login |

The Vampire Diaries: vége a 3. évadnak

2012. 05. 12. 17:32 - Írta: Desmond Wallace

125 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

Ez kapufa lett. Majdnem sikerült egy olyan évadzárót prezentálniuk, ami elégedettséggel töltött volna el, de ez sajnos nem így történt. Önmagában az epizód persze egyáltalán nem volt rossz, csak éppen volt benne pár húzás, ami nem igazán tetszett nekem, ráadásul a végkifejlet még kiszámítható is volt.

Sokkoló finálé helyett egy vitatható évadzáróval leptek meg minket Plec néniék. Szóval picit ambivalens érzéseim vannak az epizóddal kapcsolatban. A tovább mögött spoileresen folytatom.

Engem már nagyon zavar, hogy nem bírnak megszabadulni egy-két karaktertől. Anno Mikhael vadászata is sikertelen volt, és most Alaric akciója is kudarccal végződött. Számomra az epizód csúcspontja volt az, amikor Klaus karót kapott a szívébe, erre az egész jelenetet semmissé tette Bonnie értelmetlen varázslata. Most már engem is egyre jobban idegesít ez a tiniboszorkány.

Elena halála és vámpírrá válása borítékolható volt. Ez egy olyan lépés, ami nagyon nincs az ínyemre. Az egy dolog, hogy már szinte minden szereplő vámpír a sorozatban, de én Elenát nem akartam vámpírként látni. Ez persze lehet, hogy csak az én bajom.

A vérvonal dologgal kapcsolatban úgy érzem, hogy a saját kezüket kötötték meg az írók. Nem tetszik, hogy az egész bagázs Klaustól származik, mert így sose fogunk megszabadulni ettől az ősapucitól. A Klaus 2.0 (ugye Tyler testébe költözött) pedig nem lesz ugyanaz, mint az eredeti változat. Joseph Morgant nem tudja majd pótolni Michael Trevino.

Morgan mellett egy másik jó színésszel is szegényebb lett a sorozat. Matt Davis alakításaira, azt hiszem, egy rossz szavunk se lehet, de Alaric-tól ezennel végső búcsút kellett vennünk. Oké, szellemként még felbukkanhat, de ez a lehetőség csak esetleges, hiszen ősztől új sorozatban szerepel (Cult) majd a színész.

Nagyon örültem volna annak, ha legalább néhány vámpír tényleg beadja a kulcsot. Komolyan mondom, szurkoltam Ric-nek, hogy végezzen Damon-nel. A szerelmi háromszöget már egyébként is nagyon unom, de most továbbvitték a problémát az új évadra is. Vajon VámpírElena kit választ majd? Nagyon nem érdekel.

Közben Elijah visszatért a városba, de minek? Nem sok értelme volt a szereplésének. Egyik kedvenc karakterem, de semmi maradandót nem alkotott a részben. Vajon mikor esik majd le nekik, hogy Klaus valójában nem halt meg?

Kaptunk pár visszaemlékezést is, amelyek közül csak a víz alatti jelenetek értek valamit. A többi csak töltelékként szolgált. Ja, még megtudtuk, hogy Damon már korábban is találkozott Elenával Ez a fejlemény viszont megint csak a szerelmi háromszög tüzét táplálja. Stefan egyébként tényleg annyira béna vámpír, hogy egyszerre két embert nem tud kimenteni a vízből?  Persze, hogy nem, csak éppen máshogy nem tudták megoldani az írók Elena vámpírrá változtatását.

Főleg a negatívumokat emeltem ki az évadzáróból, és így úgy tűnhet, hogy nagyot csalódtam, de összességében nem így van. Bizonyos mértékig persze csalódottnak érzem magam, de jobb volt ez a finálé, mint a tavalyi, csak éppen a folytatást illetően vannak komoly aggodalmaim. Ha továbbra is a szerelmi háromszöges nyáltenger kompenzálják majd az izgalmas történet hiányát, akkor csalódott leszek. Fel kéne rázni cseppet a sorozatot, de ehhez kevés lesz Elena vámpírrá változtatása. Persze én örülnék a legjobban, ha nem lenne igazam.

Pontszámot tekintve talán 7/10-et adok a részre. Voltak itt egészen jó jelenetek, de az olcsó húzások picit lehúzták nálam a finálét. Maga az évad hullámzó volt. Sokáig úgy éreztem, hogy jobb lesz, mint a 2., de aztán látványosan kifogytak a jó ötletekből, bár az utolsó részekkel valamelyest javítottak a helyzeten.

Ha a három évadot akarom összehasonlítani, akkor nálam még mindig az első a kedvenc, aztán jön a második, majd a harmadik. Szóval valamelyest esik a színvonal. Persze az is lehet, hogy túl öreg vagyok én már ehhez a tinivámpírosdihoz…

125 hozzászólás Ne habozz!

Nella - 2012. 05. 12. 17:49

Szerintem Elena vámpírrá válása meg már kellett, mert ez a “mentsük meg Elenát, mindenkinek a vére kell, mindenki miatta hal meg” dologból bőven elég volt 3 évadnyi.
Ha elolvassátok a Plec nénivel készült interjút, akkor lehet olvasni, hogy már így is elég sokáig elhúzták Elena vámpírrá válását.

A szerelmi háromszög egyszerűen meg kell bele. Elhiszem, hogy sok embernek ez nem kell, de én bizony olyan lányból vagyok, akinek ebbe a sorozatba kell ez, persze azt nem mondom, hogy nem idegesít a döntésképtelensége Elenának, mert egyszerűen idegesít és kész.

Klaus remélem még visszatér, mármint a saját alakjában(tudom , lángra lobbant a teste, DE nem vagyok benne biztos, hogy elégett teljesen)! Nagyon szerettem a karakterét, de így, hogy más fogja játszani, tényleg nem fogja megközelíteni az igazit. Alaricet nagyon sajnálom, ő nagy kedvencem volt.

Nekem tetszett az évadzáró, maga az évad is, csak nagyon összevisszának éreztem néhol.

kirek - 2012. 05. 12. 17:51

Hát most én se értek egyet. Az évad maga, főleg a második fele annyira nem tetszett. A szünet utáni visszatért pár részt is csak múlt héten néztem meg. Viszont a múltheti, meg az évadzáró rész tetszett. Nagyon is.
Jó pár jeleneten meglepődtem, és most még az érzelmi rész is bejött (Caroline-Tyler, na meg a hármas). Az, hogy Elena vámpír lesz valamikor a sorozatban, borítékolható volt. Legalább jól előkészítettek ennek a terepet. Plusz őszintén, már elegem volt abból, hogy “ő hasonmás, mindenki őt akarja”. Jobb lesz ez így.
Ha legalább ilyen szintű részekkel folytatják a 4. évadot, akkor nekem garantáltan nézős lesz továbbá is.

jersey - 2012. 05. 12. 17:56

túlontúl: a TB-ban szerelmi négyszög lesz lassan, mégis tudják úgy tálalni, hogy ez ne legyen zavaró és a történet is haladjon szvsz

morganért és davisért pedig megszakad a szívem. Én mondjuk szívesebben látom vámpírként Elenát, így talán végre nem kell mindig megmenteni majd őt. Bár az átváltozása tényleg nagyon bénán lett megoldva, hiszen Stefan tuti ki tudta volna húzni mindkettőjüket, sőt tovább megyek, ha az első balesetet nézzük, még Gilbert papának is élnie kellene….
A kritikával nagyjából egyetértek, elég hullámzó volt az évad színvonala-lehet, hogy csak én érzem így-az Originals-ok valahogy súlyukat vesztették, és el nem tudom képzelni milyen fő gonoszt fognak találni a következő évadra, de a TVD-zel is úgy vagyok, mint a Supnattal, hogy úgyis addig nézem, míg adják :)

Shannen - 2012. 05. 12. 17:56

Én teljesen meg voltam elégedve a fináléval. Például Elena átváltozására se számítottam. Persze tudtam, hogy a könyvben az van,tehát egy idő után ennek is el kell következnie,de engem meglepett, hogy most húták emg ezt a lpést, de mindenképp jól tették.
Matt Davis távozását én is sajnálom, ahogy Joseph Morgan-t is, akinek nem tudom, hogy mennyi esélye van a visszatérésre,de jó lenne. Klaus-Tyler egyesítés nekem sem jött be, helyette Bonnie-t kellett volna valahogy kiírni, az egész évadban csak szenvedés volt a karakterével.

Na de ezeken felül tele volt nagyon szép pillanatokkal a finálé (Tyler-Caroline, mikor Klaus “meghal” és Rebekah elsiratja, vagy mikor Rick összesik és Damon ráébred, hogy Elena is meghalt, stb.)

Szóval az epizód így is 10/10 az évad meg hát… a közepe és az Original-family teljes felbukkanása eléggé lehúzta úgyhogy olyan 8,5-9/10. Talán a tavalyi évad egy picivel jobb volt, de azért még így sem panaszkodok hangosan. :)

vidor - 2012. 05. 12. 18:02

Én örülök vámpír Elenának, mert mint már említettem előtte, szerintem csak a javára válhat az átváltozás, ennél rosszabb már nem hiszem, hogy lehet a karaktere.
Amúgy a kritika többi részével teljesen egyetértek.

MrSpock - 2012. 05. 12. 18:04

Ezt kicsit elcseszték szerintem. Én pl úgy alakítottam volna hogy Klaus meghal,ugye senki nem haldoklik,kinek a vérvonala volt? Mindenki döbbenten néz egymásra..és itt lehetett volna behozna következő évadra valakit akit eddig nem ismert senki. Tyler sem halt volna meg ,mert hiába volt benne vér,de ő alapjában véve farkas,tehát az az énje életben tartotta volna.
Persze Alaricnak halnia kellett,és esetleges többi dolog az még okés,de pl Elenának nem kellett volna vámpírnak lenni. Simán csak mondjuk mentő és újraélesztik,sikerül megmenekül. És végül így egy Klaus-Alaric duóval kevesebb lett volna. Mindenki boldog amíg nem jött volna a következő szezon.
Vagy ha minden így maradt volna,+ Elena vámpír,és akkor is jöhet egy új szál. Egy nagy csapat(Damon,Stefan,Tyler,Elena,Bonnie,Jeremy,Matt,Rebekah,Elijah,Kol+esetleg anyukák) felveszi a harcot egy más erővel,ami persze végén ugye lelehetne a sorozatot is zárni,drámai halálokkal.

Risi92 - 2012. 05. 12. 18:06

Konyorgom, aki azt akarja hogy a Damon-Stefan-Elena harmasbol barki is tavozzon, hagyja aabba a sorozatot. Mert nem fognak. Egyikuk sem. A sorozat -ha tetszik, ha nem- erre a szerelmi haromszogre epul. Oruljetek, hogy reszenkent kb 3-5 perc Elenas nyavajgas megy. (En is azt teszem.) Osszeveve elegedett vagyok a finaleval es az evaddal is, szerintem sok szempontbol jobb volt mint a korabbiak. (Elsosrban az uj szereplok behozatalara gondolok.) Klaus kinyirasaval nem vagyok viszont megelegedve, Bonnie nagyon bekavart, es most nem jo modon.
Elena vampirravalasanak orulok, kivancsi vagyok mihez fognak kezdeni az uj evadban vele, es remelem Kathrine is vissza fog terni.
Remelem az uj evadban azert bejon valami ujabb storyline, mert az oljuk meg az originalseket pont idaig volt jo. En 8/10et adok az evadra, de csak azert mert a szunet utani 2-3 resz nagyon nem volt a sorozathoz melto.

R - 2012. 05. 12. 18:08

Nem értem, mi nem tetszik benne DesmondW. Caroline-nak olyan jót tett az átváltoztatás, mint egy karakternek se eddig a sorozat folyamán. Ha szerencsénk van, Elena is átmegy femme fataléba. Mondjuk, azt már láthattuk Katherine-től. De mi lenne, ha Elena kinyírná a doppelgängerét? Hm. :D Catfight!

george08 - 2012. 05. 12. 18:10

Szerintem nagyon jó rész volt.
A nézettség miért eshetett ekkorát az előző évadhoz képest?

Halfer - 2012. 05. 12. 18:12

Nekem is az volt a bajom, hogy féltek metenni olyan lépéseket az írók, amik igazi meghökkenést okozhattak volna.
Alaric karaktere olyan jó lett, hogy szívesen néztem volna még pár részt vele.. vagy legalább azt amint végez néhány vámpírral. Túl sok az érdektelen karakter.
Tyler, mint Klaus? Szintén nagyon rossz lépés, szerintem. Eddig is idegesített a Caroline-Tyler szál, de most még rosszabb lesz, hogy Car beleszeret majd “Klausba”…
Elena egyébként meghalhatott volna úgy is, hogy Stefan nem ér oda időben. Legalább kimaradhatott volna az a béna Matt-re mutogatós jelenet.
Nem tudom maradok-e a folytatásra Klaus és Alaric nélkül. Fura, de igazából annyi karaktert ki kellene írni a sorozatból, hogy lehet egy sorozat-befejező résznek örültem volna legjobban :D

Merci - 2012. 05. 12. 18:15

szerintem nem volt semmi baj az évadzáró résszel te vagy az eéső ember aki ennyire fujjolja…

Impi - 2012. 05. 12. 18:16

Sztm mint ahogy a TB-ben itt is ,a következő évadban megfogják lépni “A vmi durva természet fölötti dolog(?istenség?) jön és rosszalkodik” lépést. Az évadban voltak epic jelenetek de nem volt annyira kiszámíthatatlan mint eddig remélem a következőben majd hullanak a fejek:P

kirek - 2012. 05. 12. 18:19

Amúgy meg gondoljatok bele. Caroline is emberként szörnyű volt, de vámpír lett és ezzel együtt egyik legjobb karakter. Reméljek ez megy végbe majd Elenával is :).

Dzsi25 - 2012. 05. 12. 18:22

Lehet szeretni vagy utálni a szerelmi háromszöget, de ez a sorozat fundamentuma. Épp ezért 100% hogy a három főszereplő közül SENKI nem fog megmurdálni a SOROZAT VÉGÉIG, hacsak persze az egyik színész önként nem akar távozni.

Klaus meg nem sokáig fog Tyler testében maradni, az is biztos. Klaus testét szándékosan nem is mutatták elégve; épp hogy csak meggyulladt, Alaric már rá is csapta a koporsó fedelét. Különben is, már 2x láttuk ezt a másik testbe áthelyezős varázslatot (Klaus-Alaric, ill. Esther-Rebekah), s nem lennék meglepve, ha a következő évad 2-3. részére már vissza is állna az eredeti állapot.

Pupi - 2012. 05. 12. 18:29

Örülök, hogy Klaus túlélte, bár annyira nem, hogy Tyler testében, mert mióta bejött ez a kötődöm Klaushoz dolog, teljesen ellenszenves lett. Az, amikor a koporsóban kinyitotta Klaus a szemét, és csak bámult, kissé hátborzongató volt. Elena vámpírrá válásának örülök, bár a spoilertv.com jól elcseszte, mert az oldal bejegyzéseit automatikus posztolja facebookra, bár csak pár mondatot jelenít meg. Ami nem is lenne baj, ha legalább egy kis bevezetőt rittyentenek hozzá, és nem rögtön az első sorban indítanak azzal, hogy: Mióta tudja, hogy a 3. évad végén Elena vámpír lesz. És hát persze, hogy akkor még nem láttam a részt. Kissé ideges voltam, de attól még tudtam élvezni a részt. Ric miatt ejtettem pár könnycseppet. Nem tudom, hogy a könyvben is így volt-e, de azt a jelenetet, ahol kiderül, hogy Elena először Damonnal találkozott a tesók közül, olcsó húzásnak tartom. Bár tény, hogy ezzel megalapozták a hangulatot a továbbiakra:
– Én találkoztam vele először.
– Nem is, mert én.
– De arra nem emlékezett.
– Most már emlékszik, úgyhogy le vagy pipálva, öcsi. Készülj fel, mert a következő X évadon keresztül ez is hatással lesz majd a szerelmi háromszögünket.
És ha Elena még egyszer azzal jön már megint, hogy azért nem választ a Salvatore srácok közül, mert akkor az egyiket elveszti és már túl sok embert veszített el, akkor átnyúlok a képernyőn, és felpofozom. Jó-jó elhiszem, mert hát szegény már tényleg totálisan árva, de idegesít, hogy “állandóan” így magyarázkodik.
És könyörgöm, valaki nyírja már ki Boonie-t. Kínszenvedés minden jelenete, de hát persze kell valaki, aki gubanc esetén elmond egy abrakadabrát.
Elijah felesleges volt a részben. A Tanács szituációt is meg lehetett volna oldani, jön Stefan és elfeledteti mindenkivel a dolgot, ha meg verbena lappang bennük, van egy cuki pincéjük, be kell mindenkit zárni, aztán mikor kitisztultak, megigézni. És persze számítani lehetett rá, hogy valami nem fog stimmelni ezzel, a két óra múlva találkozzunk duma Caroline és Tyler között, bár erről még Caroline nem tud. Kíváncsi leszek, mit szól majd hozzá, ha megtudja, hogy a szerelmi háromszög továbbra is fenn áll, bár csak két személy és egy test között.

holly - 2012. 05. 12. 18:33

Julie Plec is nyilatkozta, hogy JOSEPH VISSZAJÖN! Ez már teljesen biztos, nem Michael Trevino lesz helyette.

Amúgy nem értem, miért van ennyi embernek baja a szerelmi háromszöggel. A sorozat mindig erről szólt, csak mondjuk 2-3 epizódonként foglalkoztak vele, de így, a harmadik évad végére azért már eléggé húzták-halasztották. Előtérbe kellett hozni, nem lehetett mindig mellékszálként kezelni.

Nikki - 2012. 05. 12. 18:50

Egyet kell értenem az írással, én sem voltam elégedett a fináléval. Igazából olyan volt, mint az egész szezon: hullámzó, néhány jobb illetve kiemelkedő jelenetekkel/momentumokkal.
Pár karaktertől jó lett volna tényleg megválni. Ez a felemás dolog Klaus-szal sem tetszik, legalább annyi lehetett volna bennük, hogy akkor ő meghal. Meg Kol, meg Rebekah is felőlem…meg még páran :P Származhattak volna Elijah-tól, őt is sokan kedvelik; én az ősök közül csak őt kedvelem, kár, hogy most nem volt szerepe :/
Elena vámpírrá válására számítottam; ettől várok egy kis jellemváltozást és azt, hogy vámpírként majd mégis Damon mellett dönt mert felébrednek benne a vámpír…de aztán közben Stefan is kell neki és így fognak továbbra is körben keringőzni. Ne legyen igazam.
A mentéshez: mit lehet tenni, ezek a vámpírok ilyen bénák. Képtelenek több embert megmenti és időben odaérni helyekre. Mert nem erősek és még csak nem is villámgyorsak. Ezért kell autózzanak. Koporsóval a hátukon nem száguldozhatnak. Amúgy sem még 100 km-t sem képesek megtenni magukban…

Desmond Wallace - 2012. 05. 12. 18:52

“valószínűleg True Blooddal jobban jársz.”

Végigszenvedtem az 1. évadot, de nagyon nem lett az én sorozatom.

Desmond Wallace - 2012. 05. 12. 18:53

“Klaus meg nem sokáig fog Tyler testében maradni, az is biztos. Klaus testét szándékosan nem is mutatták elégve”

Ha Klaus teste nem égett el, és így visszatér Joseph Morgan, akkor az egy nagyon béna húzás lesz.

schray - 2012. 05. 12. 18:54

Én sem értek egyet a kritikával. A sorozat lényegét adják ezek a karakterek. Valóban voltak zavaró dolgok,pl ez a patt helyzet az eredetiekkel, meg a folyamatos Save Elena dolog. A könyvben már az elején vámpír lett és szerintem azért lépték meg, mert érezték már, hogy érik a dolog. Remélem ezzel kikerül ebből a picsogós alaphelyzetből és egy vagányabb karaktert hoz vámpírként (a kötelező “jaj vámpír vagyok” drámázás után)

Alaricért kár, jó karakter volt. Tyler tőlem meghalhatott volna, de Caroline karaktere így is kap talán egy kis dinamikát. Maga a rész szerintem nagyon jó volt, érzelmekkel teli, okozott meglepetést annak ellenére, hogy a fő csavart már tudtam. A visszaemlékezéses keret is jó volt, főleg a végén ütött, nagyon szépen meg volt csinálva. Jeremy és Matt is tevékenyebb volt, szerintem jót tett nekik.

Ha már Salvatore testvérek, szerintem Stefan kaphatna karót, sokkal jobb az egész, amikor Damon nem egy tuskó, Stefan meg kicsit sötétebb vizeken mozog.

denisa - 2012. 05. 12. 19:01

Ki kell emelnem, hogy jó rész volt az évadot tekintve, de mivel baromi gyenge évadot zártunk ez nem akkora dicséret. Sajnos épp azt hagyták el az írók ami miatt ez a sorozat igazán jó volt, méghozzá az olyan fordulatokat amik miatt egy rész alatt csak kapkodtad a fejed és nem borítékoltad a cselekményeket a következő 2-3 részre.

Nem azzal van gondom, hogy a mindenféle szerelmi háromszögek csak körbe körbe járnak a szeretem, nem szeretem, őt szeretem, de őt is, de mégsem ciklusban hanem hogy nem tartanak semerre. Tinivámpír történet ez ok, és megy a dráma mert az kell hozzá csak épp a cselekmény veszett el. Illetve a merészség, ami az első évadban még megvolt, hogy szemrebbenés nélkül kinyírtak szereplőket (persze az alap 3 főn kívül), most eljutottak arra a szintre hogy van 100fő és max 3-5 epizódos kinyírom-nem nyírom után végre meghal, de még akkor sem biztos…

Az ősvámpírok behozásával rengeteg nagyon jó szereplő és ami már nagyon kellett jó színész jött fel, de az írók egyszerűen nem tudtak mit kezdeni velük, fantasztikus karakterek, de nem sokat ért ha nem tudtak nekik egy jó cselekményt írni. Márpedig ha megpróbálom átgondolni miről szólt az évad az elég siralmas. Ő gonosz Ős, nyírjuk ki, de megfenyegetett akkor mégse és ezt oda vissza…

Szóval az évad számomra 6/10, az utolsó rész tetszett megkapja a 7,5/10-t viszont csak egy jó résznek tartom, nem jó évadzárónak ami szerintem azt jelenti hogy abban pillanatban hogy vége tátom a számat hogy most mivan??? Azonnal akarom a folytatást! Na ez az amit nem éreztem, talán ha kihagyják az utolsó 10 másodpercet és Elenát csak ott mutatják a tepsin, de nem derül ki a vámpírvér dolog már most. De ettől még egy jó rész volt, viszont aki kitalálta hogy egy Joseph Morgen kaliberű színész karakterét a twilight vérfarkas színészek kategóriájú Michael Trevino eltudja hihetően játszani azt lapáttal verném fejbe, számomra ez a fordulat volt a mélypont. (azt leszámítva hogy /ha már semmi ötletünk akkor bedobjuk azt lerendez minden korábbi cselekményt egy darab varázslattal/ boszi még mindig él pedig egész évadban azon szurkoltam hogy végre valaki nyírja ki. Egyedül akkor menthető a karakter számomra ha a mostani varázslatok után behülyül és ő lesz a főgenya a következő évadban!)

rea022 - 2012. 05. 12. 19:01

Tyler nem halt meg! Bonnie ugyanazt a bűbájt használta, amit akkor használtak mikor Ester megszállta Rebekah-t. Ahogy Joseph Morgan is vissza fog még térni(ezt Plec már lenyilatkozta), hál’Istennek, Morgan játékát nagyon szeretem és hát valljuk be Michael Trevino szegényes alakítása a közelébe nem ér Morganénak. A finálé nekem nem tetszett. Vhogy számomra mindennel mellé nyúltak..

Desmond Wallace - 2012. 05. 12. 19:01

“Amúgy nem értem, miért van ennyi embernek baja a szerelmi háromszöggel. A sorozat mindig erről szólt”

Nem teljesen így van.
Az első évadban Damon még teljesen más személyiség volt. A gyilkoláson kívül csak Katherine kiszabadítása érdekelte, és csak később kezdett szemet vetni Elenára.

Eleinte mindig meg tudtak lepni valamivel az írók, de aztán szépen lassan kiszámíthatóvá vált a sorozat. Ehhez szerintem nagymértékben hozzájárult az is, hogy Kevin Williamson átengedte a gyeplőt Plec-nek.

winnie - 2012. 05. 12. 19:11

“szerintem nem volt semmi baj az évadzáró résszel te vagy az eéső ember aki ennyire fujjolja…”

biztos? kommenteket sikerült elolvasni?:) nem mintha a 7/10-es osztályzat fújolás lenne. azért ne menjünk már át olyan fanboyba, hogy elhidd, hogy mindenkinek tetszik egy rész. sokaknak tetszett, desmondnak is tetszett, de elég cifra véleményeket is olvasni. nyilván nem csak magyar oldalakon, hanem külföldieken.

mindenkinek vannak elvárásai a sorozattal kapcsolatban és bizonyos fontos húzások valakiben jól, másban kevésbé jól csapódnak le.

mondjuk eleve nem is értem az ilyen kommentet. örülni kéne, hogy tetszett neked. én például szívesen olvastam volna, hogy miért, mert azt már elolvastam, hogy mi nem volt jó a részben mástól.

szóval hajrá kibeszélés. ez éppen azért jó, mert látjuk, hogy a sajátunkétól különböző vélemények is vannak.

naughtyL - 2012. 05. 12. 19:30

nagyon reméltem, hogy nem ez lesz. Kaptunk egy szerelmi háromszöget az örökkévalóságig.. köszönjük.. Innen már nem mindegy kit választ? Pár tíz/száz/ezer évet ezzel van, aztán meg azzal..

Annyira tényleg nem volt rossz, de ezzel a befejezéssel már szívfájdalom nélkül tudom kaszálni.
plusz félek, hogy nem tudnám elviselni a hisztijét, míg sikerül feldogoznia, hogy vérszívó lett belőle is..

És a flashback-es infóval a zsebünkben, még szánalmasabb Elena “Jaj soha nem tudom mit akarok” Gilbert..Grat!

superpityu - 2012. 05. 12. 19:36

amibe így átgondolva nagyon bele tudok kötni, h Rebekah mégis a francért hívta fel Stefan-t?? Persze mondhatni h ez egy nemes gesztus volt a részéről, h nem minden szó nélkül ölte meg Elena-t.
a sokkoló szerintem is túlzás, sőt, tele volt érzelmes jelenetekkel, amik bevallom h nagyon tetszettek, pedig nem szoktam odalenni ezekért az ömlengésekért. De szabályosan rázott a hideg Klaus “halálánál”, vagy a víz alatti résznél.
Annyi biztos h minden megváltozik. Jeremy élő rokonok nélkül maradt, Tyler testében Klaus éli mindennapjait, Caroline nyomában ott lesz a tanács, Meredith-nek fel kell dolgoznia h átváltoztatta a főszereplőt, Bonnie meg overpower nyomorék lett (még mindig nem értem miért Tyler testében van Klaus), a tesól meg azzal lesznek elfoglalva h ne kapjunk egy ripperElenát.
na szóval várom a 4. évadot, kíváncsi leszek az felállásra, vajon miről szól majd az, és vajon h játsszák azt ki h Elena nem lehet az akit mindig meg kell menni. Reményeim szerint Bonnie az nyitányban megöngyilkolja magát, elveszett karakter lett belőle, inkább kapjunk valami értelmes boszit, mert ő így már nagyon nem adja.

Desmond Wallace - 2012. 05. 12. 19:40

“Reményeim szerint Bonnie az nyitányban megöngyilkolja magát”

Hiú ábránd. Biztosan még sokáig mormolja majd a varázsigéket. Ha viszont gonosszá válna, akkor ebből az elcsépelt kliséből még valami jót is kihozhatnának.

paranoid android - 2012. 05. 12. 19:47

Pedig de jól indult ez a finálé, és milyen pocsék lett a végére. Annyi váratlan fordulatot akartak beletömködni, hogy végül a rengeteg esemény nem vezetett kábé sehova. Mindenhonnan visszatáncoltak, mint egy utolsó meglepetésként. Alaric halála borítékolva volt, ami pedig magával vonta Elena vámpírrá változását. Egyetlen meglepetés a Tyler-Klaus, ami viszont nagyon gáz. Pedig mennyire ütős volt, ahogy Ric megkarózta Klaust. Én is szurkoltam neki, hogy kinyírjon minél több vámpírt, erre… senkit, basszus. Így a nagy “sokkolás” az lett, hogy egy karakter távozik (a legjobb), és két színész (a legjobbak). Feltéve, ha nem hozzák vissza Joseph Morgant, ami egyrészről jól hangzik, de ha belegondolunk, a sorozat logikájának gagyi elferdítése szükséges hozzá, úgyhogy inkább mégse.
Vámpír-Elena lehet érdekes lesz, ebben látok lehetőséget, akármennyire nem értettem egyet ezzel az írói döntéssel. Tyler-Klaus viszont nagy hiba, egyetlen húzással sikerült tönkretenniük a Tyler-Caroline és a Klaus-Caroline kapcsolatot.
A szerelmi háromszöggel nekem nem lenne bajom, ha okosabban csinálnák meg. Olyan sok sorozatban meg tudják oldani a motivációkat, és értelmes indokokat adni a fennálló helyzet feloldhatatlanságára. Itt nincs ilyen, egyszerűen nincsen oka, miért stagnál ez a kapcsolat-rendszer. Mert Elena nem akarja elveszíteni semelyiket, és ezért nem választ? A két vámpír meg töketlenül belemegy a helyzetbe? Komolyan? Talán Elena vámpírrá válása végre kibillenti ezt a helyzetet.
A rész leggázabb jelenete egyébként az volt, mikor Elena fuldoklás közben bevágta a durcit, hogy ne őt mentse Stefan.

MrSpock - 2012. 05. 12. 19:57

Igen és akkor jönne egy évad mentsük meg Bonniet,mert gonosz lett,és az én hibám minden(Elena). Ez betenné a kaput az biztos. Most valami nagyot kell dobni ezek után,mert kissé unalmas lenne az originals vs Elenáék. Itt valami nagyobb dolognak kell lenni,hogy összefogjanak mindenki érdekében.

Sann - 2012. 05. 12. 20:19

A legidegesitobb jelenet az volt, amikor percekig vitatkoztak meg kiabaltak a viz alatt egy levegovel….fuldoklo ember biztos nem igy viselkedik…

szamoca - 2012. 05. 12. 20:20

Nem volt rossz, de jó sem. :(

Alapvetően egyetértek a kritikával és denise véleményével (majdnem szóról szóra ezt gondolom.)
Nekem elég vegyes érzéseim vannak ezzel az évaddal és az évadzáróval kapcsolatban is…Valami nem stimmel, csak én már nem emlékszem rá, hogy hol romlott el nálam a story. Nem erre számítottam, kicsit olyan se füle se farka az egésznek…Egyszerűen elveszett az a régi erőteljes dinamika, a lendület, ami miatt annyira szerettem ezt sorit!

A 4. évadot szinte biztos, hogy már csak darálva fogom, nem hetiben. Aztán meglátjuk…

Haky - 2012. 05. 12. 20:52

Ez pont az amit én is éreztem a résszel kapcsolatban, kivételesen a TSC jobban tetszett mint a TVD. Az volt a baj, hogy kevés dolog volt, ami váratlanul ért. De ettől függetlenül 8/10.

abc - 2012. 05. 12. 21:08

Olvastam egy nyilatkozatban, hogy nem utoljára láttuk Joseph Morgant. Tyler testében éppúgy csak időlegesen van, mint anno Alaricéban. Az eredeti teste megégett ugyan kicsit, de gondolom majd vmi bűbájjal helyrehozzák és visszatérhet.

Lemoni - 2012. 05. 12. 21:16

Remélem, Klaus nem sokáig lesz Tyler bőrében (nyilván csak addig, míg kicsit elszórakozik Caroline-nal), mert Joseph Morgan klasszisokkal jobb színész, mint Michael Trevino, Klaus pedig sokkal jobb karakter, mint Tyler. Engem kb. annyira idegesített a Tyler-Caroline románc, mint az édeshármas, túl sok volt mindegyikben a nyavalygás. A 3. évad nekem erős közepes volt, igazából az ősvámpírok húzták magukkal az egészet, a 4. évadban is inkább az élet-halál harcot várom, nem a romantikát. És nagyon kíváncsi vagyok, mihez kezdenek most Jeremyvel.

zalán - 2012. 05. 12. 21:32

kicsit (nagyon) off, de én halálra virultam a kommentek olvasása közben, a “bonnie meg overpower nyomorék lett” mondatfoszlány viszi a prímet =D komolyan, itt összefogott volna pár ember, olyan finálét vrájtoltak volna össze, hogy OMG-szemekkel vátdöfákkoltunk volna… volna, volna, volna. vagy nem… (A)

haky meg jól mondja: azon kivételes részek egyike volt ez, hogy a TSC – nem sokkal, de – magasabb színvonalat nyújtott, mint a TVD. a kaszáját még most is sajnálom, nagyon. =/

Lemoni - 2012. 05. 12. 21:32

Remélem, Klaus nem marad sokáig Tyler testében, mert színészileg ég és föld Joseph Morgan és Michael Trevino. Nyilván Klaus-Tyler elszórakozik egy kicsit Caroline-nel, de utána térjen csak vissza magához minél előbb! A 3. évad nekem erős közepes volt, szerettem az ősvámpír-vonalat és nem nagyon kedveltem a nyavalygós és érzelgős szerelmi szálakat Tyler és Caroline valamint az édeshármas között. Kíváncsi vagyok, mihez kezdenek most Jeremy karakterével, a logika azt diktálná, hogy valami bosszú félébe kezd Elena miatt. És ha visszatérne Katherine, érdekes lenne Damon hozzá való viszonyulása, miután Elena Stefant választotta egyértelműen az utolsó telefonbeszélgetésükben. :)

Marcipán - 2012. 05. 12. 21:41

Csak engem akasztott ki a víz alatti hosszas (ráadásul dupla) activity party??? Nagyon gáz volt szerintem…

Oren - 2012. 05. 12. 21:43

Végig olvasva a kommenteket, egy problémám van ezzel az egésszel, hogy elvileg ez egy vámpíros sorozat lenne, de a 3. évadban nekem elég kevés volt az ami ezt igazolta volna. Carolinet pl. alig láttam vért inni, vagy inkább nem is. Meg egy oridzsinálnak kb egy csettintés lenne megölni bármelyik Salvatorét és mindig van egy béna időhúzás vagy ok ami miatt nem teszik. Ez egy jó tini sorozat lett egy vámpír mellékszállal és egy erős szerelmi valamivel. Bonniet nem értem miét kell szidni csak megmentette akit szeret, ennyi. Inkább ezt a vonalat vigyék tovább, mint behozzanak megint valami über öreg vámpír famíliát és akkor kapunk egy Vámpír Família Kft.-t. Ja és Matt, most őszintén ő mi a fenének van ebben a sorozatban?? Csak azért gondolom, hogy legyen valaki ember is a sok természetfeletti között, de akkor valami komolyabb szerepet is betölthetne, mert értelmes gondolatai se nagyon vannak. Sajnos nálam a karakterek valahogy kezdenek elveszni.

superpityu - 2012. 05. 12. 21:47

Az activity party kb 2. percében az jutott eszembe, hogy Elena felmenői közt sellők is vannak, és azért bír még a víz alatt is veszekedni. maga jelenet szépen meg volt komponálva, de tényleg furcsa hogy Elena a “Matt look out!!!!” mondata közben ennyi levegőt elraktározott a tüdejében.

koka - 2012. 05. 12. 22:03

Azért van egy két komment amin szakadok. :D

De viccet félretéve. Joseph Morgan visszatér!…odakozmált mellkassal.
Nekem tetszett az évadzáró meg valahogy a 19. résztől (főleg Matt Davis gonosz énjének hála) javult a színvonal. Valahogy a 2. évadban is a közepe táján leült a sorozat aztán a végére összekapták magukat. Nekem a kocsis, Ric búcsúzkodása, Elena a tepsiban részek a végén pont hogy bejöttek. Nem jó mentség de Elenából így is úgy is vámpír lett volna annyit bénázott a csapat ebben az évadban. Nem érdemes összehasonlítani a könyvel de ott is megtörtént az átalakulás (csak ott Katherine lökte le a hídról)
Ami viszont negatív az a szerelmi háromszög. Ott fogtam a fejem a telefonálásos résznél (“ezt nem hiszem el b*meg” járt a fejemben). Tényleg jegelni kéne már. Téynleg. Kat Graham-en (Bonnie) meg annyira látszik, hogy unja a szerepét.
Ami még pozitívum: Nina Dobrev sportolt a sorozatban. Jó példát mutat a fiatalabb generációnak.
Kíváncsian várom mit sütnek ki ebből a 4. évadra.

Pupi - 2012. 05. 12. 22:16

“Julie Plec is nyilatkozta, hogy JOSEPH VISSZAJÖN! Ez már teljesen biztos, nem Michael Trevino lesz helyette.”
Hála a magasságos égnek! Az elején nem annyira kedveltem Klaust, de mostanra az egyik kedvenc lett.

“plusz félek, hogy nem tudnám elviselni a hisztijét, míg sikerül feldogoznia, hogy vérszívó lett belőle is..”
Ezt meg lehetne oldani egy “100 évvel később” kiírással.
Addigra Elena megbarátkozna azzal, hogy vámpír lett. Amiért Bonnie csúnya Klaus bácsit megmentette Damon bedühödne, és hamm, jé vámpír lett. Mattet Rebekah változtatná át, mert rájött, hogy neki csudamód bejön a lassan már csak egyetlen halandó gyakoribb szereplő. Így legalább átugranánk Elena drámáját, mert hát ő aztán nem akart vámpír lenni. Ember akar lenni, aki majd egyszer gyereket akar, csak a problematika az, hogy mindkét pasi, akiért remegnek a térdei, nemzőképtelenné váltak. De sebaj, mert bizonyára könnyen és dalolva bújna ágyba valakivel utódcsinálásÉs itt léphetett volna be a képbe Matt, elvégre őt sem tudja elengedni. És jóformán 3 évad kellett hozzá, és egy értelmes bocsánatkérést elmondjon. Mert hát már sokkal azelőtt kiszeretett belőle, mint hogy valami miatt (említették egyáltalán, hogy miért???) bezuhantak a tóba. Már nem azért, de nekem úgy jött le az elején, hogy Elena szerette a baleset előtt, és nem csak “sajnálatból” maradt vele olyan sokáig.

SASI - 2012. 05. 12. 22:24

@Desmond

“Ha Klaus teste nem égett el, és így visszatér Joseph Morgan, akkor az egy nagyon béna húzás lesz.”

Ennek ellenére “örülnék” neki, ha már nem tudták normálisan kinyírni. Egyébként hiányozni fog nagyon a sorozatból ha nem tér vissza.

Sasha86 - 2012. 05. 12. 22:30

Nagyon nem értek egyet a kritikával, eleve nem a negatívumok sorjázásával kellene kezdeni, hiszen ez egy nagyon ütős finálé volt, és sokakkal ellentétben nálam erős szintemelés érződik az elejéhez képest, mármint vannak baromi ütős részek (pl az elején a huszas évekbeli vagy a Michael-ös rész plusz az uccsó kettő), ezek egyedül is nagyon erősek, így aztán valószínű, hogy a gond ott van, hogy két jó rész között kiborulunk, ha gyengülnek. Persze, voltak hibák, Stefan csak egy embert bír egyszerre kimenteni, Elena valóban nagy tüdővel bír, Bonnie a barátait menti, Tylert meg elkaszálja, Klaus távozik (haha, pedig nem), de ez kb a 10 százaléka a negyven percnek, és így azért nem rossz az összkép.
Ám alapvetően tartott egy jó szintet az évad, az orihginaloknak ebben nagy a szerepe, de Elijah meg Rebecah (meg persze Klaus) nyugodtan maradhat állandóra, ők nagyon ott vannak, ha engedik őket.
Ja és helyesbítenék, ez a búcsú jobb volt Alaricnak, mint az első, hiszen harcoshoz méltóan, harc közben ment el, és el tudott köszönni egyben. Matt Davies, hiányozni fogsz, JoMo, várunk vissza!
Nálam 10/10 volt a finálé 10/8 az évad.

cyborgwings - 2012. 05. 12. 23:09

és tulajdonképpen miért kell idespoilerezni a könyveket? lehet, valaki el akarná olvasni, nem? mondjuk nem ajánlom, mert pusztulatosan rosszak, főleg az újonnan hozzácsapott részek. de akkor is.

superpityu - 2012. 05. 12. 23:21

“mondjuk nem ajánlom, mert pusztulatosan rosszak, főleg az újonnan hozzácsapott részek. de akkor is.”

máris szebb az estém. ezen visítva röhögtem :D

winnie - 2012. 05. 12. 23:26

–könyv spoiler törölve– szóljatok, ha van máshol is.

könyves spoilert ide: http://www.sorozatjunkie.hu/2010/01/31/milyen-konyv-formaban-the-vampire-diaries/

Sasha86 - 2012. 05. 12. 23:28

Valóban, amikor megvettem az egyiket, az lett az utolsó, mert nagyot csalódtam a színvonalában, csak azért jeleztem, hogy ha onnan merítenének mondjuk valami új főgonoszt vagy ilyesmit. A spoilerért meg sorry, nem figyeltem.

Cléda - 2012. 05. 12. 23:36

Már nem azért, de a sorozatos történelemben mikor alakult ki az a nézet, hogy akkor jó egy évadzáró, ha minél több fej hullik? De most komolyan. én ezt nem tudom megérteni.

A 2 legjobb színész így is meghalt, de ez nem elég senkinek, hisz Ric távozása nyilvánvaló, JM-ről máris mondják, hogy de visszatér, Elena meg has to die már egy ideje, azt is tudjuk hogy vámpír lesz (a könyvek alapján), valaki már meg is jósolta hogy ez most lesz, párakat kivéve, akiket sikerült meglepniük. (mint pl engem)
Én úgy vagyok vele, hogy a fölösleges /idegesítő szereplők hullhatnak, mint pl Bonnie, Tyler, vagy Matt, de hogy jó színészeket/karaktereket írjanak ki, vagy a szerelmi 3szögből valakit.. el sem tudnám képzelni mi lenne azután a sorozattal…
Így sem tudom, de most pont ezért volt jó ez a befejezés, mert itt sok lehetőség nyílik erre-arra.

cyborgwings - 2012. 05. 12. 23:39

még mindig azt tudom mondani az új sorozatra, hogy smith minden bizonnyal túl sok drogot tolt és hülyeségeket hallucinált, amiket sajnos papírra is vetett, ráadásul rém unalmasan. jobban járunk mindannyian, ha plecék a továbbiakban is csak a neveket veszik át tőle, nem magukat a karaktereket és a sztorikat.
az utolsó kettőt hangoskönyvként használtam altatónak – jól beváltak, nagyon lassan haladtam velük.

@superpityu: szerintem túl sokat ittál, mert nincs azon semmi vicces. :D

koka - 2012. 05. 13. 00:30

“az utolsó kettőt hangoskönyvként használtam altatónak” :D

“Én úgy vagyok vele, hogy a fölösleges /idegesítő szereplők hullhatnak, mint pl Bonnie, Tyler, vagy Matt”

Egyébként pont Matt-et meg Jeremy-t tudták egész jól gatyába rázni. Kezd kialakulni bennük a vámpírellenesség. Tetszik, hogy vannak akik próbálnak józanul gondolkodni Mystic Fallsban. Bonnie meg Tyler jelen pillanatban nem sokat tesznek hozzá az élvezeti faktorhoz ők eltolhatnák már a biciklit.

Eazy - 2012. 05. 13. 01:18

Én még mindig a farkas szálat várnám kibontakozni, hogy ők honnan jöttek, csak van valami original farkas, akit nem sikerült kiírtani…

A vizes jelenetnél én nem értem miért nem tudják kinyitni az ajtót? Elég öreg tragacs volt, nem hinném, hogy az elektronika bekrepált benne…viszont tele volt vízzel a kocsi, ami azt jelenti, hogy kiegyenlítődött a nyomás, ergo simán nyitható az ajtó…de ha ezen túllépünk, akkor sem értem miért csak egy embert lehet megmenteni…

beci4 - 2012. 05. 13. 02:09

Szerintem jó kis finálé volt ez. Mindenből kaptunk egy picit: szerelmi drámából, izgalmakból, gyászból, szellemekből. Érdekes húzás, hogy Elenát vámpírrá változtatták, bár valahogy én sem szerettem volna/szeretném őt úgy látni. Alaric karakterét is sajnálom, valóban fantasztikusan játszott.
Kíváncsian várom a folytatást.

opalisc - 2012. 05. 13. 02:21

Hát hempergek.:) jól szórakoztam a kommenteken, itt is, a másik topikban, tényleg kéne írni pár embernek egy finálét.
Félig alszom, de most értem rá megnézni, a 2. évadzáró jobban tetszett. Akarom Joseph Morgant. Kaltenem is írta, hogy nem érti a testcserét, furi, hol volt Tyler, Bonnie teleportálta a lelkét? Egyébként Ric sem halt meg, mikor Klaus a testébe lépett, simán lehet, hogy mindkettő élni fog és igen, direkt nem mutatták, hogy J.M. teste elég. Matt Davis nagyon hiányzik majd.:(
Én nem bántam a háromszöget, pedig kinőttem a tinikort, talán mert nő vagyok, de most él ezer évet az egyikkel, ezret a másikkal? Pupi: ja aztán hárommal lesz mi?:) Ez a félórát beszél a víz alatt egy levegővel pedig igen gáz volt (vagy fogjuk rá, hogy benne volt a vámpírvér). Azzal egyetértek, hogy Caroline karaktere is jobb lett átváltozva, hátha..
Persze a sok jót sem szabad feledni, megszerettem ezt a sorozatot, nekem a 2. évad volt a legjobb, a 3. (J.M.-t kivéve) utána, legkevésbé az első tetszett.

Miss Keamy - 2012. 05. 13. 03:02

Most nem azért de ha már szerelmi háromszögön lovagolunk.. annyira húzzák-nyúzzák már az egészet. Tök egyértelmű hogy Stefant választaná (lásd telóbeszélgetés). Damon csak fellángolás v. vmi hasonló. És igen, ki is mondta a részben.. Egyelőre nemtudom minek örüljek, mert látok pozitivumot abban hogy vámpir lett Elena, de maradhatott volna ember is.
A rész bejövős 10/8 :) nálam jobb mint az előző volt.

Cancer - 2012. 05. 13. 07:57

Hát én még csak 24 vagyok, de én tutira kezdem magam öregnek érezni ehhez a sorozathoz. Hiába volt egy jó kis rész a finálé, nálam akkor is kasza. A első 4-5 könyvet is olvastam, abban sem tetszett néhány húzás… Említettétek a TB-t: nálam mostanra az is katasztrofális. Mind2 vámpír sori bukta nálam.

winnie - 2012. 05. 13. 09:08

“Mind2 vámpír sori bukta nálam.”

akkor jöhet a harmadik, a being human:) és ennyi. és mindenhol vámpíros invázióról olvasni, de filmből sincs sokkal több. könyvből mondjuk dögovel van,

nyac - 2012. 05. 13. 10:40

ha az kell hogy Elena átváltozzon, hogy végre normális célorientált önálló akarattal, személyiséggel és valami jellemző tulajdonsággal (szenvedésen kívül) legyen megáldva tőlem bármi lehet, még farkas, boszorkány, hasonmás, vámpír vagy mind egyszerre csak legyen már végre valami és ne sodródjon piros sarokból a kékbe. (Pl amikor Stefan után ment tök szimptomatikus volt, illetve most is a visszaemlékezésben Demonal)

pumpika666 - 2012. 05. 13. 11:26

sztem xar volt :(
elszúrták a zárást, nagyon…

janó - 2012. 05. 13. 11:44

Sajnálom, hogy kaszát kapott a secret circle, de remélem így Kevin Williamson visszatér és több ideje lesz a sorozatra, mert akkor volta igazán jó, amikor akítvan beleszólt a történet alakulásába…

winnie - 2012. 05. 13. 11:51

“de remélem így Kevin Williamson visszatér és több ideje lesz a sorozatra,”

ez nem valószínű, mert neki lesz egy új sorozata a foxon, a the following, szeirntem azzal fog inkább foglalkozni. (mondjuk a secret circle-ben szerintem csak a legelején volt, kreditet csak a 2. részhez látok, íróit és az imdb szerint a végén már exec. producer sem volt.

kanka - 2012. 05. 13. 12:33

Nekem abszolut bejött eza rész és a 3×21 is.öszintén a legutóbbi hiatus óta egyik rész sem tetszett csak ez a 2.
én biztam benen hogy nem lépik meg elna vámpirr
á változtatását mert nina különbözö interjukban és egyéb helyeken 30000x kihangsulyozta hog elena nem akar vámpir lenni. meg ugye elen a sorozatban is ezen viháncolt erre mégis meglépték..
a 3.évad amugy eléggé gyenge.még az első fele soozatnak oké és volt benne 3-4 ütős rész de nem az igazi.akkor már inkáb az 1. és 2. évadot nézem ujra.az elsőkben is sok potenciál volt erre minden nagy szálat 1-2 rész után totál elcsesznek és lezárnak…pff..Elijah túl sokat van távol és már sajna nem olyan badass mint régen pedig kár mert ő a kedvenc elsőm.
Klaus is eléggé bepuhult mostanában mint karamella a napon..de látni fogjuk még őt én ezen nem izgulok..
ez a szerelmi szál huzogatása felettébb uncsi és stelena fan révén most méginkább felhuztam magam hogy elena meg sem tudta mondani steffanak hogy őt választotta és most hogy vámpir lett visszatérnek ez emlékei és sztem tuti damonnál köt ki..blaahh
lényegében jóvolt ez a finálé..kiváncsi leszek hogy kezeli majd elena az egész vámpirságot

abc - 2012. 05. 13. 12:49

Szerintem azzal, hogy Alaric lecsukta a koporsót Kalus égése közben, azzal megmentette, hogy teljesen elégjen a teste, mert oxigén hiányában elalszik a tűz.

vidor - 2012. 05. 13. 12:52

Szerintem Elena az elején tuti kiborító lesz/siránkozik megint egy sort, hogy mennyire rossz neki stb, de nagyon remélem, hogy ez az egész csak a javára válik. Most már legalább saját magát képes lesz megvédeni, és ez mindenképpen pozitív.
Én kicsit azon húztam fel magam, hogy Julie az interjúban azt mondta, hogy mindenki dühös lesz Rebekah-ra, még Klaus is. Ami tök nem logikus, hiszen egy résszel ezelőtt ő maga is ki akarta véreztetni Elenát – de mindegy. Remélem szegény Rebekah nem szívja meg nagyon, nekem különösképp tetszett, hogy végre valaki meglépte, amit már igazából bármelyik Originalnak meg kellett volna régen tennie.
Amúgy én még azon gondolkodtam el, hogy most hogy ugye Elena vámpír ő vajon melyik Originaltól jön. Nem tudjuk biztosan, hogy az mind Damon vére volt e még mindig, amit Meredith használt.

superpityu - 2012. 05. 13. 13:17

@vidor: az igazi poén az lenne ha kiderülne hogy Rebekah önkéntesen felajánlotta a vérét gyógyításra Meredith-nek :D

koka - 2012. 05. 13. 13:21

Eazy: “viszont tele volt vízzel a kocsi, ami azt jelenti, hogy kiegyenlítődött a nyomás, ergo simán nyitható az ajtó”

Úgy látszik Elena nem látta azt a Mythbusters részt, ahol ezt taglalták :D

vidor - 2012. 05. 13. 14:04

@superpityu hehe :D amúgy pont ez jutott eszembe mekkora irónia lenne már, ha Bekah vonalából jönne XD

KalEl87 - 2012. 05. 13. 17:25

Üdv Mindenkinek!

Régóta olvasom az oldalt,de ez az első alkalom h írok.Hihetetlenül nagyon csalódtam a Vámpírnaplókban.Többnyire egyetértek a kritikával bár azért a finálé nem volt rossz.
Én 3 indokot szoktam keresni mikor elkezdek egy sorozatot nézni.
1:legyen jó az alaptörténet.Ez adott mert imádom a vámpírokat.
2:választok egy kedvenc karaktert akivel együtt sírhatok,nevethetek,stb.Ez is adott(Damon Salvatore).
3:ha e 2 indok mellett még jól is szórakozom,akkor minden tökéletesen rendben van.
Sajnos ez mára már megkopott.Ennek különböző indokai vannak.Ha megengeditek felsorolná ezeket.
Az első évad nagyon jó volt.A 2.-ik sem volt rossz.A 3.ik pedig már nagyon hullámzó volt.Karaktereket tettek tönkre nálam az írók.
Damon:Adott volt egy “badass” humoros,gonosz,de lelke mélyén jó természetű vámpír.Minden percét élveztem amikor ő volt a képernyőn.Az írók elkezdték jól felépíteni a karakterét,de mára a szánalmas kategóriába sorolnám.Nincs saját története mindig csak Elena körül síránkozik.Ő lett a sorozat WC-je,minden szemetet rajta húznak le.
Klaus:Tökéletes fő gonosz volt amíg nem kezdtek el szerelmi idiótát csinálni belőle.Az egész karakter elvesztette a varázsát,pedig Joseph Morgan-t hatalmas színésznek tartom.
Alaric(Dalaric):Legjobban a Damon Alaric bromacne szórakoztam.Hihetetlen jó humort hoztak a sorozatnak.Puff az írók kinyírták ezt is.
Stefan:Előre is bocsánat a rajongóitól,de ő a legszánalmasabb karakter az összes közül.3 év alatt semmit nem fejlődött.Az előző évad végén kapott egy jó lehetőséget a “Ripper” story-t.Sajnálom szegény Paul Wesley-t tisztára izgatott volt tavaly nyáron h végre fejlődhet a karaktere, sajnos nekem nem jött át.Egy igen komoly vérszomjjal küzdő vámpír aki csak segítséggel tudta ezt a problémát legyőzni ami 50 évébe került,most 2 rész alatt egyedül megoldotta.Ezt most tényleg higgyem el?Ráadásul Julie Plec el is veszi a lehetőséget a karakter fejlődésétől.Minden egyes nyilatkozatában bevallja 10-szer h ő mennyire szerelmes Stafanba.Ezzel nincs gondom csak én nem láttam a karakterét elmozdulni 3 év alatt egy irányba se.
Szerelmi háromszög:Szerintem ez teszi legjobban tönkre a 3 fő karaktert
Stelena:Még férfi szemmel is aranyosak édesek együtt.De semmi szenvedély,kihívás nincs a kapcsolatukban.Alig veszekedtek a 3 év alatt.Nekem ez nem az igazi.
Delena:Ez a “kapcsolat” tele van szenvedéllyel,kihívásokkal,érzelmekkel.Nekem ez lenne az igaz szerelem.S ezt nem azért mondom mert Damon a kedvenc karakterem.Teljesen mindegy hogy,Elena kivel van vagy majd kivel lesz együtt.Karakter fejlődés szempontjából mindhármukra rossz hatással van ez a háromszög.
Utoljára hagytam a legfájóbb pontot.A sorozat számomra teljesen kiszámítható lett.Látványosan kifogytak az írók az ötletekből.
Valaki említette korábban h nem érti miért csökken a nézettség.Ennek rengeteg oka lehet.Külföldi fórumokat olvasva tudok egy pár okot mondani.
1:Damon fanok már nagyon unják h kedvencüket mindig csak szivatják.
2:Delena fanoknál ugyanez
3:A történet kiszámítható lett,nincsenek váratlan fordulatok.Sorolhatnám még holnap reggelig is,de már így is nagyon sokat írtam.
Sajnálom ha kedvenc sorozatom ilyen lett.Természetesen nézem majd a 4.ik évadot de nem hetiben hanem darálva.Várom vissza Kathrine-t és remélem Elajah is marad.
Elnézést kérek a hosszú posztért akinek van türelme végigolvasni annak köszönöm.Ez személyes vélemény lehet vele egyet érteni vagy ellenezni.Üdv

khhk - 2012. 05. 13. 19:31

A legnagyobb poén az lenne ez után, ha Elena rájönne, hogy igazából vámpírként már Elijah az esete és otthagyná a tesókat:) persze tudom, hogy nem ez lesz….

Amúgy a kedvenc sorozatom, de ez a 3. évad egyáltalán nem hozta az 1-2 évad színvonalát. Emlékszem anno az 1. évad fináléja után mennyire vártam a 2. évadot és, hogy a 2×1 rész mennyire jó volt, azt hittük, hogy végig Kat lesz a főgonosz és húztak egy újabb csavart… Ezek teljesen hiányoznak a sorozatból, tényleg kiszámítható lett. Amikor kiderült, hogy Alaric élete Elenáéhoz van kötve ott tudtam, hogy vámpír lesz az évad végére Elenából. Szerintem még korai volt a húzás, de az is igaz, hogy látványosan elfogyott a karaktere és valamit csinálni kellett vele.
Amúgy nem tudom elképzelni, hogy Williamson még fejleszti a sorozatot, mert a 3. évadra azok a thilleres/horroros megoldások hiányoztak, amikért imádtam a sorozatot és szerintem azokat ő tette hozzá. Plec pedig az érzelgős részeket. Damont teljesen elrontották sajnos, pedig mennyire jó volt már még az előző évadban is… Az meg nyílvánvaló, hogy amíg Plec fejleszti a sorozatot Elena Stefannal lesz szerintem…

opalisc - 2012. 05. 13. 21:11

@KalEl87 Én továbbra is várok minden részt, de egyetértek annyiban, hogy (bár nagyon szeretem Stefant – Pault is) ezt a visszaváltozását jóvá nagyon elkapkodták.
@Eazy Én is várom, régebben is írtam, hogy ki akkor az ősük, van még itt szál elvarratlan.
Hátha valaki még nem látta, Conan nagy arc amúgy is, ez a fej:-D ha előre eltervezték Ninával, akkor is jó: http://www.youtube.com/watch?v=voeoQq4864c

Vodor - 2012. 05. 13. 21:32

Én az évad közepén kaszáltam. Még mindig az első évad második fele volta a legjobb, de a mostaninál még a tavalyi is izgalmasabb volt…

Annie007 - 2012. 05. 13. 21:32

Egyet kell értenem Túlontúl kommentjével: a sorozat egyik mozgatórugója a Damon, Elena és Stefan szerelmi háromszög, ami szubjektív véleményem szerint igenis elfér a többi, kevésbé romantikus szál mellett. De ha már mindenképp holtan akartad volna valamelyik Salvatore-testvért, ne az izgalmasabb karaktert. Damon hihetetlenül sok színt visz az egészbe, kompenzálja Stefan önmarcangoló, önfeláldozó, végletekig önzetlen és éppen ettől egy kissé ellaposodott karakterét.
Azzal viszont egyet értek, hogy nem volt jó húzás Elenát vámpírrá változtatni. Bár még azt is kinézem az írókból, hogy valami extrém csavarral ezt az ötletet is kioltják, és mégsem lesz Elena vámpír. Az is jogos felvetés, hogy Stefan ennyire béna vámpír, hogy képtelen volt Elenát is és Mattet is kiszabadítani? Vagy anno Elena szüleit? Az még hagyján, hogy egyszerre a kettőt talán nem ment, de elvileg olyan sebességgel tud mozogni, hogy háromszor is ki kellett volna hoznia Elenát annyi idő alatt. Persze lehet, hogy a víz reakcióba lép vele és lassítja, elvégre is nem sellőről beszélünk. :)
Összességében szerintem igenis fordulatos évadzáró volt, én egyáltalán nem találtam kiszámíthatónak. Nekem ez vitte a prímet a három évad befejezései közül.

wannabe - 2012. 05. 13. 22:51

Az évadra kellett volna az a 7/10, maga a rész, pláne mint finálé az 5 pontot alulról súrolja, a kiszámíthatóság és bugyutaság a maximumon volt. Kár.
Most komolyan babaarcú Tyler lesz a nagy ősvámpír?

malatinczki7 - 2012. 05. 14. 08:44

Az évad meglehetősen hullámzó volt de szerintem az évadzáró azért adta. Bár abban is voltak béna húzások: pl víz alatti teadélután,Klaus2.0… de szerintem ez egy jó rész volt.Szerintem a vérvonal dolog az egyik legbénább húzás volt. Mindenki Klaustól származik…? Tényleg a saját kezüket kötötték meg az írók. Várom a 4.évadot, minden attól függ hogy milyen új szálakat tudnak indítani. Kellene vmi ami felrázza a sorozatot

Desmond Wallace - 2012. 05. 14. 14:23

“De ha már mindenképp holtan akartad volna valamelyik Salvatore-testvért, ne az izgalmasabb karaktert.”

Ric csak Damont akarta leszúrni ebben az epizódban, így Stefan elhalálozását nem lett volna jogom számon kérni.
Való igaz, hogy Damon jobb karakter volt. Sajnos itt a múlt idő a hangsúlyos, mivel jelenleg már csak Elena pincsikutyájává silányult a figurája.

tiktak - 2012. 05. 14. 14:39

Megláttam az első képet és megint pofán b*szott az érzés, amit akkor éreztem, amikor megláttam a nyitó képsorokban Elenat az óracsörgésre KITÁNCOLNI az ágyából. Teljesen ledöbbentem. Persze tudtam, hogy vannak emberek, akik vidáman ébrednek fel, de hogy táncolva, ugrálva?! Persze Elena a vidám időkben, hogy is kelhetett volna fel máshogy? Azon már külön röhögtem, amikor kiderült, hogy hát ő már nem először van ám ilyen helyzetben, hiszen neki Mattnél is döntést kellett hoznia. Szerencsétlen.
Rájöttem, hogy mi idegesít főleg ebben a szerelmi háromszögben (azon kívül, hogy Damont kiherélték, Elena egy szerencsétlen és úgy általánosságban behányok tőle), hogy az összes szereplő ezzel foglalkozik. Mintha nem is lenne nekik életük, azon kívül, hogy Elena életben marad-e és hogy melyik faszit választja. Ez főleg Mattnél ütközik ki, de Jeremy is állandóan ezen aggódik. Mattnek az egész részben az volt a szerepe, hogy ő aggódjon Elena döntése, élete és lelke miatt, hogy aztán mint valami “szívek sofőrje” fuvarozza Elenat a döntése és a boldogság felé. Ha Elena nem lenne ezerszer jobb lenne az egész. És persze, tudom, főszereplő, nem lehet kiírni, kell a tiniknek, kell a szerelmi szál, Elena az egész sorozat lelke stb, akkor is így gondolom.

vidor - 2012. 05. 14. 15:03

@tiktak most ezen szakadok :D “szívek sofőrje” xD
Amúgy pont ugyanezt gondoltam az ominózus jelenetnél. Elena kipattan az ágyból és táncikál o.O WTF?! Oké, hogy akkoriban még gondtalan volt (úgy-ahogy), de másképp is meglehetett volna ezt mutatni. Hirtelen azt hittem, hogy valami musicalbe csöppentünk.

mimumi - 2012. 05. 14. 15:57

hm, hol a TVD 3. évad kibeszélő? nem találom, olvasgatnám.

winnie - 2012. 05. 14. 16:00

ez az.

a régi az a kibeszélők menüpontból érhető el. vagy a címkére kattintva lejjebb görgetve.

Ekretep - 2012. 05. 14. 17:13

Szerintem Elena az S04-ben nem akarja majd befejezni az átváltozást. Nem tartom kizártnak, hogy hagyják a forgatókönyvírók meghalni, aztán emberként valami trükkel (Bonnie) visszahozzák. Ne felejtsük el, hogy Elijah már egyszer feltámasztotta Elenát. Nehezen tudom elképzelni a vámpír Katherine-t és Elena-t egy sorozatban. Klaus és Alaric: nagyon fognak hiányzni!

Cléda - 2012. 05. 14. 17:45

Nem Elijah támasztotta fel, hanem Bonnie valami hókuszpókusszal John életerejét átadta neki.. vagy valami ilyesmi. És épp ezért béna húzás lenne, ha megint egy pársoros spellel helyreállítaná Elena emberségét.. Meghalni meg nem fog. Úgyhogy marad a vámpír.

mary - 2012. 05. 14. 20:18

abc: “Szerintem azzal, hogy Alaric lecsukta a koporsót Kalus égése közben, azzal megmentette, hogy teljesen elégjen a teste, mert oxigén hiányában elalszik a tűz.”
Igaz. Ez egy ritka átlagos magyarázat lenne a sorozathoz képest, üde színfolt lenne! :D

Monika - 2012. 05. 14. 21:07

Meg tudná nekem valaki mondani hogy mikkor adja majd a RTL-klub a 3.évadot.

winnie - 2012. 05. 14. 21:15

még nem lehet tudni.

jessm - 2012. 05. 14. 21:44

Nem értem, hogy sokan miért akarnak megszabadulni Bonnietól. Mármint szerintem azért támasztotta fel Klaust mert amikor megölte Jeremyt akkor megszállta sötét oldal vagy rosszul értelmeztem ? Na mindegy, ha gonosz lett és csak saját érdekeit nézi, akkor egész érdekes dolgokat varázsolhat. És nem kell néznünk a szomorú szemét, hogy mindig ő hozza az áldozatokat a sorozatban.

Elena is jobb hogy vámpír, mert már tényleg sok volt, hogy Stefan és Damon 5 percenként Elenát akarta megmenti.
De remélem hogy az első 5 rész nem arra fog elmenni hogy jaj jaj vámpír vagyok úristen. Bár borítékolható.

Stelena- Delena dolog elég idegesítő, de tegyük hozzá tényleg ez a sorozat mozgatója, szóval igazán nem fogják eldönteni csak a sorozat végén, mint ahogy Stefan és Damon közül se hal meg egyik se csak a végén.

Egy kicsit tényleg idegesítő, hogy Damon karakterét leépítették, remélem a következő évadban visszaépítik.

Ja és nem vagy öreg, mert engem 16 évesen is idegesített a döntésképtelenség. A tuti gimiben is volt szerelmi háromszög (az is tini sorozat) , ott jobban oldották meg.
Nem értem miért nem vállalják be hogy pl. Damonnal járjon Ebbe az évadba simán belefért volna, biztos késöbb akarják mehúzni. Vagy behozhatnának egy 3. személyt akivel járna Elena. Mondjuk Elene- Klaus párosítást bírnék mert marha érdekes lenne :D
Vagy lenne Stefannal, bármi jobb lenne mint hogy Elena szomorúan néz Stefanra és Damonra és sóhajtozik ,hogy jaj nem tudok dönteni.

De összeségéban , nekem ez az évad tetszett a legjobban eddig. 10/8

jessm - 2012. 05. 14. 21:50

Ja és az se lenne rossz, ha Elena kicsit gonoszkodna, most hogy vámpír lett. Nem azt akarom, hogy olyan legyen mint Katherine. Maradjon Elena ,de vicces lenne, ha nem a szentet játszaná mint eddig.

koka - 2012. 05. 14. 22:41

“De remélem hogy az első 5 rész nem arra fog elmenni hogy jaj jaj vámpír vagyok úristen. Bár borítékolható.”

….ha én meghalnék, majd arra ébrednék fel egy hullaházban, hogy valami élő halott vámpír lennék meglehet, hogy kiakadnék.

superpityu - 2012. 05. 14. 23:00

azért ez az átváltozás teljesen más lesz mint anno a Caroline, akinek semmi tudása sem volt előtte a vámpírlétről. Emlékszem akkor tuti borítékolva volt az átváltozás, egyedül a kórházban, annyi vár közelében. Most meg nézhetjük, hogy Stefan és Damon h istápolják Elena kicsiny lelkét. és várhatunk az első rész végéig, h igyon egy vért, addig majd csak rágódni, h mit is tegyen. Tippre azért fejezi majd be az átváltozást, hogy Jeremy ne legyen teljesen egyedül.

tiktak - 2012. 05. 14. 23:10

nézzük a jó oldalát ennek az elena vámpír lett dolognak.végre megtörténhet,ami már három évada készül:halott és most a többiek szenté avahatják. Szent Elena.

Dzsi25 - 2012. 05. 15. 00:28

Én azért szorítok, hogy nehogy meg merészeljék csinálni azt az írók, hogy az egész vámpír-Elena dologból visszatáncolnak valami idétlen hókuszpókusszal. Egyszer már eljátszották, hogy emberként újraéled, nagyon durva lenne még egyszer…

smallrabbit - 2012. 05. 15. 10:42

én csak annyit fűznék hozzá, hogy olvassátok a sorozat mellé a könyvet is és sok mindent megtudtok az alaptörténetről. igaz, teljesen különbözik a kettő egymástól, de a fő sztori ugyanaz; a szerelmi háromszög.
abban egyet értek, hogy sok kuszaság volt a 3. évadban, de ez az évadzáró epizód nekem ütősre sikerült! várom a 4-et!

janó - 2012. 05. 15. 15:09

Mi lenne, ha Elena a jó kislány egy ripper lenne vámpírként? :) :)

dalmar - 2012. 05. 15. 22:20

Nekem tetszett a finálé,bár Klaust én is sajnálom.
Várom a következő évadot.
A Bonnie azonban nagyon idegesít,őt tényleg hanyagolhatnák,
viszont nagy a valószínűsége,hogy a következő évadba gonosz lessz mert a csúnya fekete mágia megrontotta.:)Még az is lehet,hogy ő fog elszabadítani valami nagyon durvát,ami ellen persze majd egységbe kell tömörülni a karaktereknek.(Szigorúan csak az évad végén!!):)
A vámpír Elenára is kíváncsi vagyok,az első pár rész biztos azzal telik,hogy megtanuljon uralkodni a vérszomján.:)

dori - 2012. 05. 15. 22:50

tiktak: Szent Elena :D:D
Szerintem is nyavajogni fog, hogy nem akar vámpír lenni. Stefan tiszteletben is tartaná ezt, de Damon biztosan nem. Ráerőlteti, hogy igyon, így lesz oka megint utálni pár rész erejéig.

Aryll - 2012. 05. 16. 01:46

tiktak@ vidor@ én is majd behaltam annál a jelenetnél amikor Elena reggel felébredt…mondom ilyen nincs, nekem még sose sikerült így felkelni! ááá ezen én is szakadtam és azt mondtam hogy na menjetek a…mekkora erőltetett volt már Nina játéka!
Egyébként Elijah nekem is az egyik kedvenc karakterem, és imádom ahogy beszél meg hangsúlyoz. Elena nevét például így mondja ki: Iléna, Katherinét pedig így: Káteriná hozzá meg olyan nemes arcot vág, mintha a lordok házában ülne!:)
Ha az originalok közül kéne pasit választani tuti Elijah lenne a nyerő nálam!

vidor - 2012. 05. 16. 02:06

@Aryll Ne is mondd xD Szerintem szegény Nina saját maga se vette ezt komolyan. Mert mutassanak csak egy emberi lényt, aki így kel fel, nem csoda ha hitetlen volt – a lehetetlent ő se tudja eljátszani, legyen akármilyen jó színész.
Ó, Elijah a legjobb ez egyértelmű :) Én is imádom, ahogy mondja a nevüket, meg úgy alapból. De komolyan én nem tudom, hogy Daniel Gillies hogy csinálja, de olyan nemesség sugárzik belőle, mikor Elijah! Azt hiszem a tökéletes szó rá az, hogy: charming. Róla tényleg elhiszem, hogy 1000 éves. Érdekes, de ez a többi Originalba szerintem nincs meg.

@sunfowergina - 2012. 05. 16. 04:14

Sziaztok..Látom megoszlanak a vélemények,részemről csak annyit, hogy (sajnos) egyet kel értsek Desmond-al,amit leírt,még egy rajongónak is el kell ismernie,hogy igaz.

Rettenetet ez a nyűglődés, az Elena körüli gyilkosság sorozat, ami a “Mentsük meg Elenát,Óvjuk meg Elenát” dologra épül,már agyvérzéssé vált néha még számomra is.

Talán azt az értékrendet sem kellett volna elhanyagolni,hogy emberélet vs emberélet..Vagy Elena többet ér? Woow!! Azt gondoltam,ő is “csak egy” a sok közül,és egy így is van.

Alaric sajnálat,jó színés,Klaus karaktere viszont nálam bejövős,de az utóbbi időben az is visszás volt..Hol jó,hol rossz fiú,hát akkor ő is döntse már el..

A két sexy Ű(vagy sem) vámpírfiú egymással és Elenával való nyüglődése pedig egy katasztrófa és igen,viszi lefelé a minőséget.

Akció kéne,pörgés,vadászat,menekülés,új szereplők(pl az első évadban sorra hulltak ki,mégsem sírt senki )új ellenség,új téma,amire épülhetne a törzs,nem pedig csak a “leszek vámpír vagy sem” vagy pedig a “kit válasszak” című mini novellákat részről részre kéne szaporítani..

Amúgy én imádom,ha nem is így jön le, de csalódtam,és csak egyre többet csalódok..

panni - 2012. 05. 16. 19:18

Szerintem ideje volt már hogy Elena átváltozzon mert így jobb lesz untam már azt hogy állandóan mentsük meg Elenát szituk voltak az viszont most egy kicsit rossz hogy nincs akivel együtt legyen ezt úgy értem hivatalosan.nagyon rossz lesz hogy klaus vagyis joseph morgen úgy már ne fog szerepelni a sztoriban mert utánozhatatlanúl alakította a szerepét.én mostmár örülnék ha nem az ősi vámpírokról szólna a történet hanem valami másról.És csak reménykedem bennehogy gyorsan eltelik egy 3 4 hónap mert már nagyon várom a 4.évadot*-*

Sasha86 - 2012. 05. 18. 22:49

Alaric új sorozatának promóját nézve azon gondolkodtam, hogy kösse fel a gatyáját a többi szereplő, és az eyecandy faktoron meg az önsajnáltatáson kívül (igen, ez elena naná) lehet itt színészileg is teljesíteni, az is emeli a sorozat színvonalát. Nem azt mondom, hogy nem jók, csak szeretnek bennt ragadni egy arcban, tipikusan ilyen paul wesley, mondjuk neki a karaktere van elcseszve, ha kicsit durvul, rögtön jobban megy a dolog, de ettől még erőltethetné magát a srác. Ian is szeret kiengedni és kezét-lábát eelengedve ugyanazt az unott arcot hozni, Nina meg…nos, ha több Katryn van, akkor azon az oldalon jó, egyébként nem. Talán majd a váltás. Joseph Morgan a kiemelendő Matt Davies mellett, tudom lerágott csont, de ugye ő még visszatérhet Alariccal szemben, én nagyon várom, mert ő nagyon jól elkapta azt a bizonyos fonalat. Na, csak gondoltam, összegezem ezirányú tapasztalataimat, most egy-két hónapig úgyis ez lesz a program a rajongóknak mega régi részek nézegetése, meg ugye várjuk a szinkronos harmadik évadot.

vidor - 2012. 05. 19. 00:07

Alapvetően igazad van, de azért szerintem a fináléban pont odatették magukat – Nina talán nem annyira (őszintén ezt nem csodálom, olyan, mintha ő maga is unná), de a többiek igen. Paul egyik legjobb jelenetének tartom, mikor Stefan csak ül Elena holtteste mellett – szerintem az arca mindent elmond.
Amúgy meg ott van még Claire Holt és Daniel Gillies is – azért rájuk nem igazán lehet panasz.

Sasha86 - 2012. 05. 19. 00:15

A finálé kivétel valóban, ezt már korábban is kiemeltem, csak olyan nem-hivatalos tanács akart lenni. :)

vidor - 2012. 05. 19. 00:34

Ja értem :) De amúgy ezek, amiket kiemeltél nekem is feltűntek már. Meg remélem hamarosan Katherine is visszanéz, és akkor talán Nina is felrázódik.

koka - 2012. 05. 19. 01:19

“meg ugye várjuk a szinkronos harmadik évadot.” :D várjuk de mennyire! Kíváncsi vagyok mit fog összeügyeskedni a fordító.

Egyébként szerintem Kat Graham unja a legjobban. Illetve Somerhalder de ő ki is jelentette, hogy neki azok a szerepek tetszenek amikor fetreng jobbra-balra meg lazul.

superpityu - 2012. 05. 19. 14:41

Egy kicsit hangot adok a felháborodásomnak, miszerint a Teen Choice Awards legjobb színésznői díjért indul Kat Graham. Mellete Nina is, de akkor is, de mindegyik elég harmatos volt idén. valamint Kat az egészre nézve volt borzalmas, nem hiszem el h kint ennyire hülyék és tetszik nekik ahogy ez a szerencsétlen húzgálja jobbra balra a száját. Ha annyira be akartak volna rakni még 1 TVD-st akkor ott volna Candice, aki már bebizonyította, hogy tud ő ha akar, bár az idei év neki sem kedvezett. Gondolom h Claire Holt pedig még csak föl sem merült, pedig ő azért odatette magát. Eddig sem tartottam nagyra ezt az egész rendezvényt, de ez már azért kritikán aluli. Mellesleg Matt Davis és Joseph Morgan sincs sehol.

vidor - 2012. 05. 19. 16:07

@superpityu Sose tartottam az ilyeneket semmire sem. És ezen már meg se lepődtem – tekintve, hogy Biber és Pattinson a nagy “díjesősök” nem is minősítem azt a rendezvényt. Ez inkább a tini rajongók versenye, ki mennyire őrülten szavaz nap, mint nap a kedvencére…

Sasha86 - 2012. 05. 19. 19:19

Jaj igen, az ominózus rendezvényt én is mindig megmosolygom, és rájövök, hogy öregszem, ez nem is igazán a színészi teljesítményre, mint inkább az eyecandy faktorra hajt, ez van, ők még kicsik, nekik még nem tűnik fel pl. Matt Davies vagy Joseph Morgan. Kathryn tényleg visszajöhetne elmagyarázni Elenának, hogy kell IZGISNEK (vagy legalább is izgisebbnek) lenni, vicces, hogy Nina Dobrev szegény nem látja, hogy milyen ellentétes szinten teljesíti a két karaktert, pedig épp Kathryn miatt tudjuk, hogy ő azért nem rossz színésznő.
Iannak meg … nos megint badassnek kell lennie, hogy meg ne unja véglegesen (velünk együtt) Damont, olyan fura, hogy az első évadban még ő volt a főgonosz, mindenki tőle félt, most meg… vannak jó pillanatai (amikor piál, meg részegen csajokra vadászgat, azt kifejezetten bírom), de alapvetően felrázás kéne neki, bár még mindig az egyik a szereplők közül, aki a hátán viszi el a sorozatot.
Az írócsapatnak is kéne egy ilyen részeg, randalírozós est, mielőtt nekifognának a 4. szezon írásának, és akkor jó lenne minden. Persze ez ismét csak tanács(ka)! :)

kukulkan - 2012. 05. 19. 23:24

Bár emlékeim szerint nem hagytam ki egy részt sem, de nekem egyvalami nem tiszta most az évadzáró után. Pár résszel korábban mintha Rebekah-ról az derült volna ki, hogy nem is Rebekah, hanem valaki más, az most mi volt? Összefoglalná nekem valaki röviden?

Desmond Wallace - 2012. 05. 20. 19:40

“Rebekah-ról az derült volna ki, hogy nem is Rebekah, hanem valaki más”

Rebekah testébe beleköltözött az anyja, de a testcsere nem tartott sokáig.

Anthony - 2012. 05. 21. 17:39

Én nem vagyok meggyőződve, hogy Elena vámpír lett, ez csak ősszel fog 100%-osan bebizonyosodni.

Továbbra is hiányolom Kathrint.

Sasha86 - 2012. 05. 21. 20:16

Anthony: Gondolod? Erre még nem is gondoltam, esetleg arra, hogy hirtelen kitalálják az ellenszert, de bármi ilyen-nemű kivitelezés elég gagyinak tűnik.
Kathrynt sokan hiányoljuk, gondolom a tengerentúlon is, igazából nem is értettem miért kellett olyan gyorsan elzavarni az évad közepén, lehet túlzsúfolt lett volna a finálé? Nem hiszem, mindenesetre ahogy elijah és klaus jelenléte, úgy Kathryné is mindig dobott az aktuális rész színvonalán, ebben gondolom sokan egyetértünk. Na ezért is volt rossz ötlet Klaust Tyler bőrébe bújtatni. Mert ő kevés ehhez. Reméljük javítanak a dolgokon.

f.fredericks - 2012. 05. 21. 20:48

Tegnap este lepörgettem az utolsó 4-5 részt, hááát. Eéőször is, végig vártam, hogy feltünik Kathrine, de sehol semmi, pedig ő megkavarta volna a szálakat. Másodszor hogy lett olyan tápos Alaric, hogy félkézzel elhajít egy originalt. (Haverom azt mondta, hogy azért mert Mikael is ilyen über volt, de könyörgöm, ő is original).
Dühít, hogy az írók még mindig nem nyírtk ki Jeremyt. Olyan jó kis részek voltak, amíg Coloradoban pocolt. Tyler is nyugodtan elhalálozhatot volna, és lehetett volna az a magyarázat, hogy Rebecha-é a Salvatore tesók vérvonala, így garantálták volna jó sokáig Claire Holt játékát a sorozatban. És ezzel mondhatták volna, hogy tökösek az írók, mert kinyírták Klaust. Bonnie még mindig gáz de ő szintén érinthetetlen.
Remélem a következő szezonban elő jön újra Kathrine, és vámpír(?) Elenával, megküzdenek a Salvatore tesókért. Ja és mivel a vámpír lét felerősíti a tulajdonságokat, akkor most Elena még idiótább lesz? :)

koka - 2012. 05. 22. 18:48

Ric azért volt olyan erős mert a fő boszi direkt olyanná teremtette, aki képes elbánni az Originalokkal. Elvitte Ester Alaricot arra a helyre ahol a fia kitépte a szívét, ami “nyomot hagyott”. Ez a Salvatore kriptánál volt (nagyon béna húzás, hogy pont ott volt a kripta nem is értem mit akartak ezzel az írók). És itt alkalmazta a fekete mágiát és azzal, hogy Rick vámpírgyűlölő alteregója volt éppen felszínen sikerült megalkotni egy gyakorlatilag elpusztíthatatlan ellenfelet.

Nem volt rossz terv csak arra, hogy kiirtsa az egész fajt. Lényegében a vámpírok ebben az univerzumban egy túlszaporodott gyomnak lehet tekinteni akik a vérfarkasokból lettek származtatva. És ez lehet a fő indíték az elpusztításukra és ezért is segítenek Esternek a “túloldalról”.
Kicsit katyvasznak tűnik ez az egész de kb. ezt akarták kihozni így a végére az írók. Kicsit haragszok is, hogy így összecsapták az egészet pedig jó történetnek tűnik. Vérfarkas és az egyéb lények múltjáról nem tudunk semmit, vannak itt még a régmúltból érdekes szálak.
Ami még érdekessé tehetné a Salvatore tesókat az pedig a közelmúlti események (világháború stb.) és hogy akkortájt mit csináltak.

koka - 2012. 05. 22. 18:57

Egyébként igényesen vannak tálalva ebben az univerzumban a vámpír alapok és remélem hasonlóan járnak majd el a vérfarkasoknál is. Ha egyáltalán tovább mennek ezen a szálon. Ott a baj, hogy ez még mindig csak egy tini sorozat ahol a célcsoportot nem igazán érdekli, hogy milyen részletességgel és igényességgel építenek fel a írok egy univerzumot. Így rengeteg screentime megy el a szerelmi háromszögekre aminek ha csak a felét mutatnák szerintem úgy is élvezetes lenne. Hátha a fanok is korosodnak idővel és kapunk majd egy évadot ahol jobban kibontanak egyes szálakat, belemélyülhetünk a múlt rejtelmeibe.

mimumi - 2012. 05. 22. 19:03

Winnie, köszi!

lalal - 2012. 05. 22. 22:21

szerintem rohadt jóóó és én imádom ezt a sorozatot úgy ahogy van ,én nagyon remélem h a vámpir ELena Damont választja:P

Sasha86 - 2012. 05. 25. 22:00

Most számolgatom, micsoda önmegtartóztatás ment itt egy évadon át. De tényleg, hihetetlen, itt dorgáltuk az írókat a nagy szerelmi háromszög erőltetése miatt (Delena fan vagyok, de néha nekem is sok volt na), közben meg gondoljuk csak végig! Elena mindösszesen háromszor csókolózott az egész évadban (a visszaemlékezések meg Kathryn nem ér), ebből kettő Damon meg egy Stefan (ó yeah, ebben legalább nyert szegény srác), Stefannak ugye ez az egy volt, Damon meg……még az első részben elkaszálta nagy kegyesen a tesó a nőjét, úgyhogy ő is pihizett, akinek itt “élete volt”, az Caroline meg Tyler és hihetetlen, de Jeremy, aki ugye az elején még két csaj között volt, akik közül az egyik igen, egy szellem volt, ettől még le lehet smárolni, tud valamit a srác!
Vicces dolgok jutnak az ember eszébe, ha nincs aktuális rész, amit ki lehet beszélni! :)

zac607 - 2012. 05. 26. 20:30

Az évadzáró szerintem is kiszámítható volt, az évadból meg hiányzott valami. A következő évadban -bár borítékolható- remélem nem fog Elena szenvedni és az átváltozást letudjuk az első hét perc alatt. Mondjuk egy kicsit Katherines Elenát megnéznék.

OFF, de: megnéztem Kat Graham videoklipjét és hát khm elsőre kicsit erős (tömény?), de amúgy jó, igaz néhol kicsit Nicki Minaj-os lett… Szóval érdemes megnézni :D

clark - 2012. 05. 27. 12:37

na végig néztem az évadot,bár nagyon gondolkodtam hogy kaszálom,ez volt olyan 6-7 rész körül,de nem tettem.

Az évad első 5-6 része nekem nagyon gyenge volt,ez a szellemes Jeremys szál nagyon felesleges volt,elve nagyon idegesít a Jeremy karatere és az őt játszó színész is.

De ez a helyzet Elenával is meg Stefannal,szerintem keveset hoztak ki belőle,elég uncsi karakterek.Bonnie semleges.

Az eredeti vampir klán vonal jobb is lehetett volna,szerintem is hülyeség ha egy eredeti meghal akkor az egész vonal is.Biztos hogy nem kalustól származnka majd kiderül a 4évadban.
Elijaah keveset szerepelt ,pedig ő tényleg jó karakter.
Damont továbbra is bírom,ő szállítja a poénokat,vele nincs bajom,sem Carolineal ő is rendben van.
Örültem hogy MAttre is nagyobb hangsúly került mint emberre ez pozitívum.

Alaric karakteréért meg nagy kár,de hátha feltámasztják vmi módon ,mert itt a legtöbben nem halnak meg véglegesen:D

a 7/10es évaddal én is egyet értek és szerintem is ez volt a leggyengébb évad eddig,reméljük nem ez a tendencia fog folytatódni a kövi évadban.

Cléda - 2012. 05. 28. 11:03

Sasha: :)
No igen, sok mindent észre lehet ilyenkor már venni :P
Nekem meg pl az tűnt fel, hogy Stefan a nagy ripper.. oda voltak meg vissza hogy ne nyírjon ki senkit ivás közben, de pl amikor a bárban szórakoztak Damonnal (amikor kiengedte a cellából) simán vedelt úgy csajokból hogy mind életben maradt. Máskor is szívott vért úgy, hogy a nőcikék nem estek szét darabokra. Pár résszel később meg megint előjött az “úristen ripper”ség, mintha nem fejlődött volna semmit. Holott ugye voltak akik életben maradtak utána..

timcsi - 2012. 06. 12. 22:55

Épp most ismétlik a prizmán az első évadot, háááát klasszisokkal jobb volt mint a mostani. Damont nagyon kiherélték, most jöttem rá igazán mennyire hiányzik a régi Damon :)

Tvd_Reka - 2012. 07. 31. 07:56

Kedven Karakter : Demon.
Hát nekem tetszett a 3 évad. Nem volt proglem vele.:) Kivéve az h feliratosan kellett megnéznem :(
Elena vámpír. Na majd meglátjuk mit hoz össze vámpírként.!!
A szerelmi háromszög nekem nagyon bejött..^^
4 évad. ne okozz csalódást..^^

Ismeretlen - 2012. 08. 19. 14:56

Szerintem nagyon jo volt mindegyik evad.De izgulok milyen lesz a 4 evad.Remelem nem lesz feliratos.De az a lenyeg,hogy legyen 4 evad. Elmondom nekem nagyon hianyzot az a szerelem Elena es Stefan kozot.Damont is kedvelem de Stefant sokal jobban. Nekem a kedvenc evadom az 1 volt. Nagyon varom a 4 ediket is. Nekem 9/10 szazalekban tetszet ha nem lett volna a 3 evad feliratos 10 szazalek lett volna

koka - 2012. 08. 19. 23:36

@Tvd_Reka
@Ismeretlen

WTF did i just read?….”.De izgulok milyen lesz a 4 evad.Remelem nem lesz feliratos”–>már ez megérné az év kommentjét. Na mindegy úgy se olvassa senki ezt már. Tudja fene hogy kerültem ide :D

opalisc - 2012. 08. 31. 00:35

@koka Én olvaslak:D Amúgy én se tudom hogy kerültem ide, junkie elejét olvasgattam, pár oldal lemaradásom volt privát ügyeim miatt, aztán idekukk, mi újság, de jajj:-D

Desmond Wallace - 2012. 09. 02. 20:01

Szerintem “Ismeretlen” nem lehet több 10-12 évesnél.

Thomas - 2013. 05. 26. 22:22

Nem létezik, ennyi zöldséget csak direkt lehet összehozni, nem?:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz