login |

Person of Interest: vége az 1. évadnak

2012. 05. 20. 22:28 - Írta: winnie

83 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

Van bőven sorozat, amit nem nézek, így nem volt meg a Grey’s Anatomy kőkemény zárása, a Desperate Housewives sorozatzárójától is még messze vagyok, a Community-ből meg a veszett jó 3×20 és 3×21 után a poszt megírása után lesz meg a 3×22, de az általam eddig látott finálék közül eddig magasan a Person of Interest-é vitte a prímet. Eddig – és, ha nem számoljuk a reality The Amazing Race nagyszerű fináléját. Hagyok helyet a fejlődésre, de a 8, sőt a 9 pont sem túlzás a zárásra, annyira jól sikerült. (És muszáj megjegyeznem, hogy rég volt ilyen nagy az egyetértés egy újonc sorozat minőségével kapcsolatban.)

Pedig nem voltam, s talán most sem vagyok hardcore Person of Interest-rajongó, de érezhető, ahogy egyre inkább megfog a sorozat. Anno az első pár rész nagyon sablonos volt, némi alibi átíveléssel, nem túl érdekes ügyekkel, de a 4. rész utáni személyes kaszát követően hittem a véleményeknek és az 1×07-tel valóban eggyel magasabb szintre lépett a sorozat. És onnan szinte alig volt megállás a minőségi növekedésben, egyre többet tudtunk meg a Múltról és egyre több átívelő szál jött be, igaz azokkal sosem foglalkoztak annyit, hogy ajánljam a sorozatot annak, aki nincs oda az epizodikusságért.

Tudom ajánlani, sőt, ajánlom is a Person of Interest-et mindenkinek, de nem a ritka, viszont akkor erősen jelenlévő átívelésekért, hanem azért, mert nagyon korrekt epizodikus krimivé vált a sorozat. Köszönhetően annak, hogy nem tipikus a krimiszál, pedig a részek felépítése szinte mindig ugyanaz: jön egy TB-szám, melynek tulaja vagy elkövet valami erőszakosat, vagy ő lesz valami erőszakos bűncselekmény áldozata; milliárdos számítógépzseni és sármos ex-különleges alakulatos katona igazságosztónk pedig a nyomába szegődik és megoldja az esetet.

Általában nem logikázással, hanem a Célszemély követésével (ez hatásos eszköz, mert látjuk a történéseket és közben zajlik a szereplők közti párbeszéd telefonon, ami időspórolás, nem kell beszélő fejeket néznünk), valamint egy eléggé tápos megoldással, miszerint összekapcsolódás révén a mobilja segítségével lehallgatják a beszélgetéseit (ez sok mindent leegyszerűsít – elnézzük). S mivel nem nagyon kell logika, ezért azt izomerővel és fegyverekkel helyettesítik – nem is az a nagy rejtély, hogy ki a gyilkos, hanem, hogy miképp kapja el Jim Caviezel, aki egyszemélyes badass hadseregként baromi meggyőző, pedig nem egyszer ő húzza a rövidebbet.

A sorozatot tehát nem a nyomozás, hanem az akciók és a hangulat viszik el human szerint noiros, mások szerint képregényközeli, s mindebben nagyon erősen jelen van a zene, mind a rész végére választott normál zeneszámoknak, mind a Prison Break és a Game of Thrones után ide is nagyon hatásos, felspannoló és fülbemászó főtémát író Ramin Djawadi-nak köszönhetően. Az írók valahogy egyre jobban eltalálják az arányokat, tudják, hogy mi/ki kell a nézőnek, aki így hátradőlhet és szórakozhat.

Nagy pacsi, hogy az 1. évad végére szinte minden megindított átívelő szálat sikerült lezárni, vagy újabb szintre léptetni (újabb jel a nézőközpontúságra), ráadásul az 1×23-ban megtörtént az, amit hiányoltam a Ringer-ben vagy az Alcatraz-ban, történtek nagy találkozások, amikre már régóta vártunk, összecsapott a két (vagy több oldal), végig feszült és pörgős volt a rész.

Totál beszippantottak az események, na! Mely eseményeket ezúttal a sorozatot ismerők fogják inkább értékelni, az egyszeri néző ne az évadzáróval kezdjen. Már csak azért sem, mert nagyon átgondoltan és okosan építkezik a sorozat (bár mintha az elején a számok érkezése után több idő lett volna a mostani 24-48 óránál…), odafigyelve építik fel a személyes viszonyokat, a kapcsolati hálókat, az oldalakat, kvázi a teljes világot – az előzmények nélkül a finálé biztos, hogy nem lett volna ilyen működőképes. Ja, és persze kaptunk cliffhanger-t. Így kell cliffhanger-t csinálni, ott muszáj volt szurkolnom, hogy történjen meg az, aminek történnie kell.

Ja, hogy negatívumokról is szóljak. A sablont már említettem, próbálnak csavargatni a részeken (friss TB-szám, egyszerre 5 szám, nem tudják kié a szám, ismerős száma), de a lényeg ugyanaz – ez egyeseket zavarhat, engem annyira nem. Ugyancsak sajnálom, hogy akár rövid időre nem nagyon hozzák vissza a már megismert és megmentett karaktereket. Zoey tűnt fel a legtöbbször közülük, ő is volt az egyik legjobb, meg tényleg ő segíthet a legtöbbet, de remélem lesz még fanservice és másokat is újra látunk. A főcím is csak enyhe zavaró tényező, hiszen átugorható, de jobban örülnék valami feszes, zenés megoldásnak.

(Az utolsó pedig gondolom, nem sokakat zavar, de én már a harmadik részben meguntam, hogy epizódonként 15-20-szor bevágják a kameraképeket az utcáról a sistergéssel. Meglennék nélküle, bőven elég lenne az a pár alkalom, amikor releváns infó került kiírásra, mert ez előfordult. A fináléban is.)

83 hozzászólás Ne habozz!

CyClotroniC - 2012. 05. 20. 22:36

Pont most akarok rácuppanni a legutolsó részre, de nagyon bejött… 8 pont körül van nálam, és az egyetlen visszatérő elem, ami engem is baromira idegesít a sok kamerakép. Időutazásnál is egy nyomorult évszám natúr sokkal barátságosabb lenne.

No de akkor távirati stílusban a pozitívumok:
– a színészi játék ott van
– érdekesség tudták tenni a mellékszereplőket
– az akciók egyszerűek, de egész hihetőek
– a zeneválasztás mindig zseniális ha éppen van
– tetszik, hogy több átívelő szállal is dolgoznak, emellett mindenkinek bontogatják a múltját, szóval ez a több miniarc jóval jobb, mint egy hatalmas átívelő sztori

A comic-book-noir amúgy elég helytálló az utolsó harmadra, főleg a 19-es résznél volt klasszikusan képregényes Elias múltjának a bemutatása, és hát az öltönyös igazságosztó, akinek van haverja az őrsön, de alapvetően nincs lepacsizva az igazságszolgáltatással is képregényes. Ellenben az noir is teljesen beleillik a képbe. Ilyenkor kicsit sajnálom, hogy a képivilág nem élesebb és kontrasztosabb egy kicsit, hanem ilyen borongósan szürke és jellegtelen inkább (bár ez a kameraképeknek is köszönhető), mert jobban illene hozzá.

Eddig az 1×07, az 1×13 és az 1×19 volt a kedvenc (kettő ugye Elias sztori sarokpont + a rootos). No de akkor finálé…

Googoo - 2012. 05. 20. 22:39

Remek kritika, egy valamit hozzátennék még, ami nekem nagyon tetszik a sorozatban.

Caviezel meg Emerson valami haláli módon tudnak helyenként humort csempészni a sorozatba, eszméletlen jó a játékuk.

Finch-től, ami nagyon megmaradt: Reese csodálkozott, hogy honnan került elő, erre ő: “I breached the space-time continuum… no, not really” és közben az a pofa… xDDD

A Reese-féle nem is tudom, hogy mondjam, talán ‘understated badassery’ az meg számomra zseniális. :D

Dani - 2012. 05. 20. 22:42

Ez egyértelmű: a Person of Interst a Once Upon a Time mellett a legjobb újonc lett. Nem tudom mi mást írjak. A CBS-nek rá kéne jönnie, hogy hasonló (nem pont ilyen jellegű) sorozatok kellenek, nem pedig a tucatszám szar krimijük (oké, van 1-2 jó). Haladniuk kéne a korral és bevállalósabbnak lenni.

Dani - 2012. 05. 20. 22:44

Ja igen, tudom, hogy a OuaT nem CBS, csak véletlen írtam úgy, mintha azt is hozzá kötném.

Én - 2012. 05. 20. 22:45

Akkor én leszek itt az ellenvélemény, mert azt sajnálom h végigszenvedtem ezt az évadot, szürke és merő unalom. Annyira nem tud érdekelni a heti egy illető, nem kötődök hozzá, nem érdekel h mi lesz az egészből. Sablonos és egyhangú, túl gyenge ahhoz h minden héten raboljon egy órát az életemből.

Yaxleey - 2012. 05. 20. 22:47

Úgy tűnik Nolanéknél a kisebbik fivér sem esett messze a bátyja tehetségétől, izgalmas kis sorozatot hozott össze :). Gratula neki, csak így tovább!

bkd - 2012. 05. 20. 22:51

egyszerűen zseniális volt az évadzáró, akárcsak a sorozat! a visszatérő szereplők is megleptek, a cliffhanger is nagyon ütős volt, az elszórtan jelentkező humor is egy újabb pozitívum a sorozat mellett. ennél jobb zárást nem tudtam volna elképzelni!

Benjy - 2012. 05. 20. 22:51

Eőször is WTF,WTF,WTF.Másodszor:Legyen már ősz!!
Zseniális volt évadzáró, tőlem simán 9/10.Volt pár rész, ahol anyáztam, pl. Alicia feltűnése rosszkor rossz helyen.Imádtam, ahogy összeértek a szálak, hogy végre összehozták Fuscot és Cartert.Reese még mindig badass, és Finch még mindig szerethető geek.Karakterek közti kémia még mindig nagyon gördülékeny.
Cliffhangerrel kapcsolatban, valószínűleg nem lesz semmi baja Finchnek, de mégis izgulok érte, ki tudja miért.Remélem jövőre vagy Root marad gonosznak, vagy jön valaki más, esetleg Eliast is elővehetik, de ez a jövő zenéje.
Az évad:döcögősen indult, de rohamosan növelték minőséget, amit képesek voltak megtartani.(8/10)Negatívum, hogy a torkolattűz CGI nagyon BÉNA, de ez legyen legnagyobb problémám.(fura, hogy OUaT-ban is ez szúrta a szemem)Messze van szeptember és már most hiányzik a Reese-Finch duó. :(
(“Well, we should all grab
a drink together sometime.My treat.” megy hét idézetébe :) )

lskPhoto - 2012. 05. 20. 22:52

Mostani abszolút kedvencem, első rész után kaszálni akartam, de maradtam és jól tettem. A finálé helyén volt, büntetett néhány helyen, a sztori nem ült le, tartotta a pulzusomat végig. Tetszik ez, de most rápihenés a 2. évadra.

danialves - 2012. 05. 20. 22:53

Teljesen egyetértek winnie-vel, nálam is valahol a 4. rész környékén volt a mélypont, aztán a téli szünet után már egészen élveztem, az évad vége meg egészen remekre sikeredett.

Amit még senki nem emelt ki az az, hogy szerintem a szövegek is zseniálisak, nagyon jók a Reese-Finch szópárbajok, egyáltalán nem az a gyökérség árad a dialógusokból, mint mondjuk az Alcatrazban

torokhang - 2012. 05. 20. 22:56

De miert es hogy beszel mindig suttogos torokhangon?
Nemaaa.

Kissur - 2012. 05. 20. 22:59

A 7.rész következik. Már kíváncsian várom, hogy mivel rukkolnak elő. :)

Desmond Wallace - 2012. 05. 20. 23:01

Legjobb újonc ebben a szezonban.
A finálé megkoronázta az egész évadot.
Az írók ezúttal megmutatták, hogy miként kell egy sorozatot ügyesen, átgondoltan felépíteni, és akkor beszippantja a nézőt.
Óriási kedvenc lett nálam a PoI.

kiskiraly - 2012. 05. 20. 23:05

Én : nyilván sablonra épülős nyomozós (network tv-s) sorozat, de ha más lenne a két főszereplő színész, én már régen kaszáltam volna szerintem

Ezek szerint nem csak engemet zavart a két jelenet között a az összevágott kameraképek. Értem oké, hogy átmenet két jelent között, de 2-3. évadra már ez zavaró kezd lenni (azért előlegezem meg nekik, mert jó nézettségű, nyomozós és CBS-es a sorozat :) ).

kiskiraly - 2012. 05. 20. 23:08

Amúgy a lövöldözős jeleneteknél kissé vicces, hogy Reese sohasem bújuk fedezékbe, hanem csak megy és megy előre.

winnie - 2012. 05. 20. 23:13

mert badass:)

kiskiraly - 2012. 05. 20. 23:17

Dani: néha próbálkozott, de ezek besült (Hugh JAckman-es musical-es, Swingtown)
CBS-nél gondolom azon agyaltak, hogy a nyomozós műfaj az egyetlen olyan, ami mindig hozza a nézőket trendektől függetlenül (Poirot, Colombo, Gyilkos sorok, Halálbiztos diagnózis, CSI, NCIS sorozatok) és külföldön is nyilván keresett műfaj.

Ghostika - 2012. 05. 20. 23:21

Nálam a legjobb újonc, minden héten vártam hogy hazaérjek munkából és ez volt az első amit néztem :)
Köszönöm CBS :)

Llew - 2012. 05. 20. 23:25

Baromi jó volt az egész évad, és a finálé is. A színészeket nagyon eltalálták, és az évad során a karaktereket is elég jól kibontották. Reeset lehet sajnálni, Finchet meg szeretni a zárkózott kis geekségével. Mindig bírtam az epizodikus krimiket, itt pedig a megelőzés és a TB számok körüli apró csavarok éppen elég változatosságot hoznak a szokásos sablonba.
Ami a fináléban nem tetszett, az az utolsó jelenet mikor John a “rendszerhez” fordul segítségért. Mert ezzel úgy tűnik a saját szökése mellett (legkisebb baj, hisz már keresik) feláldozza mindazt amiért Finch az utóbbi években rejtőzködött (az önvédelemtől kezdve a The Machine kiskapujának titkolásáig). Mellesleg eddig úgy tűnt Finchről senki nem tudott, talán ezért is maradt életben.
Illetve Root indítéka hiányzott, meg, hogy miként tudott meg mindent róluk. Múltkor kicsit keresztbe tettek neki, de akkor is ő került ki nyerőként igazából a helyzetből. Finch gépét ugyan meghackelte, de annak nincs köze a Machinehoz, most mégis elérte, hogy a “saját” TB számát dobja ki. Ezeket nyilván, vagy remélhetőleg megmagyarázzák az évadnyitóban.
Zoe visszahozása nagy pacsi, már a múltkori visszatérésének is örültem. A második évadban meg várható még Reese extársának visszatérése, bár az lehet nem baráti lesz.
Túl sok visszatérőnek nem örülnék, az nagyon Igazságosztó nyúlás lenne.

Nikki - 2012. 05. 20. 23:32

Mindent leírtatok már előttem, igazából nem jut eszembe semmi, amit hozzá tudnék tenni a leírtakhoz. Nem először írom le, hogy a POI az egyik idei nagy kedvenc és igazán örülök, hogy másoknak is ennyire bejön és tetszik. A magam részéről nem tudok kreatívabb lenni most sem, mint az évad során a kibeszélőnél; egyetlen szóval tudnám jellemezni az évadot és a finálét is: zseniális! :)

Cathy07 - 2012. 05. 20. 23:38

Én most felszínes leszek, de muszáj leírnom, hogy de még milyen sármos Mr. Reese! :D De nem csak ez tart a sorozat mellett, rég izgultam valamin ennyire, mint az évadzárón!

És tényleg nagyon jók együtt Reese és Finch az egyik legdrámaibb, de egyben legviccesebb rész sztem a kisbabás volt. A fantomkép Haroldról, aztán amikor Reese felemelte a babát, hogy dada or dada? :D Na meg persze a híres “Really?” is abban volt :)

Bazsi - 2012. 05. 20. 23:49

Nagyon tetszett a finálé, hozta az évad 95%-ára jellemző kiemelkedő színvonalat, szépen összehúzta az évad során elhintett szálakat. A cliffhanger is kiváló volt, remélem a következő évadban hasonlóan korrekt folytatást tudnak szállítani. Bár nem sokat, de azért még lehet itt-ott fejlődni. :))

A TB-számos sablon szerintem egyáltalán nem zavaró, egyedül az bántott, hogy teljesen lezárták az HR szálat, illetve a cliffhanger mellett nem szellőztettek meg mást.

Mindenesetre remélem, hogy a Harold-pszichonéni ügy nem fog a 2. évad első részében 15 perc alatt megoldódni, szívesen látnék ott is legalább 1-2 részen(vagy egész évadon?) átívelő szálat.

uff

tomberek56 - 2012. 05. 20. 23:50

Jó finálé, ráadásul gyakorlatilag a legtöbb szál jön is át a 2. évadra. Féltem, hogy majd összecsapják az utolsó részt, és minnél több dolgot meg próbálnak lezárni, de szerencsére elegánsan kikerülték ezt a dolgot. Root ugye biztosan visszatér, szerintem Elias is, ott van a cia, fbi, Reese volt társa, Elias is visszatér még szerintem és a korrupt zsaruk is ott vannak még az egyenruhás fószer meg az a kapitány vagy ki. Aztán ki tudja milyen új szálak érkeznek majd még ezek mellé.

Lényeg a lényegben szerintem tartalmas lesz a 2. évad is, alig várom :)

kla - 2012. 05. 20. 23:50

Csak a pilotot részt láttam, tetszett is, de darálásra terveztem. Örülök, hogy ennyire jó kritikákat kap, bíztam benne, hogy jó sorozat lesz, de azt nem gondoltam volna, hogy talán a legelismertebb új országos dráma.

ALDO - 2012. 05. 20. 23:52

Az idei újoncok közül a Revenge volt a kedvencem, de a POI hamar letaszította a trónról. Az elején volt egy-két “gyengébb” rész, de utána beállt egy szintre.
Örülök, hogy a két nyomozó nem csak kolonc lett, mint a korai részekben, hanem fontos szerep jutott nekik.
Nagyon várom már a folytatást, mivel feldobtak egy-két érdekes szálat, amit folytathatnak:
– A csajnak miért olyan fontos Harold? Tudott a gépről, vagy más célja van vele?
– Hány ember tud összesen a gép létezéséről? Elvileg már csak öt.
– A szereplők múltja.
– A Carter-Fusco páros, hogy már tudnak a másik tevékenységéről.
– A CIA-szál sincs még elvarrva
És gondolom a régi könyvtár helyett majd új helyszínt kell keresni, bár arról elvileg senki sem tudott.

hunlord - 2012. 05. 21. 00:09

Egyszerűen nagyszerű a sorozat! Hiába a TB-számos “keret” amiben mozog a Person of Interest, nagyon jól kihasználja a benne rejlő potenciált, jól építi fel a korrupt világot, amiben a két karakter próbál érvényesülni. Én személy szerint szívesen venném, ha egy-egy megmentett karakter valamilyen formában csatlakozna a csapathoz, rövidebb-hosszabb időre, csak gondolom az az epizodikusság kárára menne. Meg igazából nem késő még ebbe az irányba menni, ki tudja mit találtak ki még nekünk a második évadra.
A másik pozitívum, hogy bár eléggé badass a főhős, mégsem sérthetetlen, meglövik, leütik, csapdába kerül, szóval nem egy golyóálló terminátor. Finch meg kiválóan eltalált sidekick, aki sokszor a tettek mezejére is lép.

kiskiraly - 2012. 05. 21. 00:11

Valaki tud valamilyen magyar nézettséget a sorozatról a Viasat3-an?

owlman - 2012. 05. 21. 00:25

Ne feledkezzünk meg az egyik fontos “szereplőről”, a Machine-ről sem! Nagyon jól építik fel a “személyiségét”.

CyClotroniC - 2012. 05. 21. 01:23

Egész jó volt a finálé is… Elias és Root nagyon jó “villain” karakterek, és az a jó, hogy mivel van bennük egy elegancia, ezért nem is tekinthetőek annyira gonosznak, persze azok, de na… Remélem előbbi még visszatér, utóbbi meg valahogy meglép majd a 2. szezonban, bírom a csajt :)

Egyébként meg tanítani való, hogy hogyan lehet ténylegesen használni a mellékszereplőket, nem csak létszámnövelésre, hogyan lehet a magánéletet beleszőni, hogyan lehet átíveléseket felvezetni egy procedural vázra, azért meg külön pacsi, hogy ugyan néha lehet látni a twisteket, de még akkor is elegánsabbak, mint a legtöbb konkurens nyomozós sorinál.

8/10-et megkap tőlem is, bár volt egy-két laposabb rész is, de fillerek mindenhol vannak, ahol 20+-os egy évad. Az akció miatt mindenképpen hiánypótló.

Bertollnok - 2012. 05. 21. 03:00

Az utolsó három rész egyaránt 9/10. Feszes, pergő sorozat, megnyerő színészek és hangulat. Voltak ugyan gyengébb epizódok az évad során, de ilyen minőségi lezárás mellett már nem is emlékszem rájuk.

Han_Solo - 2012. 05. 21. 07:48

amíg ilyen negatívumokat tudtok felhozni, hogy utcai kamera, meg évszámok addig nagy baj nem lehet :D B*szott jó egy sorozat, nem bántam meg h anno elkezdtem, sőt azt bántam volna meg ha nem. Remek felépítés, mint történetileg, mint karakterileg. 10/9 újoncok közt abszolút nyerő, és úgy általánosságban azért is mert egyáltalán nem vártam, h ennyire rá fogok kattani az első részek után. Hatalmas Grat a készítőknek!

Ghostika - 2012. 05. 21. 08:40

A babás rész fillér volt , de a jók közül, azon barom sokat lehetett röhögni :)
Sok szál lesz a következő évadban is remélhetőleg, de hát a nézettség miatt biztosak lehettek a berendlésben. Csak így tovább ;) És remélem nem ennyi volt a múlt bemutatása, csak van még ott is történeti lehetőség.

winnie - 2012. 05. 21. 08:49

a babás rész olyan volt, mint majdnem az összes, semmi filler nem volt benne (a poi eleve nem olyan szerkezetű, hogy fillereket lehessen tenni bele.) bár sok röhögnivalót sem találtam abban, ahogy egy kisbaba majdnem halálra fagy egy hűtőkocsiban.

Llew - 2012. 05. 21. 09:28

Minden részben van valami jó poén, vagy laza beszólás Reesetől, de az igazán vicces az a drogos rész volt a betépett Finch-el, mikor Johnnak is csak egy idő után esett le, hogy valami nem oké. :D

CyClotroniC - 2012. 05. 21. 09:30

A babás rész kifejezetten Elias-os szál volt. Amúgy voltak “filler-jellegű” részek szerintem, amik minimálisat reflektáltak az átívelő szálra, ellenben ha egy procedural nyomozós sorinál már filler érzést kelt 1-2 epizód egy 20+ részes évadban, akkor valamit baromi jól csinálnak.

Derry - 2012. 05. 21. 10:12

Nekem még mindig egy dolog magas a szériában: Csak New York-ban müködik az a számkidobó gép? :-)

plechazunga - 2012. 05. 21. 10:36

“Nekem még mindig egy dolog magas a szériában: Csak New York-ban müködik az a számkidobó gép? :-)”

biztos úgy van beállítva a szűrő :D

amúgy sokan nem jegyezték meg, de az egyik (ha nem “a”) legfontosabb múltbéli szálat teljesen lezáratlanul hagyták: Nathan halálának rejtélye nem oldódott fel(meggyilkolták?), pedig lényegében ez adja Finch motivációját & valószínűleg Alicia szökéséhez is köze van… ilyen-olyan elejtett célzások miatt a Weeks nevű CIA ügynökre kell gondolnunk… de kell valami a 2. évadra is

winnie - 2012. 05. 21. 10:53

plechazunga: a múlt jelenléte szerintem folyamatos lesz a sorozatban, ott nem hiszem, hogy egyhamar lesz lezárás, bár ki tudja.

Llew - 2012. 05. 21. 11:10

plechazunga
az 1×22 után szerintem egyértelmű, hogy a CIA/NSA/random3betű kinyírta, elvarrva a szálakat, hogy minél kevesebben tudjanak a Machineról (szinkronban A Gép néven emlegetik?). Alicia ezért bujkál, Finch szintén. Illetve ő azért élhette túl, mert eleve rejtve maradt, senki nem tudott róla. Nathan volt a cég arca, hozzá kötötték a gépet. Finch-el mintha egyedül Alicia találkozott volna csak egy alkalommal.

ALDO - 2012. 05. 21. 11:38

“Nekem még mindig egy dolog magas a szériában: Csak New York-ban müködik az a számkidobó gép?”

Ha jól emlékszem az egyik visszaemlékezős részben, Finch 2002 körül kezdi el megépíteni a gépet, nem sokkal szeptember 11 urán. Ekkor említi meg Nathennek, hogy egyelőre csak New Yorkban lehet használni és még legalább 5 év kell neki mire tökéletes lesz és, hogy a kormány kiépítse az országos hálózatot. Nyilván nem sikerült kibővíteni, így maradtat a New York-i számok.

fm! - 2012. 05. 21. 11:47

Én a 16 résznél lelőttem, nekem túlságosan nyomozós volt, nem is tudom, hogy bírtam eddig. Még ez a kritika sem mozgat meg bennem semmit, hogy esetleg a finálét megnézzem. Nálam végleg kasza.

plechazunga - 2012. 05. 21. 12:17

Llew :

hát én is erre gondolok, de amíg nem mutatják be pontosan, addig csak találgatni tudunk… egyik fórumon pl. úgy spekulált vki, hogy nathan is él, csak megrendezte a halálát, és ő hívta fel reese-t a rész végén… ez persze kicsit elrugaszkodottnak hangzik
mindenesetre én a sorozat eddigi logikájából kiindulva azt gondoltam, hogy a fináléban kiderül, hogy mi történt nathannal és hogyan sérült meg Finch gerince… hiszen Reese múltjával kapcsolatos két fő kérdést megválaszolták (CIA-val való szakítás – kínai küldetés ill. szerelmének halála)

leila - 2012. 05. 21. 12:21

Minden rendben volt ezzel a lezárással. Kíváncsi vagyok, hová tudják fokozni és fejleszteni.

Fosco + Carter spinoffot akarok! Ahogy megérkeztek a garázsba, ez jutott eszembe :) Foscot nem zavarja, hogy a baltaarcú járőr mostmár tudja, hogy nem a HR-nek dolgozik valójában?

Tetszik az egész évadban, hogy a heti történetek mellett szépen vitték a szálakat és érintették össze őket, felbukkantak régebbi arcok és sok választ adtak.

Benjy - 2012. 05. 21. 12:26

“de az igazán vicces az a drogos rész volt a betépett Finch-el”Azt a részt sosem felejtem el, amit Finch lenyomott…

Más:Alicia és Finch csak egyszer találkozott régebben, amikor Nathan és A., N. irodájában tárgyaltak a gépről, meg az áráról.Finch pedig pont akkor ment ki, és N. mondott valami olyasmit, hogy ő a társam/partnerem.Szóval onnan lehetett neki ismerős.

Benjy - 2012. 05. 21. 12:28

“úgy spekulált vki, hogy nathan is él, csak megrendezte a halálát, és ő hívta fel reese-t a rész végén…”
Én is pont erre gondoltam utolsó snitt előtt, hiszen ha Finchnek sikerült…

Llew - 2012. 05. 21. 12:28

“Nekem még mindig egy dolog magas a szériában: Csak New York-ban müködik az a számkidobó gép?”
Nem, a CIA szerintem országos szinte használja, a 22-ben mond valami olyat a csóka, hogy több ügy kapcsán kaptak már tippet. Nyilván nem csak NY-i ügyekben.
Viszont Finchnek és Reesenek elég behatároltak a lehetőségei, ezért csak NY-ban dolgoznak, nem ugrálhatnak mindig más városba. Meg akkor nem lenne rendőrségi kapcsolat sem.

Llew - 2012. 05. 21. 12:31

“úgy spekulált vki, hogy nathan is él, csak megrendezte a halálát, és ő hívta fel reese-t a rész végén…”
Én is pont erre gondoltam utolsó snitt előtt, hiszen ha Finchnek sikerült…

Finchnek helyzeti előnye volt. Róla nem tudott senki. Lásd:
Alicia és Finch csak egyszer találkozott régebben, amikor Nathan és A., N. irodájában tárgyaltak a gépről, meg az áráról.Finch pedig pont akkor ment ki, és N. mondott valami olyasmit, hogy ő a társam/partnerem.Szóval onnan lehetett neki ismerős.

winnie - 2012. 05. 21. 12:32

“N. mondott valami olyasmit, hogy ő a társam/partnerem.”

IT guy volt, nem? (vagy az máskor volt?) erre vissza is utaltak.

plechazunga - 2012. 05. 21. 12:39

egyébként Weeks-szel tárgyalt Nathan, nem? Alicia csak jelen volt

azt tudjuk, hogy okosak a forgatókönyvírók, szóval mi lehet az oka, hogy nem mutatták be Nathan halálát? vagy tényleg csak annyi, hogy hagyjanak némi rejtélyt a köv. szezonra is?

Llew - 2012. 05. 21. 13:10

winnie
nem emlékszem, csak hittem a beidézett kommentelőnek
Alicia visszautalt, de mintha nem konkretizálta volna Finch szerepét, hanem csak a jelenlétére tért volna ki.

Benjy - 2012. 05. 21. 13:21

Ok visszanéztem, azt mondja, hogy “itt dolgozik, néha még nekem is szükségem van egy kis támogatásra”.

owlman - 2012. 05. 21. 14:31

Én azon filóztam miközben megnéztem még egyszer az évadzárót,

hogy Reese volt CIA-s főnöke, akit a volt áruló társa elkapott, vajon tud-e a gépről és arról, hogy Reese-nek köze van hozzá. És hogy vajon a CIA vagy valaki más bérelte föl Root-ot?

Desmond Wallace - 2012. 05. 21. 14:37

Caviezel PoI-ban megszerzett badass rutinja még biztos jól jön majd a színésznek, mivel a készülő The Tomb című filmben Stallone-val és Swarzi-val játszik majd együtt.

Cathy07 - 2012. 05. 21. 14:48

Tuti, hogy csak New York. Finch a new yorkira mondta, hogy 4-5 év múlva lesz kész, visszanéztem a 2. részben.

Meg amúgy is, belegondolva, hé, Reese, jött egy szám, de túl messze van, úgyhogy nem foglalkozunk vele, várjuk a new yorkit… Pont azért kereste meg Finch Reeset, mert az irrelevant lista felemésztette, nem hiszem, hogy ezt így simán vennék…

leila - 2012. 05. 21. 15:30

Egy valami nem tetszett igazán: Elias és Root ugyanazzal a módszerrel került színre: eljátszották az ártatlan áldozatot, majd kiderült, hogy ők a nagyfőnökök.

Root hogyan hekkelte meg a gépet, hogy az ő számát dobja ki? (Turing volt a névtábláján a neve, mellesleg…)

Cathy07 - 2012. 05. 21. 15:48

Nem hekkelte meg a gépet. Ő maga bérelt fel embereket, hogy öljék meg, mert tudta, hogy Finch és Reese közbe fog avatkozni. Nem meghekkelte, csak átverte. Mondjuk, ha nem jön Reese pórul járhatott volna :D

Amúgy ez a csaj nagyon jól játszotta a pszichopatát.

Johnyyy - 2012. 05. 21. 18:35

Na a pozitív hangoknak köszönhetően asszem megérett a sorozat a nyári darára. :)

symor - 2012. 05. 21. 18:35

Volt pár rész, ami nagyon nem tetszett és elkedvetlenített az egésztől. Az legutóbbi három rész (20,21, 22. epizód) viszont nagy kárpótlása volt ezeknek a részeknek.

Caviezel tényleg nagyon jól nyomja, ha épp nem a “néma favágót” adja elő, hanem egy kis teret is nyerhet a játéka. Az állandó sutyorgása például nem egy jelenetben egészen művinek, idegesítőnek hat, máskor, amikor tényleg jól használják ezt a halk szavúságot meg egészen remek hatást kelt. Kár, hogy ez aránytalanul jelenik meg végig a színész játékában.

A korrupt rendőr-szál például az a momentum, ami abszolút tölteléke a sorozatnak. Fusco érdekes és vicces mellékalak ( a 22. rész kihallgatásjelenete óriási geg volt :), de Cartert ideje volna céltáblának használni, mert rém idegesítő nyögvenyelős és tétova picsát csináltak belőle az írók. Carter egyszerűen tökéletesen felesleges szereplő!

A rendőrsztori + Elias úgy cakkumpakk mehet a szemétbe mert oda való!

A 20-22. tartó részek megmutatták mi az ami igazán érdekes a sorozatban és amivel többet kéne foglalkozni. A “Machine” jellege, Finch és Reese múltja ezekre kéne fókuszálni, ezek a dolgok érdekesek a szériában és izgalmas lehetőségeket nyújthatnak a továbbiakban.

Amitől még herótom van: láblövések!
Könyörgöm, többet ne! Minek erőltetik ezt a megoldást, amikor Reese egyértelműen képes valakit simán megölni is. Egy volt orgyilkos ne termelje nekem a bicebócákat (vagy ez valami bújtatott marketing egy mankának?), szolgálja ki inkább szépen atemetkezési lobbit, ha kérhetem!

A tűzharcjelenetek egyébként is néha bitang nevetségesek az egész sorozatban. Reese végbelét konkrétan már rég elvezették az oldalába, annyiszor lőtték a sorozatban alhason az ürgét, legalább egy méter belet vesztett egy éved alatt :/

A kézitusajeleneteket legalább végre dicsérhetem egy sorozatban, mert egyszerűek, kemények és nincsenek túlcifrázva.

Az évadot ennek ellenére én simán a 22. résznél zártam volna, a 23. epizód simán egy odatoldott résznek tűnik a vége ellenére is, ami kicsit megmentette a sztorit.

Végül is hetiben ez egy nagyon is ajánlható kikapcsolódás, így maradok a 2. évadra, annak ellenére, hogy nem kevés és nem is kicsi hibáktól hemzseg az egész széria. A 6/10-es értéket mégis eléri az évad, ami a végére ismét erőre kapott picit.

symor - 2012. 05. 21. 18:38

marketing egy mankógyárnak? -bocsesz

Dark Energy - 2012. 05. 21. 20:14

Engem a pilot rész azonnal berántott.
Aztán kezdtem aggódni, mert jött pár döcögős rész, aminek hatására jó páran vagy kaszálták vagy felfüggesztették a továbbnézést, nekem meg azért igenis számít mások véleménye is. Én maradtam döcögni, mert ha már berántott, nem olyan könnyű ám szabadulni tőle és bíztam benne, hogy van kraft bőven a sztoriban, csak kell egy kis bemelegítés.
Aztán jött az Elias szál, HR, Root és összességében a múltból is kaptunk egy jó nagy adaggal, a szálakkal pedig valami zseniális módon kezdtek legózni a készítők, ami odáig fajult, hogy az elmúlt évek egyik legjobb évadzáróját volt szerencsém végigizgulni.
A folytatást annyira várom, hogy a nyárról szíves-örömest lemondanék vagy legalább hibernálnám magam szeptemberig, hogy ne kelljen már ennyit várni.

CyClotroniC - 2012. 05. 21. 20:38

symor: A láblövéseken én is röhögtem, VISZONT Veronica papáját nem adom, hatalmas figura, és szerintem a maffia szál kell is a sorozatnak, hogy a realitás talaján tartsák, nem szeretném, ha elhightechesedne, de azért Root se tűnjön el. A HR-nek örülök, hogy vége, de Elias és Root jófajta húzás, és pont a comic book feelingre erősítenek rá az időszakosan visszaköszönő villainek szerintem, akikkel tök jó párbeszédeket és üzleteléseket lehet majd írni a sitten.

symor - 2012. 05. 21. 22:28

CyClotroniC:
Veronica papáját én is bírom, jó nézni, ahogy játszik, de Elias karaktere már több mint gyerekes. Ezzel az erőltetett bosszúszomjjal, meg a tanárbácsis jópofi szövegekkel. Vagy írják meg rendesen a figurát, vagy tűnjön el örökre.

A maffiás szál meg végig nevetséges volt, szépen öltözött, régimódi olaszokat mutogatnak, mintha még mindig a ’80-as évek elején járnánk :P
A maffia szál minden volt, csak nem hiteles a dolog. A realitás talajához épp elég lenne az egyszeri ügyek tölteléke.

Root inkább tetszik, mint nem. Bár az elején még nagyon reménykedtem abban, hogy ez lesz az a szál ahol Finch és Reese múltja-jelene összeér, Root pedig majd Annie Parisse (Cara Stanton) játssza. Így egy kicsit elpuskázott lehetőségnek érzem a dolgot és egy harmadik (vagy negyedik!) gonoszt kaptunk.

Most így összeszámolva ez is kicsit soknak hat :/

Tartom magam a mondandómhoz: Carter pusztuljon, Elias vagy legyen jobb figura, vagy erősen hanyagolt, Reese meg célozzon magasabbra és az Istenért gyomron ne lőjék meg egyszer!!

CyClotroniC - 2012. 05. 21. 22:34

Igen, de pont ettől képregényes egy kicsit. Hogy a díszzsebkendős olajos hajú pocakos maffiózó megfér egy világban az öltönyös badass csávóval :)

Reese-nek amúgy csak fegyvert lenne szabad elvennie a balekoktól… Abban abszolút király a csávó :D

szerintem - 2012. 05. 21. 22:59

sokan sok mindent leirtak mar a sorozatrol, amivel egyetertek. nekem nagyon bejott, hogy a negy “fobb” szereplo ugy dolgozott egyutt, hogy mindenki titkolt lehetoleg mindent a tobbi elott, senki sem bizott senkiben, megis megmentettek egymas eletet szamtalanszor. nagyon jol megcsavarta az esetenkent egyszerubb tortenetet ez a titkozatossag es extra izgalom.
szerencsere mind a negyen nagyon szerethetok, a szineszek is jok es a karakterek is rendben vannak. ritka, hogy nem feszengek egy akciojelenet parbeszedein, itt tobbszor is elofordult, hogy meg a humor is ult. kulon koszonom, hogy vegre egy noi szereplo, aki eppen annyira kemeny, amennyi egy rendornotol meg belefer, es ugy tud kedves es szeretheto lenni, hogy nem lattuk a mellet.
az utolso epizod pedig annyira bejott, hogy arra gondoltam, ez akar egeszestes filmkent is megallta volna a helyet. nyilvan nem egyazegyben, es nyilvan nem ezzel a befejezessel, de akkor is mukodott volna.
a kovetkezo evad nagyon izgalmasnak igerkezik.

Gyöngy - 2012. 05. 27. 12:19

Ez marhajó volt.Úgy az egész évad,a zenéket és a karaktereket nagyon eltalálták, már rég izgultam így “csapatért” egyben.:)Köszi az írásokat eszembe nem jutott volna hogy megnézzem…

m76 - 2012. 05. 27. 21:54

@symor

Hát qrvára el vagy te tájolódva, mert ha sorakoznának a jobbnál jobb sorozatok akkor még azt mondanám megértem a fanyalgásod, de ez a sorozat messze kiemelkedik az összes idei közül, beleértve a nem első évadosokat is amiket nézek. Így nem tudom hová tenni ezt a negativizmust. Az évad sőt akár az elmúlt néhány évad legjobb évadzáróját “odatoldott résznek” nevezni több mint vérlázító. Vagy én nézek rossz sorozatokat.

Ami meg a hitelességet illeti, ez bőven a jobbak között van ilyen szempontból. Még ha valóban kicsit a 80-as évek krimi-akciófilmjeit idézi néha a sorozat.

Azt elismerem, hogy vannak jobb sorozatok ennél, de ez a rész nekem a top 5 legjobb sorozatrész of all time listámra most felkerült.

hemill - 2012. 05. 30. 19:08

osztom m76 véleményét, az egyik legjobb rész volt mikor Elias előkerült!
volt egy hozzászólás, mi szerint Root és Elias úgyanúgy került elő, de kettőjük között az a nagy különbség, h csak Root tud a Mesíííííínről! :)
összességében egy jó sorozat kerekedett ki az egészből (igaz az évadot sikerült kb. 2 hét alatt le is darálnom) és nagyon nem érzem az évedzárót, mehetne úgy is tovább az egész, mint az első évad további részei..
Reese csak engem emlékeztet néhol Max Payne-re?
sztem semmi baj nincs a lábon lövős dologgal, ez egyfajta védjegyévé vált a részek alatt, de ha megnézzük gyilkolt is eleget!
Fusco-ból is egy nagyon jó karaktert sikerült csinálni az íróknak és a nyomozó csaj sem felesleges egyáltalán, nagyon sokszor besegít nekik! :)
rem marad a színvonal továbbra is!

Hopegirl - 2012. 05. 31. 22:46

Huh, az elmúlt napokban teljesen rákattantam :) imádom a krimiket, és csak faltam a részeket. tényleg a 4. után kezd beindulni, és lebilincselni.
A finálé valóban zseniális, az biztos, h jól megcsavarták. Tuti, h elérték vele, h szinte kötelező legyen a 2. évadot is megnézni :)

Amúgy tud valaki ajánlani vmi jó, ehhez hasonló krimit? :D

winnie - 2012. 05. 31. 22:59

van egy ilyen kérdésünk: http://www.sorozatjunkie.hu/2010/08/26/a-het-kerdese-top-3-krimi/

de egyébként nem nagyon lehet, mrt lehet, hogy más nem jönne be így neked. teljesen hasonló nincs. akciódús akad (hawaii five-0, nikita), de azok mások azért, esetleg pár kulcsszóra keresve vagy a kritikákat átfutva találhatsz.

Kissur - 2012. 06. 01. 22:35

Csak engem zavar Carter által alakított színésznő? Magával a karakterrel nincs bajom, de eleve ahogy a pisztolyt fogja például, az arckifejezései, meg hát (mivel szinkronosan nézem még) a szinkronja sem épp a legjobb.
Egyébként 10.résznél tartok, és megszerettem a sorozatot. Nem vagyok nagy fan, de tetszik, és maradok nézője. :)

winnie - 2012. 06. 01. 22:44

elég csajszis a szinkronja, ha jól rémlik:) egyébként keményebb csak.

Kissur - 2012. 06. 02. 20:05

Na közben már az évad felénél tartok, és fogalmam sincs hova lehet ezt még fokozni. Nagyon állat, teljesen magával ragadott. :) Kommenteket meg direkt nem olvasok még.

liberatore - 2012. 06. 05. 01:40

Ez baromira tetszett. A finálé és maga az évad is. Amikor olvasgattam még az elején, mikor ismerkedtem a sorozattal, hogy minden rész más eset lesz és nincs sztori azthittem itt fog elhalni nálam. Hát, úgy látszik félreértettem. Persze mindig új az eset, mégis feltűnik mindig Elias és a többi. Igazából nem tudnék negatívumot se írni, annyira lekötött minden rész, már a pilottol kezdve. Mondjuk a flashbackek néhol nem tetszenek. Egyedül az mikor a végén Reese a csajának a férjével “foglalkozik, meg mikor a CIA társával elmennek Kínába a laptopért.

Jim Caviezel baromi jól játsza a badass szerepet. Igazából fel se tűnt még, hogy ilyen jó színész… Michael Emerson is nagyon szerethető. Carter nekem sosem volt ellenszenves, érthető, hogy mindig el akarja kapni Reeset, de ennek ellenére is nálam maradt a szimpatikus szereplők között.

Amúgy a finálé utolsó jeleneténél lefagytam enyhén. :D Én is úgy gondolom, hogy Nathan lesz a vonal túlsó oldalán.

liberatore - 2012. 06. 05. 02:13

Annyit még meg szeretnék kérdezni, hogy mikorra várható a 2. évad? Hiányzik a napi betevőm :D

winnie - 2012. 06. 05. 09:29

ősszel

Llew - 2012. 06. 05. 18:12

“Mondjuk a flashbackek néhol nem tetszenek. Egyedül az mikor a végén Reese a csajának a férjével “foglalkozik, meg mikor a CIA társával elmennek Kínába a laptopért.”
DAFUQ? Azokban ismerjük meg legjobban Reese múltját, legfontosabb motivációit, amiből kiderül, hogy nem csak egy túlképzett verőember.

Myra - 2012. 06. 07. 14:30

Nagyot ütött az utolsó rész, az biztos!
Az egész évad nagyon jó volt, már az első résztől magával ragadott, végig tetszett, és végig figyelemmel követtem.
Tény, hogy volt néhány rész, ami kicsit lentebb volt, mint pl. a finálé színvonala, de ezekben pedig olyan csavarok voltak, ami miatt mégsem tudtam unni azokat a részeket sem. A “minden részben új szám” koncepció egyébként érdekes, lehetőséget ad, hogy megismerjük, mennyire sokoldalú Reese, elég csak a beépülésekre gondolni.
Maga a sorozat nagyon korrekt módon van felépítve, mindig csak egy kis információ csurran-csöppen. Túl kevés, hogy hamar lelője a poént, de ahhoz pont elég, hogy a végén összeálljon a kép. Na persze néha figyelni is kellett, mert voltak kisebb utalások, amik felett ha elsiklik az ember, az egész képben lyukak lehetnek.
Egyébként John egy tipikusan olyan figura, aki tényleg megfogott, és nem elsősorban a sármosságával (bár az sem utolsó :D). Inkább azzal, hogy hitelesen tudja a színész alakítani a gyengéd embert, aki ha kell, tud hidegvérű gyilkos is lenni, aki nem öl feleslegesen (ld. csak térden lövi a többieket, és nem feljebb céloz, nem gyilkológép, bár az is igaz, h annak képezték ki), teljesen szerethetővé teszi a figurát. Ő egy olyan figura, akire simán rábíznám magam, mert tudom, hogy megvéd :D Szóval teljesen elhittem neki, hogy a város biztonságban élhet mellette/vele. A nem létező bajusza alatt való mormogás pedig szintén az egyik védjegyévé vált (a térdenlövéssel egyetemben :)) Na persze az a sem volt hátrány, h néha őt is érte golyó, szóval lehetett sajnálni, meg a szívhez kapni, hogy jaj, most mi lesz (na persze az ember gondolta, hogy semmi komoly, de akkor is :D)
A fináléról nem is beszélve. Végig pörgős rész volt, kapkodtam a fejem, hogy mi is történik, ha pedig véletlenül nem történik semmi (pl. a városi kamerás bejátszások), akkor pedig már vártam, hogy “gyerünk már” :D Engem igenis lefoglaltak az akciójelenetek (a krimiket, amiket szoktam nézni, pl. NCIS, nos azokban nem túl gyakori.) A fordulatok nagyon ott voltak, nem sablonosak, sőt a vége után azon kaptam magam, hogy azon gondolkodom, mivel lehetne fordítani (a sorozat pszichológiájának is egy piros pont, képes beszippantani az embert).
Dióhéjban ennyit a sorozatról :D Egy szó mint száz, engem megfogott a sorozat, és már nagyon várom a következő évadot :D

liberatore - 2012. 06. 12. 23:41

“Azokban ismerjük meg legjobban Reese múltját, legfontosabb motivációit, amiből kiderül, hogy nem csak egy túlképzett verőember.”
Igaz, de engem igazából nem érdekel a múltja. Tőlem lehet túlképzett verőember is, mert arra az énjére vagyok kíváncsi. Egyébként az ügyek érdekelnek így is jobban.

Amúgy jobban belegondolva nem Nathan lesz a gép irányítása mögött. A 11. rész végén mikor beszélnek Finchel akkor mondta Nathannek, hogy a “sss, he can hear you” és utána beazonosítja Nathan hangját. Más lesz, úgy gondolom.

toncsiii - 2012. 06. 19. 13:48

régen találkoztam ilyen sorozattal, ami ennyire magával rántott volna. tegnap láttam az évadzárót és még a hatása alatt vagyok, a nyári gyakorlat előtt muszáj megnéznem még egyszer. :)

NikoXXX - 2012. 06. 26. 20:10

Nagyon jo sorozat,az elso 5-6 resznel nincs ativelo szal,addig kell szenvedni azutan beindul a badass Chuck Norris 2012-ben formula es lessz hadd el hadd.
Vannak a toltelek reszek,a babas,a drogos de jok.
Mind a 4 fobb szereplot hagyjak meg eletben,aztan mar rossz nem lehet ez.A The Killing szinvonalat nem eri el igy 9/10

Lajoska67 - 2012. 06. 28. 14:06

Kedvencem lett egy hét alatt. Jó, hogy olvastam itt róla, amúgy nem ismertem még. Bár a géppel kapcsolatban néhány dolog nem világos (most arra gondolok, ami elvileg az kéne, hogy legyen :-D), remélem, hogy egyszer felfogom, hogy is jött létre az alaphelyzet.

Khaal - 2012. 06. 29. 17:34

Nagyon jó a sorozat, az egész évadban max 2-3 gyengébb rész volt, a többi az nagyon ütött.

Az írók nagyon jól építik fel a szereplők hátterét, a flashbackek, a háttértörténet adagolása pont megfelelő. Nem húzzák el mint a rétestésztát, mindig kap egy kis pluszinfót az ember, megválaszolnak dolgokat, lezárnak szálakat, de marad elég kérdés nyitva ami fenntartja az érdeklődést.

Az akciók is nagyon jók, nem szálltak el túlságosan, így nem igazán lóg ki a lóláb. A főhősünk nagyon kemény és igazán érti a dolgát, de azért néha így is alulmarad, nem legyőzhetetlen, ez is tetszik nagyon.

Az elején nem jöttek be a színészek, de a sztori előrehaladtával rájöttem, hogy nincs semmi gond a castinggel, mindenki pont megfelel a szerepre.

Összességében 9/10-et simán megadnám rá és nagyon várom a folytatást.

ogne - 2012. 07. 04. 05:11

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz