login |

Parks and Recreation: vége a 4. évadnak

2012. 05. 09. 23:25 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

Megvolnánk a Parks and Recreation 4. szezonjával, kicsivel hamarabb, Kanadának köszönhetően, és annak ellenére, hogy tetszett a választásos átívelő sztori, a 4×20, a vitás epizód meg a 4×22-es, azaz a finálé csak közepes volt. Zseniális dolgok voltak benne, de jóval kevesebb, mint azt megszokhattuk, inkább az érzelmekre koncentráltak, teljesen érthető módon. Kár, hogy ez még Ron Swanson igazi énjét is háttérbe szorította, Tom-ról és April-ről (nagy csalódás volt az ő záró sztorija Andy-vel…) nem is beszélve. De ettől még a 4. évad fantasztikus volt, a Pyrex még mindig top3-as szitkom. Pont.

Az okok? Az a helyzet, hogy igazán csak ismételni tudnám magam, de azért megpróbálok újat írni. Mondjuk azt, hogy örülök, hogy Tom az évad eleji vállalkozása után kapott végre egy kis (láv)sztorit a szezon végére, ami abszolút bejött és remélem, a folytatásban még adnak pár rész esélyt ennek. Mint ahogy a fő romantikus sztori is nyerőnek tűnik a számomra., aranyosak Ben-ék. Sőt, hogy ezen a vonalon maradjak, még Chris kapcsolatai is remekül bejöttek – valamiért ez a stílus jól működik érzelmi téren, hiszen az ember a való életben is sokszor akaratlanul kényelmetlen helyzetbe hozza magát.

Chris egyébként is kap egy piros pontot, elég sokáig fújtam rá, de most már sikerült megkedvelnem és teljes értékű csapattagnak tekintenem. Az ő fejlődésével azonban pár jól megválasztott sztoritól eltekintve az April & Andy duó együtt és külön-külön is egypoénosra lett züllesztve, lassan oda jutunk, hogy ők csak akkor működnek, ha kapnak maguk mellé valami random mellékszereplőt, vagy a Donna & Jerry-duóból valakit. Nem tudom, de amíg az első évadokban oda meg vissza voltam April karakterétől, ebből az évadból nehezen tudok visszaidézni tőle bármit is.

Pacsi a vendégszereplőknek, annak, hogy sikerült visszahozni Louis CK-t (annak nem, ahogy Sewage Joe-val elbántak, nem is értettem…) és a kampányos részeket Paul Rudd és Kathryn Hahn is remekül feldobta. A Parks and Recreation mind humorban, mind hangulatban nagyon jó évadot produkált, de biztos vagyok abban, hogy ez lehet még jobb is. Csak előbb jelentsék be a folytatást.

12 hozzászólás Ne habozz!

endel - 2012. 05. 09. 23:38

nagyon, nagyon, nagyon jo evad volt, nalam siman megy osszessegeben 9/10, tenyleg top3 :)

Henry - 2012. 05. 09. 23:53

Teljesen egyetértek az írással,van néhány hibája a sorozatnak,de nálam is benne van a top 3-ban! :) Remélem lesz még pár hasonló jó évad…

Bertollnok - 2012. 05. 10. 00:42

Wow, ebben előfordul Louis CK? Máris felkeltette a figyelmemet a sorozat. :D

Adhatnátok amúgy néhány ötletet, hogy szutykom műfajban mit érdemes nézni. Már hetek óta próbálkozom, de csak nem találok egy életképeset sem.

Amik eddig nagyon bejöttek: Eastbound&Down és Louie.

Tehát a képlet egyszerű. Lehető legkevesebb nyál, minél több agyatlan poén. Ha b*szós-fingós viccekkel (Jay és Néma Bob után szabadon :D ) van tele, annál jobb. Lehet régóta futó, új, vagy akár véget ért, lehet amcsi, spanyol, török, csádi. Animációs, élőszereplős, szintén mindegy.

Amiket semmiképp ne mondjatok: Modern Family, HIMYM, Community, Két pasi – meg egy kicsi, Cougar Town.

Köszönöm szépen a tippeket. Bocs az offért.

winnie - 2012. 05. 10. 01:00

“Köszönöm szépen a tippeket. Bocs az offért.”

megelőzve az offokat, itt egy link tippekkel, kommentekkel, de mindenkinek más jön be, nincs garancia: http://www.sorozatjunkie.hu/2010/08/18/a-legjobb-szitkomok-jelenleg/ – és lesz idén is

keshudioo - 2012. 05. 10. 07:50

Utolsó részt még nem láttam, de a kritikával teljesen egyetértek, top3-as a sorozat, és ezt úgy mondom, hogy anno az Office-t (ezt mondom, mert ehhez hasonlítjá/to/k) az első évad+2 rész után kaszáltam, a Parks viszont azonnal inkább a szívemhez nőtt.

Ha év végén lesz “legjobb jelenet” szavazás, kérlek, emlékeztessetek rá, hogy a jégpályásra is lehet szavazni :)))

p.s. April szerintem azért lett unalmas, mert megpróbálták neki is előhozni az emberi, kedves oldalát. Ő akkor működött, amikor szemét volt, úgy szeretjük.

elliot - 2012. 05. 10. 10:19

az utolsó részt még én sem csekkoltam, de az egész évad sírva röhögős és meglepő módon meghatódós volt nálam!:) meg hát képviselői választások, juhé:)

Gabe - 2012. 05. 10. 10:41

Imádom, imádom és egyszerűen imádom.
9.5/10 minimum!
Aprilről nekem idén az ugrik be, amikor az állatmenhelyes epizódban utánafutott egy nőnek parkban amikor az ott akarta hagyni a kuytáját. 5ször legalább vissza kellett, hogy nézzem. Abban a részben ragyogott.
Chris-szel még mindig nem vagyok kibékülve és szeretném a Donna Jerry duót is többet látni.

egy sitcom még belefér - 2012. 05. 11. 22:13

berendelve az 5. évad(22 rész)http://www.hitfix.com/blogs/whats-alan-watching/posts/nbc-renews-parks-and-recreation-for-season-5

Hor1 - 2012. 05. 12. 15:59

Zseniális évad volt, fantasztikus évadzáróval. :)

Thrasher - 2012. 05. 13. 11:36

Meh.

EvilHedgehog - 2012. 06. 17. 21:57

keshudioo: Az a jelenet tökéletes.. már legalább 10 szer néztem vissza… zene+háromlábú Champion… bestof.. :D

Henry - 2012. 08. 04. 02:08

Úgy látom nem annyira megy a kibeszélő…
Szerintem nagyon jó évad volt,nekem a legjobb jelenetek mindig az April+Ron jelenetek,de sajnos abból most nem volt olyan sok. (Most néztem pont a 94 meeting-es részt a 2.évadból,az nagyon ütött.:))

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz