login |

Two and a Half Men: vége a 9. évadnak

2012. 05. 15. 19:20 - Írta: human

32 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

Amit el lehet mondani a sorozatról, hogy továbbra is az maradt, ami eddig volt. Figyelembe véve a főszereplő cseréjét és a 9. évadban járást ez nem is annyira rossz teljesítmény a készítőktől. Persze még mindig a leghagyományosabb, kilométerekről látható poénokat felhozó sitcom, de ezért… szeretjük?

Most konkrétan a 9. évadra térve, így sok rész után is azt mondanám, hogy bejött a csere. Aston Kutcher simán elvan a szerepben, és Alan továbbra is tudja mi a dolga. Főleg utóbbira építkeztek az írók, simán kínosba tolva a humort sokszor, hiszen családon belül még elfogadhatóak voltak a húzásai, de egy vadidegennel már kevésbé. Mégis működött, kivéve a túlhúzott szívrohamos rész.

Az egyik problémám inkább az, hogy a frissen vált csávó máris ennyire komoly kapcsolatban találta magát. Nem is a realitás miatt, hanem ezzel a kísérletezgetés, az “ez működhet, ez nem” eléggé el lett fojtva. Ami szerintem még kellett volna, hogy az idióta fiúkkal többet foglalkozzanak, egy ici-picit okosabbá téve őket. Visszaemlékezve amikor Waldennel lógtak az remek volt, például amikor elvitte őket egy buliba.

Azért a finálén érződött, hogy akár sorozatlezárásnak is szánhatták. A visszaemlékezések a fiatal Jake-re ütöttek, basszus, tényleg, honnan nőtt fel, durva. Ahogy a világba kikerülése is új fejezetet nyithatott. Mivel a Two and Half Men kapott berendelést, így meglátjuk, hogy innen merre tovább, hogy mi van még ebben a párosban, vagy meddig lehet ismételgetni ugyanazt.

32 hozzászólás Ne habozz!

Mr. X - 2012. 05. 15. 20:07

Nekem tetszett az évad szerintem jó volt. Berthából és Evelynből lehetne egy kicsit több a következő évadban. Kicsit azt sajnálom, hogy nem igazán lett cliffhanger.

Sherlock20 - 2012. 05. 15. 20:08

Nekem azért hiányzott Charlie, ez az évad se volt rossz, de… Viszont azt jogosan sajnálom, hogy Judith, Herb, Evelyn, Jake alig szereplenek, (szinte semmit) az írok semmit se tudnak kezdeni velük. Mondjuk az anyu+anyu rész jó volt :)
Rose most akkor ki lett írva a sorozatból? Vagy csak nekem nem rémlik, mi lett vele?

Szóval jó ez, de már nem Két pasi – meg egy kicsi. Egy teljesen más sorozat lett.

Snooker_ - 2012. 05. 15. 20:17

Nemrég láttam pár régebbi rész a TV-ben és azokon tudtam nevetni, ezen már alig. Alan vicces élősködéséből, szánalmas élősködő lett, az iszákos, csajozós, gazdag Charlie-t lecserélték egy jellemileg totál átlagos fickóra, így hiányzik a sorozat mozgatórugója. Jake a szerethető butából, teljes idiótává vált (nem csak a 9. évadban). Kissé Berta is ellágyult szerintem, Walden nője egyszerűen csak idegesítő, Alan barátnője meg egy primitív poénokra (hányás, szellentés, böfögés) épített karakter (lett). Egyértelműen túl sokat akarnak kihúzni Alanből, ami így erőltetetté teszi a történeteket. De mást nem tehetnek, mert Walden a pénzén kívül annyira átlagos, hogy unalmas.

Nálam ez a sorozat végig 8/10 volt, de a 9. évad már csak 4/10-et ér.

28 - 2012. 05. 15. 20:21

évad felénél kb abbahagytam , valahogy már nem éreztem hogy leülők és egy jót szórakozom a részeken . Hiányzik Charlie , elég fura volt és néha nehezen szántam rá magam hogy megnézzem a következő részt .
egyenlőre pihentetem aztán lehet később visszatérek rá :)

szala - 2012. 05. 15. 20:30

Én is nemrég láttam pár Charlie-s részt és azokat nem lehet összehasonlítani ezzel. Nagyon hiányzik a karaktere az egészből, Walden tényleg elég unalmas. Viszont Jake-kel foglalkozhatnának többet, mert a zárórész ami köré épült elég röhögősre sikeredett :D

Coimbra - 2012. 05. 15. 20:34

A visszaemlékezős Jake-részek hatalmasak voltak, tényleg hihetetlen, hogy mennyit nőtt.Igaz, én csak 2009 óta nézem, szóval kevesebb mint 3 év alatt néztem meg 9 évadot, míg benne élni 2003-tól egészen más lehetett, de csak vigyorogtam, hogy milyen kis kópé volt az elején.A képen látható videójátékos szájjal kaját magához vevős jeleneten pedig szakadtam. :D
Amúgy arra gondoltam, hogy ezzel most kiírhatták Jake-et, de aztán szóltak, hogy á-á, hiszen akkor a Two and half menből kiesik a half, őt meg nehezebb lenne pótolni.Remélem, megbuknak a fizikai teszten, és hazajönnek :)

Nekem az volt a bajom az évaddal, hogy kevés Jake volt benne. Amikor szerepelt, az tényleg jó volt, de egyébként jó lenne több belőle.

Mellesleg most is csak azért nem ment el Alan, mert szívrohama volt, aztán véget is ért az évad, de a következőben hogy fogják még ezt húzni?Mert azt még megértem, hogy 8 évig lakott a saját bátyjánál, de hogy egy kvázi vadidegennél, az érdekes.
Na mindegy, én maradok Két pasi-rajongó!

jim455 - 2012. 05. 15. 20:38

Én 2 résszel elmaradtam, de azt észrevettétek, hogy miután Waldennek levágták a haját átírták a karakterét.Azóta sokkal komolyabb/felnőtesebb, míg előtte kb. gyerek szinten volt.
A sorozatot még mindig szeretem, de voltak mélypontok(pl. Walden régi barátja,hányós rész), meg összejtt 2 öregasszony… Pff.Walden nem 1 nagy karakter(mostmár egyértelműen Alan viszi a srozatot), és Zoey-t sem birom, valahogy nem érdekel mi lesz a kapcsolatukkal.
Reméljük azért marad az utóbbi részek utáni javuló tendencia.

Amúgy szvsz egy Charlie-hoz hsonló karakter kellett volna(pl.Hugh Grant, aki nem tudom miért nem vállalt el 1 ekkora lehetőséget, talán neki az utolsót).

.tnm - 2012. 05. 15. 20:39

A Jake-es visszaemlékezésből kiindulva, biztos, hogy volt talonban egy _másik_ vanity card is.

sam - 2012. 05. 15. 20:54

más ez tény, de még mindig nagyon szeretem a sorozatot :) örülök, hogy lesz 10. évad
Jake meg Eldridge hatalmasak voltak a rész elején:

E: Where is Harvard anyway?
J: Dude, didn’t you learn anything in high school? It’s the capital of Connecticut!
E: Are you sure?
J: Yeah. Harvard, Connecticut. What did you think was the capital of Connecticut?
E: C
J: You are an idiot. I don’t know why I hang out with you..
E: ‘Cause you’re gay.
J: Oh and what does it make you?
E: Attractive

Mann - 2012. 05. 15. 21:01

Alan másodhegedűsnek jó volt, de főszereplőnek nagyon gáz.
Igaz, h az utolsó pár évad Charle-val nem volt már ugyanaz, mint az elején, de volt benne valami plusz kémia ami most hiányzik. :(

ebiku - 2012. 05. 15. 21:14

Vessetek meg érte, de én ezt a sorozatot egyáltalán nem kedvelem. Szerintem olcsó poénokra épül, Charlie életvitele nem fog meg, az pedig csak ront a helyzeten (sőt, lehet, hogy ez a fő probléma), hogy leginkább szinkronizált részeket láttam. Még a (magyar) címe is irritál…

dragon1986 - 2012. 05. 15. 21:18

Alannek elég sokszor behúztam volna csak sajnáltam a monitort :D

Elég egy tapló idegesítő köcsög pióca/csótány lett :D

Walden angol csajával nincs gond, örültem hogy átlátott Alan kamu szívinfarktusán és nem húzták el részekig.

A fináléra még nem volt időm, de majd a hónap végén bepótolom.

jim455 - 2012. 05. 15. 21:19

Mann:Ezért kellett volna Hugh Grant, vagy valaki hasonló:)

winnie - 2012. 05. 15. 21:20

“Vessetek meg érte, de én ezt a sorozatot egyáltalán nem kedvelem. ”

:) nem hiszem, hogy megvetnének, sokak szerint nézhetetlen. még többek szerint remek. itthon ma már a viasat3 legnézettebb sorozata.

human - 2012. 05. 15. 21:26

“:) nem hiszem, hogy megvetnének, sokak szerint nézhetetlen. még többek szerint remek. itthon ma már a viasat3 legnézettebb sorozata.”

plusz marhára semmi értelme itt a kommentnek, hiszen ezek szerint egy kutcher részt nem látott

ALDO - 2012. 05. 15. 21:27

Kb. az évad felénél maradtam le, majd bepótlom valamikor. Ugyanaz az érzésem, mint annó a Csillagkapu 9.évadjánál: lehet, hogy maradt a cím, de kiírták az elsődleges főszereplőt, így már egy teljesen másik sorozat. Az évad eleje elég fárasztó volt, hogy a poénok nagy része a halott Charlie alázására és Walden meztelenkedésére épült. A sorozatot kb. a nyolcadik évad óta Alan viszi a hátán. Walden nem rossz, de nem is valami nagy szám karakter. A kis srácot is jobban bírtam az elején, de amióta totál idiótát csináltak belőle, már nem az igazi.
Nem volt rossz a 9. évad, de az az érzésem, hogy kezd fáradni a sorozat és akkor sem akadtam volna ki, ha nem rendelik be a folytatást. Még mindig nézhető, de a korai évadok voltak az igaziak.

Sherlock20 - 2012. 05. 15. 21:37

Amúgy Alan valóban kicsit sok, mivel ő viszi a sorozatot, kiemelték és központi szerepet kapott, de annyira… Már sok egy kicsit Alanből is.

jim455 - 2012. 05. 15. 21:40

Azért Alanről az évad alatt durva dolgok derültek ki(konkrétan le*zopta magát,borotválta a lábát,titokban bugyikat próbálgat).Tiszta hülyét csináltak belőle.

Zirowe - 2012. 05. 15. 22:34

Szerintem egyáltalán nem maradt ugyanaz.

Az évad elején próbálták úgy vinni tovább a szálat, hogy majd Alan tanítja csajozni az új arcot.
Nem jött be.

Aztán jött az új nő, és átment vmi langyos párkapcsolati sitcommá, amiben nagyon alacsonyra tették a lécet és ezáltal baromira ellaposodott az egész.

Mert a TAAHM nem erről szólt!
Abban benne volt Charlie önpusztító, csajozós élete és alpárisága.
Ehelyett kaptunk egy kiherélt nem tudom mit.

Én már csak a régi arcok miatt maradok, bmennyire is csökkentették a szereplésüket, de ez már rég nem az, ami régen volt.

Charlie kiírásával be kellett volna fejezni az egészet.

North15 - 2012. 05. 15. 22:49

Borzasztó összevissza volt ez az évad. Az első 1-2 rész remek volt, na de ezek teljesen Charlie körül forogtak.
Aztán a két pasi meg egy kicsiből csináltak egy pasit. Alant ennyire főszereplővé tenni elfuserált ötlet volt. Ami működött kisebben, az nagyban már nem igazán, egyszerűen túl sok volt belőle. Jaket eltüntették, Walden meg olyan lett mint Jake.
Az évad közepén Walden is nagyobb teret kapott, végre tényleg önálló jeleneteket jutottak neki, és sok jó pillanat volt a megszokott és szerethető humorral.
Amit viszont most az utolsó részekben műveltek, az katasztrófa volt. Alan Charlieval, a családtagjával se csinált ilyet, amit most egy idegennel. Egy ekkora gyökér férgen meg nem tudok egyáltalán nevetni.

Az egészet tekintve nagyon hiányzott Herb, de főleg Rose, pedig még meg is csinálták az írók, hogy rendesen behozzák, aztán csak úgy elfelejtkeztek róla. Bertából is sokkal több kellett volna. Cserébe viszont van egy borzasztó akcentussal beszélő barátnő… Kicsit olyan érzésem van, mint a Breaking Innél: van egy csomó jó karakter, na nézzük, hogy tudjuk szétrobbantani.
Aston Kutcher jó és működik, tökéletes választás volt, de hiába, mert minden mást elrontottak, és így ez nagyon nem ugyanaz a sorozat, mint amit szerettem. Sokkal de sokkal kevesebb Alan kell.

winnie - 2012. 05. 15. 23:19

“Azért Alanről az évad alatt durva dolgok derültek ki(konkrétan le*zopta magát,borotválta a lábát,titokban bugyikat próbálgat).Tiszta hülyét csináltak belőle.”

szegény jon cryer, amikor megkapja a szkripteket, bőszen a félmilliós csekkjét nézegette és biztatta magát, hogy fog ez menni:)

Zirowe - 2012. 05. 15. 23:54

winnie: azèrt azt is nézzük, hogy ő mióta van a sorozatban, mennyire súlyos szereplő és mennyi megaláztatást kap részenként ennyiért, és most tegyük mellé Kutchert.

Szerintem rohadtul nem érdemelte mek a 700k/epizódos fizut, ami ugyemost megint növekedni fog..

Cinzina - 2012. 05. 16. 09:22

Én összevissza nézegetős emberke vagyok, majd egyszer csak gondoltam egyet és leszedtem a 9. évadot. Mivel nem minden egyes részt láttam, ezért nem tudok olyan kritikát írni, mint itt sokan előttem, csak az érzéseimet közvetíthetem: Charlie nagyon jó volt, Ashton sem rossz (főleg miután kicsit rendbe szedték a fejét), de így már tényleg nem ugyanaz. Én tudtam sok mindenen nevetni, azt viszont nem értem, miért kellett Jake-ből ekkora idiótát faragni. Lyndsey karaktere is nagyon átlagos lett ezzel a hányós-büfis poénozással, tulajdonképpen ez a két dolog volt, ami nekem annyira nem volt vicces. Alan baromságain simán tudtam röhögni. De egyébként azt kell mondjam, nagyon-nagyon valós élet szaga van ennek a szitkomnak…

Higuain - 2012. 05. 16. 11:26

Remélem Jake hatalmas karakterfejlődésen megy keresztül a katonaságban, és valamiféle tini Charlie lesz belőle mire visszaér, akire buknak a csajok stb., mert amit az idei évadban műveltek vele az szánalmas!

Ildiko - 2012. 05. 16. 12:01

Sziasztok!

EN nagyon sajnalom, h Charlie nincs tovabb benne … ugy ereztem, o volt a sorozat szive- lelke, akinek van egy nyomi tesoja es annak egy 0 iqs gyereke. Persze Ashton sem rossz szinesz ,de ugy erzem inkabb olyan 24 oras utolso masodperces potlek :S Van meg benne igy is humor, de Charlie nelkul nem az igazi,8 evad ugy, h meg van az alaptortenet a gazdag , alig dolgozo nocsabasz pasirol – ugy valtja a csajokat , mint mas a bugyijat – megis olyan karaktert alakit akire nem lehet haragudni. Kimondja amit gondol. Azzal h mar nem szerepel olyan, mintha a sorozatnak mar nem lenne lenyege. Valamivel persze tovabb viszik es az eddigi sikerek utan gondolom meg probalnak rola par bort lehuzni. Szerintem jobb lett volna, ha Ashton – Walden, inkabb ugy csatlakozik, mint egy rokon vagy haver akinek tarsasag kell. Inkabb Ashton menne vissza mozifilmet csinalni, nagyon nem all jol neki ez a mondvacsinalt jopofi gazdaggyerek naivitassal es lomeretekkel. Raadasul ezzel a baratnovel, pont egy unalmas es gazdag hulyegyerek stilust er el, aki Charlie pont nem vol. Meg ha a menyasszonyat szerette is es neha papucs volt, az os jobban allt neki, elegge unalmasnak tartottam, hogy az elejen a bemutatasnal, egyfolytaban csak a nagy …szerszamu waldent reklamoztak, mintha ebben is Charlie utodjanak kellene lennie, h meg egy nagyf**ku …. mutogatta ott a feneket. Nem jott be, Charlienak viszont jol allt, h viccelodott ilyenekkel, de sajnos ugy latom a spanyol viaszt itt nagyon szeretik… nem sokat varok a kovetkezo evadtol, ha egyaltalan lesz. Nehogy ugy jarjon, mint a Joey!

jamesking - 2012. 05. 16. 20:25

A 9.évadról röviden:

Voltak hullámvölgyek, de talán még mindig a legjobb sorozat a műfajban. Alannek tényleg voltak meredek dolgai, de ha ő nem lenne, a sorozat is unalmas lenne. Sajnos Evelyn, Jake alig szerepel. Walden angol barátnője rém unszimpatikus egy alak. Charlie két részében is szerepelt (egyszer Alan játszotta el, egyszer egy idősebb nő) és talán ez a két rész ami kiemelkedett, illetve 3, mert Alan mikor Charlie bőrébe búj annak a következő részben van a folytatása, ami szintén jóra sikerült. Berta is már óvatosabban szól oda, mintha Waldentől jobban tartana, ami azért számomra meglepő. Így az ő karaktere is csökkent.

Összességben Charlie Sheenel azért humorosabb volt sorozat, de még mindig jobb mint a többi.

Meklod - 2012. 05. 17. 11:24

Szerintem meg gyalázatos volt ez az évad.
Bírtam Sheent a szerepben és ha már így alakult kiváncsi lettem a főszereplő váltásra. Először tetszett a felállás, hogy Walden majdhogynem ellentéte Charlienak, tetszett az ex és Rose belengetett szövetsége, ahogy Walden viszonyul a többi szereplőhöz, aztán meg jött még kb. 20 epizód. De gondoltam, hamár eddig néztem a sorozatot, ezt az évadot még befejezem.
A “történetek” egyhelyben toporogtak, (még egy sitcomhoz képest is) már ha egyáltalán volt történet. Mert se ex feleség(ek), se Rose, se Berta, se Evelyn, Jake meg hagyjuk… Helyette kaptunk Zoeyt! Nem hittem volna, hogy Chelseanél ellenszenvesebb, humortalanabb, idegesítőbb karatert ki tud termelni magából ez a sorozat, de ezzel az affektáló, ánglius libával mégis sikerült. Liz Hurley nem beszélt ennyire művi, irritáló akcentussal akkor, amikor még volt karrierje.
Courtney Thorne-Smith is jól leéggette magát, pedig ő szerepelt még a Jim szerint a világban is.
Alant meg orrba szájba alázták, nagyobb lúzer lett, mint valaha, de mégis ő volt az egyetlen, aki rendszeres szereplőként még valamennyire szórakoztató tudott maradni. Alanek így jár az Emmy, a Golden Globe, az Oscar és a Nobel-díj is, mert én még nem láttam olyan embert, aki a híg fos tengerét, hátán 3 tonna szarral képes lett volna átúszni, amit sokan csak úgy hívnak Two and a half Men season 9.
Ötlet egy crossover epizódhoz: Walden kölcsönadja a gépét Zoeynak, hogy átugorjon angliába teázni a királynővel vagy mittudomén, de a gép a keleti part felett felrobban, kettétörik (Zoey fáklyaként égő hulláját lassítva láthatjuk zuhanni) majd az egyik darab New Yorkba csapodódik egyenest Sophiera a 2 Broke Girlsből, a másik roncs pedig Scrantonban ér földet Nelliere az Officeból.

breezer - 2012. 05. 17. 20:34

Szerintem teljesen korrekt volt az évad, a szitkomok közül számomra még mindig ez volt a legvárósabb hétről-hétre. Jó persze hiányzik Charlie karaktere, de Alannek a taplóságai és szerencsétlenkedései nekem nagyon bejönnek és mindig meg tud nevettetni. Jake ostobasága és füvezése szintén egy nagyon jó kis humorforrás, a betépett Jakes Eldirdges jelenteket voltak kb a legjobbak az évadban. Nekem az a bajom, hogy őket túl keveset szerepeltették…. Remélem a következőre ezen és Walden idegesítő, a hangulatot lehúz barátnőjén majd változtatnak. Én biztosan maradok a 10-ik évadra is!

Liverbird - 2012. 05. 18. 03:15

“Charlie két részében is szerepelt (egyszer Alan játszotta el, egyszer egy idősebb nő)”

Az az idősebb nő egy Kathy Bates nevű “kis senki”…

nfsu17 - 2012. 05. 25. 21:05

Nekem bejött ez az évad is, meg az eddigi összes is.

Az első pár rész az nagyon adta, akkor azt gondoltam, hogy ez simán nekem jobban tetszik, mint a Charlie-s részek.
De aztán a szint lejjebb került, de nem lett (sokkal) rosszabb, mint a korábbi évadok, még mindig tudok rajta nevetni.

Ami nem tetszett viszont:
-Evelyn keveset szerepelt, pedig köré sok jó jelenetet lehetne írni, ahogy Alannel civakodnak,
-Jake karaktere szerintem ellaposodott és nem találom annyira viccesnek, hogy annyira sík hülye, mint senki a világon. Egy édes kölyök volt még régebben, akinek megvolt a magához való esze és lett belőle egy 10-es IQ-val rendelkező agyhalott. Na meg a “párja”, Aldrige (vagy hogy kell írni), tőle is a falat kaparom,
-Walden az elején nagyon jó karakter volt, kis gyerekes, sok pénzzel, nagy szeretettel. Aztán full megkomolyodott a végére, a poénok sem ütnek már akkorát rajta.

Ami még mindig tetszik:
-Alan hatalmas figura, óriási színész, az egész évadban jó volt,
-meg sok minden, az egész, simán várós hetente, bár most is egyben néztem pár részt.

A TBBT mellett ez a másik sitecom amit nézek.
Ezt egy 10%-al jobban várom, mint a TBBT-t, azt már annyira jónak nem tartom. Nálam az is kifulladt és nem olyan mint régen, meg is fontolom a következő évadra a maradást.

philippe - 2012. 05. 31. 21:54

Na most daráltam le ezt a szezont.
Hááát…
Ez így nem fog működni. Pedig működhetne. Van egy olyan érzésem, hogy már nem is nagyon akarnak vele mit kezdeni, hagyni fogják csendben kimúlni. Szegény Cryer így nem tudja elvinni a hátán az egészet, nem bírja el a karakter. Ha akarnak még néhány évadot kipréselni belőle, jól meg kéne kutyulni a felállást. Walden csődbe megy, csak a ház marad neki, Jake valami barom ötletével milliomos lesz, ő az új kiszipolyozható családfenntartó, amolyan ifjú Charlie-vá válik, ő lenne a húzókarakter. Alan így ismét legálisan lehet pióca, ezzel kiiktatják a leggyengébb pontot, a nagyon kínossá váló idegenen élősködést.
Ezzel szerintem még újra régi fényében pompázhatna a sorozat.

PacaGS - 2012. 06. 22. 14:16

Én adtam egy esélyt Ashton Kutchernek, az évad elején nem is volt rossz, itt inkább már az a baj, hogy ez nem a Két pasi meg egy Kicsi. A “kicsi”-t szinte teljesen kiírták belőle, ha benne van akkor füvezik és röhögnek a másik sráccal, akinek tulajdonképpen ugyanez a funkciója. A Két pasi meg egy Kicsi lezárult a 8. évaddal, ezt meg teljesen új sorozatként kellene kezelni, csak nyilván a csatorna nem akart egy színész távozása miatt egy ilyen jól jövedelmező sorozatot kaszálni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz