login |

Castle: vége a 4. évadnak

2012. 05. 08. 19:41 - Írta: CyClotroniC

361 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

Igen szokatlan, ám kifejezetten jó epizóddal zárta a Castle eddigi talán leghaloványabb szezonját, rengeteg kérdést hagyva maga után, ugyanakkor nem kevés lehetőséget is teremtve ezzel a folytatásra.

Anno az egyik legkönnyedebb hangulatú nyomozósként került fel a krimipalettára a sorozat, remekül váltogatva egy darabig a humoros buddy comedy-t, a romantikus vibrálást és persze a heti eseteket, melyeket azért a színesebb darabok között emlegethettünk. Ezen alkotóelemek mindegyike rendesen megkopott erre a szezonra, de erről és a reménysugárt jelentő fináléról spoilerekkel beszélnék a tovább mögött.

A 4. évad a merénylet után vette fel a fonalat, és gyakorlatilag maszatolták el az egészet azzal, hogy nem beszél senki semmiről, Castle az ügyről, Beckett meg az érzelmeiről, utóbbi pedig tökéletes volt ahhoz, hogy a szerethető piszkálódásokat és flörtöléseket felváltsa valami szenvedős melodráma, amit még a finálé tükrében is túl hosszú, részben mesterségesen keltett mélypontnak éreztem.

Mert hát feltehetőleg ezt az egészet azért kaptuk, hogy a nagy egymásra találás a végén jobban üssön, csak szerintem 22 epizódot kár beáldozni 10 perc katarzisért. A helyzet azért nem annyira kritikus, de egyáltalán nem rózsás, mert valahogy mellényúlások sora volt számomra a szezon, pedig nem tűntek el teljesen a sorozat értékei.

A geekes, hihetetlennek tűnő eseteket mindig is kedveltem, és hát most is kaptunk szuperhőst, szellemjárta házat, zombikat és tündérmesét is, de valahogy a főszereplő páros közötti versengés, ötletelés elszürkülése kifakítja sajnos ezeknek az élvezhetőségét is, egyszerűen más volt az atmoszféra az őrsön, és többször is hoztak be Rick számára olyan nőket, akikkel remekül lehet féltékenységet tüzelni.

Pedig próbálták kerülgetni a kliséket az írók, hiszen megint volt dupla rész (bár az eddigi leggyengébb talán), egész jól sikerült bankrablós akciózás, felemás időutazás a 40-es évekbe, meg kínosan hamar kitalálható bombarobbantós rész is. Egyébként mintha a tévutakat, félrevezetéseket is lustábban írták volna idén, mert a szokásosnál is könnyebb volt most mindenre rájönni, bár ez önmagában nem befolyásolja az élvezeti értéket, csupán egy extra, ha meglepődhet a néző.

A lényeg, hogy azért jár nekik a pacsi, hogy nem akarnak egy huszadik CSI lenni, és próbálják ötletes esetekkel és akciódúsabb kikacsintásokkal színesíteni az epizódjaik listáját, csak idén több ment valahogy félre, mint ami betalált, és ezt tényleg csak az átívelő szál rosszul választott kerülőútjának tudom betudni, no meg annak, hogy Rick motiválatlanságával és érdektelenségével egyszereplőssé vált az évad.

A finálé azonban talán helyrerázta az egészet, és remélhetőleg a szappanos mellékíztől is megszabadulhatunk, mert Beckett és Castle egy vitatkozó, versengő párként jóval érdekesebb lehet, és visszacsempészhet valamit az első évad bájából, ami mellett a heti esetek is élvezhetőbbek lesznek.

Alexis és Martha súlya is megfakult idővel, de inkább szerepeljenek kevesebbet, mint a perceket lopják mások elől, pedig Alexis és Castle kapcsolata hihetetlenül szerethető és aranyat ér, és láttam fantáziát a helyszínelős gyakorlati melóban is, még ha kicsit légből kapott is volt az ötlet, de valahogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. Kérdés, hogy most az új sulijával több vagy kevesebb szerep hárul-e majd rá. Remélem az előbbi és újra több apa-lánya pillanatot kapunk majd.

Maga a záróepizód egyébként teljesen más lett hangulatra, és nem csak azért, mert gyakorlatilag nem volt heti eset ezúttal (megoldva legalábbis biztosan nem), hanem az egészet jóval drámaibban tálalták élesebb kontraszttal, intenzív sárgás-barnás színvilággal és igen jól sikerült párbeszédekkel, amikor végre olyanokat mondtak ki, amik végig ott lappangtak a szezon során, sőt talán már előtte is.

Az az érdekes, hogy jóval kevesebb cselekménye volt, mint a gyengébben sikerült átlagosabb epizódoknak, de az összkép mégis felnőttebb és profibb lett, még ha nem is ez a Castle sajátja, mert általában nem hagyják, hogy a komolyra szabott főszál hosszasan rátelepedjen a hangulatra, megfojtva a könnyedségét, de jól is van ez így.

A szezonzáró simán megér egy 8/10-et nálam, amibe beleszámoltam azt a potenciált, amit ez ugródeszkaként adhat az 5. szezonnak, és visszaránthatja a sztorit a gyökerekhez, furcsamód pont azzal, hogy elérnek végre oda, ahová 4 éve elindultak. Az évad viszont biztosan nem több 6/10-nél, és ebben már az is benne van, hogy tényleg lelkiismeretesen próbálnak meg eltérni a kliséktől, ami a heti eseteket jelenti, és ha most nem is találtak be annyiszor, mint szoktak, az igyekezetet mindenképpen lehet értékelni.

361 hozzászólás Ne habozz!

Dávid - 2012. 05. 08. 03:43

Na ezt is megértük, vége ennek az évadnak is.
Az első jelent szerintem nagyon nem kellett volna. Mert teljesen egyértelmű volt, hogy az álom. Esetleg ha úgy oldják meg, hogy a tényleges történetet teszik oda és úgy ugranak vissza az időben. De így elég rossz volt.

Annyira tudtam, hogy a faterral lesz vége. De azért erre én se számítottam. Viszont így már minden világos, hogy miért pont Castle-t hívta. Miért volt neki annyira fontos hogy B-t távol tartassa. Már rohadtul kíváncsi vagyok mi van a háttérben. Szemét AM megint elérte, hogy várjam a kövi évadot.

Na és akkor, hogy szó essen a lényegről, amire már 4 éve várunk. Mit ne mondjak volt drámázás bőven de nem vitték legalább túlzásba.

Színészek alakítása nálam 10/10.

Tetszett az első párbeszéd C és B közt, amikor C elmondta neki az igazat, örülök, hogy nem rendezték le 3 mondatban. Aztán jött Javi és Ryan beszélgetés. Ezek szintén nagyon jók lettek. Végre kaptak megint valami komoly szerepet. Sejtettem már a promok alapján is, hogy velük ez lesz majd. És akkor a csúcspont. C/B kapcsolatának beteljesülése. Nagyon jól megoldották, először kicsit megijedtem amikor C eltolta B-t, mondom: “ANYÁD AZ!” :D Aztán megnyugodtam. Tetszettek B reakciói és jó hamar átsiklott az IGAZI VALLOMÁSON IS, ezen azért jót mosolyogtam. :D Castle pedig teljesen jól reagált szerintem, azzal, hogy lelépett jól odatette magát B-nek, hogy lássa tényleg komoly a helyzet és lássa azt is mit veszíthet.

VÉGRE FELNŐTT MÓDJÁRA VISELKEDTEK MINDKETTEN!!!

Eztán ugye jött a harc a tetőn. Mondjuk enyhén szólva is meglepett, hogy Javit ennyire könnyen elintézte a pasas. ^^’
Ráadásul nem is ment B után egész végig fetrengett a padlón. Aztán ugye jött a harc ami jó lett, sőt nagyon jó. bár néha inkább mosolyogtam rajta. :D Amikor pedig B kapaszkodik a tetőn hát először azt hittem, hogy ha le is esik jó helyre esne DE NEM! Nagyon nem volt az eresz vagy mi a szösz felett. Pont mellette volt. Az is tetszett, hogy a “halál torkában” Castle-t hívta és őt is hallotta, pedig nagyon nem is volt ott. Amit furcsálltam is mert az ő hangját hallottuk. Aztán ugye megjelent a Boss és jelvény/fegyó leadás megtörtént. És jött B jelenete ahogy az esőben visszagondol C-re, itt szintén megörültem, hogy nem sokalltak be, nagyon jól megoldották.

Amit még megemlítenék, Alexis beszéde. Fantasztikus beszéd lett. És ugye meglett az “Always” is. Kicsit féltem, hogy a cím miatt ez az “Always” másoknál hangzik el de nem így lett, még akkor is ha rájuk vonatkozott. Teljesen jól megoldották.

Ezt letudva, kicsivel később jött a végkifejlet. Megmondom őszintén örültem, hogy nem lett ágyjelenet. Egyszerűen fantasztikus volt ahogy B ázott veréb módjára belépett és azt/azokat a válaszokat adta amiket adott. Tökéletes volt (LETT VOLNA) a jelent ha nem cseszik el azzal, hogy látszik B mellkasán a heg. Ami ugye, mint tudjuk nem látszott neki nem olyan régen. Szóval ez egy igen durva baki akárhogy is nézem. De ezt esetleg megbocsátom mert tényleg nem lehet panaszunk erre a részre. Szépen fel volt építve a végkifejlet is elég ütős Cliff lett.

Ja igen majdnem kihagytam. Temető jelentet nagyon jó lett. Kicsit itt is féltem, (igazából kb mindenhol mert nem bízok AM-ben már kicsit se xD ) hogy elbénázzák valami irdatlan baromsággal, nyálas felesleges drámázással. De nem tették. TÖKÉLETES volt, és nem lett klisés. Erre mondják, hogy a kimondatlan szó ereje.

Végszóként annyit kérdeznék: HA ILYEN JÓ RÉSZT ÖSSZE TUD DOBNI A.M., AKKOR MI AZ ISTENÉRT SZENVEDETT EGÉSZ ÉVADON ÁT SZINTE? MIÉRT CSAK AZ UTOLSÓ RÉSZRE ERŐLTETI MEG MAGÁT?

Egy biztos nem dobom a sorit mert állatira kíváncsi vagyok most, legalább 4 dologra. Gondolom nem titok senki előtt, hogy mikre. De azért megírom.

1. C/B kapcsolat folytatása, hogyan alakul.

2. Martha és Alexis véleményére amikor hazaérnek és meglátják őket esetleg az ágyban vagy épp gofrit nyomva az arcba egy szál pizsiben nevetgélve a konyhában. :D Na jó talán túlságosan is elszállt a fantáziám. De tuti, hogy poénos jelenet lenne.

3. Ryan és Espo-val mi lesz. És persze Kate és Espo munkahelyével kapcsolatos kérdések. Valószínűleg visszakapják ha nem is azonnal mivel mi értelme lenne akkor a sorozatnak. :D De arra vagyok kíváncsi, hogyan kapják vissza.

4. És végül a legfontosabb talán. Mit akarnak Mr Smith-től. Direkt nem írom le az igazi nevét, hogy akik még nem látták ne lepődjenek meg. És vajon mi lesz vele, oda kerül ahova az ügynök akarja küldeni ^^ vagy marad ahol van. No meg ugye mit rejtegetnek. Bár szerintem ez nem fog kiderülni akkor se ha belemegy az alkuba az öreg. Mellesleg durva, hogy Monti ismerte Smith-t, viszont így már értem, hogy miért engedte meg, hogy C ott maradjon az őrsön nyomozni B-vel. :D
Mellesleg a kép igen jó lett róluk. Egyértelművé tett mindent.

No jó hosszú post lett. De megérte mert végre már kaptunk egy majdnem tökéletes részt. Egyértelműen évad legjobb része és egyértelműen 9/10-es pontozást kap tőlem. 9 ugye azért amit fentebb említettem hibát, plusz 1-2 bakit.

ui: Ja és persze így belegondolva kicsit később, kihagytam még valamit. És ezzel talán meg lesz magyarázva az is, hogy miként kerül mindenki vissza az őrsre. Az pedig az lesz, hogy megölik Mr Smith-t ás ugye aki látta az tudja már, hogy akkor onnantól dupla nyomozás indul két szülő ügyében is. ^^ Tetszene amúgy ez az ötlet ha megvalósulna.

Manci - 2012. 05. 08. 13:04

Amikor eloszor mutattak a teton logos jelenetet, azt gondoltam, gyerekek ne mar, ez annyira klise. A fel vilag azt varta, hogy biztos C lesz a hos, aki megmenti. Orultem, hogy vegul nem o ment erte.
Magarol a nyomozasrol nem tudok tul sok mindent irni. En mar reg elvesztettem a fonalat. :D kene csinalni egy kis osszefoglalot, hogy pontosan mirol is szol ez a JB ugy, mert ahogy olvasom, mar a kintieknek sem tiszta az egesz sztori. Az espo-ryan reszek tetszettek, bar sejtettem, hogy lesz koztuk valami nezetelteres (ahogy ti is irtatok).
A “titkos” parbeszedrol: nekem nagyon tetszett, hogy C vegre elmondta, ami a szivet nyomja es a sarkara allt. Igy mar kevesbe papaucs. :D
A temetos resz: ez is igy volt jo, ahogy volt. Nem tul sok, nem omlengos, nem elnyujtott. Eppen annyi, ami eleg ahhoz, hogy lassuk B vegso bepocceneset (azt az elszant fejet gyakorolni fogom, hatha elijeszti a rosszindulatu zenekritikusokat a koncertek elott). :D
A teton: en is mosolyogtam, amikor B csak pufolte a hapsit, az meg allt, mint egy zsak krumpli es megvarta, amig kihisztizi magat, majd lekevert neki egy akkorat, hogy szegeny felnyalta a padlot. Meg amikor B a hatara ugrott a manusnak.. De aztan jott a peremen logas. Na itt mar nem tudtam mosolyogni.
Igazabol ez volt az a resz, amikor (tudom, gaz) elkezdtek konnyek gyulni a szemembe. Amikor mondja, hogy “oh god, not like this, c’mon” , akkor csak ultem, hogy b.ssza meg. Es amikor alulrol mutattak a peremet, teljesen atereztem azt a remenytelenseget, es utana jott a “Castle…”. Huh. De akkor razott ki a hideg, amikor mar tudta, hogy erte jottek, es az ujjai kezdtek elengedni a parkanyt, es ez a szerencsetlen meg csak kiabalta, hogy Castle, noooo, I’m here.
Tokeletesen ertem, hogy miert Castle hangjat hasznaltak, amikor Ryan felhuzta. Ahogy kerdezte, hogy Castle?, es utana ahogy kinezett Ryan valla mogul.. A szivem szakadt meg.
Az utolso 6 perc Alexis beszedevel mar total kiaakasztott. Eleve imadom ezt a szamot (In My Veins), igy erzelmileg mar alapbol kompromittalo volt a helyzet. A. beszede nagyon szep volt, tartalmas, es nekem is bejott, hogy kevesbe csopogos modszert taltak az always kimondasara.
Hinta.. Ez mar a riseban is sziven utott. Akkor is imadtam azt a jelenetet, es most, is ezzel a zenevel megtette a hatasat.
C-B smaci: itt azert nevettem egy jot. Amikor C kerdezi, hogy mi tortent, olyan benan vagtak ossze a jelenetet, hogy B a tenyeret kabe 4szer veszi le-teszi vissza C arcara. :D de amugy korrekt jelenet volt, szeretettel, szenvedellyel. A hegen en is agyaltam, de vegul is arra jutottam, hogy anno a balon gondolhatunk arra, hogy egy kis utomunkaval B egyszeruen eltuntette a sebhelyet, elvegre kit erdekel, nem a nagykozonsegre tartozik, hogy egyszer mellkason (sziven?) lottek. De a lenyeg ott volt benne, Cnek el kell fogadnia, hogy mi tortent, mert B mar megtette.
A legvege nekem ezek utan a leszarom kategoria volt. Emocianlisan annyira kiutottek a korabbi jelenetek, hogy erre mar nem udtam erdemben odafigyelni. :D
Osszessegeben a C-B megoldas tetszett, de maga a sztori nem volt egy nagy durranas. A kill shot, vagy a cops and robbers talan meg akciodusabb volt, de amit a szineszek beleraktak.. Hatalmas volt! Arcom leteszem! :) kivaltkepp Stana.
Viszont ami meg nem tiszta, hogy a s.gg Ausiello blind itemje akkor most kire is vonatkozott? Oke, osszejottek, de nem fekudtek le egymassal (legalabbis minket nem avattak be :D).
Varom az otodik evadot, kivancsi vagyok, hogy mit kezdenek B es Espo lemondasaval. Es persze remelem, hogy megmutatjak, hova vezette el B C-t a vegen. ;)

//bocsi, ha ertelmetlen lett, de hirtelen felindultsagomban irtam. :)//

barbamama - 2012. 05. 08. 13:37

Nagy elvárásokkal ültem le megnézni az évadzárót, és csodák-csodájára nem kellett csalódnom. A BM ügy már engem sem köt le, de azért valamennyire sikerült felkelteniük az érdeklődésemet ezzel a cliffel, úgyhogy az 5.évad így most elég várós lett. A fenébe:) (messze van még szeptember. És milyen durva lenne, ha nem lenne 5. évad)
Végre értelmesen kezelték B és C karakterét…nem értem eddig miért nem lehetett ilyen párbeszédeket írni nekik. Castle I love you-s vallomása nekem könnyeket csalt a szemembe, főleg mikor mondta, hogy azért vitt B-nek kávét minden reggel, hogy lássa mosolyogni. B-től is vártam volna egy ILY-t, de a tetős jelenettel ezt is kiváltották, nekem nagyon tetszett, ahogy C-t hívta. Meg persze a hintás rész is jó volt, nekem is az egyik kedvenc jelenetem volt a Rise-ban, mikor a hintán ülnek.
Alexis beszéde tökéletes volt, nagyon illett a rész hangulatához. Azért örültem, hogy nem volt otthon senki, mikor B betoppant C-hez, mert volt bennem kétség, hogy talán mégsem fog megtörténni a LÉNYEG:) De megtörtént, és hát elég érzelemdús lett. Mondhatnám tökéletes volt úgy, ahogy volt, nem volt sok, és nem volt kevés. Talán az összevágás szebb is lehetett volna, nem tudom erre miért nem figyeltek oda jobban.
Ezután már én sem tudtam odafigyelni az utolsó jelenetre, de aztán pótoltam. A logikai bakik már engem sem idegesítenek, mert olyan bonyolulttá tették ezt az ügyet, hogy ember nem tud rajta kiigazodni.
Nathan és Stana játéka csillagos ötös, vagy inkább hatos. Ilyenkor arra gondolok, hogy ezeket a szuper színészeket elpazarolták majdnem egy egész évadon át, mikor ilyen érzelmek átadására képesek??? AM-et még mindig utálom, nem tudom megbocsátani neki ezt a 4.évados szenvedést. Persze sokan dicsőítik most, és ő el is hiszi magáról, hogy mekkora király. Most tényleg ott vagyunk, hogy nagyon sok lehetőség van, hogy merre induljanak a következő évadban, lehet még ez a sorozat újra nagyon jó, de én nem bízom AM-ben egy cseppet sem.

Sacc/kb - 2012. 05. 08. 20:11

Szerintem sem volt rossz rész. Innen lesz izgi nem elmoonlightningilni.

makaay - 2012. 05. 08. 20:14

hát továbbra is maradni fog a heti listán:)

nembírtam,de a finálé utolsó percein sírtam..

MargieM - 2012. 05. 08. 20:19

ahogy ismerem az ilyeneket (tökéletes pár összejön évadzáróban) vagy szakítanak évadnyitóra vagy a sorozatot kaszálják. de persze reméljük hogy nem!

the_robbie - 2012. 05. 08. 20:26

nálam is marad a listán, viszont maximum 4/10 reszemrol – igen idegesito (ugyanigy mint a Mentalistanal is) hogy az evad vegen egy reszre behozzak a huha nagy sztorit, aztan 20 valamennyi reszig nem hallunk rola. es ami mar csak hab volt a tortan : Javier ahogy kirohan, a masik meg I “I had to” (szegyellem, de nem jut eszembe a neve), persze o az utolso arulo, viszont hogy Beckett eletet megmentette, azt valahogy senki nem latja :) es a valedictorian speech az erzelgos vegehez, hat… :D osszegezve : szeretem en eppenseggel a Castlet, csak nem tudok rajonni miert

LoGi - 2012. 05. 08. 20:32

well said mister! mindennel egyet értek. sajnos évad közben már nagyon haragudtam a sorozatra néhány rész után, annyira mellé nyúltak idén. de legalább az évadzáróban tényleg jók voltak a szövegek is, valamint jó esély van arra is, hogy az 5. évadra visszatér a korábbi színvonal a túlhúzott váltás után.
azért a sorozatnak nagy kliséje a részek elején lévő “megtévesztő” flashforwardok :D előszeretettel játsszák el, aztán mindig olyan gagyi lesz végül (főleg, hogy a mostani fináléban Kate simán el is oldalazhatott volna a pár méterrel odébb lévő terasz fölé, ha már egy kézzel is bírta magát tartani :O).
ennek ellenére nem bánom, hogy nézem a sorozatot.

CyClotroniC - 2012. 05. 08. 20:35

Mondjuk azt nem akartam kiemelni, mert nem tudom, hogy ilyenkor veszélyesebb-e visszakapaszkodni a másik kezeddel, vagy már erő nincs benne annyi se, hogy felemeld, de olyan fura, mikor lecsúszik az egyik kezük és még úgy lógnak egy fél percet, meg se próbálva a másikkal újra megkapaszkodni. Mondjuk ez volt már máshol is, de olyan sután néz (bár lehet, hogy tényleg csak rontana a helyzeten, ha kapálózna vissza a másikkal, nem tudom).

lynx - 2012. 05. 08. 20:38

a pilotról és az első évadról hol tudok olvasni?

LoGi - 2012. 05. 08. 20:40

Szerintem simán csak a “drámaiságot” fokozták vele :S A rész egyetlen gagyi része talán az. Persze az előtte a bunyós jelenet jó volt, még akkor is, ha éppen Kate kapott nagyokat.

hunlord - 2012. 05. 08. 20:44

Hihetetlenül nyomasztó volt, hogy ezt a Becket-Castle dolgot képesek voltak idáig húzni! Évad közben már szinte vártam, hogy az egyes epizódokban – amikor behozták a kapcsolatukat – hogy fogják a rész végére szinte semmissé tenni a történteket. A 6/10-el teljesen egyetértek.

winnie - 2012. 05. 08. 20:48
Desperate HOUSEwife - 2012. 05. 08. 20:55

Nagyon jó évadzáró volt, igazából hatalmas megkönnyebbülés, hogy tudnak még ilyeneket írni. Nagyon sokan emlegetik a finálé kapcsán, hogy végre érett, felnőtt párbeszédek voltak, ez valóban így van, egyik legnagyobb pozitívum az a CB beszélgetés volt, ahogy Castle dühösen szerelmet vall (“4 évek várok rá, hogy észrevegyél!”), csak ilyenkor ugye felmerül a kérdés, hogy az évad többi részében miért nem lehetett ezt a színvonalat hozni?
Továbbra is szeretem a Castle-t, de most a sorozatról alkotott véleményemhez nagyban hozzájárul ez az évadzáró, felhúzta rendesen, hogy végre meg merték lépni, és karakterhűen és stílusosan csinálták. És valóban, ez a helyzet most visszahozhatja C és B között azt a csipkelődést, amit sokan annyira szerettünk, hiszen jól látszott, hogy továbbra is fantasztikus köztük a kémia – akkor, amikor önmagukat és nem önmaguk kilúgozott változatát adják.

Laney - 2012. 05. 08. 21:50

Nekem tetszett, örülök, hogy ilyen résszel búcsúztunk a 4. évadtól. Nem spóroltak az érzelmekkel, végre felnőtt módjára viselkedtek a szereplők (C és B), nem mint az ovisok. Ha nem így sikerült volna, biztos, kevésbé lelkesen várnám a folytatást, és szeptemberig szidnám AM-ot :D Így viszont remélem, hogy az 5. évad felfelé fog ívelni, és vissza kapjuk, a könnyed, humoros, szórakoztató Castle-t, és a drámát mellőzik, és Castle nem Beckett központú évad lesz.

ldavid - 2012. 05. 08. 21:55

az ilyen komolyabb részeket nem szoktam szeretni, ez sem tetszett maradéktalanul, viszont a végére már-már sorozatzáró hangulata lett, az tetszett

6/10 jónak tűnik az évadra

_Allen - 2012. 05. 08. 22:22

Az egész évad olyan íztelen volt, hogy teljesen elment a kedvem a sorozattól.

Wellington - 2012. 05. 08. 22:34

Nagy reményekkel ültem le a gép elé, olvasva a fináléval kapcsolatban estig megszületett hozzászólásokat.
Aztán úgy keltem fel a gép elől, mintha képen vágtak volna. Egy péklapáttal…
Háromszor…

Ha valamikor akkor most nem tudok elmenni szó nélkül a történet átgondolatlansága mellett. Miért pont 11 hónap után találja ki a szuperbefolyásos főgonosz, hogy kellenek neki Monty aktái? Ha szuperbefolyásos főgonoszként alkut kötöttem Mr. Smith-szel, akkor miért kell ekkora hajcihő, hogy a személyazonosságát kiderítsem? A szuperbefolyásos főgonosz megbízottjaként miért hagyom életben azt a két rendőrt, akik rám találtak, pláne úgy, hogy a végén megígérem, hogy kinyírom azt a nőt, akit X órával ezelőtt kinyírhattam volna?
Ha életem értelmének az élete veszélyben van, miért akkor hagyom magára? (Az epizód címe meg az volt, hogy always…)
És még hosszasan lehetne sorolni.
Sztori: 0

Azzal sem értek egyet, hogy normális párbeszédek voltak. Pláne, nem így többes számban. C bevallotta B-nek, hogy szereti, amit tudott B és tudott a néző is. B persze erre egyáltalán nem reagált. Most sem. Információtartalom: 0.

A nagy egymásra találás. Mennydörgés és villámlás? Ez most komoly Mr. Frusztráció? A nagy Ő csurom vizesen, őzike szemekkel ott áll C bejárati ajtajában és ő annyit tud mondani: Mit akarsz Beckett?

Áh, nem is folytatom. Végigszenvedtük ezt a 4. évadot valahogy, de a nagy kérdés, hogy mi lesz az ötödikben. Hogyan tovább?

Sanna - 2012. 05. 08. 22:34

nekem tetszett a finálé, remek színészi játékot kaptunk mindenki részéről, végre felhozták a “B. tudja” dolgot, de olyan nagyon nem reagált rá, remélem, hogy ezt még majd visszahozzák, de sajnos kétlem

Alexis beszéde remek volt, piros pont jár érte

BM ügy annyira nem érdekelt, mint B-et, aki éppen mással volt elfoglalva, B-C rész végi jelenet úgy volt jó ahogy, és ahogy B odahúzta C kezét a lövés helyére…hát valami ilyesmire gondoltam volna én is, ha én írtam volna a részt, jár érte a piros pont, viszont nem tudom megbocsátani AM-nek, hogy a Limey-ben annyira elfeledkeztek róla, pedig olyan fontos része volt az egész évadnak, és B egész viselkedésében, ezért jár a fekete csillag

Mr. Smith pedig benne van a kakiban, ahogy B is és C is, szóval a veszély nem múlt el, ezt a fránya ügyet sosem fogják megoldani, nem derült ki, hogy vajon C talált-e valami új infót a BM üggyel kapcsolatban (de ezek után nem hinném), másrészről a kutatása még csak a kukában foglalja a helyet, még biztos találkozunk vele

teljes mértékben átéreztem Ryan helyzetét az epizódban, az egész epizód alatt próbálta meggyőzni a társakat, hogy más utat is járni lehet, mert muszáj, és mikor C nem vette fel a telefont, akkor tudta, hogy nincs más választása, minthogy segítséget kérni a főnöktől, és milyen jó tette, mert visszavonom a korábbi kijelentésemet, B nem élte volna túl ezt a zuhanást, szerintem B részéről nem lesz gond a békülés, mert be fogja látni, hogy Ryan jól cselekedett, Espo kicsit körülményesebb lesz, de remélem, hogy helyrekerülnek majd a dolgok

tetős jelenet remek volt, ahogy B csépeli a palit, ő meg csak állt és a végén egy jól irányzott ütéssel leterítette, ahogy ott lógott végigszáguldott benne, hogy mi mindent veszít el, hogy rátette az egész életét egy olyan ügyre, aminek úgysem lesz megoldása, a rejtély amit sosem fog megoldani, ahelyett, hogy elsétálna és továbblépne C-vel, és élnének boldogan

lehet hogy a jelenlegi B képes arra, hogy ezt megtegye, de AM gondoskodni fog afelől, hogy B sose felejtse el ezt a fájdalmas pontot az életében

de pont ezért várós a kövi évad, mert ahol most vannak akár valóban elvihetik abba az irányba a sorit, hogy hagyják a BM ügyet és hagyják B-et, de sajnos annyira fontos része a sorozatnak, hogy ezt kétlem, másrészről az összehozásukkal egy olyan lehetőség nyílik meg, hogy végre visszatérjen a kiszürkült, és fájdalmasan szétrombolt karakterek közötti összhang, amit említettünk már, mert bizony van itt kémia, nem is akármilyen a két szereplő között

egy szó mint száz, C-B civódásokat, jobban felépített ügyeket, több Martha-t, több Alexis-t, több Lanie-t, és több Perlmutter-t a kövi évadban, hajrá hajrá, és basszus sok volt ez egy részbe beletuszkolni azt kell hogy monnyam, de most már mindegy

ahogy írtam korábban is, nagyon remélem, hogy Mr. Smith titok guy nem C apja, mert akkor AM-et nagyon megverem, így sem bízok benne sajnos, mert beáldozni és elfecsérelni egy teljes évadot a majdnem semmiért, azért az nagy luxus a mai sorozatvilágban, évadot nem pontozok, viszont a finálé simán 8/10 nálam

CyClotroniC - 2012. 05. 08. 22:35

“Miért pont 11 hónap után találja ki a szuperbefolyásos főgonosz, hogy kellenek neki Monty aktái?”

Szerintem ezzel még foglalkoznak, legalábbis nagyon ajánlom, mert egyértelműen itt ezzel a kérdéssel lehet tovább menni. Ha rájönnek, hogy miért pont most kell a cucc, akkor szerintem lehet továbbhaladni a nyomozással.

Viszont a rész végi ígéretet én se tudtam hova tenni… o_O

petecz - 2012. 05. 08. 22:47

Stana hihetetlen jó volt.

Benjy - 2012. 05. 08. 22:51

Számomra évad jól indult, évadnyitót leszámítva, aztán téli szünet után minden lejtmenetbe került.(a zombis rész kifejezetten tetszett)Jött a mézesmadzag, és az egy helyben toporgás.Az utolsó 5 részt ma néztem meg nagy sietségben.Érdekes volt nézni, ahogy 3 rész alatt Castle, miként reagált Becket hazugságára, és Becket miként próbálja azt figyelmen kívül hagyni.Úgyhogy szkeptikusan vágtam bele évadzáróba.Két dolog nem tetszett.Egyrészt a rész eleji flashback súlytalan volt, és inkább csak marasztalni próbált, hogy “izgi lesz az évadzáró, ne kapcsolj ki!”.Másrészt ez a játék a színekkel sem jött be, túlságosan természetellenes volt.Viszont összességében tetszett évadzáró(7/10-et számomra mindenképp megér), a drámai felhang, a nagy egymásratalálás, és hogy feldobták a labdát, ezek után már csak jól kell lecsapni.Nem hittem volna, de elérték, hogy maradjak, ha nem is végig, de a kövi évad elejére mindenképp.Az évad egy erős közepes volt, ha nem vacakoltak volna évad közepén lehetett volna sokkal jobb is…

pongi - 2012. 05. 08. 23:13

Valahogy nem tudom magamban hova tenni ezt az évadot. Nem mondom, hogy nem tetszett. Sokan mondják, hogy végig szenvedték. Ezt a szenvedést én a 15 rész felé kezdtem érezi, ahogy szerintem mások is. A 47 sec-től az Undead again-ig, ahogy belesűrítették a dolgokat az botrány volt, de azért nekem minden részből (még ezekből is) volt olyan pillanat, ami tetszett, és megmosolyogtatott max az összkép nem volt tökéletes.

Előjöttek, a nagy baráti beszélgetések (B-L), amikről jogosan kérdezhetjük, hogy hol voltak eddig? Szerintem ezen a ponton telt be mindenkinél a pohár, hogy olyan dolgok kerültek elő, amikről csak tudat alatt tudtuk, hogy hiányzik, de ha nem hozzák fel, eszünkbe se jut.

Ezután következtek a gyerekes dolgok, amin mindenki kiakadt. Sajna az életben sem mennek a dolgok gördülékenyen, de én is éreztem benne néha túlzást.

Évadzáróról:
Nekem is tetszett, csak már lassan nem tudom követni ez a JB ügyet.:D Az, hogy ezt miért nem lépték meg ezt előbb, hogy a főgonoszt és az embereit előveszik, szerintem érthető, de nem is. Nem szólhat minden rész erről, mert unalmas lenne és megfulladnánk. Viszont kicsit idegesítőnek találtam, hogy ehhez 22 részt kellett várni.

Imádom Javi-t, de engem kicsit idegesített, hogy egy szó nélkül loholt a Beckett nyakába, mint egy pulikutya. Oké, hogy segíteni akar, de nekem ez most nem jött be. Viszont, ahogyan a Ryan-t beállították az nagyon is. (és biztos vagyok benne, hogy segíteni fog nekik visszakerülni az őrsre.) Kicsit többet foglalkozhatnának az ő személyiségükkel.

Elején nem kellet volna az a jelenet, hogy B lóg a tetőn. Amikor viszont B, azzal a csávóval verekedett a tetőn, az jutott eszembe, hogy jövőre a Beckett majd biztos 2 ajtós szekrénnyé akarja gyúrni magát, hogy végre legalább egy karcolást is ejtsen rajta :DDDDDDDDD

C-B: Örültem, hogy végre normálisan megbeszélték a dolgokat.
Aranyosak voltak az elején, amikor B megfogta C kezét, de amikor jöttek a többiek szolidan visszahúzta. :D
A nagy egymásra találás, pedig szerintem romantikus volt. Igen is megértem C-t, hogy megkérdezte, hogy mi van. Amikor C viszont rávetette végre magát B-re elfogott a nevetés. Olyan feje volt mint egy sátánnak (sorry, Mr. Fillion):D
A jelenet egy kicsit bénán volt megvágva, de azt hiszem ez megbocsájtható. :D

Az tuti, hogy én is maradok a következő évadra. És csatlakozom az előttem szólóhoz, hogy én is még mindig imádom a Castle-t, de fogalmam sincs miért! :)))

Memari - 2012. 05. 08. 23:16

nem a 4. évad miatt szerettem meg a sorozatot, de majdnem ez vezetett ahhoz, h itthagyjam, az színészi játék mellé végre újra több lehetőség előtt áll a sorozat, meglátjuk hogy tudnak élni vele.

Az évad felejtős, max 2-3 rész, de inkább jelenet emelhető ki belőle, a finálé azért javított a megítélésen

Sherlock20 - 2012. 05. 08. 23:21

Amilyen rossz volt az évad pár részt leszámítva, olyan jó lett a finálé. Tele volt érzelmekkel, nagyon jól játszottak a színekkel, a párbeszédek is rendben voltak. Alexis beszéde volt szerintem a rész csúcspontja, nem is az utána jövő C-B esemény, bár annak is már ideje volt. Remélhetőleg vették az adást a készítők, hogy a 4. évadot a rajongók többsége nagyon nem szerette, és visszatérnek az 1. évados stílushoz, kiegészítve azzal, hogy C-B “egy tálból esznek, egy kötélen lógnak, mindig csókolóznak”. Ugye itt nem fog befigyelni majd egy HOUSE szerű “hoppá, csak álom/hallucináció volt”? :D
Castle papa meg érdekes szál lesz. B az anyja miatt, C meg az apja miatt fog nyomozni. Új átívelős szál megvan ebben a tempóban a következő 3 évadra.

Szóval jó volt ez, 8/10 az én részemről, de ezzel nincs megbocsátva az egész évados bánázás.

Faniel - 2012. 05. 08. 23:28

Akik tudják, azok honnan tudják, hogy kicsoda Smith?

Desperate HOUSEwife - 2012. 05. 08. 23:33

A “csak hallucináció” helyett én sokkal jobban félek a Bombshells-effektustól, ha már House. Főleg úgy, hogy az összejövős jelenet nagyon emlékezetetett a Help Me végére, hasonlóan szép volt az is. House-nál baromi ígértes volt a folytatás is, jól is kezdték, aztán egyszer csak ki úgy döntöttek, hogy ideje szétszedni őket, és totál béna, mesterséges eszközökkel tették meg, semmi értelme nem volt. El is tört ott a sorozatban valami, nagyon remélem, hogy itt ezt elkerülik.

Sherlock20 - 2012. 05. 08. 23:37

Faniel: AM tett egy utalást arra, hogy Castle papa feltűnik az utolsó képkockákon. Ha ez így van, nagyon más nem lehet, mint “Mr. Smith”

Végülis ha azt nézzük, a House-ban 6 éven át húzták egymás fejét, igaz, ott nem volt rögtön egyértelmű, hogy rögtön összejönnek majd, de minden évadban voltak utalások ott is. És valóban erőszakkal szétszedték őket. Remélem itt nem így lesz.

És tényleg, tudtam, hogy emlékeztet valamire az a jelenet, hát House, tényleg. Még a “sebeffektus” is megvan. :)

Junkieka - 2012. 05. 08. 23:39

Ez a rész olyan volt, mintha egy teljesen más sorozat egyik epizódja lett volna, csak ugyanazokkal a szereplőkkel. Vagy mintha egyben felvették volna az átívelős sztorit és közbe betoltak jó sok hígítót, hogy meglegyen az évad. Annyira más volt. És most egy picit meg vagyok bántva, mert mintha picit hülyére vettek volna. Ekkora drámai különbséget az évad részei és a finálé között még nem láttam. Egem zavart kissé.

Mekkora szemétség lenne, ha a következő évad első jelenete itt folytatódna: C és B éppen egymásnak esnek, amikor belép anya vagy a lány, a pár szétrebben, oda a varázs és az egész ötödik évadban kínosan kerülik a témát, esetleg a fináléra megint összehozzák őket. :D

És milyen jó, hogy most már tudjuk, hogy Linden apu a Killingből miért nem ér rá többet foglalkozni a fiával. :D:D:D

pongi - 2012. 05. 08. 23:56

@junkieka az csúnya húzás lenne, de szerintem már akkor se lenne helye a “nem beszéljük meg a dolgokat” szituációnak.
Az álom megoldás meg egyenesen botrányos megoldás lenne. :D
Viszont, amit már valaki említett, az aranyos. Hogy reggelizgetnek, és egymás szájába lógnak és stb., mikor “lebukank” :)Csak a fejekért megérné….:D

Kíváncsian várom a folytatást. És remélem minden ott folytatódik, ahol abba maradt és nem lesz ugrás. Az nagy hiba lenne.

Lezuzius - 2012. 05. 09. 00:19

Wellington :
“Ha szuperbefolyásos főgonoszként alkut kötöttem Mr. Smith-szel, akkor miért kell ekkora hajcihő, hogy a személyazonosságát kiderítsem?”

Megzsarolta oket nevtelenul, ahogy az el is hangzik.
Valamit a teton a bergyilkos csavo meg nem tudta kinyirni mert nem volt meg a zsarolo (bar otthagyta logni).

Laney - 2012. 05. 09. 00:28

Csatlakozok Alexis beszéde nekem is nagyon tetszett! A rész végét szerintem kicsit bénán vágták össze, és abban a romantikus pillanatban, ahogy Pongi is írta, én is majdnem elnevettem magam, mielőtt C letámadta B-et, villámlott és olyan félelmetes volt Nathan F. feje :D örülök, h nem csak én gondolom így :D A zenék is a hangulatnak megfelelőek voltak!
Remélem, hogy az 5. évadban folytatása lesz a kapcsolatuknak, és nem szeretnék időugrást :/ Kíváncsi leszek, végül B és Esposito hogy kerül vissza az örsre, és remélem hamar rendeződik Espo és Ryan viszonya.

Nill - 2012. 05. 09. 01:16

Hol vagy Neo? Hiányolunk!

uTomi - 2012. 05. 09. 01:29

Brutális lett ez az évadzáró gyerekek. Nem is tudom hová tenni akkora kontraszt különbség van az egész silány évad és a vége között, hogy jól felképelném az összes írót és rendezőt az egész évi munkájukért. DE ugye amikor pont a kaszán gondolkodtam (!not) behúznak egy ilyen részt és megint berántanak legalább egy évadra. Félelmetes. Annyira unalmas volt már, hogy nem mondják ki a dolgokat, hogy csak kerülgetik, hogy mindig valami közbejön és erre tessék most mindent kimondanak és minden (szinte) megtörténik. Nem is tudtam hirtelen mit kezdeni a dologgal, legalább 3x visszanéztem a fontosabb jeleneteket.
Alexis beszéde kikészített. Percenként néztem , hogy még mennyi van hátra a részből és eközben folyamatosan azon járt az agyam, hogy ugye nem úgy lesz vége, hogy Beckett elmegy, Castle leszarja aztán Jó napot. Amikor pedig Bekcett feltűnik Castle ajtajában (bőrig ázva amitől csak még szexisebb lett) és megcsókolja Castlet aki meg el löki, rögtön az jutott eszembe, hogy ez hülye. Ha így hagyják abba kasza, de szerencsére nem így lett és egyetértek abban, hogy jó, hogy nem kaptunk ágyjelenetet és azt mindenki fantáziájára bízták. :D
Nagyon remélem, hogy Castle és Beckett továbbra is együtt lesznek, attól még lehet feszültség, romatika (pl. első randi), veszekedés stb. Lásd Bones. Pont a minap néztem, hogy mennyire jól megoldották az írók hiszen egy percre se lett unalmasabb a sorzat attól, hogy összejöttek sőt egy egészen új szintre emelte azt. Nagyon sok dolgot ki lehet ebből hozni, majd meglátjuk.
Részemről egyértelmű, hogy Espo és Beckett visszakapja a munkáját, ha mást nem Castle gondoskodik erről. Elvileg van elég befolyása.
Ami Mr. Smith illeti, hát ha tényleg ő Castle apja akkor az nem kicsit érdekes lesz bár akkor nem hinném, hogy meg fog halni. Ezt is meglátjuk.
Nagyon sok kérdést meg kell még válaszolniuk a készítőknek de baromi nagy piros pont nekik ezért az évadzáróért. Egy szó mint száz biztosan ott leszek az 5. évadnál és nagy pacsi az íróknak ezért a részért.

uTomi - 2012. 05. 09. 01:33

“mielőtt C letámadta B-et, villámlott és olyan félelmetes volt Nathan F. feje :D örülök, h nem csak én gondolom így :D”

És tényleg. Nekem is az jutott eszembe, hogy ez beillene egy “B” kategóriás horror film egyik jelentének. Beckett helyében és beszartam volna Castle-től!
Engem egyébként már csak egy dolog idegesít ezekben a sorozatokban. MIÉRT mindig a vezetéknevükön szólítják egymást. Az ok, hogy munkatársak de könyörgöm még akkor is amikor Beckett csak rá tudott gondolni a halál árnyékában, miért nem azt mondta, hogy Rick???? Ez nekem annyira furcsa. Vagy amikor bocsánatot kért a csók után, akkor sem Rick volt hanem Castle! Másnap ez nem fura.

Lajoska67 - 2012. 05. 09. 02:20

A vezetéknéven szólítás már nagyon rég feltünt nekem. Az összes sorozatban ez van, és rettentően idegesítő. Gondoljatok a Chuckra: a két ügynök végig úgy szólította egymást, Casey lényegében mindenkit, és így tovább. A mentalistában kivétel nélkül mindenki úgy szólítja a másikat. Az X-akták egy régebbi példa ugyanerre. De mondhatnám a Dr. Csontból Angelát, aki Hodginsnak hívja a férjét(!). Nem tudom, mi lehet az oka.

Ez a rész amúgy nem volt rossz, de a “fő szál” nem ment előrébb, és sajnos változás se lesz, a következő évad elején szépen visszasündörögnek majd a rendőrséghez mind a ketten, azt kész.

wilson - 2012. 05. 09. 05:49

Én a 17. résznél abbahagytam. Megelégeltem azt, hogy feláldozták az egész sorozatot az egy helyben toporgásért. Valahogy irónikusnak tűnik visszatekintve az, mikor a showrunner a Bones-ról beszélt, hogy elhúzták a romantikus szálat és már annyira friendzoneba kerültek, hogy nevetségessé vált az egész, de majd ők megmutatják.

Nem mutatták, sőt, ebben a nagy huzavonában sikerült még az ügyeket is ZS szintre degradálni, ami felfoghatatlan, mert az első 3 évadban még a CSI-t is verően jók voltak maguk az esetek is.

Mostanra meg átfordult az egész a gigantikus klisékbe, már a tray-ben nézés se kötött le, nem motivált semmi, hogy ránézzek.

Ezt az évadzárót megnézem és persze a következő évad elejét is, de ha nem változik semmi, kaszálok. Pedig azt szinte sose szoktam, csak ha NAGYON nem tetszik valami – de ez általában csak az újoncokra igaz, már elkezdett, évek óta nézett sorozatokat nem hagyok ott, ha már annyi időt beleinvesztáltam. Ez volt az első kivétel…

Sanna - 2012. 05. 09. 05:58

úgy tudom, hogy a premier ott kapcsolódik a történetbe, ahol a finálé abbamaradt, azaz most nem lesz ugrás, de részen belül biztosra veszem, hogy lesz pár hónapos ugrás, meglátjuk

Neoprimitiv - 2012. 05. 09. 07:25

@Nill: köszi, ez nagyon jól esett!

Nem igazán tudok mit írni, vagy inkább túl sok minden lenne, inkább bemásolom ide, amit a korábbi kibeszélőbe írtam (most már ennek a posztnak a linkje érhető el könnyebben):

Miután négyszer is nekifutottam az írásnak, aztán mindig kidobtam, maradok a főbb pontoknál.

Nagyon jó volt a színészi játék, a legjobb része az epizódnak.

Az előzmények után sajnos ez volt a maximum, amit ebből a részből ki lehetett hozni, már ezen is csodálkoztam.

A sztori és az összeesküvés egy nulla. Sajnos AM a sokadik saját epizódjában bizonyítja be, hogy képtelen működő krimit írni. (Csatlakozom @Wellingtonhoz.)

Sajnos a Terminátor Beckett jelenetek (szóban és képben is) a számomra röhejesek voltak. A régi Angyal sorozatot (Roger Moore-ral) cukkolták sokan, hogy egy bunyó után még a nyakkendője sem csúszott el. Az a véres realizmus volt ehhez képest.

Jó volt, hogy C elmondta amit érez. Jó volt, hogy nem maradt B mellett golyófogónak. Nagyon rossz pont volt, hogy ezzel le is zárta a dolgot. Te vagy életem nagy szerelme, dögölj meg nyugodtan – pacsi.

A következő évad tele van lehetőségekkel, AM a csillagokat is leígérte az égről, meglátjuk. Nem tudok szabadulni attól a gondolattól, hogy ha nincs az ABC felmérés és a padlót fogó nézettség, akkor egy nagy túrót kaptunk volna ebben a részben. Az én bizalmamat egyszer már eljátszotta, hinni egyetlen szavát sem hiszem el.

Sajnos nekem a történet a mostani állapotban egyáltalán nem működik, egyik vonalon sem érdekel, mi lesz velük. Ha együtt maradnak, akkor lehetőség van az első évadok hangulatának a visszahozására, ami jó, az évad 85-90%-át kitevő önálló epizódok élvezetesek lehetnek.

El fogom kezdeni nézni (bár könnyen lehet, hogy a premiert éppen ezért kihagyom), de a “mi lenne velük, ha” játék most nem vonz. Kár, a számomra legalább akkora élmény volt beszélgetni róla, mint megnézni a részeket.

@Lezuzius: Névtelenül zsarolta meg: aha, mert a Capitoliumon az összes névtelen telefonálót kapásból bekapcsolják a Nagyon Fontos Ám Borzasztó Gonosz emberkékhez. Nem volt még meg a zsaroló: hogy-hogy nem, pont az alatt az egy óra alatt lett meg, amíg B meggondolta magát? Vagy ha így is volt és az eredeti terv szerint még nem kellett volna megölnie – lezuhanni hagyná, de nem gondoskodik róla, hogy biztosan megtörténjen? Azt kár is említeni, hogy Mindenható Főgonosz és Szuperkideríthetetlen Bérgyilkosa természetesen egy olyan piti besurranót bíz meg a betöréssel, aki egy lépésben összekapcsolható velük.

@Sherlock20: nagyon remélem, hogy nem Mr Smith lesz Castle apja. Ez sem lenne persze nagyobb baromság, mint az idei duplarészben összehordott, minden logikát nélkülöző katyvasz, szóval Marlowe-tól kitelik. Ebben az esetben gondolom Castle karjaiban hal majd meg, de ő nem fogja tudni, mi akart lenni az a félbemaradt utolsó mondat, amit még el akart mondani neki és majd csak az évad végén (vagy 2249-ben) jön rá, hogy az apja volt. Fő, hogy meglegyen a kellő mennyiségű melodráma.

Nekem ez az évad az 1-7. részig kb. 6/10, utána 2/10, az évadzáró színészileg 9/10, történetben talán 5/10.

Neoprimitiv - 2012. 05. 09. 07:32

@Lazius: még egy dolog, amiért a “névtelenül zsarolta meg” hülyeség: Mr Smith (akinek egyébként ez a valódi neve, rajta van a postaládáján) hívta Castle-t, az évadnyitóban és most is az után, hogy Beckett elkezdett nyomozni, mert neki szóltak, hogy állítsa le. Ha nem tudták, ki ő, akkor ez hogyan működött?

ALDO - 2012. 05. 09. 08:06

Kicsit felemás volt ez az évad. Főleg a közepe-vége táján voltak kifejezetten gyenge részek. A dupla epizód sem remekelt. Az évadzáró jó volt, kíváncsi leszek ebből mit fognak kihozni a folytatásban. Ha már a House példával éltek egyesek, akkor gondolom egy-két rész és visszamennek az őrsre és remélem nem fogják a párost szétbarmolni (már ha összejönnek és nem csak egy alkalom lesz) valami nevetséges indokkal pár rész után.

Caveman - 2012. 05. 09. 08:24

Nos, ez így ahogy sikerült igazából egy nagy kalap sz*r lett végül. Mondom ezt úgy, hogy alapvetően a részek többé-kevésbé szórakoztattak az egész évad alatt. Többen említettétek már, az erőltetett keret első és utolsó rész, közte semmi… kevesebb a semminél. Nem vagyok profi tv-s vagy filmes, de ha ez az utolsó rész az elmúlt 20-ban szépen 1-2 részenként részletekben adagolva történik, (nyilván a szeretleket nem lehet elhúzni :P) random bűntényről később kiderül, hogy M-hez kapcsolódik, stb stb, akkor egészében is teljesen élvezhető lett volna. A cliffhanger meg még a nullát sem közelíti, nem kell jóstehetségnek lenni ahhoz, hogy bárki megmondja, maximum egy részen belül le fogják rendezni, különösebb koncepció nélkül. Talán az is jobb lenne, ha az évadnyitóban csak visszaemlékeznének 2 percben arra, hogy a nagy összeesküvéssel mi történt és nem kellene szenvedni vele.

Caveman - 2012. 05. 09. 08:25

Sőt, egyenesen ugorjanak 4 évet a sztorival :)

XKonRADX - 2012. 05. 09. 08:36

Komolyan! Martha és Alexis arcára lennék kíváncsi ahogy hazaérnek hajnalban… :DDD Jó ez természetesen csak poén! Összeségében nálam is erős közepes lett ez az évad, de csak a finálénak köszönhetően. Egy fél világ várt erre a jelenetre szerintem és tök jól megcsinálták… A szerelmi vallomás pedig ***** , még pasi létemre is hatásos volt! UI: Nem lesz itt semmilyen Moonlighting, ezt verjétek ki a fejetekből! Ide pont ez kellett h kicsit megdobja jó irányba a sorozatot!:)))

Lezuzius - 2012. 05. 09. 11:23

@Neoprimitiv de ha meg tudtak ki az akkor nem lett volna ertelme az egesz betoresnek, nemdebar?
Azt meg hogy o lehet Castle apja honnan szedtetek?

Neoprimitiv - 2012. 05. 09. 11:45

@Lezuzius: mikor vádoltam én Marlowe-t azzal, hogy van értelme a sztorijainak? Egyébként attól, hogy Mr Smith-nél vannak az aduk, még maradhatott Montynál plusz anyag, amit nem akartak, hogy később esetleg valahogy valaki más kezébe kerüljön. Ne kérdezd, hogy kiébe, ha Beckett-et megölik és Smith-s kiiktatják.

Másik oldalról miért, ha nem tudták kicsoda, akkor volt értelme a betörésnek? Van egy ismeretlen telefonáló, ebből rögtön tudják, hogy biztosan Monty esküvői albumában kell keresgélni, és ecc-pecc-kimehetsz alapon kisakkozni, hogy melyik figura kell legyen a hang mögött? Ja, és mindezt alig egy nap alatt?

A Castle apjára vonatkozó elméletek Marlowe egy félmondatán alapulnak, semmi konkrétum. Ígért ő korábban is dolgokat (lásd 3XK visszatérése) ami utána változott.

clark - 2012. 05. 09. 12:31

egész jó volt a finálé,rem itt folytatják a kövi évadot szintileg.ebből még jó dolgok is lehetnek.
az évad hullámzó volt nagyon az eleje és a dupla rész körül volt a mélypont ,de voltak érdekes esetek is a vége felé kb 18résztől már megvolt a színvonal,nekem leginkább a zombis rész tetszett:D
én 7/10et adok az évadra.

Wellington - 2012. 05. 09. 13:28

A fekete leves szerintem csak ezután jön. Most mindenki örül, hogy végre “összehozta” őket Mr. Frusztráció, de ide a rozsdás bökőt, hogy az évadnyitó végén már nem lesznek “együtt”.

Sokat agyalok a folytatáson, hogy vajon mi jöhet majd, de szerintem az a baj, hogy itt már egy olyan horderejű összeesküvést vázoltak, hogy besz.runk, behugyozunk. Azon sem lepődnék meg, ha maga az USA elnöke rendelte volna el JB meggyilkolását, így a CIA és az FBI, no meg az NSA is rávetné magát egy new yorki nyomozónőre…
Gyakorlatilag két lehetőség maradt: 1. Kate kiszáll, vagy 2. körömszakadtáig küzd. És ugye ismerjük, milyen… :)

Én mondjuk el tudnék képzelni egy olyan folytatást is, ami kicsit “Szökés” jellegű, Beckett kiszáll, de nem hagyják békén, Castle-lel karöltve menekül/küzd/göngyölít/nyomoz. Ryan és Espo az örsről segít nekik.

De, ha ez a verzió lépne életbe, akkor már nagyon elszakadnánk a kiinduló sztoritól, így a 2. verzió a legvalószínűbb szerintem.

greg - 2012. 05. 09. 13:40

nem volt rossz évadzáró, de nekem egy csomó minden nem jött be, például a záróképsor. mintha azt sugallná, hogy a beckett állandó veszélybe lenne, és ezt az évad során tökre nem lehetett érezni. nem azt mondom olyan legyen, mert a castle egy vidám sorozat alapjában véve, de akkor nem értem miért kell ezt az oldalt időnként felhozni. cselekményben szegény volt a rész, semmi előrehaladás nem történt a főszállal, nem tudtunk meg dolgokat, csak így ‘azért, mert évadzáró’ előhúzták megint.
ami tetszett viszont az az alaphangulat, és, hogy kihozták az espo és a ryan közötti különbségeket. ezen kívül pedig még az alexisnek szála az ami megfogott.

az évad maga meg szerintem katasztrófa volt. ellentétben a cikkíróval nekem a régi stílusú rész és a bombás 47 másodperces nagyon bejött, a bankrablós meg egy kínszenvedés volt. ezeken kívül semmi nem maradt meg bennem. rutin nézője lettem a castle-nek, nem rajongója.

Neoprimitiv - 2012. 05. 09. 13:46

@Wellington: Azon sem lepődnék meg, ha maga az USA elnöke rendelte volna el JB meggyilkolását, így a CIA és az FBI, no meg az NSA is rávetné magát egy new yorki nyomozónőre…

Mielőtt ott hagyná lógva, TP valami olyasmit mond Beckett-nek, hogy “mi pontosan tudjuk, kivel állunk szemben”, közben felnéz az égre. Egyértelmű, hogy közvetlenül az Úristen rendelte el JB megölését, aki a Gonosz földi megtestesülése volt, csak ezt még Beckett nem tudja. Benne is a Sátán bujkál. A későbbi évadokban majd kiderül, hogy Castle Van Helsing egyenes ági leszármazottja és vagy a Beckett (és így a Gonosz) elpusztítására szövetkező erőkkel kell összefogjon, vagy meg kell találnia azt a titkos, a 13-as raktárban őrzött tekercset, amivel megszabadíthatja Beckett-et.

Snap - 2012. 05. 09. 13:51

Mi van akkor, ha Smith és Castle tényleg rokonok, csak éppen Kovács úr nem a papa, hanem a bácsika. Az apuka pedig a “Nagyon Fontos Ám Borzasztó Gonosz” úr.

mary - 2012. 05. 09. 14:37

Tényleg jó kis évadzáró volt, le a kalappal! Mondjuk maga az évad sztem egy katasztrófa, nálam dara kategória és közelít a kasza. Elkezdtem olvasni a hozzászólásokat, még nem értem a végére, de olvastam a hegről, h eddig nem mutatták és most voilá, hirtelen ott van. Ezt nem sasoltam de erről egyből eszembe jutott, ha a csajt tényleg megműtötték normálisan, akkor egy kib@szott nagy hegnek kéne lennie középen -thoracotomia. Na mindegy, ez a sorozat nálam csak agykikapcsolásra jó, semmi másra.

Bert Maverick - 2012. 05. 09. 14:41

Ezek szerint kicsit figyelmetlenül néztem a részt: miből gondoljátok, hogy Mr. Smith Castle apja?

Laney - 2012. 05. 09. 14:45

Neo :DD igen az a jelenet tényleg pont olyan, mintha “fentről” jönnének az utasítások.:D

SPOILER
http://castlespoilers.blogspot.com/2012/05/zap2it-andrew-marlowe-dishes-on-hookup.html
ha tényleg így lenne, akkor onnan folytatódna az 5. évad ahol most befejezték, pár órával később.

Neoprimitiv - 2012. 05. 09. 14:51

@Bert Maverick: már írtam, semmiből, rajongói fantáziálás Marlowe egy félmondatos megjegyzésére alapítva. Ettől persze még lehet, az agyatlan stílusába beleillene.
(Martha huszonévesen viharos szerelembe esik valakivel, aki ott hagyja. Majd minő véletlen, egy fiatal rendőr megmenti az életét és felkéri esküvői tanúnak. A rendőr megöl valakit, akinek a halála évekkel később egy ügyvédnő meggyilkolásához vezet, akinek a lánya aztán pont hozzá kerül detektívnek és ehhez a detektívhez tíz évvel később csatlakozik a volt esküvői tanújának a fia, akiről viszont nem tudja, hogy a fia. Ezért a lány életét garantáló iratokat pont a fiú apjának küldi el. Hiába, New York egy pici város, hogy is történhetne ez másként.)

Bert Maverick - 2012. 05. 09. 15:13

@Neoprimitiv: köszi, már kezdtem az őrületbe kergetni magam a jelenetek nézegetésével, hátha kiszúrok valamit valamelyik fotón :)

toro - 2012. 05. 09. 16:42

harmatgyenge évad egy erős közepes fináléval ami igazából a kamerakezelés, szűrőhasználat és a vágás miatt volt igazán érdekes. Stana kapott néhány pillanatot amiben megvillantotta, hogy van igazi színészi vénája és Molly Quinn is elég időt arra hogy újfent bizonyítsa, egyre fogyó aranyossága mellett ő lehet az évtized legpocsékabb fiatal sorozatszínésze.

Nill - 2012. 05. 09. 17:22

@Neo: szíves örömest!

@Mindenki: Készítettem egy videót a fináléról, már annyi mindent írtatok ide, én inkább összedobtam ezt, itt lent:
http://www.youtube.com/watch?v=R7t63cGvkyg

Valahogy ezek az én gondolataim, melyek nagyjából az első és az utolsó rész párhuzamain alapulnak.

Alapvetően ez most olyan szerelmetes lett, de hát kicsit hagyjuk magunkat – minden hiba ellenére – örülni is, nemdebár?

Aztán ne kíméljetek a kritikával!

vitaro - 2012. 05. 09. 18:07

Dávid:
Mi volt itt álom? Meg miből gondolod, hogy Smith Castle apja? A Neoprimitiv által felvázolt “az Úristen rendelte el Beckett anyjának megölését” koncepcióra több utalást kaptunk, mint arra, hogy kettejük között bárminemű rokoni kapcsolat állna fent.

Neoprimitiv - 2012. 05. 09. 18:18

Köszi Nill a videót!

Még egy dolog az 5. évad berendeléséhez kapcsolódóan. Marlowe több interjúban is elmondta most a finálé kapcsán, hogy már az előző évad közepén így tervezte el ezt az egészet. Emlékeztetőül: a 3×13 Knockdown-t (a csókkal) 2010. decemberében forgatták le. 2011. januárjában a Castle váratlanul megkapta a teljes 4. évadra szóló berendelést. Utána kezdték forgatni a dupla részt – amiben Beckett hirtelen úgy döntött, hogy ő bizony mégis csak marad Josh-sal.

Aki most esetleg hiányolja, hogy miért nem hozta nyilvánosságra az ABC eddig a következő évadra szóló döntését, az gondolkozzon el azon, vajon akkor is ezt a finálét kaptuk volna, ha Marlowe már a zsebében tudja az 5. évadot? Ha a zuhanó demó nézettség nem teszi kétségessé a folytatást és nem kell elkezdjen figyelni a nézők visszajelzéseire? Amikor most arról beszél, hogy az 5. évadban majd visszatérnek az első évadok gyökereihez, akkor elegánsan elhallgatja, hogy ő volt az, aki eltért azoktól, hogy hősi szerelmi történetet csináljon egy kellemes vígjátékból.

majcsi - 2012. 05. 09. 21:13

Hosszú lesz a nyár!!! Csak találgatni tudunk, mert AM annyira összekevert mindent. Meg egy barom. De, szerintem, meg remélem az ABC szerint is együtt maradnak.
Köszi a videót Nill.

Naya - 2012. 05. 09. 22:35

Nill koszi a videot! Milyen programo(ka)t hasznalsz a videok szerkesztesehez?

MikkaMakka - 2012. 05. 09. 23:27

Imádom Filliont mégis majdnem kaszáltam a sorit, az évad vége aztán mentett, de még egyszer nem fogom végigszenvedni magad ilyen gyenge évadon. a nagy szenvelgésnek talán vége lesz, még ezzel az el sem tudod képzelni milyen magasra érnek a szálak témával kéne visszavenni mert lassan tényleg az lesz h az (al)elnök adta ki a parancsot B likvidálására személyesen(ugye az elnök mégse lehet gonosz)

Naya - 2012. 05. 09. 23:36

Jah de mi van ha maga az elnok Castle apja :))

Nill - 2012. 05. 09. 23:52

@Naya: szégyen gyalázat, ez csak maker volt, bár a 6.0 verzió.
Több programot is próbáltam már, de a kis méretű, egyszerű kezelőfelületűek nem nyújtanak több extrát, mint a microsoft-os jóbarátunk, a komolyabb programok meg (pl. Vegas) gépigényesek, és emiatt nálam lassúak, szinte kezelhetetlenek.

Bocs mindenki mástól az off-ért.

barbamama - 2012. 05. 10. 13:37

@Nill: köszi a videót, nagyon jó lett:))

Nill - 2012. 05. 10. 15:27

@barbamama: én köszönöm a megtekintést!

Laney - 2012. 05. 10. 20:35

Nill köszi, nagyon jó lett a video!:) és a szám is nagyon tetszik!:)

aa - 2012. 05. 11. 00:27

röviden:

kasza

Nill - 2012. 05. 11. 06:07

@Laney: Köszönöm!

Ladybug - 2012. 05. 11. 07:11

Hivatalosan is berendelték az 5. évadot! :))))

jo.e - 2012. 05. 11. 10:26

@Ladybug: ez tuti?

winnie - 2012. 05. 11. 10:32
esőjáró - 2012. 05. 11. 13:20

Na, csak megtaláltalak titeket. :)

@Neopromitiv: “Mielőtt ott hagyná lógva, TP valami olyasmit mond Beckett-nek, hogy “mi pontosan tudjuk, kivel állunk szemben”, közben felnéz az égre. ”

Szerintem arra gondol, hogy Beckett meg fog halni, vagyis Isten előtt áll, és pontosan tudják, hogy az milyen, lévén ugye ő lőtte le anno.

Én javíthatatlan romantikus vagyok, de még egy ilyen évadot senki kedvéért nem szenvedek végig. Vagy normálisan kezelik ezt a kapcsolatot, vagy mennek a levesbe.

Naya - 2012. 05. 11. 21:42

Nill koszi a valaszt bocs az off-ert :)

Azert en meg elnezegetem a videokat szoval nyugodtan kreativkodj!

toi - 2012. 05. 12. 09:29

várom az ötödiket.

Casey Novak - 2012. 05. 13. 01:27

Abba a kellemetlen helyzetbe kerültem, hogy fogalmam sincs, miről szólt ez az évad. Mármint az átívelő szálat illetően. Nekem picit langyos ez a sori, jobban szeretem a drámaibb drámákat, mint a vicceseket, így sokszor előfordult, hogy csak a háttérben ment, és a heti ügyekre figyeltem, szóval átsiklottam néhány láthatóan fontos részlet felett.
Meg valahogy én sosem olvasok/nézek riportot vagy bármit a sorozatokkal kapcsolatban, csak a részekre koncentrálok minden előzetes infó nélkül, így aztán mikor láttam a találgatásokat Smith-el kapcsolatban, biztos voltam benne, hogy nem hogy nem figyelmesen néztem, de egy pár részt ki is hagytam! Még arra sem emlékszem, hogy ez a telefonos fickó mikor került képbe, és miért Castle-t hívta, meg a többi.
Ezek biztos akkor történtek, mikor épp próbáltam kaszálni az egészet, mert meguntam hogy C és B csak kerülgetik egymást, de aztán jó sucker révén maradtam, végül is nyomozós sorozat.
Még adok egy esélyt az 5. évadnak, de itt hagyom a francba, ha tényleg megint szétválasztják őket, vagy még rosszabb, valami elementáris baromságot hoznak ki a rosszfiúkból, akik valami intergalaktikus összeesküvés tagjai a fejlett államok összes vezető politikusának közreműködésével, akik persze, hogy egy “jelentéktelen” kis rendőrnőt akarnak kinyírni pár éve hasztalanul, de majd ő, meg a három haverja legyőzik a legyőzhetetlen naaagy gonoszokat. Hmm, kezd majdnem hasonlítani a Hacktion-re. (Igen, még mindig nézem. Tudom…tudom….)
Vaaaagy, az lesz, ami mindig, és úgy is végignézem, amíg el nem kaszálják, mert gyenge vagyok. :)

Neoprimitiv - 2012. 05. 13. 13:09

Casey Novak: Ha megnézed újra az évadnyitót és az évadzárót, akkor teljesen képben leszel. A közte lévő 21 rész legfeljebb több-kevesebb szórakozást jelentett, a történethez semmit nem tett hozzá.

A Castle apjára vonatkozó dolgok elméletek, amiket a rajongók raknak össze elképzelt szalmaszálakból. Marlowe-t ismerve -sajnos – egyáltalán nem kizárt, hogy tényleg igaz lesz, eddig is stabilan épített a harmadosztályú mexikói szappanoperák fordulataira, ez teljesen beleillik. De az sem kizárt, hogy a “jelek” egyszerűen csak a végig nem gondolt forgatókönyvekből adódnak. (Már eddig is többször mondott ellent magának pl. Beckett sztorijában, mert az aktuális részben valami jól hangzott.)

Casey Novak - 2012. 05. 13. 18:18

@Neoprimitiv Köszi!
“harmadosztályú mexikói szappanoperák fordulatai” Ez jó, ezen röhög öt perce! De teljesen egyetértek!

Ladybug - 2012. 05. 15. 16:27

Interjú Stanával a fináléról: http://castle-fans.org/

Neoprimitiv - 2012. 05. 16. 06:12

A franc tudja miért, de most tettek közzé egy rakás PR képet a 4. évadhoz. A lap alján kezdődnek, a 0061-gyel:

http://castle-fans.org/gallery/thumbnails.php?album=190&page=2

majcsi - 2012. 05. 16. 22:28

Koszi a linket.

Snap - 2012. 05. 17. 14:34

Kevin Pollak Chat Show Nathan Fillionnal: http://www.youtube.com/watch?v=Nl6keMLaCR8

Valahol a vége felé:

KP: – Jayne or Esposito?
NF: – Esposito.

KP: – Beckett or Inara?
NF: – Inara.

:)

Neoprimitiv - 2012. 05. 17. 17:30

@Snap: erre emlékszem, szegény Nathan-t majdnem keresztre feszítették a begőzölt rajongók, hogy hogy mondhatta Inara-t. Nagy az Isten állatkertje.

Naya - 2012. 05. 17. 18:51

Azt is elarulta egyszer NF hogy a Firefly szivesebben csinalna mint a Castle-t ennyi :)

majcsi - 2012. 05. 17. 20:42

no es akkor mi van. tenyleg idiotak az emberek.

Neoprimitiv - 2012. 05. 21. 08:27

Ha már úgy is a hölgyek a fő célközönség:

1.) Beckett dzsekijei bekerültek az évad “trendi ruhái” közé:

http://www.ew.com/ew/gallery/0,,20596528,00.html#21160571

2.) “Öltözz úgy, mint Kate Beckett”. Az eredeti darabok és a megfizethetőbb alternatívák:

http://fashiononcastle.blog.com/

Whitelighter - 2012. 05. 21. 09:19

Már korábban megnéztem a befejező részt de csak most lett alkalmam egy véleményt írni róla. Végre összeírták őket. Csak remélni merem, hogy nem csak egy rész erejéig és a következő évad végéig hallgatnak róla, mint az ahogy volt ebben az évadban egy-két dologról. Érzésem szerint egy kicsit újítani kellene. Gondolok olyanra, hogy ez a se veled se nélküled cingabanga befejeződne és egy más mellé írják őket az írok, mint az anno a Las Vegas-ban tették Danny McCoy és Delinda DeLine karakterekkel. Gondolom én folytatják ezt a “Ki is állt Beckett anyjának megölése mögött?” szálat. De az se lenne egy rossz dolog, hogy felvennék azt a szálat is ami Castle apjáról szol. Ti biztos emlékeztek annak a CIA-s nő nevére aki valójában orosz vagy kicsoda volt. Ő volt Castle előző “múzsája” az előző könyvek valamelyikénél. Ő tett egy megjegyzést Castlenek az apjáról. Akkor anno ő is vagy még mindig CIA-s volt? :D Na mindegy, ez is egy jó ötlet szerintem. Az évad maga olyan szokásos volt. Egy két rész már tényleg lapos volt. De a zombis az azért jó volt! :D Reméljük a következő évad egy fokkal jobb lesz azért, de semmiféle képen ne zuhanyon azért a már megütött színvonal.

jabbagoa - 2012. 05. 23. 10:12

bő 2 hét alatt néztem végig a 4 évadot.
kicsit sok volt igy egyszerre, főleg ugy,hogy már az elején tetszett. a 4×23 katarktikus volt. tehát most ,hogy befejeztem marhára hiányérzetem van. de ezt találtam:
/szeptemberig ki lehet birni vele? :D/ http://www.libri.hu/konyv/heat-wave-hohullam-1.html

Neoprimitiv - 2012. 05. 23. 10:16

@jabbagoa: szerintem nem, a három megjelent Castle krimiből ez a leggyengébb. Rajongóknak viszont szórakoztató lehet a sok utalás az első évadra.

Zora - 2012. 05. 24. 17:45

Két dolog nem tetszett az évadzáróban. Az egyik Beckett lobonca. Megy megverekedni Mr. Főgonosszal, de nem köti össze a haját?! Csoda, hogy nem kapták el annál fogva. A másik pedig, ami kicsit sántított: Oké, hogy a gyilkos nem lépkedett végig az ujjain, de ha Kate 1 perc múlva leesik, Mr. Smith ezt megtudja, mielőtt megtalálja őt a rosszbácsi, akkor a titok már megjelenik minden tévécsatornán. Ennyire tudta, hogy Kate-et megmentik?
Amúgy jó volt és Marlowe monnyon le, de legalábbis ne legyen olyan nagy mellénye és higyje el, hogy bizony vannak nála sokkal jobb forgatókönyvírók is…

Neoprimitiv - 2012. 05. 24. 20:56

@Zora:

A hogyvolt blog kapcsán megnéztem újra a 3×18-at (a szappanoperás részt) és Esposito szavait kell idézzem:

“Dude, don’t overthink it!”

Viszont az is tanulságos volt, hogy most, egy év múlva, amikor ugyan tudtam, hogy mi volt előtte, de már nem kapcsolódott össze a két rész, az epizód egész szórakoztató volt, sokkal jobban tetszett, mint eredetileg.

31-én este 7-kor Beckett’s, nem elfelejteni!

Zora - 2012. 05. 25. 20:01

@Neoprimitiv:

…öö, izé, nem tudok angolul, és talán emiatt nem értettem: Mi van a 3×18-cal?

Neoprimitiv - 2012. 05. 25. 20:38

@Zora: “Haver, ne gondolkozz rajta annyit!”

A Castle összes fontosabb (már úgy értem AM szerint fontosabb) része teljesen szappanopera-szerűen logikátlan. Itt pl. a gyilkos nem öli meg B-t, mert azt nem szabad, de hagyná lezuhanni, hogy meghaljon, mert az olyan drámai. Utána elmegy Mr Smith-hez és természesen tudja, hogy B mégsem halt meg. Sőt, egy esküvő album X tucat képe közül kapásból meg tudta állapítani nem csak azt, hogy melyiken lehet az ismeretlen Mr Smith, de azt is, hogy hol lakik.

Én ezért is adtam fel a sorozat, mint sztori követését. Két éve Marlowe folyamatosan ilyen szintű forgatókönyveket tesz le. Erre nem lehet azt mondani, hogy a csatorna elvárása, kétlem, hogy egy exec visszadobna egy forgatókönyvet azért, mert túl logikus.

Zora - 2012. 05. 26. 09:44

Köszi, Neo!

Neoprimitiv - 2012. 05. 30. 19:07

Utolsó figyelmeztetés: holnap este 7 óra, Beckett’s Söröző.

majcsi - 2012. 05. 31. 22:03

az hol van?

Neoprimitiv - 2012. 06. 01. 05:52

@majcsi: Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky út és az Alkotmány u. sarkán

majcsi - 2012. 06. 01. 17:15

Magyarkanizsarol picit messze lenne……

esőjáró - 2012. 06. 04. 08:44

Na, meséljetek már!!! Mi volt?

Neoprimitiv - 2012. 06. 05. 04:29

@esőjáró: szűkkörű. Memarival nagyon jót dumáltunk.

Memari - 2012. 06. 05. 21:07

de még milyen jót! :)

de legközelebb más is csatlakozhat :D

esőjáró - 2012. 06. 06. 08:49

Én mindenképpen szeretnék. :)

majcsi - 2012. 06. 07. 15:29

bocsi, messze vagyok.

Neoprimitiv - 2012. 06. 08. 13:46

Ha véletlenül valaki a jövő héten Monte Carlo-ban jár, a szokásos évi TV fesztiválon összefuthat (többek között) Nathan Fillion-nal is. A cc-n Sixx beígért egy interjút is vele, kommentekben lehet kérdéseket javasolni.

http://comment.blog.hu/2012/06/08/kerdezzen_okosakat_tevesztaroktol#comments

Neoprimitiv - 2012. 06. 11. 07:53

Egy kis forgatókönyv játék a 4. évadhoz. Alternatív epizód sorrend, kidobva a fölösleges részeket, lerövidítve kb. egy kábeles évadnyira és egy normális érzelmi ívet adva az egésznek. Akik kitalálták, azokkal általában egy húron pendültem a fórumokon, lehet, hogy majd kipróbálom.

http://dustjackets.wetpaint.com/page/Hiatus+Time

majcsi - 2012. 06. 12. 18:51

Kiprobalom ezt a sorendet is.

Nill - 2012. 06. 18. 10:58

Látszik nyár van, nem pörög a poszt túlságosan, és most még nagyot mondtam :)

Aki viszont egy nyári darán töri a fejét, annak kedvcsinálóul íme pár jó poén az 1. évadból:

http://www.youtube.com/watch?v=ooOwEjNLatQ

Saját gyártás, remélem meghozza a kedveteket, a teljesebb élmény érdekében nézzétek a legjobb minőségben!

Ezzel kívánok minden poszt-olvasónak és szerkesztőnek tartalmas, szép nyarat! (De nehogy Castle-mentes legyen!!!)

Zora - 2012. 06. 18. 18:29

Kösz, Nill!
Továbbra is Stana nekem rövidebb hajjal jobban tetszik…

Nill - 2012. 06. 19. 12:10

@Zora: valahogy nekem is. Ráadásul anno az 1-2 évad hangulata volt az igazi Castle, olyan pörgős, poénos, ugratós, vicces epizódokkal, melyeket tényleg élmény sokadszorra is felfrissíteni.

Memari - 2012. 06. 19. 23:04

Castle nosztalgiázni mindig jó, de csak is az első 2 évadból:)
Köszi Nill a videót, jól esett+! :)

Igen, itt a nyár és a nagy csend, de azért köszöntsük szülinapja alkalmából a fórum lelkét: Neoprimitív-et. Boldog Szülinapot! :)

Neoprimitiv - 2012. 06. 20. 07:20

@Memari: köszönöm a megemlékezést, bár egy ponton túl már a férfiak sem szeretik, ha emlékeztetik őket a korukra. :))

Castle ügyileg annyit, hogy aki még nem tudná, a foci után július 3-tól jönnek új részek az RTL-re. Nem 9-kor, hanem 8-kor és gondolom csak a második évad még le nem adott négy epizódja, mert utána olimpia.

Neoprimitiv - 2012. 06. 22. 13:50

Ha már nosztalgia: Cosmo BTS a 2×01-ből:

http://www.youtube.com/watch?v=GP7shyTJiAw&feature=channel&list=UL

Neoprimitiv - 2012. 07. 04. 20:46

Csak szólok, hogy az RTL-en sugárzott részek a UPC digitális csomagjában eredeti nyelven nézhetők, felirattal vagy anélkül. (Lehet, hogy a többi kábelesnél is, azokat nem ismerem.)

Neoprimitiv - 2012. 07. 05. 20:51

Egy interjú Nathan-nal. Becsületére legyen mondva, hogy elismeri a Moonlighting Curse-ös tévedését. A másik érdekesség, hogy még max két erős évadot lát a sorozatban. (A mostani formájában én is kb. így gondolom, de ő belülről látja.)

http://bcove.me/rq42m5ck

Zora - 2012. 07. 06. 14:15

Nem nézek tv-t, csak tudni szeretném: a feliratot a szinkronból készítették, vagy valóban az elhangzottakat fordították le?

Neoprimitiv - 2012. 07. 07. 16:45

@Zora: passz, majd a következő részt felveszem és akkor meg tudom mondani.

esőjáró - 2012. 07. 07. 18:42

Mostmár kezdem nehezen viselni, hogy még csak július eleje van. :) Ti hogy vagytok?

Neoprimitiv - 2012. 07. 08. 12:53

@esőjáró: nekem most nincsenek elvonási tüneteim (persze akkor mi a fenét keresek itt?), de itt egy frissített Castle promo enyhülésnek:

http://www.youtube.com/watch?v=jWgrhVLcmLw

esőjáró - 2012. 07. 09. 11:12

@Neoprimitiv: Köszi. :) Én az első két évad mellett West wing-gel próbálom enyhíteni az elvonást, egyelőre közepes sikerrel. Már ott tartok, hogy megfontolás tárgyává tettem a negyedik évad részeinek újranézését. :)

Neoprimitiv - 2012. 07. 09. 14:15

@esőjáró: na, azért mindennek van határa! Július végén kezdődik a forgatás, akkortól biztosan lesznek majd újabb hírek. Bár igazság szerint a “nagy kiszivárogtatások” előre borítékolhatók az évad végén elhangzottak alapján:

1.) az évadnyitó kb. onnan folytatódik, ahol az évadzáró véget ért (Maddox miatt logikus – már meg is erősítették)
2.) most is a JB ügy lesz a fő téma – következik az előző pontból, szintén megerősítve.
3.) Ha AM komolyan gondolta, hogy együtt maradnak és visszatérnek a könnyedebb hangvételhez, akkor valamilyen szinten le kell zárják a JB ügyet, legalább annyira, hogy a Sárkányt lelepleződik és elmenekül.
4.) B nem biztos, hogy visszatér a rész végén az őrsre, de maximum 2-3 epizódnyi laufot adok neki.
5.) Ha visszatér, akkor a Ryan-Esposito haragszomrád húzódhat még egy darabig, ha nem akkor ki kell békülniük, mert különben megint csak a könnyed hangvétel esik áldozatul. (Ha B visszakerül, akkor “apu és anyu” majd segít elrendezni a vitákat.)

Közben még gondolom hetvenszer el fogják ragozni, hogy látjuk-e majd őket az ágyban vagy csak az ágy felé ment, az ágy felől jövet, pizsamában a konyhában, pizsama nélkül a konyhában, stb.

winnie - 2012. 07. 09. 14:19

megvolt? http://www.tvguide.com/News/Castle-Couple-Marlowe-1049689.aspx

a castle az anti moonlight via marlowe.

Neoprimitiv - 2012. 07. 09. 15:10

@winnie: nem, de úgy látszik, hogy miután három évig hivatkozott a Moonlighting-ra, mint magyarázatra, most hirtelen “megvilágosult”.

Nem tudom, hogy büszke legyek magamra, hogy ilyen forgatókönyv írói vénám van vagy csak ők lettek ilyen kiszámíthatók, de ezek szerint a tippjeim egybe vágnak az ő terveivel.

Az egyetlen, amire kíváncsi leszek, hogy változtatnak-e a “nem beszélünk egymással” konfliktusokon. Az elmúlt négy évadban (de különösen az utolsó kettőben) semmi mást nem volt képes kitalálni a két főhős közti feszültség fenntartásához, mint hogy képtelenek őszintén, egyenesen beszélni egymással. (Pedig lehetett volna számtalan egyéb lehetőség is, még azonos fordulópontok mellett is.) A cikk utolsó mondata bennem erősen azt az érzést kelti, hogy ettől – kicsit más formában, de – továbbra sem fogunk megszabadulni, de majd meglátjuk. A “Caskett” fanoktól most minden esetre egy jó fél évadig nem kell tartania, addig ki fog tartani a csók okozta eufória.

esőjáró - 2012. 07. 09. 15:21

@Neoprimitiv: Engem a magánéletük nem igazán érdekel, inkább maga a szitu, hogy hogyan kezelik a tényt, hogy járnak. Már ha járni fognak. Mert Marlowe eddigi borzalmai alapján az lenne a legdurvább húzás, ha egyetlen éjszaka után mégsem mernének belemenni, és a következő évadot végigszenvednék. Ebben az esetben mondjuk felgyújtanám a laptopot és Marlowe-ot is. :D

Zora - 2012. 07. 09. 16:03

Esőjáró:
… én a laptopot meghagynám. Marlowe… Egye fene!

Neoprimitiv - 2012. 07. 09. 17:40

@esőjáró: biztosan járni fognak. Ne felejtsd el, hogy Marlowe szerint már eddig is jártak, csak ez egy sajátos (unortodox) járás volt. (Közvetlenül a Hülye Járások Minisztériuma alá tartozott.) Tehát ha esetleg majd úgy látod, hogy olyan, mint ha nem járnának, az csak a te hibád lesz.

Nill - 2012. 07. 10. 12:18

@Neo : “Hülye Járások Minisztériuma” – :) ez nagy volt!

esőjáró - 2012. 07. 10. 20:36

Ahhoz képest, hogy senkinek nincsenek elvonási tünetei, elég sokan vagyunk errefelé. :)

Neoprimitiv - 2012. 07. 10. 21:09

@esőjáró: áááá, csak optikai csalódás! Azt pl. hogy 16-án lesz a szokásos stábfotózás és 17-én kezdenek forgatni csak azért tudom, mert nem érdekel a dolog.

Egyébként még jössz egy sörrel, ugye tudod? :)

@Zora: megnéztem a mai részt és szerintem a magyar szinkronból csinálták a feliratot. Pár helyen ugyan volt eltérés, általában egy-egy jelző, kötőszó kihagyása, de szerintem közelebb állt a szinkronhoz, mint az eredeti szöveghez.

Neoprimitiv - 2012. 07. 11. 06:52
esőjáró - 2012. 07. 11. 07:22

@Neorimitiv: Hogyne tudnám! :))) Szeptemberi évadnyitó hörgés/lelkesedés a Beckettsben, indulási héten csütörtökön 18 órától. :)

esőjáró - 2012. 07. 11. 07:32

Na, innentől kezdve még viccesebb, hogy ilyen nagy nehézségbe kerül szívelégtelenséget okozni egy rendőrnőnek, aki egy darab fegyvertelen íróval mászkál.

Neoprimitiv - 2012. 07. 11. 09:45

@esőjáró: Szerintem AM egyszerűen csak nem tud lejönni az “Elnök különgépe” tripről. Mint a Móricka, mindenről az jut az eszébe. Valaki szólhatna neki, hogy egy forgatókönyvírónál gáz, ha egész életében csak egyetlen (mellesleg elég vacakul megírt) ötlete van. Ja, és kérem a jogdíjat, mert én már tavaly megmondtam, hogy akár az elnök vagy az alelnök is lehet a tettes. (Vagy az újságkihordó, esetleg Miss Röfi és a malacok az űrből, mert miért ne?)

Ráadásul van egy olyan gyanúm, hogy nem fognak leszállni a dologról. Egyrészt durva is lenne – négy évig keresgélnek a vakvilágban, azt lippiti-lippiti két nap alatt rács mögé dugnak egy huszonhatszoros fedezékben lévő fő-politikust. Másrészt a winnie által idézett cikk szerint megoldják az ügyet, de ez csak “valamilyen szintű könnyebbséget” jelent majd B-nek. Vagyis szerintem az lesz, amit írtam: lesz egy nevük (talán már a végleges), de nem fogják elkapni. Így megint le lehet jegelni a témát az egész évadra, hogy majd a fináléban visszatérjen a bosszúra éhes jujdegonosz. (A téli olimpia miatt a februári sweeps várhatóan kimarad, ezért gondolom, hogy most nem lesz évad közepén is téma.)

esőjáró - 2012. 07. 11. 16:09

@Neo: Nadehogyakkor sörözni jössz-e?

Neoprimitiv - 2012. 07. 11. 16:18

@esőjáró: mondtam én valaha nemet egy potya sörre?

Memari - 2012. 07. 12. 02:16

kíváncsian várom, h a Comin Conon milyen “szupersejtelmes infók” kerülnek napvilágra. :)

ui: én is évadkezdenék a Bekettsben :D

Neoprimitiv - 2012. 07. 12. 05:34

@Memari: Idén nem mennek a CC-re, csak “fellépőként” csak Nathan lesz ott a FF 10. évfordulója miatt. (Lehet, hogy éppen ezért mondta vissza az ABC a Castle-t, pedig most a képregénnyel több “joguk” lett volna ott lenni, mint korábban.)

A sörözés pedig természetesen nyitott mindenkinek!

esőjáró - 2012. 07. 12. 09:25

@Memari: Már hárman leszünk. :) Tiszta Zlín-feeling lesz. :D

esőjáró - 2012. 07. 12. 21:52

Gondolom, már olvastátok, de azért:

http://www.givememyremote.com/remote/2012/07/03/gmmr-tv-awards-the-winners-revealed/?pid=3411

(Nem, gőzöm sincs, hogy ez milyen díj :D)

Memari - 2012. 07. 12. 22:05

Na, vmi tendencia elindult tavaly, h nem volt ott Stana. Most már a többiek sem akarnak asszisztálni Nathannak??? :)

esőjáró: ideje van a zlin renionnak :)

Papi - 2012. 07. 12. 23:30

Memari, esőjáró, Neoprimitiv ti mind a hárman voltatok Zlín-ben? :D

Most hogy megnéztem a fentebb linkelt interjút, csak egy valamit nem értek. Hogy ha Castle, akkor szinte csak Nathan. Sorra jönnek tőle az interjúk stb. olyan mintha róla szólna az egész. Vagy csak én látom így?

Neoprimitiv - 2012. 07. 13. 05:01

@Memari, esőjáró: ideje bizony, én mindig szervezkedek, de ugye…

@esőjáró: a blog saját szavazása volt, ha jól emlékszem, akkor Nathan olyan százegynéhány szavazattal (nem különbséggel, összesen) lett pl. első. Marisa Roffmann, a GMMR egyik gazdája nagy Marlowe rajongó, lelkes IMWT tag. Ennek köszönhetően Marlowe rendszeresen ad neki interjút és a blogja nem is annyira a Castle, mint inkább a Caskett rajongók Mekkája.

@Papi: igen, szerencsére mindhárman – a legjobb dolog, amit a Castle-nak köszönhetek.
Hogy a Castle egyenlő volna Nathan-nal? Egyrészt valahol ez lenne a természetes, ő a címszereplő, rá kellene épüljön a sorozat. Azt hiszem, a mai napig ő a legismertebb közülük, köszönhetően a Firefly kultusznak. A Mentalistáról is mindenkinek Simon Baker jut az eszébe vagy a Szellemekkel suttogóról Jennifer Love Hewitt, nincs ebben semmi rossz.

Másrészt viszont nem is így van. Részben azért, mert az évek alatt a sztorinak köszönhetően Stana-nak is komoly rajongó tábora alakult ki, részben mert tényleg nem szerepel Nathan sokkal többet, mint ő. Most nyáron talán, de ennek részben a FF jubileum lehet az oka, részben pedig az, hogy Stana forgat, gondolom nem nagyon ér rá.

Ez lehet egyébként az egyik oka a CC-ről távol maradásnak is. Eredetileg úgy volt, hogy mennek, aztán váratlanul lemondták. Tavaly meg lehetett ezt indokolni azzal, hogy B “haldoklik”, bár a rajongók között már akkor sem volt túl jó visszhangja, hogy Stana a Batman panelen ott volt, a Castle-ról hiányzott. Most szerintem még rosszabb képet adott volna, ha a Szerelmespár egyik fele megint távol marad. Lehet, hogy elhúzódott a forgatás, nem tudott volna részt venni, így kevesebb rossz ízű pletykát generált egy lemondás, mint egy felemás megjelenés. A CC egyébként is Nathan “háziműsora”, ez azt hiszem soha nem is lesz másként.

Neoprimitiv - 2012. 07. 13. 08:51

@Papi: tessék, egy kis nem Nathan Fillion interjú, Ausiello Molly Quinn-nel a CC-n:

http://www.youtube.com/watch?v=aCeL3uErgYU

Molly több interjúja is később többé-kevésbé félrevezetőnek bizonyult. Nem tudom, hogy tesztelésre használják, hogy felmérjék a közönség reakcióit, vagy ő beszél a saját vágyairól, ötleteiről úgy, mint ha azok az írók szobájában fogalmazódtak volna meg? Mindkettő lehetséges és a forgatás majd csak a jövő héten kezdődik, tehát egyelőre amit mond, azt szerintem erős fenntartásokkal kell kezelni.

esőjáró - 2012. 07. 13. 08:54

Én nem bánom, hogy Nathan aktívabb, egy kicsit irritált, amikor a harmadik évad totálisan Beckettről szólt, még akkor is, ha nagyon kedvelem Stanát is.

Neoprimitiv - 2012. 07. 13. 10:40
Neoprimitiv - 2012. 07. 13. 10:45

Hopp, valahol eltűnt a kommentem a poszterrel, itt egy másik link, hátha ezt jobban szereti a blogmotor

https://twitter.com/heat_rises/status/223590145557934081/photo/1/large

esőjáró - 2012. 07. 13. 11:57

@Neo: Shipper-mennyország. :D

esőjáró - 2012. 07. 13. 11:59

Azon ritka alkalmak egyike, amikor Nathan jobban néz ki, mint Stana.

Papi - 2012. 07. 13. 12:27

Nektek akkor már megadatott, az hogy találkozzatok egy olyan emberrel akivel szeretnétek. :)

Neoprimitiv: Teljesen igazad van, ami a Firefly-t (és a Mentalistát illeti) meg úgy mindenben. Ugyan ezeket a dolokat én is észrevettem, csak gondoltam megkérdezem, hogy más is így látja-e, vagy én vagyok ennyire elfogult. De ezek szerint csak én. :D

Egyébként köszi a választ.

Neoprimitiv - 2012. 07. 13. 12:29

@esőjáró: shipper biza, főleg úgy, hogy a képen Stana-n nem látszik ruha…

A fotosopp azért még mindig túl sok az én ízlésemnek, bár a tavalyinál egy kicsit talán visszafogottabb.

esőjáró - 2012. 07. 13. 14:08

@Neo: :D :D :D Ok, mostmár tudom, hogy látensen sem vagyok leszbikus, ugyanis nem tűnt fel. :D

@Papi: Igen, megadatott. Ja, és Stana Katicot is láttam egyszer olyan három és fél méterről. :D Egy hihetetlenül profi, nagyon kedves, gyönyörű hölgy. :)

Neoprimitiv - 2012. 07. 13. 15:23

@Papi: ja, csak addigra már nős voltam :)))

Egyébként szívesen, máskor is! Van, hogy egyik vagy másik szereplő kicsit gyakrabban jelenik meg a médiában, az előző évadban pl. úgy emlékszem Nathan-t több talk-show-ba hívták meg, de ez alapvetően a megkeresésektől függ, nem a színésztől. A véleményemet ráadásul az is biztosan árnyalja, hogy én tavaly óta folyamatosan követem Stana egyéb megmozdulásait is, ahol szintén készülnek vele kisebb-nagyobb interjúk, ezért lehet, hogy kiegyensúlyozottabbnak látom a képet, mint az a néző, aki csak egy-két fix forrásból tájékozódik.

Nathan-t egyébként a fórumokon sokszor támadják a Castle rajongók, hogy ha a kérdező lehetőséget ad rá, akkor ma is sokkal szívesebben beszél a FF-ról, mint a Castle-ról, még akkor is, ha az utóbbi miatt készül vele az interjú.

Érdekes egyébként a két főszereplő elképzelése a jövőről. Feljebb (július 5-én) belinkeltem egy interjút Nathan-nal, amelyikben azt fejtegeti, hogy szerinte hat, esetleg hét évad lenne az ideális. Szerinte annyira van még muníció, ő pedig nem szeretné, ha a sorozat az érdeklődés hiánya miatt múlna ki. Stana-ról már tavaly az volt az érzésem, hogy ő nem hosszabbítana az első szerződéses időszak után. Most nyáron két olyan rendezvényen is részt vett, ahol kiemelte, hogy a saját produkciós cége számára keres már “alapanyagokat”.

Papi - 2012. 07. 13. 17:44

@esőjáró: Hogy gyönyörű nő, azt meg kell hagyni. Van egyfajta kisugárzása az biztos. Amennyi interjú láttam tőle, mindig olyan barátságos és közvetlen az emberekkel, hogy az hihetetlen. (rajongókkal való fotózkodás stb.)
Három és fél méter? Olyan távolságba engem vonzott volna mint a mágnes. :)

@Neoprimitiv: Hát én Stanát, csak az utóbbi pár hétben kezdtem el figyelgetni, és hát előbb kellett volna. Na de majd bepótolom a lemaradást. Például azt sem tudtam, hogy ennyire összpontosít a saját cégére. Ma is tanultunk valamit.

Nathan-t pedig meg lehet érteni, olyan szinten, hogy neki is a Firefly hozta meg a sikert. Mert azelőtt neki sem voltak, olyan kiemelkedő szerepek. Mellesleg ha jól emlékszem még ő említette valamelyik interjúban, hogy szeretett dolgozni az ff-en és stílusban is közelebb állt hozzá mint a Castle.

Ezért is leszek kíváncsi a mai FF panelra a CC-n, hogy mondanak-e esetleg valamit a folytatás lehetőségéről.

Igaz én még nem vagyok nős, de le vagyok maradva jó pár évvel, szóval ugyanúgy bukta. Hacsak nem szereti a fiatalabb srácokat. :D

Neoprimitiv - 2012. 07. 13. 18:28

@Papi: na, akkor fényezem magam egy kicsit: itt az interjú linkje, amit tavaly csináltam vele (ha csak nem rég figyeled, akkor ez jó eséllyel kimaradt):

http://www.sorozatjunkie.hu/2011/06/17/stana-katic-interju-irta-harsanyi-laszlo/

Azt hiszem Nathan-nak a FF sokkal több, mint szimplán a siker. Karrier szempontjából bukás volt, egy fél évadnyi epizód plusz a film, utána sem kapkodtak érte két kézzel, hogy főszerepet ajánljanak neki. A rajongótábor egy dolog, de ha csak az számítana, akkor a Castle már letaszította volna a FF-t a szívében a trónról. Élete első főszerepes sorozata, amelyik nem hogy nem múlt ki az első évben, hanem az 5. évadát kezdi, hetente 10-12 millióan nézik, szerintem ma már legalább annyi hardcore Caskett rajongó van, mint ahány hardcore FF.

Úgy vélem – egy fenét vélem, ő maga beszélt róla -, hogy a FF forgatásán a stábbal és Josh Whedon-nal egy olyan fantasztikus közösség alakult ki, amelyiket a számára azóta sem tud sem überelni, sem pótolni semmi más. Róla mindenki azt mondja a Castle stábból is, hogy végtelenül kedves, szórakoztató, a partnereivel szakmailag is önzetlen, segítőkész, tehát nem ő fogja vissza magát feléjük, csak éppen ez nem az a legbelső zuga a szívének, amit a FF egyszer elfoglalt.

A FF folytatását évek óta rebesgetik, időnként felröppennek pletykák (legutóbb az, hogy esetleg a Netflix beszállna a feltámasztásába), de én egyre kevésbé látok rá esélyt. Egy kult sorozatot nem lehet más színészekkel folytatni, a régiek pedig egyrészt foglaltak (ő pl. valószínűleg még két évig), másrészt legyünk őszinték, ők is öregszenek. A Serenity-vel ráadásul el is vágtak bizonyos szálakat, akiket nem lehetne visszahozni egy mondjuk tíz évvel később játszódó folytatásban (ha a korukhoz akarnak igazodni). (Bár őszintén megvallva, igazából csak Nathan és talán az akkor még nagyon kislányos Jewel Staite azok akiken tényleg meglátszik a tíz év plusz.)

Zora - 2012. 07. 13. 20:06

Neoprimitiv:
Köszi, hogy megnézted a feliratot!

A képen nekem sem tűnt fel Stana “ruhátlansága”, viszont mikor másodjára megnéztem, feltűnt, hogy nem is ruhátlan. A bal vállánál a ruhája pántját takarja a haja! …amit remélem a forgatásra megkurtítanak legalább 20 cm-rel. Tudom, a pasiknak a hosszú haj tetszik… :-(

Zora - 2012. 07. 13. 20:08

Bocs, újra megnéztem a képet. És ha az a hossz ugyanannyi hátul is, mint elöl, akkor visszaszívok mindent.

Neoprimitiv - 2012. 07. 13. 20:56

@Zora: szívesen!
Persze, én sem gondoltam, hogy ruhátlanul fényképezik. Maradjunk annyiban, hogy az első illúzió alapján lengébben (és kifejezetten nem munkához) öltözött, mint az eddigi posztereken ;)

Szép a hosszú haj, de nekem eddig az összes variációból az a kicsit kontyba feltűzött, félhosszú frizura a kedvencem, amit a 2×22-ben, a Madison-os részben viselt, amikor a Demminggel közös vacsira készült.

Neoprimitiv - 2012. 07. 14. 14:41

Közben eszembe jutott még egy ok, amiért lemondhatták a CC-n való részvételt. Eddig mindkét alkalommal már tudtak hozni egy előzetest az évadnyitóból. Két éve Castle letartóztatását, tavaly a Soha Véget Nem Érő Folyosót. Idén semmit sem tudtak volna mutatni, gyakorlatilag itt találkoztak volna a nyár után először a készítők a szereplőkkel.

Papi - 2012. 07. 14. 22:04

@Neoprimitiv: Azt kell mondjam a híred illetve az interjúd megelőzött, ugyanis pont múlt héten olvastam. És le a kalappal, mert tényleg jól sikerült kis beszélgetés lett.

A tegnapi firefly panelen, pedig kiderült, hogy semmi esélye a folytatásnak(képregényben, vagy könyvben talán). A beszélgetés alatt, azért küszködtek a könnyeikkel rendesen.(Summer, Joss és Nathan is) A világ egyik legnagyobb ostobasága volt “megölni” ezt a sorozatot.

Na de Nathan nem úszta meg Castle kérdések nélkül sem. El is szórt pár morzsát a következő évadból.

Neoprimitiv - 2012. 07. 15. 09:12

@Papi: köszi, a panelt már leszedtem, de időm még nem volt, hogy meg is nézzem.

Addig is egy Ausiello interjú Nathan-nal:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=l2YcYcP4fgI

Neoprimitiv - 2012. 07. 15. 10:11

Érdekes egyébként ez a NF interjú, nekem egy dolgot erősített meg véglegesen: azt, hogy NF dramaturgiai érzéke gyakorlatilag egyenlő a nullával. Elnézést a hardcore Fillion rajongóktól, ettől még nagyon szimpatikus maradt, de ez van. Talán nem véletlen, hogy tőle soha nem olvastam sehol, hogy szeretné a kamera másik oldalán is kipróbálni magát. Nagyon jól el tudja játszani a mások által kitalált helyzeteket, de semmi érzéke sincs ahhoz, hogy egy adott szituáció milyen további lehetőségeket tartogat, vagy hol válik túlhasználttá. Ha valami egyszer bevált (vagy úgy látszik, hogy bevált, ld. a Curse), akkor azt ismételné a végtelenségig. Színészként persze nem is feladata, hogy ő találja ki a dolgokat, csak egy irodalom tanári végzettséggel rendelkező valakiről több affinitást tételeztem volna fel a történet szövés iránt.

Zora - 2012. 07. 15. 19:27

@Neoprimitiv:
És milyen igazad van! Bennem is volt valami fura érzés NF-nal kapcsolatban, de nem tudtam, mi az.
Néhány példa:
David Boreanaz(Bones)
Michael Weatherly(NCIS)
David Duchovny(4 sorozatban)
Adam Rodriguez(CSI:Miami)
– ők többször átálltak a kamera túloldalára. És nem csak azért, mert színészként már nem kellettek. És még vannak jópáran.

Valóban az évszázad legnagyobb b@romsága volt abbahagyni a FF-t, de túl kell lépni rajta. NF úgy látszik, nem tud…

Tényleg irodalomtanár a végzettsége?!?!

Neoprimitiv - 2012. 07. 15. 20:35

@Zora: igen, tényleg az.

Megnéztem a FF panel videóját és azt kell mondjam, ezt látva (és olvasva a most ennek kapcsán megjelent, kicsit részletesebb interjúkat) megértem, hogy nem tud túllépni rajta, különösen az előbb írtak fényében.

Azt hiszem nem csak arról van szó, hogy Whedon szavazott neki először bizalmat egy főszerepre, hanem arról is, hogy annyi elutasítás után ebben a szerepben élhette át először azt, hogy ő tényleg alkalmas erre. Más az, ha bízunk magunkban és más az, ha ezt vissza is igazolják. A FF rajongói ráadásul inkább a karakterhez ragaszkodnak, nem a karakter románcához. Nem azt mondom, hogy felnőttebbek, de a sci-fi mindig is “gondolkodósabb” műfaj volt, mint az a melodráma, amit a Castle-ból csináltak.

NF nem akarja megírni a karakterét, a sztoriját. Van egy elképzelése arról, hogy hogyan kellene eljátszani, de alapvetően bízik azokban, akiknek ez a dolguk, hogy jót írnak. És azzal együtt, hogy egy egy évadot megélt sorozatban sokkal több kiaknázatlan lehetőség (és el nem követett hiba) van, mint egy negyedik évét betöltöttben, azért Mal Reynolds egy sokkal érdekesebb karakter, mint az az otthon ülő bánatos pincsi, amit Rick Castle-ból csináltak. Lehet még belőle újra érdekes, de most azon kívül, hogy bele van zúgva egy rendőrnőbe, aki végre három év után hajlandó volt lefeküdni vele, semmi, akár csak minimálisan érdekes dolgot vagy jellemvonást nem tud felmutatni.

Memari - 2012. 07. 16. 00:25

Papi: üdv itt!

ha már mindenki “dicsekszik”: Zlinben én kaptam az első magyarnak adott autogramot, továbbá az én ötletem volt a puli és a pálinka ajándék :D (annyira büszke vagyok erre az ötletre, h már mindenki unja, h felemlegetem-de ez van :D)
Zlin pedig egy hatalmas élmény volt, sok mindent és sok mindenkit köszönhetek neki én is.

Nathan: az elsőt sosem felejti az ember-ezért ennyire FF-es DE
Stana: neki is ez lett az első igazi, de látszólag ő nem ennyire “túlzottan ragaszkodó” típus.

plakát: vhonnan egy kicsit ismerős a kép, velük volt már vmi hasonló beállítás?
van ám ott mind2 oldalt pánt (vékony világos spagettipánt), csak nagyban takarja a haj, de azért látszik; bár tény, h Beckett még sosem volt ennyire lenge. Castle sztem túl simára van photoshoppolva és Bnek is volt már előnyösebb mosolya

Neoprimitiv - 2012. 07. 16. 03:25

@Memari: A pulival és a pálinkával nem lehet eleget dicsekedni, mindkettő annyira bejött neki!

Első: azt hiszem ez részben a színészi egyéniségükből is fakad. SK állandóan valami újat csinálna, örök optimista. A számára az “első” – vagy akármelyik eddigi – egyben azt is jelenti, hogy az már megvolt, lássuk, milyen még izgalmasabb vár még rám. NF úgy érzem, “megállapodottabb”, talán máshogy élte át a kudarcokat, talán több érte. Ő inkább mint ha visszafelé nézne, ez már megvolt, ez a biztos, a fene tudja, mit hoz a jövő.

A plakátról nekem is az ugrott be, hogy ezt a pózt valahol már láttam, talán valamelyik fotózáson volt, vagy a TVGuide számban?

esőjáró - 2012. 07. 16. 09:29

Ma reggel megnéztük a Deadly Game-et, és még ennyi év után is fáj a záró jelenet. :)

Neoprimitiv - 2012. 07. 16. 10:33

@esőjáró: A 3. évad fináléját Montgomeryvel, merénylővel, haldoklással együtt bármikor megnézem, nem mozdít meg bennem semmit. A Deadly Game utolsó két percét, de ha lehet az egész részt inkább elkerülöm, nekem is görcsbe rándul gyomrom tőle még ma is.

Papi - 2012. 07. 16. 11:32

@Zora: Igaz, hogy túl kell lépni rajta. De rossz érzés úgy elkezdeni újra és újra a sorozatot, azzal a tudattal, hogy nem lesz folytatás.

@Memari: Akkor jók voltak az ötletek mert látszott rajta, hogy csípte mind a kettőt. :D Grat!

Most hogy említettétek a finálét, érdekes, hogy mennyire megoszlanak a vélemények a 3-4. évadról. Elég sokan azt mondják, hogy szenvedés volt az egész. Igaz, hogy egy más stílusba ment át, de szerintem még így sem volt vészes(legalábbis szerintem). De azért jó lenne, ha visszatérne az első két évadban uralkodó(poénos) feeling.

esőjáró - 2012. 07. 16. 13:54

Stana a harmadik évadra csináltatta meg az orrát?

Neoprimitiv - 2012. 07. 16. 13:57

@esőjáró: dehogy, miért?

Nill - 2012. 07. 16. 19:36

@Esőjáró: Asszem már itt volt róla szó, de megnéztem még egyszer: Stana 2006-ban már új orral szerepelt a vásznon, 2005-ben viszont még nem. Valamikor akkortájt csináltatta meg.

Kicsit más. Összességében a Castle-ben lévő akciójelenetekről mi a véleményetek? Nagyon érdekelne, hogy látjátok, (biztos több hasonlót láttatok nálam), kíváncsi vagyok, hogy technikailag mennyire vannak “megcsinálva” ezek a jelenetek.
Szerintetek?

Gondolatébresztőnek készítettem egy videót. Szinte lefedi az összes nagyobb ilyen jelenetet.

Az autós bennem nagy felháborodást keltett, és újranézve is ezt állapítottam meg, nemcsak a technikai, hanem a történetvezetési szerkesztésről is.(Nincs is nagy hangsúlya a videómban)

Érdekes volt látni a lassításban a dublőröket is a 3×1-ben és a 3×24-ben vettem őket észre :)

Itt a link (azért igyekeztem színvonalasra, de nem lett érzelgős, remélem)

http://www.youtube.com/watch?v=eV5w0a9v50c

Ha gondoljátok véleményezzétek a fentieket!

Csenge - 2012. 07. 16. 21:26

Engem még az érdekelne,ha mondjuk együtt lennének és reggeliznének amikor hazaér Alexis vag Marta…:))Kiváncsi vagyok a reagálásukra…

esőjáró - 2012. 07. 17. 08:25

@Nill: Ez állati jó!!!! A kérdésedre most nem tudok válaszolni, mert muszáj nagyon gyorsan mégegyszer megnéznem. Gratulálok! :)))

Zora - 2012. 07. 17. 18:14

Az autós-vízbeesést már az adás napján szóvá akartam tenni: Tehát, a zsaruknak ámerikában van egy olyan kis szerkentyűjük mint szériatartozék, aminek egyik végén ablaktörő kalapács, másikon biztonsági-övet is könnyedén elvágó penge van. Hát számomra emiatt lóg ki a lóláb. Mert ha legalább ezt mutatták volna, hogy Kate előveszi a zsebéből/kesztyűtartóból, aztán kicsúszik a kezéből, Castle meg ott keresgéli félig megfulladva: na, ez így hiteles lett volna.

Nill: A videó nagyon jól sikerült! Minek a zenéje?

Nill - 2012. 07. 17. 18:28

@esőjáró: Örülök, hogy tetszett, várom a bővebb válaszod!

@Zora: a klip végén kiírtam, lehet, hogy már több helyen felhasználták, azért tűnik ismerősnek, de úgy tudom, nem egy adott filmhez készült eredetileg. Aláfestő zenének ezt és társait is nagyon tudom ajánlani.

Szerintem nemcsak a késsel volt ott a baj. Azzal is, meg az egész sztorival is (III. vh.), a megmenekülés abszurditásával, és az azt követő párbeszéddel…(thx and thx + caffee), anno a 3. évad dupla epizódja sokkal nagyobbat ütött nálam. Jobb volt a szerkezete.

Neoprimitiv - 2012. 07. 18. 06:23

Az első forgatási nap az 5. évadban (láthatóan B lakásában).

https://twitter.com/venice4change/status/225255821867614208/photo/1/large

Nill: nagyon klassz a videó! Az akciójeleneteket milyen értelemben érted, szakmai-technikailag vagy dramaturgiailag? Mert kivitelezésben szerintem általában jók. Bakik ugyan előfordulhatnak, de a C stábja, színészeket, dublőröket, technikusokat beleértve szerintem nagyon profi.

Dramaturgiailag már teljesen más a helyzet, de ez hosszabb billentyűzet nyúzást igényel, majd én is jövök vissza vele. (Rettegjetek! :) )

esőjáró - 2012. 07. 18. 07:46

@Nill: Majd Neo ír egy 3000 karakteres kis szösszenetet, úgyhogy csak annyit, hogy nekem nincs különösebb bajom az akciójelenetekkel, kivéve egy-két nagyon látványosan félresikerült darabot. (Kocsi a Hudsonban, Beckett Leo Getz után ugrik a beachre – az nagyon béna volt -, a verekedés a tetőn a 4×23-ban – azért valaki vonuljon kolostorba! -, 3×01 tükrös lövöldözős, meg az örökzöld hangáros kivonszolás a Knockoutban.) Kifejezetten tetszett Royce belépője, az Always buy retail lövöldözése, az 1×01 “Castle cipővel a kezében rohan a gyilkos után” jelenete. :)

Nill - 2012. 07. 18. 09:02

@Neo: Rettegünk! :)

Amúgy elsősorban szakmai, technikai értelemben kérdeztem, de Zorával már a dramaturgiáról kezdtünk diskurálni, mondjuk arról többet is lehet, elnézve a 4 évadot. Úgyhogy mindenki, ahonnan meg tudja fogni, onnan kanyarítsa!

@esőjáró: Tényleg, Royce ki is maradt, utólag kicsit sajnálom is.

Neoprimitiv - 2012. 07. 19. 05:28

@Nill: nem felejtettelek el, csak időnként az élet átrendezi a napitervemet!

Addig is, ezek érdekesebbek nálam:

Új Castle előzetes:
http://www.youtube.com/watch?v=oaj00P7CY4g

Robert Duncan, a sorozat zeneszerzője beszél a munkájáról, a 4. évad fináléjához komponált zenéről, stb.:
http://www.wetpaint.com/castle/articles/castle-composer-robert-duncan-reveals-behind-the-scenes-secrets-about-season-4-finale-score-i-just-want-you-and-more-exclusive

Sanna - 2012. 07. 19. 06:24

sziasztok rég voltam erre, de látom nélkülem is pörgicsél a topik, először is Nill nagyon jó a vidit, gratulálok

másodszor az első képek, és a CC alapján látható, hogy NF nem a kinézetével volt elfoglalva a nyáron, jaj most gonosz voltam, dehát nem kapott valami görög istenes filmben főszerepet? no mindegy, azért szerintem illene odafigyelnie magára, mert a túlsúly baromira öregíti, de azért még így is megölelgetném :D

még legalább 2 hónap a premierig, de lassan csak csordogálnak majd az infók, várom, hogy mit hoznak ki a dologból, szóval egy szó mint száz, a sok hajtépés ellenére nézős marad nálam a sorozat

Neoprimitiv - 2012. 07. 19. 08:42

Premier: szeptember 24. (még nem 100%, de nagyon valószínű)

@Nill, @esőjáró: Akciók, kezdem két kicsit off-fal.

Az egyik, hogy alapértelmezésben elnéző vagyok az olyan helyzetekkel, amikor valami nem igazán élethű benne, két feltétellel. Az egyik, hogy maradjon a műfajon belül. Vagyis ha “crimedy” csinálnak, akkor tőlem lehetnek nonszensz megoldások – de akkor az legyen crimedy. Ha viszont azt akarják, hogy komolyan vegyem őket, akkor nem fogadok el olyan fordulatot, ami egy Chuck-ben is WTF lenne.

A másik, hogy Castle karakterénél szerintem alapvetően elszúrták ezt az oldalt a készítők. Az ékszerrablásos részben kiderült, hogy C kiváló céllövő. Ez egyetlen esetben lehetséges: rendszeres, állandó gyakorlással. Anélkül, hogy mélyebb pszichoanalízbe belemennék, ez Castle valamennyi, később megismert vonásától teljesen idegen. Ehhez egy aktív macsó önkép kellene, amelyikbe sem a hangsúlyozottan metroszexuális utalások, sem a folyamatosan hangsúlyozott pipogyaság kimutatása nem férne bele. C csak akkor nem beszari, ha B életéről van szó, de ez teljesen on/off mód.

Innen ON. A kivitelezési oldalnál egy kicsit módosítanom kell a véleményemet. No.1, az LA részben a stégről leugrás valóban gagyi volt. No.2, a 4×23 verekedése képileg rendben volt, viszont a tető szélén lógásnál valahol nagyon elnézték a kameraszögeket. Ezt keményen benézték, csak arra tudok gondolni, hogy a végső változatot annyiszor vágták újra (ld. a csók jelenet össze-visszaságát), és úgy kifutottak az időből (a hivatalos forgatási zárás után még két nappal is készültek színészes pótfelvételek, pl. Seamus Dever-rel), hogy a végén, amolyan “le van szarva, úgy sem erre fognak ráizgulni” alapon hagyták.

Több olyan esetre nem emlékszem, amikor a kamera, a színészek/dublőrök mozgása és a vágás végeredménye nem volt látványra kielégítő, kiesett a ritmusból. Ez a technikai oldal, vagyis itt nem nézem, hogy amit látok, annak van-e ott értelme vagy szerepe. A “mit” és a “miért pont úgy/ott/akkor” a dramaturgiai oldal, ahol nagyon vegyes a kép, de nekem mostanában inkább lehangoló.

Dramaturgiai oldalról éles választó vonal van az első két évad és a 3-4. között. Az első kettő megmaradt a hihetőség szintjén és a nagyobb akciójelenetek a rész drámai csúcsai voltak, utána jött a levezetés. A 3-4-ben az akciójelenetek egyre hihetetlenebbekké váltak – komoly, “real life” részekben is – és általában csak felvezetésként szolgáltak a nagy melodrámához. Az egyetlen kivétel a számomra a Knockdown volt. Lockwood kiütése megint egy elfogadható volt, különösen úgy, hogy C keze meg is sérült. Itt az egyetlen logikai baki az volt, hogy Lockwoodnak, tapasztalt kommandósként azonnal lőnie kellett volna, amint B egy kicsit is célkeresztbe került, mert ő nem tudhatta, hogy nem egy komplett SWAT csoport tört rájuk – de ezt a hibát még elnézem.

A 3. évad eleji “kilőjük a rosszfiút a másik mögül” jelenet teljesen Chuck kategória. A dupla rész bénázása az először a bomba hűlt helyére is sípoló sugárzásmérővel, ami meg sem nyikkan, amikor mellette állnak – írói hiba. A 3. évad fináléja a hangárral vegyes: a tényleges tűzharc egész jó, a C/B körítés nevetséges, egyszerre végtelenül giccses és hiteltelen (főleg a végső Nagy Könnyes Futás). A temetői lövöldözés, a 40 méterről célt tévesztő mesterlövésszel szintén. Tigrises epizód a 4. évadban – inkább ne firtassuk. A duplarészben B amatőrsége, ahogy elvették a fegyverét már akkor is kiverte nálam a biztosítékot. Az autós búvárkodás azt hiszem a tévé történetének legöncélúbb és legértelmetlenebb jelenete lesz: nem vezetett sehová, nem változtatott semmin és mivel egy dupla rész felénél volt az évad közepén még izgulni sem lehetett, hogy jaj, vajon mi lesz velük.

A finálét már korábban írtam, de itt dramaturgiai oldalról is szépen elszálltak. B-nek belerúgnak a kezébe, kap egy bordarepesztő ütést a mellkasára, majd hasba rúgják, tarkón vágják és végül hármat hemperegve a betontetőn, lógva marad a párkányon – szóval ezek után még a műszempillája sem áll más szögben. C ajtaja előtt úgy jelenik meg, mint ha csak a zuhany alól lépett volna ki, nem pedig szó szerint összetörve állna ott. Ez persze kellett, mert Marlowe-nak muszáj volt kielégíteni a rajongókat, egy kórházszökevénynek kinéző B láttán viszont C-nek nem illett volna a farkára gondolnia, de részben éppen ettől a számomra minden feszültség hiányzott az akció jelenetből. Annyit érdemes még megjegyezni, hogy a 3.-4. évadban valamennyi “nagy” akciójelenet Marlowe saját forgatókönyve volt. (Kivéve a Knockdown-t, de az rendben is volt.)

Summa summárum: szerintem AM nagyon szeretne látványos akciójeleneteket csinálni, de szerintem egyszerűen nem az ő műfaja. A feszültséget mindig eladja a melodrámáért, “monumentális” akar lenni, de nem megy. Az is igaz persze, hogy ha úgy vesszük, ezek az akciójelenetek nem egy krimihez, nem is egy karakter drámához, hanem egy könnyfacsaró románchoz tartoznak, ahhoz pedig passzolnak.

Nill - 2012. 07. 19. 11:01

@Sanna: Thx, és nagyon nagyon egyetértek! Épp a minap láttam egy részletet korábbi sorozatából NF-nek, és pont értetlenkedtem, hogy engedhetik, hogy ennyire elhanyagolja magát! Mert egy random ember, az oké, ha nem ügyel a súlyára, bár magával szúr ki, mert az élet minden területére kivetül előbb-utóbb a hanyagsága.
De pont egy főszereplő, egy befutott sorozatban, egy karcsú nő oldalán, az nekem már erős. Nem szépfiút kellene belőle csinálni, de egy kicsit összeszedhetné magát. Pl. én a pillangós részt azért nem szeretem, mert annál kövérebb még nem volt. És ebben a műfajban fontos az esztétika.
Amúgy nem úgy volt, hogy szerepet kapott fél éve valamiben, amihez kicsit formálnia kellett volna magát? De lehet rosszul emlékszem.

Neo, ez nem kis szösszenet volt, megérte kivárni!
Én a crimedy megoldásokat azoknál a részeknél tudtam/tudom legjobban elfogadni, mikor valami természetfelettivel állnak szemben :) Pl. az ufós, vagy a zombis rész. Az olyan Castle-ös, ugratós, és ott elmennek, – ahogy írtad – a kicsit valóságtól elrugaszkodóbb akciózások.
A süllyedő autós tipikusan olyan volt, hogy most mutassunk valami nagyot – aztán nem lett belőle semmi. És tényleg jobb jelenetek voltak az 1-2. évadban, de talán a legfőbb baj a 3-4.-ben a levezetéssel volt, ennél közelebb már nem akarták összeereszteni a két főszereplőt, mint ahogy voltak, és ettől olyan komolytalanná vált minden közös akciós jelenetük. Meg talán olyan megszokottá is.

A finálé-n már én is gondolkodtam, és tényleg így van! Mennyivel szebb lett volna, ha inkább rábeszéli B-t, hogy “Drágám, én is szeretlek, de előbb menjünk el egy rötgenre…” :)
Bár akkor tényleg nem eshettek volna egymásnak…Szörnyű.

esőjáró - 2012. 07. 19. 13:10

Nade azt azért Bud Spencer óta tudjuk, hogy azért, mert valakit arconvágnak egy ólajtóval, még nem fog felrepedni a szemöldöke. Szóval én nem érzem azt, hogy az a verekedés irreálisabb lett volna, mint az ipari átlag.

Papi - 2012. 07. 19. 13:37

@Nill: De kapott szerepet, méghozzá a Percy Jackson és az Olimposziak 2 részében kapta meg Hermész szerepét. Ha nem is fogy le addigra, akkor majd egy kis CGI-vel csinálnak neki kocka hasat. :D

Neoprimitiv - 2012. 07. 19. 14:57

@esőjáró: Igaz, de Bud Spencer bunyóinak az volt a célja, hogy a közönség röhögjön rajtuk. (Mondjuk itt is majdnem bejött.)

AM egy fenékkel két lovat akart itt megülni. Egyrészt van a kedvenc Air Force One-os, ZS kategóriás akciófilm főhős figurája (jelenleg Beckett). Ez a sztori kétharmadáig megy előre, Piedonéhoz hasonlóan neki sem árt semmi, kemény mint a vídia. Ekkor viszont, már majdnem a célnál szembe találja magát a főgonosz hidegvérű főrosszemberével (jelenleg Maddox), aki átmenetileg legyőzi, de csak azért, hogy pár percnyi lábadozás/ápolás/szökés után immár boldogan robbanthassa fel a teljes maradék díszletet és megkapja a királyságot, meg a fele királylányt. Na ennél az átmeneti vereségnél még a legcsóróbb költségvetésű filmek is kiutalnak legalább két csík Leukoplastot, hogy a közönség is érezze, itt nem akárkivel kell még megküzdeni, ez még a Mi Fiunkat (Lányunkat) is képes volt megsebezni!

Az átmeneti vereségig meg is vagyunk, csak Marlowe-nak még ebben a részben le kellett csillapítania valamivel a február óta háborgó nézőket is. Mivel pedig a C/B kapcsolatban kizárólag a Nagy Szappanopera Könyv fejezeteiből dolgozik, az egymásra találásnál a vasmacskának is nyávognia kellett az elérzékenyüléstől. (Naplemente ugyan nem volt, de az egész jelenet narancssárga-fekete színvilágával azért igyekezett pótolni.) Ebbe nem fért bele az, hogy B bedagadt szemmel és felrepedt szájjal állítson be C-hez. Ez fontosabb volt AM számára (és a gúnyt félretéve jól mérte fel, hogy a Castle jelenlegi közönsége számára is), mint az, hogy akár egy DVD-re készülő akciófilm “hitelességére” törekedjen.

Neoprimitiv - 2012. 07. 20. 08:34

Brrrr, remélem ezt a szakállt nem fogják engedélyezni a Castle-ban!

https://www.youtube.com/watch?v=D7uu-vZkg1Q

Nill - 2012. 07. 20. 09:42

@Papi: Köszi, igen, erre gondoltam.

Kicsit más: Biztos már sokan beleszaladtak, de ha valakinek új, megér pár billentyűt.
Az egyik site-on valaki kielemezte az 5 plakátot, amikkel évről évre beharangozták a Castle-t. Kiemelem a fejtegetés lényegét:
1. évad:van egy hulla, egy hatalmas könyv, C csíkos öltönyben, Beckett kabátban.
2. Már nincs hulla, de ábrázolják a gyilkos fegyvert. Castle még csíkos öltönyben, B-n dzseki. A könyv sokkal kisebb, és már kikerült a centrumból.
3. Nincs dzseki Becketten, haja hosszú és le van engedve. Castle még mindig csíkos öltönyt visel, ez arra utalhat, hogy még kötődik a többi nőhöz az életében, még nem mondható szabadnak. Nincs test, nincs fegyver, nincs könyv … de ott vannak a tetthelyen. Egyre inkább előtérbe kerül a kapcsolatuk.
4. Már csak őket mutatja! Nincs tetthely, nincs test, nincs vér, nincs könyv, nincs vér a tollas logó alján, nincs semmi más a képen csak C és B. Vár már nem visel csíkos öltönyt (ez jelentheti, hogy szabad) és Beckett … mintha ez nem viselne semmit, bár szinte teljesen C takarásában van.
5. Nyilvánvalóan egy időben készült, mint a 4. évados promo kép, de B keze C nyitott ingén keresztül a mellkasán pihen, ez jelzés, hogy köztük már intim kapcsolat is van.

Érdekes fejtegetés, ti mit gondoltok?

Csenge - 2012. 07. 20. 14:11
Nill - 2012. 07. 21. 23:23

Na, erre mondom azt, hogy aki ezt készítette, kész volt:

http://www.youtube.com/watch?v=abnjicTl3iU

Mindenesetre sikerült összehoznia a Castle-t és a Vészhelyzetet. Itt kezdődik a kreativitás! xD

Megvan az új intró!

Neoprimitiv - 2012. 07. 22. 07:41

@Nill: ügyes. Ráadásul SK szerepelt is a Vészhelyzet két epizódjában.

Nill - 2012. 07. 22. 09:06

@Neo: Jaj, tényleg, most hogy mondod, már eszembe jutott. Itt a kapcsolat. De nemcsak az ötlet tetszik, a kivitelezés is a helyén van.

Neoprimitiv - 2012. 07. 22. 09:34

Molly Quinn egy pár hétig Wilmingtonban forgat, majd csak augusztusban megy vissza LA-be. Közben gondolom a Columbiára fog járni a Castle-ban. Az évadnyitóban azért benne lesz.

Pongi_ - 2012. 07. 22. 16:06

Tyűűű. elmegyek 2 hétre itthonról és mennyi komment gyűlt össze.
Ez a vészhelyzetes videó már túl lő minden határon, ahogyan Jon Huertas szakálla is:D

Sanna - 2012. 07. 22. 20:57

Jon Huertas videó nagyon jó, Castle elég komoly viccet csinálna a szakállából, ha így jelenne meg az őrsön Espo, és a Vészhelyzetes vidi is jó lett :D

Neoprimitiv - 2012. 07. 25. 22:59

Az eddig megjelent-kiszivárgott-kitvittelt spoilerek egy kupacban az 5. évadról, főleg az első pár részről:

http://www.examiner.com/article/castle-season-5-spoiler-round-up-what-is-to-come-after-the-storm

esőjáró - 2012. 07. 26. 09:02

Mindjárt augusztus… :)

Pongi_@ - 2012. 07. 27. 01:04

@esőjáró így is még 2 hónap majdnem :(

esőjáró - 2012. 07. 27. 19:03

It’s official. Castle Season 5 starts Monday, September 24 at 10|9c on ABC. #CaskettIsBack924

Neoprimitiv - 2012. 07. 28. 10:46

Már megint egy fanvideo, amelyik messze veri az ABC színvonalát.

http://www.youtube.com/watch?v=QGdaJEr_5K8

Nill - 2012. 07. 28. 16:28

@Neo: tényleg profi munka.

Neoprimitiv - 2012. 07. 30. 06:14

Újabb SPOILER összefoglaló, egy kivételével csupa olyan dolog, ami minimális józan ésszel AM ismeretében kitalálható volt eddig is, spoiler nélkül is.

A kivétel a dupla részre vonatkozó információ. Valaki nagyon belenyomhatta az orrát tavasszal a kakiba amit csinált, mert most sorra visszakozik az összes dologtól, amire korábban esküdözött – itt most éppen a “minél grandiózusabb ügy kell a feszültséghez” mantrától.

http://tvline.com/2012/07/29/castle-season-5-reader-questions-answered/

Csenge - 2012. 08. 01. 21:14

Valaki nem tud valamit arról h mért változtatta meg az RTL Seamus Dever hangját?

winnie - 2012. 08. 01. 21:16

mert damu roland börtönbe került.

Neoprimitiv - 2012. 08. 03. 19:01

Nathan Fillion inkább lazítani szokott ha éppen nincs Castle, de Josh Whedon-nak azért ő sem tud ellenállni. Az első képek a tavaly ősszel forgatott Sok hűhó semmiért adaptációból. Ősbemutató a Torontói Film Fesztiválon lesz, szeptemberben.

http://www.slashfilm.com/photos-nathan-fillion-amy-acker-alexis-denisof-banter-joss-whedons-much-ado-nothing/

Nill - 2012. 08. 08. 16:01

Sziasztok!

Van itt valaki? :) Nyári tünet.

Nos én kedveskedek minden erre tévedő Caslte nézőnek egy 2 és fél perces tribute videóval, az érzelmesebb kategóriából, de talán nem esetem túlzásba.

http://www.youtube.com/watch?v=hvxAcgKZVuY&feature=plcp

További szép augusztust mindenkinek!

esőjáró - 2012. 08. 09. 12:26

Már nem tudok jobban feliratkozni. :) A Time is over jobban tetszik, de az másról szól. Viszont nem könnyíted meg a szenvedéseinket a videóiddal. :D

SZEPTEMBERT AKAROK!!!! MOSTAZONNAL!!!

Neoprimitiv - 2012. 08. 09. 17:08

@Nill: Nájsz!

esőjáró - 2012. 08. 09. 18:14

Egyúttal megerősítem, hogy topictalálkozó szeptember 27-én, csütörtökön 19:00 órától a Beckett’s Pub-ban.

Neoprimitiv - 2012. 08. 10. 17:31

@esőjáró: naptárba beírva.

Addig is egy nagy rakás BTS kép az 5×03 forgatásáról. (Remélem a tumblr-es linket nem kukázza ki a blogmotor):

http://sleuthdog100.tumblr.com/

esőjáró - 2012. 08. 11. 15:32

Hát, olyan sokáig nem húzzák a “Ryan-Esposito összeveszés” és a “Beckett és Esposito otthagyja a rendőrséget” vonalat…

Pongi_@ - 2012. 08. 11. 15:50

@esőjáró Ugyan ez jutott eszembe, hogy az Espo nyakába már ott lóg a jelvény.:D Meg, igen. Beckett is ott van….

Neoprimitiv - 2012. 08. 11. 17:39

@esőjáró, @pongi: most őszintén, ez meglepetés?

Arra is fogadni mernék, hogy mindegy, hogyan zárul az első epizód, AM ki fog találni valamit, hogy megtarthassa az érzelmi roncs Beckett-et, amiért majd igyekezni fog távolságot tartani Castle-tól. A legjobb, ha erről Castle nem fog tudni, akkor a nagy szerelem dacára is folytatódhat a “nem beszélünk meg semmit” gyakorlata. Végül is két teljes évadot épített erre és azóta is folyamatosan azt hangsúlyozzák, hogy csak azért, mert lefeküdtek, még nem lettek más emberek.

Neoprimitiv - 2012. 08. 11. 18:00

Még egy szót a status quo-hoz való visszatérésről. Pont most nyáron a Burn Notice volt a kiváló példa arra, hogy ha a készítők nem csak sémákban gondolkoznak, akkor az ilyen szituációk is megoldhatók, sőt, nagyon feldobják a sorozatot. Ott az előző évad azzal zárult, hogy Fiona (a badass női főszereplő) inkább vállalja a börtönt, csak hogy Michael-t (a férfi főszereplőt) mentse.

Mint mindenki, én is úgy számoltam, hogy majd legkésőbb a második részre kihozzák, hiszen a köztük lévő partnerség volt a sorozat egyik alapja. Ehhez képest csak a hatodik rész végére oldották fel a szituációt, de egyetlen pillanatig sem volt vontatott vagy unalmas. Mindkettőjüknek végig megvolt a saját, egymással persze összekapcsolódó sztorija és pont az ezekben történtek miatt vált értékessé, a néző számára is átélhetővé az az áldozat amit Fiona hozott és az a küzdelem, amit Michael érte folytatott.

Ha Beckett már a második részre visszatér (fizetek egy kör sört a találkozón, ha nem), ezzel az egész kilépése csak egy lábjegyzetté válik. (Ahogy az a döntése is, amikor tavaly kockáztatta, hogy kirúgják, csak hogy védje Castle seggét.)

esőjáró - 2012. 08. 11. 19:01

@Neo: Hátha csak arra sétáltak bagel-vásárlás közben Castle-lel, ahol a gyilkosság történt, Espo nyakában meg az a csoki-jelvény van, amit Castle kapott Alexis-től a szülinapjára. :D Sose lehet tudni.

Neoprimitiv - 2012. 08. 11. 19:56

@esőjáró: ha te mondod… :)

Pongi_@ - 2012. 08. 12. 02:45

@neoprimitív Nem meglepetés. kifog találni valamit, ami nagyon nagy hülyeség lesz (előre látom) és nem lesz semmi értelme, mert B tört be C-hez mint az ázott kutya, és hogy vele akar lenni. Akkor mi lesz az akadály? egy oltári nagy baromság lesz előre látom. Nem is olvasom AM interjúit, mert felidegesít.

@esőjáró na ez lenne a hab a tortán.:D

Pongi_@ - 2012. 08. 12. 02:47

Már “csak” 44 nap :) Mondjuk tényleg csak, mivel “múltkor” (amikor még minden nap néztem milyen sok idő van még) akkor még 100 nap felett (körül) volt. :))

Neoprimitiv - 2012. 08. 12. 13:29

@pongi: bocs, ha esetleg megbántottalak vagy kioktatónak tűnt, amit írtam, a smiley lemaradt a kérdés végéről.

Szerintem egyébként sanszos, hogy Johannáról fog kiderülni valami disznóság (vagy igazi vagy hamis), amitől B magába roskadhat, hogy akkor ő most ki is igazából. (Vagy elkezdheti emészteni magát, hogy hogyan mossa tisztára a nevét.) Ez pont beleillene a “nem mondhatom el Castle-nak” titkolózásba. (Persze elmondhatná, kit érdekel, hogy a régen halott anyósjelöltem mit csinált tizenöt éve, de akkor melodráma nélkül kellene túlélni ezt az évadot. Márpedig az úgy kell a népnek, mint döglött halnak a sétálómagnó.)

esőjáró - 2012. 08. 12. 19:23

Én azt nem értem, hogy akkor most Pennikett karaktere mégsem akarja kinyírni Beckettet? (Pedig már Mr. Smith is megvan.) Vagy már régen új elnöke van az államoknak, és a hálás republikánus/demokrata utód szavatolja Beckett biztonságát? Vagy mi a magyarázata a békés nyíltszíni hullanézegetésnek?

esőjáró - 2012. 08. 12. 19:25

@Neo: egyébként meg egy kicsit fékezettebb habzásúra vehetnéd a vitriolt, lehet, hogy azok, akik ráléptek Marlowe lábára az évad végén, egy darabig nem óhajtanak leszállni róla, és akkor egész jó esély van a melodráma-faktor csökkenésére. :)

Neoprimitiv - 2012. 08. 12. 20:57

@esőjáró: Marlowe lábán szerintem folyamatosan ott fognak állni, mert a Castle elég érdekes helyzetben van: nagy nézőközönség, csak baromi alacsony demó. Ez viszont nem változtat azon, hogy AM a szükséges drámából is mindig melodrámát csinál. (Megjegyzem, a közönsége éppen ezt kajálja.)

1. tipp: Pennikett az első rész végére hullazsákba kerül, a megbízója is kiderül és Voldemort-kórban fog szenvedni – nem nyírják ki végleg, de átmenetileg ártalmatlan lesz, hogy nyugodtan turbékolhasson a friss pár.

2. tipp: Szerintem a melodráma mennyiség változatlan marad, évi három-négy epizód. A köztes időszakban a reményeim szerint könnyedebb, inkább a másodikra hasonlító évadot fogunk kapni, csak több helyzetkomikummal. C/B biztosan titkolni akarják majd a dolgot bent, már csak Gates miatt is, ez tág teret enged a “ki kinek mit hazudott” illetve az “azt hittem arról beszél, hogy…” szituációkra épülő bohózatnak. Ettől függetlenül, mivel bízom benne, hogy C/B együtt marad, C remélhetőleg kikerül a bánatos pincsi szerepkörből és végre nem csak B fogja cikizni őt, hanem vica versa. Ez inkább a második évad hangulata, ami jó.

Logikusan arra lehet számítani, hogy AM most fogja lejátszatni velük azokat a meccseket, amiket minden normális kapcsolatban az örökre szóló igen előtt szoktak az emberek elintézni. Várhatóan szórakoztató lesz, de nulla téttel. Közelebb nem kerülhetnek, szakítani vagy akár csak komolyabban összeveszni a 4. évad vége után meg fura lenne azon, hogy miért nyomja meg mindig középen a fogkrémes tubust.

Összességében azt hiszem élvezhetőbbek lesznek az egyes epizódok, mert nem kell majd a hajunkat tépnünk, hogy miért ilyen hülye valamelyikük. Viszont AM eddig semmi jelét nem adta, hogy a subtext – félre értés(félreértelmezés) – melodráma vonalon kívül bármi egyebet tudna kezdeni velük, még akkor sem, amikor erre megvolt a lehetősége, ezért a vitriol.

Pongi_@ - 2012. 08. 13. 01:57

@neoprimitiv Egyáltalán nem gondoltam, hogy úgy értetted. :D

Remélem igazad lesz, és visszatér a 2.évados hangulat. Bánatos pincsi szerepkörből (ahogy fogalmaztál:D) mindenképp ki kéne kerülnie, ha már egyszer a B az ágyába kötött ki. Nincs miért bánatosnak lennie, szóval nagyon ajánlom, hogy visszatérjen a régi énje.

Ez a titkoljuk el dolog, meg olyan, hogy tényleg bénázás lesz belőle, meg a reggel lebuktunk mert anyám ránk nyitott vagy Alexis hazajött hamarabb storyk túl kiszámítható lépések. Bár azért megnézném a fejeket.:D

Nekem a képzeletem eddig ér, (nem hiába nem vagyok sorozat író) szóval remélem azért AM-n valami jobbat kitud hozni belőle, mint a rögtön lebukó C/B páros.

Mondjuk, olvastam már fanfic.-ek közül ilyen változatokat is, és voltak akik nagyon jól megtudták oldani ezek alapján is a történetet és még régi C/B páros hangulatot is visszahozta.

Neoprimitiv - 2012. 08. 14. 15:37

Egy régóta hiányzó kimaradt rész: Beckett és Alexis reggelije a Boom-ból. Eddig csak fényképek voltak róla.

http://www.youtube.com/watch?v=3XopPAGGqWI

Sanna - 2012. 08. 17. 05:44

törölt jelenet a Linchpinből:

http://www.youtube.com/watch?v=L3xfl1brTzo

Neoprimitiv - 2012. 08. 17. 06:11

@Sanna: megelőztél :)

Neoprimitiv - 2012. 08. 17. 06:15

Itt egy másik video is a DVD-ről, bár nekem ez elég erőltetettnek tűnik:

http://www.youtube.com/watch?v=VMSwgVzteRQ

Neoprimitiv - 2012. 08. 17. 06:23

Na jó, bénázok itt a külön linkekkel, itt van mind a négy videó. A kimaradt jelent, egy interjú részlet Rob Bowmnan-nal, a fenti Nathan-Molly részlet és Molly egy felolvasós szereplése. (Ez kint nagy divat, nálunk nem tudom, egyáltalán létezik-e?)

http://castle-fans.org/videos/season-four-bonus-features/

Neoprimitiv - 2012. 08. 17. 08:11

Akit érdekelnek a kulisszatitkok, az elmúlt évad díszletei, BTS képekkel egy helyen:

http://www.facebook.com/CastleArtDept/photos

Nill - 2012. 08. 21. 09:44

Köszönjük a linkeket, Neo. 4. évados bloopers összefoglaló vajon mikor lesz? Gondolom, majd a DVD megjelenését követően.

Neoprimitiv - 2012. 08. 21. 10:51

@Nill: nem tudom, általában a DVD megjelenése előtt már ki szoktak szivárogni az extrák. A megjelenés ha jól emlékszem szept. 21., tehát egy hónap múlva már biztosan.

Neoprimitiv - 2012. 08. 22. 19:20

Ha valakit érdekel, megjelent egy interjú a TVLine-on Marlowe-val. Okulva a tavalyi tapasztalatokból, én nem olvastam.

http://tvline.com/2012/08/22/fall-tv-preview-castle-season-5/

Pongi_@ - 2012. 08. 23. 01:51
Neoprimitiv - 2012. 08. 24. 22:06

A TNT szindikátusi sugárzásaihoz készített reklámok egyben:

http://www.youtube.com/watch?v=PjNcrWVTNdA

Sanna - 2012. 08. 27. 06:04

ma este végre leadják az első 5. évados promót a Headhunters ismétlése után, reggel már nézhető :D

1* számú rajongó - 2012. 08. 27. 13:43

Nekem csak egy kérdésem lenne :
Ugye nem fog meghalni Castle és Beckett ?

Neoprimitiv - 2012. 08. 27. 16:22

@1*számú rajongó: De, az évadnyitó első öt percében Maddox mindkettejüket levadássza. A sorozat további részei (évadai) a temetésükön a sír mellett zokogók visszaemlékezései lesznek, válogatottan vicces történetek a fiatalkorukból.

Ugye csak viccnek szántad?

Nill - 2012. 08. 27. 22:33

@1*számú rajongó: Hát attól függ, hányadik évadnál jársz. A negyedikben haldokoltak rendesen.
De ha gondolod írj egy fanfiction-t, és máris feldobod a hetünket.

Sanna - 2012. 08. 28. 05:11
Neoprimitiv - 2012. 08. 28. 06:40

@Sanna: ahogy mondod. Most már biztos, hogy valahol elvesztettem a kapcsolatot a sorozattal, mert egy másodpercig sem éreztem semmilyen ájulási tünetet, nem kezdtem hiperventilálni sem, és még spontán magömlésem sem volt, pedig úgy tűnik ezek voltak a kötelező minimális reakciók.

Memari - 2012. 08. 28. 08:10

Hmmm, nem kapott el a Castle làz, de legalább nem vagyok egyedül

Sanna - 2012. 08. 28. 09:18

bizony, én is többet vártam volna, dehát sajnos a többségnek ez is elég, ahogy olvasom a kinti reakciókat

“Did you like it?” hát … …. ennél több kell azért

esőjáró - 2012. 08. 28. 09:37

MIVAN?????!!!! “Did you like it?” Ki írta ezt a jelenetet és főleg miért??? Mondjuk a szöveg is elég gáz, amit nyomatnak alatta.

Nemár… Leállok a promókkal, mert még a végén elveszik a kedvemet az egésztől.

//Off

Neo, köszi a Burn Notice-t :)

//On

Neoprimitiv - 2012. 08. 28. 10:01

Azért annyi a készítők mentségére szól, hogy a promókat nem Marlowe-ék csinálják, hanem az ABC marketing részlege. A reakciókból ítélve viszont ők beletaláltak a mostani közönség ízlésébe.

Mindegy, ezért még szeptemberben sörözünk!

@esőjáró: szívesen, bármikor :)

Sanna - 2012. 08. 28. 10:56

nem biztos, hogy “azzal” kapcsolatban kérdezősködik majd Beckett, én a kávéra tippelek, vagy a reggeli…palacsintára…:S

esőjáró - 2012. 08. 28. 13:31

Sanna: Igazad van, reménykedjünk. :)

Neoprimitiv - 2012. 08. 28. 18:36

Egy dolgot azért meg kell jegyeznem: nem fogok tiltakozni, ha Stana ruhatárát rendszeresen fogják egyetlen kigombolt férfiingre redukálni. Amúgy is nehéz időket él a network tévé, én támogatom ezt a fajta költségcsökkentést.

esőjáró - 2012. 08. 28. 18:55

@Neo: :D :D :D

Neoprimitiv - 2012. 08. 29. 17:46
Neoprimitiv - 2012. 08. 29. 18:35

A bakiparádé 4 perce szerintem jobb volt, mint az évad 40 perces epizódjainak jelentős része.

Nill - 2012. 08. 29. 23:32

@Neo: Köszi a linket.
Érdekes, én úgy látom, kissé fásult volt, ahogy az egész 4. évad. Nathan elfáradt, a többi szereplő között pedig nem volt olyan kollegális viszony, mint az előzőekben.
És számomra most esett le valami: Gates mennyire nem odaillő figura! Igazából a karakterről tudunk egy nagy nullát, főnöknek hozza a rideg formáját, ami nagyon megöli az alap 1-2-es Castle feeling-et. Szerintem vele melléfogtak az írók, annyira nem ebbe a sorozatba való. De írjatok ellenvéleményt! (Nem a színésznő játékára gondoltam)

Neoprimitiv - 2012. 08. 30. 05:49

@Nill: Gates-t illetően maximálisan egyetértek, szegény PJJ élete legszarabb szerepét fogta ki. Megint csak Stana-t kell idéznem (nem szó szerint): nem elég egy szereplőt beleírni a sorozatba, azt “fel kell nevelni”.

Az első megállapításod nekem nem jött át. Lehet, hogy a szereplők fáradtabbak, de ez négy évad után, különösen amikor a forgatókönyv is takarékra állítja őket, annyira nem meglepő. A viszony változását én nem érzékeltem, meg erre egy kiragadott pillanatokból összevágott pár perces anyag szerintem nem is alkalmas.

Neoprimitiv - 2012. 08. 30. 05:57

NYPD és LAPD találkozása:

http://yfrog.com/z/kfnmibeqj

Ez pedig állítólag igazi, nem fotosop:

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9jfkrWksr1qj5tmlo1_500.jpg

Neoprimitiv - 2012. 08. 30. 08:50

Közben kiderült: a kávé igazi, a Barnes & Nobles-nál lehet majd kapni szeptember 11-től, a DVD megjelenésétől kezdve. BTL marketingben mindig is jó volt a Castle.

Ladybug - 2012. 08. 30. 10:07

Tudja esetleg valaki, hogy az első CTV promo mikorra várható?

Neoprimitiv - 2012. 08. 30. 10:22

@Ladybug: passz, könnyen lehet, hogy csak egy héttel előtte. Ők nem szoktak saját évad-előzetest csinálni, csak a konkrét epizódokhoz.

Ladybug - 2012. 08. 30. 10:29

@Neo:Köszi!

Neoprimitiv - 2012. 08. 30. 11:47

A DVD borító belseje:
https://twitter.com/CastleInsanity/status/240892058674548736/photo/1

A DVD hátlapja, ki lehet betűzni az extrákat:
https://twitter.com/CastleInsanity/status/240890578018127874/photo/1

Plusz info: a Once Upon A Time 1. évados DVD-jéhez adnak egy 10 dolláros kupont, amit be lehet váltani a Castle DVD vásárlásakor. (Természetesen mindkettő R1-es, amerikai kiadásra vonatkozik.)

Nill - 2012. 08. 30. 13:05

Thx az infókat Neo!

Neoprimitiv - 2012. 08. 30. 21:07

Egy újabb kimaradt jelenet a fináléból (kár érte). Valami gond van a linkkel, mert nem a posztban jelenik meg, hanem az oldal betöltődésekor felkínálja letöltésre, de mivel egy kicsi avi fájl, nem hiszem, hogy gond lenne.

http://castle-fans.org/

Sanna - 2012. 08. 31. 05:43

nálam működött a link, köszi érte, amit látok, hogy elkészültek a promóképek is az 5. évadra, és nem tetszenek, egyrészt tök sötét az egész, szinte fekete, másrészt B. miért fekszik míg a többi ül vagy áll, ja és nem kicsit photoshoppolták szét Stanát a kanapés képen, pedig neki szerintem erre nem igazán van szüksége…

Neoprimitiv - 2012. 08. 31. 05:56

Aha, most már nálam is jó, úgy látszik közben kijavították. A promo képek: gondolom ez a sötét pincehangulat fejezi ki azt, hogy a sorozat idén visszatér a könnyed, poénos gyökereihez. Gondolom a korábbi évekhez hasonlóan lesz egy bővített sorozat is, de ezt a tincset pedig könyörgöm, valaki tüntesse el Ryan fejéről!

Nill - 2012. 08. 31. 13:02

Hát Neo, legyen úgy, térjen vissza a régi feeling. De amúgy Sanna-val teljes mértékben egyetértek, meg a közös képen a szereplők számomra furcsán távol állnak egymástól, pl. semmi utalás arra, hogy C és B már együtt vannak…De álljunk hozzá pozitívan, reméljük, szórakoztatóbb 5. évadunk lesz.

Neoprimitiv - 2012. 08. 31. 16:54

@Nill: igéretekkel (ahogy mondani szokták) tele van a padlás. Az évadnyitóból szerintem nem lehet majd igazán következtetni, hiszen ott el kell varrják valahogy a Maddox szálat. Majd valahol a harmadik-negyedik rész után kiderül, hogy mit akarnak kezdeni ezzel az évaddal. A fotók nekem nem tetszenek, túl sok a photoshop, hiányzik legalább egy C/B közös kép, a teljes stábot mutatóhoz pedig legközelebb javaslom a Big Salt Lake medrét vagy a Boeing központi szerelőcsarnokát, ott még távolabb lehetnének egymástól.

Neoprimitiv - 2012. 08. 31. 22:48
Neoprimitiv - 2012. 09. 01. 09:02
Nill - 2012. 09. 01. 16:20
Sanna - 2012. 09. 01. 20:16

köszönjük Nill :D nagyon jók

az előzetesek közül, pedig szinte mindegyik ugyanaz, szóval elég az egyiket elolvasni, habár a tvsourcemagazin-os picivel többet árul el, de tulajdonképpen semmit sem, ahogy ez mindig lenni is szokott :S

Ladybug - 2012. 09. 01. 21:40

@Nill: Ezek nagyon betegek! :D Köszi!!!

Neoprimitiv - 2012. 09. 01. 22:46

Te jó ég @Nill, ezen túl komoly öncenzúrát fogok alkalmazni! :)

Nill - 2012. 09. 02. 09:00

Mi az öncenzúrálatlan (te jó ég, van ilyen szó?) verziót jobban preferáljuk :) Amúgy csak kicsit fel akartam dobni a csopiképet egy kis iróniával, humorral, hogy jól kivehető legyen a photoshop-os életérzés.
To be continued. Valamilyen formában biztos…szóval reszkessetek! :)

esőjáró - 2012. 09. 03. 10:41

Már csak három hét…

Neoprimitiv - 2012. 09. 04. 07:33

Nem emlékszem, hogy ezek voltak-e a nyáron (talán az első igen), három interjú Nathannal Cannes-ben. Az elsőnél kb. a 3. percnél kezdődik a Castle rész, addig csak bemelegítés. Semmi érdemi info, bár a bögre aljába ragasztott puska aranyos.

http://www.youtube.com/watch?v=iRsmFRB5wdc

http://www.youtube.com/watch?v=wHSgTxcYTA0

http://www.youtube.com/watch?v=N57___I_DY4&feature=watch_response

Neoprimitiv - 2012. 09. 04. 07:43

Kezd idegesíteni, hogy állandóan elgépelem a szavakat. Cannes-ban.

Neoprimitiv - 2012. 09. 04. 18:57

Hm, lehet nyerni egy kétszemélyes ebéd-sorozatot (több helyre is megy a nyertes) három vendéglátóval (nem vagy, egyszerre!): Nathan Fillion, Michael Truocco és JR Bourne. Most 2200 dollárnál tart a licit, csak tessék, tegyék meg tétjeiket!

https://m.biddingforgood.com/auctions/169746714/items/172966013

Neoprimitiv - 2012. 09. 06. 06:09

Itt a hivatalos poszter – mit csinálnának Hollywoodban, ha valaki betiltaná a Photoshopot? A másik, hogy talán ebben az évadban igaz lesz, de már tavaly is ez a “Beckett lóg Castle-on” póz volt – miközben a sorozatban pont az ellenkezőjét láttuk. Mindegy, úgy látszik, morgós napom lesz.

http://pmctvline2.files.wordpress.com/2012/09/castle_season5_keyart_full.jpg

Sanna - 2012. 09. 06. 07:08

Castle valami nagyon durva rajta, nem is így néz ki, Stanával nincs gond, igaz NF-nek szüksége van a photoshopra, na de ennyire? :S

Sanna - 2012. 09. 06. 07:09

az ebéd-sorozat tök jó lenne, de ennyi pénzem sajnos nincs, most 5100 dollárnál járnak..

Neoprimitiv - 2012. 09. 06. 09:38

Váááá, tessék, itt a kontraszt, mi a francnak kell szerencsétlenekből műanyagokat csinálni! Mindegyik tumblr link, kérlek winnie, ne hagyd, hogy a blogmotor kidobja!

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9x0odFogv1qetof1o1_1280.jpg

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9x0m4JOIH1qetof1o1_1280.jpg

http://24.media.tumblr.com/tumblr_m9x0xlFN0V1qetof1o1_1280.jpg

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9x0z1A2UP1qetof1o1_1280.jpg

Neoprimitiv - 2012. 09. 06. 10:16

@Sanna: már 5100? Ahhoz képest, hogy 100-120 ezer dollár már egy nem rossz éves fizetés, ez azért nem semmi.

A posztertől még mindig nem tudok magamhoz térni. Biztos, hogy az EW képeit is retusálták, e nélkül ma már nem jelenik meg sajtóban fénykép. (A fenti négy fotó az EW-nek készült, a tabletre megjelenő digitális kiadásból származnak.) De a retusálás nem azonos a plasztikzombival, Nathan olyan azon a plakáton, mint ha egy konzoljáték 3D figurája lenne. Én is úgy gondolom, hogy kezd nem passzolni a hősszerelmes figurába (bár most láttam egy BTS képet róla, ahol olyan bicepsze van, amilyen nekem még álmomban sem lesz), de ennyi photoshopra nincs szüksége.

esőjáró - 2012. 09. 06. 15:49

@Neo: na látod, a költségcsökkentős vágyaid is meghallgatásra találtak.

Nekem a második a kedvencem, az olyan kedves.

Neoprimitiv - 2012. 09. 06. 16:42

@esőjáró: majdnem, még egy kicsit lehetne faragni a büdzsén :). A neccharisnyáról meg persze azonnal a For Lovers Only jutott eszembe…

Nekem mindkét közös kép nagyon tetszik, az elsőnél szinte hallom, ahogy a szokásostól teljesen eltérő hangsúllyal beleszól a telefonba, hogy “Beckett”.

Sanna - 2012. 09. 06. 17:05

hát az EW-s képek 100x jobbak, mint az ABC-s promókép, Neo be tudod linkelni a BTS fotót, amit említettél fentebb? Köszi

Neoprimitiv - 2012. 09. 06. 18:24
Neoprimitiv - 2012. 09. 06. 20:13
Nill - 2012. 09. 06. 22:01

@Neo: Ez az utolsó, amit külön küldtél, ez nagyon tetszik. Nathan bicepszjén meg el voltam ájulva…

Neoprimitiv - 2012. 09. 06. 22:12

@Nill: kezeket a paplan fölé…

Memari - 2012. 09. 07. 00:45

Mi lesz itt kérem szépen? Ilyen fotókhoz megfelelő tartalmat, epizódokat kell készíteni….

Sanna - 2012. 09. 07. 06:16

működik, köszi szépen Neo

Neoprimitiv - 2012. 09. 07. 07:33

@Memari: jó lenne, de emlékezz a tavaly nyári TCA “Mi kell egy jó prezentációhoz?” klipre. Na, az a hirdető, aki ANNAK alapján ítélte meg a sorozat hangulatát, az elég csalódott lehetett. Reméljük a tavalyi nézettségi adatok kicsit kijózanították Marlowe-t.

Laney - 2012. 09. 07. 14:45

Hello mindenkinek!:)

El sem hiszem, hogy mindjárt itt az 5. évad. Már nagyon várom. Az EW-s képek nagyon tetszenek jók lettek, viszont a promós hát az tényleg durván túl van retusálva, olyan mű.

Laney - 2012. 09. 07. 14:47

Most láttam a bicepszes képet jesszus, egész nyáron gyúrt?! xD

Papi - 2012. 09. 08. 10:56

Nathannak kell is a bicepsz, elvégre mégis csak egy görög istent játszik egy másik filmben. :D

Na de már nem sok van hátra, addig is akinek tetszett … http://www.youtube.com/watch?v=WCIB2SNiyRs

Szandi - 2012. 09. 09. 17:42

Papi…. Köszi a zenét :) :)

ads - 2012. 09. 09. 18:42

http://swampwellies.tumblr. com/post/31201148025

Nill - 2012. 09. 10. 13:33

Ismét néhány törölt jelent, úgy emlékszem ezeket még nem linkeltétek, ha mégis, bocsi.

http://www.youtube.com/watch?v=HMwfXZeyT48&feature=g-all-lik

Snap - 2012. 09. 10. 17:50
Ladybug - 2012. 09. 12. 09:45

Dobpergés mellett az első 3 SP az 5×01-ből:

http://www.spoilertv.com/2012/09/castle-episode-501-after-storm-sneak.html

Zora - 2012. 09. 12. 18:42

Valaki légyszi fordítsa le nekem, mit válaszol Castle Ryan kérdésére, hogy mit keres ott? Köszi!

Amúgy, szerintem elég lagymatag a dolog. De igazából, ez jót kéne, hogy jelentsen, mert eddig az SP-kben 30 mp alatt bemutattak minden poénos vagy nagyot szóló jelenetet, aztán a 42 percben összesen is ennyi volt. Tehát, remélem, változtattak a taktikán, és ezek valóban a leglanyhább másodpercek lesznek az 5×01-ben…

esőjáró - 2012. 09. 13. 15:36

Hát, nekem a harmadiktól azért felment a pulzusom…

Papi - 2012. 09. 13. 15:37

Szandi: Igazán nincs mit. :)

Amit ads linkelt be képet arra valami hasonlót lehetne mondani… “Alexis hazaért”

Zora: Én szerintem csak annyit, hogy Épp a környéken sétáltam

Zora - 2012. 09. 13. 21:01

Köszi, Papi!

@esőjáró:
Oké, a 3. tényleg kicsit izgalmas…

Papi - 2012. 09. 14. 18:40

Van itt (számomra legalábbis) új promokép. Nem tudom ki látta már.
http://castle-fans.org/gallery/albums/Season%20Five%20Promotional%20Photos/0013.jpg

És itt újabb forgatási képek.
http://sleuthdog100.tumblr.com/

Neoprimitiv - 2012. 09. 14. 22:20

Megjött a bővített eresztés a promó képekből, a galériában az első 13 már volt, a többi új.

http://castle-fans.org/gallery/thumbnails.php?album=305

Neoprimitiv - 2012. 09. 15. 13:50

OFF:

Most nézem, hogy az ABC-nél idén úgy látszik, ez a bánatszürke háttér a trendi: a Revenge és a Last Resort képei is ilyen bevilágításúak. A Revenge képeit ráadásul a Castle tavalyi háttere előtt készítették, csak lefestették szürkére a fehér falat:

http://www.spoilertv.com/2012/09/revenge-season-2-full-set-of-cast.html

http://www.spoilertv.co.uk/images/Last%20Resort/Season%201/Cast%20Promotional%20Photos/

Sanna - 2012. 09. 15. 18:06

miért van az, hogy C-re mindig valami kéket aggatnak? Vagy csak én látom így?

no mindegy, a promóképek továbbra sem tetszenek

Memari - 2012. 09. 15. 18:12

Nem vagyok kibékülve a promóképekkel. Imádom Stanát, de némelyik képen olyan kéjesen pózol, hogy az nem sorozatpromóhoz való kép…

Sanna, a kék szín áll a legjobban Nathannak (erről mintha korábban ovlastam is volna), de azért ezt sem szabad túlzásba vinni.

Neoprimitiv - 2012. 09. 15. 18:32

@Sanna, @Memari: én már nem akartam megjegyzést fűzni hozzájuk, mert azt hittem, én lettem túlzottan kritikus.

Neoprimitiv - 2012. 09. 16. 09:51

Egy érdekes félmondat Tamala Jones-tól egy egyébként érdektelen “minden fantasztikus lesz” interjúból:

I was sad to see some of our writers go because we’re all family,” she tells Zap2it, “but Andrew is a genius. You may not agree with his methods — we didn’t want to see the writers go — but the new writers (we still have some of the original writers as well) bring a new twist.

Ebből nekem nagyon úgy tűnik, hogy az írószobában sem volt teljes egyetértés a tavalyi évad történéseit illetően és ezért is távozott három állandó író. Mivel azt nehezen tudom elképzelni, hogy az írók erőszakolták volna rá az akaratukat Marlowe-ra, most megpróbálják a tavalyi szart a nyakukba varrni és az ő zsenialitásának, meg az új íróknak betudni azokat a – bízzunk benne, hogy pozitív – változásokat, amiket kénytelen lesz meglépni, hogy a sorozat ne menjen le a vécén.

Nill - 2012. 09. 16. 13:02

Sanna, Mermari: a képekről nekem is egyszerre ez jött le. Gondoltam nem kommentálom, de ezek szerint Neoval együtt ti is hasonlóan látjátok. Én valahogy úgy fogalmaztam meg, hogy ha ezeket a képeket mutatva mondaná valaki, hogy nézzem a sorozatot, tuti nem rohannék, hogy elkezdjem. Eddig nem ilyennek mutatkozott Beckett, (lásd főleg a 4. letargiáját) és ha az 5. évadban pedig ez várható, az kicsit kiábrándító lesz. De reméljük csak a képeket szúrták el.
Nekem a 2. évad promoképeinek stílusa tetszett a legjobban, köztük ez a kedvencem:
https://www.box.com/shared/tzbi1ri21hf9pkvhtab4

Zora - 2012. 09. 16. 17:53

Mindenkinek!:
Dettó ugyanez a véleményem… :-(

Neoprimitiv - 2012. 09. 17. 04:56

OFF:
Torontóban bemutatták Josh Whedon Sok hűhó semmiért filmjét, ami kb. ugyan olyan szerelemgyerek, mint a For Lovers Only volt: egy hét alatt, ismerős színészekkel, fekete-fehérben forgatta.

Azon kívül, hogy nagyon kíváncsi vagyok rá, a számomra érdekes Nathan két interjúja, amit ott adott. Egyrészt, mert egy korábban irodalom tanárnak készülő színészről nem gondoltam volna, hogy csak gimiben olvasta Shakespeare drámáit. Másrészt az a megjegyzése, hogy végre volt valami kihívás a munkájában…

http://www.youtube.com/watch?v=XUX8JmxPYO4

http://www.youtube.com/watch?v=-BXzoYgiGaI

Neoprimitiv - 2012. 09. 17. 05:52

Jon Huertas nyerte a legjobb drámai (TV) férfi mellékszereplő díját a latino származású színészeknek szóló ALMA gálán. Mivel a “származást” elég tágan értelmezik (Charlie Sheen vagy Madeleine Stowe is belefér), elég nagy merítésből nyert, gratula!

http://www.whosay.com/jonhuertas/photos/226208

Neoprimitiv - 2012. 09. 17. 06:11

A nyári Prism Awards nyerteseiről (“Kill Shot”- Stana és Jon) most adott le az FX egy szerkesztett anyagot:

http://www.youtube.com/watch?v=kMHKxulwNNc

Snap - 2012. 09. 17. 10:26

Lehet, hogy szexista disznó vagyok, de nekem tetszenek Stana fotói. Bármennyire is túlfűtöttek – vagy éppen azért… :)

Talán igazolást is nyer(het) a pilot záró jelenete: http://www.youtube.com/watch?v=j2yWlTSK5hU

Neoprimitiv - 2012. 09. 17. 10:47

@Snap: Stana fotói tetszenek – Beckett-éi nem. Bármikor elnézegetek egy fényképsorozatot róla, de ez elvileg nem Stana Katic-ról (és Nathan-ról meg a többi színészről) kellene szóljon, hanem a sorozatbeli karakterről. Ezek a Revenge-től a Scandal-ig vagy akár a 666 Avenue-ig bármelyik sorozat szereplőit mutathatnák.

Talán én nem vagyok elég szexista, de nekem az sem jelent érdemi többletet a sorozatban, ha ezentúl részeként kétszer boldogan mélyen egymás szemébe néznek és esetleg meg is csókolják egymást. (Ennél többre az ABC-től ne is számítson senki.) Az “OMG/meghalok/elájulok/jaaaaaaj de éééédesek” fázison sajnos túl vagyok már.

Ne érts félre, nem azt mondom, hogy egy jól megkomponált hálószoba jelenet vagy egy hatásos, aligöltözött megjelenés a számomra érdektelen. De remélem nem ennyi lesz a sorozat ebben az évadban, mert akkor minden őszinte imádatom dacára is marad a nyári darára.

Papi - 2012. 09. 17. 18:26

Én csak még egy dolgot nem tudok megemészteni már évek óta. Hogy akik az utómunkát csinálják, nem nézik meg a munkájukat? Nem veszik észre hogy “játékbábukat” csinálnak az emberekből?
Ez engem annyira irritál, hogy el sem lehet mondani, egyszer látnák legalább egy olyan fotósorozatot ahol nincs túlzásba véve az utómunka. Na mind egy …

De ezen túlmenően Stana pedig továbbra is … őő khmm szóval igen nah. :D

http://celeborama.net/uploads/356a192b7913b04c54574d18c28d46e6395428ab/09-2012/2d4d3c3eab8a74362a8111bf61d562edc37e4601.jpg

Zora - 2012. 09. 18. 08:17

@Neoprimitiv- 2012. 09. 17. 10:47 :
Bennem is ez volt, nem tudtam megfogalmazni, de Te megtaláltad a szavakat hozzá! Én is a karakterekre vagyok kíváncsi, ha egy SOROZAT promoképeit nézem, nem a színészekre.

Neoprimitiv - 2012. 09. 18. 17:34

Na, ez váratlan eredmény: a Revolution, ami a Castle ellenfele lesz esténként, 11,7/4.1 nézőszámmal/demóval nyitott, ami (főleg az utóbbi) elég durva. A jövő hétfő érdekes lesz.

Neoprimitiv - 2012. 09. 18. 19:56

Hogyan öleljünk meg valakit tökéletesen? Bemutatja: Nathan Fillion

http://www.mtv.com/videos/movies/835806/nathan-fillions-guide-to-hugs.jhtml#id=1644133

esőjáró - 2012. 09. 19. 21:02

Beértük a Burn Notice-t, a Warehouse 13 az első három rész után ment a kukába, mostmár tényleg csak a körömrágás maradt kedd hajnalig… :)

Jövő hét csütörtökön ki jön Neon kívül?

Zora - 2012. 09. 19. 21:33

A Nathan szerinti tökéletes ölelés nagyon aranyos! És tulajdonképpen, tényleg nem gondoltam még bele, kit, hogyan, stb.

Neoprimitiv - 2012. 09. 20. 11:02

Van már CTV promó is, de kivételesen azonos a korábbi félperces amerikaival, semmi újdonság.

Neoprimitiv - 2012. 09. 20. 20:48

Ez valahogy kimaradt: Nathan adott egy – szerintem rém hülyén felvett – videó interjút a Parade magazinnak. Az elején, amit a Castle-ról mond, azt mind támogatni tudom: emberelje meg egy kicsit magát, jöjjenek vissza az “ismerek valakit” helyzetek, jöjjenek vissza korábbi mellékszereplők. A végén érdekes, most visszafogottabban volt optimista, mint egy pár hete a C/B kapcsolatot illetően. Pontosabban nem volt optimista, csak annyit mondott, hogy majd meglátja.

http://www.youtube.com/watch?v=o9K6oDE6U3g

(Sekélyes magánvélemény: szerintem egyre kevésbé való hősszerelmesnek egy Stana-hoz hasonlóan vékony nő mellé. Minden további nélkül el tudom képzelni, hogy egy nő beleszeressen egy nála jó 10 évvel idősebb – és annyinak is látszó! – férfiba, de abban mindig van nem kevés apakomplexus is. A C/B kapcsolatban pedig az írók szándéka szerint nincs.)

Neoprimitiv - 2012. 09. 21. 09:13

Új SP. Sajnos a “do you like that” és a végére a bohózat még mindig nem jön be, de majd meglátjuk. (Azt azért hozzá tenném, hogy egy nagyobb látószöggel, amelyik nem csak a fejüket és a vállukat mutatja, mind a férfi, mind a női nézők boldogabbak lettek volna …)

http://www.youtube.com/watch?v=9zqI928AC1k&sns=tw

esőjáró - 2012. 09. 21. 09:34

Ki az fene jön úgy haza, hogy ordít, hogy “I’m home!”? Na persze, ha kinn maradt a fél gardrób az előszobában, akkor érthető, de ilyen esetben azért illendőbb felvonulni a saját szobába, és hangosan Metallicát hallgatni…

Neoprimitiv - 2012. 09. 21. 09:34

@esőjáró: LOL :))

esőjáró - 2012. 09. 21. 11:35

@Neo: Lehet, hogy gonosz vagyok, de Nathan testéből semmiképpen nem szerettem volna többet látni. Akinek ilyen vágyai vannak, annak inkább a klasszikust ajánlom: Firefly Ep11: “Trash”. Itt van benne egy kép a részből:

http://suzalberry.blogspot.hu/2011/01/richard-castle-is-browncoat-and-so-am-i.html

Neoprimitiv - 2012. 09. 21. 12:39

@esőjáró: jaj, egyszer próbálom kitalálni, hogy minek örülnének a nők, akkor is befürdök! :)

Mivel a számomra NF soha nem volt egy férfiidol, maximum annyit tudok a Trash képhez fűzni, hogy jobban szeretném, ha az alakom az akkori Nathan-éra hasonlítana, mint a mostanira. Persze a tükörbe nézve azért a mostanival is ki lennék békülve…

esőjáró - 2012. 09. 21. 13:10

Viszont az tetszik, hogy Castle megpróbálja tisztázni, hogy ez akkor most nem csak egy válságkezelési technika volt. :)

Sanna - 2012. 09. 21. 15:44

hát remélem, hogy a “do you like that” nem arra vonatkozott, annyira gagyi, de komolyan, viszont tetszett, ahogy C. visszautalt az 1×01-re, “i had no idea…”

eddig is tudtam, de bebizonyosodott számomra, hogy Martha fogja tudni, azaz mi tudni fogjuk, hogy ő tudja, de a 2 főszereplő nem, remélem, hogy majd ráncigálja a bajszukat egy picikét :D

Sanna - 2012. 09. 21. 15:44

upsz, azaz csak reméltem, hogy nem arra vonatkozik, na így értettem a gondolat első részét

Neoprimitiv - 2012. 09. 21. 18:07

@Sanna: én is, különösen, mivel több helyen hangsúlyozták, hogy nem az ám az, mint aminek látszik… Több félelmem is van az évaddal kapcsolatban, de végül is mind ugyan arra vezethető vissza: ez ugyan az az Andrew Marlowe, aki az előző két évadot elkövette. Josh-sal, Pandora-Linchpin-nel, Elvis-imitátor Castle-lal, hülye Gates-szel együtt. Lehet, hogy a stúdió a farkára lépett és változtatnia kell, a kérdés, hogy tud-e? Mert azokat a részeket és történet szálakat kényszer nélkül, a saját legjobb tudása szerint csinálta ilyenre.

Zora - 2012. 09. 21. 20:55

Neoprimitiv- 2012. 09. 21. 09:13:

:-DDDD Mikor leesnek az ágyról, utána meg felugranak…, hát én úgy röhögök azóta is! Amúgy meg: most komolyan, egy 42 éves pasinak el kellene bújtatni a barátnőjét az anyja elől??? Remélem, ilyen nem lesz benne. Legyen poénos, meg érzelmes, aztán jöjjenek a gyilkosságok!

Zora - 2012. 09. 21. 20:57

Ja, és számomra sem egy férfias pasi ebben a vidiben Castle.

Pongi_@ - 2012. 09. 21. 22:15
Pongi_@ - 2012. 09. 21. 22:23

@Sanna Nem tudtam elképzelni mire mondja azt, hogy “i have no idea”. Visszanéztem a 1×01 végét, mert rémlett, hogy ott mondtak vmi ilyesmit. És tényleg..:D ha nem mondod le se esik.:D

Neoprimitiv - 2012. 09. 22. 07:55

@Zora: amint a folytatás mutatja, ez még csak a kezdet volt…

http://www.kaltura.com/index.php/extwidget/openGraph/wid/1_369duxti

Úgy látom, hogy maradni fog a francia hálószoba bohózatok szintje. Várom, hogy mikor fog arra épülni egy rész humora, hogy tévedésből Beckett franciabugyiját vette fel és titokban vissza szeretné cserélni. Esetleg Fillion-t lecserélhetnék Pierre Richardra.

@Pongi: ejnye, ezt most megbocsájtom, de ezt nem tudni kapásból legközelebb a junkie igazolvány bevonásával jár! :)

Neoprimitiv - 2012. 09. 22. 08:22

Egy újabb, elég hosszú interjú Stana-val. Nem tehetek róla, de vagy a többiek (beleértve AM-et is) sekélyesek, vagy azt hiszik, a nézők azok és nem akarnak többet, de Stana megfogalmazásai rendszeresen egy sokkal mélyebb érzelmi szintet mutatnak, mint a többi nyilatkozóé.

Végül is lehet, hogy ez AM titka. Azzal, hogy soha semmit nem mondanak ki, azok is beleképzelhetik a mélyebb tartalmat, akiknek arra van igényük és a “de cukiiiiiik!!!” közönség agysejtjeit sem terheli túl. Csak egy ponton túl már fárasztó, hogy ha úgy is nekem kell kitalálnom egy értelmes sztorit mögéjük, akkor még alkalmazkodjak az agyhalottakhoz is.

http://tvline.com/2012/09/21/castle-season-5-preview-stana-katic/

Neoprimitiv - 2012. 09. 22. 08:24

Már másodjára felejtem el: köszi @pongi a fotókat! Vannak újabb díszlet képek is, az oldal alján a második sortól, meg még egy teljes oldal Beckett lakásáról.

http://castle-fans.org/gallery/thumbnails.php?album=107&page=2

Neoprimitiv - 2012. 09. 22. 09:46

A Castle tarolt a HULU idei UNDY Award-ján a dráma katagóriában. (Az Emmy-n mellőzött sorozatoknak/színészeknek szavazzák meg a neten, szóval netes népszerűséget, nem minőséget mér.) Vígjátékban a Community vitt mindent. Remélem indén is lesz ilyen videó:

http://www.youtube.com/watch?v=zllsjvOoqAY

Nill - 2012. 09. 22. 14:36

“Stana megfogalmazásai rendszeresen egy sokkal mélyebb érzelmi szintet mutatnak…” – Neo, szerintem többek között ez a kulcsa az impresszív játékának. Sokkal komolyabb átéléssel és odaadással végzi a munkáját, mint az átlag színészi játékokon látszik.
@esőjáró: Nálam még tervben van a csütörtök, de még rajtam kívülálló pár dolog képlékeny.

Pongi_@ - 2012. 09. 22. 17:38

Újabb SP: http://www.spoilertv.com/2012/09/castle-episode-501-after-storm-sneak_22.html

@neoprimitív tudom-tudom, de mentségemre szóljon h egyből tudtam, hogy mit kell visszanéznem szinte percre pontosan:DD

Neoprimitiv - 2012. 09. 22. 18:19

@Nill, @esőjáró: akkor eddig 3 fix + 1 reméljük (memarival beszéltem, ő jön)

Neoprimitiv - 2012. 09. 22. 21:10

Állj! EZT a Nathan Fillion-t hol dugdossák?

http://castle-fans.org/gallery/displayimage.php?pid=157857&fullsize=1

Neoprimitiv - 2012. 09. 24. 13:26

Azt hiszem itt, ezen a kibeszélőn vége a dalnak, gondolom folytatás majd az évadnyitó kritika utáni kommentekben. Addig is viszlát és ha csütörtökig nem jelenik meg a kritika, akkor este 7-kor Becketts.

Pongi_@ - 2012. 09. 24. 16:58

Órám van negyed8ig és ráadásul a város másik részében. :(

Neoprimitiv - 2012. 09. 24. 17:07

@Pongi: szerintem egy negyed óránál tovább maradunk :)

Neoprimitiv - 2012. 09. 25. 08:19

Megvolt. (Persze muszáj volt.) Volt egy-két apró kellemes meglepetés benne, de összességében az volt, amit az évadzáró után és az előzetesek alapján várni lehetett. A hitemet nem adta vissza, de rosszabb sem volt annál, mint amire számítottam. Ha minden igaz, human ír majd róla, folytatás ott. Az 5×02 előzetese alapján a következő rész a szokásos “vicces” lesz, remélem nem az Elvis-es rész lesz az etalon.

http://www.youtube.com/watch?v=xD6JS8aU9X4

Zora - 2012. 09. 25. 10:14

Oké, amíg nincs az 5×01-ről kritika, addig ide írok. Legfeljebb majd átmásolom.
Szóval, én azért 42 percen keresztül tűkön ültem, mert vártam, hogy valami oltári baromsággal elrontják. Hát, fellélegezhettem! Főleg ennek örülök a legjobban…
Tetszett, mert úgy néz ki, C&B maradnak együtt. Meg hogy úgy oldották meg az ügyet, hogy meg sem oldották. (vagyis, egy “nem létező” dokumentum a védelmi pénzük.) Remélem, ez azt jelenti, hogy nem veszik elő többé a Beckett-Anyu-sztorit.
Várom a feliratot, mert azért kíváncsi vagyok, a képviselő mit mesélt.
Ha az évad ezutáni részei ugyanilyen feszült és logikusak, és egy cseppnyit humorosabbak lesznek, ígérem, nem fogok panaszkodni!

Neoprimitiv - 2012. 09. 25. 11:15

@Zora: Lehet, hogy én bíztam túlságosan a józan észben (mármint Marlowe-éban, hogy nem vágja el maga alatt a fát már az első epizódban), de én nem tartottam attól, hogy ezt nagyon elrontják. Az biztos, hogy a kritikák a mennyekbe fogják dicsérni, hiszen B tényleg előnyére változott, a romantikusnak szánt jeleneteiket tényleg jó volt látni, együtt is maradtak, szóval juhé! A hangsúlyokkal már több gondom volt, a Mombatross-tól ne hidd, hogy megszabadultunk.

Ja, egyébként július 9-én ezeket írtam (komoly ember saját magától idéz):
előre borítékolhatók az évad végén elhangzottak alapján:

1.) az évadnyitó kb. onnan folytatódik, ahol az évadzáró véget ért (Maddox miatt logikus – már meg is erősítették)
2.) most is a JB ügy lesz a fő téma – következik az előző pontból, szintén megerősítve.
3.) Ha AM komolyan gondolta, hogy együtt maradnak és visszatérnek a könnyedebb hangvételhez, akkor valamilyen szinten le kell zárják a JB ügyet, legalább annyira, hogy a Sárkányt lelepleződik és elmenekül.
4.) B nem biztos, hogy visszatér a rész végén az őrsre, de maximum 2-3 epizódnyi laufot adok neki.
5.) Ha visszatér, akkor a Ryan-Esposito haragszomrád húzódhat még egy darabig, ha nem akkor ki kell békülniük, mert különben megint csak a könnyed hangvétel esik áldozatul. (Ha B visszakerül, akkor “apu és anyu” majd segít elrendezni a vitákat.)

A oké, a Sárkány nem menekült el, de átmenetileg hatókörön kívül került (én mondjuk már rohadtul unom ezt a “hozzá úgy sem fognak tudni nyúlni” szöveget). Nem én vagyok zseni, ennyire faék egyszerűségű a sorozat.

(A Mombatross az albatroszhoz hasonlóan állandóan lebeg, soha nem száll le, csak néha nem látjuk. Sajnos nem saját ötlet.)

Sanna - 2012. 09. 25. 12:07

Neo: ez nem semmi, hogy ennyire előre láttad a dolgokat :D

összességében tetszett a rész, és nyilván a BM ügy még nincs lezárva, csak kicsit lefagyasztva, de a szenátorral még találkozni fogunk, ahogy szerintem Mr. Smith-el is

2 dolog:
– Maddox hogy lehet ilyen pocsék bérgyilkos vagy mi, hogy felrobban, most komolyan, igaz megszolgálta a szerepét, ennyi jutott neki
– 31. perc után, mikor Ryan-ék jönnek B lakására és B-t keresik, akkor látni, hogy NF inge pecsétes a jobb oldalt :S

lehet a múlt esti vacsi maradt ott, amit B-el fogyasztott el :D

a többit majd a kritikánál

Neoprimitiv - 2012. 09. 25. 17:10

Ufff, ha ezek a nézettségi adatok igazak, akkor a Castle elég nehéz évad elé néz, a Revolution készítői viszont már rendelik a kaviárt: 18-49 Revolution: 3.7, Castle 2.2! Ez két tizeddel gyengébb az évadzárónál.

Sanna - 2012. 09. 26. 06:20

upsz, nem is a jobb oldalán pecsétes az ing, hanem a balon :D

szóval nézettség: hát nem szépek az biztos, igaz volt foci is az este, gondolom ez is beleszámít, de nagyon remélem, hogy nem kezdik el azt, hogy azért mert együtt vannak a főszereplők, de AM szokás szerint bedobta a mákot a tésztába
http://www.tvguide.com/News/Mega-Buzz-Castle-Big-Bang-Spoilers-1053829.aspx

csak az a gond, hogy a rétestésztát már addig nyújtotta, hogy lukak lettek rajta, amibe sajnos a tölteléket nem lehet beletenni, azaz belelehet, de sütés során kifolyik belőle :D

Ladybug - 2012. 09. 26. 09:19

@Sanna: Ha AM tényleg meglépi azt, amit a spoilerben lebegtet, az nemcsak arculcsapása, hanem egyenesen szembeköpése azoknak, akik még mindig kitartanak a sorozat mellett.

Laney - 2012. 09. 26. 09:55

Valahogy sejtettem hogy AM nem fog sokat várni hogy bedobjon egy ilyen részt. Kiváncsi leszek milyen lesz az évad :D

Laney - 2012. 09. 26. 09:56

A 2. részre gondoltam :D

Neoprimitiv - 2012. 09. 26. 10:33

Csak szólok ismét, hogy holnap este 7-kor Becketts, élő kibeszélő!

esőjáró - 2012. 09. 26. 13:50

Én ott leszek. :)

Neoprimitiv - 2012. 09. 26. 18:28

Úgy látszik, human végül is túl elfoglalt volt, szóval innen kezdve folytatás itt:

http://www.sorozatjunkie.hu/2012/09/26/castle-kezdett-az-5-evad-irta-neoprimitiv/comment-page-1/#comment-1110269

matatakakiban - 2014. 03. 18. 19:47

Ez az oldal egy nagy rakas szar ellenben a sorozattal, ami kiralysagos.

Bkir54 - 2015. 09. 24. 23:45

Az epizód végén a szerelmi jelenet alatt milyen zene szól?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz