login |

New Girl: vége az 1. évadnak

2012. 05. 09. 14:50 - Írta: human

31 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék,

Na végre, a FOX finomított kicsit a renoméján. Egyrészt már rég berendelték a New Girl második évadját, másrészt pedig egy sikeres vígjátéksorozat fut náluk; úristen, idén meghalunk, igaza volt a majáknak! Komolyra fordítva a szót: a New Girl jó.

Ami kicsit vicces, hogy igazából nem is Zooey Deschanel miatt jó. Gondolom, ez mindenkinek leesett így a fináléra végre. Az összes többi karakter sokkal szerethetőbb, viccesebb, jobb, Zooey csak csetlik botlik köztük, és énekel, amiért én megverném, már ha a lakótársam lenne és nem nő. De legalább az egyik az előzőekből. Sokkal jobban eltalálták és megírták a többieket, szerencsére a választott színészekkel sincs gond.

Persze az továbbra is áll, hogy az egész sorozat olyasmi hangulatú, mint egy Zooey Deschaneles független film. Legtöbbször ez azt jelenti, hogy süt belőle a feelgood. Akkor is mosolyogva áll fel az ember a New Girl elől, ha nem volt hangosan nevetős poén (bár azokból is akad). Bár az adorkable jelző szerintem borzasztó, de csak simán a szerethető nyugisan ráragasztható az egészre.

A történet szerint a megcsalt csaj összeköltözik 3 sráccal, akik többnyire testvérként fogadják be maguk közé, rögtön a baráti társaság része lesz. Ez azt jelenti, hogy jóban és rosszban segítik egymást, ami kell is, hiszen mindannyiuknak vannak lelki, vagy épp másfajta problémái bőven. Bár akad némi romantikus szál is, de többnyire csak sejtetik a csapaton belüli szexuális feszültséget (most nem CeCeről van szó). Többnyire megússzuk elszalasztott lehetőségek, Ross és Rachel nélkül. Ehelyett a többség inkább másokkal jár. Sajnos a finálé és a megelőző részek pont ezt kezdték ki, így nekem nem is annyira tetszett az utóbbi 2 hét.

Alapsorozat lett gyorsan a New Girl, valahova 8/10 környékére lőném be, és Schmidt for president. Na, meg már tudok vadászni és a többi. Be nice to Coach.

31 hozzászólás Ne habozz!

ZiziZuzu - 2012. 05. 09. 14:58

Nick Miller, Nick Miller, he´s a stone cold killer!

Kissur - 2012. 05. 09. 15:05

Schmidt és Cece szakítása volt az egyik tippem a fináléra, a másik meg hogy Nick és Jess összejönnek.
Nem tudom miért, de mindenki úgy látja, hogy van köztük valami, holott az utolsó pár rész kivételével semmi nem utalt erre.
Na mind1, nekem 9/10 volt az évad. :)

mevrim - 2012. 05. 09. 15:06

Hét idézetének mehet is:

“I worry about Schmidt. He is a jew in the desert. I don’t want him to wander” :D

Gattaca - 2012. 05. 09. 15:08

Lizzy Caplan remélem visszatér a második évadban pár rész erejéig, imádnivaló a csaj :)

Dr. Atom - 2012. 05. 09. 15:09

Szerintem gyenge közepes. Minden részbe sikerül beleírni pár (nem túl sok) vicces beszólást, amiket leginkább Schmidt meg Winston szájából hallunk, de a humor nagyjából ennyiben ki is merül.

De hát ízlések és pofonok. És arra a heti 20 percre engem is leköt.

Dr. Atom - 2012. 05. 09. 15:10

“I worry about Schmidt. He is a jew in the desert. I don’t want him to wander”

Na igen, az ilyen mondatokra gondoltam az előző hsz-emben. :-) “Are you white fanging me?”

CyClotroniC - 2012. 05. 09. 15:14

Az újonc network 20 percesek egyértelmű legjobb darabja. Számomra Jess amúgy azért is érdekes változáson ment át, mert a pilotban húzókarakter volt, később viszont nálam is sereghajtóvá süllyedt. Részben azért, mert amennyire aranyos volt szenvedő trampliként, annyira kezd kicsit idegesítő lenni megmondóemberként. Merthogy ez durván megváltozott szerintem a pilot óta. Akkor még őt pátyolgatták a fiúk, meg ő volt a gyerekes, most meg teljesen fordítva van.

Egyébként szerintem a feelgoodság is átbillent inkább a kínos irányba. Vagy nem is kínos ez, inkább melankolikusan esetlen, kicsit ahhoz húz hangulatra, mint a 8. szezonos, stílusváltáson átesett The Office, csak némileg esetlenebbül és sutábban.

Schmidt viszont úgy zseniális, ahogy van, azonnal bekerült a kedvenc sitcom karaktereim közé, és a vendégszereplőket is csak dicsérni lehet, egytől egyig brillíroztak, sőt többnyire uralták a jeleneteiket.

7.5/10, de csak azért mert még vannak erősebb sitcomok, de kétségtelenül egy egyedi, nem huszadik bőrt lenyúzó, friss darab, ősztől is marad heti nézős.

Sasha86 - 2012. 05. 09. 15:33

Winston:”Is the guy ok?”
Schmidt:”O, he’s totally fine, we do this every day, we just never invite you Winston!” ez kész, és a végén az ACDC, államvizsgára készülök, de ez a jelenet hetek óta végre tényleg feldobott, azok a táncok, Nick földön fetrengése, hát best of….
Nálam a rész 10/10 főleg mivel nem aknázták ki a mindenki által betippelt szerelmi szálat, a sorozat meg kilences, mert imádom!

Omen - 2012. 05. 09. 15:55

Azt tudja valaki, h. mi tortent igazabol az elso reszben latott Coach-hal? Bar Winston igazabol tenyleg jobb nala.

winnie - 2012. 05. 09. 15:59

a karakter elköltözött, a színész pedig maradt az eredeti sorozatában, a happy endings-ben, mert azt az abc váratlanul berendelte a 2. évadra és oda kötötte a szerződése. a készítők ilyenkor le szokták cserélni a karaktert a pilotban is az új színészre, de olyan jónak ítélték őt, hogy inkább megtartották és csak a 2. részben hoztak egy teljesen más karaktert.

a korábbi írásainkban volt róla szó:

http://www.sorozatjunkie.hu/2011/09/20/new-girl-minden-amit-tudni-kell-a-sorozatrol/
http://www.sorozatjunkie.hu/2011/09/12/pilot-new-girl/

Név - 2012. 05. 09. 16:01

nekem hiányzik coach :( winstont nem annyira szeretem

Shannen - 2012. 05. 09. 16:06

Abszolút az egyik kedvenc lett az elmúlt hónapokban. Maga az évad 9/10 simán. Teljesen egyetértek azzal, hogy Jess karktere lett a legkevésbé kedvenc, a fiú karakterek hihetetlenül jól eltalálták. Schmidt egy állat. :D Persze jó értelemben.
Az évadzáróra én is Nick és Jess összeboronálását vártam, de örülök, hogy nem történt meg. Bár valószínűleg a következő évadban ezt már nem ússzuk meg. A finálénál azért az évad során voltak sokkal jobb részek, úgyhogy ez csak egy 8/10-es volt, de azért így is élvezet volt nézni, főleg az utolsó percet. :)

szpojleres mókus - 2012. 05. 09. 16:46

Addig a részig tudtam nézni, hogy a csengettyűvel hülyültek, azt nem tudjátok kb hányadik lehetett?

FZolee - 2012. 05. 09. 16:49

7. rész IMDB alapján

DM - 2012. 05. 09. 17:15

@szpojleres mókus:
az a hetedik rész volt.

ayren - 2012. 05. 09. 17:44

Fura, nekem Z. D. az elején volt idegesítőbb. Amikor énekelve beszélt, humannal együtt én is legszívesebben bemostam volna neki egy jó nagyot. :)

paranoid android - 2012. 05. 09. 17:54

Hatalmas kedvenc lett. Az egyik, ha nem a legjobb újonc. Baromi jók a karakterek, persze Schmidt is jó, de nálam magasan Nick a legjobb; egyedül több fetrengősen röhögős poént szállított, mint egyes sokadik évados sitcomok összesen. A “mozgó” kocsiból kiugráson vagy a kakasviadalon még most is nevetek, ha eszembe jut. Vagy az, hogy “I wanna kill you.. because I respect you. I think I understand hunting!”
Ez a Zooey Deschanel háttérbe szorult dolog szerintem az évad közepe táján volt igaz, amikor hirtelen, a kezdeti dominanciája elvesztése után a többi karakter jobban előtérbe került, legalábbis az írók érdeklődését tekintve. Az évad végére teljesen kiegyenlítődött a dolog, és nem is lenne ugyanaz nélküle, számomra még mindig imádnivaló a csaj.

Dani - 2012. 05. 09. 18:46

szerintem baromi gyenge a sorozat. Nem is tudom miért nézem. Zooey D-t én úgy kidobnám, mert csak ront az egészen. A többi karakter közül schmitt az egyedüli kedvelhető…. De ő is sok…

Dregnarr1 - 2012. 05. 09. 18:48

Nekem a 3. résztől bekerült a kedvencek közé, az első évados teljesítménye meg 9/10, ezen szórakoztam a legtöbbet az egész évadban.
Nagyon kevés olyan sorozatot tudnék említeni, ami ténylegesen hangos nevetést váltott ki belőlem, de itt minden részre nem egy, de több ilyen is jutott.
Ami szerintem mindenek fölé emeli, az az emlékezetes jelenetek. A nézett sorozatok jelenlegi évadjaiból talán sorozatonként 1-1 részt, vagy motívumot tudnék kiemelni, egy-egy jelenetre emlékszem, amit úgy istenigazából megjegyeztem ötletessége és poénfaktora miatt, New Girl esetében meg minden részből vannak még bennem emlékezetes jelenetek, párbeszédek, vagy beszólások.

A kedvenc karakterem Nick lett, már a puszta mimikás játékán szakadni lehet, hát még a jelenetein.

Winstont csak az évad második felére tudtam úgy-ahogy megkedvelni, Coach sokkal jobb karakter (és színész) volt, kár, hogy nem maradhatott.

Az évadból kezdvenc jeleneteim:
– Landlord belép a lakásba és elhint Winstonra egy “hey, Coach”-ot
– Nick vasvillával
– Kakasviadal
– Jar of Tears

Csak annyit remélhetek, hogy nem kezdik el túlromantikázni, ahogy azt szokás pár évad után, remélem marad minden a helyén, jó sokáig.

Tamas - 2012. 05. 09. 19:37

Modern Family, és Community mellett a harmadik sitcom, amit minden héten várok/tam. Lehet voltak gyengébb részek, de úgy összességében nagyon szórakoztató a New Girl.

“I worry about Schmidt. He is a jew in the desert. I don’t want him to wander”

Erre pedig +1 hét idézetének, nagyon nagy szöveg volt :D

isosisko - 2012. 05. 09. 20:50

Nálam is Nick lett a kedvenc karakter, de a készítők is nagyon szerethetik, nem véletlen, hogy az utolsó jeleneteknek gyakran ő volt a főszereplője.

Kedvenc jeleneteim is hozzá kapcsolódnak: a landlordos részből a hármas, a már említett “I wanna kill you because I respect you” és a mozgó kocsiból történő kiugrás :)

És a fiúk valahogy tényleg jobbak, mint Jess. Pedig imádom Zooey-t.

VanillaSky - 2012. 05. 09. 21:27

Az évad remek, viszont a finálé nem volt az igazi. Schmidt persze ismét szállított 2-3 mondatot, de ennyiben ki is merült a rész.

carpediem - 2012. 05. 10. 00:19

Szerintem meg Zooey nélkül nem működne a sorozat, a három srác negatív értelemben lenne fura nélküle. Mindenki szerthető, szuperek az írók, abszolút feelgood sorozat

szendroib - 2012. 05. 10. 01:00

Ebben a szezonban a New girl lett a kedvenc sitcom nálam, megérdemel 9/10et is, ráadásul azon kevés sitcomok egyike amit szívesen újra is néznék, annyira feelgood (jó ha 2 ilyen volt eddig).

owlman - 2012. 05. 10. 12:01

Nem volt rossz ez első pár rész alapján majd nyáron ledarálom.

De mondja meg valaki, ez a pontozás hogy működik:
A sit-comok +1 pontot kapnak, vagy ez a sorozat tényleg olyan jó mint monjduk a Game of Thrones vagy a Justified (8/10)?

winnie - 2012. 05. 10. 12:06

ezt nem lehet patikamérlegezni. mindenki tudja, hogy melyik sorozat mennyire tetszik és az alapján osztályoz, nem összehasonlít. ráadásul a game of thrones-ra x írta a 8-at, a justified-ra y, erre meg egy harmadik személy. pláne nem lehet összehasonlítani. de épp ezért mondom mindig, hogy a pontszám csak vizuális segédeszköz azoknak, akik nem szeretik a betűket olvasni. a lényeg a szövegben van. (én sokszor nem is osztályozok, csak pilotnál meg, ha figyelmet akarok felhívni)

yeeeyha - 2012. 05. 10. 18:01

Máig áldom az eszem, hogy ráakadtam a pilotra. Mindig olyan derűssé tudott tenni, még akkor is, mikor pár hétig nem tetszettek a részek. A finálé meg simán 9/10, bármikor újra nézném, az utolsó egy percnek pedig legendának kell lenni, ilyen optimista, jókedvű finálét még nem nagyon láttam.

Leigh - 2012. 05. 10. 19:14

Egyetértek, vissza kellett tekerjem a végét, annyira tetszett :) aztán én is tomboltam egyet a you shook me all night long-ra :) az egész évadot 9/10re értékelem, és én imádom Jesst, hatalmas stílusa van.

Sasha86 - 2012. 05. 10. 19:28

owlman, nincs itt plusz pont, ez tényleg olyan jó, az első három rész alapján eldől, tetszik-e, én így szerveztem be jó pár embert. Valahogy a felénél van egy két kevésbé jó (de semmiképpen sem rossz) rész, viszont az utolsó 5 rész kivétel nélkül nagyon üt! Örülök, hogy nem voltam egyedül, aki a shook me all night longra ropta (ez fog menni államvizsga reggelén is), és valóban, ilyen pozitív, jókedvű finálé, hát nagyon eltalálták, pont olyan lett, mint az egész sorozat: FEELGOOD!

dannie. - 2012. 05. 10. 20:39

Nagyon szerettem a legutóbbi részt.: DD Nekem a “I worry about Schmidt. He is a jew in the desert. I don’t want him to wander.” idázet a hét idézete.: DD Egyszerűen jó helyen, jó időben.

Jess karaktere tényleg háttérbeszorult, de imádom minden egyes szavával, és a maga módján kedves bugyutaságával. a Roadrunner-ös jelenetnél nem bírtam abbahagyni a nevetést.: DD Nem tudom, ki van így vele, de nekem az egyik legaranyosabb Jess-jelenet volt az évadban.: D

A fiúkat is nagyon megszerettem, Schmidt egyértelműen húzó karakter.: ))

Összességében ez az évad 9/10.: ))

Bubulák - 2012. 05. 21. 14:35

Jess valóban változott,és előnyére egyre kevesebbet énekel.Azzal nem értek egyet,hogy a többi karakter jobb nála,egyszerűen csak nagyobb hangsúlyt kaptak a végére a többiek.Bár Jess karaktere erősen el van túlozva,főleg az első részekben,mégis magamra ismertem benne.Ez a csetlő-botló naivitás és ultraérzékenység sok lányra jellemző,legalábbis mi úgy érezzük.Azért olyan könnyű vele azonosulni,mert mind ugyanazt keressük.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz