login |

Hawaii Five-0: vége a 2. évadnak

2012. 05. 16. 18:59 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

I’m pretty sure it’s the white one.

Az a helyzetem a Hawaii Five-O-val, hogy ilyenkor, finálékor és évadpremierkor mindig beetetnek jól, aztán amikor sima nyomozásba torkollik a sorozat, ismét otthagyom.

Idén is ez volt a recept, az évad premierje után nem sokkal lekoptam, viszont a finálé megint érdekes volt, természetesen a főszállal foglalkozva. Konkrétan az utolsó előtti részt is megnéztem, és jól tettem, hiszen az is remek volt a maga nemében, ahogy a végső is. Pörgött a cselekmény, lövöldöztek, robbantottak, minden ami egy jobb akció-nyomozós sorozatba kell. Sőt, még a kémkedéssel is hülyültek, hiszen Danno párbeszéde “Mike”-kal a coming in dark dologról hatalmas volt ahogy előadták.

Vissza sorozathoz: új nézőknek nem hiszem, hogy a finálé szólna, hiszen az évad közben apróbb és nagyobb nyomokat kapó nézőket elégítették ki inkább, méghozzá tévés szinten korrekt akciójelenetekkel megfűszerezve, így hiába volt látványos, kicsit “mi van?” az újoncoknak.

Igazából a Hawaii Five-0-ban szinte minden ott van, ami egy jó sorozathoz kéne, kivéve az érdekes ügyek, kár, hogy ez lenne a sorozat gerince. Tippre 13 részes évadokban jobban működne, kevesebb sima nyomozás, több átívelés, de mindegy. Szóval Hawaii gyönyörű a képeken, a főszereplő zsarupáros hülyén ugratja egymást, a lövöldözés elmegy, a mellékszereplők jók, de… Azért a premierkor találkozunk.

Ezúttal nem kaptunk olyan erős cliffhangert, csak sima “veszélyben van az élete” dolgot, és a közelmúltból egy hatalmas Batman-nyúlást, szóval mondhatni rossz volt a konkrét befejezés.

13 hozzászólás Ne habozz!

LoGi - 2012. 05. 16. 19:35

Én eddig mindkét évadban ugyanúgy jártam a sorozattal. Az első percek mindig nagyon tetszenek, hiszen a látvány csodálatos. Az évad kezdő és befejező része is mindig nézősek, az évadközi részek pedig erős hullámvasút. Néha nagyon jól sikerül egy rész, néha unalmasra. (egyébként sajnáltam, hogy a szőke csaj elment, jó volt ő ott kicsit kibalanszolni a tesztoszteront)
Röviden annak, aki nem nézi a sorozatot, íme itt vannak az előnyök és hátrányok:
Előny: gyönyörű látvány Hawaii, lányoknak jó pasik, jó akció jelenetek, a két főszereplő autós dialógusai (buddy cop cucc)
Hátrányok: minden részbe jut pár percnyi csöpögés az áldozat hozzátartozóival (nem illik oda), sok termékelhelyezési tech reklám, 20 részből 7-8 lapos rész.
A mostani finálé amúgy szerintem rosszabb volt az előzőnél, hiszen olyan fordulatokra szántak perceket, amiket már rég kilehetett találni előtte, nem tudtak egyáltalán meglepni.(pl. alagsorban Steve a gyilkossal beszél a sérült nő személyében, abban a pillanatban tudható volt)
Viszont az új szereplők tovább dobtak azért az évadon: Lauren German

LoGi - 2012. 05. 16. 19:36

véletlen lenyomtam a beküldést, mielőtt végeztem volna :D
szóval az új (évad) szereplők: Lauren German (Happy Town), Masi Oka (Heroes) és Terry O’Quinn.

djangyu - 2012. 05. 16. 19:42

izé, azért anyuci mint akit egész eddig keres nekem azért nem jött be… mert a faterjára számítottam :D mondjuk, kíváncsi vagyok, hogy a sokak által istenített Grace Park most vajon befejezte e a sorozatbéli pályafutását, vagy Alex időben visszatér Japánból, és mindenki meg lesz mentve, illetve bosszulva? – nálam ez lesz az őszi premier kérdése :D

Zirowe - 2012. 05. 16. 19:43

Engem jobban leköt, mint a másik nagy kedvenc, a Castle.

Viszont gyakran abszurdan buták az ügyek (pl: évad eleji szerv lopós), illetve túl gyakran használták a “az elsőnek kihallgatott ártatlan ember a tettes, minden más csak félrevezetés volt, és csak az utolsó pillanatban jövünk rá” klisét.

Ja, meg a wp7 lefizetéstől is néha majdnem hánytam (let me skydrive it), meg a technológiai abszurdításoktól (nyílván nem kell túl bonyolítani, de már abszúrdan naív dolgokat csinápnak).

Viszont ami továbbra is bejön az a helyszín, főleg hdben nagyképernyőn, meg amit Steve és Danny szoktak ketten tolni.
Azok a párbeszédek mindig eszméletlenek, legjobb részek, már csak ezért is megéri, buddy cop stîlus ezerrel. :)

human - 2012. 05. 16. 20:13

djangyu: nyilván megölik Parkot és nem a jakuza srác menti meg.

Sue - 2012. 05. 16. 20:38

Steve és Danno párbeszédei miatt nézem hétről hétre kitartóan… Ez mindent elmond. Ez a cliffhanger messze nem hagyott olyan mély nyomot, mint a tavalyi. Ugyanakkor az évadnyitó és -záró erős, közben van elszórtan pár igazán ütős rész, természetesen az átívelős vonalon, és ennyi.
Lauren Germant vissza a nézőknek – bár azt olvastam hogy köv évadtól Catherine karaktere (Steve néha felbukkanó “barátnője”) állandó lesz. Ennek azóta sem tudom eldönteni, hogy örülök-e.

wondorog - 2012. 05. 16. 20:48

Nekem a penultimate rész jobban bejött, inkább koncentrált a főszálra, mint az évadzáró. Japánban én is McGarrett faterját vártam (úgy rémlik nem láttuk közvetlenül a gyilkosságot a pilotban, csak telefonban a lövést, de lehet tévedek). Kono-t tuti Noshimuri menti meg, a 24-es csaj meg remélem meghal, ott szerettem, itt viszont valamiért a hideg környékez ha meglátom a fejét, ennyit öregedett volna?
Terry O’ Quinn bár lett sorozata, remélem néha beugrik, emelte az évad színvonalát. Sokat fejlődött tavaly óta, több volt az átívelés, bár tényleg voltak lapos részek, de melyik nyomozósban nincsenek? Mindenesetre várom a folytatást, nem annyira, mint tavaly, az akkori évadzáró messze menően jobb volt, de továbbra is nézős.

FZolee - 2012. 05. 16. 21:28

Nekem valószínűleg kasza, valszeg ehhez az is hozzájárul, hogy kezdem unni a nyomozós sorozatokat, a karakterek meg a főszál meg annyira nem érdekes számomra, hogy megérné folytatni…

Annatar - 2012. 05. 17. 00:11

Én a hangulat miatt nézem. Néha nem rögtön, hanem tömbösítve ugyan, de azért én még maradok. Tényleg sok kiszámítható dolog volt az évadzáróban.

BTW sure h nélkül, h-val mikrofonmárka :)

Zirowe - 2012. 05. 17. 09:36

Amúgy arra még mindig nem jöttem rá, higy mi alapján kapják az ügyeket.

Ugyebár kiemelt ügyek, special task force, erre kb az ügyek 75%-a tök átlagos, amire a sima rendőrök elegek lennének.

clark - 2012. 05. 30. 12:16

nekem nem nagyon ütött a finálé,annyira nem sikerült erődnek és mglepőnek,sejteni lehetett.

mindegy az évad jó volt,én továbbra is szeretem a sorit és fogom is nézni!a táj nagyon szép,a szereplők is rendben vannak,van akció!

az évad átlagolva kb 7/10.

lostfanka - 2012. 09. 29. 23:28

Mikor lesz 3. evad kibeszelo?:)

winnie - 2012. 09. 29. 23:50

vas. vagy hétfő:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz