login |

Blue Bloods: vége a 2. évadnak

2012. 05. 15. 14:51 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

Huhh, de rég írtunk már a Blue Bloods-ról! Van, aki még nézi? Vagy majd szinkronnal, gondolom idővel jönni fog hozzánk is a 2. évad. Mint az előző linken is olvasható, Desmond Wallace kiszállt a sorozatból, mivel szerinte az tipikus nyomozóssá züllött, én pedig a finálé után nagyjából meg tudom ezt erősíteni. Csak nagyjából, mert ugyan nyomozós, de annyira nem tipikus. Van benne valami, ami csábít a nézésre, kedvelhető színészek is akadnak benne, de itt sokat nyom nálam a latban, hogy a karakter nem olyan színesek, hogy feledtessék velem a krimiszál átlagosságát.

Kezdjük ott, hogy a 2. évad fináléja nem is volt finálé, inkább csak egy random rész. Pedig amikor kiderült, hogy terrorcselekmény meg halálos vírus is került a sztoriba, azt hittem, hogy valami nagyot fognak durrantani, ráadásul az egyik szereplő is tervezett valami mindent megváltoztató húzást, de ahelyett, hogy a rész a sztori közepén cliffhanger-rel ért volna véget (olcsó, tudom), a készítők inkább tekintettél voltak a rajongók zömét adó 60 éven felüli korosztályra, és nem akartam sem szív- és érrendszeri megbetegedéseket okozni, valamint azt sem kockáztatták, hogy valaki úgy haljon meg, hogy nem tudni, mi lesz Reagan-ékkel.

Oké, csak viccelek, mert olykor felpörög a Blue Bloods, s Tom Selleck bár lomha mind mozgásban, mind gondolkodásban, mind beszédben, jelenlétével súlyt ad a jeleneteinek és olykor még az idegesítő manírjait is levetkőzi. Szegény Donnie Wahlberg-et sajnos még mindig képesek belefuttatni ugyanabba a zsákutcába, értjük, hogy könnyen begőzöl, de benne annyi más lehetőség is lenne.

A finálé egyébként elég erőteljesen az Anyák napjára épült, jól lett időzítve és az ünnepet is okosan belevonták a történetekben, de ezek sajnos suták lettek a hatalmas tét ellenére is. Az egyik szál a gyerekkel nagyon el lett kapkodva, míg a vírusosnál sejteni lehetett, hogy mi lesz a végeredménye az ügynek és a keletkezett konfliktusnak is. (Azt mondjuk nem tudom, hogy a megoldás milyenségét pozitívumnak vagy negatívumnak értékeljem-e.)

Szóval nem volt ez rossz rész, 5-6/10-esnek is elmegy, azonban egy sorozat, ha egymás után hozza ezt a szintet, nem lesz nézős számomra. De, hogy visszautaljak, nem is az a fontos, hogy a minőség az egekbe kerüljön, a sajátos hangulat miatt bőven elég lenne, ha a színészek a kvalitásaikhoz mért karaktereket kapnának. Sajnálom, hogy a Blue Bloods el van a péntek esti sávban és a készítőket semmi sem motiválja.

Ti jöttök. Milyen irányba változott a sorozat az évadkezdés óta? Kellenek ide a nyomozós átívelések és rejtélyek, vagy azokat érdemes hanyagolni, a lényeg úgyis a Család, és persze a közös étkezések.

7 hozzászólás Ne habozz!

LuPuS - 2012. 05. 15. 15:35

Amint írtad kissé hullámzó, szerintem elég nagy hullámok vannak.Néhány rész igencsak nézhető és élvezhető és vannak azok amikért tényleg kár áldozni az életünkből.

Az epizodikus részek mellett itt is kaptunk egy átívelős szálat, ami nem igazán volt valami nagy durranás( itt jegyezném meg az előző évadé sem volt az).
A második évadban is továbbra is szinte mindent TS köré akarnak építeni, ahogyan én látom, ezek mellett időnként előretolják Danny-t vagy éppen Jamie-t,( egy részben előkaparták Erin-t is)

A családi összegyűlés hagyománya nem rossz, de ezzel ne adjunk el egy sorozatot.

Ettől függetlenül én maradok………….

Pocok - 2012. 05. 15. 15:39

Amikor telefonált Magnumnak, hogy jajj, most megyünk, metróval megyünk… az annyira… ááá… majdnem ordítottam kínomban :D

Omen - 2012. 05. 15. 16:42

En mar varom. Szinkronnal neztem az Universalon es megtetszett. Angolul azert nem neztem mert rendemtetszett, de hun-ul valahogy bejon.

Desmond Wallace - 2012. 05. 15. 19:05

De szerettem én ezt az 1. évad feléig. Aztán úgy ellaposodott, hogy már csak kolonccá vált a sorozat, pedig a család miatt működött egy darabig a sorozat.

Egyébként a 2×01-re már nem is emlékszem, szóval azóta nem hiányzik a BB.

Lajoska67 - 2012. 05. 15. 20:12

Így hogy átszenvedtem magam az első évadon meg a második első felén, már tulajdonképpen megszoktam. Az első évad feléig jó volt, utána lement erre a trágya szintre, de az utolsó 10-re már kb. bírom is. Szinte vártam. Szóval az első évad végén még dühös voltam rá, és valami 2/10-re értékeltem asszem, de most megvan már 5/10 is a maga nemében. Nézem a következő évadot is. Szimpatikus szereplő az nincs benne, az egész család hányinger gusztustalan, de már szinte szeretem őket. :-D

jersey - 2012. 05. 15. 22:02

én is az első évad felét néztem meg, aztán abbahagytam….akkor még úgy éreztem, hogy lenne benne lehetőség, de valami plusz hiányzott belőle, és mivel azt írták itt előttem, hogy utána zuhant is a színvonala, így nem bánom, hogy nem tartottam ki mellette….beteszem az “egyszer majd ledarálom” fiókomba :)

Lajoska67 - 2012. 05. 16. 14:06

Volt közben egy nagyon jó, a Chicago Code, ott is a rendőrök mindennapi életét próbálták bemutatni, de nem volt ennyire szánalmasan republikánus és nyálas, és volt egy átívelő politikai/bűnügyi szál (na nem valami óriás összeesküvés, de jól volt megszerkesztve), és sajnos azt megszüntették, ez meg maradt. Persze nem csatornán belüli konkurencia volt, de valahogy a kettő egymás mellett nem ment.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz