login |

Community: vége a 3. évadnak

2012. 05. 19. 22:27 - Írta: human

68 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

EZ. MI. VOLT. Bár a Person of Interest fináléja még hátravan, de eddig a Community vezet idén. Meg úgy az évad második fele egyben, hatalmas mindfucknak bizonyult. Az egyik legbátrabb sorozat, méltó Lost-utód. Sajnálom, ezt meg kellett lépnem.

A Community eddig sem volt egy könnyű falat, a rengeteg popkult utalás mellé suvasztott poénok természetesen ütöttek, az akciófilmes és westernes painball-epizód örök kedvenc, de ebben az évadban még nagyobbat mertek gondolni. Bár az egészet le lehetne vezetni két részre, de valójában az azokhoz építkező többivel sem kell szégyenkezni egy írónak sem.

A személyes kedvencem idén az volt, amikor egy részben külön idővonalakra bontották a cselekményt, amolyan “mi lett volna ha nem ez történik, hanem amaz”, amit utána tovább is vittek a készítők (vagy készítő, jövőre meglátjuk, hiszen lecserélték a sorozat fő agyát és 3 fő író is távozik), ezáltal elismerve azok létezését kvázi. És ez még az egyszerűbb magyarázat, de a spoileresbe nem akarnék most belemenni. Hihetetlenül Lost-szerű az egész, jó pár WTF pillanattal, bár nem mindig a rész végére időzítve, így a semmiből tűnt fel az öklös néha.

A másik kedvencem pedig egyértelműen az volt, amikor Annie “elrontotta” Abedet, és helyre kellett hoznia ezt a dreamatoriumban, ahol bármi, szó szerint bármi megtörténhet. Ez egyben arra is tökéletes epizód volt, hogy a színészek bemutassák mit tudnak, hiszen mindenkinek el kellett játszani magát, de Abedesítve, ami sikerült is. Szóval Jeff Winger továbbra is Jeff Winger volt, de Abed gesztusaiból egy minimálisat becsempészett Joel McHale is a szerepbe. Ütött.

Az egyedüli probléma az lehet, hogy ez így már nem simán komédia, nem véletlenül hasonlítottam egy drámához. Nem csak a humorról szólt, hanem arról, hogy mindig meglepjenek, maga a sorozat legyen betekintés valaki másnak a dreamatoriumába, mozgásba hozni a néző agyát is kicsit. Bár eddig sem tudhattuk mindig, hogy mi vár minket, hiszen rengeteg stílusban készültek már a részek, megidézve sok klasszikust, de idén még mélyebbre ment az egész.

Bár kettő részt emeltem ki, de basszus, majdnem mindegyiket lehetne dicsőíteni. Azt pedig ne mondja nekem senki, hogy szinte egy egész részt Super Mario-grafikával megcsinálni és leadni csúcsidőben országos tévén nem bátorság, és nem volt kurva jó. És nem érthető a csatorna döntése, hogy lecserélik Dan Harmont, a sorozat készítőjét és fő hangját. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy merre indul el innen a Community.

Ami biztos, hogy a 3. évad fináléja akár sorozatzáró is lehetne. Bár belebegtették, hogy mennyi minden lehetne jövőre, de ha nagyon elszúrják, akkor is itt van nekünk ez a három évad. És akkor most kiadom az idei teljesítményre a 10/10-et.

68 hozzászólás Ne habozz!

matt - 2012. 05. 19. 22:31

minden szoval egyetertek.

superpityu - 2012. 05. 19. 22:33

azt hiszem ezt akkor most letöltöm. mivel még az oldalon nem nagyon láttam olyan kritikát ami 10/10es.

Dohi - 2012. 05. 19. 22:39

borzalmas evad volt ez is, kiveve a 3×20-at, ugyhogy reszemrol ennyi volt.

winnie - 2012. 05. 19. 22:50

7/10, kábé. az összkép.

az évad első fele sokkal jobban tetszett, ott még amindfuck részek is jobban ütöttek, itt a szünet utáni visszatérés nagyon nem jött be és utána is kellett két rész, amíg talpra állt a sorozat. lehet, hogy csak pszichés dolog volt a szünet miatt, meg nyilván az írásban nem ott volt szünet, de valahogy fura volt.

persze amikor a múlt heti bottle-szerű epizódnál (röhej, de nem tudtam, hogy bottle-e, mert nem láttam még az 1. évadot) elkezdett abed merengeni, hogy bottle epizód vagy klipsó, akkor kész voltam.

“azt hiszem ezt akkor most letöltöm. mivel még az oldalon nem nagyon láttam olyan kritikát ami 10/10es.”

pedig alig pár napja volt:)

Treff - 2012. 05. 19. 22:52

Én imádtam végig, főleg az “őrültes” részt:D Ööö…mármint, amikor mind dilidokinál voltak, mert azon kívül is volt(ak) őrültes rész(ek):D
Az egyetlen dolog, amit már régóta sajnálok, az Chang..az első évadban hatalmas volt, azóta már nem az igazi..na nem a színész, ő zseniális, hanem a szerepe…
SPOILER (?)
Kíváncsi vagyok ezek után hogy hozzák vissza…bár amilyen vajból van a Dean szíve, elképzelhető, hogy alkalmazza újra. Csak külön jó lenne, ha újra spanyoltanárként tenné:)
A városi suli dékánja meg remélem újra támad, lehet ismét lesz paintball rész? Igaz, azt mindig megcáfolják a sorozatban…de sose lehet tudni.
Jah és az év jelenete…amikor az animáció Pierce elássa magát…hát ilyen színészi teljesítményt megjeleníteni marios stílusban:D

Szóval nagyon várom, hogy újra legyen, lehet nyáron újranézem elölről.
Six season and a movie!

brk - 2012. 05. 19. 22:57

zseniális sorozat. minden percét imádom, és simán újra tudom nézni a részeket úgy, hogy felfedezek még újabb és újabb poénokat (vagyis inkább akkor esnek le). csak ahogy human is írta, nem az a tipikus vígjáték, így kevesebb embert is fognak meg.
ami kiemelte ezt az évadot (főleg a második felét), az a tudatos építkezés (bár communityt mindig jellemezte ez) volt az évad keresztül. sőt, lehet még korábbi évadhoz is visszanyúltak.
számomra a polgárháborús (párnacsatás) rész volt a csúcs, igazából nem tudtam elképzelni, hogy a westernt üti majd valami, de igen, az a rész egy mestermű volt. de tele volt az évad fantasztikus momentumokkal, amikor troy elkezdett georgai akcentussal beszélni grúziánál, meg a darkest timeline, halloweenos rész befejezése, karácsonyi rap, law & order, meg a… áhh, rengeteg van, köszönöm :)

Réka - 2012. 05. 19. 23:02

És akkor most hogy is lesz Harmon nélkül? The darkest timeline is here and now…

tomee - 2012. 05. 19. 23:05

Akármennyire is elképesztően jóra sikerült a zárás, a Dan Harmon távozásáról szóló hír mégis sikeresen vágta haza a hangulatom a sorozattal kapcsolatban.

Ennek ellenére is, az évadzáró (láthatóan készültek, hogy lehetségesen nem folytatódik a sorozat, így mondhatni kvázi sorozatzáró) minden pillanata arany.

A 8-bites részhez hasonlót pedig egy másik országos csatornán futó sorozat sem vállalt volna be, soha. A Community viszont még veszett jóra is csinálta.

belec - 2012. 05. 19. 23:09

Az utolsó pár részt(finálé + még 1 azt hiszem) még nem láttam, de ez az évad számomra nem volt valami jó, sőt nagyon nem tetszett. Persze voltak óriási részek, mint például a 3*14, amikor a 20 perces Community kb. fele képből állt. Ott amit produkáltak az zseniális. DE a többi nem volt jó és már azon gondolkozom, hogy kaszálom, csak mindig van egy ilyen űberbrutál rész.
Most, hogy ilyen sokan távoztak nem tudom mi lesz vele, kíváncsian várom.

KG - 2012. 05. 19. 23:09

“pedig alig pár napja volt:)”

melyik sorozat?

Zirowe - 2012. 05. 19. 23:15

Jó volt az évad, kedvencem a pszichológusos rész, na ott tényleg volt mindfuck.

We have to go back!

Viszont 10/10et nem érdemel meg, max 9/10et.

A 10/10es értéket nálam eddig csak egy sitcom érte el, és örök időre neki lesz fenntartva ez az osztályzat: better off ted!

petecz - 2012. 05. 19. 23:15

Community szerintem sose volt olyan tipikus sitcom, mindig is volt egy komolyság faktora, és emiatt a nagy kedvencem már az első évad óta. Nagyon jó volt a harmadik is, sok sok váratlan rész volt.

Viszont felvetődik egy nagy kérdés a kialakult körülmények miatt, mert ez így most 3 évadnyi jó emlék, kár lenne lerontani egy 13 részes szenvedéssel, valamint az utolsó része az évadnak simán elment sorozatzárónak is.

pizsamasbanan - 2012. 05. 19. 23:24

“I didn’t get Inception…I didnt get Inception…there’s so many layers”-egyik kedvencem idénről

de a “Family can make a person do a lot of crazy things.Troy: I understand. I have an uncle who makes his own pizza”-nál is meg kellett állítanom és vissza kellett néznem kb 8szor..azok a fejek amit vágnak..zseniális. az egész sorozat tökéletes.annyira szürreális és mégis működik. nekem all-time kedvencem. jó látni itt a 10/10-et!

suttyom - 2012. 05. 19. 23:25

A szerepjátékos részt még senki sem említette, tehát most megteszem.
Egyébként jelenleg ez az egyetlen sorozat, ami minden epizódjában tud újat mutatni nekem. Valaha még vígjáték volt, most már nem tudnám bekategorizálni. Van egy olyan gyanúm, ha lélektani dráma válik belőle, vagy horror, akkor is zseniális lesz.

ldavid - 2012. 05. 19. 23:34

9.5/10 mert volt 1-2 ami kevésbé jött be, de tényleg zseniális volt a legtöbb, én még az #anniesmove meg a karácsonyi glee-s epizódot is kiemelném
ebben az évadban is gyűltek a screenshotok rendesen :)

Dregnarr1 - 2012. 05. 19. 23:44

Nagyon durván romlott a minőség, az, hogy van pár kiemelkedő jelenet nálam nem sokat ér (bár azok tényleg kiemelkedőek, nem csak Community mércével), ha közben a többin aludni lehet. A csapat felét ki lehetne írni, van jópár olyan mellékszereplő, akik befértek volna.

winnie - 2012. 05. 19. 23:51

“A 8-bites részhez hasonlót pedig egy másik országos csatornán futó sorozat sem vállalt volna be, soha.”

viszont kábel pávör, ne feledjétek ezt a gyöngyszemet: http://www.sorozatjunkie.hu/2007/07/23/pilot-mustra-code-monkeys-1×01/

new-york-islanders - 2012. 05. 19. 23:54

Dan Harmon valakinek nagyon csíphette a szemét a Sonynál, a tumblrjén megírta, hogy úgy pöckölték odébb, hogy még csak meg sem mondták neki miért.

betonfelhő - 2012. 05. 20. 00:07

Dan Harmon is Community.
http://www.youtube.com/watch?v=jWiEhyggxus

A nagyfőnököt aki kitalálta az egészet és a 3 legfontosabb írót tul.képpen kirúgták. Ez így akárki akármit fog csinálni, már nem Community lesz a 4.ik évadtól.

Hatalmas, nagyszerű, zseniális, zavarba ejtő és cool, cool cool cool sorozat volt.

Itt van Dan Harmon szemszögéből:
http://danharmon.tumblr.com/post/23339272200/hey-did-i-miss-anything

Alan Sepinwall:
http://www.hitfix.com/blogs/whats-alan-watching/posts/can-community-work-without-dan-harmon

fuzaco - 2012. 05. 20. 00:13

Tényleg nagyon jó volt, de nem sok reményt fűzök a következő (és valószínűleg utolsó évadhoz). És annak ellenére hogy az utolsó részben kiderült, hogy Starburns túlélte, nagyon úgy fest, hogy nem fog visszatérni a következő évadba:
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m49ztocNDG1qzynteo1_400.jpg

(A Starburnst játszó színész, Dino Stamatopoulos a Community egyik írója volt, és már többször is kijelentette hogy utál színészkedni, és csak azért szerepelt a Communityben, mert Dan, aki a barátja, megkérte rá)

rokkantkocsi - 2012. 05. 20. 00:23

akinek az első 2-3 rész alatt elmosolyodni sem nagyon sikerült, van értelme nekifutnia másodjára?? később jobb lesz??? mindenhol hájpolás…:(((

dr.Fünke - 2012. 05. 20. 00:32

Egyetértek a leírtakkal, bár az szerintem fontos, hogy most kivételesen nem az NBC volt seggfej, Harmon lecserélése a SONY döntése.

csingu - 2012. 05. 20. 00:47

7/10-es lett végül az évad, majdnem nyolcasra kerekítve, de aztán rájöttem, hogy nem minden ütött. A részek és egyes elemek teljesen hit-or-missként működtek nálam, így például az aircondtioning repair school nem jött be (bár azért jól indult, blackhitler!), de közben meg hozott olyan zseniális epizódokat a sorozat, mint a polgárháborús áldoku, amit egymás után rögtön háromszor is meg kellett nézni (és végigvinnyogni).

És ez alapján még lehetne is nyolcas az évad, mert a 8bit rész is tökös volt (ám ismét inkább mellé ment valahol számomra), de ott már az elgondolás is könnyet csalt a szemembe (Tory and Abed shooting lava!). A gond a semmitmondó részekkel volt, ahol megpróbáltak visszatérni a study groupos “a barátság örök” témakörökhöz. A sok extrém epizód és zseniális elgondolás mellett ezek már kevésbé működtek, az asztalkörüli piszkálódások is teljesen erőtlennek hatottak – pedig ez eleinte a sorozat nagy erőssége volt.

Összességében még mindig a hét legjobban várt sitcomja nálam, kérdés nélkül, és ha az új showrunnerek kigyomlálják a középszerű epizódokat, akkor akár meg is lehet az a bizonyos hatszezonésfilm. Végezetül meg mondok egy merészet, szerintem Dan Harmon nélkül mégmenőbb lesz a sorozat. Ne kérdezzétek, megérzés.

Zen - 2012. 05. 20. 00:53

Érdekes, hogy a hármas évadzáróból nekem a videójátékos tetszett a legjobban. Valahogy nekem az utolsó 2 rész (illetve a dékán elrablásáról szóló szál) egy kicsit túl sok volt. Én jobban szeretem, ha a kifordult részek is azért legalább fél lábbal a valóság alapjain állnak. Érdekes, mielőtt megnéztem volna az évadzárót, nagyon sajnáltam, hogy leváltódnak az alap alkotók, viszont most mégis úgy érzem, talán most érték el azt a pontot, ahol ez akár jól is sülhet el, mert egy ötletes kívülálló picit visszaterelhetné a sorozatot az általam szeretett őrültségi szintre. Ez persze csak az én véleményem, de hát miért írnék, ha nem azért, hogy megosszam veletek ami a sajátom. :) Ennek ellenére tetszett a vége is, csak kicsit mást vártam. Év közben számomra felváltva voltak nagyon jó és zseniális részek, gyengébb időszak nem is nagyon jut eszembe. A befejezés 7/10, az évad 8.5/10, a Community továbbra is a #1 kedvenc nálam.
SIXSEASONSANDAMOVIE!!! :)

winnie - 2012. 05. 20. 01:00

“akinek az első 2-3 rész alatt elmosolyodni sem nagyon sikerült, van értelme nekifutnia másodjára??”

én 3 rész után kaszáltam és a 2. évad rántott be – mondjuk tudtam, hogy milyen, nem lepett meg, csak az első évad elejét nem tudtam fogni a tempó vagy a szokatlanság miatt, vagy nem tudom.. szóval ha nagyon esélyt akarsz még adni a sorozatnak, akkor 2×01 (és 1×23) – ha nem, akkor ennyi.

winnie - 2012. 05. 20. 01:12

“A nagyfőnököt aki kitalálta az egészet és a 3 legfontosabb írót tul.képpen kirúgták. Ez így akárki akármit fog csinálni, már nem Community lesz a 4.ik évadtól.”

az írókkal kapcsolatban: azt írtuk korábban hírben, hogy nem kirúgás van: http://www.sorozatjunkie.hu/2012/05/04/hirpentek-198/

“Készítői szerződés: Neil Goldman és Garrett Donovan – Fox Tv (2 év – elvileg így távoznak a Community-től)”

chris mckenna, aki pont most szerződött le a universallal két éve (de gondolom maradt volna itt), meg maga távozott, de ez már közelebb van a kirúgáshoz, mert harmon miatt lép le.

winnie - 2012. 05. 20. 01:24

“Egyetértek a leírtakkal, bár az szerintem fontos, hogy most kivételesen nem az NBC volt seggfej, Harmon lecserélése a SONY döntése.”

de…, minden elfogultságot félretéve, a fő s***fej, egyértelműen harmon volt azzal, amit csinált. viszont teljesen igaza van a cikknek, hogy az egyedi hangú sorozatokat nagyon nehéz másnak tovább vinni. a walking deadnél nem nagy törés egy csere, annak ellenére, hogy minden színész odavolt, hogy darabont elmegy, de jók a példák, hogy west wing, gilmore girls – ezek reprodukálhatatlanok. (az nypd blue-t passzolom) tény, hogy nagyon kevés az olyan sorozat, ami ennyire egyedi lenne. és ez nem minőség jelző, hiszen az egyedi is lehet rossz, a nem egyedi is jó.

ez a sorsa a diktátor showrunneröknek, az abszolút mikromenedzsereknek, mint harmon vagy milch. még van pár ilyen: donald p. bellisario például a 4. évad körül kellett, hogy távozzon az ncis-től – a sorozat elég jól megvan nélküle. glenn gordon caron végig kibírta a medium-nál, pedig ő aztán folyton átírt az utolsó pillanatokban.

Zen - 2012. 05. 20. 01:46

Winnie még olyan kérdésem lenne hozzád, hogy mi a véleményed az újakról akik jönnek? Szerintem kicsit visszafogottabban fognak kezdeni. :) Azon is gondolkoztam, hogy az évadzáró után hihetetlen kíváncsi lettem a folytatásra, nem a történetre, hanem hogy tényleg milyen sorozat is lesz ez a 4. évadban, gondolom ezzel nem vagyok egyedül és ez nem a véletlen műve. Ezért érzem, hogy viszonylag szabad kezet kapnak az újat, és itt egy nyár, hogy kitaláljanak valamit, ami működik. Én nagyon reménykedem.

Zen - 2012. 05. 20. 01:47

Ja és mit csinált Harmon, amivel seggfej volt? Ez valahogy kimaradt nálam. :(

Vodor - 2012. 05. 20. 01:56

A kedvencem Alison Glee-s száma volt eddig (3.16-nál járok):

http://www.imdb.com/title/tt1439629/

“Boopy-doopie-doop-boop-sex”

Ezen borultam :DDD

Vodor - 2012. 05. 20. 02:05
Casey Novak - 2012. 05. 20. 02:12

Mit lehet még írni? Human szavaival “kurva jó”. Alig várom az új évadot, írók ide vagy oda! Aztán nemsoká jöhet a movie :)

winnie - 2012. 05. 20. 02:37

zen: abszolút fogalmam sincs. vagy saját hangot hpznak, vagy másolni próbálnak, nem tudom, nagyon érdekes lesz. a színészeknek lehet a legrosszabb, mert végletekig lojálisak (a zöm), de nyilván meg kell keresni az új showrunnerökkel is a hangot. (a happy endings 2. évadban írtak + ők készítették az aliens in america-t, ami nem volt rossz, de…)

“Ja és mit csinált Harmon, amivel seggfej volt? Ez valahogy kimaradt nálam. :(”

itt írtunk röviden róla, harmon összekapott chevy chase-szel, egyiket sem kell félteni, de nem ez volt a baj, hanem az utóélete a dolgoknak, hogy nem maradt meg privátnak a dolog.

http://www.sorozatjunkie.hu/2012/04/01/aprilis-elseje-a-junkie-nak-nincs-humorerzeke/
http://www.sorozatjunkie.hu/2012/04/01/hirvasarnap-165/
http://www.sorozatjunkie.hu/2012/04/04/hirszerda-201/

donnie jól összefoglalta, nekem kedvem sem volt foglalkozni vele, annyira lelombozó volt olvasni a híreket, így a hangfelvételekbe sem hallgattam bele, hogy mennyire durvák vagy csak felfújtak: http://donnie.blog.hu/2012/04/11/polgarhaboru_greendale_ben_harmon_vs_hase

paranoid android - 2012. 05. 20. 03:17

Rengeteg eszméletlen jó rész volt az évadban, és akadt pár, ami nem jött be annyira, de ott is volt sok remek dolog, csak éppen nálam nem érte el a kívánt hatást. Az biztos, hogy minden rész tele volt őrült és zseniális dolgokkal.
Ezért hatalmas kérdés, hogy mi lesz a sorozattal ezután. Annyira egyedi, hogy itt nem az a kérdés, hogy lesz-e változás, hanem hogy milyen. Féltem a Community-t. Lehet, hogy Dan Harmon nem egy könnyű ember a munka terén, de ez az ő gyereke, szóval, bárki legyen is a felelős a kirúgásáért, legyen átkozott.

bifidus - 2012. 05. 20. 03:35

Sixseasonsandamovie
’nuff said

Ingorion - 2012. 05. 20. 09:49

Copy+paste-zva a “Melyik volt a legjobb sorozatepizód a héten?”-ből:
“Nos meg kell emelnem a (nem létező) kalapom a Community utolsó 3 része előtt. Bár feltűnt, hogy megcserélték a részeket (a sokak által méltatott videojátékos rész szerintem a finálé lett volna), de ez nem von le semmit az élvezeti értékből. A végül finálénak megtett légkondis-ügyvédes-darkest timeline-os rész utolsó percei pedig sorozatzárónak is beillettek volna, habár zseniálisan lengettek be új szálakat (a Greendale leigázása, Jeff apjának keresése)…”

A Lostos párhuzam teljesen igaz, már nekem is megfordult a fejemben; ahogy a darkest timeline-t, az aircondition repear schoolt és még néhány szálat végigvittek az évadon, az példaértékű volt. Valóban több lett mint egy sima sitcom és hatalmas reményekkel néztem a (feltehetően) záró 13 rész elé, amikor olvastam Harmon menesztéséről. Csalódott vagyok; ezt a sorozatot (szerintem) csak ő tudja ilyen szinten működtetni és félek, hogy ez a csonka, 13 részes évad meggyalázza a sorozat emlékét – lásd: az általános közefelháborodás a Lost utolsó évadja közben és után. Remélem nem lesz igazam, de ha már berendeltek egy utolsó évadot, nem kellett volna felrúgni a status quo-t semmilyen szinten. Amúgy meg számomra 9.5/10 ér meg amit idén láttakm (az évad első felében akadt néhány gyengébb rész, meg a visszatérés után összesen kettő)! :D

Ingorion - 2012. 05. 20. 09:50

Amúgy ez mit is jelent Chase számára? Ha Harmon megy, ő marad?

winnie - 2012. 05. 20. 09:52

még nem mondtak semmit erről, de így végképp kizártnak tartom, hogy bárhova is menjen

DM - 2012. 05. 20. 10:06

utolsó pár részt nem láttam, de egyébként nekem csalódás az évad. a timeline-os és a dreamatorium rész tényleg jó volt, de részemről kb ennyi…ha csak jó részek vannak hátra, akkor se adnék 7/10-nél jobbat az évadra. de ahhoz nagyon jó részek kellenek.

Desperate HOUSEwife - 2012. 05. 20. 10:12

“személyes kedvencem idén az volt, amikor egy részben külön idővonalakra bontották a cselekményt”

Nekem meg az volt az egyetlen igazán jól sikerült epizód idén. Bennem sajnos hatalmas hiányérzet maradt egy után a hármas finálé után, de tulajdonképpen az egész évad után. Én az első évados Community-t szerettem, és ahogy egyre jobban távolodik el attól, annál kevésbé élvezem, pedig karaktereket nagyon megszerettem. De azt hiszem, pont ez az ok. Mert ahogy egyre inkább meta, stílusparódia, mindfuck, álom, stb. a Community, annál jobban tévolodnak el a szereplők a realitástól, és így a nézőtől is. (OK, mondjuk, hogy tőlem) Nem először érzem azt, hogy a gimmick-jei mögé bújik a sorozat, és ezáltal sokkal lassabban, döcögősebben mesél azokról a karakterekről, akikről szólnia kellene. A fináléban Jeff monológja volt, ami igazán tetszett, ha olyan lenne továbbra is a Community, sokkal jobban szeretném, emberibb lenne, azt hiszem, ezt kerestem. Egy teljes Glee paródia epizód? Who cares? Foglalkozzanak inkább a saját karaktereikkel.

A csatorna döntését tökéletesen meg tudom érteni, akkor is, ha Dan Harmon nagyot alkotott ezzel a sorozattal, és a bátorságot értékelem. A 3. évados Community nagyon nehezen találhatja meg a fogást sok nézőn, meglátjuk. Én elfogultan azt mondom, hogyha visszatérnének a kicsit hétköznapibb, emberközelibb stílushoz és humorhoz, és a karakterek kapcsolataival kezdenlnek foglalkozni, úgy, hogy közben a popkulturális utalások megmaradnak, és mondjuk csk 1 gimmick epizóddal egy fél évben, még jól is elsülhet a dolog.

crashland - 2012. 05. 20. 10:31

utolsó 3 részre nekem is 10/10. egész évad pár kicsit gyengébb rész miatt 9/10. best.

suno - 2012. 05. 20. 10:44

Nekem nagyon hullámzó volt az idei évad, sok-sok hézagkitöltés, és pár zseniális rész, amitől a hajad eldobod. Összességében még nem kasza, de nem több 6/10-nél.

human - 2012. 05. 20. 11:05

” Én elfogultan azt mondom, hogyha visszatérnének a kicsit hétköznapibb, emberközelibb stílushoz és humorhoz, és a karakterek kapcsolataival kezdenlnek foglalkozni, úgy, hogy közben a popkulturális utalások megmaradnak, és mondjuk csk 1 gimmick epizóddal egy fél évben, még jól is elsülhet a dolog.”

ahogy valamenyik fentebbi linken egy kommentelő is megjegyezte, “jöhet a én félreértem amit csinállsz aztán nem beszélünk róla és a többi sitcom, mert az annyira jó” persze ő cinikus volt, valójában az van, hogy a community 3. évadjához képest sok ilyen biztonságibb félreértős sitcom van, ami nem baj, bírom a többségüket, csak ez más volt, miért ne lehetne ilyen is.

LoGi - 2012. 05. 20. 11:09

Kiváló volt az évad, egy gyenge részre sem emlékszem, minden alkalommal valami újat szállítottak. Személyes kedvencem talán a dokumentum filmes epizód a párna és lepedő erődítmény csatájáról. Remek utalások vannak a részekben, sokszor korábbi részekre is.
Emlékszem, hogy 3-4 rész után már sikerült ráéreznem nekem is, amikor elkezdtem nézni, onnantól meg már daráltam, szóval mindenképp érdemes legalább 6 epizódot megnézni, aki be akarja próbálni.
Dan Harmon és a többi író nélkül viszont nagyon sanszos, hogy a következő évad már csak árnyéka lesz elődeinek :(
10/10 évad, fuck yeah :)

Garru - 2012. 05. 20. 11:10

Desperate HOUSEwife: tökéletesen egyetértek Veled.
Nekem is az első évados hangulat tetszett meg, az rántott be.
Nem véletlen, hogy nekem az egész évadban az utolsó rész legutolsó jelenete jött be a legjobban (amikor a főcímzene szólt).
Persze a harmadik évadban is voltak kiemelkedő epizódok, de a végére Chang-ből és a dékánból is egy kicsit sok volt már nekem. Meg az a légkondi szerelő iskola – minek kellett az egyáltalán?!
A 8 bites epizóddal sem tudtam mit kezdeni, hiába volt ötletes és eredeti, ahogyan a sötét Abed-del sem.

Desperate HOUSEwife - 2012. 05. 20. 11:34

human, Isten őrizz, hogy biztonsági játékos legyen a Community, azt semmiképpen sem szeretném, én inkább azt mondom, hogy a 3. évaddal már túlzottan eltávolodtak a földtől, ami sajnos a karakterek rovására ment. És ez az, amiért nagyon kár lenne.

Zen - 2012. 05. 20. 13:11

Desperate HOUSEwife és Garru pontosan így érzem én is, nagyon jól megfogalmaztátok a lényeget. Pontosan ezért gondolom, hogy Harmon leváltása akár jól is végződhet.

Gerdina - 2012. 05. 20. 13:31

Én pedig pont imádom ezt a földtől elrugaszkodást és nem hiszem, hogy az a karakterfejlődés útjában állna. Ezek az epizódok alatt is vannak nagyon emberi pillanatok (pl. hiába nem tetszett nekem a Dreamatorium rész, Abed-et próbálták vele közelebb hozni) és szerintem pont az az érdekes a nagyon elborult szituációkban, hogy azokban miként jön ki a 7 különböző egyéniség.

Volt egy-két gyengébb rész és már nem annyira hangosan röhögős, mint az 1. évad, de számomra mindenképpen legalább annyira élvezhető…sőt.

Chevy Chase mindig azt hajtogatja, hogy ez számára nem humor, ami a sorozatban folyik és utálja a karakterét is. Szerintem nem csak Dan Harmon személyével volt neki gondja. Egyszerűen nem képes felfogni, hogy itt már nem ugyanazt a típusú komédiát kell csinálnia, amit 30 éve. Ennek ellenére sajnálnám ha nem jönne vissza, sokakkal ellentétben én Pierce-t is kedvelem.

winnie - 2012. 05. 20. 13:33

szerintem chase problémája is hasonló lehet – hiszen az ő ellenérzései is csak most, a harmadik évadban kerültek előtérbe.

Eltiron - 2012. 05. 20. 13:57

Ritka dolog, de egyetértek human-nel. Annyi kitétellel, hogy az évad első két epizódja kicsit gyengus volt, ezért nálam 9.8/10 :) Viszont fosok a következő évadtól.

Cevys - 2012. 05. 20. 14:35

Nem nézek sitcomokat, de most el fogom kezdeni a nyáron. Kösz a tippet!:)

petecz - 2012. 05. 20. 16:07

Egyébként szerintem Abed tekintetében rugaszkodtak el a valóságtól túlságosan. Mert a három évadba ő csak furább és a társadalmi normáktól egyre távolabb került, holott 3 éve egy komoly baráti kör tagja akik átestek pár élményen. Tehát az ő karakterfejlődése nem logikus. Nyilván itt közre játszott, hogy ő volt a fő kapu a nagyobb ötletek bevitelére a sorozatba, de máshogy is meglehetett volélna ezt oldani.

betonfelhő - 2012. 05. 20. 17:46
khaos - 2012. 05. 20. 18:08

nem ismerem a sorozatot,de ez a 2. képen balról belógó pasi tiszta bear grylls :D

Elkon - 2012. 05. 21. 22:39

Ha az lett volna az utolsó rész, hogy az elmegyógy az igaz és kicsit részletesebben ki is fejtik. És úgy befejezik a sorozatot, akkor uramisten. Az a legütősebb sorozatzárás lett volna, amit valaha készítettek. Főleg sitcomban.

North15 - 2012. 05. 22. 22:33

Én nem tudok 10/10-nél kevesebbet adni az évadra és a sorozatra. Egyszerűen újrateremtették a zsenialitás fogalmát. Vannak gyengébb részek, vagy pillanatok, de mégis már olyan szinteken mozognak, ahol senki más, mert ki mertek lépni a megszokott kategóriákból, és már nem csak a részek, de az egész évad is egyben van. Ez tényleg nem sima komédia, de nem is baj, hiszen akármerre indulnak, számomra működik. Eddig a paintballos részeket tartottam csúcsnak, de ebben az évadban több olyan epizód is volt, amit mesélni kell az unokáknak. Az idősíkos mellett a párnacsatás, a diliházas és a videójátékos esetében is kevés a 10-es osztályzat, de az utolsó rész is több mint remek volt.

Így most belegondolva, elég nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen sorozat egyáltalán 3 évadot megélt. Szóval örülök ennek is. Bár van egy énem, aki szentül hisz a sixseasonsandamovie eljövetelében.:) Azt pedig laikusként nem tudom elképzelni, mit várnak a váltástól. Egy átlag tévé néző, aki eddig nem nézte, az most mitől kezdené el? Úgy nem lehet reklámozni, hogy figyelj, kirúgtuk az írókat, gyere nézd meg, mit alkottunk a 4.(!) évadra. Az átlag meg nem igazán követ ilyen híreket.

MikkaMakka - 2012. 05. 22. 23:16

Szünet után jött pár laposabb rész, de a vége nagyon felrántotta az évadot, 10/9
Harmon távozása miatt viszont nagyon pesszimista vagyok, kb temetem is a sorozatot, nehezem hiszem h tudják pótolni
szal magyarán nem érdekel mekkora seggfej ha egyszer zseni:))

Nic - 2012. 05. 23. 21:36

A jó kritika és a pozitív hozzászólások hatására elkezdtem nézni a sorozatot. Megmondaná valaki, hogy kb. hanyadik résztől kezd érdekessé, netán izgalmassá válni?

missAddict - 2012. 05. 24. 12:27

zseniális a sorozat. az utolsó 3 részt egymás után néztem meg és euforikus állapotba kerültem. :DD
rengeteg sorozatot nézek, 8 éve mondom magam “junkienak”, és biztos rajtam kívül más is tapasztalta azt amikor már egyre nehezebben esik le az álla az embernek, vagy hozza el a szeretett sorozata az “aztakurva” érzést. a Community visszahozta ezt nekem.
merész, kreatív, kiemelkedő a többi sitcom között.

egyetértek a 10/10el :)

Gerdina - 2012. 05. 24. 21:08

Nic: Én az első évad közepétől szerettem meg, addig inkább én is csak vártam, hogy legyen már jó. De ez nagyon nem olyan típusú komédia, ami mindenkinek való, szóval talán neked sosem fog tetszeni.

DM - 2012. 05. 24. 22:03

az tényleg kurva nagy lett volna, ha kiderül, hogy az egész diliház volt csak :)

Lajosék a másodikról - 2012. 05. 24. 22:28

Nem volt rossz a szezon, de egy valami nem változott tavaly óta, most is a Community évada volt a “leghosszabb”. Akadt 3-4 zseniális rész, de ennél a sorozatnál érzem a leginkább, hogy az íróknak van kb. 10 résznyi eredeti ötletük, a többit meg kitöltik valamivel.

clark - 2012. 05. 27. 19:08

volt egy kis lemaradásom 3 rész,most egybe megvolt.én egyre jobban kedvelem a sorit!úgy volt jó ahogy!a law and orderes rész is jó volt,chang is megchangette magát nemegyszer:D
birttát még mindig ki nem állhatom,egyszerűen idegesít!a többi karakter viszont angyon eltalált!jók voltak a vendégszereplők is pl jonh goodman, vagy luis guzmán!szerintem is simán 10/10,nem hittem volna hogy tudnak nagyobbat ütni mint a 2évad,de megcsinálták :D!

nagyon kínváncsi leszek a 13 részes 4 évadra!rem méltó marad!
a dékán is nagyon ott volt az évadban:D

mindekinek csak ajánlani tudom!!!!!!!!

nézni kell!!!!!!!

elfeledettnick - 2012. 05. 31. 16:10

Eltettem nyári darának… oszt’ mára már tulajdonképpen be is fejeztem. ROHADT JÓÓÓÓÓÓ! Irógárda-csere miatt viszont R.I.P.

kAAloz - 2012. 06. 25. 07:49

Egy éve megnéztem az első szezon első három részét, és szörnyűnek találtam, de sokan írták, h jobb lesz ezért 3 hete elkezdtem továbbnézni. Az első két évadot két hét alatt ledaráltam, fantasztikus volt. Ezzel a harmadik évaddal viszont, mintha megtört volna vmi. Számomra kevés volt a hangosan röhögős rész, sőt több részen már-már unatkoztam. Ez az első két évadra egyáltalán nem volt jellemző, muszáj volt mindig megnéznem még egy részt, a harmadik évadnál ezt nem éreztem.

Remélem az új írói csapat visszahozza az első két évad hangulatát.

the_daver - 2012. 07. 14. 10:40

Nem tudom, olvassa-e ezt még valaki, de a második-harmadik kép melyik részből van? Nekem nem rémlik egyik sem, pedig utólag daráltam.

Xsz - 2012. 08. 13. 22:34

the_daver: a 3×19-es részből van a második-harmadik kép.
4 nap alatt gyorsan le daráltam a 3 évadot, egyszerűen zseniális. Lost 2.0
Remélem hogy legalább ugyanilyen jó lesz a 4. évad és berendelik a 13 rész mellé még 9-et :D
#sixseasonsandamovie

Banános csokinyúl - 2012. 08. 29. 18:17

hehe Malcom McDowell mint új prof. a 4. évedban :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz