login |

2 Broke Girls: vége az 1. évadnak

2012. 05. 08. 23:05 - Írta: human

22 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

Mondtam már, hogy sitcom függő vagyok? Végignéztem a 2 Broke Girls-t, pedig o-m-g mennyire béna rengeteg dologban. És még csak nem is a karaktereket kedveltem meg, hanem egyetlen egy dologra voltam kíváncsi majdnem minden részben.

Rendben, nem mindegyik epizód ment 100%-os figyelemmel, néha csak úgy háttértévének nyomtam, de akkor is… A sorozat lényege ugye az, hogy 2 csóró lány, az egyik elvesztett mindent, a másik mindig gagyi munkákból élt, egy kis cupcake vállalkozással akar befutni, efelé törekszenek az évad során. Persze nyomatják a régi, alja melókat is közben, hiszen kell valami a számlákra. Új nézőknek nem a finálé is ajánlott, de igazából semmi extra nem volt, csak kilógott az átlagos rutinból valamennyire.

Szóval azért nézem, mert a sorozat humora a kétértelmű poénokra építkezik. Nem, ebben semmi újdonság nincs, viszont egy átlagos sitcomhoz képest itt az írószobában versengenek, hogy ki tud többet belesuvasztani a kapott jeleneteibe. Nehéz ezt leírni, de egyszerűen szinte mindenből valami szexuálisat kanyarítanak. Retardált humor, de olyan nézni, mint valami hatalmas katasztrófát. Gondolom akik a főszereplők aranyosságát kedvelik azok most felháborodtak, de hát ez van.

– How could ketchup get this hard?
– You just hold it in your hand like this and say, “you’re the biggest ketchup I’ve ever had.”

Ami miatt a sorozat nem túlnőni a szexuális humorizáláson az az, hogy minden másban gyenge. Komolyan, az egyik főszereplő állandóan leszólja a hipstereket, de olyan szövegekkel, amiket kábé 40 évesek ereszthetnek el a témában, mivel nem friss, ami ennél a témánál fontos lenne, így nem erősek a dumák sajnos. A többkamerás rendezés a helyszíneket is lekorlátozza, ha ehhez hozzávesszük, hogy a díszletek nagyon díszletnek néznek ki, nem pedig lakásnak, étteremnek, akkor már is ott vagyunk, hogy a megvalósítás se dicsérni való.

Megesett, hogy az egyik részben a hipster visszaszólt, hogy abban az egyenruhában beszél neki a pincércsaj a jelenről, ami rajta van – vicces volt, mert tényleg az egész sorozat olyan a túl sok szexualitáson kívül, mintha a Jóbarátok mögött menne sok-sok éve. Igazából pontozni nem tudom, objektíven valahol 4/10 körül lehet, de csak pár szerethető pillanat miatt. Igaz vannak ennél jobb sitcomok, amiket nem nézek, ezt meg mégis végignyomtam, szóval valamit csak találtam benne, és nem, nem Kat Dennings melleit.

22 hozzászólás Ne habozz!

Dregnarr1 - 2012. 05. 08. 23:30

“…nem Kat Dennings melleit.”
Pedig a cikk harmadik mondatánál is erre tippeltem, hehe.

Hooligan - 2012. 05. 08. 23:35

Na igen, bennem is van valami perverzitás a sorozat iránt, pedig nem vagyok sitcomfüggő, sőt. Ez a sorozat teljesen közepes, szinte semmi szerethető nincs benne, főleg nem olyan karakter, akivel hangyapöcsnyit is azonosulni lehet. Viszont legalább lehet egyet-kettőt kedvelni. Nálam Oleg vitte a pálmát főleg, meg a néger pultos. :)

Szerintem megtartom jövőre is, bár biztos nem hetente, inkább darálva nézem majd. 5,5/10

i1988 - 2012. 05. 08. 23:41

A téli szünetig néztem. (12 rész talán) Utána kaszáltam, mondván majd nyáron meglessük. Nem vagyok benne biztos, hogy ez bekövetkezik. Ahogy human írja, vannak ennél jobb sitcomok… Mint hétfői szitkom a HIMYM milliószor szórakoztatóbb volt minden héten és nem is értem hogy hozott végig olyan magas számokat a nézettség, de ez van.

Pozítivum: – Kat Dennings és Beth Behrs is szúrható kategória:P
– volt azért talán 4-5 viszonylag szórakoztató rész

4/10 (a fél évadra)

ldavid - 2012. 05. 09. 00:23

Közepes, de a két csajt én megkedveltem, a szövegek pedig külön tetszettek, szóval nézem jövőre is.
A mellékszereplőket viszont már kevésbé kedveltem, Coolidge egyszerűen nem tud nem irritálni, mehetne vissza, ahonnan jött.

SyRew - 2012. 05. 09. 00:37

Nálam alulról súrolja a hatost,kajálni szoktam alatta,tökéletes erre a 20 perc,jókat vigyorogsz,de nem kell a félrenyeléstől és a fulladozva röhögéstől tartani.
Mindig előkerül pár vaskos poén,de Max karaktere elbírja.

Egyébként sosem volt awww boobies típus /inkább arc-fenék ;) /
de hát igen el van eresztve,és kényelmes agyhalál állapotába kerülve bámulni a fejedből :P

Gabe - 2012. 05. 09. 00:39

Lehet, hogy az én humorküszöböm túl alacsony, de az is lehet, hogy csak rosszul kultúrálódtam, de én nagyon jól elszórakozok ezen a sitcomon. Egy 7/10 -et megérdemel lazán.
Én amúgy minden rész előtt a végére tekerem, hogy mengézzem, hogy hol áll éppen a pénzszámlálójuk (ami amúgy egy nagyon kreatív eszköz, és lehet, tudni belőle általában, hogy a lányoknak szomorú rész volt vagy vidám (mondjuk legtöbbször nem is változtatták))

ALDO - 2012. 05. 09. 02:19

Nagyon gyenge sorozat. Kb. a 3-4. résznél kaszáltam el.

symor - 2012. 05. 09. 07:05

Ez biztos fájt human :)

Ilyen sorozattal maximum erőszakolja magát a férfiember.
Persze megértem a mazochistákat, meg én :D

Eltiron - 2012. 05. 09. 08:01

A 2 lerobbant csaj pont azért jó, amiket human leírt róla. Igen, borzasztó gagyi díszletek közt borzasztóan alpári poénokat eregetnek papírmasé karakterek, nincs benne átvezető szál, stb., de ez ad neki kellemes retró-fílinget. Nekem minden része bejött, holott ez volt az a sitcom, aminek tényleg csak unalomból néztem meg a pilotját és igencsak meglepődtem rajta, hogy tetszett. Részemről 6-7 pont közé lőttem be, külön pozitívum, hogy nincs benne erőltetett párkapcsolatosdi, ami sok szitkomnak a halála (TBBT pl.)

Dr. Atom - 2012. 05. 09. 09:00

Valahogy én is így vagyok vele. Alpári, néhol egyenesen idegesítő, de azért simán végignéztem.

A maga baltával faragott módján jól van fölépítve a két karakter + a mellékszereplők is.

Az egyetlen pont, mikor elgondolkodtam, hogy abbahagyom, az az volt, mikor behozták Jennifer Coolidge-t. Na, ő konkrétan rémes, a hideg futkároz a hátamon minden egyes perctől, mikor képernyőn van.

Deny - 2012. 05. 09. 09:28

Nekem is nagyon bejött. Szerintem egész “aranyos” sitcom. A csajok közt jó a kémia, és itt legalább tényleg tudtam röhögni. Engem a perverz poénok nem zavarnak, egyedül akkor néztem egyet, amikor Caroline beleesett a lósz*rba. De ennek ellenére nagyon jó szórakozást nyújtott, és mivel a többi sitcom, amit nézek kezd csalódást okozni, erre legalább számíthatok. 7/10 – semmi extra, de nagyon élvezhető, ha úgy áll hozzá az ember.

Eddy21 - 2012. 05. 09. 11:03

Nálam is 7/10. Simán veri némelyik nagyobb költségvetésü sitcomot. A mellékszereplők közül OLEG csillagos ötös, már csak ruhái miatt is.

yeeeyha - 2012. 05. 09. 12:03

Engem annyira idegesített már az egyenruha is, ahogy feszült Kat Dennings mellein, hogy nagyon gyors, fájdalommentes kasza volt pár rész után.

AJ - 2012. 05. 09. 12:22

Nagyon jó sorozat, most fogom megnézni a dupla évadzárót. De szerintem remek volt a S01x22-is. Főleg mikor a metrón vannak és a nő mellettük azt találgatja, miért álltak meg.

Nálam 8/10-es az egész sorozat.

superpityu - 2012. 05. 09. 13:41

nem a legjobb, sőt sok sokkal jobbat is nézek, de valamiért mégis kitartottam. az utolsó pár részt nem láttam még.

a kaszát akkor fontolgattam amikor jennifer coolidge belépet a képbe, egyszerűen ő egy horrible, horrible karakter. idegesítő volt minden megszólalásakor.

Piemaker - 2012. 05. 09. 14:37

Nekem nagyon tetszik ez a sitcom pedig nagyon nehezen próbálok be újakat!
Ez az egy nevettet meg a TBBT-n kivül.
Fura volt olvasni,hogy valaki a HIMYM-rel hasonlítja össze,mert annak háromszor kezdtem neki anno és nem jött be.
De hát ez vagyok én! :)

Bandita - 2012. 05. 09. 16:33

Én menekülök bármi elől, ami szitkom, egyszerűen utálom a műfajt, de a 2 Broke Girls az egyik nagy kedvencem lett. Igazából Max miatt, én is kb. ennyire cinikus meg kritikus vagyok és a helyzetem is valami hasonló, szóval számomra Max spirit animal, egyszerűen imádom. Ettől még nyilván nem tökéletes, de százszor szívesebben nézem ezt, mint pl. a New Girlt, ami számomra nagyon nagy csalódás.

Csigusz - 2012. 05. 09. 18:37

Valahol a 10. rész környékén hagytam abba – és pont a fent vázolt dolog miatt. Addig vagy nem tűnt fel, vagy nem volt ennyire sok a szexuális poénokból, de amikor olyanok repkedtek, hogy egy dildó van a fiókban és az a “fiúja” meg a másik csajnak “olyan az ágyad mint egy vagina” akkor úgy voltam vele, hogy ezt nézzék a nők :D
A hipstereket viszont oltani KELL, ezt nem róhatjuk fel negatívumnak :)

Deny - 2012. 05. 09. 18:55

Ami pedig Jennifer Coolidge karakterét illeti…először én is furcsálltam, de aztán megszoktam, mástnem már a hangján röhögök. “Hooorribol, hoooorribbol.” De pont ez teszi viccessé, meg azért vannak beszólásai

SPOILER

Pl. amikor újraéleszti a szomszédot egy nyelves csókkal, és a csajok kérdezik, hogy él-e, akkor valami olyat vág oda, hogy “él, mert a férfiassága megkopogtatta a nőiességem ajtaját.”

winnie - 2012. 05. 10. 02:58

na, belevágtam a fináléba, hogy lássam, de 10 percig bírtam, nagyon durván szörnyű:) jennifer coolidge tényleg gáz.

arsenal93 - 2012. 05. 29. 21:41

Szerintem egész szerethető sitcom,biztos maradok a 2. évadra is csak írják már ki végre jennifer coolidge-ot.

audreylane - 2012. 12. 18. 16:32

én nemrég kezdtem el, és nagyon bejött. új kedvenc kategóriába tartozik, olyanokat röhögtem rajta, hogy le kellett állítanom egy pillanatra, hogy tudjak figyelni a következő poénra..:) kár, hogy nem annyira tetszett másoknak. mondjuk nem tudom, lehet azért van, mert elég “csajos” sorozat. szóval nekem nagyon tetszik:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz