login |

Visszatért a Revenge

2012. 04. 29. 15:48 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: kritika,

Ritka hosszú szünet után múlt héten visszatért a Revenge, a héten pedig már az 1×18 is adásba került, de sajnos látom, ahogy balsejtelmeim beigazolódnak és a sorozat teljesen a dél-amerikai telenovellák eszközeit használva megy át egyre nagyobb káoszba, szappanoperába. Nem azt mondom, hogy valamilyen szinten még nem üti meg a guilty pleasure-mércét, de sajnos egyre több olyat húznak az írók, amiért én szégyellem magam. (Emlékszem arra az interjúra, amiben a showrunner elmondta, hogy felmerült bennük, hogy előállnak azzal, hogy David Clarke nem is halt meg.)

Persze évad végéig azért még kitartok, és remélem, hogy mások nem érzik így, élvezik a sorozatot, s valahol még bennem is tartja a lelket az, hogy bár a heti bosszú műfaja már rég nincs jelen, de az előző két részben akadt egy-egy heti küldetése Emily-nek, kár, hogy ezeket túlságosan egyértelműen azért kreálják, hogy legyen valami feladat, nem pedig az átívelő történet szerves részeiként vannak jelen. (Szóval ez a “csináljunk valami akadályt, hogy rész végére Emily lebontsa” nem ad sokat az összképhez.)

Oké, ha akarom, akkor az 1×18 végén még WTF is volt (amúgy nem akarom), legalábbis látszólag kiderült egy olyan dolog, ami felkapcsolta az égőt Emily agyában, de igazából változtat ez valamin? Ez a gyilkossági tárgyalás, ahogy az időugrás is mutatja, a fő történet szempontjából teljesen feleslegesnek tűnik, afféle kihagyható, mégis beiktatott kitérőnek, mert nem a nyomozásról, hanem a vádlott felmentéséről szól csak. (Ha valamit nehéz elintézni, akkor egy kis hack, egy kis rejtett kamera, egy kis betörés – ez kezd unalmassá válni.)

És mindezekhez hozzájönnek a karakterek is, akik egyre unalmasabbak lesznek, még Nolan is, akiből megint lihegő kutyát csináltak, mázli, hogy Gabriel Mann ilyen jó. Emily megint megmutatta, hogy egy szociopata, akiben semmi szerethető sincs, Victoria egyetlenként érdekes tud maradni, machinál, de őt is belekényszerítették James Purefoy-ba, Conrad mintha nem is lenne, Daniel eddig sem volt észkombájn, de amit legutóbb művelt, teljesen értelmetlen volt, Ashely pár részben kapott valamit, most szóvivőként megint nincs semmi szerepe, Jack már régen üresfejű, nem hazudtolja meg önmagát – Declan és Charlotte pedig no komment, miért vannak. Utóbbinál bíztam abban, hogy nem mennek rá a tipikus szappanoperás megoldásra, de csak nem sikerült kikerülni,

Ez így nekem már csak 4/10-es szint. Itt vagyok, nézem, szikrányi guilty pleasure, de míg évad elején tiszta szívvel ajánlottam volna a sorozatot nektek, ma már biztosan nem tenném ezt. S ez beszédes. Majd a flashback-epizód?

10 hozzászólás Ne habozz!

Bandita - 2012. 04. 29. 16:19

Én az elején nagyon szerettem ezt a sotozatot, de a visszatérő rész (17-es?) nézése közben végig arra gondoltam, hogy minek is nézem én ezt? Amikor a végén összeverte a csávót Emily, az megmentette számomra a részt (bár az nem tetszett, hogy mindkét pasi miatt verte meg, most mindkettőt szeretei vagy csak az egyiket vagy egyet se?!) A legutóbbi rész szerintem eléggé illogikus volt, elvileg eltelt egy csomó idő, de olyan mintha ez alatt a 3(?) hónap alatt semmi sem változott volna, mindenki ugyanúgy viselkedett, mintha rögtön az előző rész után lennénk, nem később. (Pl. Declan nem látta hónapokig a bátyját, erre úgy beszélgetnek, mintha Jack csak egy napja ment volna el.) Az epizód végi nagy titok nem értem miért érte olyan nagy meglepetésként Emily-t. Graysonék kinyírtak több száz embert, plusz-mínusz egy akkor mit számítana nekik?!
A James Purefoy-os szálat sem értem, persze inkább őt nézném, mint bármelyik más férfikaraktert Nolant leszámítva. Ahogy az előzetest néztem, lesz még új karakter, ami nem lenne baj, ha tudnának mit kezdeni velük az írók, de általában nem tudnak, még az állandó szereplőkkel se. Azért kíváncsi vagyok a végére, de nagy reményeim azért nincsenek.

ALDO - 2012. 04. 29. 16:27

Az idei évad kedvenc újonca volt az elején, de amióta elkezdett látványosan szappanosodni, úgy állok fel a monitor előtt, hogy “ez meg mégis mi a franc volt.”
Erre a néhány részre még maradok. Remélem, ha berendelik a folytatást, akkor kihoznak valami értelmeset, mert ha ilyet akarnék nézni, akkor arra van külön csatorna, ami nonstop latin-amerikai szappanoperákat vetít.

exile - 2012. 04. 29. 16:55

Az elején nekem a kedvenc újoncom volt, de mióta megtörtént a gyilkosság, azóta tényleg nem túl bizalomgerjesztő az egész

Cathy07 - 2012. 04. 29. 17:12

Az első 15 részt darában néztem, azt hittem csak emiatt veszett el számomra a sorozat varázsa. A 18-as részt meg se néztem még, lehet majd ha vége az évadnak csak akkor szánom rá magam a maradék részekre. Egyáltalán nem tetszett a festő pasi behozása se, hány élete szerelme van Victoriának? Esetleg egy olyan húzást el tudok még képzelni, hogy Daniel meg ezé a pasié… Egy szerethető karakter van számomra benne és az Nolan… Egy szapopinak pedig az is lényege lenne, hogy drukkoljunk a szerelmesnek egymásra találni, de Danial együgyű, Jack és Emily meg csak simán ellenszenves… Ha lesz is második évad, nem hiszem, hogy maradok…

paranoid android - 2012. 04. 29. 17:35

Osztom a fenti véleményeket. A karakterek elbutultak, ill. megakadtak egy szinten, és a történetszövés is akadozik, szappanoperásodik. Ezek együtt eljuttattak odáig, hogy már nem is izgat különösebben Emily bosszúja, ergo maga a sorozat. A maradék pár részre azért csak maradok, ha már energiát fektettem bele, de ha lesz is második évad, én már nem térek vissza.

yeeeyha - 2012. 04. 29. 17:53

Miközben nézem, a szappanbuborékoktól alig látom a monitort.

Nem is tudom, miért nem kaszáltam még, mert úgy igazán nem hoz lázba semmi. Épp darálom a Pretty Little Liarst, és csak hogy egy kicsit lassabban haladjak, mert iszonyú gyorsan fogynak a részek, el kezdtem nézni ezt, de 7 perc után nem bírtam tovább, és inkább kikapcsoltam, és izgultam tovább hogy ki “A”. Pedig azért itt is lehetnének izgalmak, de a revenge számomra a tökéletes punnyadást jelenti, egy lélegzetritmussal nézem végig az egészet.

Skate - 2012. 04. 29. 18:55

Én már nem tudom hova tenni ezt a sorozatot. Össze kell magukat szedni az íróknak a fináléra, ha azt akarják a 2. évad is érdekeljen. Ha el merik lőni, hogy visszahozzák David Clarke-ot és azon kívül semmi átütőt nem kapunk, akkor nálam azon a ponton véget ért a történet.

symor - 2012. 04. 29. 21:09

Azt hiszem 6 részt bírtam belőle, aztán elkurvult az egész, ráadásul a legolcsóbb módon.

Sokkal jobban nézne ez ki az eredeti bosszútörténetként, mint így.

Gyalázatosan szarnak találtam az irányokat mire végképp elkedvetlenített magától a sorozattól. El tudom képzelni mivé fajult azóta az egész.

A legrosszabb, hogy régebben beajánlottam valakinek, mint light-os szórakozást, akinek még tetszett, tetszik is. Szégyellem is magam rendesen emiatt, ahelyett, hogy építettem volna valaki igényességét, leépíteni sikerült :(

napocskin - 2012. 04. 29. 21:39

+1. Az évadot még végignézem, de aztán kasza. Tisztára olyan érzésem van, mintha csak belevágtak volna a készítők az elején egy ötlettel, aztán majd lesz valahogy.

És sajnos James Purefoy is rémes.

Risi92 - 2012. 04. 29. 23:27

+1. egyetértek a kritikával teljesen… volt még egy jó szereplő az évad első felében, Lydia. őt visszahozhatnák :D ha nem mutatnak fel valami nagy csattanót a fináléban, részemről is kasza

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz