login |

Survivor: vége a 24. évadnak

2012. 05. 14. 12:20 - Írta: winnie

27 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika, reality,

Aki be akar szállni a jelen még mindig egyik legjobb sorozatába, reality-jébe, az itt talál tippeket, melyik évaddal érdemes kezdeni.)

We’re gonna do this, it’s gonna be fun.

A finálé előtti posztomban már leírtam, hogy miért nem voltam teljességgel elégedetlen az abszolút jól kezdő, majd kissé leülő és talán kiszámítható évaddal. Az egymilliós döntés előtt így inkább csak azt a szokásos mantrát írom, hogy érdekes látni a végső döntéseket, hogy ki menne biztosra, s vinne be olyanokat magával, akik ellen könnyen nyerhet és ki kockáztatna, s vinne be szövetségeseket, akik ellen nem biztos, hogy nyerne, viszont lehet, hogy a bátorságával szerzett elismerés szavazatok kompenzálják az esetleges veszteséget.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.Kim nyert. Utcahosszal, magabiztosan, persze, hogy megérdemelten, 7-2-0-ra (a szokásos nulla?) – még a közönségkedvenc díját is elvitte. Ismerős. A végén egyértelműnek tetszett a győzelme, de azért szurkoltam, hátha az utolsó percben borul a bili.

És mivel védettséget szerzett, bevitte magával Chelsea-t és Sabrina-t, így sosem tudjuk meg, hogy mi lett volna akkor, ha nem Kim nyer: vajon ők is lojálisak maradnak, vagy pedig kiszórják őt, mondván biztos, hogy nyerni fog.

Maga a rész méltó lenyomata volt az évadnak, megint lehetett izgulni, hogy hátha történik valami csavar és a végén sokadjára kiderült, hogy nincs semmi. Sok mindent elmond, hogy a játékosok is közölték Jeff-fel azt, hogy egyik kiszavazásnál sem volt látványos vergődés, mindenki elfogadta a sorsát, tudta, hogy nem nagyon tehet ellene semmit. One woman-show-nak is mondhatnám az évadot, de persze mindez csak azután lett az, miután véget ért Colton one man show-ja. (Egy all star-on Kim-nek ott lenne a helye, nagyon kíváncsi lennék, hogy nem ismeretlenül mennyire tudna boldogulni.)

Pár gondolat még:

  • az utolsó részben nagyon jellemző volt, hogy még a kiesők is istenítették Kim-et. Alicia és Christina is kvázi megköszönte a kiszavazást és még ők kértek bocsánatot…
  • miért van az az érzésem, hogy akik az elején kiestek, azok közül nem egy sokkal nehezebben lett volna kijátszható a Kim-féle játékkal? (Ehhez a játékhoz kellett azért a sok fogalmatlan és félrevezethető játékos is.)
  • Leif a végén hozta magát, még az utolsó szavazatában sem volt biztos, meglep, hogy nem Christinara szavazott.
  • Az utolsó játéknál a levegőbe csaptam, hogy milyen rafinált és király móka lesz. Majd kiderült, hogy minden idők egyik legbénábbja lett. A dream team-jük folyton leverte a tálakat, vagy mi? Mert egyébként még a szélben sem voltak veszélyben.
  • ritka nyugodt volt a végén a kikérdezés. Akárcsak az évadban, izgalommal vártam Kat-et ahogy összeomlik, erre ő is tiszta zen volt.
  • a reunion pár élvezetes momentuma mellett olykor meglepően kényelmetlen volt.
  • ez a kép annyira jó volt, mindent elmond az évadról.

Ja, és kapjon egy-egy képet a 4. és 5. helyezett. Alicia a “helluva game”-jével és Christina, akinek egy rész erejéig sikerült reményteli játékosnak mutatnia magát, de egyébként…

27 hozzászólás Ne habozz!

thingol - 2012. 05. 14. 14:24

örültem kim győzelmének, mondjuk elég papírforma volt. szerintem nem volt kifejezetten jó évad, de annyira rossz sem – legalább drukkolni lehetett, hogy na majd most történik valami (aztán persze végül sosem).

coltonért nagy kár, tudom, hogy azt nyilatkozta jeff egyszer régebben, hogy nem valószínű, hogy visszahozzák, mert nem a love-to-hate kategória, de azért reménykedek :)

radamo - 2012. 05. 14. 14:54

Kim megérdemelte, bár én képtelen voltam neki drukkolni, egyáltalán nem volt szimpatikus nekem. Sabrina 2 szavazatát nem igazán tudtam hova tenni úgy, hogy Chelsea (aki egyébként nézhetőbbé tette az évadot :D ) egyet sem kapott. nem mintha győzelmet érdemelt volna, de talán többet tett, mint a másik.

jobb évad szerintem úgy lett volna, ha Jonas tovább húzza, de hát ugye nem így történt :)

a reunion show meg kifejezetten rossz lett most. coltonra én semmiképp nem szántam volna ennyi időt.

ooo - 2012. 05. 14. 15:05

A másfél órát nagyjából 50 percre lehoztam, nagyon sok fölösleges dolog volt. A fináléra túl sok érzelgős rész maradt, aminek már annyira nem igazán lenne helye.

Szerencsésnek mondhatom magam, mert rám vár még 21 olyan évad, amit nem láttam. Nyáron igyekszem azért pótolgatni. :D

dragon1986 - 2012. 05. 14. 15:15

Kim megérdemelte a győzelmet, mondjuk a elég sok dummies volt körülötte :D

Amúgy a reunion show-ban volt az egyik The Big Bang Theory szereplő ;)

CyClotroniC - 2012. 05. 14. 19:41

A Reunion Show előtt le akarom írni, hogy nagyon örülök, hogy ők hárman mentek mentek be a döntőbe, mert ők hárman érdemelték meg a legjobban.

A szezon közepes volt, Kim viszont az egyik kedvenc játékosom lett, nem volt brutálisan nehéz dolga, de tényleg játszik, hogy ő imádja a játékot, és úgy is fogja fel, mint egy játékot. Challengekben erős volt, a hidden immunity se kellett, képes volt elérni azt, hogy meg se próbáljon senki se ellene szavazni, mindenki vele képzelte el a Top3-at, annak ellenére, hogy mindenki szerint durván erős volt. Abszolút profi triple-threat játékot hozott le, és csak azért mondom rá, hogy 9/10-es a teljesítménye, mert Coltonnal lehet, hogy más lett volna azért a játék, és a fiúk buták voltak.

Külön öröm és pozitív csalódás viszont, hogy a végén értékelték a “játékot”, Alicia kifejezetten meglepett, hogy ilyen érezzen esett ki, és ahogy nyilatkozott. Az furcsa volt azért, hogy Chelsea-nek a hidegségéről volt szó, mert szerintem ő volt a legőszintébb, legközvetlenebb figura a szigeten, de hát a vágás ugye. Jonas mini-flörtölése azért szupercuki volt :)

Mike megjegyzéséhez meg annyit, hogy pont azt bírtam Kimben, hogy felvállalta, hogy minden az ő műve… ez nem taking BLAME, ez taking CREDIT!

Az évad 6-7 pontos, nagy WTF nem volt, de nem is volt kiszámíthatóan bárgyú szalámizás az egész. Az előzőektől erősebb volt mindenképpen. Na off to the reunion show :)

CyClotroniC - 2012. 05. 14. 19:46

Ja és még winnie gondolatához annyit, hogy Colton roppant ügyesen már lefaragta az egyénieskedést korábban neki, így a fiúkból a followerek élték túl. Mellesleg a JONAS választ szerintem tökéletes volt tőle Troyzan kérdésére, mert ő volt az egyetlen aki komolyan vette a nők esélyét, szóval remélem a REU-showban lesz még erről szó, hogy milyen választ várt :)

Pppa - 2012. 05. 14. 22:02

Kim maximálisan megérdemelte, ez az évad róla szólt.

Mellesleg, látva a Reunion show-t, Chelsea sokkal jobban néz ki smink nélkül mint sminkkel :)

CyClotroniC - 2012. 05. 14. 22:07

Pppa: Én mindig azt hiszem, hogy velem van valami baj, de a Survivor lányok 80-90%-a sokkal jobban néz ki a szigeten, mint a műsorban, de tényleg. És itt még csak véletlenül se a kilókra gondolok.

marcilu - 2012. 05. 14. 22:18

Kim játéka az én szememben azért volt nagyszerű, mert nagyon sok olyasmit megtestesített/elmondott, amit eddig nem láttam. (Legalábbis az eddig látott kb. 6-7 évad során.) Elmondta, hogy ez csak egy játék, és nem szükséges következtetéseket levonni belőle arra, hogy milyen ember a magánéletben. Elmondta, hogy ezek az emberek csak legfeljebb 39 napot töltenek vele, nem az egész életüket. A döntéshozatalainak nehézségeibe jobban bele lehetett látni, mint eddig bárkiébe. Hogy mennyi mindent figyelembe kell vennie a játék során. És ahhoz képest, hogy Sabrináról végig mondogatták, hogy mekkora “szónok”, simán lebeszélte őt a színről a kérdezz-feleleknél. Satöbbi.
Alicia és Cat végső beszéde pozitív csalódás volt, Troyzané is jó, de úgy tűnik, Kim rossz választ adott neki, hiszen a szavazata Sabrinára ment. :)
Tarzant szeretném all starban látni, de valószínűleg nem fogom. Lief és Christina pedig gyalázatosan ostoba, botrány, hogy ilyeneket válogatnak be. Legalább értelmesen tudnának beszélni, vagy valami. Vagy ennyire rossz a felhozatal “kisebbségi” jelentkezőkből?

PetiB - 2012. 05. 14. 22:18

Ja, én is mindig úgy voltam, hogy minek kenik úgy ki magukat – már a zsűribe kerülő kiesők is ugye. Mondjuk Chelsea még szerintem pont rendben volt így is.

Kim szerintem is megérdemelte, szociálisan is és a challangeken is dominált, “szívtelen” blindside-os, kiszórós játéka miatt nem tudtam neki drukkolni, nekem nem ment volna, bár lehet a Chelsea szintjén – szív kikapcs – sikerült volna hozni, de mint látható, az most kevés volt.

DanielFreeman - 2012. 05. 14. 22:42

Tökéletesen megérdemelte Kim, kizárólag egyszer utáltam, amikor Troy-t “kirakatta”, de nagyon megkedveltem a végére.
Én csak egyet nem tudok eldönteni, ha lenne újra HvV, akkor őt hova raknák be:)?

Gumbo - 2012. 05. 15. 11:44

Pppa: Szerintem is jobban néznek ki 39 nap hányadtatás után, mint a showban :D
Lehet csak azért van, mert úgy szoktuk meg őket?

RichardDiNozzo - 2012. 05. 15. 14:01

A rendkívül utált Amy ottvolt, igen, jól láttad dragon :D
Közepes évad, Kim dominancia, Alicia meg egy nagy LOL, hogy azthitte megverné Kim-et a végén.

CyClotroniC - 2012. 05. 15. 14:13

Daniel: Szerintem Hero… Két allianceből az egyikhez hű maradt, még úgyis hogy Christinat tényleg bevihette volna, de látjuk, hogy erre se volt szüksége. Challengekben állat, pozitív a kisugárzása. Igazából nekem pont az ilyen karakter az igazán hero, akit el is lehet ismerni. Sajnos nem minden hero okos, de azért akad olyan is.

ausztrál - 2012. 05. 15. 17:09

Én egy dolgot nem értek, nem csak a fináléval, hanem az egész survivorrel kapcsolatban. Probstnak miért kell konkrétan belebeszélnie a játékosokba, hogy jóformán könyörögjenek annak a játékosnak, akinél a védettség van? Mikor négyen vannak már csak állandóan előjön a “miért kellene téged benntartania dumával”. Vagy csak én vagyok túl szkeptikus, hogy a döntés már rég megvan mikor elindulnak a táborból, és a tribalön nem változik semmi? Ott van nekik a verseny utáni délután, hogy meggyőzzék a másikat, hogy ne rá szavazzanak, nem tartom ezt szimpatikus dolognak, hogy még ott is elmondatja velük, holott semmi értelme, mert én biztos nem egy ilyen kortesbeszéd hallatán változtatnám meg az utolsó pillanatban a döntésemet, de hát ki tudja.

Risi92 - 2012. 05. 15. 19:17

sajnos csak most tudtam megnézni, Kim győzelmének nagyon örülök, az évad első felét Colton vitte el, a másodikat ő. nekem nem volt bajom az évaddal, bár elég ‘átlagosra’ sikerült. várom a következőt

marcilu - 2012. 05. 15. 19:20

ausztál: Nem feltétlenül azt a kiesést befolyásolja a “kortesbeszéd”, hanem pl. a jury véleményét, vagy azt, hogy következő tribalen kire szavaznak, vagy esetleg gyanút ébreszt a szövetségeseiben, ilyesmi. Jeff beszélgettetése a tribalen arra jó, hogy megkavarja a dolgokat. Még az utolsón is. (Lásd Christina elásta magát minden megszólalásával, mégsem szavazták ki, de mindenki tudta, mekkora fajankó…)

Ma eszembe jutott még egy dolog, ami tetszett Kim játékában. Illetve nem is a játékában, hanem az évadban. Az interjúi alapján arra jöttem rá, hogy az, hogy nem történt nagy fordulat az évad második felében, az az ő zsenijét dicséri. Az ő játékához erre volt szükség, és nagyrészt ő egyedül tudta ezt fenntartani, mindenkit a megfelelő módon manipulálni. Nekem ez bejött, és ettől nem vált unalmassá a kiszámíthatóság. (Utólag belegondolva más is csinálta már ezt, de azokkal a személyekkel nem tudtam úgy azonosulni, mint Kimmel, és azokat az évadokat nem is élveztem annyira.)

winnie - 2012. 05. 15. 20:13

és ő nem azt csinálta, mint rob, hogy butokba zárta a szektáját, ő még beszélni sem nagyon engedte senkivel az övéit, nehogy elszúrjanak neki valamit:)

marcilu - 2012. 05. 15. 21:06

Pont rá gondoltam. :)

CyClotroniC - 2012. 05. 15. 21:12

ausztrál: Szerintem Probst feladata nem az, hogy valakit megrendítsen a döntésében, hanem hogy adjon valami útravalót nekik visszafelé, amin elgondolkozhatnak. Annak ellenére, hogy nagy meglepetések nem voltak azért a szavazás kapcsán, neki mint hostnak a feladata az állóvíz felkavarása, és ha 5-en vannak, és az egyik hármas klikk nagyon erős, akkor megpróbálhatja kérdésekkel feltörni. No meg szerintem simán lehet, hogy 30-45 perc vagy mégtöbb egy tribal dumálás, csak ugye a releváns válaszokat vágják össze nekünk.

winnie - 2012. 05. 15. 21:21

jaja. egyrészt a hossú, olykor 90 perces beszélgetés, másrészt ő nem látja, hogy m itörténik és tájékozódik és kvázi improvizál. mivel annyira nem ismeri a versenyzőket nem hajol részre, de van hogy úgy éreztem, hogy szavazésokat dönt el, ha nincs nagyon megbeszélve. ezt lehet nem szeretni, ha rászáll valakire, de ez az ő szabad terepe.

ausztrál - 2012. 05. 18. 15:50

“nem azt csinálta, mint rob”

ha ő is tíz éve próbálta volna megnyerni ezt a játékot, akkor negyedik alkalommal szerintem ő is biztosra akart volna menni :)

CotA - 2012. 05. 19. 00:23

Tetszett a vegso szavazasnal h nem lehetett tudni ki gyoz. Ne megyszer volt h a nagy manipulator nem kapott eleg szavazatot, mert a juryben meg ott voltak a keseru emlekek. En ugy lattam mindharmuknak volt eselye gyozni, de orulok h Kim nyert, tenyleg o tette a legtobbet az asztalra.

Pppa - 2012. 05. 20. 17:06

Egyébként mi történik olyankor, hogyha az eredményhirdetésnél 4-4-1, vagy mondjuk 3-3-3 jön ki?

dark - 2012. 05. 24. 23:43

“Ehhez a játékhoz kellett azért a sok fogalmatlan és félrevezethető játékos is.”

Mennyire igaz és sajnos mindent elmond a szezonról.
Nálam ez volt a legrosszabb évad, szimplán dühített a sok szerencsétlen, ezért Troy kiesése után, már inkább csak tekertem. Lement 23 szezon és ezek mégis mint a birkák a vágóhídra úgy mentek egyesével a kiszavazásukra.
Nem értem miért nem próbáltak meg legalább valamit a csajok, az urakról meg jobb nem is beszélni. De legalább nyaraltak egy jót, műsornak viszont gyenge volt.

Raisen - 2013. 06. 02. 12:32

tényleg az egyik legunalmasabb évad volt amit valaha láttam… bár az első évadok közül is volt jópár ami uncsibb volt…

nekem Chelsea volt a kedvencem, kár h nem ő nyert

Thomas - 2014. 08. 20. 22:26

Nekem tetszett ez az évad, hogy 5 lány maradt a végére, és kidobálták a fiukat:) Chelsea és Kim döntőbe jutott, egyedül Katet sajnáltam, hogy nem ő lett a harmadik, úgy lett volna teljes az örömöm:) Meg mondjuk nagyon szurkoltam Chelsea-nek, nagyon örültem volna, ha őt szavazzák meg, de végső soron kiegyezek Kim győzelmével is. Nekem még Christina is szimpi volt, sajnáltam szegényt, ahogy beszéltek vele, meg róla… Az eleje borzalmas volt Coltonnal, a falat kapartam, Alicia is nagyon idegesítő volt, de örömmel néztem, amikor pofára esett:) Hát kb. ennyi, az előző, szerintem elég gyengus évad után ezzel elégedett voltam:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz