login |

Pilot: Common Law

2012. 05. 18. 14:57 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Nagy reményekkel ültem neki a USA adó múlt héten indult sorozatának, hiszen ha nem is egyedi, de azért viccesnek ígérkező alapfelállással indított. Innen csúnya pofára esni, de megtörtént.

Az elején kezdem: ott indít a Common Law, hogy két zsaru párterápián van. Nem melegek, csak a főnökük egy párban akarja őket tartani, mivel úgy a legjobbak az őrsön, viszont borzasztóan idegesítik egymást. Az egyik ilyen veszekedésük már fegyverrántásba torkollott. Szóval vannak problémáik, ami szerintem baromi jó alap lenne egy komolytalan nyomozós sorozathoz, csak hát ez nem az.

Bár a két főszereplő civódása szállítja a humort, de ez így kábé 5 perc volt a feleslegesen egy órás vérkomoly nyomozásból. Mármint komolynak szánt, rosszul írtam, hiszen ennyi bűnügyi sorozat mellett nincs benne sok valójában. Vagy csak a végső megoldása nem tetszett? Ami biztos, hogy semmi értelme nem volt hosszabb pilotot készíteni, az ügy amolyan “évadközepi” minőségű volt, ami nem állta ki a 60 perc próbáját, nem tudta elég fordulattal fenntartani a néző érdeklődését.

Pedig a két főszereplő baromi jó. Warren Kole és Michael Ealy remek lenne egy vígjátékhoz, Psych-hoz közelebb álló sorozatban. Amikor cukkolták egymást, az baromi jó alap lenne hatalmas röhögésekhez. Például volt egy benzinkutas rablás, amibe véletlenül keverednek, és utána már-már Halálos fegyveresen veszekednek, hogy ki volt a jobb zsaru a helyzetben, aztán jön a feketeleves, a halálunalmas nyomozás.

Remélem még emlékeztek a szlogenre, characters welcome, ezzel nyomul az USA, és ide is került pár belőlük, akik tőlem még kapnak esélyt, hiszen hátha 40 percben jobban működik Common Law, több a poén és kevesebb az unalmas részlet, de a pilotot valahova 5/10 környékére tudnám belőni.

10 hozzászólás Ne habozz!

Dohi - 2012. 05. 18. 15:04

a nyitojelenet meglepoen jo lett, de a nyomozast nem sokaig birtam. usa tovabbra is = cancel nalam.

Wynonna - 2012. 05. 18. 18:25

Teljesen egyetértek, szívesen nézném a két főszereplő hülyülését, de amikor elkezdtek nyomozni, onnantól talán 5 percet bírtam belőle. Beletekertem és láttam, hogy kb az egész rész nyomozás, ráadásul az unalmas fajtából, úgyhogy ez nálam nem lesz nézős…

Benjy - 2012. 05. 18. 19:19

Kénytelen vagyok egyetérteni, Halálos fegyver hangulat sokszor megcsapott, de a hangsúlyos nyomozással pont nem jó párba.Egyelőre maradok, és megnézem, hogy merre próbálnak elindul.Plusz nyári uborkaszezonra is jó unaloműzőnek, de egyenlőre semmi több.

m76 - 2012. 05. 18. 19:43

Továbbra sem értem hogy van ez. Azt mondod, hogy rossz és unalmas a Common a Law, és pofára esés de nagyon. A végén mégis odabiggyesztesz egy 5/10-es pontszámot. Ami az átlagosnak felel meg az én olvasatomban. Tehát elvileg egy tök élvezhető de nem kiemelkedő sorozatnak kéne lennie. Most akkor mi az igazság? A leírás vagy a pontszám?

Bullseye - 2012. 05. 18. 22:05

@m76 valszeg azt jelenti, hogy nem arckarmolósan, kínosan sz@r, de 1-1 felvillanást leszámítva unalmas tucatárú. 5/10 szerintem bárkit elriaszt…

m76 - 2012. 05. 19. 12:17

Pedig az 5/10-es pontszámnak nem kéne senkit sem elieszteni. Sajnos tudom, hogy ez a beállítottság, fogalmam sincs miért. Hogy az emberek ha valami nem 9 vagy 10 pontos akkor arról azt hiszik, hogy az lehúzó kritika.

Az én olvasatomban ezt jelentik a pontszámok:

1/10 – fertelmesen rossz, kerülendő
2/10 – pocsék a jelenlegi formályában, de nem reménytelen
3/10 – Valami nem működik benne, pedig az ötlet jó lett volna
4/10 – Gyenge közepes, de azért szórakoztató
5/10 – Tök átlagos élvezhető sorozat
6/10 – Szürkeségből kicsit kiemelkedő
7/10 – Jó sorozat, ami bőven az átlag felett van
8/10 – Nagyon Jó sorozat, ami tényleg felhőtlen szórakozást nyújt mind a 40/30/20 percben amíg tart
9/10 – Baromi jó, képernyő elé szegező, bármikor és bárhol néznéd ameddig csak bírod
10/10 – Ez ami 5 évente csak 1 van.

Bullseye - 2012. 05. 19. 12:37

Ez alapján 4/10-nél még nézhetném, és a 2/10-est is érdemes néha újra megvizsgálni, hátha javult. Ez meg már a ló túloldala…

Ha az első 3 részben nincs 7/10, akkor részemről ennyi, mert így is tucatnyi sorozat van, ami legalább ennyire tetszik. Igaz, a saját pontszámaimat használom, nem nagyon hiszek másnak pontokban, max. abban, hogy melyik résztől javul/romlik a minőség.

Casey Novak - 2012. 05. 19. 13:18

Hát na. Ízlések és pofonok. Nálam 9/10, imádtam a karaktereket, az egymás marását, és az ügy is tetszett, főleg az autókereskedős rész. De mondjuk nálam ez nem csoda, meglátom azt a három betűt hogy USA, és meg vagyok vásárolva előre az összes évadra. Eddig alig volt egy-két sorozatuk, amit nem néztem.

Benjy - 2012. 05. 19. 14:51

2. rész után még mindig maradok.Karakterek jók, és a sajátos hangulatát is szeretem.A nyomozás az egyetlen kerékkötője a sorozatnak, amit fel kéne kicsit pörgetni.

human - 2012. 05. 19. 22:57

m76: ez a te skáládon is annyi, közepesen megcsinált de jó karakteres közepes sorozat, aminek a pilotja gyenge, de később javulhat. Nem igazán érdemes a pontszámon lovagolni, azért van ott a szöveg, hogy árnyalja, tényleg csak a botrányosan nézhetetlen, technikailag is rossz sorozatok vannak lejjebb. Amit te kihagysz a skáládról, hogy 2141241 5/10-es sorozat van, mind szürke, így tényleg semmi értelme nézni, igazából csak rabolja az ember idejét. Akinek ez az első nyomozósa, az eskü jól fog szórakozni, de az nem is hiszem, hogy a junkie kritikáját olvassa.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz