login |

How I Met Your Mother: vége a 7. évadnak – írta Desperate HOUSEwife

2012. 05. 15. 21:11 - Írta: vendegblogger

295 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

I picked the right tie.

Véget ért a How I Met Your Mother 7. évadja, amiről azt ígérték, hogy Robin-központú lesz, hogy több kulcskérdés megválaszolásához közelebb kerülünk, valamint hogy egyértelműen megkapjuk a választ a 6. évad fináléja által felvetett kérdésre, ami nem átverés, nem trükk, AZ az esemény igenis bekövetkezik.

Furcsa volt ez az évad, elég volt az itteni kibeszélő, és az évadközi kritikák kommentjeit olvasni, sokan pont azt a részt tartották zseniálisnak, ami mások számára elkaszálás közelébe hozta a How I Met…-et, azt biztosan kijelenthetjük, hogy ezt a sorozatot nagyon különböző okok miatt szeretjük, de talán pont ettől érdekes, nem?

A hetedik évad rapszodikusságához illett ez a finálé is, ami pont olyan volt, mint egy jól kivitelezett, nagyszabású bűvésztrükk: úgy irányította más dolgokra a közönség figyelmét, hogy a lényeg végig rejtve maradjon, hogy annál hatásosabb legyen az a pillanat, amikor előhúzzák a nyulat a kalapból, és akkor… MAGIC! Innen már muszáj spoileresen folytatni, a tovább mögé csak az jöjjön, aki már látta az epizódot.

Pörgessük egy kicsit vissza az időt. A 6. évad úgy ért véget, hogy megmutatták azt az esküvőt, ahol Ted megismeri az Anyát, és kiderült, hogy ez Barney esküvője. A 7. évad nyitó epizódjában további részleteket tudtunk meg az esküvőről, Ted és Barney beszélgetéséből kiderült, hogy Barney most már biztos benne, hogy jól választott, majd jött Lily, hogy a menyasszony Teddel akar beszélni. Tulajdonképpen minden információ a birtokunkban volt, amit kellett ahhoz, hogy rájöjjünk a megfejtésre, csak nem feltétlen tolták az orrunk elé azokat.

Barney és Ted megbeszélték, hogy Barney végül megtalálta az esküvőjéhez illő tökéletes nyakkendőt, és ugye nem ez volt az első alkalom a sorozat folyamán, amikor egy ruha-metaforát használtak arra, hogy megvitassák egy bizonyos személlyel kapcsolatos érzéseiket, ezeket a megoldásokat nagyon szeretik a készítők. (ott volt még  ugye a Ducky Tie is, a Barney-hoz nem illő nyakkendő, amit az évad első felében, és az utolsó epizódokban viselt, ebbe is beleláthatunk némi szimbolikát)

És ezek után vártunk. Vártunk és vártunk, eltelt egy teljes évad, majd a 7. évad fináléjában visszatértünk ugyanerre az esküvőre, pont miután Barney egy bűvésztrükk segítségével megkérte Quinn kezét, majd megmutatták a menyasszonyt is, aki ha nem Robin lett volna, akkor ezt a sorozat nem lenne volna hű önmagához.

Ez az évad tökéletesen bizonyította, hogy a How I Met Your Mother egy sokkal érdekesebb sorozat a felszín alatt, mert a készítők imádnak a közönségükkel játszani, félrevezetni őket, elaltatni a gyanakvásukat, hogy aztán a szereplők életében igazán szívmelengető és meghatározó pillanatokat teljesen váratlanul dobják be, és annál nagyobbat üssenek. Ki látta előre az évad közepén Robin „terhes vagyok” bejelentését?

Ez a módszer nagyon hatásos tud lenni, de együtt jár azzal, hogy az epizódok sokszor sekélyesnek és üresnek hatnak, közepes poénokkal vannak telezsúfolva (amiket ráadásul sokszor túlhasználnak), de most már egyértelműen kijelenthetjük, hogy a sorozat kinőtte a hagyományos szitkom kereteket, hiszen nem feltétlen az a célja, hogy heti 20 percen keresztül felhőtlenül szórakoztasson, 3 felröhögős poén/perc átlaggal.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a HIMYM már nem szórakoztató sorozat, hanem azt, hogy nem a nagy nevettetésben erős igazán, és hogy hajlandóak néhány laposabb történetszálat vagy ismételt poént is bevállalni azért, hogy egy olyan pillanat, amikor Robin ott áll az esküvői ruhájában, kellőképpen üssön.  Sokaknak lehet hiányérzete emiatt, de itt jön az be, hogy más-más okból nézzük ezt a sorozatot, és az olyan epizódok, mint Marshall és Ted 2 perces koncertes kitérője bizonyítják, hogy megy ez nekik, csak nem feltétlen ez már a fő cél.

Éppen ezért érzem úgy, hogy nagyon jól átgondolt évad volt a hetedik, jó előre tudták, honnan akarnak eljutni és hova. Felépítették, elhelyezték a jeleket, de kerülték a túlzott egyértelműséget, persze aki  jól ismeri a sorozat történetmesélési stílusát, tudta, hova tart a dolog, hiszen el is hangzik a 7. évad első részében, hogy „if you have chemsitry, all you need is timing”.

Volt egy Nora, egy Kevin, végül egy Quinn, közben meg Robin bejárt egy nagyon érdekes utat, és igen, ez az évad tényleg az övé volt, nem véletlen beszélek róla én is ennyit, és most tudtuk meg igazán, hogy mekkora kulcsfigura is ő a csapat életében. Hiszen Ted hogy kezdi a történetmesélést a két unott fejű kamasznak? Robinnal. És már azt is tudjuk, hogy az ő esküvőjén fog találkozni az Anyával, így egy újabb nagyon fontos részlet került a helyére.

Ha hinni lehet a készítőkkel készült mostani interjúknak, évek óta tudták, hogy a történet Barney és Robin esküvője felé halad. Még mindig rengeteg hiányzó részlet van, de most már látjuk, hogy bizonyos mérföldköveket meg kellett ebben az évadban lépni, köztük azt is, hogy Ted tegye már végre túl magát Robinon, és ébredjen rá, hogy nem megfelelő nőkkel próbálkozik, hiszen ők nem azt akarják, amit Ted. Itt jön be a képbe Victoria, akit sikerült nagyon ügyesen elővenni erre a fináléra is, és ki tudja, hova fut még ki ez a szál, hiszen ők eljátszották az esküvő előtti/helyetti megszökést, amivel Barney és Robin is viccelődött.

Az évadzáróra visszatérve, egy kellőképpen erős duplaepizódot hoztak, de nem a sírvaröhögős szórakoztatás szintjén (bár a Lily szülési fájdalmairól elterelő sztorik jók voltak), hanem azért, mert a szereplők további sorsa tekintetében kulcsfontosságú volt. Megszületett Marshall és Lily fia (és láttuk Marshallt elszívni az utolsó cigarettáját, ahogy arról már korábban volt szó), felbukkant Victoria, Barney nagyot lépett előre az elköteleződés terén, Ted kimondta, hogy mit akar, és persze  láttuk, hogy kinek az esküvője az, ahol Ted összejön a jövendőbelijével.

A How I Met Your Mother most már inkább egy romantikus komédia, ebben a műfajban pedig nagyon nagy kulcsmomentumokat szállított ez az epizód, és nagyszerűen előkészítette a terepet a folytatásra.

Az évadnak megvoltak a maga hullámvölgyei (mint minden How I Met Your Mother-évadnak tulajdonképpen, az első három kivételével talán), igazán maradandó pillanatok inkább a romantikus vonalon voltak, nem a fékevesztett komédiában. Marshall és Lily története kimerült annyiban, amit már előre tudtunk róluk, Ted csak elvegetált, Barney pedig elfogyasztott két teljesen érdektelen nőt, akikről alig tudtunk meg valamit, és ott volt még Robin, akinek a pszichiáteres szerelmi szála elég hiteltelenre sikerült, de ezzel együtt is az ő története gazdagodott a legtöbbet ebben az évadban.

A finálé mindenképpen jobbra sikerült, mint maga az évad, és ha a sorozat tartja ezt a lassú víz partot mos, inkább szimbolikus-építkezős, mint arcba tolós jelleget, akkor én a legnagyobb örömmel maradok a végéig.

295 hozzászólás Ne habozz!

szarazpezsgo - 2012. 05. 15. 21:26

SPOILER

Waitforit… the coolest middle-name ever! :-)))

dragon1986 - 2012. 05. 15. 21:26

lehet hogy csak én vagyok így ezzel de jó lenne ha kiderülne hogy mi volt az ajtó mögött, mindenki ott ragadt :))

Tök felesleges volt Quinn eljegyzése, eddig is tudtuk hogy Robinnal jön össze.

Robi - 2012. 05. 15. 21:27

Javarészt egyetértek a kritikával. :) Az évad közepén már majdnem kaszáltam egyébként, de egy 7. évadjában járó sorozatot azért már nem olyan könnyű csak úgy eldobni, és ha jól emlékszem itt olvastam/írták, hogy a HIMYM-re nem szabad úgy nézni, mint egy átlagos szitkomot. És tényleg nem, más elvárásokkal ültem le az utóbbi hetekben/hónapokban megnézni az új részeket, és a végére már rettentő módon élveztem. És egyébként talán ez volt az eddigi legjobb évadzáró, mert ahhoz nagyon értettek régebben, hogy szúrják el azokat. (A hasonmásos finálé volt az egyik legborzalmasabb, ha jól emlékszem. :D)

winnie - 2012. 05. 15. 21:28
Floyd - 2012. 05. 15. 21:28

Jó kis összefoglaló,grat hozzá!:) Igaz,sokan most elkaszálták,de ahogy írtad is,mindenki más miatt nézi a sorozatot,kinek mi tetszik benne. Én is elvagyok ezzel a terelgetős,végére csattanós dologgal,de azért az anyuról is jöhetne már valami..

Barney-Robin sokadik egymásra találása még húzós lesz,főleg ha feltűnik majd egy Don vagy Quinn-Barney összeházasodnak végleg.

Ted nemsokáig lesz Victoriával,de lehet végig akarják húzni egy évadon vele,de az megint tulzás lenne.Mert nemrossz ez ugy ahogy van,de az a baj Ted-del,hogy kell neki egy évad hogy tul tegye magát Stellán,vagy még több évad,hogy rájöjjön nem szereti már Robin-t,és milyen nőt akar valójában. De jobb később,mint soha,reméljük a 8.évadban még közelebb jutunk az igazi anyu megismeréséhez..

anon - 2012. 05. 15. 21:35

“a történet Barney és Robin esküvője felé halad”
mi van?? az utolsó jelenet az ugyan az mint az előző évados esküvő? nem hinném, szerintem a szokásos HIMYM-s esernyős, bokavillantós beetetés… Hiszen miután Barney-ék bejelentik az esküvőt a többieknek, még meg is beszélik, hogy örül nekik Robin, viccelődnek az elszökésről. Kevernek össze-vissza.

Megjött a baba is, szóval Marshallék szála szerintem ezentúl a 0hoz konvergál majd, többiek is -úgy tűnik hogy- megállapodtak, nem hinném hogy ezután kíváncsi leszek a folytatásra. Már ez az évad is szenvedős volt, főleg hogy behozták a fingós vicceket, az már tényleg a legalja volt.

Dani - 2012. 05. 15. 21:36

dragon1986: a részben mutatták mi van az ajtó mögött….

Név - 2012. 05. 15. 21:39

egyre jobban kezdem azt érezni h végül Robin lesz az anyuka, és Ted megszökteti az esküvő előtt

Yordon - 2012. 05. 15. 21:44

SPOILER!!!Én nem értettem egyet a Barney Robin esküvővel. Bár, ha a sorozat készítői ezt jó előre tudták, és többet nem vezetnek félre, és tényleg ezen az esküvőn ismeri meg Ted a feleségét, akkor igenis szükség volt erre, hogy a pilot epizódban minden Robinnal kezdődik. Nem akarom részletezni a véleményemet erről az esküvőről, maradjunk abban, hogy elfogadom, főleg az előbbi véleményem kapcsán.SPOILER VÉGE
Én szeretem ebben a sorozatban, a kicsit aranyos poénokat. Vannak nagyon jók, meg vannak kis egyszerűek, amin azért mosolyra húzóm a számat.
De vannak nagyon komoly részek is. Pl. Marshall apjának halála. Az nagyon durva volt. Az utolsó 1 perc abban az episodban.
Én már nagyon várom a 8. évadot. És sztem sajnálni is fogom, ha vége lesz, annak ellenére, hogy jó lesz a lezárás. Hogy végre kerek egész legyen a story.
Mondjuk abban reménykedem, hogy nem az lesz a vége, hogy meglátjuk a nőt, és ennyi, hanem szentelnek pár részt a randizgatásokra, és Ted esküvője lesz a zárórész.

martin - 2012. 05. 15. 21:48

Robin nem lehet, kiderült, hogy nem lehet gyereke. :)

Desperate HOUSEwife - 2012. 05. 15. 21:57

Nem akartam idézetekkel meg interjúrészletekkel telepakolni a postot, de itt van egy, Craig Thomastól:

Q: Barney is going to marry Robin! How long have you known that it was going to be Robin? A long time — or was that a recent decision?
A_ We’ve known it for a few seasons. We’ve known it for a while. Shooting that moment felt really emotional actually. It was like, “Wow, this has been an idea scribbled in our secret notebook for years.” Actually shooting that moment — and knowing the importance of that moment and what’s going to come from that in Season 8 — was powerful, when you consider how it informs the ultimate end of the series. It all sort of hit me — and all of us shooting it — at once. It felt very emotional shooting it.

Szóval de, évek óta ez volt a terv, és erre egy másik mostani interjúban is kitérnek. És még mindig van egy olyan érzésem, hogy ez az esküvő, meg az Anya megismerése a sorozatfináléra marad.

GiGi - 2012. 05. 15. 21:57

Biztos h. nem Robin, hiszen őt mindig úgy mondja h. Robin nénikétek. :))

dragon1986 - 2012. 05. 15. 21:58

Dani: oh akkor figyelmetlen voltam, mondjuk közben blogokat olvastam ezért nem vettem észre. :D

Pongi_ - 2012. 05. 15. 22:02

Nekem tetszett ez az évad. amikor elkezdtem nézni szeptemberben ezt az évadot felcsillant a szemem. azt az érzést keltette bennem mint az első pár évad.(szórakoztatás ügyileg.)
Tényleg mindenki más miatt nézi ezt a sorozatot. csak az a baj, hogy én már nemtudom miért… :D szórakoztat persze, de inkább csak nincs szívem eldarálni, meg bennem van az azért is mostmár kivárom ki lesz Ted Mosby felesége. Na meg persze ott a Robin-Barney szál ami szintén életben tartja egy kicsit a sorozatot. A Lily – Marsall páros ebben az évadban 0 volt.(de legalább a kb 3évada húzott gyerek témát lezárták.)

@Nev Nem hiszem h ez fog történni. :D legalább is én remélem. Nálam a ted robin szál már ebben az évadban is sok volt. lejárt, pont zárjuk le. remélem ezzel nem csak én vagyok így:D na meg persze mindig a “Robin nénikétek….”:D

asd - 2012. 05. 15. 22:02

dragon1986:

Ahogy írták már előttem, kiderült, semmi sem volt ott, csak eljátszották, végül megijesztették Marshallt.
Viszont amit itt nem értettem: Lily kérte meg Robint/Tedet, hogy meséljenek el neki mi volt az ajtó mögött, de ő is ugyanúgy megnézte, csak Marshall maradt ki, nem?

Zsoltfairlane - 2012. 05. 15. 22:04

Tetszett az évadzáró,mondjuk volt egy beszólás,amikor majdnem kikapcsoltam,amikor Ted és Robin beszélgetnek és Ted mondja Robinnak,hogy I love you.Megnyugodtam,hogy nem gondolták komolyan. Semmi meglepetést nem hozott,de etszett.Arra kíváncsi leszek, Victoriával mi lesz vége,mit hoznak ki ebből a szálból.A kritikával egyetértek, a sorozattal meg úgy vagyok,mint a cigivel, le akartam szokni róla,de mindig volt valami,amitől mégis itt maradtam, és nem bántam meg,hogy nem szoktam le a sorozatról(a cigi persze más,de ez off). Nem is igazából a motherre vagyok kíváncsi már(persze rá is),de az odavezető út is egyre jobban kezdett érdekelni az elmúlt évadok alatt.

Pongi_ - 2012. 05. 15. 22:05

Én azt se bánnám, ha még lesz spiritusz a sorozatban, hogy eljutnak a gyerekek születéséig. Ha csak nagy vonalakban is. Persze, tűrhető körülmények között és nem lagymatag sorozatként :D

paranoid android - 2012. 05. 15. 22:05

Az évad közepes volt, kevés igazán jó momentummal, viszont a finálé tetszett, egészen az utolsó pillanatig. Nekem ez a bajom a sorozattal. Azt még el tudom fogadni, hogy nem tipikus sitcom, hanem inkább romcom, és hogy szeretnek játszani a nézőkkel, de ez már túlzás. A sok párkapcsolati fordulat már nevetségessé tette a karaktereket a szememben. Ergo az írókat is. Látom magam előtt, hogy dörzsölik a tenyerüket az írószobában, hogy “biztos mindenki ledöbbent, hogy Robin volt ott, és ezért izgatottan várják a következő évadot”, ezzel szemben én csak fogtam a fejem, hogy komolyan megint eljátszanak egy ilyet. Én nem meglepődni akarok, hogy ki kivel jön össze, ugyanis ez már rég nem érdekel. Ha már a poénok mennyiségét sikerült leredukálni, legalább hangulata legyen, és jó kedvvel álljak fel a részek után. De most is, egy átlagon felüli finálé utolsó pillanatival sikerült elérniük, hogy rossz szájízzel írjak róla.

Snooker_ - 2012. 05. 15. 22:07

Egy többkamerás szitkomból nem lehet jó romantikus komédiát csinálni. Nem tehetik meg, hogy a következő évadban kiveszik a háttér nevetést és hirtelen egykamerás lesz a sorozat. Ha ezt viszont meghagyják és nem írnak vicces, ismétlem vicces poénokat, akkor teljesen irritáló lesz ebben a stílusban a sorozat.
Ha viszont ezen valahogy túl is tennénk magunkat, akkor még mindig ott van, hogy a himym nem fog szakítani a stílus jegyeivel, mint például a visszautalásos poénjaival, ami számomra a legnagyobb lyuknak tűnik a sorozatban, miután lement hét évad. Minden részben az van, hogy: “Hé srácok, itt van ez a három szokásunk, amit minden évben csináltunk a többiekkel. Ja, hogy erről még nem tudtok semmit? Bocsi, hét évnyi mesélésbe nem fért bele.” És minden részbe kitalálnak új dolgokat, ahelyett, hogy a régiekkel csinálnának valami kreatívat. Aztán ott van az a halom ellentmondás, amivel megcáfolják azt, amit ők állítottak mondjuk 2 évaddal azelőtt. (Barney fél az autóvezetéstől, viszont 2 év múlva száguldozik, vagy láttunk kétféle történetet is, hogyan találkozott Marshall és Lily stb…)
És, hogy miért foglalkozok még mindig ezzel, ha ennyire nem tetszik? Mert régen szerettem nézni, és 3 éven át még hiteles volt, de 7 év után már csak gyötrelem. Éppen ezért a múltheti rész után kaszáltam.

Pongi_ - 2012. 05. 15. 22:07

@asd de mondta a Lily hogy mesélhetnek olyat is amit már hallott. Mondjuk tényleg jobb lett volna ha ő nincs ott. Viccesebben hatott volna, mondjuk így is megmosolyogtam a végét:DDD

Desperate HOUSEwife - 2012. 05. 15. 22:10

De éppen ez az, hogy igazából baromira nem meglepő, hogy Robin a menyasszony (mert őszintén, lehetne bárki más?), csak szépen elterelték róla a figyelmet, az utolsó pillanatig, hogy amikor előhúzzák a kapapból, azt mondhassa a néző, hogy “ó, hát persze”. Marshall mondja is az esküvő előtt, hogy “it all makes sense”. Nekem ettől volt ez nagyon ügyes történetmesélés, hogy úgy vezették végig ezt a bűvésztrükköt az epizódon, hogy a “nagy meglepetés” igazából teljesen reális volt, és karakterhű.

paranoid android - 2012. 05. 15. 22:26

Persze Robinnak kellett ott lennie, de ez a sok üresjárat fájdalmasan unalmas tud lenni. Most a 8. évadban komolyan újra végig kell néznünk a Robin-Barney páros problémáit, amit egyszer már láttunk? Közben ál-megható jelenettel elbúcsúzunk a sokadik töltelékkaraktertől (Quinn). Lehet, hogy már tényleg nem nekem szól ez a sorozat, de hiszem, hogy az összejönnek-szakítanak-összejönnek mantrán kívül lehet más történetet is írni.

tiktak - 2012. 05. 15. 22:37

ennek az évadnak kb a felénél kaszáltam a sorozatot. Gondoltam most akkor elolvasom,hogy mégis kinek az esküvőjéről volt szó korábban,de ha jól értem,akkor nem is biztos,hogy barney és robin? lehet megszökteti Ted a mennyasszonyt? ha ez igaz,akkor valóban hálát adok magamnak,hogy nem nézem.

kanka - 2012. 05. 15. 23:06

hát elég jó volt ez a finálé az igaz..hmm
a 7.évad eleje eléggé bejött aztán utána szinte egyik rész sem tetszett..csak néztem mert nézem a sorit..nem szoktm kaszálni..de a finálé meg WTF volt..

Giggsy - 2012. 05. 15. 23:13

Na és akkor nekem itt lett kasza a sorozat. Egyrészt tele van a tököm a Barney-Robin szállal, már többször sikeresen bizonyították, hogy nem bírják működésre bírni, de azért erőltetik a dolgot. Ted anyakeresése már évek óta unalmas, Marshall és Lilly már szimplán csak idegesítőek. Robin szenvedése nem való egy sitcom-ba. Egyszerűen Barney nélkül a HIMYM évek óta kasza lett volna nálam, Robin menyasszonyi ruhában azonban már túl sok. Ez egy kiemelkedő sitcom volt úgy az első négy évben, azóta csak momentumai vannak. Annyi érzelmes dráma van a TV-ben, nem értem mi szükség volt azzá tenni a HIMYM-t. Ha sitcomot nézek röhögni akarok nem részeken átívelő sirámokon szenvedni.

winnie - 2012. 05. 15. 23:17

“gy többkamerás szitkomból nem lehet jó romantikus komédiát csinálni. Nem tehetik meg, hogy a következő évadban kiveszik a háttér nevetést és hirtelen egykamerás lesz a sorozat.”

ez hibrid, mert röhögnek, de láthatod, hogy annyi a jelenet, hogy a megvalósítás egykamerás.

winnie - 2012. 05. 15. 23:17

amúgy nekem nyilván bejött az évad friss nézőként, bár ez a 7×23-as annak ellenére, hogy aranyos volt, zavart, hogy lustultak az írók, kvázi 10 másodperces vicceket meséltek a visszaemlékezésekkel, teljesen random. de ez is a himym.

i1988 - 2012. 05. 15. 23:21

Hmmm… kitartok, kitartok, de azt mondom 2 évadnál több már nincs ebben a sorozatban. Egy 9. évaddal le lehetne zárni… (csak azért nem 8-t mondok, mert véleményem szerint tuti lesz még a nyolcon kívül 1 minimum) :D

Bálint - 2012. 05. 15. 23:21

A készítőket az orosz maffia sem tudná rávenni, hogy Robint ne hozzák össze valamelyik másik főszereplővel. Meglepő helyett már csak idegesítő volt amikor mutatták, hogy ő a menyasszony.

elliot - 2012. 05. 15. 23:56

Nem értem a végét. Eskü nem értem, minden részt láttam, de nem értem. Tedet hivatta a menyasszony? Simán lehet Ted a férj! Vagy most akkor együtt van Victoriával? Vagy Barney és Robin megszöktek együtt és így esküvő? Vagy ha simán csak Robin-Barney esküvő lesz, akkor mi értelme volt 40 percnek? Csak hülyéskedtünk vele…

Végezetül teljesen elképeszt, hogy Robinnak egyáltalán nincsen melle, pedig gyereket is szült…

Zen - 2012. 05. 16. 00:28

Nekem nagyon tetszett az évadzáró, szerintem kiemelkedett az évadból, de nem tudom megmagyarázni, hogy miért. Talán mert nem próbálták “viccesre” erőltetni. Nekem ez így sokkal szerethetőbb volt. Én maradni fogok a végéig, ez az évad szerintem jobb volt, mint az előző, bár elég sok volt a hullámvölgy és az erőltetett pillanat. Ha tartanák ezt a romantikus mese + kalandok hangulatot, akkor tényleg szívesen nézném végig a befejezést.
Ami kicsit furcsa volt, hogy nekem személy szerint Quinn pont ebben a részben lett egy kicsit szimpatikusabb (kivéve a rózaszín szobát, az borzalmas volt). Persze nem volt nagy talány, hogy Robin lesz a menyasszonya, de azért ez nekem egy picit megint furcsa. Az előző lányt is (akinek nem ugrik be a neve) jobban el tudtam volna az előző évadzárón képzelni, mint Robint, és most is ugyanezt játsszák el.
Még annyit, hogy bár soha nem kedveltem ezt a Viktóriát, mégis Tednek egyszerűen sokkal jobban áll ez az aktívan keresem az igazit, mint amikor csak úgy teng. Az utóbbi pár évadban ezt a jellemét, mintha elveszítette volna, ezért kivételesen örültem, hogy most lecsapott egy csajra, és megint csinált valami “nagyőkereső” hülyeséget, mint amilyennel kezdődött az egész.
Az évad 6.5/10, az évadzáró 7/10 és 8/10.

punyapapa - 2012. 05. 16. 01:02

Victoriát már el lehetne felejteni engem nagyon irritál az a nő… A végén reménykedtem benne, hogy ne Victoriánál nyögje ki, hogy így ismertem meg anyátok…
Aranyos évadzáró volt számomra pontosan azt adta amit az évad voltak 1-2 gyenge pillanat de élvezhető volt átlagban véve.

Jeol - 2012. 05. 16. 01:02

“Itt jön be a képbe Victoria, akit sikerült nagyon ügyesen elővenni”

No offense, de Ted felhívja szinte a semmiből(oké, hogy Robin mondta neki,de akkor is), pont az esküvő napján, pont New Yorkban van az esküvő, és Victoria pont úgy érez Ted iránt,hogy ott hagyja az oltárnál a jegyesét…? Ez szerintem nem ügyes,és inkább ez a hiteltelen, mint Robin kapcsolata volt a pszichomókussal.

Túl sok mindent zsúfoltak az évadzáró 2 részbe szvsz.

Ebben a sorozatban max 1 évad van még, hihetetlen, hogy mennyire húzzák-halasszák a dolgokat a készítők.

Lehet, hogy voltak apró jelek az évadok közben, ahogy írtad, csak az volt a baj, hogy azokat nem lehetett észrevenni, mert rohadt unalmas volt az utóbbi 2 évad(pár rész kivételével).

Desperate HOUSEwife - 2012. 05. 16. 06:19

elliot: a Barney-s esküvő nem tudjuk, mikor történik, valamikor a távoli jövőben, de ott Ted a tanú, nem a férj, ezt mondták, Robin meg a menyasszony.
A victoris esküvő a jelen, a szöktetéssel, ennyi. Nem tudjuk, mennyi idő telik el a 2 esemény között, ezzel majd foglalkozik a következő évad, annyit tudunk még, hogy Ted Robinék esküvőjén ismeri meg az Anyát.

zsuzsker86 - 2012. 05. 16. 08:33

az csak nekem tűnt fel, hogy Ted úgy mesélt Barney esküvőjéről, hogy “el is érkeztünk a balul elsült esküvő napjára.”
tehát akkor mégsem lesz esküvő, vagy nem zajlik simán, vagy mi lesz? mert annyira kikötötték, hogy Barney tényleg végigcsinálja.. akkor mért sült el balul??

kaamir - 2012. 05. 16. 08:56

Erről a Marshall elszívta az utolsó cigijét jelenetről teljesen lemaradtam. Ez kb. mikor volt?

TorrenteXY - 2012. 05. 16. 09:19

Nem értem, hogy valaki hogy lát bele ilyen mélységeket a sorozatba, mikor az nincs ott. A drámai részt nem tudom minek éltetni, mikor ennek egy szitkomnak kéne lennie. Viccesnek. A drámasorozat pedig 40-50 perces formátumban működik normálisan.

Ez inkább egy trainwreck.

Tudom, hogy megszokásból nézni hülyeség, de megszerettem a karketereket, ez van. Attól még lehetne jobb. Sokkal jobb. Ez éven a TAAHM is több poént szállított.

Az pedig hogy ugyanazt ellövik sokadjára, az esküvős jelenetet, ahol össze fog jönni az anyával, inkább csak az írók ötlettelenségére utal. Sokkal csavarosabban is meg lehetne oldani. Egyszerűen már nem tudtak meglepni azzal, hogy Barney és Quinn-el eljegyezték egymást de Robin lett a menyasszony.

Az évad során egyszer leptek meg, mikor kiderült Robinnak nem lesz gyereke, de az is inkább a felesleges drámázásra ment el, nem pedig egy normális poénra.

2,5/10 az évad, mert még nyomokban volt benne poén is.

winnie - 2012. 05. 16. 09:50

megvolt a 40 perced. de attól, hogy te nem láttad a hiányolt viccet vagy a drámai mélységeket, még ott lehetnek, nem?:)

katyvaszlipp - 2012. 05. 16. 10:15

Engem az zavar,hogy miért oldották meg? azt még talán bevette volna a gyomrom,hogy Barney Robint veszi el.legyen. De ehhez minek kellett megkérni a kezét Quinnek? vagy a másik,akkor ne mutatták volna meg Robint menyasszonyként.
Mert így most (nem csak bennem) a totális érdektelenség fogja jellemezni a Barney/Quinn szálat,plusz a majdan bekövetkező Barney/Robin szálat is. Mert mi fog történni? Barney és Quinn (jó esetben) az esküvőjük előtt szakítanak. WTF? ez az érzés el fog maradni,mert tudjuk hogy hát persze, Robin a menyasszony. Barney és Robin összejönnek? WTF? ez az érzés el fog maradni,mert tudjuk hogy hát persze, Robin a menyasszony.
Barney megkéri Robin kezét? WTF? ez az érzés el fog maradni,mert tudjuk hogy hát persze, Robin a menyasszony.

Szóval szerintem ezt nézői szempontból elszúrták. És ez nem csak az én véleményem,én kevesebb vélemény láttam fórumokon,amerre én járok,akik örülnek Robinnak. Persze jönnek a Robin védők,hogy rossz helyen járkálok:D

Most tényleg olyan érzésem van,mint egy brazil szappanoperában, hogy az első részben megmutatják a két főszereplőt,és mindenki tudja,hogy akármi lesz,úgyis összeházasodnak. Ez is ilyen,csak így még jobban beletolták az emberek képébe ezt.

elliot - 2012. 05. 16. 10:22

Amúgy muszáj leírnom,mert kinyitotta tegnap Lily és Marshall a zsebemben a bicskát ezzel a 10 pontos probléma dologgal.

Hát mit képzelnek ezek? Atyauristen. Unalmas, koravén hülyék, akik azt gondolják, attól hogy lett egy gyerekük (ez nagyon-nagyon ritka ám…), attól mindenki élete körülöttük forog és ők mondják meg, hogy más mivel foglalkozhat.

Gusztustalan már ez a szál, már évek óta nagyon idegesít, amikor vidékre költöztek, meg csak a gyerek volt a téma, meg “Marshaaaaaaaaaaall” dehát ez…végképp betette nekem a kaput:D

LnB - 2012. 05. 16. 10:59

Nállam kasza lett idén, sokat gondolkodtam, hogy vajon miért döntöttem így. Engem leginkább Robin, Lily és Marshall zavart leginkább, nagyon rossz irányba vitték őket. Jelentéktelenné, és legfőképp sajnos idegesítővé váltak számomra. Robin és Barney esküvője pedig tejlesen egyértelmű volt. Hiába szólt az évad Robin-ról mikor, én úgy gondoltam hogy abban a karakterben nincs annyi lehetőség, hogy évadot építsenek rá. Megtették, számomra meg is lett az eredménye. Az nyilván egyértelmű, hogy Barney a legnyagyobb figura és nem lehet mindíg rá építeni, de ez nekem nagyon mellé. És a kritikát olvasva, hogy mi is lett a vége. Cseppet sem bánom.

Nema - 2012. 05. 16. 11:04

Nekem hatalmas csalódás volt a finálé. Már év közben is látszott, hogy csökken a színvonal, egyre kevesebb a poén.

Victoria (sokadik) behozását nem ügyes húzásnak, hanem baromi nagy ötlettelenségnek tartom!

A bűvésztrükknél pedig már előre sejteni lehetett, hogy az eljegyzési gyűrű lesz benne. Nagyon időhúzós volt a finálé, és az egész évad.

Kezdenek kifogyni a poénokból, nagyon sok az ismétlés. Talán itt lenne az ideje befejezni, mielőtt még inkább elmegy a nyálas giccs kategóriába.

A Hellokittys dekoráció meg no comment. Ilyen szintű poénok nem valók egy (valamikor) jó sorozatba.

Azt lehet tudni, hogy hány évad lesz még?

tobias88 - 2012. 05. 16. 11:07

Szeretem a sorozatot, de ez az idei úgy 5/10es teljesítmény volt. Romantikus komédiának elég gyenge főleg úgy, hogy az elején is az volt, mondhat bárki bármit. Akkor is volt romantikus szál bőven de poénokkal tűzdelve, ami most már hiányzik. Csak azért nincs nálam kasza, mert a következő évadban a gyerekre lehet nem 1 vicces jelenetet építeni + végre megtudhatjuk (persze hogy az évad végén, vagy még ott se) hogy ki lesz Ted élete szerelme…

Zita87 - 2012. 05. 16. 11:21

“Most tényleg olyan érzésem van,mint egy brazil szappanoperában, hogy az első részben megmutatják a két főszereplőt,és mindenki tudja,hogy akármi lesz,úgyis összeházasodnak. Ez is ilyen,csak így még jobban beletolták az emberek képébe ezt.”

Igen, ebben nagyon igazad, tényleg olyan lett a HIMYM, én is pont ezen gondolkoztam. Megvan a párocskánk, de azért nézzünk végig előtte 200 rész szenvedést.
Ha nem akarnak végleg egy brazil szappanoperává válni, akkor a következő évadban jobb ha elkezdenek sitcomként viselkedni és ténylegesen poénosra venni a dolgot. Barney és Robin lehetnének megint barátok, mint régen, mindenki boldog lehetne, nevetnénk, aztán, amikor már el is felejtetetted h valaha is mutatták Robint mennyasszonyként akkor bumm összejönnek. WTF az ugyan nem lesz, de volt helyette most a fináléban.

Marshall és Lily mindig is fellengzősek voltak, kivéve abban a pár részben, amikor rájönnek h bénák és megpróbálnak nem bénák lenni, de azoknak is mindig az a vége, h igazából ők csinálják jól és a többiek a bénák, akik le merészelték bénázni őket.

Amúgy szerintem van olyan h valakik 7 évig szenvednek egymással, még ha nem is ez a tipikus, de sztem az sem az, hogy valaki 2 hónap járás után megkérje egy sztriptíztáncosnő barátnője kezét, akivel úgy ismerkedett meg, hogy elszedte a pénzét és átverte. De ebbe a sorozatba ne keressünk sok realitást, mert nem nagyon van…

Zita87 - 2012. 05. 16. 11:36

Az, hogy Robin központú az évad, még önmagában igenis lehetett volna jó, szerintem érdekes karakter (volt?) és talán róla tudunk a legkevesebbet, így bőven lehetett volna még újat is mutatni. Bizakodó voltam az évad elején, de egy-két momentumot leszámítva Robin csak passzív részvevője volt az évadnak. Az évad második felében gyakorlatilag már nem is csinált semmit, néha még csak ténylegesen jelen sem volt, csak Ted képzeletén keresztül láttuk. Szóval lehet, hogy Robin központúnak szánták és vmennyire az is volt, de sajnos egyáltalán nem volt aktív résztvevője az eseményeknek, csak a többiek kényszertették bele ilyen-olyan helyzetekbe és ennek megfelelően sodródott az árral. Az érzéseiről meg szinte alig kaptunk visszajelzést.
Úgy összességében Barney irányotította a szálakat ebben az évadban, Ted belekontárkodott Barney “felejtsük el azt is h Robin a világon van” művébe az évad második felében, aztán ennyi. Marshall meg Lily elvoltak a saját világukban újfent, csak mostmár annyira h a többiek életébe nem is avatkoznak.

Zita87 - 2012. 05. 16. 11:43

“Azt lehet tudni, hogy hány évad lesz még?”

Szerintem a következő lesz az utolsó. Az esküvő és az anya megismerése 2013-ra lesz (legkésőbb) esedékes. Illetve CS is mostanában úgy nyilatkozott h a 8. évadot az utolsóként emlegette. Viszont ilyen nézőszám mellett nem tudom be akarják-e fejezni. De ha nem azt csak a történet szétbarmolásával tudnák megtenni vagy ha szánnak 1 (ennél többet nem hiszem h megélne) évadot Tedre és az anyára és h mi lett azután h megismerkedtek.

zoknimanó - 2012. 05. 16. 14:07

Azt hiszem csak egy dolgot szeretnék hozzáfűzni az egészhez (aztán lehet belelendülök).
Szóval: Furcsálom, hogy egy csomó ember amiatt mondja, hogy nem nézi tovább a sorozatot mert lehet tudni a végét. Mármint biztosan tudjuk, hogy a végén Ted végre találkozik a nagy Ő-vel, és azt is hogy Barney és Robin házasodnak össze. De nagy valószínűséggel ezt a gyereke eddig is tudták, csak mi nézők nem voltunk benne teljesen biztosak.
Nekem erről az jut eszembe mikor a Nagymamámat kérdezem arról, hogy hogyan ismerkedett meg a Nagypapámmal, vagy Anyukám milyen volt fiatalon…stb. Mert hát tudom, hogy hogyan alakult az életük mikor már én is benne voltam, de mindig olyan érdekes meghallgatni azokat a történeteket amik születésem előttiek. Az emberek változnak, és tulajdonképpen ez a sorozat is arról szól, hogy mik azok a pontok amik jelenőség teljesek Ted vagy a csapat számára.
Arról persze már értem, hogy mért folyik a vita, hogy ez jól vagy rosszul van megjelenítve. De nagyon nem mindegy, hogy valakik milyen körülmények között ismerkedtek meg. Hogy vajon tényleg az igazit találja meg az ember vagy csak ráhúzza a “szerelem lepedőjét”, mert már annyira akarja.
Szóval én szeretem látni annak a vonalát, hogy hogyan alakulnak át élethelyzetek, személyiségek… stb.
Persze sokakat zavarhat, hogy ők egy felhőtlen szórakozásra vágynak nem pedig drámázásra, vagy éppen romantikázásra. Kicsit szerintem is kicsúszott a sorozat az eredeti medréből, mert néha túl maníros az egész, túlzó és ripacskodó, máskor meg komoly tanúságokat akar közölni, és ez a kettősség ellentmondásokat szül bennem. Más a helyzet komikum mint az hogy nyakatekerten muszájból kell viccessé tenni valamit. A finálé amúgy nekem tetszett. Én szeretem Robin karakterét, bár lehet hogy ha csak ebben az évadban ismerem meg akkor nem tetszene, de az előzményekkel együtt nézve én szeretem a karaktert. Az esküvői ruha borzalmasan állt rajta, mintha befáslizták volna. Az évadnak az első 10-14 része tetszett, de aztán lefelé ívelt, én is éreztem az erölködést.
Remélem a következő évadban jól felépítik, hogy hogyan talál végül egymásra Robin és Barney, de ezt nem feltétlenül úgy kéne megcsinálni, hogy minden róluk szól, de azért remélem nem megint az utolsó részben jönnek rá, hogy ja amúgy mi mégis szeretjük egymást, mert akkor előre látom, hogy az egész évad egy rétestészta lesz. Haladjanak szépen az események, Marshal dolgozzon, Ted építkezzen barátnőzzön…stb. Mert az életben sem csak Bárok meg Szerelmek vannak. No ennyi!

Giggsy - 2012. 05. 16. 14:46

Olyan nagyon sok idejük már fizikailag nincs az anya behozására. Ted lánya 2030-ban olyan 16 körülinek tűnik, magyarán 2014-ben meg kell születnie, tehát 2013-ban már Ted-nek és az anyának együtt kell lennie. Most ugyebár a 2012-13-as szezon következik. Már így is túl sokáig húzták ezt a szálat. Amúgy szerintem az évad elején volt egy-két jó rész, meg itt a végén amelyikben Barney kijár az utcára szellenteni, de aztán kábé ennyi. Egyszerűen kimerül a széria, a karaktereket pedig kompletten leépítették. Ted az évek során kedves fickóból szánalmas irritáló figurává vált. Marshal és Lilly unalmasak és fáradtak, ráadásul a legerőltetettebb poénok középpontjában mindig ők állnak. Robin is hogy lett már egy vagány belevaló csajból egy ilyen, eeeh figura? Egyedül Barney az aki ér valamit a sorozatból, szerintem az ő karaktere tartja itt a nézők legalább felét.
Fel nem tudom fogni, hogy a sorozat eleji humor-romantika-dráma 65-25-10-es arányát miért kellett elvinni olyan 40-30-30-ra, ráadásul úgy, hogy a humor nagy része fáradt, erőltetett. Tetszik vagy sem, egy sitcomon röhögni akar az ember, nem mély lelki drámákkal foglalkozni. Ha drámát akarok nézni, akkor a Closer-t indítom el, nem a HIMYM-t.

schmosby - 2012. 05. 16. 15:17

szemétség

ROBIN + TED!

winnie - 2012. 05. 16. 15:21

az első kommentek között lévő linket végre elolvastam és érdekes dolgok vannak benne.

SPOILEREK

az talán nem annyira spoiler, hogy quinn még az első részben szerepelni fog, ami folytatása lesz a finálénak. de utána 4 hónapot ugranak.

plusz utalnak rá, hogy robin kapni fog egy új pasit

és arra is, hogy nem az esküvő, vagyis anyuval való találkozás lesz az utolsó rész, vagyis, hamarabb el fog jönni, hiszen meg akarják mutatni, hogy barney és robin mihez kezd egymással.

sanyi88 - 2012. 05. 16. 15:55

Vajon spin-off várható? How I Met Your Father?

NitRo - 2012. 05. 16. 15:57

Én abban reménykedek, hogy kettős esküvőről van szó, ahol Barney elveszi Quinn-t és Robin mit tudom én kit…

Jeol - 2012. 05. 16. 17:08

spin-off lesz…how i met your writer… arról fog szólni, hogy robin összejön az írókkal, és még érdektelenebb lesz a sorozat

cathy - 2012. 05. 16. 17:11

SPOILER

Szerintem adta magát a Barney-Robin esküvő, bár szerintem is lehet ügyesebben operálni ezzel a szeret-nem szeret témával, a HIMYM esetében ez esetlenül jön ki. Mert nincs relevanciája, hogy hirtelen meggondolják magukat az utolsó pillanatban, bár a “Mi lenne ha?” párbeszéd kettejük közt a végén szerintem helyes volt. A Ted és Victoria szál izgi, bár ha az esküvőn találkozik az anyukával (aki egy ideális világban Zooey Deschanel lesz, vagy senki más, az éneklő kajás, sportoló robotos belső infó után pláne:-D:-P) akkor a Victoria dolog nem lesz hosszúéletű.

Gigi - 2012. 05. 16. 17:43

Először is: tényleg jól gondoltam, hogy ki fogja írni a finálékritikát :D
És meg kell mondanom, részemről fejen találta a szöget, nagyon tetszett :)
GiGi: Tetszik a neved :D
Na, akkor a finálé… Röviden és tömören annyit mondanék, hogy bár lehetett volna jobb is, nekem tetszett. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy az eddigi legjobb finálé volt a sorozat történelmében, pont azért, amit egy-két hete a kibeszélőben írtam: mert ez a két rész mindenkiről szólt. Nem csak egy fix történés köré épült, ami leginkább az átívelő szál lezárása volt, míg a többiek körülötte ténferegtek egy körítésképp megírt történetre koncentrálva. Itt mindenkiről esett szó, mindenkire jutott tíz perc, mindenki életéből láttunk egy fontos epizódot. Ez az eddigi finálékban nem volt jelen, és most örültem, hogy így rendeződött. Mert minden főszereplőnek tudtam örülni, tudtam drukkolni egy adott pillanatban, és igazán jó érzéssel álltam fel mellőle. Az emlékezetességét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy amikor kicsivel később a húgommal néztem meg, és felirat híján én fordítottam neki, hogy mit mondanak, szinte minden mondatra emlékeztem, nem is volt nehéz darálni a szövegüket :)
Érdekes, sokan itt azt mondják, ezzel elrontották az egész 8. évadot, szerintem viszont pont ez a lépés teszi ígéretessé. Egyrészt, mert érdekel, hogy hogy fogunk eljutni odáig, még ha már tudjuk is a végkifejletet – Erről szól a sorozat, emberek!
Másrészt, megnyugtattak a favorizált párommal kapcsolatban, ennek pedig örülök. Valljuk be, ha lineárisan haladnánk, és nem tudnánk, hogy Barney megnősül a 6. évad óta, sokkal kevesebb izgalmat, mondhatni semmi izgalmat nem tartogatott volna a 7. évad. Így viszont nem csak feldobták, de még sorsszerűvé tették a kiszámítható szerelmi történetet, hiszen tudjuk, hogy Robinnak ott kell állnia az oltárnál, ja és mellesleg a végén Ted is megismeri a feleségét. Na EZ lenne erőltetett! Ez így tökéletes, ez az esküvői dolog pedig egy kiváló ötlet, és tetszett a rejtélyessége, tetszettek az utalások, amiket időközben szándékosan tettek – és amiket mi láttunk bele, ezek mind hozzátettek a sorozathoz. Én is szívesen emlékszem vissza az első Agatha Christie-regényre, ahol a megoldás jutott eszembe elsőként, és aztán már csak a nyomokra kellett odafigyelnem, és összerakni a képet, de nekem inkább tetszett, hogy rá tudtam jönni, ahelyett, hogy elkezdtem azon apellálni, hogy milyen kiszámítható is volt. Mellesleg az én osztálytársaim például szentül állították, hogy Quinn lesz a feleség. Kb. ennyire volt kiszámítható.
És igen, Robin kapni fog egy új pasit, ez meg a másik. Szerintem az egész 8. évad körülbelül a 2. évados Marshallhoz és Lilyhez lesz hasonlítható – Volt, aki nem tudta pontosan, hogy összeházasodnak? Akkor most ez kiszámítható? Persze, de így van jól. Viszont a teljes második évadnak anno úgy ültem neki, hogy a következő rész akár az a rész is lehet, amiben végre egymásra találnak, így még jobban örültem a 2.7.-nek. Így lehet a 8. évaddal is. Tudjuk, hogy az egyik rész lesz az a rész, de, hogy melyik, azt nem. Külön jó lesz olvasni az ismertetőket, spoilereket, mert tudom, hogy közel járunk hozzá. Ez még külön rá is tesz egy lapáttal, inkább.
Mellesleg 8. évad 10.-12. részre teszem, hogy Barney és Robin újra összejönnek, bár az is lehet, hogy kicsivel korábban, hiszen az évad végére már az esküvőn leszünk, de igaz, kicsit gyorsabban eljuthatunk a lánykéréstől hozzá, mint anno Marshalléknál, hiszen, ahogy elnéztem, nem lesz a “tökéletes menyasszonyi ruháról” szóló epizód (gonoszkodom, annyira nem volt szörnyű :D), viszont az “esküvői pánik és társai” című részt ezzel a párossal egészen biztosan előadják majd.
Őszintén szólva nem is lenne reális, ha Robin rögtön a 8. évad elején, amint megtudtuk, hogy ő a menyasszony, ráébredne, hogy még nincs túl Barneyn. Erőltetett lenne, ennyit aláírok. Ezért kell az új (régi?) férfi, akit behoznak neki, hiszen ő tényleg úgy érzi, hogy túl van rajta. Aztán szépen, fokozatosan, egy-két részenként látni fogjuk a diszkrét alapozását annak, hogy hogyan is jutnak el az oltárig. És a midseason a legalkalmasabb arra, hogy ezt a tetőpontig (fordulópontig) vihessék. Nem hinném, hogy Quinnek komolyabb szerepe lesz a 8. évadban, ő is mostmár csak a “másik nő”, de ugyanígy, nem hinném, hogy Robinnak szerepe lesz Barney és Quinn szakításában. És majdhogynem biztos, hogy nem tudatosan játszik szerepet. Tetszett a jelenet a 7.24. végén, amikor Barney felkínálta Robinnak, hogy szökjenek meg, persze leginkább poénként, azért jópofa volt, ahogyan eljátszottak a gondolattal, és szintén nagyra értékelendő volt Barney részéről, hogy rögtön megérdeklődte szinte kertelés nélkül Robintól, hogy zavarja-e a dolog, és bár így leírva nem, akkor abszolút jóindulatúan hatott a kérdés, egyáltalán nem úgy, mintha az várná, hogy Robin kiböki, hogy igenis zavarja, persze kicsit keserédes volt a jelenet, de ettől még tetszett, és külön hangulatos volt a zenével, ami alatta ment, ez is hozzátett egy kicsit a hangulatához, amellett, hogy egy valós szöktetést is láttunk, Ted részéről, ami pont a fordítottja volt a történteknek, így jobban belegondolva… (mindjárt kitérek Tedre és Victoriára)
A 8. évadra pedig (és bár a “fő attrakció” azt hiszem, ezúttal nem Barney és Robin lesz, ők csak egy mellékszálként, már valamivel erősebben, mint idén, szép lassan eljutnak az esküvőig, és ez így szép és jó. Ez a másik, amiért örülök, hogy felfedték – Így most talán kaphatunk egy kissé Ted-centrikus évadot, régi szokás szerint az igazi keresésével a fókuszban) rengeteg lehetőség van Barney és Robin összehozására, hiszen maradt bőven kiaknázatlan rész a témában, már egy párszor felütötték maguknak a labdát ezekkel a tömény giccs dialógokkal, amiket levágtak a 7.10.-ben, érdekes lesz látni, hogy megy tönkre Barney eljegyzése (az első négy részre teszem, talán rögtön a 8.1-ben), és kíváncsi vagyok az új szerelmi szálra Robint illetően. Illetve, hogy ki ébred rá előbb, hogy szereti a másikat, én Barneyra tippelek, de igazán elkéne a változatosság, és a későbbiekre vonatkozóan pedig kíváncsi vagyok a lánykérésre, bár tetszett Zita ötlete, miszerint Robin kérné meg Barney kezét, azt hiszem, ennyi szenvedés után ennyi tényleg kijárna, és sokkalta megindítóbban hatna. (mint Monica és Chandler a Friends-ben, ott is nagyon tetszett a jelenet, amikor Monica letérdel, és megkéri Chandler kezét, megindító volt, ha valami ilyesmit előadnak itt is, hát nem bánom :D)
Kár már most azt találgatni, hogy hogy megy fuccsba az esküvő, hiszen még az is nagyon távol van, hogy egyáltalán az esküvő gondolatával elkezdjenek foglalkozni a karakterek.
Az nem tetszett a menyasszony megmutatásánál, hogy először csak a tükörben látszott, az arca ugye kitakarva, de így teljesen tönkrement a pillanat, amikor meglátjuk, hogy Robin az, most volt, aki nem vágta le már abban a pár másodpercben, amíg nem láttuk az arcát, hogy ő az? Ha csak időközben nem lett vámpír, esély se volt rá, hogy bárki azt higgye, hogy Quinn lesz az.
A 7.23. humorilag jobban tetszett, Marvin Wait for it Eriksen igazán aranyos volt, mindemellett, tetszett az ajtó története (én arra tippeltem, hogy az italokat tartják odabenn, de úgy is poénos volt, hogy végül csak Marshallt akarták megijeszteni), és az összes többi sztori is jó volt, amikor látszott, hogy hogyan kapcsolódnak össze a történetek, például, hogy ugyanazt Ted úgy mesélte, hogy Barney elcsúszott egy banánhéjon, Robin úgy, hogy Barney megmentette egy nő életét, csak nézőpont kérdése :D
Egyedüli negatívum, amit fel tudok hozni, az Lily apja volt, és ahogyan elbánt vele. Abszolút lelketlen a dolog, persze tudom, hogy Lily nem viszonyul jól az apjához, de ezúttal tényleg csak segíteni akart!
Viszont szerintem a következő epizód, amit Jennifer Hendriks fog írni, Robin apjáról fog szólni, összehasonlítva a korábbival, itt is előjött az apa-téma, ez a szál meg kifejtetlen, pedig lehetne még egy pár csavar Robin múltjával kapcsolatban, ez is olyan Joker, mint Barney munkája (tuti tikosügynök! :D): biztos, hogy egyszer felfedik, és meglepő lesz, megemlítik olykor-olykor, de közismerten homály fedi. (persze az írót csak ötlet-szinten hoztam fel, nem hinném, hogy bármilyen összefüggés lenne a részekben felmerülő témák, és az író között, csupán érdekesnek találtam, hogy valahogyan ez Jennifer Hendriks esetében mindig felmerül.)
Onnantól, hogy Marshall megérkezett, némileg felgyorsultak az események, ezt nem értettem, illetve valamennyire mégis, nem akartam végignézni egy szülést, de szerintem már úgy a felénél be kellett volna futnia, hogy időileg arányos legyen. (és látszott, hogy Alyson Hannigan terhes a 2. részben)
(az első történetnél bírtam, amikor a két taxis összeverekedett, Cobie Smulders pedig alig bírta visszafogni a mosolyát :D)
És nagyon tetszett a 7.24.-es Ted-szál.
Végre túllépett Robinon, ráadásul nagyon szerettem Victoriát már az első évadban is, utáltam, amikor Robinnal megcsalta, pedig Victoria számára a tökéletes nő, ez nem titok, és mostanra talán az univerzum akadálya is elhárulni látszik…
És hiába kövérkés egy kicsit, Williams és Radnor remekül mutatnak együtt. Úgy örültem, amikor mondta, hogy elhagyták a templomot, és végül “elhajóztak a naplementében”… :D Ted végre kilépett a szánalmas balfék skatulyából, amiben egész évben leledzett, és végre talált egy nőt, akinek még kell is, anya ide-vagy oda, Victoria marad a kedvencem a barátnői közül. Nagyon örültem neki, hogy visszahozták, mondhatni egy szám alatt bemutatták a két páros történetének ideiglenes befejezését, akiknek az egész sorozat alatt szorítottam, azután persze a folytatás három hónap múlva gondolom nem lesz hasonlóképp rózsás, de nem látom akadályát annak, hogy Victoriát még benntartsák egy fél évad erejéig a sorozatban, bár feltehetőleg már a 8.1.-ben szétmennek… Kár, de közeledik az anya, és végezetül egy év múlva ilyenkor már talán az arcát is meglátjuk (Hiú remény, mi?)…
Biztos vannak fix témák, amiket körbejárnak majd a 8. évadban, amire idén nem jutott idő, pl. biztos vagyok benne, hogy visszatér Barney apja, remélem, hogy behozzák Robinét, érdekes fordulat lenne, nyilvánvalóan kapunk majd egy jó adaggal az újdonsült szülőséggel járó nehézségekből, a’ la Lily és Marshall, de ezúttal már tényleg csak egy töltelékként. És nagyon a 8. évad elején kapni fogunk Quinnből és Victoriából így búcsúzólag, valamint kíváncsi vagyok, hogy milyen új szerelmi szálat írnak Robinnak, és, hogy miképpen reagál rá Barney, hiszen ő szerintem még csak nem is hiszi, hogy túl lenne Robinon, és így már mi se hisszük, ha tudjuk, hogy egy évvel később elveszi.
Na, a véleményem dióhéjban ennyi lenne a 7. évad fináléjáról, aztán kíváncsian várom a következőket. (Vajon 17-én, vagy 24-én fog debütálni az új évad, ki tudja? -vagy ki mit tippal?)

katyvaszlipp - 2012. 05. 16. 18:00

“2. évados Marshallhoz és Lilyhez lesz hasonlítható – Volt, aki nem tudta pontosan, hogy összeházasodnak? Akkor most ez kiszámítható? ”

De ők eleve együtt voltak,esküvőt terveztek…nyilvánvaló volt hogy sor is fog rá kerülni. de még őket se mutatták be előre az oltárnál…

“Az nem tetszett a menyasszony megmutatásánál, hogy először csak a tükörben látszott, az arca ugye kitakarva, de így teljesen tönkrement a pillanat, amikor meglátjuk, hogy Robin az, most volt, aki nem vágta le már abban a pár másodpercben, amíg nem láttuk az arcát, hogy ő az?”

Sztem mindenki levágta,mert jellegzetesen nőietlen a csaj.

“(és látszott, hogy Alyson Hannigan terhes a 2. részben)”

jaja,amikor felállt a babával a kanapéról,teljesen látszott,hogy bizony nagy a pocakja:)

A finálé egyébként tetszett,amíg meg nem mutatták Robin menyasszonyi ruhában. ha lett volna egy pisztoly kéznél a csövét a számba helyeztem volna,még úgy is,hogy 95%ra biztos voltam benne,hogy ellövik a sorozattörténelmek legnagyobb,és legelbaltázottabb közhelyét.

8.évadra meg remélem előkerül Ted felesége,jó lenne már megtudni,hogy is néz ki.

Gigi - 2012. 05. 16. 18:44

“De ők eleve együtt voltak,esküvőt terveztek…”
5.7., csak ennyit mondok arról, hogy Barney és Robin ne terveztek volna esküvőt.
Amúgy először csak a komment alját láttam meg, miután letekertem, hát egyből levágtam, hogy ezt csakis katyvszlipp írhatta :D
“A finálé egyébként tetszett,amíg meg nem mutatták Robin menyasszonyi ruhában. ha lett volna egy pisztoly kéznél a csövét a számba helyeztem volna2
Na, ez csak egy sorozat, ne fontolgass öngyilkosságot, csak azért, mert nem rontották el a jól felépített dolgokat egy meggondolatlan cliffhangerrel :)
“ellövik a sorozattörténelmek legnagyobb,és legelbaltázottabb közhelyét.”
Ó igen, minden sorozatban ez van! Bemutatnak két évre előre egy esküvői jelenetet, amihez hozzákötik a sorozat címszereplőjének felbukkanását, és csodák csodája, még a házasulandó felek is az egyik legtöbbet fejtegetett szerelmi szál résztvevői! Úristen, hát, ha még egy sorozatnál végig kell néznem ezt az óriási közhelyet, hát én esküszöm, felhagyok a sorozatnézéssel!
Na ne szórakozzunk. Egy dolog, hogy azt kaptuk, amit vártunk, és egy másik dolog a közhelyesség, ez az egész ötlet nem volt az, és nem tudom, hanyadszorra írjam le, hogy ez egy logikus döntés volt…

Desperate HOUSEwife - 2012. 05. 16. 18:53

Érdemes tényleg elolvasbi hozzá a mostani készítői interjúkat “it had to Robin, there was no other way”, meg társai, el volt ez döntve jó előre. És az is kiderül belőlük, hogy nem átverés, nem megtévesztés, nem szórkoznak most azzal, hogy az igazságnak csak egy kis szeletkéjét ismerjük, és még lesz egy nagy csavar, hogy mondjuk Barney és Robin nem egymáshoz, hanem másokhoz mennek hozzá ugyanazon a napon és helyen, stb.
Nekem tetszik, hogy ennek kapcsán most nem sejtelmeskednek, kimodnták, hogy az esküvő megtörténik, közzük történik meg, bár “nem lesz egyszerű”. Igen, most megtudtunk egy elég nagy fajsúlyú információt a csapatról, de annyi érdekes dolgot ki lehet még bonatni ennek kapcsán, hogyan jutottak el oda, miért nem volt egyszerű, többiek reakciója, a házasságuk utána (a Trilogy Time-ban a jövőben játszódó jelenetben nem véletlen takargatja Barney a gyűrűs kezét, ezt is megtudtuk) , meg persze az is érdekes, hogy mior is van az a “little ways down the road”.

katyvaszlipp - 2012. 05. 16. 19:02

Sztem közhelyes volt.és nem illett bele a sorozatba.
Logikusnak sem nevezném,maximum akkor ha összeillenének. de marshallhoz is jobban illik Robin,mint Barneyhoz,nem is értem ohgy találták ezt ki.
Itt annyiról van szó,hogy a készítők nem akartak egy 6. “állandó” szereplőt. slussz.persze bele lehet látni,hogy ez így volt felépítve régóta,persze. de szerintem csak ez az egy magyarázata hogy Robint adják össze Barneyval. Szóval a kényelem.
Azt én se gondolom,hogy itt maradna bármiféle fordulat ez ügyben,szerintem nem lesz semmi,marad ez a legkézenfekvőbb,egyszerű megoldás.

Mostmár nem is érdekel,csak találjanak már Tednek egy nyomorult feleséget,mert “kicsit” vicces hogy még a két legnagyobb házasság és kapcsolatellenző is ellőbb találja meg a boldogságát mint az,akiről szólnia kéne a sorozatnak.
A 8.évad fináléjánál nem húzhatják tovább a dolgot,de mivel úgy gondolom nem a fináléban lesz a Robin-Barney temetés,hanem előbb,így már Ted is előbb “találkozhat” a későbbi asszonykájával.

Rannak - 2012. 05. 16. 20:28

Gigi, imádom, hogy ennyit írsz.:D Viszont kövérkésnek nevezni Victoriát????!!!!
(Épp keresni akartam egy képet róla, ahol bizonyítottan nem az, amikor rátaláltam egy képre, ahol a testvérével van, aki nem más, mint A tizedik királyság Virginiája, Kimberly Williams! Tök örülök ennek a rájövetelemnek.:D)

Szerintem elég átlagos rész volt mindkettő, én nem vagyok megelégedve az évaddal, nagyon időhúzósnak tűnt nekem, kb 3-4-5 rész volt, ami igazán lekötött, az pedig az, amikor Robin és Barney lefeküdtek egymással, a Norával való szakítás, és a majdnem újra összejövetel by Barney + Robin, az, amikor Robin meséli, hogy nem lehet gyereke, majd a Trilogy Time – Star Warsos rész. Több most nem is jut eszembe.

A mostani részek… igaziból nem voltak olyan kiemelkedőek, Victoriának örülök, bár fura, hogy újra feltűnt, de Tednek ő volt a legaranyosabb barátnője, vele illik össze a legjobban, de ez a haj most nem volt túl előnyös számára, és amikor Robinnak Ted azt mondta, hogy szeretlek, akkor volt egy olyan anyus bevágás, hogy Ted az anyjuk előtt Robinnak mondja, hogy szeretlek, ergó nem lesznek együtt szerintem sokáig, pedig én örülnék neki. Fogalmam sincs, hogy milyen lehet majd az anyuka, de nagy fába vágták a fejszéjüket, hogy ennyit várakoztatnak meg minket az írók, mert nem igazán tudnak meglepetést okozni, mert már egy csomó sztár megfordult (oké, annyi messze nem, mint a Jóbarikban), de sok, és sok nagyon szép nő… ha Victoria lenne az anyuka (aki nagy valószínűséggel nem lesz), örülnék neki, mert őt ismerjük, és számomra mindig nagyon szimpatikus volt. Csak nem felel meg a sárga esernyőnek, a közgáz tanulásnak…

A vége pedig… Robinnak és Barney-nak együtt kell lenniük. Egyszer már voltak együtt, akkor nem működött, mert akkor még mindketten tök önzőek voltak, azóta Barney kapott két nőt is, velük fejlődött, de Robin is, és most már méltó párjai tudnak egymásnak lenni. Emlékezzetek, hogy annó még kinevették, amikor Lily és Marshall azt mondta nekik, hogy a kapcsolat érdekében félre kell tenni az egódat a szerelmetekért. Ma már nem tennék ezt. Bár ez a rájövök, hogy mégis kellesz, meg ilyenek néhol kicsit erőltetett fordulatok, annó a Jóbarátokban természetesebb volt Rachel és Ross kapcsolata.
Quinn lánykérése nagyon tetszett.:D De jó, hogy nem ő a leendő Mrs Stinson. Quinnt nagyjából 10 rész óta ismerjük, ha nem kevesebb, és nem nagyon mutatták be nekünk az ő személyiségét, valójában nem csináltak semmit Barney-val együtt, mint hogy összejöttek, jó gyorsan összeköltöztek, majd előre lépett a kapcsolatuk azzal, hogy mernek egymás előtt szellenteni (-.-), végül Barney amiatt nyafog, hogy nem akarja, hogy Quinn sztiptiztáncos legyen. Ennyi az ő történetük.
Ellenben Barney és Robin között mindig volt valami.
Barneynak és Robinnak múltja van. És millió apró jel, ami mutatta, hogy végül ők fognak egymás mellett kikötni. És ha számítani lehetett rá? Kit érdekel, minden sorozatban van olyan páros, akinek drukkol az ember, és nyilvánvaló, hogy végül együtt lesznek.:) Bár számomra csak a 3. évad óta nyilvánvaló.

Amit még félig OFF-ként hozzátennék, hogy én még az első HIMYM nézéseim legleglegelején kicsit sajnáltam, hogy végül Barney és Robin megházasodik, de nem azért, mert ők ketten együtt vannak, hanem mert vannak párok, akik papír nélkül is boldogok, és realisztikus lett volna, hiszen Robin annyira ellenezte annó a házasság intézményét. Meg az sem lett volna számomra gond, ha Barney örökké ilyen minden héten 2-3 új nő, bemutattak volna a világnak, hogy ilyen életmód is létezik, fogadd el, ő választotta, bár őszintén, Barney karaktere egy cseppet sem izgatott addig, amíg össze nem jött Robinnal, nem tudtam, hogy valójában ő a sorozat sztárja, akit a legtöbb néző szeret. De nem bánom, hogy így alakult, azért valamiért örülök, hogy Robin változatlanul nem vágyik gyerekre, pedig én 100%-osan gyerek és házasságpárti vagyok.:)

Neton - 2012. 05. 16. 21:42

Ez alapján nálam már örökre kasza marad a sorozat. Kár érte.

cathy - 2012. 05. 16. 21:47

Azért ez számomra nem volt egyértelmű. Nekem is volt egy olyan érzésem, hogy Robint hozzápróbálták mindegyik fiúhoz (ha azt vesszük még Marshallhoz is a lamantinos részben:-D) és Barney-val volt meg a kémia. Azt aláírom, hogy Barney Robin mellett volt a legjobb, Nora és Quinn mellett kezdett kifulladni, és ugyanígy értelmetlen volt megint a Ted-Robin szál, ezért volt furcsa a végén ez a csavar megint, abszolút felesleges volt, inkább lehetett volna kifuttatni egy Robin dobta Barney-t Kevinért, hát kölcsönkenyér-effektusként Barney dobja Robint Quinnért, és a végén mindkettő levonta volna a tanulságot, majd irány az oltár. Így is szerencsétlenül festett volna, de nem annyira, mint így. Ettől függetlenül tetszik ez a befejezés;-)

cathy - 2012. 05. 16. 21:49

Na ezt jól megírtam:-D Szóval ÚGY is szerencsétlen lett volna de nem annyira, mint ÍGY

casillas - 2012. 05. 17. 00:05

kaamir: az utolsó cigi nem a fináléban volt, hanem a 7×22 utolsó másodpercében :)

liliness - 2012. 05. 17. 01:40

én vagyok az egyetlen, akinek szimpatikus volt a Quinn-Barney páros? a csaj tök vagány, tényleg nagyon illik Barney-hoz, ugyanolyanok.
mellesleg a sztriptízes poén láthatóan kifogyhatatlan volt.
szóval én sajnálom, hogy nem őt veszi el, annál is inkább, mert Robin számomra pont ebben az évadban lett hihetetlenül antipatikus (eddig se rajongtam érte, de nem utáltam).

katyvaszlipp - 2012. 05. 17. 07:14

Liliness,nem te vagy az egyedüli,sokan vannak. nekem főleg a fináléban lett szimpatikus a csaj,és ezzel együtt a Barneyval való kapcsolata.

wohl - 2012. 05. 17. 09:14

Egyetértek az elégedetlenekkel, nekem kicsit súlytalan volt a kétrészes finálé, sőt, még egy furcsa ellentmondás is zavar benne. Mert ugye Robin leosztja a magas lóról, hogy miért nem találja meg Ted az igazit, hiszen pl. ő maga (azaz Robin) is már a kapcsolatuk elején leszögezte, hogy bizony nem akar megházasodni, erre természetesen azzal ér véget az évad, hogy azért mégis. Ezt akkor most hogyan? Másrészt pedig az okfejtés nyomán ideálisnak találtatott Victoria éppen az esküvőjéről szökik meg (teszem hozzá, hogy a >Nem látom a bal kezét< vagy valami hasonló poénon még másodjára is felnevettem), szóval ha Ted annyira hallgatna Robinra, akkor emiatt rögtön ki kéne zárni Victóriát is a potenciális feleségjelöltek listájáról, de mégsem, inkább elautóznak a naplementébe. (Mondjuk ez az egész talán úgy kerek, hogy az írók is ezzel akarják sulykolni azt, hogy nem Victoria az anya.)
Ezen felül kicsit zavart, hogy már két évada húzzák a 'Ki lesz Barney felesége?' kérdést, és úgy derül ki, hogy kb. akármelyik rész végén bevághatták volna Robint befáslizva (ezt a szót kerestem, köszi zoknimanó!), annyira nem éreztem helyén az utolsó jelenetet.
Végül pedig Robinnak még van egy köre a csúnya inges pasival (azt hiszem a 6×21 Hopeless részből), biztos azzal a sráccal kell még szakítania, hogy a helyükre kerüljenek az utalások, de nekem ez már kicsit kötelezőnek tűnik.
Mindezek ellenére eszem ágában sincs kaszálni a sorozatot, annyira azért nem volt rossz:)

Rannak - 2012. 05. 17. 10:01

A csúnya inges pasi másik sorozatot kapott, így ő már nem lesz benne, helyette hozták Kevint Robinnak.
Egyébként így belegondolva a 22 részben Ted még nagyban nem volt túl Robinon, és a rész azzal zárult, hogy a gondolatabeli Robin azt mondja, hogy “szereti meg szerezz vissza”, vagy valami hasonlót, de nem volt valójában semmiféle ilyen megbeszélés kettejük között, a 23-as részben Ted azt mondja, hogy túl van már rajta.

cathy - 2012. 05. 17. 11:40

Úgy is meg lehetett volna oldani pl, hogy az évadzáróban már az anyukát mutatják arc nélkül, mondjuk az esernyővel, és akkor tuti a befejezés, mert mindenki rohadtkíváncsi már erre a karakterre:-D Nem tudom ki hogy van vele, de egy évadot nagyon megérne a Ted-Mother kapcsolat, mint Marshall és Lily esetében első-második-harmadik évadban, azok voltak a legjobb jeleneteik, kisebb döccenők, összeveszések, estébé, így is baromi izgalmas lenne. Annak nincs logikája, hogy egy sorozatfináléban megmutatnak valakit, akihez hozzá sem szokik a néző, hogy na ő az anyátok. Plusz baromijónak kell lennie a karakternek, hogy az eddig megismert Ted mellé egyértelműen beilleszthető legyen.

Zita87 - 2012. 05. 17. 13:22

“még egy furcsa ellentmondás is zavar benne. Mert ugye Robin leosztja a magas lóról, hogy miért nem találja meg Ted az igazit, hiszen pl. ő maga (azaz Robin) is már a kapcsolatuk elején leszögezte, hogy bizony nem akar megházasodni, erre természetesen azzal ér véget az évad, hogy azért mégis. Ezt akkor most hogyan?”
Szerintem ezzel arra célzott, amikor anno az első évadban megmondta, hogy nem akar megházasodni és gyerekeket, de Ted csak azért is üldözte. Azóta ez nyilván változott, hisz Ted újabb szerelmi vallomása is ennek kapcsán jött elő, hogy Robin bevallotta h készen áll a házasságra. Mostmár “csak” azért nem akar Tedtől semmit, mert nem szereti.
Hogy Robin miért javasolta h szöktesse meg Victoriát azt én se tudom (odáig még oké, h keresse meg, de utána nyilvánvaló volt h ő is egy tévedés lesz). De szerintem Robin már úgy volt vele h bárkivel összeházasítaná csak szálljon már le róla, meg úgy unblock fejezze be ezt a szánalmas vergődést (plusz lehet helyre akarta hozni h anno elcseszte a kapcsolatukat).

flúgos - 2012. 05. 17. 13:45

Hm, hát nekem nem tetszett. Ahhoz már hozzászoktam, hogy nem nevetek részenként egy mosolygás, már számtalanszor el akartam kaszálni a sorozatot, de itt ragadtam. Nekem egyébként is a legkívülállóbb személynek Robin tűnik, és őt is kedvelem a legkevésbé, sőt kimdontottan nem bírom. Így hát érthető, hogy nem tetszett.

Végre találtak Barney mellé egy olyan nőt Quinn személyében, akiről elhittem azt, hogy meg tudja fogni. Kellőképpen kemény, és hasonló karakterű csaj, mint Barney. Reménykedtem benne végig, hogy most nem lesz ez a fordulat, várható volt, nah de akkor is..Ráadásul, mikor a tükörből mutatták Robint azt hittem a hátát látom, majd most itt a képen is olyan mintha ki lenne tekerve a nyaka. (Hol a melle?) :)

Gigi - 2012. 05. 17. 14:40

“A tizedik királyság Virginiája, Kimberly Williams! ”
Komoly? :D Nee… :) Részemről ez a nap információja, hálás köszönet érte :D
“Plusz baromijónak kell lennie a karakternek, hogy az eddig megismert Ted mellé egyértelműen beilleszthető legyen.”
Szerintem inkább a színésznőnek kell baromi jónak lennie. Egy kicsit dilis, de szerethető karaktert kell eljátszania, akinek egyben van egy romantikus oldala is, és némi titokzatosság lengi körül… És mindemellett még szép is, és remek kémia van Radnor és közte. Nem lesz egyszerű casting, a szövegeit ennél sokkal könnyebb lesz megírni. (a 100. részig eljátszottam a gondolattal, hogy esetleg az anya erősen túlsúlyos lesz, merthogy lássuk, hogy Ted mégiscsak a személyiségéért szerette meg, de persze felteszem, semmi ilyen jellegű probléma nem adódik majd vele kapcsolatban)
Mellesleg nem azt a lépést kell szidni, hogy Robin és Barney összejönnek, hogy ez kiszámítható, és elbaltázta a sorozatot. Mert ezek vagy nem negatív értelműek (én örültem, hogy nem trükköznek!), vagy nem igazak (ez a szál már évek óta szerves része a sorozatnak, ha elrontották, akkor azt az 1. évad 14. részében tették, és akkor milyen alapfelállásról is beszélünk tulajdonképpen, amit elbaltáztak, amikor ez része a sorozat arculatának? – Tetszik, vagy sem, itt most ők Rachel és Ross)

Tuka - 2012. 05. 17. 15:04

Az évad legjobb része volt ez a finálé, végre nevettem a HIMYMen. Ennek ellenére kaszálom, esetleg később dara. Abba még belemennék, hogy nem az a szitkom, ami régen volt, de ennyire leadni a szintet nagyon nem kéne. Legyen kevésbé vicces, oké, helyeződjön át a hangsúly másra, de ne akarjanak már tényleg idegesítő poénokat lenyomni a torkomon. Márpedig az elmúlt 2 évben többet fogtam a fejem kínomban, hogy hogyan gondolhatják, hogy ezen valaki is akár mosolyog, mint nem. Legyen tized annyi poén benne, de azok jók legyenek, mert így csak kínszenvedés volt nekem az a heti 20 perc. Hiába fért volna bele ez a dupla rész a korábbi évadokba is simán, ezzel együtt is csak nevetségesen kevés pontot kap nálam a szezon, úgyhogy nincs tovább.

Gigi - 2012. 05. 17. 19:17

Nem tudom, én időröl-időre nevetek rajta, ha fordulatos részt hoznak, nem zavar, ha nem vicces, amúgy meg minden hülyeségen lehet nevetni, csak ne erőltessék :D

Desperate HOUSEwife - 2012. 05. 17. 19:39

Szerintem ez a minőségi hullámzás mindig is sajátja volt a HIMYM-nek. Nem jó dolog, de ez van, nem tudják egyenletesen tartani a színvonalat. Pl. az 5. évadban egymást követi a The Window, az egyik legmeghatóbb, legaranyosabb epizódjuk és a Last Cigarette Ever, ami borzalmas és erőlködős, és ugyanaz a csapat dobta össze mindkettőt, és időben alig van köztük különbség.

ann86 - 2012. 05. 17. 20:48

Nem volt rossz finálé, az évadból a jobb részek közé tartozik, de engem valahogy nem ért meglepetésként a menyasszony, ki más, az egész rész alatt éreztem, hogy úgyis így lesz. Bár szebb ruhára számítottam. :)

A Ted/Victoria dolog viszont meglepett, és nem tetszik, mert mindig is Victoriát gondoltam a tökéletes lánynak Tedhez, és most majd végig kell néznem, ahogy újra szakítanak, hisz nem ő az anya, sőt netán még a karaktert is negatív irányba viszik. Hagyni kéne a szép emlékeket! :D

Zita87 - 2012. 05. 17. 20:49

Ha már The Window akkor a “második legszebb szerelmes történet, amit hallottam”-al Ted szerintetek is Barneyra és Robinra célzott? :D

cipo - 2012. 05. 17. 23:12

Ritka szar évad volt és az elhúzott szálakat nagyon nem érzem átgondoltnak. Így a kritikával(cikkel) sem értek egyet.

Kiégtek az írók, nincs már vicces rész.

burito - 2012. 05. 17. 23:55

Nekem nem jött be ez az évad. Volt pár jó rész de a többit nem tudom miért néztem meg. Uncs volt. Az első résznél (7×01) sejtettem, hogy Robin lesz a menyasszony. Két dolgot nem értek miért volt Ted és Robin szál (megint) és hogy mi lesz ha Barney elveszi Robint!

wohl - 2012. 05. 18. 10:31

@Rannak: Azt nem tudtam, hogy Kevin a csúnya inges srác helyett volt. Akkor ez a szál el is lett vágva? Vagy arra van még esély, hogy egy egy részes helyrerakás legyen, mint a lotyós tökkel? (Mondjuk az a rész elég bénán sikerült, ordított róla, hogy szimplán kötelező volt elvarrni ezt lotyós tök dolgot.)
@Zita87: Így mondjuk van értelme, de *én úgy gondolom, véleményem szerint, én azt gondolom:)* még így is elég gyenge indok arra, hogy visszaráncigálják Victoriát ÉSS egy kalap alatt leráncigálják Robinról Tedet. Mintha kezdenének belebonyolódni, és ezzel együtt kifogynának a frappáns megoldásokból. De ne legyen igazam, ha jó dolog sül ki belőle, meg tudok békélni az ilyen apróságokkal.

Kriszti91 - 2012. 05. 18. 15:30

Ahogy olvastam a kritikat, csak pislogtam sorrol sorra, majd a kommenteknel meg jobban meglepodtem. Tenyleg van meg olyan, akinek ez a sorozat meg tetszik? Teny, hogy az elso 3-4 evadot meg a mai napig imadom, viszont azota mar csak megszokasbol nezem, meg mert soha nem szoktam olyan sorozatot kaszalni, amit ilyen regota nezek.

De az a helyzet, hogy ez a 40perces evadzaro se egy halvany mosolyt, se ilyen wtf helyzetet nem adott szamomra. Lapos volt, kiszamithato, valamint iszonyatosan unalmas. Legalabb 3x allittotam meg, hogy kozben ide-oda szaladgaljak egy kicsit, mert egyben nem tudtam volna vegignezni.

A Victoria-s szalat meg abszolut nem ertem, hogy minek kellett behozni mar megint. Inkabb vegre mar haladnanak a tortenetben, es nem mindig csak visszafele kacsintgatnanak. Mar meg sem tudom szamolni, hogy Ted hanyszor ter vissza folyamatosan olyan nokhoz, akikkel semmi jovoje sincs.

Sajnos szamomra a karakterekkel is ugyanez a helyzet, mindegyik kiegett szamomra. Marshall es Lily sosem volt a kedvencem, de egyetertek az egyik elottem szoloval, hogy igy a gyerek tema utan mar abszolut semmi erdekeset nem fognak tudni felmutatni. Robin egesz erdekes is lehetett volna akar, de sikerult ezt is elbaltazniuk, mert hol iszonyat bugyuta jelenetei voltak, vagy pedig a nagyon lelkizos, ami szinten unalmas. Tedrol mar leirtam a velemenyemet az elobb, Barney meg hat.. meg mindig o az, aki miatt talan megeri nezni a sorozatot, es Quinnt is nagyon megkedveltem, de igy, hogy oket is megint szetszedik, mar tenyleg nincs semmi, ami ehhez a sorozathoz kotne. De hat vegulis, unalomuzesnek barmi jo.

cathy - 2012. 05. 18. 15:57

Szerintem meg Quinn gyengusz volt, semmi extrát nem mutatott a szokásos Barney-zsáneren kívül. Talán jobb is lehetett volna, ha több időt kap, de mivel a készítők eleve Robint akarták, szinte tökmindegy lett, mi lesz a karakterével:-S

Gigi - 2012. 05. 18. 17:13

“Ha már The Window akkor a “második legszebb szerelmes történet, amit hallottam”-al Ted szerintetek is Barneyra és Robinra célzott?”
Aha, ez már bennem is felmerült. :) Vagy a sajátjára, de az egy kicsit egoista lenne. Amennyit már összeszenvedtek ezek ketten, szerintem azért lekörözik az “első szerelmesek egymásra találnak”-sztorit, bár az is aranyos volt :) (már csak az kéne, hogy már valamikor sokkal előbb is találkoztak, hogy az a “sorsszerűség” is meglegyen, de csaknem :D)
“Tenyleg van meg olyan, akinek ez a sorozat meg tetszik? ”
Igen, pl.: én :D
Persze, valamilyen szinten önkínzás a sorozat gyengébb részeit megtekinteni, de minden sorozat szokott hozni gyengébb, és jobb részeket is, ez még nem válóok. És őszintén szólva persze, nekem is jobban tetszett az első évadok humora (inkább, hogy az első évadokban volt humor :D), de igazán ezt a sorozatot mindig is az egyedi hangulatáért, és ezért a történetvezetésért szerettem, na meg az elrejtett utalásokért, hogy itt tényleg jobban lehet ötletelni a folytatáson, mint bárhol máshol. Ez a része pedig egyre erősebb, most is egy külön kis rejtélyt hoztak fel az előző évadban, és csupa olyan apróság, amikkel ráveszik az embert, hogy érdeklődjön, illetve, hogy ne csak felületesen lehessen nézni a részeket, mert pont ezeket a kis utalásokat meglátni a legjobb az egészben :)
Quinn pedig gyenge volt valóban, egy újabb töltelékkarakter, akit próbáltak belekeverni minél jobban a történetbe, de még mindig kimaradt, hogy hogyan lett annyira szerelmes Barneyba… És igazából ebből az egy epizódból (7.18.) érződött nagyon az egész összecsapottsága, plusz, hogy ilyen őrült gyors tempóban haladtak, csak azért, hogy legyen valakije. De 7 rész alatt még a legeslegjobb vendégszereplőt sem tudják versenyképessé tenni az egyik főszereplő ellen (általánosságban beszélek!), persze vannak akik megszerették, leginkább azok, akik nem Robin nagy kedvelői (mert gonosz, önző és feminista! :D)

katyvaszlipp - 2012. 05. 18. 18:12

Nekem is tetszik még!
persze nem minden tetszik ami történik,de maga a sorozat igenis jó! Az hogy a készítők néha érthetetlen dolgokat csinálnak,az nem tetszik,de azért hiányérzetem lenne,ha most abbahagynám a nézését…persze jó,hogy most szünet van,mert különben lehet kasza lett volna,így legalább kicsit tud ülepedni az az utolsó tükör előtti jelenet…mondjuk az hogy azt kiheverjem egy élet is kevés:D

Gigi - 2012. 05. 18. 18:37

Jó, most mondjatok egy sorozatos párt, akiket mindenki szeret/szeretett! A többség szereti Barneyt és Robint együtt, tehát az ő esküvőjük volt a legoptimálisabb döntés. Ez legfeljebb bizonyos szubjektív szempontból hiba, de őszintén szólva szerintem mindenkinek volt már (főleg ezen a blogon!) olyan sorozatos élménye, ahol nem rajongott a favorizált párért. Ha meg még nem, akkor az illető egy pokoli mázlista :D
Speciel velem is volt már, meg a többséggel is, úgy általánosságban, a HIMYM nekem egy olyan sorozat, ahol utolsó problémám lenne a párosítás, nemcsak a Harris/Smulders, hanem a Segel/Hannigan páros is nagyon jó, és ez egy nagy előny. (valakinek meg egy nagy hátrány, szubjektív)
Katyvaszlipp, neked pedig szorítok, hogy sikerüljön túltenni magad rajta :D

katyvaszlipp - 2012. 05. 18. 19:00

Nekem is volt már olyan,hogy nem tetszett egy pár. de itt többről van szó. itt eleve Robin egész karaktere nem tetszik,Barneyt meg imádom…így jön ki ez nálam:D de ennyire össze nem illő párt én még nem láttam egy sorozatban sem.
Az meg hogy mit akar a többség? szerintem ha lenne valami szavazás,akkor kb az lenne hogy:
Barney és Robin maradjanak KÜLÖN: 65%
Barney-Robin együtt: 25%
Barney-Quinn együtt: 10%

mármint ezt úgy állapítottam meg,hogy hány fórumon olvastam ezekről,1-2 ember örül a Barney-Robin párosnak.de gyanítom hogy hasonló arányok lennének mindenhol.
Persze ha csak az utolsó két halmazt hasonlítanánk össze,akkor 70-30 lenne az arány Barney/Robin párosnak. DE szerintem nem volt ember,akit nem hatott meg Barney lánykérése,és eleve a fináléval szerintem elég sok szurkolót szerzett a Barney/Quinn duó.

Bár én nálam még mindig az lenne a jó megoldás,hogy Barney maradjon agglegény:D mindenkinek ez lenne a legjobb:D

winnie - 2012. 05. 18. 19:25

“Tenyleg van meg olyan, akinek ez a sorozat meg tetszik?”

ez miért meglepő?:) ne magadból indulj ki. a 7. évad volt egyébként a legnézettebb. az biztos, hogy azonnal kaszűlnám, ha unaloműző lenne, de mivel jó és ötletes (még mindig kábé az egyetlen, ahol vannak elvetemült ötletek), addig kötelező.

Gigi - 2012. 05. 18. 19:27

“a fináléval szerintem elég sok szurkolót szerzett a Barney/Quinn duó.”
Ja, miután megtudtuk 5 perccel később, hogy Robin lesz a felesége… Na mindegy. :D
Szép volt a lánykérés, nem azzal van gond, de ez nem Quinn dicsősége. Most hú, felmondott az állásából, nagyon szép, nagyon jó, de nem egészen értem, még mindig, hogy hogyan lettek ennyire egy pár. A 7.18. és a 7.19. között tátong egy hatalmas űr, aminek okozója az összecsapás és az igénytelenség. (Vajon miért engedhették ezt meg maguknak?) Szép gesztusuktól pedig innentől fogva nem fogok változtatni a véleményemen, a romantikus vonulatra fogékonyabb nézők (tehát akire igazán hatnának ezekkel) meg szinte mind Robin pártját fogják, tehát ennyi.
“Az meg hogy mit akar a többség? szerintem ha lenne valami szavazás,akkor kb az lenne hogy”
Én láttam egy ilyen szavazást egy oldalon, valamikor majd kikeresem. Amikor én szavaztam, a következő volt az eredmény:
Barney és Robin: 73%
Barney és Quinn: 9%
Barney maradjon egyedül: 18%
Tehát szerintem egyértelmű, mit akar a többség. :D És közegtől függően láttam már olyat is, ahol még magasabban vezetett Barney és Robin párosa a témában, de 70%-nál rosszabb eredményt sehol sem értek el. Itt a Sorozatjunkien – Ki tudja? – lehet, hogy valami hasonló eredmény jönne ki, mint amit te mondasz, de még itt se biztos, érdekes lenne megtudni :D

katyvaszlipp - 2012. 05. 18. 20:24

Most komolyan? Robinnal mi többet csinált Barney mint Quinnel? mitől volt jobb kapcsolatuk? Semmivel,mert csak kicsinálták egymást,megfojtották egymást. persze lehet magyarázni,hogy fejlődtek meg minden,jah persze.
Nekem az tette be a kaput,amikor megbeszélték Barney és Robin,hogy mindketten szakítanak az aktuális párjukkal(Kevin, Nora) Barney meg is tette,Robin meg nem. ilyen a mesében sincs hogy ezek után egy férfi bármit is akarna egy ilyen nőtől. persze értem én hogy sorozat meg minden,de nah.

De ez még mindig meddő vita.de mégis több a kritikus hang a Barney/Robin kapcsolattal,mint az éljenző. persze lehet hogy most akik örülnek neki,csendben vigadnak valahol,és nem írják be sehova,hogy JEEEE. biztos ez lehet.

sophie89 - 2012. 05. 18. 21:42

de hiszen kiderült hogy mi van az ajtó mögött!!! csak szivatták Marshall-t, valami takarító helység volt és amikor M. kinyitotta megijesztették!!:))

cathy - 2012. 05. 18. 21:44

Barney és Robin legelőször edzőtek egymáson, hogy ki hogy bírja, akkor még egyikőjüknek sem ment, és az is gond volt, hogy egyformák voltak. Aztán Robinnak jött Don, Barney-nak meg Nora, ezen szocializálódtak, még Ted is megjegyzi, hogy az a Robin, akit megismert nem hagyta volna ott a karrierjét a szerelemért, meg ilyesmik, kellett érniük és ez azzal is járt, hogy a megfelelő időben. ‘Timing is a bitch’ ez arra is vonatkozhatott, miért lépett vissza Robin Kevin javára, és ez megmagyarázza Quinn kezdetlegességét, kiforratlanságát is.

Gondolom én, hogy ez volt a koncepció, de nem biztos, nekem így tűnik logikusnak.

“De 7 rész alatt még a legeslegjobb vendégszereplőt sem tudják versenyképessé tenni az egyik főszereplő ellen”- erről jut eszembe talán Don volt az egyetlen ‘Robin love interest guy’, aki működött az ötödik évadban, szerintem marhajó karakter volt.

Zita87 - 2012. 05. 18. 22:00

Itt lehet, hogy több a kritikus hang most épp, de egyébként sok szavazást láttam ezzel kapcsolatban és mindenhol magasan az vezetett h Robin legyen a mennyasszony, ill. ez a páros a legnépszerűbb az egész sorozatban is.

“Most komolyan? Robinnal mi többet csinált Barney mint Quinnel? mitől volt jobb kapcsolatuk?”
Attól, hogy fel lett építve. Quinn meg Barney hirtelen nagyon szerelmesek lettek egymásba, csak azt nem tudjuk h mitől. Halvány lila gőzöm nincs h Barney mit szeret Quinnben(se fordítva), meg mitől különb ő mint a többi csaj, míg Robinnal kapcsolatban ez már sokszor ki lett fejtve.
Meg Barney egy teljes évig titokban volt szerelmes Robinba, szóval azért nehéz volt nem örülni, amikor végre összejöttek. Quinnel kapcsolatban meg nem hogy nem örültél h összejöttek, azt se tudni hogyan jöttek össze.

Hu én Dont de utáltam…
Jó lesz ha már Robinnak valami jó pasit tesznek be, mert Kevinnel és Donnal olyan szinten zéró volt a kémia h az valami tragédia.

katyvaszlipp - 2012. 05. 19. 00:23

Hát Robinnak mindegy milyen pasit tesznek be,mert mivel úgyis Barneyval fog összejönni,mindenki úgy fog rá tekinteni,hogy csak egy kosz a képen,aki le lesz törölve. épp ezért magyaráztam,hogy kár volt megmutatni ki a menyasszony,érdektelenné válik innentől a két ember szerelmi élete,mindaddig,amíg össze nem jönnek.

Értem egyébként a koncepciót,hogy Robinnal fel lett építve,ez igaz is,meg az is hogy Quinnel nem. De ettől függetlenül a Barney/Quinn páros “szemrevalóbb”, mint a Barney/Robin. Mutasd meg a két párt egy képen 10 ismerősödnek,akik soha nem hallottak a sorozatról. több lesz aki a Barney/Quinnre bök.

De persze, a sorozat történését figyelembe véve, nyilván Robinnal több a kapcsolata ezt belátom,de azt nem,hogy miért nem lehetett egy a bandától alapból kívülálló Barney felesége (ha már ennyire meg akarják házasítani),és felépíteni a karakterét,ha nem is olyan részletesen,mint a főszereplőkért. Erre biztos vagyok benne,hogy a készítők lustasága az indok,egyszerűen nem akartak egy állandó karakter megírni,macerás lett volna,bár két évadra nyugodtan megtehették volna.

NAh mindegy ez már így marad. sajnos.

winnie - 2012. 05. 19. 07:24

“kár volt megmutatni ki a menyasszony,érdektelenné válik innentől a két ember szerelmi élete,mindaddig,amíg össze nem jönnek.”

pedig így sokkal érdekesebb, de ez a himym koncepciója is. mármint, hogy tudod, hogy mi a vége, és mégis érnek meglepetések az odáig tartó úton. ezek a sztorik általában a legütősebbek, írtam a másik topikban is, hogy minden idők 10 legjobb filmje közül ne egy olyan, hogy először megmutatják a végét, és annak ellenére, sőt, talán éppen azért ütős a dolog, hogy tudod, hogy hova fut ki a sztori.

katyvaszlipp - 2012. 05. 19. 12:17

Erre csak azt tudom mondani,hogy más egy sorozat meg egy film.
Persze jól is elsülhet,de csak azoknak akik szeretik azt a párost. nekem a velük kapcsolatos dolgok nem fognak bejönni,mert eleve nem szeretem Robin,plusz tudom a végkifejletet.
Csak azt remélem,hogy nem húzzák el az esküvőt az évad végéig,hanem minél előbb túl lesznek rajta,és lehet normálisan Tedre koncentrálni,mert mostmár ideje lenne.

Rocko - 2012. 05. 19. 17:49

“évek óta tudták, hogy a történet Barney és Robin esküvője felé halad.”
nem vagyok meggyőződve hogy egymással fognak házasodni.
vagy hogy most.
ez a How I Met, mindig tudnak csavarni rajta.

Desperate HOUSEwife - 2012. 05. 19. 18:28

Nézd katyvaszlipp, te elfogult vagy a másik irányba, ami nem baj, meg is értem, nekem sem fogja tudni soha senki megmagyarázni, hogy Leonard és Penny (TBBT) jó páros, és már nem is nézem a sorozatot. De ettől még elfogadom, hogy ez az írók szándéka, és a fandom egy része szereti. Lehet, hogy kisebb, lehet, hogy nagyobb része, de a saját utálatomat semmiképpen nem érzem jogosnak kivetíteni a fandomra, sőt a nőzőkre, ami még nagyobb merítés ugye, mert valóban az van, amit mondtál is: akinek bejön a romantikus vonulat, nem feltétlen ragad le fórumokon arról áradozni, mennyire jó, csak élvezi, amit kap.

Abban meg én is winnie-vel értek egyet, hogy az, hogy tudod a végkifejletet, és csak utána látod azt az utat, ami oda vezet, éppen olyan érdekes történetmesélési forma lehet, mintha meglepetés lenne teljesen a vége. Tulajdonképpen erről szól az egész sorozat, a főszál is pontosan ilyen, csak most már nem csak a Mother megismeréséig tartó utat kell teljessé tenni, hanem a BR esküvőig is. Nekem ettől nem lesz kevésbé érdekes, sőt.

katyvaszlipp - 2012. 05. 19. 19:37

Nem vetítem ki a nézőkre a véleményemet. csak azt mondom,hogy az ismertségi körömben függetlenül attól hogy fiú vagy lány, a többség nem szereti Robint,még nagyobb rész meg nem szereti a Robin/Barney kapcsolatot.plusz néhány focis oldalon(mert az a szenvedélyem) is vannak sorozatos topicok,és ott se szeretik ezt a szálat,mivel már megbukott egyrészt,másrészt meg unalmas. én valahogy a szereplőkön is azt érzem,hogy a karakterekkel tudnak azonosulni,de Robin és Barneyt formáló színészek arcán pl a fináléban is azt éreztem,hogy “jajj,legyünk már túl ezen a sablonos beszélgetésen”. De ettől elfogadom hogy valakinek tetszik,csak nem bírom megérteni:D
Szóval én az én tapasztalataimból merítkezek.

Gigi - 2012. 05. 19. 19:41

“Mutasd meg a két párt egy képen 10 ismerősödnek,akik soha nem hallottak a sorozatról. több lesz aki a Barney/Quinnre bök.”
Egy képen? Amilyen közös képeik vannak, szerintem a többség lazán a Barney/Robin párosra bökne, Barney és Quinn leginkább úgy festenek, mint a testvérek :D
Amúgy mióta lettél Quinn-párti? Nem arról volt szó, hogy őt se szereted? Azzal meg fölösleges érvelni, hogy így értelmetlen a történet, mert, hogy lesz még egy új love interest, ez a történetmesélés lényege, nem! Komolyan, csak annyit kérnek a 8. évadra, hogy dőlj hátra, és élvezd!
Mint már említettem, mindenkinél van olyan, hogy nem bírja a favorit párt (példának én is a TBBT-t tudom felhozni Leonard és Penny engem is elriasztott), ez rendben van, megindokolhatod. Nem kell értelmesen se megmagyarázni, miért nem tetszik, miért nem örülsz, de könyörgök: ne köss bele abba, amibe nem érdemes!
És ott van például a Barney/Robin Livejournal, azért ha megnézed a napi posztszámot, vagy a kommentek számát… Hát, nem éppen népszerűtlen az oldal, és ez csak egy csoport az Interneten…
De akkor úgy tűnik, egészen más fórumokat olvasunk, mert én például csupa pozitív véleményt hallottam e témában, legfeljebb a nezzsorozatokat.info kommentjei alatt reagáltak hasonlóképp…

Gigi - 2012. 05. 19. 19:44

“én valahogy a szereplőkön is azt érzem,hogy a karakterekkel tudnak azonosulni,de Robin és Barneyt formáló színészek arcán pl a fináléban is azt éreztem,hogy “jajj,legyünk már túl ezen a sablonos beszélgetésen”.”
Ajánlom Neil Patrick Harris interjúit, nem éppen úgy tűnik, mint aki unná a Barney/Robin-szálat. És időnként még kedvenc karaktered illatáról és nagyszerűségéről is informálja a közönséget :D

Foley - 2012. 05. 19. 23:06

Előre is bocs hosszú lesz.

Èn nem kaszálom el semmiképpen nem vagyok türelmetlen.Elejétől fogva tudni lehetett ,hogy mikorra lesz Tednek gyereke azt meg sejtettem ,hogy Ted a nagy ő-vel nem fog éveket várni a gyerekre tehát 2011 utánra saccoltam elejétől fogva.

De én nem Quinnel hanem Norával képzeltem el azt ,hogy valamit terveznek,mert nála és Robinnál is volt ,hogy ápolta a beteg Barneyt,elmentek lézer harcolni valamint mondta rájuk Barney ,hogy nem túl késő egy nyári ruhához.Azt hittem ezeket fel sorolja Barney és aztán két lehetséges jelölt is lesz.

Nem akarok primitív lenni de nem azután lett hű de nagy a love Quinn és Barney közt miután először lefefeküdtek egymással asszem Marshallnak mondta zseniális volt.

Más egyéb.
Úgye az angolban a bácsi-nagybáty,néni-nagynéni úgyan az.Ez alapján nem lehetséges ,hogy azért van Barney bácsikátok mert valamilyen rokon lesz majd Anyu.Nem pont testvér hanem távolabbi rokon is lehet és emiatt találkoznak az esküvőn.
Pl. Barneynak mutatták már unokatesóját aki lány úgyan úgy első évadokban mint Victoriát(vele táncolt Barney úgy ,hogy nem tudta ki és felakarta szedni).

Jah…
És nem ebben az évben szeleteli majd Marshall majd fénykarddal a pulykát.

Desperate HOUSEwife - 2012. 05. 20. 10:48

Egyébként szerintem pont Neil és Cobie azok a színészek, akik MINDEN jelenetbe belecsempésznek valami pluszt, akkor is, ha nincs beleírva, mert nincs szövegük az adott jelenetben, de van egy pillantás, egy elkapott tekintet, egy szomorú szemlesütés, ami pont az a plusz, amit egy elhivatott színész hozzátesz. Én mindkettőjüket nagyon kedvelem, mint színészt is (azért említsük meg, hogy Cobie-t kihalászták az év legnagyobb blockbustere számára, és nem is olyan pici szerepre), és itt is annyira látszik, hogy ügyeltek arra, hogy ha a történet éppen más irányba is halad, mindig legyen valami apró jele annak, hogy nem repesnek a boldogsától, amikor a másik valaki mással van éppen. Én az összes olyan jelenetben, amikor Barney Quinnről beszél a csapatnak, csak Robint figyeltem, mindig volt valami apró gesztus, ami elárulta.

Gigi - 2012. 05. 20. 12:01

“Nem akarok primitív lenni de nem azután lett hű de nagy a love Quinn és Barney közt miután először lefefeküdtek egymással”
Nem, Quinn azután vágta át, a “hű de nagy love” valahol a 7.18. és a 7.19. között keletkezett, azt nem értem, hogy hogyan… Ezért írtam, hogy összecsapott ez az egész szál, ebből jött le. Azért a “Robin-történethez” képest ez semmi… Mellesleg Robinnál mondta Marshallnak, hogy király volt, itt Tednek magyarázott. :D
“Neil és Cobie azok a színészek, akik MINDEN jelenetbe belecsempésznek valami pluszt, akkor is, ha nincs beleírva, mert nincs szövegük az adott jelenetben, de van egy pillantás, egy elkapott tekintet, egy szomorú szemlesütés, ami pont az a plusz, amit egy elhivatott színész hozzátesz. ”
Igen, és ezért nagyon jók mind a ketten szerintem is :D Még úgy is ott a levegőben, hogy van a karakterek között van valami, amikor nincs közös jelenetük.
“És nem ebben az évben szeleteli majd Marshall majd fénykarddal a pulykát.”
Na majd jövőre :D

cathy - 2012. 05. 20. 15:34

Foley: Tök jót hoztál fel, mert van egy teória, miszerint Ted felesége Barney féltestvére lesz:-D Amikor Barney elmegy látogatóba az apjához, akkor esik szó róla, hogy egyetemista és azért nem tud itt lenni, mert koleszban lakik, és még korban is stimmel (asszem Carly a neve, “Carly Theory” címen lehet ezt az okfejtést bővebben olvasni).

Gigi - 2012. 05. 20. 16:29

cathy: Jaj, hogy én hányszor olvastam már ezt az elméletet… Az a baj, hogy sajnos nem lehet olyan jókat ötletelni az anya személyén, mint ahogy tavaly nyáron lehetett a leendőbeli Mrs. Stinson-on, így vagy azt mondjuk, hogy Carly, vagy azt, hogy később megismerjük.
Én azt mondom, hogy később megismerjük.
Mekkora lenne már, ha Carly egyszer csak felbukkanna a 8. évadban, nézők milliói esnének pofára :D
Egészen egyszerűen nem lehet ilyen egyértelmű…

cathy - 2012. 05. 20. 16:57

Persze, ez szerintem is túlburjánzott fantázia, csak ugyebár sokan az ‘aunt robin’, ‘uncle barney’-ból indultak ki, és ez tűnt logikusnak. Szerintem vicces lenne, bírnám, de kevés rá az esély.

Gigi - 2012. 05. 20. 17:10

Aha… És azt ki mondta, hogy Robinnak csak egy húga van, ha már itt tartunk? :D
De nem, kicsit bizarr lenne a házasulandó pár valamelyik hozzátartozójával összejönni az esküvőn, ezt így általánosságban írom.
A gond csak az a “Carly-elmélettel”, hogy az írók is nagyon jól tudják, hogy mennyire, de mennyire népszerű. Gyakorlatilag ha bárkinek van konkrét ötlete, az rá gondol, tehát, így nem az igazi…
Én mondjuk bírnám, ha előhoznák Carlyt, és a rész végén elered az eső, erre előveszi a sárga esernyőjét, és mondja, hogy neki találkozója van az egyik barátnőjével, és közösen vették, mindkettejüknek sárga az esernyője, de a barátnő az anya, és azt még simán ki lehetne hozni, hogy miért viszi az esküvőre… Ezt így kicsit összecsapottan sikerült megfogalmaznom :D De valaki kívülálló vendégnek kell lennie az esküvőn, szerintem, mert ha Barney vagy Robin ismerne valakit, aki tökéletes Teddel, mégha rokonok is, vagy mit tudom én, akkor nem lenne logikus, hogy bemutatja már korábban?
Bár még az is egy jó ötlet lenne, hogy az egyikük közli vele, hogy a mit tudom én milyen távoli unokatestvérével remekül összepasszolnának, tehát el lehet hinni, hogy ő lesz a címszereplő, aztán bemutatkoznak, és nem az igazi, és végül összefut a megfelelővel :)

Rannak - 2012. 05. 20. 19:45

Barney nem ismerheti olyan nagyon Carly-t, hogy tudja, hogy pont Tednek való. Simán elképzelhető, hogy nem is találkoztak eddig, majd csak az esküvőn, elvégre nem otthon lakott.

katyvaszlipp - 2012. 05. 20. 22:44

Mondjuk Robin huga bomba. szerencsére nem a nővérére ütött:P

Jah amúgy amiről álmodozom,hogy legyen egy 2030as rész,vagy kicsit későbbi,amiben Lindsey Fonseca(Ted lányát alakítja) szerepeljen. A legszebb csaj az egész sorozatban,toronymagasan.(igen,még Norát is veri…:D )

zita87 - 2012. 05. 20. 22:55

Sztem nem talakozott meg vele Barney. De en nem hiszek a Carly elmeletben, mert tul fiatal Tedhez. De remelem latjuk a kovetkezo evadban. Na meg persze Robin anyjat..

Gigi - 2012. 05. 21. 14:14

“Na meg persze Robin anyjat..”
Na igen, ahogy így nézem az ismétléseket olykor-olykor, egy részt igazán megérne a “Robin anyja”-szál, elvégre nem egyszer megemlíti, hogy súlyos beteg…
“Mondjuk Robin huga bomba. szerencsére nem a nővérére ütött”
Aha, mert a nemzetközi modell Cobie Smulders aztán bűnronda…
“Barney nem ismerheti olyan nagyon Carly-t, hogy tudja, hogy pont Tednek való. Simán elképzelhető, hogy nem is találkoztak eddig, majd csak az esküvőn, elvégre nem otthon lakott.”
Igen, de felteszem, időközben megismeri Carlyt, mert azért hiába rokon, ha egyáltalán nem ismeri, akkor aztán sok értelme lenne meghívni az esküvőjére. Szerintem kell egy rész, amiben Barney megismerkedik a húgával, ez viszont taccsravágja a Carly-elméletet, hiszen nyilván látnunk kell hozzá az arcát. Úgy meg odalenne a rejtély… Tehát ha a 8. évadban nem látjuk Carlyt, legfeljebb akkor adok egy esélyt annak, hogy ő az anya, de én tényleg inkább egy kívülállóbb résztvevőre tippelnék. Mint amilyen Victoria volt, hogy nem rokon, csak ő sütötte a tortát.

katyvaszlipp - 2012. 05. 21. 14:41

Nem azt mondtam hogy ronda,de alaktalan. láttad abban a menyasszonyi ruhában,mintha egy funérlemez lett volna felöltöztetve.
De engedd már meg,hogy férfiként én állapítsam ezt meg jobban. köszi. Nekem nem nőies,Lily is nőiesebb,habár az arca valóban szebb Robinnak,de mégegyszer,nem azt írtam,hogy ő ronda.

Gigi - 2012. 05. 21. 14:59

“Nem azt mondtam hogy ronda,de alaktalan. láttad abban a menyasszonyi ruhában,mintha egy funérlemez lett volna felöltöztetve.”
Idén fogyott le ennyire, az előző évadokban mindig is egy kicsi túlsúly is volt rajta, de őszintén szólva egyáltalán nem volt baj akkor se, meg most se, hogy olyan az alakja, amilyen… És nem volt annyira gáz az a menyasszonyi ruha se, minél többször látom, amikor letekerek a kritikánál, annál jobban tetszik.
“De engedd már meg,hogy férfiként én állapítsam ezt meg jobban. köszi. ”
Pont ez az, magasabbak az elvárások :D
Én sem szoktam megjegyezni, hogy Jason Segel hízott, vagy, hogy Neil Patrick Harris öregszik (bár ahhoz képest…), és, hogy Josh Radnor… Te jó ég, Josh Radnor minden évadban totál ugyanúgy néz ki! :D

katyvaszlipp - 2012. 05. 21. 15:30

:D:D Amúgy Josh Radnor tényleg ugyan úgy néz ki az első évad óta. Nem öregszik:D
Igen magasabbak. De nekem a Cobie típusú nők sosem jöttek be.:/

Gigi - 2012. 05. 21. 17:02

“De nekem a Cobie típusú nők sosem jöttek be.:/”
Jó, az egyéni probléma :D Eleve, a Cobie-típus is mást jelentett mondjuk 3-4 évvel ezelőtt… Amúgy Robinnak csak Barneynak kell, hogy bejöjjön

Rannak - 2012. 05. 21. 20:01

“de felteszem, időközben megismeri Carlyt, mert azért hiába rokon, ha egyáltalán nem ismeri, akkor aztán sok értelme lenne meghívni az esküvőjére. Szerintem kell egy rész, amiben Barney megismerkedik a húgával”

Szerintem minden esküvőn akad olyan rokon, akit nem ismer, vagy nem ismer ANNYIRA az ember, és mégis részt vesz rajta – már ahol a vendégség 100 körüli. Ha már találkozott is Barney meg Carly, nem tudhatjuk, ebben az évadban az apja sem volt benne emlékeim szerint. Attól még lehetett, és lehetett, hogy Barney nem vágta rögtön, hogy ő Ted álmainak asszonya. Persze nem biztos, de számomra nem annyira egyértelmű, hogy nem.

Az anya pedig mindenképpen fiatal, ha egyetemista (nem csak ha Carly lenne), mármint Tedhez képest, aki most asszem 38 volt – kivéve, ha az anyjuk felnőttként ült vissza az iskolapadba, 35 éves kora körül, mert rájött, hogy más a neki való munka. Persze, ez is lehet, bár nem hiszem, ha albérletben élt egy fiatal csajszival (akit Rachel Bilson játszott), akivel legjobb barátnők, és Rachel (nem tudom, mi a karakter neve) nagy bánata, hogy minden fiú belé szeret…

Rannak - 2012. 05. 21. 20:03

(Túlsúly???? Cobie Smuldersen??? Amikor terhes volt, simán mutatták a hasát, nekem meg akkor sem tűnt fel, és mikor először megtudtam, nagyítóval kerestem, és úgy sem.:D)

zita87 - 2012. 05. 21. 20:37

Rannak: de az a csaj phd-re jart, szval olyan nagyon fiatal nem lehetett, Carly meg jovore lesz 21… Azert az eleg keves. Tedhez is meg a csaladalapitashoz is.

Hat Cobie Smuldersen sosem volt felesleg max a szules utan egy kicsi. Ne felejtsuk el h a tv koverit. Ja az vicces volt amikor terhes volt, tenyleg nem is latszott, lett egy kis hasa aztan annyi, de amugy meg siman miniszoknyaba jarattak akkor is.
Sztem ebben a sorozatban alig valtozott vki vmit. Meg CS valtozott a legtobbet, de o azert eleg fiatal volt mikor elkezdodott szval ez ertheto.

katyvaszlipp - 2012. 05. 21. 21:13

Egyébként ki ez a Carly? volt említve a sorozatban?mert én életemben nem hallottam róla,ti meg azt is tudjátok,hogy 21 éves…

Rannak - 2012. 05. 21. 21:28

PhD-s? Akkor is 25-30 körül lehet, 10-15 év különbség így is meglesz Teddel.

Carly elvileg Barney féltesójának a neve. De én is csak azért használom, mert mások is.:D Amíg fel nem merült, mint anya potenciális jelölt, teljesen elkerülte a figyelmemet, hogy mondott az apja olyat, hogy Barney-nak van egy húga is.

Hiába kövérít, ez Cobie-n nem látszik, de valójában senkin sem, max Marshallon kicsit, de ő inkább erősebb alkat.

zita87 - 2012. 05. 21. 21:42

Az eskuvoi ruhan en meg nem tettem tul magam. Maga a ruha meg elmenne, de egyszeruen nem all jol a szinesznonek, olyan mintha nem kapna benne levegot. A haja sem eskuvos. A stylistot ki kell rugni, egyszeruen borzalmas munkat vegzett az iden. Elkeserito amikor latok egy korabbi evadot vagy barmilyen shown kivuli megjelenest, nem
ertem miert kell Robint ilyen borzalmasan oltoztetni, nem is illik a karakterhez se, meg a szinesznot is elcsufitjak.

zita87 - 2012. 05. 21. 21:52

Hat en mindig is fiatalabbnak kepzeltem az anyat, de azert maradjunk normalis keretek kozott.

zita87 - 2012. 05. 21. 21:53

Hat en mindig is fiatalabbnak kepzeltem az anyat, de azert maradjunk normalis keretek kozott.

Gigi - 2012. 05. 22. 18:52

“Hat en mindig is fiatalabbnak kepzeltem az anyat, de azert maradjunk normalis keretek kozott.”
Egyetértek! Azért kicsit brutális dolog lenne, ha összejönne Barney egyetemista korú húgával.
Látszik, hogy fiatal.
Egyrészt, mert Jerry elvileg még egy hosszú utat járt be, még mielőtt megnősült, plusz még mellé a másik gyerek 11 éves. Optimális esetben az anya 30 éves, tehát kőkemény 19 évnyi korkülönbség lenne a két gyerek között, ez azért kicsit sok.
És úgy fogalmazott, hogy Carly már egyetemista, nem úgy, hogy Carly már felnőtt, vagy, hogy a doktoriján dolgozik.
“, nem
ertem miert kell Robint ilyen borzalmasan oltoztetni, nem is illik a karakterhez se, meg a szinesznot is elcsufitjak.”
Igen, egyszerűen csak lesek, amikor máshol látom Cobie Smulderst, hogy mennyivel jobban néz ki. Pl.: az Avengersben is sokkal jobban nézett ki, hihetetlen, hogy amikor a nem a külsőre építő Hill ügynököt alakítja, sokkal szebb, mint amikor Robin, akibe minden pasi belezúg. Ez gáz. Még akkor is jobban nézne ki, ha saját maga csinálná a sminkjét és a frizuráját…

DM - 2012. 05. 23. 17:14

Én sajnálom,hogy nem Quinn lesz Barney felesége..szerintem jó karakter volt. Robint nem különösebben csípem. és Barneyhoz sokkal jobban illik egy stripper :)

chulo - 2012. 05. 24. 22:55

“pici” késéssel, de én is a végére jutottam a résznek.
a cigizős, meg az ajtó mögötti jelenet az az én verziómban úgy látszik nem volt meg :D

Egyébként ez a befejezés nagyon tetszett. Voltak aranyos, mosolygós részek, volt néhány jó poén is.
Ted Veronicával tökéletes lenne, az a csaj illik hozzá a legjobban.
Barney Quinnel tökéletes lenne szintén. A lánykérés nagyon ötletes és aranyos volt, aztán az utolsó pillanatban bevágják Robint….pffff köszi
Nekem valahogy nem tetszenek együtt.

Akkor ha jól veszem ki Victoriát ISMÉT lapátra teszik majd. Quinnt pedig pár héttel-hónappal a gyönyörű lánykérés után lecserélik Robinra mert csak. Szuper…
Egyébként abból hogy még csak most jutottam a részig, azért látszik mennyire érdekel. Lehet hogy a következő évad darára marad csak

katyvaszlipp - 2012. 05. 24. 23:39

Nah idetévedt pár Robin ellenes úgymond,akkor mégsem vagyok teljesen hülye ezek szerint…:)

Foley - 2012. 05. 25. 00:46

Nem hallottam még erről a Carly elméletről,csak az alapján jutott eszembe a rokon kérdés,hogy néztem a Magyar Mtv-n az első részeket és ott volt a cukrász csaj is.

És nekem régen nem jött be Robin most viszont már jobban néz ki,de lehet ,hogy a haj váltás miatt néz csak ki másképpen az arca,(de az esküvőí ruha kicsit lelapította),Lilly épp fordítva régen jó volt most már szegény kicsit cipó képű lett.

Gigi - 2012. 05. 25. 16:58

“Nah idetévedt pár Robin ellenes úgymond,akkor mégsem vagyok teljesen hülye ezek szerint…:)”
Csak teljesen nem :D
Nem, részemről oké, hogy vannak akik nem szeretik, felőlem utálkozhattok, akkor is úgy fog történni minden a sorozatban, akkor meg mit zavarjon? :D Szubjektív…
Viszont azt nem szeretem azt olvasni, hogy a “Quinn-szálat” rontják el azzal, hogy Robin a menyasszony. Mert ez viszont objektíven (is) hülyeség.
Persze kifejtem:
Maga az esküvő ötlete már minimum két-két és fél éves. Valószínűleg 2010. tavasza körül születhetett, amikor az 5.24. sugárzása előtt egy kicsivel leültek megbeszélni, mik is a 6. évados terveik. Bár az esküvő ötlete talán már az 5. évad eleje/közepe táján megszülethetett a két alkotó fejében.
De maradjunk ennél: 2010. májusában ültek le, és beszélték meg magát az ötletet, és talán (mit talán? – valószínűleg) már akkor megbeszélték azt is, hogy kik lesznek a házasulandó felek, hiszen a 6.1.-ben már akár utalásnak is vehető jelenetek is feltűnnek (Robin a fehér nyári ruhában – erre a jelenetre egy kicsit a fináléban is visszakacsintanak Barney és Nora párbeszédében, bár ez lehet utólagosan kitalált ötlet is, illetve, hogy a rész végi esküvői jelenetet (elered az eső, megtudjuk, hogy nem Ted esküvőjén vagyunk) megelőzően Tedet, Robint és Barneyt látjuk az asztal körül ülni), tehát legkésőbb 2010. augusztusa körül születhetett meg az elhatározás, hogy ez Barney és Robin esküvője lesz. Az írók is ezt nyilatkozták. A 6. évadban gyakorlatilag végig eszerint építkeznek, a 6.22.-ben gyakorlatilag Barney ki is jelenti: megtalálta már az igazit. És itt természetesen Robinra gondolt.
Az egyik legnagyobb “szemétség” a tavalyi évadban, sőt, a sorozatban is, hogy a finálé szeptemberben játszódik, egyrészt Marshall és Lily gyereke miatt, másrészt egy kis megvezetésképp. Hiszen mit látunk?
6.22. – Barney azt mondja, már meg is ismerte az igazit, utána következik a 6.24., amiben szemmel láthatólag úgy fest, ezalatt Norát értette. A két rész között két hét telt el, holott valójában 3 hónap! És mi derül ki a 7. évadban, mi történt ezalatt a három hónap alatt? (vagyis nyáron, amit FutureTed olyan lendületesen átugrott) Barney szerelmet vallott Robinnak, mindezt úgy, hogy mivel csak a 7. évadban említik, úgy tűnjön, mintha később történt volna, mint az a bizonyos jelenet Norával. Mert ha másképp lett volna, akkor automatikusan kijelenthető lett volna már akkor, hogy Barney csak és kizárólag Robinra gondolhatott.
Ez mondjuk az “Elrontották a Nora-szálat Robinnal”-című megjegyzésekre reakció. Amúgy felteszem, a hurrikán nélkül is lett volna egy nyári flashback-rész, de ez megkönnyítette a dolgukat…
És akkor eljutunk odáig, hogy “megszületik” Quinn. Jó egy évvel azután, hogy előre kitalálták Barney és Robin házasságát, egy biztos céllal: félrevezetésképp.
És akkor itt jön a kérdés: Már hogy a fenébe ronthatták volna el Robinnal azt a szálat, amit eleve elterelésre terveztek? Ennyi volt ugyanis a Quinn-történet. A lánykérést meg azért rakták bele, hogy a Barney/Robin-fanok jól berosáljanak a végére. (félsiker – már a 7. évad elején felmerült bennem, hogy a fináléban valaki más kezét fogják megkérni (írtam is), de akkor még Norára tippeltem – és pont ezért kellett a leggiccsesebb, legromantikusabb lánykérést kitalálni, mert erre azért számítani lehetett (főleg a finálé előtt közvetlenül kezdett el rengeteg ilyen találgatás felbukkanni az Interneten),sokan gondoltak erre, de azért a módja elbizonytalanított (engem is, pl.))
És most őszintén, ebben a Quinn-szálban csak szép gesztusok vannak, ilyen volt a lánykérés, a csészedobálás (és igen, az a másik a csészedobálás mellett a részben, ami olyan nagyon megindított engem)
De ezek Barney és nem Quinn mellett szólnak.
Szólhatott volna mindez Norának is, vagy Robinnak (na azt is túléltem volna), vagy valami harmadik csajnak is, az lényegtelen…
Ellenben a Robinnal való kapcsolatával, ahol nem igazán voltak ilyen jellegű húzások (voltak, nem azt mondtam, hogy egyáltalán nem), viszont rengetegszer megmondták, hogy miért szereti, miért illenek egymáshoz, és a többi… És itt voltak, amik Robin mellett, és igen, voltak, amik Robin ellen szóltak, de azt, amit Barneyval végigszenvedtek, nem tehette volna meg se Norával, se Quinnel, se egy harmadik csajjal. Ellenben Quinnel.
Ilyen tekintetben talán Nora még egy fokkal jobban is kitalált történeti rész, mint Quinn. Na igen, ő valamiben azért más volt, mint a másik kettő, és azért nem helyettesíthetőek be helyette, mint ahogyan az Quinn esetében. Ővele azonban az volt a baj, hogy túlságosan is Robin árnyékában volt végig. Egyrészt: eleve Robin mutatta be, mint munkahelyi barátnője. Az első két részében végig Robin és Barney-jeleneteket láthattunk, ők beszélgettek, aztán időről-időre felbukkant Nora. A 6.18.-ban rámentek Norára, majd azzal a lendülettel ki is írták, és még több olyan rész következett, amiben Robin és Barney egyreinkább egy párként viselkedik. (és írtam is feljebb, azért itt lényeges volt a 6.22. és a nyári események) Szeptemberben, amikor Robin és Barney méginkább előrehaladtak, visszajött, mint Barney barátnője. De mivel tudtuk, hogy Robin még mindig szerelmes Barneyba, ezért mint a “másik nő”, a telefonhívás, ami minden tönkretesz.
A gond ezek után viszont az volt, hogy amikor már a második barátnőt fogyasztotta az évadban (ez azért sok!), akkor már nagyon úgy lehetett érezni, hogy csak azért vitték bele, hogy ne legyen egyedül a 7.24.-ben. Robin miatt.
Őszintén szólva én azon a véleményen vagyok, hogy bárcsak benntartották volna Nazanin Boniadit, mert akkor ez az értelmetlen rész sem lenne, egy év alatt bőven kifejtették volna, a leánykérés és az összeköltözés sem lett volna merő kapkodás, a megcsalás is maradhatna, csak nem mondta volna el neki, vagy Nora megbocsátotta. És Robin esik pofára, sokkal jobban kijött volna…

Foley - 2012. 05. 25. 22:51

“És akkor eljutunk odáig, hogy “megszületik”
Quinn. Jó egy évvel azután, hogy előre kitalálták
Barney és Robin házasságát, egy biztos céllal:
félrevezetésképp.”Én is Robinra és Barneyra gondoltam régóta,de nem kombináltam ennyire.Egyszerűen abból,hogy a menyasszony is látni akarta Ted-et ha valami idegen,vagy Quinn,vagy Nora lett volna kétlem,hogy Ted-et hívatták volna,és ráadásul Lilly-vel.

De én azért reménykedek valamilyen csavarban Robinnal kapcsolatban,úgy értem,hogy más lesz Barney felesége.

katyvaszlipp - 2012. 05. 26. 01:41

Kb ott bukott meg az egész Quinn történet,hogy Tedet hívatja a menyasszony. onnan sima ügy volt,hogy a trampli lesz a menyasszony.
Amivel nem is lenne különösebb baj,ha lenne valami kémia a két karakter/színész között.de semmi nincs,az egésznek izzadságszaga van. amiket Te,Gigi jeleknek látsz,azok izzadságszagú képkockák,amik nem zsigerből jönnek,hanem betanult klisék. nekem ez a bajom az egésszel.
És nyilatkozhatják azt,hogy a karakternek a másik a legjobb,lópikulát,ezt kell nyilatkozniuk és kész.
Ted és Robin,sőt Lily és Robin (vicces,de így van) nagyobb a kémia,mint Robin és Barney között.
Én sajnos csak Norát tudom mindig felhozni,hogy őrá hogy nézett Barney,meg hogy néz másokra,beleértve Robint. Ég és föld. voltam már szerelmes,és tudom,hogy zsigerből hogy néz egy férfi a szeretett nőre. És ebbe nem kell belebeszélni,hogy de Robinra gondolt akkor is. NEM. ez fikció,ami lehet úgy van,de valószínűbb hogy nincs úgy.

Nah mindegy,szeptember,új évad. jöhet a brazil/mexikói szappanopera fílingű,semmi meglepetést nem tartogató,halálunalmas Barney/Quinn/Robin szál. Boldogság-harmónia-problémák-veszekedés-szétválás-boldogszingliélet-valami érthetetlen ok nyomán barney rájön,hogy robin az igazi-hóditás-összejövés-boldgoság-lánykérés-házasság.
Ez így lesz. persze biztos lesznek írva bele vicces dolgok,és nem fog ilyen simán menni,de a váza ez lesz a dolgoknak.

Roger - 2012. 05. 26. 02:22

Érdekes, hogy mindenkinek az ugrik be elsőre az évadzáró utolsó jelenetét látva (többek közt nekem is), hogy mennyire rosszul áll Robinnak az esküvői ruha. Az nem jutott senkinek eszébe, hogy Robinnak nem véletlenül áll rosszul a ruha? (nem illik hozzá, akármi) :D Nehéz elhinni, hogy nem tudnak egy dekoratív nőre kitalálni egy hozzá illő, szép esküvői ruhát. Lehet, hogy ez kicsit nyakatekert elmélet, de az írók sem arról híresek, hogy nem szeretnek trükközni. :D
Szóval nekem ez egy másik ruhahasonlatnak ugrott be, hiszen Barneynál is hasonló volt a nyakkendővel. Emellett még az is fontos, amit szinte senki sem említ, hogy az S07E24 úgy kezdődik, hogy “Which brings us to the story of a wedding day that went HORRIBLY WRONG.” ami nekem nem igazán jelenti azt, hogy a két fél boldogan összeházasodik. Szerintem az is lehet, hogy a sokat említett esküvő napja még nem a Barney-Robin történet legvége, így ott még alakulhatnak rosszul a dolgok.
Amúgy nekem nincs bajom a Barney-Robin Happy End-el, csak egy ötlet. :)

Zita87 - 2012. 05. 26. 10:19

Ez hülyeség…eleve ezt az egész Barney-Robin szálat NPH indította el, mert rá van kattanva a színésznőre és az írók sosem írják meg, ha anno az 1. évadban mikor összepróbálták őket nem működött volna a kémia.
Szerintem pont ezért van ennyi B-R shipper, mert nagyon is jól működik a két színész között a kémia, csak a történetük alapján nem vagyok biztos benne, hogy ennyi rajongójuk lenne. De azoknak a kis mosolyoknak meg nézésnek, amit NPH csinál nehéz ellenállni, úgyhogy nem is csodálom, h a Robin pártiak többsége inkább nő.
Persze NPH nagyon jó színész, szerintem egy mosómedvéről is el tudná hitetni, hogy szerelmes belé, de azért rajta is látszik, h mikor szenved és mikor élvezi, amit csinál, ami Quinnél szerintem egy párszor elő is jött…

És, hogy NPH mit nyilatkozik egy személyes interjúban, még azelőtt, h a sorozatban egyáltalán összejöttek volna, nem hiszem h lehet azt mondani, h erre az írók kényszerítették…
Persze elvárhatnak egyfajta udvariasságot, de NPH pont hogy nem a jóízlés keretein belül nyilatkozik néha, szóval őszintén nem hiszem h erre őt buzdították…

Zita87 - 2012. 05. 26. 10:24

Szerintem az is fontos, hogy azt mondta h WEDDING DAY és nem azt h wedding, ettől függetlenül szerintem az esküvőt is érinteni fogja, de megakadályozni nem…azt mondjuk nem bánnám, ha Robin is végül a ruhaváltás mellett döntene :D De csak a ruhát!!!

Gigi - 2012. 05. 27. 11:06

“Amivel nem is lenne különösebb baj,ha lenne valami kémia a két karakter/színész között.de semmi nincs,az egésznek izzadságszaga van. amiket Te,Gigi jeleknek látsz,azok izzadságszagú képkockák,amik nem zsigerből jönnek,hanem betanult klisék. nekem ez a bajom az egésszel.”
Katyvaszlipp, egy sorozat betanult jelenetek összessége. Ugyanakkor ha valamit a későbbiekben elő szeretnének hozni, arra mindig kell bizonyos szinten építkezni az előző részekben. Tehát amikor ezeket “az izzadságszagú képkockákat” belerakják, akkor azt nem véletlenül rakják bele.
Amúgy nehogy azzal érvelj, hogy Neil Patrick Harris nem úgy néz Cobie Smuldersre, mintha szerelmes lenne belé:
1. Színészek, csak megpróbálják valószerűen előadni a figurát.
2. És ezt Zita már kifejtette: speciel szerintem ezzel nincs gond, abszolút úgy néz rá.
“Ted és Robin,sőt Lily és Robin (vicces,de így van) nagyobb a kémia,mint Robin és Barney között.” – Szerinted.
Ezzel a “nincs kémia”-megjegyzéseddel sem értek egyet, de ez se meglepő. És ez még csak nem is olyan, hogy bele kell látni (bár amikor először láttam a HIMYM-et, (a “Window”-c. rész volt, ami nemrég szóba került) már akkor megjegyeztem, hogy mennyibe, hogy össze fognak jönni. – Kb. ennyire nincs kémia, hogy egy rész után nyilvánvalónak tartottam), mert elmondják az írók, elmondják a 7.1.-ben, és azért Neil Patrick Harris is elmondja, és tökéletesen igaza van Zitának, hogy azért nem csak azt mondja, hogy “Robin a legmegfelelőbb Barneynak”, ami helyzettől függően változik, hanem olyan dolgokat is hozzátesz, ami ha nem magától jutott volna eszébe, akkor megnézném, hogy hogy beszélték rá… És, hogy minek tették volna.
“És ebbe nem kell belebeszélni,hogy de Robinra gondolt akkor is. NEM. ez fikció,ami lehet úgy van,de valószínűbb hogy nincs úgy. ”
Akkor itt se értetted, mire akartam kilyukadni. A 7.9.-ben visszaemlékeznek nyárra, amikor Barney szerelmet vallott Robinnak. A 6.24. után (bár nem nagyon hirdettem) olyan érzésem volt, mintha a 7.22.-es megjegyzése (“Talán már meg is találtam…”-tudjátok) Noráról szólt volna. De ez szeptemberben történt. Mivel a Robin-része előbb volt, ezért gondolom, hogy itt rá gondolt. És ne mondd azt, hogy valószínűleg nem így volt, napokig ülnek egy szobában összezárva az írók, és építgetik a sorozatot, hidd el, nem véletlenül találnak ki ilyesmiket.
“Nehéz elhinni, hogy nem tudnak egy dekoratív nőre kitalálni egy hozzá illő, szép esküvői ruhát.”
Szerintem egész évben azt bizonyították, hogy képesek eszméletlen rosszul öltöztetni egy dekoratív nőt, ez csak a hab a tortán :D
Az “esküvő tönkremegy”-elmélethez pedig azért tegyük hozzá:
Ha a vőlegény, vagy a menyasszony meggondolná magát, akkor nem hinném, hogy a vőfélynek lenne ideje ismerkedni, nem gondoljátok?
Amúgy én is félek, hogy valami csavart fognak bedobni, azért remélem nem, de még messze vagyunk az esküvőtől, tehát kár ezen gondolkodni, engem egyelőre az érdekel, hogy hogyan fogják megoldani a Quinn-dolgot, mert per pillanat Barneynak valaki más a menyasszonya, úgy, hogy jól jöjjön ki az, hogy Barney utána Robinnál köt ki, legegyszerűbb az lenne, ha már a 8.1.-ben vége lenne, de az kicsit erőltetett lenne tudván a sztori végkifejletét, talán még azt tudom elképzelni, amit Ted esküvőjével csináltak, hogy az évad elején, mondjuk az 5.-6. rész táján elérkezik Barney és Quinn esküvője, aztán Barney (nem Quinn) meggondolja magát.
Csak úgy jöhet ki jól, ha nem Barneyt ejtik pofára, mert az esetben az, hogy nem sokkal később elveszi Robint egy kétségbeesett lépésnek tűnne…
Nyilván minél tovább marad Quinn (legalábbis addig, mire Robin új pasija megérkezik, és már egy 3-4 rész óta bent van – mondjuk (Kevinnél is ennyit kellet várni, mire megcsalta)), annál nagyobb a valószínűsége ennek a végkifejletnek.

katyvaszlipp - 2012. 05. 27. 11:28

Most ez szubjektív vélemény,ezzel nem tudok mit kezdeni,de én ha Robint és Barneyt együtt látom,nem veszek észre rajtuk semmi vonzódást egymáshoz. de amikor együtt voltak ténylegesen akkor sem. Én így látom,bocs. De nem csak én látom így ebben is biztos vagyok. Persze közre játszik,hogy a legunszimpatikusabb karakter Robiné nálam,plusz a színésznőt se csípem emiatt,de ettől függetlenül se látok közöttük semmit.
De ez nem is Neil hibája,inkább Robin karaktere nem tudja átadni magát az érzéseknek (eddig).rajta nem láttam sohasem,hogy odalenne egy pasiért. vagy ha igen,akkor is csak egy pillanatig,amíg össze nem jöttek.

Az esküvő körül biztosan lesz macera,de sajnos szvsz megkerülhetetlen,meg fog történni.

Gigi - 2012. 05. 27. 12:03

“Az esküvő körül biztosan lesz macera,de sajnos szvsz megkerülhetetlen,meg fog történni.”
Remélem is :)
Jó, persze, lásd úgy, ahogy akarod, engem nem zavar, biztos sokan vannak így vele. De ugyanúgy vannak még többen, akik viszont úgy látják, hogy jó párost alkotnak. Ezt meg neked kéne elismerned.
“De ez nem is Neil hibája,inkább Robin karaktere nem tudja átadni magát az érzéseknek (eddig).rajta nem láttam sohasem,hogy odalenne egy pasiért. vagy ha igen,akkor is csak egy pillanatig,amíg össze nem jöttek. ”
Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy Robin karaktere eléggé úgy van megírva, hogy nem igazán volt esélye azt mutatni, hogy annyira odalenne bárkiért is. Talán volt egy kis rész Donnál az 5. évadban, az 1. évadban pár rész erejéig Ted, legtovább az a pár rész a 7. évad elején Barney esetében. Ezeknél azért voltak olyan pillanatok, amiben rácáfol erre a kijelentésedre, de oké, ez nagyjából még igaz.
(most meg újra végigjárhatnánk a “Kinek miért szimpatikus, avagy nem, Cobie Smulders?”-kört, azért nekem még mindig az, neked nem, tudjuk, szubjektív :D)
Viszont tramplinak ne hívj egy ilyen szép színésznőt, ahogyan azt némelyik előző hozzászólásodban tetted…

katyvaszlipp - 2012. 05. 27. 14:24

Szubjektív minden ilyen dolog.
Hát nekem nem tetszik. nem eseteim a férfias nők (nem a jellemére gondolok,mert az a karaktere), ennyi. de ez is ízlés kérdése.
Az is igaz,hogy a karaktere is zárkózott mindig az érzelmektől,nem volt egy nagy szerelmes sose. nem az a típus.

Húú de messze van még a szeptember:(:( nem baj,végigpörgetem megint a 7. évadot.meg a többit is persze.himym nélkül nem élet az élet:D

Gigi - 2012. 05. 27. 16:19

“himym nélkül nem élet az élet”
Ebben azért teljes mértékben megegyezik a véleményünk :D
Ahogy magamat ismerem, ha csak nem produkálnak valami óriási “kultúrmérgezést” (mindig is használni akartam ezt a szót!) a 8.1.-ben, akkor odáig leszek az epizódért.
Amúgy szerintetek a 8. évad premierje is dupla lesz? (Hannigan miatt gondolom, esetleg akkor nem lenne feltűnő, ha egy rész teljesen Lily nélkül menne le)

csabber - 2012. 05. 30. 02:28

kasza. meguntam. innentől kezdve már nem érdekel. kb a 20. résztől már “imádkoztam”, hogy ne az legyen a vége ami lett. nem baj, persze majd kimagyarázzák 40 másodpercben, hogy “eh, ennyi volt” quinnel. összevesznek valami tányérokon vagy valami, és dobja őt barney. vagy nyolcmillóadszorra is rájön, hogy robint szereti. miközben térden állva könyörgött quinnek szinte a fél évadon keresztül meg “im happy you are still here”, meg tudja a fene. uncsi már, ilyen szappant rtl klub 14 órás sávjában is kaphatok. azon még túltenném magam hogy nem vicces már a sorozat, de hogy ilyen komolytalan azon már nem.

ja és azt el ne felejtsem, hogy az évad közepén marshall meg “not yet”-ezte a lillyvel való fogadást (robin és ted nem jön össze többet). addig húzzák ezt ameddig akarják, bármit beleírnak, amit akarnak. semmi konzisztencia. robin meg egy igazi whore, nem létezik, hogy senki nem veszi észre, hogy két letört bögre füléért lefekszik akárkivel, amennyivel ez már összefeküdt a sorozat alatt. no comment. kicsit túlzásba vitték. ja és persze barney az összes alatt ott ült mellette másnap a bárban, aztán elveszi. aham.

bye bye himym.

katyvaszlipp - 2012. 05. 30. 10:19

csabber,kösz,hogy ezt leírtad. jó látni,hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel.

Bár én nem kaszálom ezért a sorozatot,mert reménykedek:D

Gigi - 2012. 05. 30. 12:18

“ja és persze barney az összes alatt ott ült mellette másnap a bárban, aztán elveszi. aham.”
Mert Barney aztán az erkölcs mintaképe, ha valaki, hát ő tutira nem feküdt össze senkivel sem, kivéve azt a cirka 300 nőt, de az ugye semmi, mint tudjuk…
Azért, mert mostanra “meglelkifejlődött”, nem lesz Barneyból se szent.
De sebaj, a csupaerkölcs sztriptízest elvehetné, az titeket nem érdekelne.
“nem baj, persze majd kimagyarázzák 40 másodpercben, hogy “eh, ennyi volt” quinnel. ”
Én arra tippelek, hogy Quinn az első pár részre még marad.
“csabber,kösz,hogy ezt leírtad. jó látni,hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel.”
Katyvaszlipp, na ne mondd, hogy te is azok táborába tartozol, akik szerint Robin egy hatalmas ribizli (ez így hülyén hangzik, de nem akarok csúnyán beszélni), de persze Barneynak minden megengedett, sőt még őneki nem kéne Robinnal kezdeni a pasijai miatt… Amúgy a 7.10.-ben még mondta is, hogy pont azért szereti, mert ugyanolyan gáz, mint ő…
Na jó, viszont ez a “huszadszorra is rájön, hogy Robin az igazi”-forma dögunalmas, aláírom.

katyvaszlipp - 2012. 05. 30. 12:24

inkább az dögunalmas,hogy mindenki huszadjára jön rá a semmiből,hogy Robin az igazi:D

Hát annyira nem tartom nagy ribizlinek. de a többi,hogy egymást látták végig hogy csajoznak,hogy pasiznak,mindenkivel összefekszenek aki mozog (főleg Barney,de Robint se kell félteni), azért elég hiteltelenné teszi a kapcsolatukat. teljesen életszerűtlen,senki nem tud eleve ennyit változni,plusz nem tudna bízni a másikban annyira,hogy abból szerelem legyen,ez tény. De ez fennáll Quinnel is.

katyvaszlipp - 2012. 05. 30. 12:27

Jah,azt meg még mindig,tartom,hogy az írók görcsösen ragaszkodnak ehhez a “bandában házasodjunk” dologhoz,ezért is erőltetették a TEd-Robin szálat,és most a Barney-Robin szálat. egyszerűen lusták voltak megírni egy új karaktert,és bemutatni rendesen (ez volt Noraval,és Quinnel is, vagy Donnal és Kevinnel),ezért vették elő Barneynak Robint és fordítva. Szóval én ezt az írók számlájára írom,hogy izzadságszagú az egész.persze így jóval egyszerűbb,adja magát,és nem is lenne vele nagyon semmi baj,ha nem ismernénk a két karaktert.

csabber - 2012. 05. 30. 12:28

Gigi: barney karaktere a how i met első évadjának első részétől egy SZÁNDÉKOSAN eltúlzott karikatúra. pont azért ilyen vicces. addig a többieket próbálják/ták a való élethez igazítani, és annak keretein belül kezelni, de már kicsit kicsúszott a kezük közül.

ha meg igaz a hír (amit a junkien olvastam), akkor quinn 1 részre fog még maradni, mert saját sorozatot kapott jövő évtől.

katyvaszlipp - 2012. 05. 30. 12:56

csabber,amúgy nem vagy egy bizonyos sportoldal multimédiása is?:D mert olvastam a fórumban egy teljesen egyező véleményt a tieddel,és még a szóhasználat is stimmelt:D

Gigi - 2012. 05. 30. 13:30

“barney karaktere a how i met első évadjának első részétől egy SZÁNDÉKOSAN eltúlzott karikatúra”
Ha hiszed, ha nem, rájöttem. Nem is ezzel van a problémám, ha ez lenne, akkor nem nézném a sorozatot. (persze “Barney bácsikátok” így, vagy úgy, attól a perctől érthető, hogy miért emlegeti FutureTed szexmániásként, amióta lefeküdt Robinnal)
De ettől függetlenül miért kéne kiakadnia Robin dolgain? Mert hiába eltúlzott a karakter, ettől még nem ő az az ember, akinek emiatt ítélkeznie kéne.
És Victoria óta nem láttam egy erős behozott karaktert ebben a sorozatban. Mind csak gyenge töltelékek voltak, az utolsó részeikben már azt vártam, hogy végre szakítsanak, így volt ez természetesen Kevin, Nora, Don (és Quinn) esetében, de nem csak azokkal, akik a favorizált párom útjába álltak (Norára mondjuk még ez sem igaz, de őt azért sajnáltam ott a végén), hanem Zoey, vagy Stella esetében is. Egészen egyszerűen gyengék. Barneyt meg azért eléggé összeboronálták már a 4. évadban Robinnal, aztán később méginkább, tehát mostmár úgy is mindegy, Ted részéről kellett volna behozni szerethető(bb) barátnőket, mint amilyen Victoria volt, csak itt ugyebár az a probléma, hogy nem igazán lehetne szurkolni nekik. Ez a nagy probléma, hogy a Marshall/Lily, Barney/Robin-házassággal, és úgy, hogy tudjuk, hol találkozik az anyával, kilőnek minden love interestet.
Ez tényleg nem jó.
Talán az kellett volna, hogy várnak még egy kicsit Marshallékkal, az utóbbiakban remekül bizonyították, hogy időhúzásban ott vannak a szeren. Talán egy komolyab barátnő Marshallnál és Lily hosszabb féltékenysége még belefért volna, Barney és Robin is szinte elkerülhetetlen volt, előbb-utóbb így is-úgy is meglépték volna, Robin előtt behozni egy komolyabb szerelmi szálat Barneynak pedig megint egy elbaltázott lépés, kellett azért az a többéves ismeretség ahhoz, hogy el lehessen hinni, hogy Barney tényleg többet akar, ha valami random csajba esik bele, akkor ott lenne a kérdés, hogy miért pont ő. Itt megvolt az indoklás, hogy a random csaj az egyik legjobb barátja, és már úgyis feldobták a témát, miért is ne…
Maradt Ted tehát, akire rá lehetett volna pakolni a 3. évad végén egy kevéssé megosztó nőszemélyt, és bár érezhető volt, hogy azt akarják elhitetni, hogy Stella az anya, nem kellett volna egy komplett családot beírni neki, úgy talán működött volna. De ha ott nem, ugyanez érvényes Zoey esetében is, ahol akik a House-ban szerették, azok is sikeresen utálhatták Jennifer Morrison karakterét…
Mostmár mondjuk mindegy, meghúzták a maguk határait, tehát vissza kéne térni a “Ted a csillogó szemű romantikus”-figurához, úgy, hogy egy kicsit rákapcsol a csajozásra, teszem azt, normálisan levezetni a Victoria-dolgot, nem összecsapni, Barney meg segít neki, talán előhozhatnák azokat a jó kis csajozós dumákat, időről-időre romantikázik Robinnal, Marshall és Lily pedig elfoglalják magukat a gyerekkel, egyikük mindig ott ül lent, és megjegyzéseket tesz, és ha nem csapják össze, hanem kényelmesen, nem sietősen leülnek, és megírják, még akár jól is elsülhet a 8. évad. Bízom utóbbiban. Így, hogy egy ekkora dolgot felfedtek, már talán kisebb lesz a nézői nyomás…

katyvaszlipp - 2012. 05. 30. 15:51

Szerintem egyértelmű,hogy direkt nem írtak bele erős karaktert. nem akartak még egy karakterrel elmélyülten foglalkozni. pedig azért 7 évadba befért volna. ehelyett futják az unalmas köröket,úgy,hogy mostmár ráadásul minden kérdés megválaszolásra került.

Gigi - 2012. 05. 30. 16:50

Ne mondd, hogy pont te tudnád jobban élvezni, ha nem tudnád, hogy Barney és Robin újra összejönnek? Csak még csalódottabb lennél a végén, így legalább tudod, mire számíthatsz… És végre kidolgozhatják normálisan, idén is csak cliffhangerként tudták bedobni a Barney/Robin-szálat.
Most már viszont mindegy, remélhetőleg behozzák az anyát, ő talán erős karakter lesz…

katyvaszlipp - 2012. 05. 30. 17:09

Hát de legalább addig a remény meglenne:D most meg már az is elszállt:D

kri - 2012. 05. 30. 17:46

Mitől erős karakter Victoria? Kedves, aranyos, de semmi extra.
Bár az igaz, hogy ő még a legjobb az összes Ted-barátnő közül.

Gigi - 2012. 05. 30. 17:53

“Mitől erős karakter Victoria? Kedves, aranyos, de semmi extra.
Bár az igaz, hogy ő még a legjobb az összes Ted-barátnő közül.”
Na, kb. ezért :D
Benne legalább volt némi potenciál a romantikus hülyeségeivel, amire Ted abszolút vevő volt, plusz a kémia is nagyon jó volt Radnor és Williams között, ebből még ki lehetett volna hozni valamit (és sajnálom, hogy valószínűleg most se fognak), ha nincs Robin.
“Hát de legalább addig a remény meglenne:D most meg már az is elszállt:D”
Katyvaszlipp, okos vagy, szerintem tudnád akkor is, hogy ez lesz a vége… Így legalább nincs az az érzés, hogy hülyére vesznek.

csabber - 2012. 05. 31. 00:31

@katyvaszlipp: stimmel a leírás ;)

btw…mondta azt ted KONKRÉTAN, hogy barney és robin! esküvőjén ismerkedett meg muterral? tehát kimondta így ahogy van? nem hiszem. és ha barneynak még lesz egy házassága? ahh, mindegy, ebből is látszik, úgy vezetik ahogy csak tetszik. én meg már unom ezt.

vagy, scenario 2: valami felszolgáló csaj lesz az anyja, aki lerak elé egy tál ételt, felbukkan 2.8 másodpercre ted megköszöni, és ő ezt érti “megismerkedésnek”, majd valami szar mellékszállal továbbfonják, és 2 év múlva meg visszatérnek, hogy háháhá, már láttalak valahol nem?

Zita87 - 2012. 05. 31. 11:32

:DDD
az vicces lenne. De amúgy nem fog megtörténni mert, addigra már gyereke lesz Tednek, azt biztosan tudjuk:)

Nem lett kimondva h Barney esküvőjén találkoztak, de minden stimmel, úgyhogy gyanús. Viszont azt mondta h az esküvő napján ismerte meg, nem azt h az esküvőn és az esernyőt is ha jól emlékszem este sodorta a szél egy elhagyott utcán, úgyhogy lehet h az esküvő utáni estét találkoznak, amikor Ted magányosan ballag haza vagy valami ilyesmi…

Robin nem ribanc:) Kicsit könnyűvérű persze, de ettől illik Barneyhoz. De Barney szemében ő egy rendes lánynak számít és az eleje óta kisebbségi érzése is volt emiatt, h ő úgyse tudna megkapni egy normális csajt, aki nem csak ágymelegítőnek jó és gyanítom az apjának tartott kis monológ arról, hogy elborzad ha visszanéz az életére is arra vonatkozott h Robinnal már elszúrta, mert végig kellett néznie, hogyan élt a járásuk előtt, után… és hogy innen már nehéz megállapodni és igaza is van, mert valószínűleg ezért nem őt választotta anno Robin, hanem Kevint. Mi nézők tudjuk, hogy Barney változott, de ez nem Robin előtt zajlott, ő ebből nem sokat fogott fel, az ő szemében Barney még mindig egy komolytalan nőcsábász.

Barney meg megállapította h ő úgyse kaphat normális csajt, úgyhogy jó lesz neki egy sztípper, az való hozzá. De persze nem ez az amire vágyik és ez majd ki is fog ütközni. Attól h Quinn kilépett nem lett egycsapásra rendes lány, a gyerektéma kapcsán gyanítom elő fog kerülni h az alapprobléma nem szűnt meg, mert továbbra sem egyformán gondolkodnak. Mert mondjuk míg Quinn nem bánná ha a lányuk sztíppernek állna, addig Barney szerintem kirohanna a világból már a gondolattól is…

Gigi - 2012. 06. 01. 12:32

“Viszont azt mondta h az esküvő napján ismerte meg, nem azt h az esküvőn és az esernyőt is ha jól emlékszem este sodorta a szél egy elhagyott utcán, úgyhogy lehet h az esküvő utáni estét találkoznak, amikor Ted magányosan ballag haza vagy valami ilyesmi…”
Tényleg, ez még nem is jutott eszembe! :D Pedig valószínűleg ez lehet a nagy csavar… Az esküvőn beszélget egy csomó “kamu anyával”, egy percig azt hisszük, megvan, aztán valahogy kiderül, hogy mégse, indul haza, és akkor találkoznak… Ez nagyon tetszene :)
“Attól h Quinn kilépett nem lett egycsapásra rendes lány, a gyerektéma kapcsán gyanítom elő fog kerülni h az alapprobléma nem szűnt meg”
Hú, remélem azért a gyerektémáig nem jutnak el. Pár részig jegyesek, aztán viszlát Quinn, ne kínozzanak már tovább :D
“Mi nézők tudjuk, hogy Barney változott, de ez nem Robin előtt zajlott, ő ebből nem sokat fogott fel, az ő szemében Barney még mindig egy komolytalan nőcsábász.”
És megintcsak igazat adok neked, pontosan ez a lényeg… Robin azt se értette például, amikor Barney örült az esetleges terhességének, pedig már elég erős elképzelése volt a közös életükről. Ugyanúgy nem látta, amikor normálisan megbeszélte a dolgokat az apjával, csak azt, amikor azon volt, hogy visszahozza “Őrült Jerryt”, és még mindig úgy gondolta, hogy nem működne a dolog kettejük között. Plusz ő is önző egy kicsit, bár azt nem igazán értettem, hogy egyesek miért könyveltek el önző tettnek (Kevin választása) egy olyan dolgot, amiből Robinnak nem származott előnye. Legfeljebb annyiban, hogy Kevin szövege jobban esett az egójának, de nem direkt azért döntött úgy, hogy elkeserítse Barneyt…

Sasha86 - 2012. 06. 02. 17:16

Gigi: Érdekes, én is valami ilyen beetetős anyuci-leleplezést gondoltam, de kicsit másképp. Mondjuk meglát egy tökéletes, szőke, szűzies csajt a lagzin, akihez mindenképpen oda akar menni, mert ő a nagy ő villámcsapásra, de aztán piával a kezében nekiütközik egy másik, vadócabb, barna lányba, aki lezsenizi, amiért leöntötte piával az új göncét, összekapnak, aztán ted odamegy a szőke csajhoz, és meséli, hogy “kids, & that’s the story, how I met your mothet”, és akkor anyuci kiszól a konyhából, hogy kids vacsora, utána meg tednek, hogy héj zseni, te nem jössz? Na és akkor a puják visszanéznek, hogy neeeeeeeeeee, mire ted: vagy mégsem? Tudom, butaság ilyeneken agyalni, mikor semmi beleszólásunk a dologba, de ez tök ütős lenne, meg tedhez amúgy sem ilyen nagyon jóságos csaj kell, mint victoria, kell neki egy ellenpólus, na nem úgy, mint robin, de olyan nő legyen, aki azért be-beszólogat neki, meg akivel vadóckodhat az ágyban, akivel be-becsiccsenthet, például marshallnak pont ezért tökéletes lily, mert amúgy ő is olyan egyszerű, jóságos srác lenne, mint ted, de lily hülyeségeivel ő is eszelősebb…
Egyébként kissé késve, de el kell mondjam, lehet azért, mert rég nem néztem a sorozatot, de nekem nagyon tetszett az évadzáró, visszahozta a régi HYMYM-feelinget, Marshall 2 lépcsőfokos hősködésén szakdtam a röhögéstől, viszont a Barney féle lánykérés nem tetszett, mert egyrészt végig tudtam, mire megy ki a játék, másrészt Quinn? Komolyan? Miért? Értem én, hogy Barney bevállalós srác, de ha már megkomolyodik és egyetértek az előttem szólókkal, valóban komolyodott (na nem véglegesen hál’ Isten), akkor tényleg vegye komolyan, és erre Robin a jó megoldás, bárki bármit mond, én akkor kaszáltam volna el a nézését, ha nem robin lesz a menyasszony. Évtizedek óta mennek a sorozatok a tv-ben, de egyszerűen vannak dolgok, amiknek gy vagy úgy kell végződnie, mert a nézők többsége ezt akarja. Nem biztos, hogy az odavezető út végig tetszik majd, de higgyétek el, a végén elégedetten fogunk felállni a székünkből, én nem csalódtam, erősebb évad volt, mint a hatodik, a csúcspont pedig ted és marshall beszívott 2 perce az évad elején, tudjátok, amikor azt hitték, lekésték a meccset, közben mindössze két percre szaladgáltak a folyosón egymást keresve…. Maradandó pillanatok, persze több is volt, úgyhogy én maradok.

Gigi - 2012. 06. 03. 09:25

Sasha86: Igazad van, egy kicsit vadabb csaj kéne Ted mellé, és még egy esetleges 9. évadban azt tovább lehetne fejtegetni.
Aztán meg a férfiak (megállapításom szerint a Barney/Robin-párost ellenzők nagy többsége) úgyse a romantikus vonulat miatt nézik a sorozatot, tehát senki nem fog belepusztulni abba, hogy Robin lesz Barney felesége.
Az évad amúgy a 4. évad színvonalát hozta részemről, voltak nagyon erős és gyengébb pillanatai (ahogy a legtöbb sorozatnak), de összességében jó volt, tetszett. (főleg az évad első fele, az szinte tökéletes volt, sajnos január-február táján kicsit megereszkedett, és nehezen sikerült visszakapaszkodni, de remélem, a 8. évad erős lesz. Bátrabban felhozzák majd Barneyt és Robint, az esküvői szállal meg egy olyan magas labdát ütöttek fel, hogy nehezen tudom elképzelni, hogy az első részek valamelyikében Barney és Robin ne poénkodjon a házassággal…)

robaschestin - 2012. 06. 09. 16:03

Tudom nem teljesen ide tartozik, de a Tony Awards díjátadót Magyarországon leadják valamelyik csatornán?

winnie - 2012. 06. 09. 21:48

szerintem nem szokták, de mindig lehet meglepetés.

Gigi - 2012. 06. 10. 10:52

Azt mondjuk én is értékelném, ha valahol leadnák, a Youtube-on akadozva nem az igazi Neil Patrick Harris-t mindenféle idétlen produkciót bemutatni látni :D

betti - 2012. 06. 14. 08:08

Alyson Hanigannek még május végén megszületett a kislánya (Keeva nevet kapta), úgyhogy reméljük az évad elejére már ott lesz full-time-ban :))

Gigi - 2012. 06. 14. 13:27

Aha, én kicsit későbbre számítottam, de mondjuk a 7.24.-ben már lehetett látni, hogy jó nagy a hasa… :)
Akkor talán kapunk mégis némi Lilyt is a premierben, de szerintem a színésznő tényleg inkább a gyerekkel lesz elfoglalva, bár nem tudom, hogy megy ez, a 8. évad úgyse Lilyről és Marshallról fog szólni. Nekik ezzel a fináléval már kőbe vésődött a happy end.

Foley - 2012. 06. 23. 22:12

Valaki itt írta ,hogy anyu nem lesz erős karakter,ezt nem hinném hiszen csak 7 éve promózzák már ja és,számolgatjuk ,hogy 1-2 évad és vége közben lehet ,hogy (HIMYM-hez illően) következő évadokban is az lesz ,hogy elmondják,hogy ennyit írunk de X évvel ezelőtt ez meg ez történt amit egyébként elfelejtettem mondani.

Gigi - 2012. 06. 26. 13:54

“Valaki itt írta ,hogy anyu nem lesz erős karakter,ezt nem hinném”
Hát, azért van rá esély… Eleve, hogy 7 éve várunk rá, tehát nem lesz szerves része a sorozatnak (persze már az, csak… Á, érti, aki nyáron erre téved, nem? :D), lesz egy pár rész vele, annyi idő alatt kibontakozni nem tud, csak beváltja azt, amiről Ted mesélt idáig. (tehát a hülye szokások, és a többi)
Amúgy kezdem egyreinkább azt hinni, hogy a sztori vége az lesz, hogy Ted gyerekei végül bealszanak… :D

Lala - 2012. 06. 28. 19:41

Egyébként az esküvő úgy fog kudarcba fulladni, hogy elkezd esni az eső, és ugye a Ted jövendőbelijének van az a sárga esernyője, és úgy egymásra találnak – szerintem. :D

Zita87 - 2012. 06. 28. 22:37

De az miért kudarc? Az esküvő a templomban lesz, szóval zárt helyen, és az eső pedig áldást jelent az esküvő napján:)

Gigi - 2012. 06. 29. 20:02

Nem hinném, hogy szó szerint “kudarcba fullad” majd az esküvő, inkább annyi, hogy ott lesz a szokásos bénázás, lévén, hogy azért mégiscsak egy szitkomról beszélünk… Idáig az összes esküvőről lehet mondani a sorozatban, hogy “balul sült el”, és mégis, csak egy végződött igazán rosszul. Annyi biztos, hogy Barney nem a lelépésen gondolkodik (csak nem akartam addig írni, amíg lehet, hogy nem Robin lesz a felesége, tehát a véleményem ez ügyben rendkívül képlékeny volt, készen voltam rá, hogyha másképp alakulna, automatikusan összeszedjem az érveket, hogy miért lép majd le :D), izgul, de az esküvői beszédét emlegeti teljes meggyőződéssel – nem úgy hangzik, mind aki lelépni készül.
Robin karakterfejlődésének meg az a lényege, hogy nem gondolja meg magát. (szerintem. Ha az írók másképp gondolják, akkor persze ők a hülyék, nem én. Ha nem, akkor éljen :D)
Amúgy még azt behozhatják (tuti írtam már, mindegy) , mércének, ha már így potyára eljegyeztették Quinnt, hogy mondjuk a 8.4-8.5. fele megtartják az esküvőjüket, de Barney meggondolja magát, és lelép.
1. Elintézve a szakítás, semmi drámai “Quinn kiborul, és visszaadja a gyűrűt – Barney szomorúan néz”-jelenet, tehát a taccsot sem fogom kidobni. – hálás lennék érte.
2. Karakterfejlődés: elsőre lelép, másodszorra már nem, mert mit tudom én, akkora fejlődésen ment keresztül
3. Kettőt egy csapásra: akár Robinnal is leléphet, midseasonre így is-úgyis összejönnek – minek húzni az időt? (höhö, persze az a három év semmi, tudom én)
4. Ebből még drámázhatnak is az esküvő (feltételezett) no.2.-nál is, az “esküvői-pánik”-témát már úgyis lerágják az esküvőt megelőző 3-4 epizódban, mert az eljegyzés- egy hónapot ugrunk megoldás elég snassz lenne, mással meg nem tudnának operálni… (pocsék “Úristen, mi lesz?”-poénokra érdemes tavaszig felkészülni, elég kemény lesz :D)
De persze az “uncsi” Barney és Quinn normálisan szakítanak, Robin bepasizik, X rész múlva jön, hogy “hoppá, mégse ő az igazi”, és stb. – megoldást fogják választani. Azért csavarhatnának a dolgon, de nyilvánvaló, amennyi felütött labdájuk van ezzel a szállal (elég csak a 7.10.-et megnézni – Aranybánya!), nyilván nem fogják hagyni, hogy az összes felütés felhasználatlanul maradjon – nem is illene, elvégre évadok óta erről dumálnak.
“és az eső pedig áldást jelent az esküvő napján:)”
Tényleg? :D Nem is tudtam, de majd szeptemberben hasznosítjuk ;)

Foley - 2012. 07. 08. 21:07

Lehet ,hogy hülyeség de,nem lehet ,hogy ez még sem Barney esküvője.Azért jutott eszembe mert úgy emlékszem azt,hogy ez konkrétan az ővé nem mondták ki(ha tévedek úgyis kijavít majd valaki,és bocs)hanem csak azt mondták Tednek,hogy majd beszélni akar vele a vőlegény,és Barney sem mondta ki ,hogy az esküvőm hanem csak “elvileg” metaforikusan beszélt a nyakkendőjéről.

Gigi - 2012. 07. 10. 12:04

Foley (nyilván annyian kommentelnek ide nyáron, hogy nem egyértelmű, hogy neked válaszolok :D – Azért hajrá, én ha nagyon unatkozom, felnézek ide): A 7.24. elején mondják, hogy (magyar fordításban): “Bekötötték Barney bácsikátok fejét”, plusz a 7.1.-ben, hogy: “Barney Stinson esküvőjén az ember azt hinné, hogy…” – Tehát de, ez Barney esküvője. És a “vőlegény hívatott” se poénnak hangzott. De nem baj, tele a net ilyesmi elméletekkel, valahogy senki sem akarja elhinni, hogy ez nem csalás, nem ámítás, és bár az írók testi épségének megőrzése érdekében “barátilag” ajánlom nekik, hogy így legyen (shipperéket nem szabad alábecsülni :D), logikus, hogy mindenki valami csavart gyanít a dologban, hiszen már megszokhattuk…
Plusz még ebben szerepet játszik, hogy a Barney/Robin-páros jócskán főszálas lett egy ideje, így azért egy ekkora dolgot ellőni nem kis bátorságra vall. Ugyanakkor elég elképzelni az esküvői rejtély nélkül az eltelt két évadot (a 7. évad nézettségeit!), és máris érthető, miért döntöttek így. Ez az egész Barney/Robin romantikus szál, és a flashfoward-esküvő kész nézőmágnes, arról nem is beszélve, hogy némelyek már rég petíciót fogalmaznának az íróknak a Quinn-féle lánykérés után, már a megmaradt nézők közül, főleg miután belengetik, hogy ezek ketten már végeztek egymással… (nem szó szerint persze :D)
Őszintén: én megkaptam ezzel kapcsolatban, amit akarok, és már eleve volt három “csavar” a szállal kapcsolatban (6.1.: mégse Ted esküvője, 6.24.: Barney a vőlegény, 7.24.: Robin a menyasszony), ennyi bőven elég, nem?
Amúgy pedig szerintem valamilyen furcsa módon még logikus is volt ez a felfedősdi: a 6. évadról azt mondták, hogy Barney évadja lesz, és végén ott áll az esküvőjén, mint vőlegény, a 7.-ről azt, hogy Robiné, és a végén ő Barney menyasszonya…
Azt várom, hogy a 8.1. elején konkrétan megemlítik, hogy ez kettejük esküvője, és az minden fenntartást eloszlat. Egyszer lehetne már az a csavar, hogy nincs csavar. :D
És – bár egyelőre nagyon híján vagyunk a nyilatkozatoknak (mindenki kedvenc interjúalanya, Neil Patrick Harris Európát járja (persze ki országunkba sajnos nem téved :D))- én úgy gondolom, hogy inkább Tedről fog/(kéne) szólni. Elvégre a többiek egy évét ismerjük, Marshall és Lily baromira nem érdekesek, de pár percig előadják majd magukat minden részben, lesz egy pár, ami remélhetőleg rákoncentrál Robinre és Barneyra, de róluk is tudjuk már, mi fog történni, tehát idén minden lehetőség megadatott arra, hogy összehozzanak egy Ted-centrikus (lehet) utolsó évadot.
+ Kérdés: Mikor derül már ki a 8.1. címe?

Lui - 2012. 08. 01. 14:18

Nekem ez az egyetlen olyan sorozatom, ami még 7 évad után is töretlenül jó, tartja a minőségét, és elképesztően jól megírt. Remélem még sok van hátra :)

Foley - 2012. 08. 07. 16:26

Hát nem tudom.
Még valami,észre vettem(nem biztos ,hogy van jelentősége)de amikor Ted azt mondja ,hogy először mondja “Anyunak” ,hogy szereti akkor a Stella férje által készített film 3. részét néznék meg.

elliot - 2012. 08. 08. 15:12

Gondoltam, felnézek, hátha tudja valaki a választ. Mi lett Marshallék rossz környéken vett rossz lakásával? Eladták, mikor elköltöztek abba a házba vidékre?

Egyébként ez a komment meg vérlázító.:D “Aztán meg a férfiak (megállapításom szerint a Barney/Robin-párost ellenzők nagy többsége)” Az, hogy valakinek nem tetszik Robin és Barney nem azt jelenti, hogy férfi. Továbbmegyek: ha valaki nem eszetlenül romi, azt jelenti, hogy nem férfi, csak max felnőtt.

Úgy várom már az új évadot, mindig bizakodom, hogy valami jobb következik. Most ez a Jason Segeles távozás erőt adott, hátha kiírják őket, nyehehe:D

Gigi - 2012. 08. 08. 18:27

“Továbbmegyek: ha valaki nem eszetlenül romi, azt jelenti, hogy nem férfi, csak max felnőtt.”
Na, szerintem meg ez a vérlázító. Te írtad, hogy azt hitted, idősebb vagyok, tehát ne gyere azzal, hogy messziről lerí rólam, hogy egy “eszetlenül romi” kamasz vagyok. Mert ez azt sugallja. Amúgy megsúgom, nem vagyok eszetlenül romantikus, nem is fenyeget a veszély, hogy az legyek, most egy ilyen korszakomat élem, és kész. Nem olyan “kamaszidézetekbe” beleszerelmesedett , legkisebb romantikus gesztustól is elájuló kislány vagyok, aki erről a szókapcsolatról eszembe jut. (Hú, jesszus, mit gondolhattok itt rólam, legközelebb hazudok a koromat illetően :D)
Mellesleg pedig a találgatás a folytatásra remek szórakozás.
És méginkább mellesleg (ez a kedvenc szavam, úgy tűnik): igen, belegondolva a legtöbb Barney/Robin-párost ellenző valóban férfi. Ugyanis aki szögesen ellene van, legtöbbször Robint nehezményezi, mert a valóságban is ismert egy ilyen lányt/nőt, és ez a karakter pont azt testesíti meg, vagy Smulderst nem tartja csinosnak, és hasonlók. Tehát tipikus férfiproblémákból kiindulva lehet igazán utálni ezt a karaktert, azon kívül, hogy bárkinek lehet szimplán unszimpatikus is, persze. Én viszont azt írtam, hogy a többség férfi, és nem azt, hogy mind, tehát kár felhúzni magadat rajta (felteszem, nem is tetted). Vannak női ellenzőik is, mivel ezt a sorozatot szinte mindenki nézi (azon a hangsúly, hogy “szinte”, és nem poénból írok bele olyan szavakat a kommentjeimbe, hogy “szinte” “majdnem” “többnyire” (vagy “többségük” – ismerős?), ha már itt tartunk), én még ismerek is, és, nálam sokkal “esztelenül romibbak” is akadnak köztük. Viszont ha fórumbeszélgetését olvasok e témában, az “ellentáborról” rendszerint kiderül, hogy többnyire az erősebbik nem képviselői, ahogyan fiút, aki úgy oda lett volna a párosukért, nem láttam, lányt annál többet.
Na jó, ugorjunk…
Jason Segel-t nem hinném, hogy ki tudnák írni, így szimplán, főleg Lily és a baba miatt lenne necces, főleg mert Alyson Hannigan nem riogatott még senkit se a távozásával. És különösképp keresztbe tettek maguknak a flashfowardokkal, amikben megmutatták, hogy még ott vannak a többiek (Ted) jövőjében.
De egyelőre még fölösleges ezt fejtegetni, az se biztos, hogy szükség lesz-e megoldásra, lehet, hogy simán nem rendelik be a 9 évadot, bár erre egyre kisebb a kilátás.
És egy évadot még úgyis kapunk velük, ennyi bizonyos, majd ha ellaposodik, akkor lehet ezt tárgyalni, ha megkapják a folytatást. :) – Amúgy szerintem a 7. évad jobb volt, az első fele legalábbis tetszett (igen, többek között mert egy “eszetlenül romi”, hülye kamaszlány vagyok, aki pofátlan módon képes szorítani a karaktereknek), a második már annyira nem, jött Quinn, maradt Kevin, és a 7.1. mintha meg sem történt volna, ami egy hatalmas negatívum az egész évadot nézve. (Objektíven! – Minek kellett az első részben elmondani Lilynek, ha ő aztán nagyvonalúan elfelejti?), arról nem is beszélve, hogy mindkét felvezetett love interest sztorija összecsapott volt, mondhatni kuka, úgy ahogy van, de nem kellett kidolgozniuk, ez egyértelmű. – azért megtehették volna. De ezt már írtam egy párszor, természetesen.
“Mi lett Marshallék rossz környéken vett rossz lakásával? Eladták, mikor elköltöztek abba a házba vidékre?”
Szerintem igen. Mármint, máskülönben amikor visszaköltöztek, oda mentek volna vissza, és volt is arra utalás, hogy ajánlatot tettek nekik. (ugye a nagyon gazdag vevő, aki épphogy csak arra járt a 7.11.-ben)
Ha nem adták volna el, a 7.18.-7.19. sztorija értelmetlen lett volna. (mármint még értelmetlenebb)

Gigi - 2012. 08. 08. 18:30

Foley: igen, egy jó kis easter egg volt :)

elliot - 2012. 08. 08. 19:21

Szerintem nagyon jó ötlet volt visszavinni őket a Belvárosba,mert ott lehetnek igazán önmaguk. Hiszen Stellát is halálra cikizték, mert vidéki. Én mikor visszamentek Manhattanbe, úgy éreztem, a karakterüknek most már van esélye kicsit javulni, érdekesebbé válni.

Szerintem Hannigannek nem kell bejelentenie a távozását, úgyis kirúgják, ha Marshall megy:)

Szerintem nem a férfiak nem szeretik Robint, hanem azok, akik nem hisznek az ilyen Ross-Rachel kapcsolatokban. Figyelj, 10 éve én is hittem!!! Sírtam, hogy “ők össze tartoznak, hát persze, hogy nem szállt fel a gépre”. Nem bántásból írtam a felnőttet, bocsánat, ha úgy hangzott. Hanem csak, hogy fejlődik, változik az ember.

Én még mindig azt gondolom, hogy lesz valami csavar az esküvőn. De lehet, hogy nem. Lehet, hogy az lesz az utolsó rész a sorozatban és akkor ott megismeri Ted Anyánkat, és kikacsint a nézőkre. És vágás, bumm, vége:)

Gigi - 2012. 08. 09. 11:16

Marshall és Lily karakterébe nem hinném, hogy a város fog színt vinni. Ugye most gyerekük született, amit a létező legunalmasabb módon fognak megoldani (felteszem, de azért se legyen igazam), de mondjuk rendszeres vendégszereplőként be lehetne hozni egy bébiszittert, akár nem is új karaktert, hanem valakit, akit már régen láttunk (kis, jelentéktelen spoiler: elvileg Brad (2.19., 2.21., 5.1. – csak pár példa, ha nem derengene) a 7.-8. részben visszatér, akár simán lehet, hogy akkor őrá bízzák a gyereket)
Hannigan távozása pedig… A mosolygós fejből úgy tűnik, te nem siratnád őket :D
“akik nem hisznek az ilyen Ross-Rachel kapcsolatokban.”
Jó, ez mondjuk lehet. Majd a következő Jóbarátok-ihletésig fejlődök :D
“Én még mindig azt gondolom, hogy lesz valami csavar az esküvőn.”
Szerintem mindenki azt várja, hogy valami csavar lesz az esküvőn, pont ezért működhet a “csavar, hogy nincs csavar”-elv. Azt nem szeretem, amikor egy páran játszi lazasággal megjósolják az összes csavart, amikor sokkal, de sokkal jobb lehetőségeik is lehetnének. Kicsit olyan, mintha az írók is csak annyira erőltetnék meg a fantáziájukat, mint én, amikor kommentet írok. Éppen ezért az összes elvárható csavar részemről csalódásnak minősül, ha tényleg csavarni akarnak a sztorin, akkor azt tegyék jól, előreláthatatlanul. Például most ment a 3.20. a Comedyn, a végét milyen szépen megoldották, az tetszett.
Most eléggé behatárolták magukat ezzel az esküvői szállal, ami megmutatja, hogy a “nem is olyan távoli jövőben” (ezért a kis feliratért még mindig haragszom a 6. évadnál, ilyet beírni…) mindenki jól van, jóban van, és közeli barátok, pedig amennyit kitoltak már itt egymással, egy hatalmas, részeken átívelő veszekedést várok már mióta egy-két karakter között. (evidens lenne, hogy Robin és Barney vesznek össze, mert másképp tényleg ötletem sincs arra, hogyan feledik majd el a sérelmeiket, és jönnek újra össze, de simán lehetne valamit kirobbantani Ted és Barney, Lily és Robin, sőt, a legeslegjobb ötlet a “kis tökéletes egység” megbontására az lenne, ha Marshall és Lily kerülnének válás közelébe)
Persze ennek gondolom kicsi a lehetősége, gondolom fel sem merült még, hogy esetleg megosszák egy kicsit a csapatot, pedig így belegondolva tényleg nem lenne hülyeség.
Amúgy pedig már a 8.1.-ben adhatnak egy kicsi reményt, azzal hogy utalást tesznek arra, hogy ott van az anyjuk.

winnie - 2012. 08. 09. 11:20

“Most eléggé behatárolták magukat ezzel az esküvői szállal, ami megmutatja, hogy a “nem is olyan távoli jövőben”

volt már arról szó, hogy mennyire volt szükséges ez? mérmint a belebegtetés. változott volt a nézői élmény, ha most nem tudnánk, hogy esküvő lesz, a jelenetek más értelmet nyertek volna? (mert nyilván egyrészt irl szerepe volt ennek, a nézők húzása, stb, de kérdés, hogy a történetmeséléshez mit adott.)

Gigi - 2012. 08. 09. 12:59

winnie: Emlékeim szerint volt már róla szó, én pont a “pro”-oldalon álltam, mondván, hogy fontos szerepe volt a belebegtetésnek, és tetszett a külön kis rejtély, amit belevittek ebbe a két évadba, értelmet nyertek általa.
A történetmeséléshez is adott, én azt mondom, mert egyrészt keretet adott a 6.-7. évadnak (ugye 6. évad “Barney évada”, és a végén kiderül, hogy a vőlegény Barney, 7. évad “Robin évada”, a menyasszony Robin – így abszolút volt értelme mindennek)
Szerintem, ha Barney és Robin simán összejönnek a Quinn-dolog után, nem lenne nagy meglepetés, hogy eljegyzik egymást, beúszna a “hülyének nézzük a nézőt”-effektus, ami a legnagyobb ellensége a romantikus vonulatoknak. Itt elegánsan megoldották, és szerintem adott némi reményt. Ráadásul mit tudtak volna kezdeni enélkül a két karakterrel? Kapunk egy sablonos, (méginkább) kiszámítható sztorit, szenvednek, majd összejönnek, házasság, és mintha csak azért tennék, mert kifutnak az időből, a végére még berakják az anyát is Tednek, hogy örüljön. Ezzel szemben ismertették a tervüket, előálltak egy igazán egyedi ötlettel (erre azt értem, hogy nem éppen a legtipikusabb), amire én azt mondom, hogy igen, abszolút szükséges volt. Enélkül aztán semmit nem jelentett volna a 6. évad a sztoriban, most viszont előre belengették az anya érkezését. Szerintem meg se lehetett volna oldani jobban.

elliot - 2012. 08. 13. 15:55

Ennek a sorozatnak tényleg az lehetne a címe, hogy hány nővel feküdt le Barney bácsitok, míg találkoztam anyátokkal.

Én bármennyire is utálom a Lily-Marshall párost, nem tudom elképzelni, hogy válás közelbe kerüljenek. Eléggé sokkoló volt az is, amikor Marshall apukája meghalt. Bár nemtom, mi szükség volt rá, hogy meghaljon. Nem látom a nevét egy új sorozat főszereplőjeként sem:D

Szerintem pl. az, ahogy Robin és Barney összejöttek (a csókolózással) azok után azt is el tudom képzelni, hogy Barney megtalálja Robin harmadik videóját és úgy jönnek össze megint. Legalább annyira durva lenne:D

amúgy sztem azért nem jó, hogy tudjuk, hogy Robin és Barney házasodnak össze, mert így a Quinnes kapcsolat eredménye tuti h szakítás/válás/para. Ez olyan, mintha megmondják neked 10 évesen, hogy ki lesz a férjed 25 évesen, aztán semmi meglepi:D

Gigi - 2012. 08. 15. 10:33

” Ez olyan, mintha megmondják neked 10 évesen, hogy ki lesz a férjed 25 évesen, aztán semmi meglepi:D”
Hú, de rettenetes lenne, oda a meglepetés… Nekem megmondhatnák, teszek a meglepetésre :D
“Én bármennyire is utálom a Lily-Marshall párost, nem tudom elképzelni, hogy válás közelbe kerüljenek.”
Pontosan ez a lényeg. Kettejük kapcsolata annyira ideális, tökéletes, és vidám, hogy az már az irrealitás határait feszegeti. Az írók annyira beleestek kettejük kapcsolatába, hogy képtelenek lennének a legkisebb sérelmet is beleírni kettejük történetébe.
“Eléggé sokkoló volt az is, amikor Marshall apukája meghalt.”
Persze, azzal kellett kompenzálni, hogy ne tűnjön annyira tökéletesnek az életük. És megtalálták azon kevés utak egyikét, ami mindenkivel megtörténik, és mégis drámainak tudják beállítani. Így imádott párocskájuk kapcsolata még szorosabb lesz, és senki nem mondhatja, hogy tökéletes az életük. Ezzel szemben mondjuk a többieket egyéni negatív élmények érték, azaz, amit sokaknak sohasem kell megélniük, és én azt hiszem, ez sokkal nagyobb kitolás egy karakterrel. Ennyi szerepe volt Marshall apjának.
És miután itt részleteztem, hogy mennyire irreálisan fantasztikus Marshall és Lily megtörhetetlen kapcsolata, elmondom, hogy miért nem működött volna amúgy sem a Quinnes kapcsolat:
Tehát, maradjunk annál, hogy első évados Marshall és Lily, együtt laknak, Marshall meg akarja kérni Lily kezét. Azonban nem 9 éve, hanem alig pár hónapja járnak, a csapat pedig nem öt, hanem hattagú. A hatodik tag egy nő, és egészen a Lilyvel való találkozásáig Marshall belé volt szerelmes. Erre a felállásra képtelenség lett volna felépíteni mindezt, nem lett volna olyan tökéletes a házasságuk, nem ment volna minden olyan fantasztikusan, és eleve, képtelenség lehetne kizárni, hogy a nézők egy része ne a hatodik taggal szimpatizáljon.
Na, Barney és Quinn között valami hasonló, Marshall és Lily-féle idillt akartak bemutatni, csakhogy még így felépítve is nehezen veszi be a néző gyomra kettejük tökéletességét, hát még ezt a gyenge lábakra felépített, összetákolt szerelmi történetet. Barney és Quinn szakítása már tulajdonképpen borítékolva bolt, mert előbb-utóbb elkerülhetetlen lett volna a Robin-téma, és ha csíped, ha nem, ezt el kell ismerni.
” Barney megtalálja Robin harmadik videóját és úgy jönnek össze megint. Legalább annyira durva lenne:D ”
Aha :D “Robin, megtaláltam a negyedik videódat, gyere, nézzük meg közösen” Valami nosztalgia tényleg elkéne, bár én a “Sandcastles in the sand”-re gondolnék, hogy előjön valahogy, elvégre az az ő daluk :)
És egy kérdés, lehet spoileres lesz: Hogyhogy úgy hírlik, hogy Michael Trucco karaktere már a 8.1.-ben felbukkan? Nagyon kíváncsi vagyok rá, persze, hogy mi a neve (komolyan, ez a 8. évad nagy kérdése), és hogyan jön össze Robinnal (én arra tippelnék, hogy a GNB-nél dolgozik és Marshall és/vagy Barney ismeri, de ez csak egy ötlet), de nem szoktak love interestet évadpremierben előhozni, mindig kicsit később érkezik. Még akkor sem mindig szerepelnek az első epizódban, ha esetleg az előző évad velük ért véget, nem, hogy az első részben mutatkoznának be, ez idáig példátlan volt.
És még egy, egy sokkal fontosabb: Cobie Smulders az első évadban vasalta a haját, vagy miért van, hogy régen mindig egyenes volt, most meg kifejezetten göndör? (az évszázad rejtélye! :D)
Amúgy nagy kár, hogy a CBS mindig későn kezdi a sorozatai promózását, megnéznék már egy előzetest, mert fogalmam sincs, hogy mire számíthatunk. Az biztos, hogy várós, mert a Ted/Victoria-szál is marha érdekes lehet, és a Barney és Robin-féle csöpögést is (el)várom, Marshall és Lily meg… Hát, őket annyira nem, tényleg összebalhézhatnának pár rész erejéig, de ez persze nem fog megtörténni…
És szereztek nálam egy piros pontot a címmel, egy kisvárosról elnevezni… Fogalmam sincs miért, de imádom az ilyet, olyan hangulatos! :D

HuDoMi - 2012. 08. 17. 02:24

Újra végignézve a sorozatot (1.-7. évad)

Véleményem szerint az utolsó rész (7.24.)kicsit össze-vissza lett. Kár volt újra behozni a Victoria szálat, mert bár a csaj szerintem a legnormálisabb partnere volt Ted-nek, tudni lehet, hogy nem ő lesz az ANYA.
Az sem tetszett, hogy pár jeleneten belül láthatjuk – igaz időben nem ugyanakkor játszódik – Barney-t amint megkéri Quinn kezét, majd, azt, hogy Barney menyasszonya Robin lesz. Bár erre azért volt pár utalás a korábbi részekben.
Abban a részben amikor Robin a kitalált gyerekeinek mesél az apjukról Barney-t említi mint apa, bár a gyerekek csak a képzelete művei, de az, hogy Barney-t nevezi meg mint apa is az ő házasságukat vetít(he)ti elő. Illetve az is Robin mellett szól (mint menyasszony), hogy az egyik részben – nem tudom, pontosan melyikben – Robin Ted-et kéri fel tanúnak (mondjuk Barney tanúja is lehet).

A 7.20.-ban amikor a 2015 (real) emléket idézik fel akkor hozza be Ted a lányát a karjaiban, tehát legkésőbb 2014-ben össze kell hoznia Tednek és az ANYÁ-nak a babát. Gondolom nem illik egy ilyen “szerelmi történetbe”, hogy pár randi alatt teherbe essen az ANYA (bár ki tudja).

winnie - 2012. 08. 17. 02:43

victoria: épp ez benne az érdekes, volt erről szó fentebb is, hogy más úgy nézni valamit, hogy az ember tudja, hogy alakuljon bármilyen szépen is, a kapcsolat halálra van ítélve.

Gigi - 2012. 08. 17. 11:57

“Az sem tetszett, hogy pár jeleneten belül láthatjuk – igaz időben nem ugyanakkor játszódik – Barney-t amint megkéri Quinn kezét, majd, azt, hogy Barney menyasszonya Robin lesz.”
Én kicsit csalódott voltam, már a 7. évad elejétől fogva ott motoszkált az ötlet a fejemben, hogy Barney megkér valaki mást, de Robin lesz a menyasszony, persze akkor még Norára gondoltam. Sokkal jobban ki lehetett volna hozni az évadot, ha a 7.10.-ben Barney az, aki nem mondja meg a dolgot, mert szerelmet vallanak neki, Robin esik pofára, a terhességi pánikot Nora elől kell elhallgatni, Tednek Robin mondja el, hogy még mindig szerelmes Barneyba, de nem szeretik viszont, és egy év járás után Barney megkéri Nora kezét. Most azért, hogy a Barney-oldalról érkezzen a dráma, kicsit valóban zilált lett az évad. De úgy tényleg lett volna értelme a lánykérésnek. Így viszont az egész Quinn szál elég kesze-kusza lett (nem olyan értelemben, ahogy Barney és Robin beszélgettek a kesze-kuszaságról a 7.10.-ben, marha romantikus módon), és logikailag nem egyszer megbicsaklik a sztori, de nem baj…
A Victoria-témáról: na igen, sajnálom, hogy nem ő az anya. De tényleg. Azt hiszem, ha Victoria állandó szereplő lenne, én tuti, hogy nagy T/V-Shipper lennék (igen, ezt csak a TV rövidítés miatt jegyeztem meg :D ), és utáltam, amikor megcsalta Robinnal, ahogyan azt már jópárszor le is írtam. Ha én írnám a sorozatot, én tuti úgy intézném, hogy valamilyen módon mégiscsak Victoria lehessen, de erre kevés a lehetőség. Remélem, azért minél tovább marad, mert én nagyon nem várom a szakításukat. Kicsit azért keserédes lesz úgy boldognak látni őket, hogy tudod, hogy szétmennek, és azt hiszem, ez a lényege. Mert amíg Quinnél (És SPOILER: Nicknél SPOILER VÉGE) várni fogom, de legalábbis nem bánom majd annyira a könnyes búcsút, addig Ted és Victoria egy olyan pár, akiknek tényleg szorítottam, és univerzum ide-vagy oda, legszívesebben Victoriát látnám címszereplőként. És ezzel még sokan lehetnek így, elvileg Victoria igazi közönségkedvenc.
Plusz Victoria egy kicsit mérce a karakterek fejlődéséhez: ha belegondolunk, amikor utoljára látta Ted haverjait, Marshall és Lily épp, hogy csak eljegyezték egymást, most gyerekük van, Robin karrierje nem tartott sehol, és a legkisebb mértékben sem vonzódott Barneyhoz, Barneytól pedig mi sem állt távolabb, mint, hogy megnősüljön, erre most menyasszonya van. Egyedül csak Ted nem változott sokat, aki a haját is ugyanúgy hordja, mint nyolc évvel ezelőtt…

Gerophila - 2012. 08. 18. 19:35

Sziasztok!
Találtam egy fotót és egy cikket a 8.évad első epizódjáról.
Nem tudom, hogy ezen az oldalon szabad-e ilyet belinkelni,
remélem igen.
Vigyázat SPOILER veszély! http://insidetv.ew.com/2012/08/17/how-i-met-your-mother-season-8-photo/

winnie - 2012. 08. 18. 20:27

persze

Gigi - 2012. 08. 19. 10:49

Gerophila: Éljen, már untam angolul megfogalmazni a reakciómat erről a cikkről :D (ami németesként nem is csoda, na mindegy)
Akkor SPOILERVESZÉLY, minden, aki meg akarja kímélni magát tőlem, és az iszonyatos eszmefuttatásaimtól, az ne olvassa tovább (de komolyan, tegnap szórakozásból elolvastam az első kommentemet a kritika alatt, illetve el akartam olvasni, mert én a felénél meguntam, és abbahagytam), ne mondjátok, hogy én nem szóltam…
Tehát, aki maradt: Hihetetlenül megnyugtatott ez a kép. De tényleg. És az egész hírverése a résznek, megnyugtató, ahogy csavart emlegetnek, és kiraknak egy képet, amin Barney az esküvőjén mászik ki az ablakon, megnyugtató, hogy az epizódleírásnál a CBS egyik nagy kérdésként azt tette fel, hogy “Barney és Robin vajon megfutamodnak az esküvőjükön?”, és nagyon hálás vagyok ennek a hírverésnek, mert így aztán száz százalék, hogy nem ez fog történni. Ugyanis nem éppen jellemző a HIMYM (de amúgy más sorozatok) alkotóira (sem), hogy a hatalmas csavart, ami majd tényleg “felkavarja a rajongók agyát” már hónapokkal előre bejelentik. Ez hülyeség lenne. Én arra tippelek, hogy Marshall be akarja vasalni jól megérdemelt pofonját, de Barneynak annyira nem fekszik az ötlet, ezért úgy dönt, lelép. Vagy pánikol, benne van, de ez lenne a harmadik esküvői szökés a sorozatban, nem unják már egy kicsit? Felteszem, semmi komoly, a nagy csavar pedig… Vagy az anyjukról kapunk valamit (legvalószínűbb), vagy Marshall és Lily fia sétál be a barátnőjével, vagy Robin terhes, ha előjön a baba-téma, bedobhatják, de nem adok sok valószínűséget neki, vagy Barney cipőfűzője kikötődött, tudom is én… :D

Foley - 2012. 08. 19. 13:35

“Eléggé sokkoló volt az is, amikor Marshall
apukája meghalt.”
Persze, azzal kellett kompenzálni, hogy ne tűnjön
annyira tökéletesnek az életük. És megtalálták
azon kevés utak egyikét, ami mindenkivel
megtörténik, és mégis drámainak tudják
beállítani. Így imádott párocskájuk kapcsolata
még szorosabb lesz, és senki nem mondhatja,
hogy tökéletes az életük. Ezzel szemben mondjuk
a többieket egyéni negatív élmények érték, azaz,
amit sokaknak sohasem kell megélniük, és én azt
hiszem, ez sokkal nagyobb kitolás egy
karakterrel. Ennyi szerepe volt Marshall apjának.”
Lehetséges,de szerintem nem ennyire komplikált,hanem csak azért kellet ,hogy Marshallnak új munkahelye legyen és ezáltal is hozhassanak be új helyszíneket és szereplőket.

“Marshall és Lily karakterébe nem hinném, hogy a
város fog színt vinni.”
” Marshall és
Lily meg… Hát, őket annyira nem, tényleg
összebalhézhatnának pár rész erejéig, de ez
persze nem fog megtörténni…”
Fura mindenkitől ez a nagy Marshall/Lilly gyűlölet,nekem nincs semmi bajom velük,sőt Barney útán Marshall a második nagy kedvencem.

“Abban a részben amikor Robin a kitalált
gyerekeinek mesél az apjukról Barney-t említi
mint apa, bár a gyerekek csak a képzelete művei,
de az, hogy Barney-t nevezi meg mint apa is az
ő házasságukat vetít(he)ti elő.”
Lehet,vagy csak mert azt hitte(és hitette a nézőkkel),hogy terhes Barneytól.

Bár (ahogy már írtam korábban még mindig nem hiszem,hogy ez tényleg Barney és Robin esküvője)attól még ,hogy Barney és Robin egybekelnek nem biztos ,hogy együtt is maradnak,lehet ,hogy most Barney gondol egyet és összejön mással.

…jah és
“(Hú, jesszus, mit
gondolhattok itt rólam, legközelebb hazudok a
koromat illetően :D)”
Miért hány éves vagy mert az alapján ahogy és amennyit írsz nem gondoltalak volna fiatalnak.

winnie - 2012. 08. 19. 13:55

“Persze, azzal kellett kompenzálni, hogy ne tűnjön
annyira tökéletesnek az életük.”

egyébként annak tűnt? nem hiszem, hogy kompenzáció. simán csak az is az élet része és sok szitkomban az ilyesmit nem nagyon húzzák meg

Foley - 2012. 08. 19. 17:59

Én is így gondolom csak bent maradt egy extra “.

Gigi - 2012. 08. 20. 12:05

“egyébként annak tűnt?”
Nem, csupán 9 éven keresztül együtt jártak, soha nem veszekedtek, vagy ha igen, villámsebességgel kibékültek, bármit elterveztek, sikerült nekik, és mindig kitartottak egymás mellett. Szerinted ez nem tökéletes? Főleg amellett, ha elnézzük a többieket, fölötte a (talán reális) feltételezés, miszerint Barney és Robin házasságának egy nyamvadt évet nem mernének adni. Azért ha azt vesszük, kivel mennyire toltak ki, Marshallék sehol nincsenek.
“Fura mindenkitől ez a nagy Marshall/Lilly gyűlölet”
Én nem gyűlölöm őket. Voltak olyan részei a sorozatnak (az elején) amikor kifejezetten a kedvenceim voltak. Csak unom őket, és semmi bonyolultság nincs a történetükben, semmi meglepetés, semmi érdekesség… Eszembe jutott, hogy akkor, amikor összevesztek, nagyon tudtam nekik szorítani, és kicsit megbontotta az idilljüket. Innen a “balhé-ötletem”.
“Lehet,vagy csak mert azt hitte(és hitette a nézőkkel),hogy terhes Barneytól.”
Akkor találta ki a mesélősdit, amikor már tudta, hogy nem az. Viszont az valóban elmond egyet, s mást, hogy mennyire evidens tényként kezelték kettejük házasságát, és minden nyilatkozatban évad közben is egy kicsit egy pár voltak.
“Miért hány éves vagy mert az alapján ahogy és amennyit írsz nem gondoltalak volna fiatalnak.”
Jól esik ilyeneket olvasni :) 14 éves vagyok, ami mint kiderült, a “junkieság” alsó korhatára (mondjuk 12 évesen kezdtem sorozatozni), a korról tartott szavazásnál írtam.

Foley - 2012. 08. 20. 17:46

“Szerinted ez nem tökéletes?”
Nem.Ugyanis,ha azt nézzük,hogy az életben a házasságok fele végződik válással(itt remélem Barney-éké :D )a másik fele miért ne lehetne(vagy nézhetne ki) tökéletesnek

És az nem olyan vészes mint amilyennek beállították,én is kb. 12 éves korom óta csak nekem az 5 évet jelent.

Gigi - 2012. 08. 20. 20:02

Háát, szerintem azért egy házasságban sokkal keményebb hullámvölgyek vannak. Persze, Ted szemszögéből látjuk Marshallt és Lilyt tökéletesnek, és nincs is vele annyira nagy bajom, továbbra is irreálisnak tartom az ilyen töretlen idillt. Viszont reális, avagy nem, a tökéletesség, ettől még unalmasak maradnak. (akkor te is tizenéves vagy, téged sem izgathat különösebben a gyerekvállalás-téma)
Ja, ne Barney/Robin-ellenszurkolj, mert a fele olvasóközönség (én) nem biztos, hogy egyetért vele. Úgy sem fogjuk őket uncsi házaspárként együtt látni, egyelőre meg inkább arra lennék kíváncsi, hogy jönnek össze, és csak erre a kérdésre kapunk majd kielégítő választ az évadban, erre mindenki itt “vészmadárkodik”, hogy majd elválnak, befuccsol az esküvő, tudom is én, pedig még el sem jegyezték egymást… Ha az lesz, úgyse fogjuk megtudni 2013. májusa előtt, ahhoz pedig nem kell matekzseninek lenni, hogy kiszámoljuk, az sok idő. Egyelőre inkább gondolkodnék a tényleg kiszámítható cselekményeken, mi lesz Victoriával, vicces lesz-e a szülő-szál, avagy tragikus, látjuk-e Robin anyját, aki elvileg betegen fekszik Kanadában (nagyon dühös lennék az írókra, ha a sorozat legjobb előre felütött drámai szálát nem használnák ki), meg ha már szülők, tök szívesen megnézném, ahogy Barney apja és anyja találkozik, mi a fene van Ted épületével, miért megy majd szét Quinn és Barney, avagy Ted és Victoria, de ezt feljebb már kérdeztem, ugyanolyan szörnyen fog-e öltözködni Robin, kapunk-e valami információt az anyáról a nyolcadik évad első részében, és milyen esélyeik vannak a 9. évadra? Annyi izgalmas kérdés van még a sorozattal kapcsolatban, erre mindenhol csak Barney és Robin szétválásáról olvasni, azon kívül, hogy nagyon szorítok nekik, még azért is idegesítő, mert így tényleg sokkal aktuálisabb kérdések kerülnek háttérbe.
“És az nem olyan vészes mint amilyennek beállították”
Éljen, nem vagyok egyedül, kicsit megrémültem, milyen kis csitri vagyok itt mindenkihez képest, az egész blogon az egyik legfiatalabb vagyok. Legalábbis a kommentelők közül.

Foley - 2012. 08. 21. 02:46

“Ja, ne Barney/Robin-ellenszurkolj, mert a fele
olvasóközönség (én) nem biztos, hogy egyetért
vele.”
Nem szurkolok ellenük csak ha választani kell ,hogy ők vagy Marshallék akkor Marshallék,és a Barney Robin szálat kicsit újra kell építeni,azalatt lehet megkedveltetik magukat velem mint pár (különben Barneyékról még mindig nem hiszem ,hogy összeházasodnak).
“Úgy sem fogjuk őket uncsi házaspárként
együtt látni”
Gondolom Marshallékról is ezt hitted de aztán még is azok lettek számodra.

Gigi - 2012. 08. 21. 09:28

“Gondolom Marshallékról is ezt hitted de aztán még is azok lettek számodra.”
Amikor azok lettek, harmadikba jártam, tehát számomra a sorozat alapfelállása szerint ők az “uncsi házaspár”. És eleve, Barney és Robin házasságához van kötve a címszereplő felbukkanása, épp ezért, még ha kapunk is egy “anya évadot”, van egy évük unalmasnak lenni, azalatt elválasztani őket elég céltalan lenne. de oké, ha választani kell közülük, te Marshallékat választod, szíved joga… És igen, itt úgyis jönnek majd a szimpátia-körök, de ha ők lennének uncsi pár, akkor is mondanám, hogy valami kell, hogy megbomoljon az idill, vagy ha nem, ne erőltessék őket fő történeti szálba. Marshallt és Lilyt elnézem “B”/”C”-történetként, de amikor egész részek szólnak róluk (kivéve talán a baba születését) sikerül megalkotni (objektíven is) a sorozat/évad mélypontjait.

Foley - 2012. 08. 23. 10:33

“ne erőltessék
őket fő történeti szálba”
Értelek,de ez szerintem nem érdekük mert akkor tényleg haladniuk kéne a cím szereplővel.De az jobban izgat ,hogy a jövőben amikor Ted a moziban anyuval a róla készült film 3 részét nézik meg annak van jelentősége v. sem.(És hogy abban a filmben fog e szerepelni Anyu)

Gigi - 2012. 08. 23. 18:28

“De az jobban izgat ,hogy a jövőben amikor Ted a moziban anyuval a róla készült film 3 részét nézik meg annak van jelentősége v. sem.”
Szerintem afféle easter egg volt. Ha az anya is benne lenne, az azt jelentené, hogy találkozunk még Stellával. De ha már 3. rész, akkor mikor jön ki a 2.?

elliot - 2012. 08. 29. 20:02

@Gigi: szerintem a szülés miatt lett másfajta a haja, ez viszonylag gyakori jelenség. Nem hiszem, hogy évekig vasalta volna, még a bemutatókon is meg mindig. De lehet, hogy most van begöndörítve. És Gigi, ki tudja, ha nekünk lett volna net, vagy nem azt a semmirevaló németet kellett volna tanulni áltiban, lehet mi is junkie-k lettünk volna 10-15 éve is!

“Fura mindenkitől ez a nagy Marshall/Lilly gyűlölet,nekem nincs semmi bajom velük,sőt Barney útán Marshall a második nagy kedvencem.” @Foley: Most ez érv? Mindenki hülye, csak te vagy helikopter? :D

Egyébként Gigi életkorával kapcsolatban: én vagy egy 26 éves szinglit vagy egy kislányt képzeltem el a személyében, mert ahogy ír, az nagyon szerelmetes:)

Foley - 2012. 08. 30. 11:56

Nem érv és nem azt mondtam,hogy mindenki hülye csak én nem,hanem csak azt mondtam számomra fura és nem azt kezdtem ecsetelni,hogy aki nem így gondolja az a hülye hanem csak az írtam le,hogy én másképpen gondolom,és ettől még senkinek sem kell egyet értenie velem és eddig se akartam,hogy így legyen,mert van különbség vélemény nyilvánítás és fikázás közt.

Foley - 2012. 08. 30. 12:13

Amúgy ez helikopter duma meglepett,de azért ütött :)

elliot - 2012. 08. 30. 19:27

@Foley: Szerintem egyébként Marshallt Lily öli meg, illetve nem a valóságban, bár az egy nagyon durva csavar lenne, és akkor Ted összejöhetne Lilyvel. De hagyjuk.:D A karakterét öli meg, Marshall jófej lehetne, de ilyen gáz kapcsolatban nem az.

Az övéké nem szerelem, ők tesók…és nem a bro értelemben:D

Foley - 2012. 08. 30. 20:59

Ezt már én is láttam így,de az tényleg nagy csavar lenne ha kiderülne,hogy “anya” 7 éve ott a stáblistán,mert Lily az.Amúgy lehet,hogy tényleg ezt csinálják,mármint nem a Lillyset,hanem azt,hogy valaki tényleg ott a stáblistán 7 éve és így majd nem függ kitűnni a színésznő,vagy színész (mert már az sem lepne meg)neve aki majd anya lesz.

Foley - 2012. 08. 30. 21:01

Bocs nem függ hanem fog.

Gigi - 2012. 09. 01. 16:43

“És Gigi, ki tudja, ha nekünk lett volna net, vagy nem azt a semmirevaló németet kellett volna tanulni áltiban”
Hányszor írjam még, hogy németül tanulok? De oké, igaz, legyen igaz. Én inkább azt találtam furcsának, hogy a kortársaim közül, akik jórészt angolul tanulnak, és nonstop a neten lógnak, ilyen kevesen találtak rá a sorozatokra, és erre a blogra. Pedig majdnem annyira élvezem a junkies kritikákat, nézettségi adatokat, interjúkat, és a többit, mint magát a sorozatepizódokat.
“mert ahogy ír, az nagyon szerelmetes”
Ja, amikor rámjön a tízperc, néha én is behányok magamtól, de ez már más téma (26 éves szingli?! Jézusom, tényleg visszafogom magam, eskü. – Úgyse fogom),a korom meg megint egy olyan téma, amit már kiveséztünk. A gólyatáborban amúgy mindenki kiakadt, hogy mennyire vágom a sorozatokat, kösz HIMYM! :D
Háát, Lily mint anya? Kicsit bizarr ötlet, de én támogatom (valamennyire), úgy értem annyi igaz, hogy Marshall a legszerethetőbb karakter az ötösből, és sokkal jobban ki tudott teljesedni, amikor szétment Lilyvel, bármennyire is sajnáltam őt akkor, a 2. évadban egész egyszerűen karakter volt, olyan, amilyen se azelőtt, sem azután nem tudott igazán lenni. De ez a Lily mint anya-ötlet akkor is bizarr, mégha valamennyire tetszik is. Kellően eszement és sokkoló. Ráadásul csak 2029-ben láttuk őket együtt, létezik, hogy egyiküket tényleg kinyírják? (azért azt nem akarom)
Persze komplikált lenne kimagyarázni, hogy “anyátok” Lily lenne.

Foley - 2012. 09. 03. 16:22

Vagy Ted is úgy fog csinálni mint Robin,azt mondja,hogy ti gyerekek nem léteztek meg anyátok se és csak magamban beszéltem x éven át.Az lenne a csattanó.

Foley - 2012. 09. 03. 18:47

Bár ez nem olyan jelentős kép mint a feljebb lévő de gondoltam azért belinkelem mert elvileg ez is a 8/1-ből van.
http://www.tv.com/shows/how-i-met-your-mother/farhampton-2557539/photos/image-0?skipm=persist#0

Foley - 2012. 09. 04. 13:57

Ma meg rájöttem,hogy torrent oldalakon elvileg már fent van a 8/1,csak én nem tudtam?

winnie - 2012. 09. 04. 14:02

gyanakodj szerintem átverésre.

Foley - 2012. 09. 04. 14:44

Ezért írtam,hogy elvileg,de sokan seedelik.

winnie - 2012. 09. 04. 14:46

az nem jelent semmit, csak azt mutatja, hogy sokan hiszékenyek és szeretik kihasználni – általában kommentben el lehet olvasni az igazság, az még free oldalakon is van. vagy, ha valami csak egy helyen van, vagy 1/sokas, akkor az is beszédes. ha valami igazi, akkor az úgyis elterjed hamar, de kár ráugrani.

Gigi - 2012. 09. 04. 15:38

Foley, szerintem várj :)
Kétszer eljátszani ugyanazt, szerintem egy kicsit izé lenne.
De ha már ezen gondolkodunk, rengeteg szemét csavar lehetne még a sorozatban:
– Marshall/Lily boldogságát 2029-ben láttuk, tehát 2030-ig bármelyikükkel történhet bármi
– Ha már halál, 2030-ban azért mesél a gyerekeinek, mert az anyjuk már nem él.
– Nem Ted a gyerekek apja. Az apjuk Ted mögött áll.
– Ted és az anya elváltak. Vagy csak nekem furcsa, hogy azt hiszik, büntetésben vannak, de az anyjukat nem kérdezik? (persze, értem én, miért nem)
– Az anya Lily (már feljebb volt róla szó)
– 2030-ra a zombik elfoglalják a földet, és meg akarják enni mindenki agyát.
– Az egész sorozat 2005-ben játszódik, Ted csak képzeli, hogy 2030-ben van, ezzel nyugtatja magát, miután Robin nem hívja vissza.
– Ted két diliházi ápolót hív a gyerekeinek, kicsit bekattant az idők folyamán.
– Barney/Robin réges-rég halott 2030-ra. (ez esetben FutureTed egy bunkó, halottakról elvileg vagy jót, vagy semmit)
– Az űrlények Ted Mosby, egyik foglyuk emlékeivel akarják emberibbé tenni friss hibridjeiket, akik részt vesznek a Föld elpusztításában. (innen a “gyerekek”-“apa” párbeszéd)

Foley - 2012. 09. 04. 16:45

Nem töltöm le,csak furának tartottam,már egy csomó oldalon megtaláltam(egyiken több mint 10000 töltik jelenleg és kb. ennyien seedelik)de addig nem hiszem el,hogy nem kamu amíg a legnagyobb oldalon nincs fent.

A diliházra már én is gondoltam,de én úgy,hogy Ted van bent mert azt hiszi vannak gyerekei és azoknak mesél.
A zombis ötletedre vevő lennék.

Gigi - 2012. 09. 05. 16:51

Kibírjuk, szerintem, addig is, ha nagyon izgat, van promó:
http://www.youtube.com/watch?v=bLzlrZH68_E
Nem spoiler, érdekesség, hogy Barney mögött befigyel Robin is a záróképben, de sebaj, így jobban tetszik, a 7. évados részek promójában fura volt néha, hogy “Barneyt jól átvágják”, majd vigyorogva igazgatja a nyakkendőjét. És ez marha értelmetlen megfogalmazás lett, bocsi.

Foley - 2012. 09. 06. 12:35

Köszi,látom te fedezted fel elsőként,mert gondolom te vagy az a Gigi8657 :)

Gigi - 2012. 09. 06. 17:15

“gondolom te vagy az a Gigi8657”
Neem, az a gonosz névikrem :D Amúgy ja, én vagyok.

Foley - 2012. 09. 06. 21:11

Szerintem az előző promókép jobb volt,a mostanin Barney nem vigyorog hanem inkább csak egy fintort ereszt meg.

Gigi - 2012. 09. 07. 15:31

Egyáltalán új ez a kép? Mert én arra tippelek, hogy nem, vagy nagyon hasonlít a régire.
És, ha átütő vigyorgást akarsz látni, Cobi Smulders modell létét megcáfolva mosolyog mögötte. :D

Gigi - 2012. 09. 07. 18:20

Ó, és most iszonyatos premier-spoilereket, és egyebeket fogok írni, tehát senki, de senki ne olvasson tovább, aki utálja a spoilereket, mert ez hiperspoileres gondolatmenet lesz. (Bár nem tudom, szerintem legfeljebb csak Foley olvassa)
De muszáj megkérdeznem, felhoznom, mert valahogy ez az ötlet fel sem merül sehol sem:
– Tehát, ha még olvasod, Foley :D : A TVLine, E Online, ilyesmik, már mind lehoztak egy spoilert, egy elég kevés konkrétumot tartalmazó spoilert, de legalább valószínűleg biztosra vehető, miszerint “a 8.1. flashfowardjában megmutatnak valamit, ami aztán tényleg szét fogja robbantani a nézők agyát”. Tehát, amiről már idáig is volt szó, igaz más formában, az esküvőn még más valamire is fény fog derülni. Ezt még a 7. évad első felénél nyilatkozták, és akkoriban több elmélet is fenn volt a neten, miszerint ez azt jelentheti, hogy talán a jövőben Robin mégiscsak terhes lesz.
Ami érdekes, hogy most gyakorlatilag egy ugyanolyan jellegű spoilernél ez az ötlet fel sem merül, pedig minden, amit mondanak róla, stimmel: senki nem számít rá, jól elronthatja Barney és Robin kapcsolatát, és az egész sorozatra kihatással lehet. És megint ott tartok, ahol februárban, hogy nincs semmi jobb ötletem. Úgy értem, nekem tetszene, mint fordulat, az tuti.
Amúgy idáig az anyáról tippeltem valamire, vagy hasonló, de kezd egyre inkább úgy tűnni, hogy itt (sajna, már tényleg kíváncsi vagyok) nem róla lesz szó…

elliot - 2012. 09. 08. 23:24

Gigi, én is olvaslak!!!:D És szeretem a konspirációkat és én is gyártok magamban. Cobie Smulders vagy sikertelen modell volt, vagy a szitkomok kinevelték belőle a finomságát vagy ennyire jó színész:)

Szerintem az anyát most megint jegelni fogják, mert ez akkor Barney és Robin évada lesz, ahogy látom.

Várom, mert a tavalyi premier után, amin sírva röhögtem, bízom most is az erős kezdésben. Fa fa failed:D Azóta is csomószor hallgatom, szegény Ted.

Mekkora szerencsétlen karaktert csináltak belőle, pedig kezdetben igenis szimpatikus volt és lehetett neki szorítani, ma már csak akkor tudok, ha nézem a CC-n a régi részeket…

Foley - 2012. 09. 09. 01:12

Úgy érted,hogy Robin terhes lesz de nem Barneytól?
De tetszene ha ez derülne ki az esküvő elött.
És mondjuk Marshall lene az apa. XD

Foley - 2012. 09. 09. 01:16

Ja és naná,hogy még olvasom :)

Gigi - 2012. 09. 09. 12:53

“És mondjuk Marshall lene az apa.”
Júúj, az mekkora lenne már! :D Most azon vívódok, hogy vagyok-e akkora shipper, vagy meg merjem-e kockáztatni, hogy imádom az ötletet, de van benne valami, annyi szent. :D Azért, ha lehet, Barneytól legyen már terhes, akkor lenne igazán hepi a lelkem. (és ezt direkt fogalmaztam meg így)
“Mekkora szerencsétlen karaktert csináltak belőle, pedig kezdetben igenis szimpatikus volt és lehetett neki szorítani, ma már csak akkor tudok, ha nézem a CC-n a régi részeket…”
Igen, aláírom, hogy kezdetben igazán szerethető karakter volt, Ted is, és Marshall is (biztos említettem, volt, amikor Marshall volt a kedvencem), azt azért tegyük hozzá, aztán idővel Marshall teljesen jellegtelen lett, Ted pedig egy unszimpatikus balfék, akivel lehet, kicsit gonosz vagyok, de az utóbbi időben tényleg csak szerencsétlenkedni tudott, vagy totálisan lényegtelen karakter. A 7. évad első felében például szinte csak annyi volt a szerepe, hogy besasszéz a jelenetekbe, elmondja a hülyeségét, majd ki, a 7. évad 2. felében meg bárcsak maradt volna ugyanez, bár hála a Barney/Robin Livejornalnak az angol káromkodási szókincsem frissült, de nem tetszett az a rész, ahogyan azt rendszeresen jeleztem is. Most én reménykedek, hogy ez a Victoria-szál visszahozza az 1. évados Tedet, aki akkor élte “fénykorát”, amikor összejöttek. (szerintem)
“Szerintem az anyát most megint jegelni fogják, mert ez akkor Barney és Robin évada lesz, ahogy látom. ”
Meglepődtél? :D Ez már négy éve így van.
“Gigi, én is olvaslak!!!”
Jipí, akkor vagyunk hárman! :D
“Cobie Smulders vagy sikertelen modell volt, vagy a szitkomok kinevelték belőle a finomságát vagy ennyire jó színész:)”
Hát, ez a három. :D De amúgy nem hinném, hogy sikertelen modell volt, azért nagyon jól néz ki képeken, az Avengersben is iszonyat szép volt, és tulképp csak egy szitkomban szerepelt idáig… Annyira meg nem jó színész, igaz, sokat fejlődött, tehát nem tudok dönteni. Leginkább csak igazán kifesthetnék jobban is :D

Foley - 2012. 09. 09. 14:10

Vagy ellövik még egyszer azt a póént,hogy a menyasszony dobbant az esküvőről.És tényleg lehet,hogy Victoriát csak azért hozzák egy időre vissza,hogy Ted kicsit vissza térjen a nézők által temetett “sírból”,különben én is úgy vagyok vele,hogy egy jó ideje csak azért van rá szükség mert:
1, A cím szereplőnek ő lesz a férje,és gyerekeinek apja.
2, Ő neki kell megismerkednie az “Anyával” és nem másnak,mert ugye “how I met your mother” a címe a sorozatnak.

Foley - 2012. 09. 09. 14:19

Bár mondjuk az eredetiben nem ugyanaz a mesélő Ted mint a jelen Ted,ebben is lehet valami(mondjuk ha így lesz a comedy central megszívta).

Gigi - 2012. 09. 09. 16:02

Jé, ez eszembe sem jutott, pedig tényleg lehet benne valami. Mondjuk kicsit nehéz lenne megoldani, szerintem, eléggé úgy beszél, mintha ő lenne az. Szegény Ted, a sorozat elején Barney volt az emberi kapcsolatokhoz irracionálisan nem konyító, helyenként szerencsétlen töltelékkarakter, aki mindig a “humor-szálat” hozta, és Tedről szólt a sorozat, most pedig pont fordítva… Csak míg Barney vicces volt, addig Ted nem az, inkább egy óriási gyökér. Éppen ezért el nem tudom mondani, mennyire örültem annak, hogy visszahozzák Victoriát, így tényleg nehéz lesz nem az első évados Tedet kihozni belőle, és ez jó. :)
“Vagy ellövik még egyszer azt a póént,hogy a menyasszony dobbant az esküvőről.”
Immár harmadszorra, zseniális lenne… Azért nem minden második esküvő végződik úgy, hogy a menyasszony lelép, éppen ezért egy kicsit túlhasznált eszköz, ha valami, hát szerintem ezt kizárhatjuk. De persze ott lesz a megingás, és a hasonlók, Ted pedig, mivel ő a nagy arc vőfély, mindent meg fog oldani, mert ha még a barátai esküvőjét is elcseszi, ahol találkozik a Nagy Ő-vel, akkor tényleg nem értem, hogy miért kell a szerencsétlensége történetét elregélnie a gyerekeinek.

Foley - 2012. 09. 09. 20:04

És még egy kérdés amin már 7 éve gondolkodom:
A főcím elején amikor Lilly fényképez nem olyan mintha a kezéből valami kitakarna valamit(és nem a fényképező pántja)olyan mintha bilincs lenne,és olyan mintha úgy takarna ki a kezéből minthogyha ki lenne vágva a kezéből,vagy csak vak vagyok.

Gigi - 2012. 09. 10. 16:10

Egyszer én is néztem, hogy elég fura az a pánt, de különösebben el nem gondolkodtatott. Talán valami photoshop-baki lehet…

elliot - 2012. 09. 10. 20:45

Bob Saget az apa. Durva lenne. Ő meg Ross Gellerre hasonlít a Jóbarátok szerint. Szóval Rachel Greene az anya. Punktum. Ez lesz és kész:D Ha Jennifer Anistont meggyőzik, felőlem mehet!

Elgondolkodtam a HIMYM kapcsán. Vajon a párkapcsolatban élők unalmasabbak? Még unalmasabb lesz az ember, ha férjhez megy? Még az olyan férjeket is lehozza egy olyan uncsi nő, mint Lily, akik jófejek voltak, mint Marshall? Vajon ez a sorozat az élet metaforája? :) Most kicsit bűntudatom lett, hogy megölöm majd a fiúmat és olyanná teszem, mint Marshall:D

Gigi - 2012. 09. 11. 16:30

“Vajon ez a sorozat az élet metaforája?”
Hú, remélem, hogy nem, hat éves korom óta újságíró akarok lenni (haha, itt a még soha nem hallott magyarázat, hogy miért bírom Robin karakterét), ha valakivel az ambícióiért így kicsesz az élet, akkor még nem késő meggondolnom magam. :D De persze, ez nem így van. De persze, direkt más példát hoztam fel, te a párkapcsolati részére értetted. De szerintem (a sokat látott kis csitri fejemmel) nem minden párnak kell törvényszerűen ellaposodnia, vagy olyan szinten elvesztenie az egyéniségét (sőt!), Marshall és Lily sokkal realisztikusabb lenne, ha mondjuk Marshall néha pofákat vágna Lily hülyeségeihez, vagy időröl-időre megemlítenék, hogy azért együtt élnek, mintha ketten nem is beszélgetnének otthon minden nap…

Gigi - 2012. 09. 11. 17:24

Kicsit sokat szerepel a “de”, bocsi.

Foley - 2012. 09. 11. 18:00

Marshall ehez túlságosan is papucs lett.

Ted az egyik részben említette,hogy elért a csajozásban egy kört,de ez most a sorozatra is igaz kicsit,mert ott van Tednek Victoria,Marshallék életében a nagy esemény(akkor esküvő most gyerek)Robinnak a karrierjében a Tv-zés.

Gigi - 2012. 09. 12. 17:36

Jéé, ez igaz… De ha újabb három év, míg Barney és Robin összejönnek, én nem tudom, mit csinálok.
Szerintetek kitolnék magammal, ha azt mondanám, hogy miután leérettségizek, abbahagyom a sorozatot? :D
Viszont, már csak 13 nap a megjelenésig, hamarosan minden titokra fény derül… De amilyen jónak tűnik az előzetes infók után a 8.1. (flashback, mesélés a mesében, flashfoward, még több ugrálás, WTF a végén), remélem, nem fogok koppanni. Elvárásaim nincsenek, mindenhogy imádom, de azért remélem, jó lesz. (ahogy mindenki)

elliot - 2012. 09. 13. 15:36

OFF: @Gigi: Manapság már nem rendes alkalmazásban vannak az újságírók, ami szívás. Ha elvégzel előtte egy-két-három egyetemet és értelmes újságírással tudsz foglalkozni, valami spec. területen, az korrekt.

ON: Nem lesz még 3 év, én csak 9 évadot adok, ez is már nyögvenyelős, ahogy látom. Persze még mindig néhol vicces, de összehasonlítva a mostani tévés részekkel, fényévekre van attól:( Érettségidig még van 4 év, nem húzzák ki addig szerintem.:D

Foley - 2012. 09. 13. 15:51

Én se azt gondoltam,hogy lesz még 3 évad csak eszembe jutott.De ha 2030-ban mesél és kb 16 a gyerek,tehát 2014-ben születik,tehát max 2013 végén meg kell ismernie az anyát,ha csak nem csinálnak rengeteg visszatekintős részt.

winnie - 2012. 09. 13. 15:58

nagyon kevés sorozat van ahol 1 évad 1 évet fed le, úgyhogy felesleges ilyenben gondolkodni. bármikor ugorhatnak éveket, vagy lehet 4 rész 4 nap eseménye.

Gigi - 2012. 09. 13. 16:52

OFF: elliot: Arra gondoltam, különben nem tepernék most ennyire
ON: Őszintén szólva azt sem tudom, hogy örülnék-e egy 9. évadnak… Kicsit igen, kicsit nem, tehát engem sehogy sem tudnának boldoggá tenni. :D
Én abszolút azt az ötletet pártolom, hogy már a 8. végén ismerjük meg az anyát, és legyen egy évad vele. Szerintem kell, hogy megismerjük/megszeressük a karakterét, nem elég csak az az egy rész, na meg a happy end.

Zita87 - 2012. 09. 13. 22:08

Én is olvasom:D RSS-en van az oldal.
Csak nem nagyon tudok mit hozzáfűzni:) Várok az évadnyitóra:)

elliot - 2012. 09. 13. 22:25

De utálom azt, amikor ugranak. Nézte valaki a Will és Grace-t? Én azt még a Viasat3on néztem annak idején és amikor ugrottak??? Miért?? És aztán az utolsó részben miért ugrottak még 20-at? Elviselhetetlen…Ha ezt meglépik, én tényleg kaszálom a HIMYM-t. Ez számomra mindennek a legalja volna.

Gigi, 14 évesen még nem kell teperni szerintem ezért. Én 17 évesen jöttem rá, mi akarok lenni, és csak egyetem alatt, hogy miből akarok még diplomát. A doktorim alatt meg arra, mit akarok csinálni igazán az életben…:D

winnie - 2012. 09. 13. 22:30

(akkor én mit mondjak?:) mondjuk, ha tudtam volna középiskolában vagy egyetemen, hogy sorozatokról fogok blogolni, meg minden egyebet csinálni, minden más lenne (uhh, mennyi időt fejleszthettem volna magam:), de én még a totál más diploma után kezdtem csak el médiaiskolát meg képezni magam, úgyhogy az sem rossz, ha az ember időben eldönti 1-2 dolgot. de sosem baj, ha rugalmas.

Foley - 2012. 09. 14. 01:33

Eddig normális idővel nyomták ezért gondoltam,hogy maradnak ennél.
Amúgy én 17 vagyok és még fogalmam sincs mi leszek(van egy sorozat ötletem,de csak ha nem nyerek a lottón nem tudom megcsinálni,mert nem szeretném ha egy meccénás mondaná meg milyen legyen).

elliot - 2012. 09. 14. 15:39

Engem mindig a bölcsész dolgok érdekeltek (újságírás, színház, filmek), de rájöttem, hogy először legyen egy-két rendes szakmám is. Most van és így koca-újságírhatok szakmailag és nézhetek egy csomó sorozatot, mert van pénzem őket megvenni, mert van állásom. Persze lehetséges, hogy valaki tud boldogulni sorozatos promójával vagy alkalmazza teljes állásban egy mozis magazin, vagy bármi, de erre vajmi kevés az esély.

Ezek valahogy nálam hobbiként maradtak meg, amiket titkolok, mert a társadalom kirekesztene:D

Gigi - 2012. 09. 14. 17:24

“Gigi, 14 évesen még nem kell teperni szerintem ezért.”
Szerintem meg kell, engem az motivál, hogy kitűzök egy célt magam elé, és azt elvégzem. (különben meg fene lusta vagyok) Kell, hogy legyen. Tavaly az volt, hogy bekerüljek egy elit iskolába, idén az, hogy jó jegyeket hozzak, és jó legyen az érettségim, ja, és hogy ne hajtogassam ezt gyakran az osztálytársaimnak, mert különben le sem kerül rólam az eminens bélyeg. Amúgy meg nem jön rosszul a filmes/sorozatos érdeklődésem, mindig is tudtam, hogy érdekel ez a média-irány, és most vágom is, és végre ismeretségi körömben is akad, aki vevő rá, ez tök jó. Szerintem ez emberfüggő, van aki előre tervez, van aki nem (ez pedig egy iszonytatos közhely), én ezt már eldöntöttem egy ideje, legfeljebb meggondolom magam, de részemről ez az, ami érdekel.
“Engem mindig a bölcsész dolgok érdekeltek”
Még szép, engem is. Én jogra, vagy történelemre, gondoltam továbbtanulás-ügyileg, már csak azért is, hogy ne menjen fölöslegbe a latin.
Na, tehát, HIMYM:
http://insidetv.ew.com/2012/09/13/how-i-met-your-mother-premiere-barney-robin-exclusive/
Itt az első sneak peek videó, ha valakit érdekel (még szép), és másfél hét múlva már a premierről fogunk kommentelni. :)

winnie - 2012. 09. 14. 17:29

ha ez a videó megvan youtube-on, akkor kitenném. vagy más normális helyen.

elliot - 2012. 09. 15. 12:55

@Gigi: az érzés, amikor majd puccosan leszel öltözve és a korábban csúfolódóktól veszed a fagylaltot… megfizethetetlen!:D

Ez lesz az utolsó kedd HIMYM nélkül!:) Most néztem a naptárat. Tudjátok: lejár a bérletem, be kell váltani a kupont, kezdődik a HIMYM. :D Bár csak ceruzával mertem beírni a sorozatkezdéseket, nehogy kiszúrja valaki, ha rápillant…

Gigi - 2012. 09. 15. 19:47

Jé, tényleg, de jó :D
Úgyis kedd az egyetlen napom, amikor nincs szakkör/edzés, tehát a legideálisabb a sorozatnézésre, tavaly is “sorozatkeddnek” hívtam ezt a napot, már alig várom, hogy újra így legyen! :)

Foley - 2012. 09. 16. 20:45

Gigi ha újságíró akarsz lenni miért nem próbálkoztál még vendég kritika írásával.
Pl.: H.I.M.Y.M. 8/1 évadnyitó.
Én tuti elovasnám :)

Gigi - 2012. 09. 17. 14:42

Speciel már írtam: http://www.sorozatjunkie.hu/2012/05/12/fringe-vege-a-4-evadnak-%E2%80%93-irta-gigi/
Ez, meg egy másik, filmes kritikám egy másik oldalon lett a referenciám a suliújságba. :)

Foley - 2012. 09. 17. 18:48

Bocs nem tudtam.

Gigi - 2012. 09. 18. 15:30

Ja, sebaj. És egy hét múlva premier!

cathy - 2012. 09. 19. 02:56

Nem olvastam végig a kommenteket,szóval lehet hogy már felmerült, de az nem lehet egy tuti egyben bizarr ötlet, hogy Ted Victoria és a pasija esküvőjén botlik bele a nagyŐbe? Elvégre olyasmire utalt, hogy egy esküvőn, hogy kién és mikor..:-)

elliot - 2012. 09. 19. 11:00

Röviden: nem. Hosszan: Azt az esküvőt mutatták be, ahol megismeri. És ott Barney és Robin vannak. Legalábbis Robin már biztos. Victoria meg éppen most szökött el Teddel a naplementében, szóval…

cathy - 2012. 09. 19. 14:00

Értem, bár erre nem emlékeztem. Az első második évados HIMYM feelgood-dal operálva ez mondjuk egy tök jó megoldás lett volna, hogy egy tök más módon, de mégis egy esküvőn, mikor mégis visszaviszi a pasijához (az egyik spoileres 8.évados képen ugyanis ott az úriember). Mármint, hogy mindenki azt gondolja, na ez az az esküvő, aztán mégse. Akkor sztornó:-(

Gigi - 2012. 09. 19. 18:31

Hát, szerintem nem nagyon ismerkedne Victoria esküvőjén, akkor már inkább Barney és Robin, úgy egyszerűbb, és máskülönben mivel magyaráznák a flashfowardot.
Ó, és létezik, hogy a premierben találkozunk anyátokkal? (úgy értem, vagy a rész elején, vagy a rész végén illene megmutatni, és hogy miből gondolom méginkább ezt, az már erősen spoileres)

Foley - 2012. 09. 19. 19:22

Az mitől függ,hogy tavaly dupla volt az évadnyitó most meg szimpla?
Lehet,hogy az első epizód végén már lesz valami.

winnie - 2012. 09. 19. 19:33

attól függ, hogy milyen premier stratégia kell a csatornának, hogy milyen ukázt adnak a készítőknek. ez programszerkezeti kérdés.

elliot - 2012. 09. 19. 20:36

Meg kellett néznem az ukáz szó jelentését a szótárban. :D Egyébként nem fogjuk szerintem látni, mert már rájöttek, hogy ez a sorozat nem Tedről szól… és nem “anyátokról”.

Bár azért David Henrie-t aki megszülte ilyen tökéletesen csodálatosra, azzal kezet fognék. Ha fele ilyen tökéletes gyerekem lesz,mint ez a fiú, hálát adok a génjeinknek:D

Foley - 2012. 09. 20. 00:23

Én ukász ként ismertem de ma is tanultam valamit,mindegy.
Pont ma írta Winnie a hírekben,hogy a 8-ik évadot úgy csinálják mintha az utolsó lenne,akkor meg ki tudja(ha csak nem egy rohadt nagy cliffhanger-rel akarnak zárni).

Gigi - 2012. 09. 20. 16:19

Nekem mondjuk nem jött be a tavalyi duplzás, nagy szünetek voltak, és annyira nem is éreztem többnek a duplarészes megoldást. És szerintem simán kitelik a készítőkből, hogy cliffhangerrel zárjanak, mer’ mé’ ne…
“Bár azért David Henrie-t aki megszülte ilyen tökéletesen csodálatosra”
Na, ez “kamaszlányosabban” hangzott, mint a legelvetemültebb kommentjeim zöme. :D

elliot - 2012. 09. 20. 21:41

@Gigi: a mostani csoportom tele van ilyen Henrie-kkal, hát ezeket nem lehet rendesen tanítani. :D És igen, érzelmileg tökéletesen tinilányos a szintem. Pl. a Kínos sorozatot én sírva/bőgve/örülve/ájuldozva/elalélva izgulom végig, hogy most akkor Matty vagy Jake. GÁZ!:D

Gigi - 2012. 09. 21. 17:47

Szerintem azért jó buli. Akkor érzem igazán “lányosan” magamat, amikor ezeket a vackokat végigizgulom. Máskülönben “fiús” zenét hallgatok, úgy alapjáratban pont le tudom tojni, hogy aktuálisan melyik barátnők vesztek össze, és hasonlók, tehát legalább itt “kiélhetem magamat”, és ez a sorozatokkal is így van. És meg kell mondanom, jó szórakozás.

Gerophila - 2012. 09. 22. 10:01

Pár hete elkezdtem újranézni a sorozatot, hogy a 8. évadnyitóra kicsit “összeálljon” a kép, és (nem tudom felvetette-e már korábban valaki), de nekem feltűnt valami a 3×12-ben. A St. Patrick napi bulin (ahol ugye az anya is ott van) Ted véletlenül összeütközik egy lánnyal. Csak egy pillanat az egész, de a rész végéig azt vártam, hogy majd még ebből lesz valami (régen láttam ezeket a részeket, sok dolog kiesett már a fejemből). De nem lett. Először arra gondoltam, hogy a csaj nyúlta le Ted telefonját, és ezért volt szükség az ütközésre, de az lehetetlen, mert Ted telefonja folyton benyomódott az este folyamán, így közvetítvén Marshall-nak az este eseményeit, és amikor Ted-et kiüti az a nagydarab fickó, még a zsebében van a telefon, és ez jóval az ütközés után történt.
Na mindegy, a lényeg, hogy a lányról nem esik több szó, és ez valamiért még most is zavar. Csak úgy lóg a levegőben. Lehet, hogy jelentéktelennek tűnik a dolog, de ebben a sorozatban mindennek lehet jelentősége, és nem értem, hogy egy röpke 20 perces epizódba minek nyomnak bele ilyesmit. Lehet, hogy hülye vagyok, de szerintem az a csaj lesz az anya. Hatalmas poén lenne. Hiszen ki tudja hány millióan szerte a világban (vagyis azon részein, ahol ismerik a sorozatot) azt találgatják már évek óta, hogy ki lesz az anya, hogy fog kinézni, ismerjük-e már stb, közben meg már réges rég megmutatták a 3. évadban.
Ezen fiózom már napok óta, és valahogy egyre jobban tetszik az ötlet.

Foley - 2012. 09. 22. 14:45

Csak az is kérdés,hogy ha ő az anya(vagy akárki)az már 7 éve meg van(mármint a konkrét színésznő),vagy akkor is eljátszotta valaki és majd más is elfogja.

Gerdina - 2012. 09. 22. 15:17

Gerophila: Gondolhatod, hogy egy csomó embernek eszébe jutott rögtön, hogy esetleg az a nő az anya. És ez volt a célja a jelenetnek. Egy kis összezavarás, semmi több szerintem. Ahhoz túl egyértelmű utalás volt, hogy tényleg ő legyen.

Gigi - 2012. 09. 22. 17:15

Vaagy, tényleg igaz. De ez kábé olyan “Carly-theory”-szinten népszerűtlen, vagyis eléggé ismert.

elliot - 2012. 09. 23. 09:37

Mi is az a Carly-elmélet? Mi, akik csak követjük a sorozatot és nem gyártunk konspirációs elméleteket, nem ismerünk mindent. De ismerni akarjuk, segíts:D

Foley - 2012. 09. 23. 10:58

A carly elmélet szerint Barney egyszer megemlített féltestvére(aki egyébként egyetemista)az anya.
Én amikor még nem ismertem szintén volt egy ilyen elméletem,hogy Barney rokona az anya csak én az első évadban lévő unokatestvérére gondoltam(akivel táncolt a hangos bulin).A Carly elméletben is szerepet játszik,hogy Barney Uncle Barney-ként emlegetik.

Gigi - 2012. 09. 23. 13:56

Köszi, Foley :D
” én az első évadban lévő unokatestvérére gondoltam”
Hú, hát az cuki lenne. Szerintem akkor inkább nem kéne annyi időt szakítani a sztorira :D
De legalább kreatív, mert a Carlys, meg ez a másik elmélet a halálom, főleg, amikor valaki úgy írja, mintha neki pattant volna ki először a fejéből (bocsi Cathy, nem ellened szól)

Gigi - 2012. 09. 23. 13:56

Ó, és holnapután folytatódik :)

Foley - 2012. 09. 23. 16:23

Jó,hogy mondod,tökre elfelejtettem volna,hogy már az a hét kezdődik.Kicsit összefolyt nekem ez a szeptember.

elliot - 2012. 09. 23. 17:50

@Foley: Ez ott bukik el, hogy ott mindenki nénikétek és bácsikátok, mert az amerikaiak ilyenek. Szóval pl. amíg itthon a keresztapád a tanúd az esküvőn, ott barátnőd. Amíg itthon van két tanú, addig ott két tanú és 45 koszorúslány, akik szipiszupi barátnőid. :) Szóval Barney legalább annyira nagybácsi, ahogy Lily nagynéni! Idézőjelben. :)

Hajnics99 - 2012. 09. 23. 18:42

De jó lesz, már nagyon várom, de remélem ebben az évadban kicsit jobban odakoncentrálnak Tedre, mert a 7. évadban a Ted-szál egy nagy nulla volt(sőt inkább -3, mert felhozták ezt a Ted-Robin dolgot, azt hittem ezen már régen túl vagyunk)
Én még csak május óta nézem a sorozatot, ezért jó dolgom volt mert egyetlen egy részre sem kellett várnom.
Sokan mondták, hogy nem kellett volna megmutatni a menyasszonyt a fináléban. Nos szerintem nem baj,hogy megmutatták(bár annyi titkot meghagyhattak volna, hogy mondjuk csak a tükröt mutatják, hisz úgyis tudta volna mindenki, hogy Robin az), mert a sorozat címe nem az hogy hogyan jött össze Barney és Robin(bár igazából lehetne az is), ők elvileg csak egy mellék szál, ráadásul Ted gyerekei valószínűleg tudják ennek a B+R sztorinak a végét pláne ha tényleg összeházasodnak(mármint nem Ted gyerekei:D).

Szóval Carly-elmélet…Nem tartom nagyon valószínűnek hogy ez lesz a vége, és nem csak azért mert a fél világ erről beszél, hanem mert az olyan lenne mint ha az írók azt mondanák hogy háhá, nem mutatjuk meg a címszereplőt, de itt egy csaj akire ez az összes dolog igaz amit Ted feleségéről tudni lehet, és milyen meglepő, pont ő lesz az anya.

Én még egy olyat tudnék elképzelni, hogy mondjuk öreg-Ted mondja a dumáját, aztán megállna, és azt mondaná, hogy: várjunk csak ez nem is az az esküvő amelyiken megismertem anyátokat… Az Claudia és Stuat esküvője… jaj srácok mostanába elég rossz a memóriám…És ily módon Victoria lenne az, persze tudom hogy ez kivitelezhetetlen a sztori szempontjából, és csak poén szintjén írtam.

Huhh…ez jó hosszúra sikeredett, és bár nem valószínű hogy valaki elolvasta, de legalább kiírtam magamból a gondolataimat.

Hajnics99 - 2012. 09. 23. 18:53

Ja, és amit az utolsó bekezdésben írtam az ugye nem valami tök elcsépelt gondolat, ami minden második ember fejében megfordul(Mint a Carly elmélet)?

Foley - 2012. 09. 23. 19:53

@elliot Ezt én is tudom,nem én találtam ki,csak mindenben lehet relációt keresni/látni.
@Hajnics99 Sokan szeretnék Victoriát látni anyaként.Lehet,de szerintem a végeredmény valami banálisabb megoldás lesz,bár mondjuk ebbe beleillene Victoria is azzal,hogy ő volt (Robint leszámítva)Ted első nagy szerelme.

…jah és miért ne olvasnánk,végig,a többi majd 300-at is elolvastam.
Ha azt hiszed hosszút írtál,nézd meg fentebb Gigi első kommentjét. XD XD XD

elliot - 2012. 09. 23. 20:44

Szerintem Victoria túl duci (urambocsá’) ahhoz, hogy Ted gyerekeinek legyen az anyja. És ugye a filmekben ilyenekre is figyelnek, hogy pl. szőkéknek ne legyen barna gyereke, pedig simán lehetne. Michael J. Fox pl. ezért majdnem nem kapta meg a Family Ties szerepet, mert hogy az anyának és az apának nem lehet barnahajú, alacsony gyereke:)

Amikor Stelláról mesélt, akkor is volt olyan, hogy akkor most így néznétek ki, és szőke kölykök voltak.

Hajnics99 - 2012. 09. 23. 22:00

Tényleg így nem is tűnik olyan soknak számítógépről…(csak mert telefonról írtam és úgy kész regénynek tűnt:D)

“Szerintem Victoria túl duci (urambocsá’) ahhoz, hogy Ted gyerekeinek legyen az anyja.”-Persze ez szubjektív, de szerintem egyáltalán nem duci, meg ez annyira nem függ attól, mert akármikor lefogyhat. És lehet, hogy csak beleképzelem, de szerintem Ted lánya nagyon hasonlít Victóriára. Nem mintha olyan nagy Viktória párti lennék, de mivel Ted sem a legnagyobb kedvencem, nem zavarna ha összeházasodnának(ha bár erre nem sok esély van),kimondottan összeillenek. Csak azt remélem,hogy nem valami új szereplő, mert akkor nem lesz olyan nagy durranás(főleg ha csak 8 évad lesz), és a néző max annyit gondol hogy jé nem is gondoltam, hogy így néz ki…
Abban a részben amikor Robin az elképzelt gyerekeinek mesél pl. “Robin és Barney lánya” se Robinra se Barneyra nem hasonlít.

Foley - 2012. 09. 24. 05:43

Szerintem se vékony,de ha pl. úgy tervezték el,ettől még nem fogják átírni,mert nem úgy írják a forgatókönyvet,hogy:
A pasi összejön egy csajjal,aki mellesleg jól néz ki,hanem:
X nevű karakter összejön Y nevű karakterrel,és ha Y-t nem modell játszotta eddig akkor meg ez van.

Gigi - 2012. 09. 24. 18:46

“Ha azt hiszed hosszút írtál,nézd meg fentebb Gigi első kommentjét.”
Én is tanácsolni akartam, de annyira nem vagyok kegyetlen. :D Lényeg, hogy itt tényleg rendes mindenki, és elolvassák a kommentjeidet, még ha hosszúak, eszementek, vagy unalmasak is, tehát csak írj nyugodtan. (többiek, ti ezt nem láttátok!)
Hogy Victoria dagadt? Ez e legpocsékabb érv, már bocs :D
” se Robinra se Barneyra nem hasonlít.”
Hát, azért Cobie Smulders nem egy tipikus arc, és Neil Patrick Harris-hasonmásokkal sincs tömve az utca.

elliot - 2012. 09. 24. 19:10

@Gigi: a dagadt szótól elhatárolódom. Nem írtam ezt. Lilyhez képest (na már amikor éppen nem terhes, szült, vagy lefogyni készül, azaz szinte soha a sorozatban:D) igenis duci.

Egyébként az, hogy hasonlít Victoria meg a kislány? Amikor kiválasztották a lánykát, vajon valamennyire ismert arcot akartak? Igen. Vajon tudták, ki lesz az anya? Nem. Szóval…:D

Hasonlítok rád, mert az én anyám is nő, és a tied is. Esetleg mindkettőnknek szőke a haja:D

Coimbra - 2012. 09. 24. 23:13

Hajnics99: a Ted-szál az egész sorozatban egy nagy nulla volt eddig.Mert az ő szála az, hogy a kib*szott anyukával, mert már nem tudom hogy máshogy jellemezni (megvan: Unikornis), megismerkedik.Ebből eddig annyi jött össze, hogy ismerjük a néni bokáját, a lakótársát, az esernyője színét: csupa lényegtelen dolgot.Sok minden, ami Ted körül történik, lényegében nem kapcsolódik a szálához, hiszen neki Az anyuka-szál a szál.
Eddig úgy voltam vele, hogy ha már eddig húzták, akkor a megismerkedés után igenis legyen 2-3-4 évad, míg Unikornissal is bíbelődik, mert az nem létezik, hogy minden nővel elhúzhassa az időt, de az anyuka csak 1.5-2 évadot kapjon.Márpedig nem fog az új évad elején megismerkedni vele, és nem lesz túl sok évad, tehát véges az anyukás részek száma, hogy rohadjanak meg a készítők.Ja, szóval igen, eddig úgy voltam vele, hogy az Unikornissal való megismerkedés után sokáig húzódjon az egész sorozat, de ma estére már úgy vagyok vele, hogy minél hamarabb zárják le, aztán menjenek a p***ba.

Coimbra - 2012. 09. 24. 23:24

A félreértések elkerülése végett: rajongó vagyok, 3 éve nézem a sorozatot, minden részt láttam, magának a sorozat alapelképzelésének nagyon nagy barátja vagyok, de amilyen irányba elkanyarodtak a szerzők, és a rajongók ezt be is nyelik kritika nélkül, az számomra annyira felháborító, hogy bár végig fogom nézni a hátralévő évadokat, gyakran nem tudok nem szépen beszélni róla.Ez afféle se veled, se nélküled helyzet, de inkább se nélküled, mert sose volt olyan, hogy félbehagytam volna egy részt.

Foley - 2012. 09. 25. 03:52

És már töltöm is : )

ar - 2012. 09. 25. 09:59

Mar meg is neztem … nincs szpojler, de nagyon ott van :)

Foley - 2012. 09. 25. 10:22

SPOILER
SPOILER
SPOILER
SPOILER
SPOILER
Az a rohadék esernyő…XD
SPOILER VÉGE
SPOILER VÉGE
SPOILER VÉGE
SPOILER VÉGE
SPOILER VÉGE

winnie - 2012. 09. 25. 11:41

ez nagyon aranyos volt:)

Coimbra - 2012. 09. 25. 13:14

Na majd csekk, és folytatom az új kibeszélőben.De ha az esernyő a legnagyobb spoiler, akkor szerintem ott folytatják, ahol eddig: sehol :)

Hajnics99 - 2012. 09. 25. 14:41

“hogy ha már eddig húzták, akkor a megismerkedés után igenis legyen 2-3-4 évad, míg Unikornissal is bíbelődik, mert az nem létezik, hogy minden nővel elhúzhassa az időt, de az anyuka csak 1.5-2 évadot kapjon”
A sorozat eredeti címe az hogy “hogy ismertem meg anyátokat”, csak a magyarok olyan elvetemültek, hogy
így JÁRTAM anyátokkal-nak fordítják, holott a sorozat az anya megkereséséről szól. Ha már az első néhány évadban megmutatták volna, akkor tönkremenne ez a jó kerettörténet, hogy minden második csajról megpróbálják elhitetni hogy ő az anya, ráadásul Ted gyerekei valószínűleg lelépnének, mert azt már biztos nem lenne olyan izgalmas hallgatni, hogy Ted rátalált a nagy ő-re, Robin és Barney házas,Lilyék meg szülik a gyerekeket.

cathy - 2012. 09. 25. 15:17

SPOILER

Ez a rész, jóég.. A sorozathoz képest gyenge kezdés volt, a kínszenvedős ‘Hagyjál levelet Clausnak’ kész röhej. Az egyetlen, ami tetszett, hogy Barney megőrizte a Robin-dobozt, cuki jelenet volt. Quinn szegény irtó felesleges, már ebben a részben kiderült. A vége meg… Az ANYJUKAT már tényleg:-D

Gigi - 2012. 09. 25. 15:33

SPOILER – és nagyon-nagyon rövid leszek, ígérem, az igazi “nagyágyút” a kibeszélőre tartogatom.
Az esernyő a végén kiszámítható volt, de tetszett, ahogyan megoldották az időben ugrálást, az “ugyanaz az ablak” nagy ötlet volt. Úgy őszintén szólva, még egy kicsit tovább húzzák, lazán elbőgöm magam a Robin-megtalálja-a-cuccokat jeleneten, röhögni is röhögtem a részen, bár rájöttem, hogy ebben az időpontban tényleg bármin képes vagyok veszettül röhögni (tegnap például csak zöldségneveket mondogattak nekem, illetve bevertem a kezemet a korlátba), tehát humor megítélésében teljesen inkompetensnek számítok. De nekem tetszett. Aranyos kis rész, nem renget világokat, nem a legerősebb évadnyitó (nem is tudom, így hirtelen melyiket lehetne a legerősebbnek megszavazni), de iszonytat aranyos volt, és örülök, hogy nem vágtak be egy bazi cliffhangert, hogy tíz körmömet lerágjam a folytatásért. (siessetek a kritikával, írni akarok! :) )

winnie - 2012. 09. 25. 15:43

17 körül jön:)

Gigi - 2012. 09. 25. 15:46

Frankó, köszi a gyors választ :)

Coimbra - 2012. 09. 25. 16:25

Hajnics: igen, tisztában vagyok a magyar cím félrefordításával, de az eredetinél maradva: a hogyan ismertem meg anyátokat sem követik, hiszen 7 évad után nem sokat tudunk, ismerkedésről pedig szinte szó sincs.Azt szerintem nem említettem, hogy az egész sorozatnak az anyukával való “járással” kellene foglalkoznia, de vannak mértékek.

Mellesleg a gyerekemnek nem úgy szeretnék majd történetet mesélni, hogy a visszamegyek a bűnbeesésig, Ádámig és Éváig… a jelenlegi legjobb cím a sorozatra szerintem a The Love Life of Ted lenne, vagy valami ilyesmi.

Gigi - 2012. 09. 25. 16:44

Szerintem ettől különleges a sorozat, tetszik ez a tematikussága, de ez nem jelenti azt, hogy csakis ezzel kellene foglalkozniuk. Az írók felismerték, hogy egy Friends-másolattal aztán nem lehet befutni, de egy Friends-vonulattal igen. Ennyi. Aki amiatt elégedetlenkedik, mert nem az anyáról szól a 8 évados sorozat, az gondoljon bele, hogy milyen lenne úgy. Nem akarok politizálni, de ez egy kicsit olyan, mint amikor valaki nyavalyog az államadósság miatt, mégis elvárja, hogy az ország pénzéből ész nélkül költekezzenek. (tudom, hülyén hangzik, nagyon szépen kérek mindenkit, hogy erre a hasonlatra ne reagáljatok, nem akarok vitát, vagy ilyesmit, rosszul látom, hülye vagyok, tudom, csak értsétek meg amit mondani akarok, más példa nem jutott eszembe, bocs)

winnie - 2012. 09. 25. 17:22

na, már írom, kicsit csúszok sajnos.

elliot - 2012. 09. 25. 17:53

Most néztem meg. Robinnal együtt sírtam, mikor kinyitotta a dobozt. Arra rájöttem, hogy Ted meg egy álomképet kerget, meg sem érdemli a szerelmet, ami nem létezik számára, mert mindenkivel elégedetlen, pedig nézzen már magára. Szánalmas tinilányként viselkedik.

Nagyon erős volt a rész, bejött. Marshallék is viccesek voltak, kár h a bébi nem aranyos. Bár ilyenkor a gyerekek még növény szerepben tetszelegnek (helyváltoztatásra nem képes, de helyzetváltoztatásra igen):D

Azt hittem, hogy időugrás lesz. Örültem volna, ha ezentúl kétezerakárhányban folytatjuk, és csak néha visszaemlékeznek. Dehát nem. Megint 2012.

Az anyáról megtudtunk egy új infót: latina. Hord rendes ember ilyen cipőt? kétlem…:D

elliot - 2012. 09. 25. 17:55

@Gigi: a politikai hasonlatodról nem te tehetsz, hanem az, hogy történelemórán nem tanítanak állampolgári ismereteket a tiniknek. Nem a te hibád ez, szerintem senki sem szól le emiatt egy 14 éves kiscsajt, amikor sok felnőtt is ennyit tud csak az életről:D

clark - 2012. 12. 06. 13:39

sajna mostnaába nem voolt időm túl sok időm így ezzal a sorival is learamdtam,így darálva néztem emg a 7 évadt,nekem kimondottan jó volt.továbbra is az egyik kedvenc sitcomom!birom a kratereket ,bár ted és lily nem e kedvencem,de a többiek coolak.eléggé átment romaatnikus komédiába,de még így is bőven jobb mint a legtöbb sitcom!
kedzem is nézni a 8.évadot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz