login |

Grimm: vége az 1. évadnak

2012. 05. 23. 19:02 - Írta: winnie

38 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

Emlékszem, a Supernatural esetében hajtogattuk ezt állandóan az első és a második évadban, hogy nagyon szépen van fényképezve. Affene emlékszik már, s azt sem tudom, hogy ez mennyire igaz mostanság a Supernatural-re, mert nekem az első 10-15 rész még bejött a heti horror, de utána kiszálltam. Ugyanígy vagyok a Grimm-mel: nagyon tetszik, ahogy kinéz, szép képek vannak benne, ráadásul a pilot a sablonok ellenére is hangulatos volt Piroskával és a Sweet Dreams-szel. Utána viszont a nyomozó sablonok miatt ki kellett szállnom. (Nem a nyomozás volt a gond, félreértés ne essék, hanem, hogy az nem volt túl érdekes.)

A magyar premiernél többen mondták, hogy a 10-11. rész környékén, hogy nem bánták meg a maradást, s az újabb esély már tovább tartott, de baromira idegesített, hogy ott van karnyújtásnyira a lehetőség, hogy foglalkozzanak az érdekesnek tűnő mitológiával, hogy elkezdjék még jobban kibontani, de vagy nem akarják a készítők vagy nem merik. Nem tudom, én a pánikoló NBC ukázait érzem ebben…

Így pedig sajnos ismét egy olyan sorozattá süllyedt nálam a Grimm, amit minden további nélkül néznék, ha végtelen időm lenne, mert van benne több aspektus is, ami bejön, plusz 1-2 karakter is – sajnos éppen nem Nick barátunk, aki a főhős, de Monroe baromi jó figura, erre a fináléban sem cáfolt rá. (Monroe-t sokkal több percben is el tudnám viselni, mint ahogy Adalind is lehetett volna több epizódban, de ő valószínűleg a ^>#đ Franklin & Bash miatt nem volt jelen.)

A finálé is olyan volt, mint az éppen fellángolást nélkülöző Grimm-epizódok – nem az volt a baj vele, hogy valamiért nem tetszett, nem nagyon tudnék negatívat írni, de nem indított be, így sajnos a pozitívumokat sem tudom sorolni. Pedig ezúttal még szó szerint vett heti ügy sem volt, több téren is az átívelések domináltak, de valahogy minden kiszámíthatóan zajlott, és még azzal sem tudtak elégedettséget okozni a készítők, hogy a Juliette-szál a sok nyafogás ellenére pozitívan záródjon, az utolsó pillanatban muszáj volt bevetni egy ronda klisét.

A cliffhanger-t sajnos idén már két másik sorozat is ellőtte, igazából olyan “És akkor…?” vállrándítást váltott ki belőlem. A finálé és a sorozat is egyelőre 5/10, követelem, hogy az Angel-ös David Greenwalt szedje össze magát. A készítői interjúk és a cliff alapján a 2. évad lehet, hogy sokkal szerializáltabb lesz, de hiszem, ha látom.

38 hozzászólás Ne habozz!

bkd - 2012. 05. 23. 19:25

Tökéletesen egyetértek az írással, a jó kezdés után teljesen középszerű lett, én olyan 7-8 rész után szálltam ki. Azért ha jobban belemennek majd az egész mitológiába akkor lehet hogy ledarálom és újra követni fogom!

Benjy - 2012. 05. 23. 19:50

Én 6. résznél szálltam ki, de ha a 2. évad szerializáltabb lesz valóban, akkor lehet, hogy visszatérek.

Zita - 2012. 05. 23. 19:52

Én tíz perc után kaszáltam :DDD Gondoltam adok egy esélyt az ilyen “mesés” sorozatoknak, aztán a OuaT nagy kedvenc lett, ez meg, ahogy látom, nem sikerült túl jól.

Mark Bolt - 2012. 05. 23. 19:54

Második rész után szálltam ki. Egyetlen dologgal húztak fel.
Hogy minden egyes nap után komplett ruhatárat cseréltek a szereplőkön. Olyan szinten életszerűtlen, hogy például naponta kabátot cseréljenek, egyik nap bőrkabát, második nap farmerkabát, harmadik nap sportzakó, és akkor az összes egyéb hozzá tartozó ruhadarab is cserélődik, hogy nem bírtam elviselni. Szinte láttam ahogy a stylist öltözteti ezeket. Bezzeg Supernaturalban. 1 kabát 1 évad. :-D

Lilith - 2012. 05. 23. 19:59

Érdekes, hogy én eddig minden részét szerettem, kivéve a finálét; ez fenemód felbosszantott. :) Klisés, bugyuta volt, idiótán oldották meg, amit jól is meg lehetett volna. :/
Nick nyomorék módon oldotta meg a beszélgetést – próbálok spoilermentes maradni -, azonnal a második megoldást kellett volna választania, ez így elvette számomra az egész hitelét a dolognak, inkább volt kínosan vicces, mint izgalmas. :D

Binky - 2012. 05. 23. 21:05

Nagyon jó pilot után sorban rossz részek jöttek. Mégis maradtam, reménykedtem. Aztán az évad 2. felében kezdtek érdekesebbek lenni az epizódok,már nem csak egy sima nyomozós sorozatnak éreztem, jobban bevonták Monroet, ami nagyon pozitív, mert ő a legjobb karakter, behoztak egy segítő csajt, akit véleményem szerint állandósítani kéne, mert sok pluszt hoz. És kezdték kicsit kibontani a mitológiát az érmékkel, kissé tágult a világ, bár ez is lassított felvételben. Tényleg olyan érzés, mintha direkt visszafognák a készítőket. Ha egy kicsit lazítanának a pórázon, sztem meg tudnák rázni magukat a készítők. A finálé hatalmas csalódás volt kliséhegyekkel, nem is értettem, miért csinálják azt, amit, de maradok a 2. évadra és reménykedek, hogy tényleg szérializáltabb lesz.
Összességében 6/10-re értékelném az évadot. A finálét a klisék és legkiszámíthatóbb megoldások miatt 3/10-re.

winnie - 2012. 05. 23. 21:06

“behoztak egy segítő csajt, akit véleményem szerint állandósítani kéne”

ő állandó lett, írtuk pár hete. mármint, ha bree turnerre gondolsz.

rusalka - 2012. 05. 23. 21:16

Mennyire mások vagyunk :) én pont azért mosolyogtam az utolsó előtti részen, mert “jé a főnöknek új kabátja van, eddig az összes részben ugyanazt a barnát hordta?” (és a nyakkendői is folyton visszatértek). Nicken pedig a záró részben ugyan az a kabát volt, mint a pilotban. Pedig ilyeneket én általában nem veszek észre. :)
Ja a záró rész: klisés volt, de ez semmit sem változtat azon, hogy a Grimm nálam heti nézős marad. Családi kedvenccé vált az elmúlt évad alatt. Nekem valamiért bejön a lassan kibontott mitológia. Valahogy úgy tudnak “ködösíteni”, hogy az engem nem frusztrál pedig általában nem bírom az ilyen lassú víz partot mos főszál tempót, de itt nem zavar.
Kérdés: Hogyan lett Nickből Grimm, ha az anyja életben van? Ha egy Grimm meghal akkor a képességei automatikusan beindulnak a közelálló rokonban vagy mi van????

Spiduola - 2012. 05. 23. 21:32

Csak a feléig láttam, de nem értem, hogy a grimmek miért félelmetesek, csak látják, a szörnyeket (ha idegesek lesznek a szörnyek). Ez nem túl félelmetes!
Lett valami plusz kiegészítése a képességeiknek?

khaos - 2012. 05. 23. 21:44

Spiduola
hát igen,lett pár kiegészítés
laza kézitusával lenyomja a “szörnyet” a fináléban,meg előtte 2 kaszást is mondhatni simán,de ez még beleférne,ami durvább “képeeség” h úgy tűnik a szörnyek a grimmek vérétől sima emberré tudnak válni,legalábbis erre volt egy példa az egyik részben,és gondolom nem csak a boszorkákra hatnak így

egyébként én pont fordítva látom mint itt páran,az eleje volt gyenge,és folyamatosan szerettem meg és lett egyre jobb
a finálé viszont nem lett túl erős,szimpla résznek elment,és sajnos a csavart is kitaláltam az első pillanatban :S

ez meg hogy hogy lett grimm,sztem nem mutatták,de vmi módon átadta neki a nagyanyja a képességet,vagy felébresztette benne mikor a közelében volt (esetleg a kis kulcs maga ami felébreszti benne a dolgokat?)

Aszusz - 2012. 05. 23. 22:06

Lehet, hogy a mama és a nagynéni egyszerre örökölték anno a Grimm képességeket, majd amikor nagynéni meghalt/haldokolt, akkor jött elő Nickben. Ettől az anyja akár még életben is lehet.
Klisé, nem klisé, engem kimondottan érdekel, mit fog kezdeni a következő évadban a “hagyományos” Grimm mama a fiacskája farkas-haverjával. Van egy olyan érzésem, hogy ebből születhetnek érdekes dolgok.
Nálam a Grimm heti nézős maradt, míg az OUAT-ot valahol évad felénél abbahagytam, majd ha kedvem lesz, ledarálom. Így aztán várom a második évadot, és remélem, hogy tényleg jobban belemásznak a mitológiába.

waces - 2012. 05. 23. 22:48

Szerintem jo volt az evadzaro a sok elvaratlan szallal. en pont a pilotot ereztem a leggyengebbnek es utana,kb a feletol lett jobb es jobb. (izlesek es pofobok ugye). Az teny,hogy a mellekszereplok lenyegesen jobbak,mint nick.
Meglatjuk masodik evadot,de ez osszessegeben siman a jobb sorozatok kozott van (legalabb is nalam). Ha pontozni kene,akkor eros 10/6.

Junkieka - 2012. 05. 23. 22:50

Szerintem a Grimm erőssége éppen az, hogy nem egy erős sorozat. Nem akar kult lenni, nem akar high concept lenni, nem akar semmit, csak egy picit elszórakoztatni a nézőt. Könnyed humorral, iróniával, nem túldramatizálva, vérkomolyan izzadva. A színészek is nagyjából hozzák az ide illő színvonalat, lehet, hogy nem éppen brillíroznak, de nem is idegesítően rosszak. A sztorikon sem kell agyalni különösebben, elég szimpla a felállás.

A Once Upon-ból nekem főleg ez a lazaság, a humor hiányzik. És ott éppen a drámaközpontúság miatt zavar néhány színész oda nem illően gyenge teljesítménye.

Nekem tökéletes a Grimm agyatlan kikapcsolódásra, maradok. :D

i1988 - 2012. 05. 23. 22:52

Nekem is tetszett, nekem a szereplők is bejönnek rendesen. Valószínűleg a mese faktor miatt maradtam. Persze közelében sem volt az OUAT-nak, de teljesen jó volt heti 40 percre. Az utolsó rész eléggé kiszámítható volt, de ez van. Heti nézős marad és örülök, hogy folytatódik

6/10

Anubis - 2012. 05. 23. 23:00

Szerintem korrekt finálé volt. Kíváncsian várom a folytatást, viszont abban egyetértek, hogy Monroe-nak lehetne több szerepe a részekben. Imádom a karakterét!

Once - 2012. 05. 23. 23:01

Monroe tényleg hatalmas karakter. Nagyon örültem mikor a sorozat közepétől több lehetőséget kapott. Egyszerűen 10/10es szereplő:D El se hiszem, hogy konkrétan egy ismeretlen személyről van szó.

Once - 2012. 05. 23. 23:12

“Csak a feléig láttam, de nem értem, hogy a grimmek miért félelmetesek, csak látják, a szörnyeket (ha idegesek lesznek a szörnyek). Ez nem túl félelmetes!
Lett valami plusz kiegészítése a képességeiknek?”

Ebben meg az a vicces, hogy a pornép is látja a szörnyeket..:D Szóval nagy extrát Nick se tud..:D

Na meg az eleje nekem is uncsi volt aztán kezdtek beindulni. A méhes résztől kezdett egyre jobb lenni a sorozat. Az évadzáróval se volt nagy gond, én élveztem. Simán adnék neki 10es skálán egy nyolcast..:D

Lemoni - 2012. 05. 24. 00:27

Az évad meglehetősen hullámzó volt, jó kezdés után visszaesés, majd kb. a közepétől megint élvezetesebb lett. Sajnos, a finálé itt sem sikerült túl izmosra, unalmas is volt, a feketeruhás nőről szinte azonnal ki lehetett találni, kicsoda és elég bénára sikerült Hank beijedése is. Juliette hitetlen szemmeresztgetései meg egyenes kínosak voltak. Nézős marad a sorozat, mert most még több szól mellette, mint ellene, de inkább a misztikus vonal kidomborítását várnám, nem pedig a hétköznapi melodrámát.

Shana - 2012. 05. 24. 01:58

najó, főoldalon az a kép, hogy a csaj bámul a fegyverekre kisssséééé spoileres -.- Én még nem tartok itt. Ezekszerint elmondja neki…kösz!

GodBadka - 2012. 05. 24. 05:29

A sorozat maga nezheto, de mind a mai napig nem tudom megerteni honnan szedtek ezt a csavot foszerepre. Semmi nincs benne es a jatekaban (LOL) amiert megkedvelne az ember.

Binky - 2012. 05. 24. 08:50

@winnie: Igen Bree Turnerre gondoltam. A hírről lemaradtam ezek szerint, úgyhogy most örülök.

Nekem annyira klisés lett a finálé, hogy egyáltalán nem kaparom a falat, nem várom a 2. évadot, amit annyira nem bánok. Így nem hiányzik majd a nyáron, ha elkezdődik a 2. évad, meg nézem majd és kész.

Sida - 2012. 05. 24. 09:11

Kicsit nehezen indult be a sorozat, már majdnem kaszáltam, aztán valami történt. Lehet h csak az ingerküszöböm esett.
Kellemes kis sorozat, semmi extra, van annyira ‘gagyi’ a szörnyek terén mint a Buffy vagy az Angel és ugyanannyira szerethető is.
De ez az évadzáró…ugh. Mikor megjelent a fekete kapucnis nő, elkezdtem motyogni h jajne, óne, kérlek ne legyél az akinek gondollak. Hát az lett.
Külön vicces h az utolsó pár másodperc totál ugyanaz mint a *****-finálé. Döbbent, leharcolt arc, könnyes tekintet, ‘Mom?’
Éljenek a klisé-hegyek. Lol.

winnie - 2012. 05. 24. 09:46

“Külön vicces h az utolsó pár másodperc totál ugyanaz mint a *****-finálé. Döbbent, leharcolt arc, könnyes tekintet, ‘Mom?’”

igen, ezt írtam is twitteren, hogy vicces, hogy mindkét sorozatban ugyanazt húzták elő. (egyébként volt egy harmadik sorozat is, aminek anyus cliffhangerje volt, vicces.)

Marcipán - 2012. 05. 24. 09:56

Nekem is bejött ez az első évad. A vége felé egészen megszerettem. Jó karakterek, szerethető mellékszereplők. Maradok. Finálé kicsit összecsapott, és egyéb gondok is voltak vele, de ezeket már leírtátok többen is…

Alexa - 2012. 05. 24. 10:38

Nekem teljesen elüt a véleményem. Szerintem alapvetően az a probléma, hogy a legtöbben a Supernatural szörnyeit és vadászait akarják belelátni vagy legalábbis ahhoz a sorozathoz hasonlítják. Szerintem belelendültek – persze voltak unalmasabb részek de melyik sorozatban nincsenek – s bár apró infókkal de azért csepegtették a mitológiát is. Nem gondolnám, hogy ehhez vagy ahhoz kellene hasonlítani, voltak karakterek akik bizony fejlődtek jócskán ami a második évadban majd meghozza a gyümölcsét. Én várom a következő évadot az biztos :)

winnie - 2012. 05. 24. 11:05

“Szerintem alapvetően az a probléma, hogy a legtöbben a Supernatural szörnyeit és vadászait akarják belelátni vagy legalábbis ahhoz a sorozathoz hasonlítjá”

de miért tennék? ha valamihez is hasonlít ez a sorozat, akkor a helyszínelőkhöz vagy bármelyik krimihez. a supernaturalhez minimális köze van.

owlman - 2012. 05. 24. 12:55

Ja hogy ez az utolsó rész volt?

Azt hittem történni is fog valami ebben az évadban,
erre végre eljutottunk oda ahova egy normális sorozat a 10. rész környékén eljut.

Cléda - 2012. 05. 24. 13:59

Ellenvélemény a többséghez képest: nekem tetszett a sorozat, kellemes kikapcsolódás. Teljesen agykikapcsolva jó volt nézni, és élvezhető volt, eltekintve a béna szörnyfejektől. :)
Egyedüli homály, ami az utolsó pár rész alatt jött elő: ezek szerint a szörnyeknek van egy olyan arcuk is, amit az emberek is látnak, és van egy olyan amit csak a grimmek? Ezzel jól megcsavarták az alap grimmes koncepciót.
Továbbá a cliffhanger, na az nem tetszett..

Whitelighter - 2012. 05. 24. 15:17

Nálam simán marad heti nézősként a sorozat. Szerintem is gyengék voltak a pilot utáni részek , de évad közepe táján magára talált. Reméljük, hogy magára talál a 2. évadban. Ha már ő megkapta ezt a lehetőséget. Finálé tényleg olyan volt amilyen, de ezt más sokan írtátok. Folytatáshoz van elég főszál: a cliffhanger jelenet, a Felkelés-Ellenállás harca, a Grimmek és a Hét Ház szerepe bennük, a kulcs.

Szó, mint szó: kikapcsolódáshoz tökéletes, 6/10

Cléda: nekem eddig úgy tűnik,hogy amikor emberi alakúkból “valódi” alakjukat veszik fel azt mindenki látja. Lásd Hank esetében. Ez lenne elvileg a náluk a woge. Azonban a Grimmek már akkor meglátják valódi alakjukat mikor még nem mentek keresztül a woge-n ,csak vmi érzelmi változáson mennek keresztül. Pl. düh, félelem. De úgy tűnik, hogy ha egyik sem történik meg akkor a csak emberi alakját látják. Volt az Hamupipőkés rész, a denevér lánnyal ki a hangjával ölt. Ott például elég későn láttuk meg, hogy ő is egy lény.

Amúgy meg nem értem mért kell folyamatosan összehasonlítani a Grimmet a Once Upon a Time-mal. Én is nézem mindkettőt, de szerintem két teljesen más kategóriájú sorozat. Egyetlen közös bennük, hogy mindegyik, ha ne is egyforma mélyen, de a Grimm testvérek erdeit történetére épül. Mindenki döntse el melyik is áll közelebb hozzá. :D

Halhozo - 2012. 05. 24. 18:39

Végignéztem, hát az utolsó rész felemás, az első fele hozta a szokásos nem túl izgalmas formát, aztán jött a magyarázkodás, ami nagyon gyenge lett, 20 rész óta arra készül, hogy elmondja, ehhez képest kapkodott összefüggéstelen volt, persze oké az idő sürgette, de akkor is. A 21. részben a DNS vizsgálat a kezébe adta a nagy lehetőséget, de nem élt vele, aztán meg Monroe-val se beszélte meg előre, hogy lehet eljön ez a nap? A végén végre jött egy váratlan fordulat, amit egész évadban vártunk, erre vége.
A mitológiát gondolom azért nem bontották ki, mert részben még kész sincs, olyan érzésem volt, hogy menet közben találták ki, részben meg eleve több évaddal számoltak, és nem akartak mindent elmondani az elsőben. Mindenesetre lehetett volna + szálakat is befűzni.

Vattacukor - 2012. 05. 24. 21:20

Nekem összességében tetszik a sorozat, viszont a finálé nagyon nem jött be. Sokkal pörgősebb, sokkal gyorsabb vonalon haladó epizódra számítottam, pláne, mivel ennek a résznek az előzetese nagyon ígértesre volt összevágva. Sajnos átestem a palánkon..
Az ANYU vonal nekem teljesen egyértelműnek tűnt, nem voltam meglepve rajta egyáltalán. Rosalee karaktere és Monroe-é nagyon tetszik, remélem összejönnek :-) De ha nem, akkor is jók, S.W. Mitchell korábban is nagyon tetszett (lásd Prison Break), tudnám még nézni.

Euthimia - 2012. 05. 27. 02:29

Melyik masik sorozatban volt anyus cliffhanger?

winnie - 2012. 05. 27. 07:58

azóta volt még egyben. ebben és ebben. meg végülis ebben, bár itt nem halott anya támad fel.

Réta - 2012. 05. 27. 11:52

Nekem tetszett a sorozat, de nagyon ismeretlen számomra egy csomó Grimm mesehős. Én például egyáltalán nem emlékszem a Gőzepekedőkre, de volt még pár karakter, akiket nem tudtam hova tenni. Talán jobb lett volna, ha a kicsit ismertebb mesehősöknél maradnak a készítők.
A főszereplővel nincs bajom, de nem ő a kedvencem a sorozatban. Egyértelmű, hogy Monroe viszi el a hátán az egészet, Wu őrmester kitűnő humorfaktor, Adelind is nagyon jó, és Sasha Roiz a kapitány szerepében ismét kitűnő alakítást nyújt. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e valami ebből a nagy összeesküvésből, amiben a királyi házak benne vannak. Remélem, azért nem fogják nagyon túlbonyolítani a dolgokat az írók.
A nyomozó társát nem nagyon tudtam megkedvelni. Tudom, hogy kell egy néger a sorozatba, de nem vicces, nem okos, nem erős, olyan semmilyen az egész ember. Reménykedtem, hogy Adelind kinyírja és lecserélik, de sajnos ez nem jött össze.
Nick nem egy igazán karizmatikus személy a számomra, de jól hozza az ifjú, egyre kevésbé ártatlan Grimm figuráját.
Én mindenképpen maradok a következő évadra és azt sem bánom, ha fennmarad a sorozat epizodikus jellege.

Euthimia - 2012. 05. 27. 15:28

@winnie, köszi, azt hittem a OuaT-ra célozgattok és ott nem emlékeztem ilyesmire. :)

Nekem tetszett a sorozat, és egyetértek, hogy az elején hetiszörnyes Buffy első évados átívelő szál nélküli részeken átvergődős, de ha a második évad jobban koncetrál majd a mitológiára, akkor nagyonvárós.

djangyu - 2012. 06. 01. 16:25

nekem bejött a finálé, mondjuk úgy alapban az egész történet bejön, és nem, nem néztem Supernatural-t, és a Once upon a Time-ból is csak a pilotot tekintettem meg. szóval amennyire engem le tudott kötni, lekötött, pár gázabb epizód ellenére azt mondom, 7,5/10 az évadnak, 8-as a finálénak.

És szerintem nem véletlen, hogy minden epizódban egy-egy újabb wesen lett megmutatva, felfedve, tehát valószínűleg az s1 az introductionnak lett kitalálva, azért kellettek a főleg nyomozós epizódok. Főleg abban a tekintetben szerencsés, ha szérializáltabb lesz – legalábbis nekem így jobban összefog állni a kép…

beci4 - 2012. 06. 11. 01:26

Nos én is a végére értem a sorozatnak. Igazából nem lett a kedvenc újonc szériám, de ez nem jelenti azt, hogy rossz lett volna. Tény, hogy voltak olyan epizódok, amiknél alig vártam, hogy vége legyen (annyira unalmas volt), de ahogy többen is írtátok, kb. az évad felétől egyre jobban lekötött a történet.
A finálés magyarázkodás háát… valóban lehetett volna meggyőzőbb is, de muszáj valamivel az ember idegeire menni. Egyébként nekem nem volt egyértelmű, hogy a fekete ruhás nő az anyja, az utolsó pillanatig azon agyaltam, hogy ki a fene lehet ez a halálosztó asszony.
Még a nyáron meg fogom nézni a Once Upon a Time-ot, kíváncsi vagyok arra is, hogy az milyen (bár elég sok jót olvasok/hallok róla).
A Grimm-re visszatérve: maradok a 2. évadra is, az elsőt pedig egy erős 6/10-re értékelném.

yeeeyha - 2012. 07. 26. 14:09

Nálam is a 6-7. résznél volt egy nagyobb szünet, aztán pótolgattam a részeket, majd tegnap és ma fejeztem be az utolsó hat részt. És hát imádom!
Főleg ez a hat rész volt szerintem nagyon jó, abszolút kikapcsolódást nyújtottak. Nálam most ez az egyetlen krimi, amit nézek, mert alapvetően a krimi (CSI, Mentalista, Castle) áll messze tőlem, engem ezek ritkán tudnak lekötni.
Ha lenne egyszer egy szavazás, hogy kinek ki a kedvenc sorozatkaraktere, simán Monroe az egyik a top 2-ből (a másik rudy a misfitsből). Hihetetlenül jó figura, a színész is remekül játszik. Nicket is megszerettem, kábé akkor, mikor rájöttem, milyen szép szemei is vannak, meg a hosszú ujjú pólói alatt is van egy kis szálkás izom :D
Én mindenképp maradok, örülnék, ha már augusztus közepe lenne.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz