login |

Hart of Dixie: vége az 1. évadnak

2012. 05. 21. 23:08 - Írta: human

32 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

Ezzel leköszönt a guilty pleasure kategóriát simán bevevő újonc is. Igazából kicsit kezdett elmenni a csalódás felé a Hart of Dixie, mert az összetartó kisvárosi hangulatból levettek néhol, hogy még több szappan férjen bele.

Nyilván nem fogom az évadot csak úgy lehúzni, de a finálé különösen bosszantott. Talán mert a legolcsóbb (írói szempontból) megoldást választották arra, hogy újrakeverjék a lapokat. Főleg, hogy az évad során sokat altatták ezt a szálat. Mármint főleg a Zoe – Wade párosra koncentráltak, ők tényleg összebarátkoztak és volt szexuális feszültség is, a kezdő epizódok Ó George kánonja után. Értelmesebben: a szerelmi háromszögnek csak az egyik szárát húzták filccel, ami bizony kevés, ha erre akarják építeni az egészet.

Mindeközben a finálé baromira adta a kisvárosi hangulatot is, ami jelentősen feldobta az unalmas szappant. Ahogy mindenki összefog, hogy segítsen az esküvő előkészítésében, ahogy kitör a vihar, ahogy hattyúk rohangálnak az emberek között, baromi szórakoztató, és az ember ilyesmikért nézi a sorozatot, a Gilmore-örökségért, akkor is, ha gyengébb annál. Főleg a kapcsolatok terén, hiszen azért ott is voltak érzelmek és rossz döntések.

Tehát engem zavar a túlzott szappan, ide jutottam, gondolom senkit nem lep meg. És nem az zavar, amit George tett, hanem hogy Zoe közben olyasmibe keveredett, ami unalmasan teszi csak nehezebbé a döntését. Lehet két verzióban forgatták le a rész utolsó 5 percét? Tényleg ennyiben dőlt el, hogy milyen második évadunk lehet, vagy ha nem rendelték volna be, akkor egy gyors huszárvágással lezárnak mindent.

Igazából nincs kedvem pontozni, hiszen ahogy már említettem a Hart of Dixie erősen guilty pleasure. de van benne szeretnivaló, ami miatt ott lehet ragadni, valami különleges hangulat néhol. Na meg az, hogy Rachel Bilson sebész és orvos, és a betegeivel látva mindig mosolyogtató.

32 hozzászólás Ne habozz!

Lucky!? - 2012. 05. 21. 23:25

heti nézős volt pilot óta :)
jó volt egy ilyen kisvárosba bepillantani, megismerni a helyi szokásokat, meg hát van jó pár karakter
a finálé se volt rossz, pár dolog engem is zavart, de a sok pozitívum elfeledteti velem :) gondolom a történet másnap folytatódik, nagy időugrás nem lehet

khaos - 2012. 05. 21. 23:32

szerettem az egész évadot,folytatom is természetesen mert szükség van erre a guility pleasure-re a többi sorozat mellé

egyetlen dolog nem tetszett,mégpedig a vége pont azért mert teljesen kiszámítható és klisés lett sajnos
reménykedtem vmi egyedibb húzásban
viszont ha már így alakult remélem nem oldják fel hamar wade-zoe párost,és nem jön egyből az őrlődés a 2 pasi közt vagy a háromszög

kisváros összefog résznél pedig nekem is egyből gilmore girls ugrott be,az utolsó rész pl ahol szintén tán a vihar jött és az egész városból összeszedett ponyvákból meg takarókból varnak sátrat a tér fölé
mind1 is,remek mind2 az a lényeg

vidor - 2012. 05. 21. 23:35

Nekem bejött a finálé, én sokat nevettem rajta, a kecskéken a pajtába, a hattyúkon, Zoe idióta táncán, na meg nem utolsósorban Lemonon ahogy orrba vágja George-ot – az felejthetetlen pillanat. Nem is gondolkodtam semmin, csak élveztem, Wade meg a mosolyával mindig levesz a lábamról :D

Lemoni - 2012. 05. 21. 23:53

Zoe és Wade között ott a kémia, ahogy Lavon és Lemon között is, de George és Zoe vagy Lemon között semmi. Lavon és a bamba fejei külön tanulmány, imádom ezt a barna macit, a legjobb karakter az egész showban. :) Bízom benne, hogy az új évadban gyarapodnak még néhány érdekes fazonnal és nem csak ez szerelmi sokszög kavarog majd, hanem pl. megjelenik Zoe volt NY-i pasija vagy ilyesmi. :)

Daneee - 2012. 05. 22. 00:11

Én az itteni pozitív kritikák miatt kezdtem el, s megint nem csalódtam az oldalban. Teljesen leragasztott a gép elé, szinte sorozatban nyomtam a részeket, mikor időm engedte. Jó, hogy eddig csak egy évad volt… :)
Én nem ismerem Rachel eddigi munkásságát, de szerintem ezt a szerepet jól hozta, nem játszotta túl. Bírom a karakterét, s ahogyan előttem is mondták, a polgármester is eszméletlen jó, a vigyoraival, meg a néhai ledöbbenéseivel. Meg amúgy is bírom a “fekete akcentust” a sorozatokban, ahogy az indiait is. A kedvenc karakterem ellenben sokakkal ellentétben Lemon. Egyrészt már maga a nő is megfogott, valahogy pont az esetem. A karaktere meg igaz, hogy rettentően arrogáns, undok, s önző néha, de szerintem okkal volt ilyen, az anyja miatt. George is szimpatikus figura, de tényleg ő csak van. Wade viszont nagy arc az állandó vigyorával együtt Zoe felé, amiben mindig látszik, hogy nem őszinte, s látszik a szemébe, h várja hogy észrevegye őt Zoe. Természetesen meg is tette ezt az évadzáróban, s előre látom ahogy Zoe őrlődik, majd végül George felé fog húzni a szíve. Pedig ezzel a Wade gyerekkel legalább mindig lenne köztük valami kis feszültség, konfliktus, jobban eltudnak lenni. George mellett szerintem unalmas lenne a karakter, na.

vidor - 2012. 05. 22. 00:25

@Danee Én is imádom Lemont! Amit Wade-ről írtál azzal is teljesen egyetértek – ráadásul, ahogy Levon is mondta, jó gyerek ő, csak szerintem rájátszott erre a rosszfiús dologra, de alapvetően nagy szíve van.

Daneee - 2012. 05. 22. 00:37

@vidor
Egyetértek. Egyszerűen félt kimutatni az érzéseit, mert akkor oda az ő macsóssága. :) Gondolom tartott tőle, hogy elutasítja Zoe – ugye mikor szakított az állatorvos vele, utána majdnem bevallotta, de inkább kemény fiúsan beszólt egyet , hogy fogadtak. De látszott rajta, hogy mik az igazi érzései végig ( verseny, reptér… ). Meg annyira látszott, hogy féltékennyé akarja tenni Zoet, csak szegénynek nem nagyon sikerült… :D

paranoid android - 2012. 05. 22. 04:09

Még mindig meglep, hogy mennyire tetszik. Annyira nem az én fajta sorozatom, soha nem is néztem ilyet, szóval nem tudom, hogy a Gilmore girls meg a hasonlók között milyen helyet foglal el, de egyszerűen beszippantott. Nagyon jó hangulata van és baromi aranyos az egész. A szappan sem zavart, mert minden karaktert kedvelek, George-ot is, szóval hogy ki-kivel jön össze az nem szívügyem, csak nézem, és kellemesen szórakozok. A legnagyobb figura pedig Tom Long.

Nella - 2012. 05. 22. 07:21

Nekem ez a sorozat a heti szerelmi és szappan adagom, egyszerűen imádom! Nem nézem a negatívumokat, egyszerűen élvezem, és beleélem magam az egészbe. Nekem sem az évaddal, sem a fináléval nem volt problémám. Annyira kedvelhetőek a karakterek, hogy számomra is hihetetlen, Lemont is szeretem, de azért ehhez kellett pár rész, mert az első részben legszívesebben behúztam volna neki, mint ahogy a fináléban behúzott a kedves vőlegényének.
Éljen Zoe és Wade!!

Secsa - 2012. 05. 22. 08:02

Nem is ertem miert guilty pleasure ez a sorozat? Jo, lehet, hogy nem valtja meg a vilagot, de azert megsem arrol van szo, hogy “tudom en, hogy ez nem jo, de megis neznem kell”. Vagy csak en nem latom, hogy ennyire gaz? (Mondom ezt ugy, hogy neztem en olyan sorozatokat is amit nem tudtam volna megmagyarazni, hogy miert.)
No mindegy, izlesek es pofonok.
Annak ellenere, hogy Rachel Bilsont nekem nem tudjak szivsebeszkent eladni, nalam ez a sorozat szallitja a heti feelgood adagot. Burt Reynolds FTW.

winnie - 2012. 05. 22. 09:30

nem olyan dehonesztáló ez, nem feltétlenül arra céloz, hogy “béna, de mégis…”. lehet, hogy annak indult (“engem ez úgysem fog érdekelni”), de még nem tudott kilendülni abból a státuszból végérvényesen, mert valami visszarántja, de közel van a “szintlépéshez”. nekem a pretty little liars vagy a revenge volt ilyen, előbbinek időbe telt, de ma már abszolút teljes értékű.

zzsuzsi - 2012. 05. 22. 10:03

Szerencsére Nincs Rachel Bilson múltam, de Zoe new yorki karakterét volt a legnehezebb elfogadnom a klisés és gyerekes döntéseivel.
Imádom Lemont és Lavont külön-külön meg talán egy kicsit többet együtt is megnézném őket.
Bejönnek teljes mértékben a romantikus, rózsaszín felhős szálak is, meg a kedves rendezvények.
Imádom Wade-et, mert színes egyéniség, mély érzésű, őszinte, kidolgozott, vicces és hahálosan dögös.
Tökjó volt az utolsó rész nagy egymásra találása, de az már a Twilight óta minden film és sorozat fő témája: lányka + egy izmos, vagy nagyon jóképű ösztönlény versus erkölcsös, megbízható “tökéletes férjjelölt”. Szóval nem meglepő, ez most a trend ugyebár…
VISZONT!!! VISZONT!!!!!! A világ legrosszabb színésze és legrondább, legvisszataszítóbb jócsávója a mi George-unk. Fúj! Iszonyatosan ripacs, feszült, rossz. Olyan pont, mint Berényi Miki egy 15-sel fiatalabb kiadásban. Végre ő lehet a szépfiú (de ronda), végre biggyesztheti az ajkait (penge) Had’ ne soroljam.
Remélem meghal.
Éljen Wade!

ann86 - 2012. 05. 22. 10:11

Tökéletes feelgood sorozat, jó volt az évadzáró is, max kicsit tényleg túl szappanos.
Én (is) minden karaktert szeretek, a Zoe/George dolog is rendben van, bár a végét kihagytam volna. Annak örülnék a legjobban, ha szépen kibontanák a Zoe/Wade szálat, miközben George meg szenved egy kicsit, vágyódhat a lány után meg ilyesmi, hogy aztán nagyot szóljon, amikor összejönnek.
De végülis mindegy, hogy ki kivel mit, csak maradjon a feelgood hangulat. És még több Lavont a következő évadra! :)

Magdalena - 2012. 05. 22. 11:01

Én is “team Zade” vagyok :)A részek legjobb pillanatai, amikor Zoe meg Wade csipkelődik.
A George szállal meg az a problémám, hogy egyrészt a karakter unalmas, másrészt a történet túl kiszámítható/klisés. Az első részben, amikor George felveszi Zoe-t az úton,az volt az első gondolatom, hogy csak ne próbálják összehozni vele :) Hát nem jött be.

montanosz - 2012. 05. 22. 11:10

paranoid android

gilmore girls kötelező)))
azt még nem überelte semmi.
én minden évben a nyári holtszezonban ledarálom évek óta

lostgab - 2012. 05. 22. 12:26

Nem gondoltam volna, hogy pont ez a sorozat, ami az első infók alapján szimplán unalmasnak tűnt, az egyik kedvencemmé fog avanzsálni. Beszippantott, – tudom már sokszor írtam én is, más is – az amerikai kisvárosi hangulatnak köszönhetően. Valahogy el tudták intézni, hogy érdekeljen az embereknek az élete, még úgy is, hogy Rachel Bilsontól korábban kapartam a falat. Nem is igazán tudom, hogy miért, de szörnyen unszimpatikus volt. Erre jött ez a sorozat, és képes volt még ezt az előítéletemet semmissé tenni, méghozzá úgy, hogy a csaj szívsebészt játszik, ami annyira valószínűtlen, mint hogy Dexter lufikat és cukrot osztogasson kisgyerekeknek egy vasárnap délutánon.

A karakterek közül nálam Lemon és Wade a nyerő. Remekül vannak megírva, és a színészek is nagyon el lettek találva. Jaime King zseniálisan nyomja a vidéki, gonosz, de közben sebezhető Belle-t. Lavon meg mint egy Dumbledore nyomja az okosságokat, miközben poénkodik, ’itch free’ és van egy Burt Reynolds nevű krokodilja, ami valljuk be: Awesome! :D
Az egyetlen gyenge pont talán George karaktere. Szegény kicsit unalmasra írták őt, amit a Zoe-val való plátói kapcsolata is csak tetéz. Túl kiszámítható az egész. Sajnálom, hogy már előre látni, ahogy a sorozatzáróban összeházasodnak, és kiderül, hogy Zoe gyereket vár… pedig Wade-del sokkal jobb a kémia.

Az évadzáró a kisvárosi hangulat miatt (és a libák miatt :D) nagyon jó volt, az utolsó jelenet viszont lehúzta. Kíváncsi leszek, hogy a második évadban hogy keverik tovább a lapokat, mert ez így kicsit kiszámíthatóra sikeredett.

Rebi - 2012. 05. 22. 13:17

Nagyon-nagyon szeretem ezt a sorozatot! Tetszett ez az utolsó rész! :) Annyira jó hangulata volt, igazi kisváros. Kedvem lett volna ott lenni! :D Persze ez igaz az egész évadra, engem teljesen megvettek! Jó néha az ilyen kicsit langyosabb, de szerethető sorozat!
Én is Wade párti vagyok! ;) Imádnivaló a pasi!
De van egy olyan érzésem, hogy George lesz a befutó..Csak ne húzzák túl ezt a szálat! Lemon meg jó lenne ha Lavonnal jönne össze!! Tehát jöhet a 2.évad, már alig várom! :))

Binky - 2012. 05. 22. 15:22

Nekem bejött az egész évad. Volt pár rész, ami nem tetszett, mint pl. Dr. Breeland megpróbálja kipaterolni Zoeyt, de kinek nincs ilyen? Összességében viszont a kisvárosi hangulat annyira behúz, hogy nem bírok leszakadni róla. Én is Wade párti vagyok. Volt pár rész, mikor Golden Boy-nak szurkoltam, de ha összejönnének, ok Lemon Lehetne a polgármesterrel, de szegény Wade meg egyedül maradna. Inkább legyen Zoey vele. De úgyis húznak majd vmi hülyeséget, hogy szerelmi 3-4-5szöget csináljanak. :S

Nóri - 2012. 05. 22. 16:09

Nekem fele-fele érzéseim vannak. Letöltöttem az összes részt és a pilot óta nézegettem hol minden héten, hol kéthetente. Eljutottam az utolsó hat részhez, ahol már nem élveztem, kifejezetten untam. Beletekertem a fináléba is és a vége sem tetszett. Érdemes beleölni az időt abba a pár részbe??

Sue - 2012. 05. 22. 17:45

húúúúú, de örültem, hogy Lemon bepancsolt George-nak!!!!! :))))
Ezen túl: az évad zárása nagyon nem tetszett, milyen már, hogy előbb azt mondja “kedves” George Zoenak, hogy Lemon élete szerelme, meg igen, nem véletlen, hogy tizenx éve együtt vannak, aztán meg rájön, hogy ez neki már mégsenem megy, és rohan Zoe-hoz???? Fúúúúúúj. Az ilyen pasikat mindig is utáltam. Éljen a “team Zade”, csatlakozom Magdalenahoz! :) Jól működik köztük a kémia, ráadásul bírom az ilyen csipkelődős párosokat.
Lemon egyre szerethetőbb, pedig én aztán tényleg allergiás voltam rá. A karácsony körüli időszak óta ez teljesen átfordult pozitívba, azaz szeretésbe – szerencsére. Jaime King remekül hozza a figurát.
A kisvárosi hangulatot megint nagyon jól hozta az évadzáró, változatlanul költöznék oda szívesen.
Lavon csúcs, ahogyan beszél, meg amilyen fejeket tud vágni, meg sokszor az is, amit mond – a rész fénypontjai számomra. :)
Kíváncsi leszek, hogyan tovább, nagyon remélem, hogy nem viszik el az egyre töményebb szappan felé.

paranoid android - 2012. 05. 22. 18:14

Szegény George nem kap sok szeretetet. Pedig aztán ő tényleg nem tett semmi rosszat. Megcsalta a menyasszonya, méghozzá nem is “csak” lefeküdt valakivel, hanem viszonya volt. Megpróbálja ezt lenyelni, elnyomni az érzéseit, de végül rájön, hogy nem tud megbocsátani ekkora árulást, erre Lemon orrba vágja, és még ő viselkedik undorítóan? Persze Scott Porter FNL-es múltja is közrejátszik nálam, hogy kedvelem a karakterét, node azért mégis; nem rossz srác ez a George.

ejha - 2012. 05. 22. 18:57

Csak azt nem ertem, hogy most Dixivel mi lett ? (ugy emlekszem egy 16 eves csajszi volt aki szult egy gyereket akinek Dixi lett a neve vagy a csajnak volt az a neve mar nemtom) Miert ez a cime, hogy Dixi ha sehol sincs, nem ertem…

tiktak - 2012. 05. 22. 20:28

Nagyon megszerettem ezt a sorozatot. Főleg a kisvárosi hangulat miatt. És Lemon, Wade és Lavon nagyszerű karakterek.

Az évadzáró nekem a George szál miatt volt egy picit csalódás. Velem egy kicsit meg is utáltatták az elmúlt részekben Zoet, mert egyszerűen érthetetlen és elképzelhetetlen az őrülete George irányába. Erőltetik a szerelmi háromszöget az írók, hogy legyen min “izgulni”, de nekem ez elég sovány. Tekintve, hogy egyszerűen hihetetlen számomra, hogy Zoe George felé húzna. Úgy érzem, hogy ez egy felesleges időhúzás és hülyének néznek a készítők. Semmi kémia nincs a két szereplő között.
Másrészről nagyon remélem, hogy a többi szereplő egyre többet fog szerepelni, és azt sem bánnám ha Lemon szintén főszereplővé válna Zoe mellett. Az ő néha őrült viselkedése sokkal viccesebb, mint Zoe balfaszkodása. Az elején még nevetgéltem rajta, de egyre inkább idegesít. Talán azért mert a való életben sem vagyok oda a direkt bohókásan viselkedő felnőttekért, meg a csetlés-botlásért (Susan a DHW-ban az egyik legidegesítőbb karakter volt számomra, amit sorozatban láttam) . Tartok tőle, hogy ha Zoe nem vesz vissza, meg nem hanyagolják ezt a George szálat, akkor már egyre kevésbé fog tetszeni a sorozat, mint ahogy a Gilmors Girllel is történt. No de talán nem így lesz.

Eltiron - 2012. 05. 22. 21:31

Úgy látom, én vagyok az egyetlen George-párti :) Kezdettől kedvenc karakterem, persze én is elfogult vagyok a színésszel szemben a FNL óta. De neki vannak a legtisztább motivációi, az ő figurája a leg emberibb. A legtöbb helyzetben pont úgy cselekedtem volna, mint ő.

Magdalena - 2012. 05. 22. 21:33

@ejha
A cím egy szójáték. A wikipediából idézve: “Alabama úgy is ismert mint a „Heart of Dixie” azaz a Dél szíve.”

Sue - 2012. 05. 22. 21:58

paranoid android: Igazad van Lemont illetően, mert elég komoly volt a viszonya, de amikor választania kellett, Lemon George mellett döntött. Hogy mi volt ennek a motivációja, az más tészta. Eleve ha egy házasság előtt már ennyi kétely és megingás van mindkét(!) fél részéről, mint George és Lemon esetében, akkor nem tudom megérteni, miért hagyja magát George gyakorlatilag rábeszélni arra, hogy a történtek után megtartsák az esküvőt (nyilván ebben a meg nem értésben a saját eküvő-házasság témáról való gondolkodásmódom is vastagon benne van). George nem rossz srác, csak sok esetben – finoman és nőiesen szólva – töketlennek érzem, aki ráadásul olykor befolyásolható is. Nem túl előnyös kombó, és sztem ezért kap ennyit a fejére. :)

Zoe is totál hülyén viselkedik, ha pasikról van szó, igaza volt Wade-nek, amikor a fejéhez vágta, hogy neki az számít, hogy a pasi mennyire világot látott és milyen diplomája van, nem pedig a saját és mások érzései. Ez is irritáló.

tiktak - 2012. 05. 23. 09:07

Eltiron
én is elfogult vagyok vele a FNL óta, csak nem pozitív értelemben :D

Lora - 2012. 05. 25. 15:30

Én is több kiszámíthatatlanságot szeretnék a sorozatba meg több, kidolgozottabb mellékszereplőt, a kisvárosi feeling tényleg beszippant:)

Nekem Lavon és Wade jelenetei voltak a kedvenceim, ezek a pasis eszmecserék… dőltem:)

Evelyn - 2012. 08. 15. 21:06

Az utolsó pár rész nem olyan jó mint az elsők. Mindig azt nézem,hogy Zoe és George között valami nagyon alakul,de végül sosem valósul meg :(

Evelyn - 2012. 08. 15. 21:07

Javitok kicsit: a nézem helyett érzem

crabman - 2012. 08. 23. 01:23

amúgy a legelső részben annak a boltnak ahol a bort veszi mielőtt összegabalyodik wade-el, dixie a neve.

Uff - 2013. 01. 14. 18:46

Spoiler
A sorozat az elején nagyon jól indul aztán egy huszáros vágással átcsapnak Twilight őrületbe ahol a városi fruska maga körül romba dönt mindent mivel két fazonnak csapj a szelet és nem tudja eldönteni jaj most melyiket.
Reménykedtem, hogy a két doki párharcán és a kisvárosi életen keresztül bepillantat nyerünk Zoe életébe ahogy a városi lány észreveszi a vidéki életben rejlő lehetőségeket, de ez egy kalap K.KI.
Régen ezt úgy hívták számító kétszínű dög.:)
Spoiler END.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz