login |

30 Rock: vége a 6. évadnak

2012. 05. 24. 19:33 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: 2011/12 finálék, kritika,

A sorozatnak még nem, majd jövőre, hiszen a 7. lesz az utolsó szezon, és rögtön csak 13 részt kap a búcsúra. Igazából kicsit bajban vagyok, mert a 30 Rock idén nem volt az igazi, így nem tudok teljes szívvel kiállni már mellette.

Azért néha a falba szoktam verni a fejemet, ezen sorozat kapcsán konkrétan akkor tehettem volna ezt, amikor végül megnéztem a sokáig halogatott élő epizódot, ami szinte az évad legjobbja lett. Egyszerűen nem bírom egy filmes megvalósítású sorozatban amikor hirtelen tévés kinézetű lesz, mert mások a fények meg a sminkek meg ilyesmi, viszont az élő bakik és elvigyorodások is megmaradnak, ami jelentősen feldobta. Plusz ide gyűjtötték be a legdurvább sztárparádét; az évad legdrágább része lehetett.

Viszont ezen kívül kevés emlékezetes húzás akad (na jó, Pete menedzselése..). Konkrétan a reality-s részt kidobnám az ablakon, az egész történetet Jack és az elrabolt feleségének az anyja között szintén. Az egész elrabolt feleség ügyet, ha már itt tartunk. Ahogy az sem volt az igazi, hogy Jack ennyit kételkedett magába idén, hiába voltak jók a mandzsettagombjai. Mindeközben Liz is beszürkült a pasija mellett, akiben semmi nincs, csak jóképű. Ja, értem mááár.

Megmondom, hol lehet észrevenni, hogy nem jó épp a sorozat: amikor Jenna és Tracy szála a legérdekesebb, legviccesebb. Csökkent a 30 Rock zsenialitása, és a két legbénább karakter tényleges poénokat kapott. Mintha Dan Harmont kirúgták volna és új showr ööö. Szóval kicsit átalakult idén a sorozat.

A finálé szerencsére szépített a helyzeten. Az utolsó percben, amikor “össze kéne hozni Lizt és Jacket, a Friends-ben működött, ki írja ezt..” akkor már hangosan röhögtem. Meg előtte is volt 1-2 negyedik falas kikacsintás, az ilyenek, a kevés tényleg zseniális húzás miatt adok végül egy 6/10-et. Remélem jövőre összeszedik magukat.

10 hozzászólás Ne habozz!

Dohi - 2012. 05. 24. 19:51

en az evad elejen kaszaltam (regota erett mar), de az elo adasra visszatertem. szerintem borzalmas lett.

lijacska - 2012. 05. 24. 20:06

Joe Hamm?volt a 30rockban? melyk részben volt benne?

Sorid - 2012. 05. 24. 20:09

szerintem a reality-s rész volt a legjobb az évadban, óriási poénok voltak benne. nálam tartja magát a 30 rock :)

winnie - 2012. 05. 24. 20:43

“Joe Hamm?volt a 30rockban? melyk részben volt benne?”

korábban már volt párban, de most ő volt az egyik meglepetésvendég az élő rész keleti adásában. a nyugatiban brian williams volt. ugyanígy az egyikben paul mccartney volt, a másikban kim kardashian.

jaga - 2012. 05. 24. 20:45

Fura, én szinte mindig egyetértek a kritikáiddal, de most teljesen más véleményen vagyunk. Nekem ez az évad durván bejött, már kétszer végignéztem és még mindig be tudom rakni pl kaja közben, ha egy jót szeretnék röhögni (a 3-4. évaddal ellentétben).

Liz és Jack közös jelenetei még mindig zseniálisak, nekem sosem volt bajom Tracy-vel, sőt, meglepődtem magamon, de már Jennát is megszerettem.

Annak meg különösen örülök, hogy úgy néz ki, nem lesz több Banks a sorozatban.

Csak két problémám van: a szöszi csaj minden eddiginél kevesebbet szerepel (ennyire nem tudnak neki mit írni, vagy próbáltak, csak nagyon szar színész?), Kenneth meg már évek óta iszonyatosan irritál, jó lenne, ha kicsit ráerősítenének az “éjszaka a sarokban várom, hogy végre elkezdődjön a következő nap” szintű darkosabb énjére.

Good God, Lemon!!

Treff - 2012. 05. 24. 20:48

Az élő adás a legjobb rész volt az évadon belül, és még ha összesítem a többi általam nézett sorozat idei részeit, még ott is az eleje felé végezne. Annyira tetszett, hogy megnéztem mind a két verziót. Főleg az Alfie és Abner jelenet, az idei év legjobb másfél percét hozták:)
Ha valaki nem látta volna (Mad Men rajongóknak is kötelező Jon Hamm miatt:D)

http://www.youtube.com/watch?v=zxLNTWmW-jo

clegane - 2012. 05. 24. 23:48

meglepődtem a kritikán, amiket kiemeltél hogy nem jók, nekem azok mind direkt bejöttek, és ráadásul szerintem összességében is volt olyan vicces az évad, mint bármelyik másik.

Runciter - 2012. 05. 25. 23:33

dunno, csöppet talán extrémebb, szokatlanabb volt az évad, ez felőlem lehet az egy idő után mindenhol fellépő frissnek maradni akarás okán elkövetett erőlködés miatt is, de nálam működött, a top 10 kedvenc sorozatévadom közt van, az tuti.
ha az agyonrajongott, hiperszuper okosnak tartott Community lett volna ennyire erős bármikor is, biztos nem csak 8 részig jutottam volna benne két nekifutás után is…

matt - 2012. 05. 26. 12:01

szerintem mukodott szinte minden, ritkan nem rohogtem csak hangosan a reszeken. valahol 8/10

Réta - 2012. 08. 26. 10:45

Nekem nagyon bejött ez az évad és imádtam Liz új pasiját. Tudom, hogy mindenki annak szurkolt, hogy Jack és Liz jöjjön össze, de szerintem ők csak a munkában alkotnak jó párost. Criss tényleg jóképű és pont elég laza, ugyanakkor mély érzései vannak és képes felnőni Liz kedvéért. Én örülnék annak, ha a következő évadban Liz teherbe esne vagy akár már anya is lenne.
Jack viszontagságai nekem tetszettek, tényleg jobban összeillenek az anyósával, mint a nejével.
Jenna idén kellemes meglepetést okozott. Majdnem minden megmozdulása érdekes volt. A kedvencem az volt, mikor anya lett belőle.
Ami nagyon tetszett, hogy rengeteg utalás van benne, amihez kicsit jártasnak kell lenni a popkultúrában. A tűsarkús támadás viszont állítólag véletlenül jött ki pont azután, hogy egy nő a Christian Louboutin cipőjével támadt rá valakire.
Az írók most kicsit keveset szerepeltek, de azért nagyon bírtam a Lutz – Kellan Lutz poént. Esetleg jövő évben Kellan Lutz lehetne vendégsztár.
Az új csajt nagyon nem bírom, pedig sajnos ő az írók kedvence, így biztos viszontlátjuk még. Általában szeretem az érdekesen csúnya színészeket, de ez a csaj egyszerűen nem jön be, se a külseje, se a karaktere, se a színészi játéka nem tetszik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz