login |

Last Man Standing: vége az 1. évadnak

2012. 05. 17. 17:20 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

Higgyétek el, én lepődtem meg a legjobban, de a Last Man Standing azon kevés sorozatok közé tartozik az idei újoncok közül, melyek megmaradtak heti nézősnek (itt a lista). A pilot korrekt volt, human is megírta anno, hogy neki is bejön, és végig maradt is ez a korrektség. Nem kiemelkedő, nem sírva röhögős (azért akad pár nagyon eltalált poén), de kellemesen szórakoztató, s mindent elmond a sorozatról, hogy nálam a többkamerás szitkomok közül ez az egyetlen, amit nézhetőnek tartok az országos és kábeles kínálatból – látszik, hogy a műfaj nem az én stílusom. (Sokáig a Rules of Engagement volt, de azt két éve kaszáltam, azóta keresek egy újat.) (Sokan kérdeztétek az egy- és többkamerás szitkomok közti különbség, ld. ezt a kommentet vagy az alapfogalmat, amit ideje felújítani.)

A lényeg, hogy a Last Man Standing végig nézős maradt, 6/10-es szinten, annak ellenére, hogy semennyire sem vártam, hiszen Tim Allen hidegen hagyott már előző, hosszú éveken át tartó szitkomjával is. De ez a sorozat miatta is jó, no meg a családja miatt (egy feleség és három lány) – csupa kedvelhető karakter, még akkor is, ha az elmúlt időszakban visszavettek a “macsó férfi a nők között”-aspektusból.

Mint ahogy több dolog változott a pilot óta. Szerencsére a főszereplők nem, nem tukmáltak ránk új figurákat, ráérnek arra még, viszont a legidősebb lány mintha teljesen a háttérbe szorult volna az utóbbi részekbe, talán annak is köszönhetően, hogy 1.) a gyerekét kvázi eltüntették, nagyon nem tudtak mit kezdeni vele már az elején sem, 2.) hogy a kapcsolatát is kábé említés szintjére redukálták. Ami meglepő volt, hiszen az 1×01 cliffhanger-je erre épült, de hiába volt ő az egyetlen a lányok közül, akinek valami tartós összejött, kapott 1-2 részt a dolog évad közben és a fináléban mindent el is varrtak. Valahol kár, hogy nem akarták a készítők ezt a kártyát kijátszani.

A fentiekből is kitűnik, hogy a sorozat inkább családi, de nagyjából hasonló arányban a munkahely is jelen van, a főhős, ööö, outdoor boltja, szóval túra-, sport-, vadász- meg mindenféle felszerelések marketingjét intézi (amikor a promóvideókat készíti, ott olykor elszabadul a készítői kreativitás a grafikákkal), de hiába elfogadható Ed karaktere, csak a munkahelyi részek miatt biztos, hogy nem nézném a sorozatot.

Szóval, a család visz mindent, kicsit sajnálom is, hogy nem nagyon mozdulnak ki sehova (ejnye, többkamerás jelleg…), így hirtelen a Halloween-rész jut eszembe, hogy ott voltak kint is (az epizód azért emlékezetes, mert Tim Allen meglátott Buzz Lightyear-jelenlétet) meg a végén a szülői díjosztás, hiszen friss emlék, de például Kristin munkahelye hamar eltűnt, szóval nem biztos, hogy hülyeség lenne tágítani az univerzumon, de hát így is működik, úgyhogy rábízom ezt a készítőkre.

A finálé is közepesen jó, amolyan 5,5/10-es rész volt, egy plusz családtag megjelenésével (ő akkor most lehet, hogy állandó szereplő lesz?) és a szitkomköltségvetésből sikerült egy tank eltapos egy hajót jelenetre spórolniuk. De azon kívül, hogy megléptek valamit, ami már nagyon érett, nem volt finálé hangulata, csak egy random rész volt, cliff nélkül.

12 hozzászólás Ne habozz!

des - 2012. 05. 17. 17:49

Tényleg egy közepestől picit jobb.
Viszont nekem azért jobban tetszett a Home Improvement.

S.Anton - 2012. 05. 17. 17:52

Nekem annyira megidézi a 90-es évek hangulatát
hogy tuti nézős marad a következő szezonra is.
Az évad megérdemel egy 6/10-et a részemről

kennedy - 2012. 05. 17. 18:00

Egyetértek a kritikával, én is kellemesen szórakozom rajta minden héten. A koncepció szerint gondolom Tim Allen lett volna a poénforrás, de anyuci, a három lány, és Ed a főnök simán leiskolázzák, az én legnagyobb örömömre. :) Azért kíváncsi lennék mit tudnának kihozni az utolsó epizódban feltűnt új családtag hosszú távú beköltözésével, persze csak akkor ha ez nem menne a már meglévő családtagok kárára.
Részemről várós a folytatás, az évad pedig megérdemel egy 6/10-et.

tschaby - 2012. 05. 17. 18:02

Nálam az idei újoncok közül egyértelműen ez a kedvenc, de én a Home Improvement-et is bírtam anno. Hiányzott már egy ilyen “régi sulis” sorozat a heti menetrendemből. Meg úgyis elbúcsúztam a How I met…-től…
Nálam 8/10

Shalafi - 2012. 05. 17. 18:28

Ez egy oylan sorozat mi elé elé leülsz hetente megnézed a 20 percet jot mosolyogsz, jol szorakozol és kész, dehát ezért van a sitcom, hogy leüljek és vigyorogjak egyet!
Nekem a nagy kedvencem a Madys Pie Rack c. dal amit csináltak, nagyon adja :D

goodjohnwin - 2012. 05. 17. 18:39

Azt szeretem benne, hogy minden epizód kiszámítható színvonalat és történetet képvisel, biztos pont tud lenni, nem érhetnek meglepetések.
Ezek szerint feleslegesen fizetnek ki nagy gázsit Tim Allennek, senki sem miatta nézi (én sem) a 3 csaj, anyuka és az Edet játszó Hector Elizondo sokkal szerethetőbbek.

Jabba - 2012. 05. 17. 18:51

Én már évad elején tudtam h nézős lesz csak sajnos nem volt türelmem hetente követni darálós lesz :)

tschaby - 2012. 05. 17. 19:23

A legfiatalabb csaj ‘tebowing-ja’ a városházán volt az egyik olyan jelenet, amikor majdnem kidőltem a gép elől a röhögéstől (sajnos nem találtam jobb minőségűt):
http://www.youtube.com/watch?v=XJPWu6QncLg

AJ - 2012. 05. 17. 20:25

Tim Allen szerintem hatalmasat alkotott a Home Improvement-ben, és ott egyenként mindenki zseniális volt. Elégedve tapasztaltam azt, hogy a két sorozat nem nagyon áll egymástól távol, bár a HI-t nehéz leverni, már ami a “sablon” szitkomokat illeti. A LSM nagyon jó, kis nosztalgiás 20-25 perceket hoz nekem, mikor nézem.

A HI az egyik olyan sorozat számomra a (Married, with children-nel együtt) melyet újra és újra képes vagyok megnézni, s nem koptak a poénok, noha egyesekre emlékszem. Valami varázsuk van ezeknek a bő 2000 előtti szériáknak, de az is lehet, hogy az idő csiszolta őket fényesre.

des - 2012. 05. 17. 20:57

AJ:

jah. Én is így vagyok ezzel. Ráadásul én a HI-t tavaly daráltam le. :) És tényleg van némi hasonlóság azzal ebben a sorozatban is. (pl amikor a videókat csinálja, meg a gépek, fegyverek iránti rajongása)

És valahogy nekem is a 2000 előtti sitcomok jönnek be jobban. Az angolok közül is.

Csigusz - 2012. 05. 18. 22:50

Maradt volna heti nézős nekem is ha lenne felirat az 1×08 után… (én nem félreérteni, itt most nem arról van szó, hogy nincs felirat, hanem hogy EHHEZ nincs, bezzeg más gyengébb cuccokra meg úgy néz ki volt igény)
Részemről nagyon kellemes meglepetés volt már a pilottól, az első 8 rész alapján nekem az egyik kedvenc idénről!

freestyle82 - 2019. 03. 18. 19:58

Nos, nekem ez anno kimaradt, de moziklubrol visszaneztem az elso evadot.
Nagyon szinvonalas kis sorozat, majdnem az osszes resze az elso evadnak kimondottan jo.

A legzsenialisabb resz pedig egyertelmuen az 1x13as volt szamomra.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz