login |

The Office: vége a 8. évadnak

2012. 05. 12. 14:20 - Írta: CyClotroniC

30 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

Nem véletlenül és nem hiába éltettem a The Office szezonnyitóját még ősszel, mert nemhogy egy remek szezont tettek le a készítők, de képesek voltak az egyik legerősebb évadjukat hozni a távozó Steve Carell után. Legalábbis 19-20 epizódig.

Ha eltekintek az utolsó 4-5 résztől, talán a The Office másodvirágzásának is nevezhetném ezt az évet, ami ezúttal kissé más hangulattal operált, mint amit megszokhattunk tőle. Kisebb meglepetésre az évad első harmadában a feelgoodság dominált a kínosság helyett, amit a második szakaszra is sikerült megtartaniuk, amikor a Special Project-duplaszál adott fókuszt a szezonnak.

Nem mehetünk el James Spader és Catherine Tate karaktere és játéka mellett sem, akik mindenkiképpen húzópontjai voltak ennek az évnek, így az epizódok megítélésében sokat számíthatott, hogy ki mennyire kedvelte az örök enigma Robert Californiát. Érdekes volt amúgy mindkét figurában, hogy egyszerre voltak pofátlanok, idegesítőek, sajnálhatóak és a maguk opportunista módján, még talán zseniálisak is.

A végére azonban kifulladt a lendület és a fantázia, és az utolsó néhány epizód, beleértve a finálét is, kissé szenvedősre sikerült, pont azért amit Ed Helms karakterével műveltek, idén ugyanis csakis rá – és részben Erinre – hárult a feladat, hogy a sorozat szívét szolgáltassák, ami nélkül nem Office az Office. A végén egyébként pont ez hiányzott, és teljesen máshogy csapódtak le anno Michael pokoljárásai az irodában, mint Andy-é azon kívül. Ez mindenképpen félrement nálam.

Jim és Pam bántóan megkomolyodtak (bár ez már korábban is jelent volt), Dwight pedig felpuhult, és így már a köztük lévő csatározások se ülnek annyira, és valahogy takaréklángon rotyogtak az év második felében a mellékszereplők is. Persze néha ragyogtak, és akkor nagyon, mint Stanley a terepmunka idején, de több ilyen pillanatot elbírt volt a szezon.

Nagyon szerettem volna 8/10-et adni az évre, de az utolsó részek ezt lejjebb húzták egy 7.5/10-es évaddá, a finálé pedig kissé lélektelenül, katarzisoktól és emlékezetes pillanatoktól mentesen hozta a kötelezőt, amire 6 pontnál nem lehet többet adni. A nézettség is folyamatosan kopott, persze ez a berendelésüket nem veszélyeztette, így jövőre, 24 résszel bekerülhetnek a 200 epizódosok impozáns klubjába.

Ami kiderült, hogy Michael nélkül a könnyed családias hangulat nagyon is jól működik, de a dráma és a szívfacsaró pillanatok bizony Carell saját pluszai voltak. Akár elmegy Dwight a spinoff farmjára kapirgálni, akár távozik Mindy Kaling beindítani az új sitcomját, még egy laza, könnyed és gondtalan év benne van ebben a gárdában, csak ne vegyék túl komolyan magukat.

30 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2012. 05. 12. 12:04

iszonyatosan csökkent a nézettség, de nálam a évad abszolút jó volt, bár nyilván a legjobb részek akkor jöttek, amikor mindenki új környezetbe lett cseppentve (miami, robert háza, stb)

továbbra is a legjobbak között van.

DannyT - 2012. 05. 12. 15:06

Színészek szerződéseiről van valami info? Kik a potenciális távozók?

winnie - 2012. 05. 12. 15:10

mindy kaling biztos megy. john spader is. ed helms, jenna fisher és john krasinski marad. rainn wilson, ha tovább alakul az office spinoffja, akkor nem lesz végig. a többiekről nem tudni, de ők nem hiszem, hogy nagyon el akarnának menni. catherine tate-ről nem tudok.

exile - 2012. 05. 12. 15:13

Egyszerűen imádom ezt a sorozatot, épp most darálom előlről újra :)

offman - 2012. 05. 12. 15:15

Szerintem nagyon gyenge évad volt, az utolsó részek különösen. És ha Nellie tényleg marad jövöre is akkor kasza.. nagyon irritál.

zsolti - 2012. 05. 12. 15:21

Egyet tudok érteni a kritikával, az évadnyitónál még én is úgy éreztem, hogy Carell nélkül is működhet az Office, habár nagyon fájt a szívem, mikor elment. Még mindig úgy érzem, hogy van valami hiányzó dolog, amit nem sikerült pótolnia a készítőknek, de nyilván nekik is küzdelmes dolog ezt az űrt befoltozni valamivel. Abban már kissé kevésbé értek egyet, hogy az évad 19-20 részen át hozta volna a jó formáját, szerintem kimondottan szar részek is voltak évad közben és néha finoman szólva is egy helyben tötymörögtünk, Ed Helms karaktere és színészi játéka pedig néha borzasztóan tudott idegesíteni. Jim és Pam kapcsolata kissé eltunyult, úgy érzem, de ez valószínűleg a két gyerek “kivetülése”, James Spader viszont sokat nőtt a szememben. Eleinte nem szerettem, a végén pedig majdhogynem hiányozni fog a figurája. Catherine Tate pedig bárhol, bármikor nyerő pont, így itt is jót tett. Azért az évadzáróban a Shakespeare-skit amit hozott nagyon tipikusan Tate-es húzás, de én bírtam. Nálam egy erős 6/10 az évad (az utolsó jópár rész gyengesége okán.) Remélhetőleg sikerül majd méltón befejezni a szériát.

the_robbie - 2012. 05. 12. 15:21

Ez az evad szeintem meg nagyon gyenge volt, iszonyatosak az uj szereplok is. Remeljuk az uj showrunner valamit segit majd

perfect0 - 2012. 05. 12. 15:25

Szerintem is jó évad volt, ennek hatására daráltam le az elmúlt másfél hónapban az első hét évadot, és elképesztő, hogy milyen egyenletesen magas minőséget képviselnek az epizódok. Minőségi szórakozást nyújt a sorozat, az nem vitás. Egy Dwight nélküli The Office viszont nagyon furcsa lenne.

lourker - 2012. 05. 12. 15:26

Szerintem is remek évad volt.

CyClotroniC - 2012. 05. 12. 15:27

Ezért is írtam, hogy sok függ attól, hogy Spadert és Tatet ki bírta. Én például baromira bírtam őket, sőt eleinte mindkettő kifejezetten szimpatikus volt. A legnagyobb hiba az volt velük, hogy nagyon hasonlóak voltak szerintem. Mindkettő öntörvényű, élelmes és pofátlan módon játszott.

Egyébként én winnie véleményét osztom. A teljes kétszálas Sabre Store-os 4-5 rész fantasztikusan magas szinten volt, és minden külsős helyszín jól működik náluk (medencés buli, trivia club, történelmi kirándulás, stb…) Ahol nagy családként lazultak, mindig amolyan osztálykirándulós feelingje volt az egésznek, és csak úgy áradt a feelgood :)

seth_greven - 2012. 05. 12. 15:58

Engem az angol nő nagyon irritált. Már maga az a torz testalkat (tudom, bunkó vagyok, de egyik rész nézése közben épp kajáltam, és egyszerűen abba kellett hagynom, amíg ő a képen volt), de amiket csinált, egyszerűen idegesített.

Már az is zavart, amikor bejött a csaj, hogy akkor most enyém lesz Andy irodája, mert ő nincs itt.
De amikor Andy visszajött, és az volt, hogy nem rakták ki a nőt, hogy “na jó, értettük a tréfát, de most szépen add vissza a helyet a főnöknek”, ott egyszerűen majdnem abbahagytam az egész sorozatot.
Nagyon felidegesített.

Desperate HOUSEwife - 2012. 05. 12. 16:00

Újra rajongót csinált belőlem az évad, nem csak néztem és mosolyogtam, hanem imádtam és tűkön ülve vártam az új részeket, mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindezt egy olyan dara után, amit az évad felénél iktattam be. De ezzel együtt is, nagyon nagyot nőtt a szememben az Office azért, mert nem csak túlélte Steve Carell ÉS Michael Scott távozását, hanem mert jó, lendületes és érdekes is tudott maradni utána, teljesen tartva a “várom” -faktort. A floridai szál nagyon sokat dobott rajta, SuperDwight hatalmas volt, és még Packer is előkerült újra, olyan volt, mintha az első szezonok valamelyikét nézném, hozta azokat az erényeket.
Nálam most az Andy/Erin szál a sorozat szíve, sokkal több is jöhetne belőlük, nem csak úgy, hogy tudjuk, hogy együtt vannak, hanem aranyos, kedves, romantikus pillanatokkal a kapcsolatukból, mert százszor jobb ez a szál, mint a Jim/Pam legjobb pillanataiban volt.

Azzal egyetértek, hogy az utolsó pár rész nem sikerült OLYAN jóra, itt azzal hibáztak, hogy ez az andys szál azt a kínos, feszengős humort hozta, ami Michael Scott-tal volt a legjobb, de az első évad után fokozatosan vettek vissza belőle, és most ezen a ponton egy kicsit idegennek hatott. Én szerettem volna, ha Andy megkapja azt a motherf*cking katartikus pillanatát, amire vágyott. De ígéretes a folytatás újra Andyvel menedzserként, de úgy, hogy Catherine Tate is marad, rádásul David Wallace-szal, jó lesz ez. Csak Dwight ne menjen el, nagyon nem hiányzik most az a spinoff, nagyon remélem, hogy ez még nem lefutott ügy.

Egyébként a finálé, ha nem is volt a legjobb, az utolsó két jelenettel azért odatette magát, hatalmas vigyorral álltam fel utána. És kicsit kár, hogy Spader/Robert California ennyi volt, mert tényleg nagyon jó, de talán nem is baj, hogy ennyit kapott, nem fullad ki a karaktere.

Mindenesetre jó volt nézni ezt az évadot, és meghozta a kedvemet az egész sorozat újranézéséhez is, jó látni, hogy simán megállja a helyét ez az évad mondjuk a 3. mellett. És vicces felfedezni benne a Community szereplőket. ;)

winnie - 2012. 05. 12. 16:07

“Egyébként a finálé, ha nem is volt a legjobb, az utolsó két jelenettel azért odatette magát, hatalmas vigyorral álltam fel utána”

bizony ,bizony, az angela-szenátor (és mostanság oscar) jeleneteket nagyon bírtam – a dwight-angela szál, apa, lover, hidegen hagy, de a szenátoros reakciók eszméletlen jók.

jjncaa - 2012. 05. 12. 16:49

Imádtam az első hét évadot, de 8. nyitórészét látva nálam elszállt a varázs… Nem tudom, hogy mennyire érdemes így nekiállnom a darának, hiányoznak azért a szereplők, de a kritikák nem győztek meg

paranoid android - 2012. 05. 12. 16:58

Az elégedett táborba tartozom. Tetszett az évad, néhol zseniális pillanatokkal. A legjobb dolog egyértelműen Robert California volt, maga a karakter is eszméletlen ötletes, de amit Spader művelt, az félelmetes volt (a tekintetei, a hanghordozása…). Catherine Tate karakterével nem voltam annyira kibékülve, voltak remek pillanatai, de az évad legrosszabbjai is hozzá kapcsolódnak. Hogy hasonló volt a két karakter? Nem hiszem. Robert egy őrült zseni, egy örök rejtély, akit szívesen néztem volna még egy évadig, míg Nellie csak egy ügyesen machináló, opportunista idióta.
Nagyon örültem, hogy Andy ilyen sok teret kapott. Az utóbbi 2-3 évadban nagyon megszerettem, az egyik kedvenc karakterem lett, főleg most, hogy a többi főbb karakter kicsit elszürkült. Andy és Erin meg baromi aranyos együtt, a sorozat legjobb párosa.

Réku - 2012. 05. 12. 17:00

Nekem sem tetszett igazán ez az évad.. hiányzik Michael. Meg a Michael – Dwight akciók. Andy – Erin jelenetek untattak, én Andy-t sem igazán bírom, mmint mellékszereplőnek jó, de hogy az egész évad nagyjából körülötte forgott? Akkor nyomták be volna Creed-et vagy Kevint :D

Ellaposodott a hangulat számomra. Robert Californiát nagyon bírtam, az angol nő már túl pofátlan volt, de a külső kalandok azért jók lettek. Biztos fogom nézni továbbra is, de már nincs meg az a sírva nevetős érzés.

korrezio - 2012. 05. 12. 17:25

gyenguska évad volt, nálam egyedül Catherine Tate mentette meg a kaszától.

Dregnarr1 - 2012. 05. 12. 17:47

Catherine Tate miatt majdnem kaszát kapott, elviselhetetlenül játszott, a karaktere valaki mással sokkal jobb lett volna.

CyClotroniC - 2012. 05. 12. 17:49

Oh my micsoda szórások a véleményben… Talán ezért is csökkent ennyit a nézettsége. Az efeletti két komment így párban nagyon vicces ;D

Thrasher - 2012. 05. 12. 19:21

azért az Office lényege (mindkettőé) eredetileg a néha már zavaróan, szemeltakarósan kínos hülyékben volt, most Tate karaktere személyében végre jött valaki, aki szerintem egy kicsit visszahozta a korai évadok, és az angol eredeti hangulatát (és nem, nem csak azért mondom ezt, mert ő is angol), és izéltek, hogy idegesítő. de hát kb. ez benne a lényeg.
mostanra érezhetően elcsúszott, súlytalanodott a cucc (8 év után nem meglepő), de azért még mindig ezer cucc van, ami jobban megérdemelné a kaszát, úgyhogy helyes, hogy marad.
Carrell nekem egy pillanatra se hiányzott, de hogy jövőre mi lesz a távozók miatt, azt nem tudom, sok jó reményem nincs a 9. évaddal kapcsolatban.

naughtyL - 2012. 05. 12. 19:35

én a 2 szereplőtől annyira nem voltam elájulva, de tényleg jók voltak.

az évad szórakoztató volt, a vége kevésbé volt jó..

a folytatást mindenképp várom:)

offman - 2012. 05. 12. 20:16

” és izéltek, hogy idegesítő. de hát kb. ez benne a lényeg.”

Nem ez benne a lenyeg, legalabbis nem ez volt. Pont ez az, hogy a kinos hulyek hianyoznak, helyettuk lassan csak fogyatekosok maradnak, nagyon olcso, gyenge poenokkal.

digweed - 2012. 05. 13. 01:49

Ahogy már többen is írták,szerintem is az Office-nak az elejétől kezdve a nagyon kínos jelenetek jelentették a sava-borsát az egésznek,persze ehhez tökéletes fit volt Carrell karaktere,játéka. Ebben az évadban ezt sajnos nem igazán tudta pótolni senki,ok Spader néha megközelítette ezt,de nálam inkább már a túlzó hülyeség kategóriába tartozott,szemben Michael “valódi” bunkóságával,tudatlanságával. David Wallace visszatérésének marhára örülök,de vele is olyan érzésem van,hogy Michael volt az ő igazi embere,imádtam a jeleneteiket,főleg a telefonbeszélgetéseket:)Nem tudom,mit lehet kihozni következő évadra még ebből a sorozatból,nekem óriási kedvenc volt éveken át,de sztem a következő lesz az utolsó. Főleg,ha Dwight is kiszáll,akkor végképp semmi nem menti meg a kaszától. Mondjuk utolsó évad fináléra egy Angela-Dwight esküvőt+Dwight rídzsinöl offisz menedzsöri kinevezését méltó befejezésnek gondolnám. De szerintem felszámolás lesz a vége, irodabezárás.

req - 2012. 05. 13. 15:03

zseniális évad volt, csak néha hiányzott Michael jelenléte, a pasimnak és nekem is az évadzáró hatalmasat ütött, szerintünk simán 9es, maga a sorozat pedig egy hatalmas 10es!!!!!!

pizsamasbanan - 2012. 05. 15. 18:56

érdemes facebookon az amerikai nézők kommentjeit olvasni, szinte egytől egyig negatív véleménnyel vannak az évadról, complete disaster, season 8 is to forget, ilyenek. az angol nő és Robert California karakterét is utálják. amúgy nekem meg nagyon tetszett, mikor Kevin beszélt a kutyájáról az meg kb a top3 kedvenc poénom az office-ból:)

ooo - 2012. 05. 18. 22:58

Szerintem is óriási volt az évad! A két szereplő is nagyon profi, teljesen beleillik ebbe a bolondos társaságba. És hát Jim nálam abszolút favorittá nőtte ki magát, idén még jobban aprított, még több kamerába nézés, stb. :D

Nekem legjobb a 8×22 tetszett, amikor Dwightot megszivatták az adományozással. Mondjuk annál a résznél az utolsó jelenet ütött még nagyot. (Kevin és a kutya :D)

bmw_fan - 2012. 05. 23. 17:29

“De amikor Andy visszajött, és az volt, hogy nem rakták ki a nőt, hogy “na jó, értettük a tréfát, de most szépen add vissza a helyet a főnöknek”, ott egyszerűen majdnem abbahagytam az egész sorozatot.
Nagyon felidegesített.”

Ezt én sem értettem. Én sem bírom Tate-et, de azzal a húzással nagyon elvágta nálam magát a karaktere. Sokáig gondoltam, hogy valamilyen beteges vicc, de nem.

Hogy lehetséges az, hogy nem adja vissza a helyét? Azt mondja, hogy “nem”. És Andy-nek miért mondanak fel, ha ugyanígy mondja, hogy “nem”. Andy lényegesen régebb óta volt ott, ez elég durva részlehajlás és nagyon erős túlzás Robert és Nellie részéről is. Ez annyira megmagyarázhatatlan számomra, hogy hihetetlen :). Nagyon is örültem, amikor visszakapta az irodáját Andy. Különben “jump the shark” momentumként kaszáltam volna a sorozatot.

Mivel én nem kapcsolódtam be túl régóta (csak a 7. évadnál, kiváncsiságból), így nekem az évad nagyon tetszett, az egyetlen fekete pont ellenére (fentebb), ami szerencsére megoldódott részben a végére.

Különösen élvezetes úgy, hogy jómagam is most kezdtem el dolgozni pályakezdőként, és néhány karakter és szituáció visszaköszön :).

Runciter - 2012. 05. 27. 16:45

@pizsamasbanan:
“érdemes facebookon az amerikai nézők kommentjeit olvasni”
persze, annál már csak a youtube-kommentek olvasgatása értelmesebb dolog.

Zsolti - 2012. 06. 15. 01:10

Épp most fejeztem be. Határozottan jobban tetszett az évad, mint a korábbi kettő együttvéve, Carell-lel (nekem néha ő sok volt). A stipi-stopi a manager pozícióra így ebben a formában bosszantóan ügyefogyott ötlet volt, ez kicsit ront az összképen. Egyrészről jó, hogy a gyakornokos csaj miatt nem kellett felesleges köröket futni a Pam-Jim-kapcsolatban, másrészt viszont akkor mi értelme volt, de oké, ennyi következetlenség még belefér.
Kell vagy két új szereplő frissítésnek a 9. évadban, ha karakterileg még lehetséges az idiótaság palettáját bővíteni, de szerintem ez menni fog nekik. :D Aztán pedig 10 egy szép kerek szám… :)

Vamp - 2014. 03. 05. 17:57

Mindig öröm elolvasni az itteni kommenteket, sok a remek hozzászólás! “Kissé” későn kapcsolódom be így 2014. tavaszán, de most hozta úgy az élet, hogy végignézzem a sorozatot. Nekem iszonyatosan hiányzik Michael, bár a távozása előtt már olyan mesterséges szituációkba hozták, hogy jobb volt, hogy megy. Bár ne nyújtották volna el több részen át, mert bennem nagy űrt hagyott, Mike a legjobb. :) De ez az évad abszolút kedvenc eddig, már régóta nem nevettem rajta ilyen jókat! Kevin kutya-poénja abszolút 10/10, de rajta kívül is sok ilyen volt az évadban. Sokaknak nem jön be Tate karaktere, nekem ez furcsa, mert nekem meg nagyon bejön ez a beismerem-hogy-idióta-vagyok-de-működik típusú hozzáállás. És hogy hozzászóljak az Andy-féle állás elvételhez: abszolút egyetértek, azon én is nagyon felhúztam magam, mert nem csak irreális volt, de ha belegondolunk, akkora perbe foghatta volna a céget, hogy na. Ilyen nincs és nem működött a kínosság, mert egyszerűen csak szemét húzás volt a jó öreg Andy-vel szemben. Ezt leszámítva nálam ez az évad megér egy 10-est!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz