login |

The Good Wife: vége a 3. évadnak – írta Nina

2012. 05. 18. 13:10 - Írta: vendegblogger

25 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

I’m impressed. What you have done in three years is amazing.

Hihetetlen, de a The Good Wife lassan beléphet a régi motorosok klubjába, hiszen három évadot már elfogyasztott s nyugodt szívvel indul a negyedikbe. Nemcsak nyugodt szívvel, hanem bátran is, ahogy eddig. Én pedig bizton állíthatom, hogy ez az a sorozat, amelynek eddigi évadai során egyetlen mélypontot, rossz epizódot vagy félresikerült történetet nem találtam. Elfogultan hangzik, de aki állandó nézője, egyetért velem, van egy olyan érzésem.

A harmadik évad sem okozott csalódást, éppen ellenkezőleg. Új utak nyíltak, új konfliktusok kerültek felszínre; ami az első évad óta változatlan: a magas színvonal, és talán Alicia haja. A tovább mögött spoilerek jönnek.

Alicia haját említettem, és nem véletlenül. A cselekményszál egyik fontos momentuma a második évad végén és a hozzá szorosan kapcsolódó harmadik évad elején történt: Alicia és Will heves csókcsatája a liftben. Pár hónapra kétségek közt maradtunk, vajon lesz-e folytatása s ha lesz, milyen befolyást fog gyakorolni ez a kapcsolat  a munkájukra, a családi életükre, egymásra.

Alicia egykori visszafogott énje kezdett kitörni exférje árnyékából. Az évad kezdetén jelen lévő viszony közte és Will között azonban nem tartott, nem tarthatott sokáig. Túl sok nyomasztó teher, kötelesség nehezedett mindkét félre, ez lassan megmérgezte az együttléteiket. A karriertudat közbeszólt s Will búcsút mondott Aliciának, aki újra szigorú csatba foglalta fürtjeit.

Alicia magánélete egyre jobban hatást gyakorolt a munkájára, habár ő minden erejével azon volt, hogy ezt elkerülje. A rajta kívül álló okok és ügyek azonban nem az ő malmára hajtották a vizet. Peter, a volt férj, befolyásos politikusként nem tűnhetett el csak úgy Alicia életéből, ahogy a nő sokszor talán kívánta.  Az évad során kettejük kapcsolata elviselhető szintre normalizálódott, sőt, a végén a múlt árnyai is felderengtek, de ne szaladjunk ennyire előre.

Alicia karrierje, minden magánéleti zűr ellenére rendületlenül tört előre a Lockhart/Gardner-nél. Egyre fontosabb ügyekben vonták be, ezáltal egyre több zűrös, kibogozhatatlan szál került az asszony elé. Peterrel és Kalindával is konfliktusok sorozata borzolta a kedélyeket; tudvalevő, hogy Alicia előtt sem maradt rejtve Kalinda és Peter egykori viszonya. Alicia nehezen tudta túltenni magát ezen, de a két nő kapcsolata epizódról epizódra, lépésről-lépésre javuló tendenciát mutatott.

Mindeközben Jackie, a minden lében kanál anyós sem tétlenkedett és minden eszközzel próbálta szétszakítani Aliciát és a gyerekeket. Fontos és metaforikus eseményszálként bukkant fel Alicia életében egykori házuk, s a lehetőség, hogy újra birtokba vehetnék. A régi otthon kétségtelenül emlékeket ébresztett mindenkiben és ott lebegett a Florrick-család tudatában: talán visszatérhetnek ahhoz az élethez, amikor még mind együtt voltak? A kérdés megválaszolása a negyedik évad feladata lesz

Apró kis cliffhangerrel végződött a zárójelenet, Alicia ismét válaszút elé érkezett, s egyáltalán nem biztos, hogy jól dönt. Sok kérdés vetődik fel, és kétségtelen, hogy a család, főleg a szép, nagy kerek család vonzó perspektíva. Alicia vajon fel tudná venni újra a régi élete fonalát? Tudna újra Peterrel élni? Megbízna-e benne? Vagy ez az Alicia már egy sokkal határozottabb, erősebb nő, mint aki volt s neki már más kell?

A magánéleti szál mellett nem hanyagolhatóak el a munkahelyi problémák sem. A megszokott kliensek és megoldásra váró jogi ügyek mellett maga a cég, a Lockhart/Gardner sem szűkölködött gondokban. Amolyan ‘akasztják a hóhért’ – helyzet állt elő, többször is; kezdődött Will felfüggesztésével s végződött azzal, hogy a konkurencia csődbe akarta vinni a társaságot. Kiválóan érzékeltették a készítők, hogy semmi és senki nem sebezhetetlen, még ha annak is tűnik.

A The Good Wife azonban továbbra is meglehetősen nézőbarát: azt hiszem, még mindig a szebbik végéről mutatják be a politikát és az ügyvédek világát. Jelen van a korrupció, de soha nem merülnek el a piszkos ügyekben túlzottan. Érzékeltetik, hogy létezik a drogmaffia és gyilkosok szaladgálnak köztünk, sőt ártatlanokat csuknak börtönbe, valamint a bírókat is le lehet fizetni, ám az ügyeket professzionálisan, elegánsan kezelik.

A sorozat sokszínű, de biztos talapzaton áll: a magas színvonal, az intelligencia és a kiváló színészi játék erős alapokat adnak. Talán egyetlen negatívumként Eli Goldot tudnám felhozni, sajnos az ő karaktere olyan, mintha nem tudnának vele mit kezdeni. A háttérbe vonult és látszólag mindig ügyködik valamin, de már rég nem olyan fajsúlyos, amilyennek kezdetben ábrázolták. Hiányzik a régi Gold, aki szarkazmusban verhetetlen és mindenkit bábként mozgat, aki hagyja magát. Remélem, a következő évadban több és fontosabb szerep jut neki. Külön kalapemelés Alan Cumming előtt, továbbra is.

Az egyik legizgalmasabb karakter még mindig Kalinda, akinek a történetszálai folytonos rejtélyt biztosítanak. A látszólag halk szavú, törékeny nő súlyos titkokat hordoz s nem egyszer sodorják veszélybe ezek a titkot őt, és ugyanúgy másokat is. Olyan történések zajlanak Kalinda életében, melyek erősen befolyásolják a jelent, nemkülönben a jövőt. Az évadzáró epizódból világosan kiderült: nem csak Alicia helyzete bizonytalan, másoknak is nehéz döntéseket kellett meghozniuk. Kalinda sem kivétel, ő sem menekülhetett örökké a múltja elől, s baljós árnyként tűnt fel a férje… Mert nem lehet eszményi az a házasság, amikor pisztollyal várja a feleség a hites urát.

Will és Alicia epizódvégi találkozása a liftben búcsú-metaforaként hat. Az a lift, ahol nemrég még a szenvedély lángolt, most egy tartózkodó közöny mutatkozik, ám ez csak a felszín: Will minden mozdulata elárulja, hogy legszívesebben újraélné azokat a vággyal teli perceket.

A negyedik évad nem indul hát olyan pozitívan, mint a harmadik, de a lehetőség, hogy bármi megtörténhet, a várakozás izgalmát hozza elénk. Alicia alig három év alatt erős, független, bátor nővé érett, már semmi nem ugyanaz, mint volt. A harmadik évadban majd’ minden darabjaira hullott s a mozaikdarabkák szétszóródtak. Alicia, Kalinda, Will és a cég helyzete is bizonytalan. Részemről, alig várom, hogy a negyedik évadban láthassam, melyik karakter hogyan rakja össze újból az életét.

– This is good-bye?
– Just for a little bit.
– You’re gonna make me cry. I don’t know. It feels like things are falling apart.
– You’ll build them up again, that’s what you do.

25 hozzászólás Ne habozz!

Junkieka - 2012. 05. 18. 13:28

Nekem is egyik kedvenc sorim, a Trónok Harcával karöltve.
Még hozzátenném a kitűnő guest színészeket is. Zseniális karakterek, sziporkázóan jó előadásban, tovább növeli a színvonalat.
Juhé… nagyon a várom a folytatást.

Gyöngy - 2012. 05. 18. 13:30

Tényleg egy intelligens, egyenletes színvonalú sorozat, szerettem minden részét.:)Alan Cumming lubickol ebben a szerepben:)

nyina - 2012. 05. 18. 13:36

a mostani évad végéig imádtam a sorozatot, az egyik legokosabb, intelligensebb, nézőt nem hülyére vevő, szépen felépített, logikus, hihető cucc.
DE.
amikor Alicia felhívta Kalinda exférjét a csekkel kapcsolatban, egy akkora baszomnagy pofont adott a szarnak, hogy nagyon rossz lett a szám íze.
próbálok megbocsátani, egyelőre nem megy.

és Alicia szálán való cliff meg.. ha visszamegy Peterhez, kasza. és nagyon fogom sajnálni.

Haenilion - 2012. 05. 18. 13:51

@nyina: Az élet sokkal bonyolultabb annál, hogy fekete-fehér legyen. Van olyan élethelyzet, amikor “vissza lehet menni” az előző párodhoz. Ha ezt egy sorozatban meglépik és helyesen tálalják, miért ne lehetne?

Kalinda exférjével kapcsolatban félig egyetértek, sablonos kis fordulat volt, de semmit nem tudunk még az ürgéről. Ezt is meg lehet még magyarázni. Fontos, hogy ki ő, mi ő.

Alan Cummings karakterét abszolút parkolópályára tették, túl jó színész ahhoz, hogy 1-2 évad kihagyás után vissza lehessen hívni a választási kampányra (hiszen máshol lenne munkája).

Amúgy abszolút kedvenc nálam is a Good Wife. Néha már-már gyanúsan tökéletes, arra vár az ember, mikor rontják már el :) Különösen tetszik az, hogy olyan karakterek is hatalmas hatással vannak a sztorira, akik alig tűnnek fel. Elég ha csak megemlítik a nevüket, máris kész a feszkó. Lemond Bishop, Patric Edelstein :)

.tnm - 2012. 05. 18. 13:55

“egyetlen mélypontot, rossz epizódot vagy félresikerült történetet nem találtam”
minden amiben Jackie szerepel, vagy amihez köze van az szinte kivétel nélkül vacak, mesterkélt bugyuta problémák. A The Good Wife az a sorozat, ahol a magánéleti szálak nemcsak azért idegesítenek, mert elvonják az időt a főszál(ak)tól, hanem mert kifejezetten sértőek a néző intelligenciájára nézve, főleg ha sorozat azon kívüli részeihez hasonlítjuk.
mondom ezt úgy, hogy az egyik (ha nem a) legmélyebb országos drámának tartom.

.tnm - 2012. 05. 18. 13:58

Ha már Eli, akkor viszont a “It’s surprise party for you” beállítás és beszólás szinte kárpótol azért, amennyire elásták a karaktert. (Szerintem kicsit azért is történt, mert a következő évadban megint fajsúlyos lesz — nagyon remélem — és így előre egyensúlyoztak.)

nyina - 2012. 05. 18. 13:59

@Haenilion, legteljesebb mértékig egyetértek veled feketefehérről és szituációkról, amikor vissza lehet menni és pontosan ezért gondolom, hogy az a nő, akivé kinőtte magát nem megy vissza ahhoz a férfihez, mert nem egy ostoba liba.
de ha ostoba libává tették telefonálni (jézusom, tényleg!), akkor tartok tőle, hogy ostoba libává teszik ebben az esetben is.
elviselem, sőt, van hogy szeretem, ha nem törődnek a logikával, például imádom a lostot meg fringet. de a gw _nem_ az a sorozat és nem is szeretném, ha azzá válna.

.tnm - 2012. 05. 18. 14:03

“de ha ostoba libává tették telefonálni”

storyline szempontjából ostoba (lehet) ez a csavar (sztem majd kiderül), de a karakter nem csinált baromságot, látott egy csekket, problémásnak tűnt, felhívta a kibocsátót, mielőtt még az adóhivatal abba is beleköt. mitől is lenne ettől elbutított?

Lalolib - 2012. 05. 18. 14:26

Az első két évadot nagyon kedveltem, a harmadik nekem nagyon nem jött be.
És ennek főleg Alicia az oka. Egyszerűen kezd idegesíteni ha megjelenik a képernyőn. Miközben Kalinda továbbra is izgalmas és nagyon hiányzott a “kampányos” Gold.
Nem tudom, hogy vevő leszek-e a folytatásra.

darwinka - 2012. 05. 18. 14:51

A Good wife nekem is az egyik kedvencem. A kritika tartalmával is egyet értek jórészt, de a stílusa az nagyon modorosra sikerült

symor - 2012. 05. 18. 15:07

Még mindig az egyik legjobb sorozat a palettán.

Jelenteg talán nincs is más ilyen egyenletes minőségben, kiválóan elkészített és jól megírt sorozat a kínálatban. Egyedül talán a Mad Men-ről mondhatom el ugyanazt, hogy egy évadon belül nem tudtak hibázni az írók egyszer sem.

Elképesztő, hogy mennyi értelemmel képesek hozzáállni egy Good wife epizódhoz. A részek az erős átívelő szál mindvégig fenntartott jelenléte ellenére is mind a maguk önállóságában is értéket képviselnek.

Ha mondanom kéne három futó sorozatot, amit senkinek sem szabadna kihagynia ezeket ajánlanám:

1. Mad Men
2. Game of Thrones
3. The Good Wife

U.i.: A 4. évadban jön a kormányzóválasztási kampány és valszeg Eli újra nagyon képbe kerül :D

szerintem - 2012. 05. 18. 15:22

en a masodik evad felenel jarok, de egyre nehezebben veszem ra magam a kovetkezo epizodra. eleinte nagyon tetszett az, egyedinek talaltam, az eseteket erdekesnek, a targyalasokat is valtozatosnak. a szineszek is tobbe-kevesbe tetszettek. mostanra viszont van vele bajom boven. mar az sem tetszik, hogy szinte mindig minden ugyet az altalunk kovetett iroda nyomoz ki es nyer meg, mert vegul szinte mindig artatlan az altaluk kepviselt ember. aztan zavar alicia, aki sosem hibas semmiert, es mindig mindent o old meg, mert annyira okos, valojaban rengetegszer veletlen szerencseje van, de legtobbszor kalinda sug es segit neki. ha mar kalinda, ot az elejetol ekzdve nem szeretem, vagyis inkabb a szinesznot, nekem borzasztoan nem jon be a stilusa, egyszerre akar szexi es nagyon hatarozott lenni, nekem csak eroltetettnek es nevetsegesnek tunik. a leggagyibb akciofilmeket idezi, ahogy beszel es ahogy nez hozza. de tudom, hogy ezzel a velemenyemmel azert elegge magam vagyok.
szoval nem tudom, hogy a harmadik evad mas-e, de lehet, hogy mar nem is erdekel.

tiktak - 2012. 05. 18. 15:52

Én Kalindat annyira nem bírtam az előző részekben. Egy idő után már az idegeimre ment a szótlansága és ez a “faszacsaj” dolog. Ebben az évadban valahogy közelebb került a karaktere, bár ezt a férj dolog annyira nem izgat.
Eli Goldot remélem előretolják a következő évadban, valószínű ez is fog történni Peter kampánya miatt. Engem jobban érdekel a politika csatározás néha, mint az aktuális eset.

Sunflower - 2012. 05. 18. 16:10

A Good Wife most az első számú kedvenc nálam, annyira okos, h az már néha fáj…
Én is sajnálom, h Alan Cumming karakterét kicsit parkolópályára tették, elég alibi storyk jutottak neki a vége felé, pl.a Juliussal meg David Lee-vel való kakaskodás Will helyéért, viszont az exfeleséges szál nagyon bejött, bírtam Parker Poseyt, remélem lesz még a későbbiekben. Másik dolog, amit sajnálok, h Kelli Giddish nem maradt tovább és pont a L&O miatt…
Idén is zseniálisak voltak a mellékszereplők, itt ki kell emelnem a kedvencemet, Carrie Preston (Elsbeth Tascioni) karakterét, imádnivaló ahogy egyszerre zseni és teljesen lökött. Matthew Perry, MJF, és Martha Plimpton kiváló rohadékok voltak.
Örülök, h visszajött Cary (“Is he gay?” nagyon nagy volt) és remélem, h így is érdekes tud maradni a karakter, bár biztos eljátszadoznak még majd Kalindával.(+ vajon miért hívta Peter, amikor a bárban voltak?)
Jackie tényleg rohadtul idegesítő, bár szerintem ez is a cél, uh. jól van ez így,születnek vele elég maradandó pillanatok, a leghátbozongatóbb pillanat volt tőle, amikor a korházi ágyon odasúgta Alicianak, h ” I forgive you”, a leg tenyérbemászóbb pedig a laptopos volt kétség kívül, a legvicesebb pedig Grace beszólása volt vele kapcsolatban: “We have to watch grandma…she’s such a bitch.”
Kiemelném még a két network tv-hez képest, bár csak fejeket mutattak, elég hot jelenetet, Will és Alicia, valamint Kalinda is Lana között, elég ütősre sikeredtek. :)
Ami még így megmaradt, mert meglepett, h mennyire tetszett az a katonai bíroságos rész, jó volt a bírónő és Will játszadozása, és elég megrázó volt, vmiért, mikor kimondták a kis katonacsajra az itéletet.
Magáról a fináléról: Remélem, h Alicia nem megy vissza Peterhez, legalábbis, h nem lesznek egy nagy boldog család újra, még egy rövid ideig sem, bár szerintem vannak annyira intelligensek az írók, h ez nem így lesz. A kalindás cliffhenger már jobban izgat, remélem nem kell majd benne csalódni, és vki nagyon menőt castingolnak a férj szerepére. Nagyon badass volt, az “I take care of it” utánni jelenetsor, de azért remélem , h majd a 3×21-t küldi Archie Panjabi az Emmyre.
Remélem marad a színvonal a 4. évadban is, mert amit eddig művelnek az zseniális, alig várom a folytatást, ja még egy kicsit több Dianne-t sem bánnék.
( “That, my friend, was a Chicago defense. Get used to it.”) :)

Nusi - 2012. 05. 18. 16:11

tényleg iszonyat jó sorozat,minőségi.
Például az évadzáróban a Peter/Will/Alicia/Gold/Cary lift jelenetet elég nehéz lesz elfelejteni, de amikor Michael J. Fox-ék megfenyegették Will-éket hogy csődbe viszik őket, és ahogy kimentek kialudt a villany…annyira finom kis poénok ezek, de tökjól hatnak.

zagloba - 2012. 05. 18. 18:22

Az első két évad eredeti és minőségi volt.
A harmadik /annak is főleg a második fele/ kapkodós, erőltetett, irányt /té/vesztett.
Hirtelen elvarrt szálak, a semmiből felbukkanó -és semmivel nem kecsegtető- újak.

Will parkolópályára tételével kezdődött, bár tulképpen az Alicia és Will között a létrejött viszony kurta-furcsa vége/?/ volt az első aggasztó jel. Annak a jele, hogy az írók nem tudják elszánni magukat arra, hogy valami átütő erejűt lépjenek. Az 1-2. évad végig arról szólt, hogy kettejük közt izzik a levegő. Aztán jött ez a…hidegzuhany?
Finomkodva próbálják adagolni az “izgalmas” “konfliktusokat” /Will helyzete, Eli manőverei, Cary visszahozatala, a Kalindával elnyúló hidegháború, Alicia és Peter sehová sem vezető párbeszédei, találkozásai/.
Valljuk be, ezek mind erőltetett álkonfliktusok.
Senki nem mozdult el komolyan, semmilyen irányba.
A szereplők kifakultak, bárkit ki lehetne venni, fel sem tűnne.
A “heti ügyek” is súlytalanok, érződik, hogy muszájból születtek.
És ismét – sokadszor – a céget fenyegető szörnyű vég…Óriási fordulat, mondhatom /legalább Michael J. Fox kiváló volt!/.
Mintha ugyanazt az epizódot néznénk végtelenítve. Az évad végére elértünk oda, mintha az első évad 0. epizódját látnánk.

Sajnos annyit mondogatták, hogy a TGW finom, intelligens, cizellált sorozat, hogy ez teljesen elborította az írók agyát. Maradt a finomkodás, cizellálás, és intelligencia.
Eltűntek a karakterek, a feszültség és maga a történet is…

Modoros, nagyon modoros.
Közel a kasza.
Mondom úgy, hogy az első két évadot imádtam.

Nina - 2012. 05. 18. 20:09

Érdekes, hogy modoros lenne a sorozat… holott szinte alig változott valami az első évadhoz képest. Persze ez is egy észrevétel, bár mélyen át kellene fésülnöm, hogy a modorosság jeleit észrevegyem…

Avalon - 2012. 05. 18. 21:23

A legokosabb sorozat! ARCHIE is the BEST! Az a 3×21-es Jill Flint-es jelent, már önmagában megér egy újabb Emmy-t! Olvastam, hogy csak azt az egy jelenetet 9 óráig forgatták!!! :) Meg is lett az eredménye. Hihetetlen, hogy Ms.Panjabi mire képes pusztán a szemeivel!!!

winnie - 2012. 05. 18. 21:26

lehet, hogy épp ez az elegendő mennyiség jill flintnek, ezt ti látjátok, de róla is az jut eszembe, mint más, gazdag vendégszereplőgárdával rendelkező sorozatok esetében, hogy lehet, hogy sokkal többet használnák őt, kapna hosszabb sztorikat, ha nem lenne még hosszú évekig bebetonozva a ****** royal pains-be… (de egyébként pacsi a készítőknek, hogy martha plimptont is visszahozták, bár ő nyilván más féle karakter.

nyina - 2012. 05. 19. 08:10

@.tnm
Adott egy ugyfeled, aki tudod, hogy saros. Egyreszt eleve olyan emberekkel foglalkozik, akik tele vannak torvenybe utkozo cuccokkal. Masreszt a munkaja maga is egy kicsit torvenyen kivuli, vagy ahogy az ugyfeled csinalja, mindenkepp az. Aztan ugye ki is turkal korulotte? Az fbi. Sot baszom, meg meg is beszeltetek, hogyha surgosen nem hagyjak abba, akkor konkretan az elete kerul veszelybe.
Es akkor talalsz egy csekket. 2007bol!!! Kurva sok penzrol, kifizetetlenul. Hm, vajon telefonalsz egy budos szo nelkul, az ugyfeleddel valo egyeztetes nelkul a fentieket tudva, ha nem egy csokott ertelmu medvebocs vagy?
Nem.
Dehat ugye storyline, telefonaltal, ami sikerult ahogy sikerult. Vajon mellekesen, mintegy odavetve tajekoztatod a tortentekrol ugyfeled?
Nem.
Vajon velejedig meglepodsz azon, hogy amibe belenyultal, hogy akinek sikerult megrangatni a bajszat, veszelyes?
Nem.
Aztan ugye megis.

Es visszaterve a hazassagukra. Ez a karakter az utolso harom evet azzal toltotte, hogy egy tobbszorosen atbaszott, anyagilag es mentalisan fuggo helyzetbol minden tudasaval es eszkozevel kimasszon.
Megteremtette a fuggetlenseget, karriert epitett, a duhet felvaltotta a nosztalgikus pozitiv es a mostra jellemzo semleges erzelem.
Ennek a karakternek mar valojaban semmi koze Peterhez a multjukon es ebbol fakadoan a gyerekeiken kivul. Nem szorul ra es nem szereti.

Ez egy sok szempontbol feminista (vegre!!) sorozat, ahol a karakter nem erdemli meg – es hat a nezo sem, hogy a not degradaljak egy pillanatnyi erzelmei alapjan donto, onmagat a kulvilag (vagy akar a gyerekei) elvarasainak alaveto, fuggo viszonyt preferalo karakterre.

Roviden :)

.tnm - 2012. 05. 19. 10:15

@Nina
sztem a kritikára értette, hogy modoros

@nyina
őőő, jelenlegi munkájáról kifejezetten azt lehet tudni, hogy teljesen legálisan foglalkoztatott. a múltjáról semmit sem tudunk mi se, Alica se. szerintem Alica-nak az se kellett, hogy egyértelmű legyen, hogy az ügyfelek is veszélyesek legyenek. amitől meg Kalinda azt mondta, hogy meg fogják ölni, az meg a Bishop féle számlagyártás volt, ahol megint nem egy legitim számla kibocsátója = megbízó volt veszélyes/illegális.
igen, egyeztethetett volna az ügyfelével, ugyanígy Kalinda is szólhatott volna, hogy ilyen és ilyen be nem váltott csekkeknek nem menjen utána, de ha már egyszer átadta azokat, és az volt Alica munkája, hogy rendbetegye a számláit és nem kapott figyelmeztetést, akkor miért is volt naív, vagy buta felhívni? főleg azért, mert a nagy összeg miatt az IRS/FBI szemét is egyből szúrhatja, ha tudomást szereznek róla.

Sunflower - 2012. 05. 19. 11:11

Elvileg az a csekk véletlen keveredett bele abba az aktába…am. meg vhogy meg kellett oldani a férj felbukkanását..és hát így sikerült…kétségtelen, h nem volt tökéletes.

darwinka - 2012. 06. 06. 00:05

Igen a kritikára értettem, ennél sokkal jobbakat szoktál írni, Nina.

Réta - 2012. 09. 10. 18:31

Szeretem ezt a sorozatot. Jó a hangulata, kedvelem a fő- és mellékszereplőket egyaránt. A jogi drámák egyébként is a gyengéim, de ez ráadásul még “női” sorozat is. Érdekes módon, a jogi esetek egyre inkább hátérbe szorulnak. Számomra nem is a konkrét jogi esetek voltak az érdekesek, hanem inkább a háttértudás, amit adtak. A terminusok nem jutnak mind az eszembe, de érdekes volt például az a védekezés, ahol mindhárom lány kijöhet a börtönből azonnal, ha elismerik a bűnt és nem perelnek vagy az, hogy van döntőbíróság, ahol nem lehet fellebbezni. Azt is megtanultam ebből a sorozatból, hogy hallgatni arany és zűrös helyzetben sosem árt élni a hallgatás jogával.
Nekem nagyon tetszett az is, hogy a karakterek nem egyértelműen jók vagy rosszak. Cary például egy kis szemétláda, de azért időnként próbál helyesen cselekedni. Nem értek egyet azzal, hogy Elit hanyagolták az írók, csak most kicsit a magánélete került előtérbe. Számomra ez is érdekes volt, és Eli kitűnő humorfaktor. Például nagyon jól mulattam, mikor kiderült, hogy az exe szexelt egy Bin Ladennel.
Kalinda kezdetben nem volt szimpatikus a számomra, de a második évadban már megkedveltem. A plakátok szerint van benne badass potenciál, és ezzel egyet kell értenem. Ebben az évadban azért kicsit megmutatta az érzékenyebb, sebezhetőbb oldalát is. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a férje és milyen sztori van a nagy titkolódzás mögött.
A Will-Alicia szál az évad csalódása volt a számomra. Szerintem Alicia nem az a nő, aki csak úgy szexel érzelmek nélkül. Will húgai nagyszerűek voltak, szívesen látnám viszont őket. Bármi is a sorozat címe, ha Alicia visszamegy a férjéhez, ki fogok borulni. Ez a karakter és az előző évadokban történtek szembeköpése lenne, nagyon remélem, hogy más irányba folytatódik a történet.

vikkancs - 2012. 11. 27. 18:41

A kezdetektől nézem a sorozatot. Teljesen meg voltam elégedve egészen a mostani évadig. Nagyon rossz, úgy ahogy van, mondom én, aki egy részt akár többször is megnéztem.
Az ügyek unalmasak, a politikai szál semmitmondó, erőltetett, minden szereplő teljesen elhalványult.
El se tudom képzelni, mi lesz az évad végén.

Ami a legszánalmasabb, az eheti részben, amit Alicia és a férje műveltek a epizód végén.

Mindezt úgy írom, hogy a The Good Wife (volt) a kedvenc sorozatom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz