, az ottani dupla rész első fele: fiatal nő egy bárban botorkál, nyilvánvaló, hogy nincs jól, kibotorkál az utcára, az útra, majd jön egy autó és elüti. Tök ugyanaz a felállás. Létezik ekkora véletlen? Mindegy, nem érdekes, csak furcsa volt. A vírusos rész nem volt rossz, de annyira nem is sikerült erősre, a szokásos kliséket húzták elő benne. Mindenesetre nézhetőre sikeredett, de semmiképp sem túl érdekesre.

S ez igaz volt a fináléra is. Semleges nézőként egy teljesen korrekt, 6/10-es epizódot láttunk, ami ráadásul csavaros is volt olyan szempontból, hogy tényleg bárki lehetett a tettes a pár esélyes közül – de a korrektség csak a krimiszálra igaz. Mellette szokás szerint némi magánélet (Megan és a lánya kapcsolata lehetne közhelyesebb?) és pár, a szőrözősök számára teljesen érthetetlen húzás: a kezdő flashback-nek nem volt funkciója, de legalább tudtuk, hogy bármit is hisznek a karakterek, rosszul hiszik, plusz az épületekbe lazán bejárkáló gyilkos is megérne egy misét, mint ahogy az is, hogy miért pikkel egy elítélt egy halottkémre, amikor nem ő nyomoz/bizonyít/hoz ítéletet.

Hiába tűntek azonban korrektnek a Body of Proof ezen utolsó epizódjai (a cliffhanger? ugyan már…, ócska), a sorozat annyira továbbra sem érdekes, hogy valakinek ajánljam, ha random krimit keres. Akinek bejön Megan karaktere, az idővel a mellékszereplőket is megszereti, neki tetszeni fog a sorozat, de nekem folyton a Crossing Jordan jut eszembe (itthon volt Nyughatatlan Jordan és Bostoni halottkémek is), ami Philadelphia helyett Boston-ban játszódott, de egyébként ugyanez volt a felépítése, főnök, renegát halottkém, sidekick (ott indiai, itt pakisztáni arc), olykor grafikus boncolás és társai. A legnagyobb baj viszont, hogy az sokkal jobb volt.


De én csak az utolsó 3 részről tudom nyilatkozni, hogy korrekt volt (Luke Perry-t állandó szereplőnek?): az évad minőségét nem tudom értékelni – az már a rendszeres nézőkre vár.

2 hozzászólás Ne habozz!

monana - 2012. 04. 30. 22:20

Nekem csak a sidekick (Geoffrey Arend) poénja tetszett, amikor az egyetemista éveiről beszélt. Aranyos utalás volt arra, hogy a Greek-ben visszatérő szereplő volt.

Egyébként ez az a sorozat, amit tényleg nem is tudom, hogy miért nézek.

Réta - 2012. 07. 11. 06:34

A Body of proof olyan számomra, mint az Unforgettable. Mindkettőnek híres, mutatós, tehetséges főszereplője van, és elvileg én vagyok a célközönsége. Ezért kezdtem el ezeket a sorozatokat, és kompletistaként itt ragadtam. A következő évadot viszont inkább kihagyom, mert nemcsak a sztorik érdektelenek, hanem a szereplők is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz