login |

Mike & Molly: vége a 2. évadnak

2012. 05. 17. 14:20 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

A Mike & Molly-ról most már mindig az fog eszembe jutni, hogy mekkora általános döbbenetet okozott az 1. évadot követően Melissa McCarthy Emmy-jelölése a legjobb főszereplő kategóriában. Annál már csak az volt nagyobb meglepetés, amikor meg is kapta az Emmy-t (az 1×02-ért). Aminél tényleg csak egy nagyobb meglepetés volt, amikor Oscar-díjra jelölték a Bridesmaids-ért. Kedvelem őt, nem is az érdemeit akarom kisebbíteni, de really…? ilyen sorozatokért és filmekért nagyon ritka a jelölés – kíváncsi vagyok, hogy idén ott lesz-e az Emmy élmezőnyében. (És ilyen alapon a többi színész miért nem jelölt? Ők is vannak vele egy szinten, nem?)

De vissza a Mike & Molly-ra, a jelen egyik legkényelmesebb sorozatára, mely készítőinek (executive producer: Chuck Lorre a TAAHM és a TBBT készítője) nem igazán kell megerőltetniük magukat, hiszen megkapták a Two and a Half Men felvezetését – az utánfutózásnak most mondjuk vége lesz…, vagyis a 2 Broke Girls mögött folytatódhat. És valószínűleg folytatódni is fog, mert minőségében nagyjából ugyanott van a két sorozat.

A két főszereplő és a mellékkarakterek is hasonló színvonalat képviselnek (előbbiek szerethetőek, utóbbiak erőltetetten humorosak), a különbség annyi, hogy az M&M-ben egyre nagyobb teret nyernek a szülők (már Mike-éi is megérkeztek), akikre nagyon nincs szükség, nemcsak gyenge poénjaik miatt, hanem a szállított “dráma” ürügyén sem. A 2. évad zárórésze egyébként elhozta az esküvőt, volt pár ezzel kapcsolatos poén, de egyébként meglepően simán lebonyolították a dolgot, cliffhanger nélkül.

Aki szereti a sorozatot, annak bejöhetett a zárás, mely témája miatt nyilván elég érzelmes lett – de esetemben nem csak azért tartja a Mike & Molly a szilárd 3/10-et, mert nem tudtam mindezt átérezni a karakterekhez való kötődésem hiányában. Most komolyan, Mike és Molly aranyos együtt, de egyre kevesebb idő jut rájuk, mert a két színesbőrű és még korrektnek számító mellékalak mellett most is egy csomó időt Molly tesójára, anyjára, annak pasijára, valamint a rendőrhaver anyjára és csajára és Mike szüleire fordítottak.

7 hozzászólás Ne habozz!

elliot - 2012. 05. 17. 14:37

Ez a Melissa lány azért volt nézhető régebben, mert Lauren Graham és Christina Applegate mellett még úgy elment. De a duciszitkom számomra olyan Életem értelmei szinten van.

Valahogy minimális eyecandy kellene, és nincs. És így még kevésbé tűnik viccesnek, mint ami lehetne. (Amúgy belenéztem pár részbe, és nem volt az:))

Zirowe - 2012. 05. 17. 14:40

Engem Matt LeBlanc golden globe jelölése és győzelme jobban ledöbbentett..

winnie - 2012. 05. 17. 14:57

jó, de a golden globe azért mégiscsak kirakatdíj, 90 öregembertől (ott pár szavazat is dönthet), de ez a szakma, több ezer szakmabelitől:)

Harita - 2012. 05. 17. 15:24

Én Molly húgáért rajongok,annyira édesen és felháborítóan buta,tetszik a csaj és kész,elfogadnám itthonra :) (pedig lány vagyok :) )

Dregnarr1 - 2012. 05. 17. 16:42

Bármennyire is kedvelem McCarthy-t, én a mellékszereplők miatt nézem, és örülök, hogy róluk is szól, nem csak a “kapcsolat szabályairól”.

Dohi - 2012. 05. 17. 18:37

molly tesoja jopofa szerintem is. mike anyja sem veszes. a kavarast az apjaval meg le is rendeztek. a tobbi szereplovel sincs bajom, egyedul a hogyishivjak ficko (joe az ellenbol, itt nemtom a nevet) irrital, de igazabol csak a hangja, ami az ellenben meg nem ilyen volt.

szorakoztatobb szamomra, mint a twomen, ami csak kaja mellett csuszik le, ez meg anelkul is.

winnie - 2012. 05. 17. 19:18

a tesó, de még mike 2 sidekickje nekem oké. a többiek mér nem annyira. lehet, hogy korosztályos gond.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz